- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
-
Kowi84
aktív tag
Megjött a Ninebot F40-em!
Nagyon fasza, robosztus és minőségi darabnak tűnik.
Kérdéseim ezzel a géppel kapcsolatban.10"-os kerékben mekkora nyomással illik közlekedni? 100 kg vagyok és a használati utasításban írt 45-50psi-t kicsit kevesellem. Eléggé kilapul alattam...
A hideg idő mennyire bántja az akksit? Az addig rendben van, hogy csökken a hatótáv, de hosszú távon van bármilyen tartós negatív hatása, ha hidegben is használom? Ma reggel nálunk például -4 fok volt, amikor munkába menet húztam neki. Engem nem zavar a hideg (csak ne essen), így akár még hidegebb időben is használnám.
-
-
wanted5
őstag
Jött új frissítés az 1S-re. Változtattak az akku management-en (vagy a km/h óra kijelzésen), olyan szakaszokon ahol D-ben 18-19-el ment simán tartja a 20at, és hasonlóan S-ben is a 25-öt, érzésre is olyan mintha jobban menne.
Az, hogy ez mennyire befolyásolja a hatótávot nem tudom, túl sokan nem mentem még azóta. -
Dave™
nagyúr
válasz
Leonov0 #11190 üzenetére
A Xiaomi a Pro 2 esetén úgy "ígér" 45km-t, hogy az alábbiak egyszerre teljesülnek: 25 fok, szélcsend, folyamatos 15km/h, 75kg teher. Ebből bármelyik változik, az hatással van a hatótávra. Én felöltözve táskával kb. 75kg vagyok, 25km/h sebességgel (ami átlagban 20-22km/h) szeptemberben 45-50% közötti maradék kapacitással tettem meg 20km-t, ami nagyobb részt sík, és kb. 7-8 lámpa van. Ez most a hidegben máris visszaesik 30-40%-ra, és tudnod kell, hogy a második fele már nem olyan, mint az első: érezhetően kevésbé gyorsul, akár lassabban is megy. A 30km-t így én elég neccesnek érzem a hidegben, 90kg-mal, főleg ha van egy erősebb szembeszél, aminél már volt, hogy a maradék ~30-40% helyett már pirosan villogott a végén és le is állt az utolsó métereken (igaz végig baromi erős szembeszél volt és ennek ellenére teljes sebességgel mentem).
-
lehella
senior tag
válasz
Leonov0 #11190 üzenetére
Hello,
én is budán nyomom a Xiaomi Pro 2 rolleremmel (45 km elméleti hatótáv és 12,4Ah akksival), Máriaremete és a Margit híd között járok néha napi szinten. Viszonyításként az én távom 2x10.5km amit megteszek vele munkába, ez egy töltéssel megoldható. 100 kg vagyok viszont ezt a távot tudja korlátozások nélkül, tehát felfele is 20-27km/h között megyek vele. A hatótáv azért tud több is lenni, síkabb szakaszokon összejött már 30-32 km is, akkor nem mentem 20km/h fölé sosem.
Ha 2x15km-re tervezed akkor 15-20km/h közötti max tempóval és 90kg-al elméletben megoldható hasonló konfigurációs rollerrel. -
Leonov0
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék tőletek kérni roller választásban. Sok oldalnyi hozzászólást végigolvastam, de még mindig elég képlékenynek tűnik a hatótáv kérdése. Értem, hogy rengeteg változós dolog, így nehéz megbecsülni, de nagyobb biztonsági ráhagyással milyen teljesítményt kellene választanom, ha heti 2-3x szeretném munkába járáshoz használni, 2x15 km, amiben van budai dombos terület is, ~90 kg testsúllyal? Normál 18-20 km/h sebesség elegendő, járdán/kerékpárúton használva viszonylag kevés kereszteződésben megállással, akár téli hidegben is. Mindezt úgy, hogy ha esetleg munkahelyen nem tudom tölteni.
Eleglide S1 plus-t néztem ki, ennek 400W-os motorja van, 12.5 Ah akksival, amit 45 km hatótávra tesznek. Én ebből laikusként a felvázolt használat mellett nagyjából elegendőnek érzem erre a napi 30 km-re, de sok hasonló testtömegű ember írt már ide megannyi típusú rollerekkel 20-30-40%-al kevesebb hatótávot, mint amit a gyártó ígér.
Továbbá lehetséges-e olyan hatótáv növelés, hogy megbontás nélkül a töltőcsatlakozóra powerbankot (pl 10-20 Ah-sat) kötve abból menet közben is töltene/működhetne? Vagy ezek a rollerek töltés közben nem indulnak?A méret/súly lényeges, mivel lift nélküli panelben kell fel-le cipelgetni és nem az elsőre, tehát jó lenne ha minél könnyebb lenne.
Illetve a regeneratív fékről milyen tapasztalatok vannak? Egy adott úton oda-vissza viszonylatban hány százalék lehet a hatótáv nyeresége? Teszt videókat elnézve egy MI 365 talán 4-5 perc folyamatos lejtmenetben sem töltött vissza 2%-ot sem. Így a teljes hatásfoka nekem marginálisnak tűnik.Válaszokat előre is köszi!
-
PociAti
őstag
Most nagyon nincs időm foglalkozni vele, de örülök neki, hogy elvileg megvalósítható.
A téglásítástól nem tartok, láttam leírást / videót a téglásított Xiaomi roller életre keltéséről. Az eszköz ára idehaza korábban 1300 Ft volt, azóta megdrágult, de így is elhanyagolható tétel: ST-Link V2 programozó debugger STM32 mikrokontrollerekhez. A folyamat (látszólag) sem igényelt különösebb szakértelmet. -
zhata
senior tag
válasz
PociAti #11186 üzenetére
De most adtál egy ötletet, mi lenne akkor, ha a hackelt modult úgy raknám fel, hogy előtte behúzott fékkel kapcsolom be a rollert, utána kikapcs, majd a zsarubiztosat meg utána úgy, hogy akkor normál módon kapcsolom be?
Csak kicsit aggódom, nehogy hagyományos, lábhajtányos rollerré váljon? -
zhata
senior tag
válasz
PociAti #11186 üzenetére
Köszi válaszod, előrebocsátanám, hogy már volt a rolleremen ilyen kombináció, hogy behúzott fékkarral bekapcsolva "turbo-33 km-h", anélkül meg 25. Talán innen: https://mp365.es/hacktool/en/pro/
Viszont a turbo módban nem volt KERSZ, a tempomat se akart működni, és - nekem legalábbis, rángatva indult.
Van egy kipróbált hack-om, ezt szeretném összedolgozni egy "rendőrbiztos" modullal, de
valahogy nem akar összejönni. -
PociAti
őstag
Kösz az infót a rolleredről.
A fék + power gombnak most is van valami funkciója. Ha így kapcsolod be a Xiaomi rollert, akkor megjelenik a kijelzőn a villáskulcs ikon, ez talán a szerviz menüre utal.
Én csak példaként hoztam, hogy ehhez hasonló kombinációkat képes detektálni a roller. A gázkar a másik olyan elem, ami kombinációként még szóba jöhet. Nem tudom miként lehet megvalósítani, és nem is tudom mennyire körülményesen lenne megoldható. Mert ha mondjuk kicsi a memória, és csak egy FW tölthető fel, akkor eleve lőttek annak a lehetőségnek, hogy bootoláskor több FW közül lehessen választani, és sokkal trükkösebben (helytakarékosabban) kell megoldani.
Ha komoly igény lenne rá, akkor előbb-utóbb meg fogják oldani azok a programozók, akik az appokat írják. Ötletként fel lehetne dobni nekik. -
R a y
senior tag
Jelentem én még friss e rolleres vagyok, szeptember óta van meg a pro2, 360 km van eddig benne, 69 PSIn használom a gumikat.
-
Dave™
nagyúr
válasz
PociAti #11180 üzenetére
Elég nagy szórásnak tűnik ez a 3000-20.000 km. A középértékével elégedett is lennék
Fura, hogy a hátsó kopik jobban, az elsőre tippeltem volna.
Reggie0 Akkor most vagy sok defekt van és az emberek folyamatosan cserélik a belsőket, vagy félreteszik otthon a defektes rollereiket, vagy kevés defekt van, és ezért nem cserélik a gyári abroncsokat tömörre. Nekem az utolsó tűnik logikusnak.
-
PociAti
őstag
Defekt szóra rákeresve:
(#11172) Dave™ 1080 km defekt nélkül,
(#10014) Vodike 2000 km defekt nélkül,
(#10372) GoodSpeed, 4500 km két hátsó defekttel,
(#11174) lehella 700 km defekt nélkül,
én is 700 km körül járok, defekt nélkül, pedig már legalább 5-ször hajtottam át üvegszilánkokon (amiről biztosan tudok).Ha olyan gyakran lenne defekt, mint amit a "tömlős kerekek ellenzője" feltételez, a közel 9.000 km alatt nem csak 2 defekt gyűlt volna össze.
Hirdetési oldalak sincsenek tele defektes rollerek hirdetéseivel. Annál meg többet érnek, minthogy valaki egy (két) defekt után félrerakja a sarokba.Pörgősebb külföldi csatornákon se olvasok defekt cunamiról, jellemzően olyan balfékek ver a sors korai defekttel, akik elhanyagolták a rollerjüket (pumpálás nélkül használják). Illetve olyan aggodalmaskodó felhasználók problémáznak rajta, akik vásárlás előtt állnak, nincs is saját tapasztalatuk.
És e témában egy külföldi oldal részletének fordítása:
"A roller gumiabroncsok élettartama 2.000 és 6.000 mérföld (3.200 - 9.600 km) között lehet. Néhány hátsó gumi csak 3.200 kilométerig jó, míg mások 3x ennyi kilométert bírnak ki. Ez a gumiabroncs összetételétől, az útviszonyoktól és a vezetési stílustól függően változik. Általánosan elfogadott, hogy a 4 évnél idősebb abroncsokat kizárólag a koruk miatt kell nyugdíjazni.Összességében azt tudom mondani, hogy ha nyugodtan vezetünk, azaz nem gyorsítunk vagy fékezünk hirtelen, akkor az első abroncsok 30.000 km-t, a hátsók pedig 17.000-20.000 km-t is kibírnak."
-
Reggie0
félisten
Egy sarkos pelda volt arra, hogy miert hulyeseg az az erveles, amit felhozol. Nem az utcan levo rollerek aranyabol latod a meghibasodasi statisztikat. Ha mar ott latod, akkor baromi nagy baj van. Pl. kerekparon is szepen lehet gyujteni a defekteket, megsem latsz miatta kevesebb kerekpart kozlekedni. Pro tipp: lehet a szervizeknel kene szimatolnod.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #11173 üzenetére
Ez rohadtul észszerűtlenül hangzik! Úgy faszság, ahogy van!
Mert ez azt jelentené, hogy a Xiaomi tulajdonosok maradék 1%-a vagy nagyon szerencsés, vagy számukra nem jelent problémát a gumi cserélgetés.
Közben meg az itt jelen lévők többsége meg tudja erősíteni, hogy normál nyomáson használva több ezer kilométert bele lehet tolni defekt nélkül, hacsak nem igazán peches. Mert üvegszilánkon, szegen is át lehet menni defekt nélkül, hacsak nincs nagyon rossz szögben az aszfalton. (És a keréknyomást is egész tág határok között el lehet hanyagolni, havonta elég ellenőrizni.) -
lehella
senior tag
Nálam is 700 km két hónap alatt (ma is azzal jöttem be dolgozni), semmi probléma a kerékkel eddig. Ugyan én félig utcán félig bicikliúton használom, illetve van egy nyugtalanító szakasz ami oázis mellett fut és sok az üvegszilánk. Szerintem kulcsfontosságú a megfelelő keréknyomás is. Erre tényleg a legjobb a xiaomi pumpa. Ennek ellenére tervezek slimeot is beletolni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
IMIIKE1998 #11170 üzenetére
Biztosan nincs ez túlkombinálva? Naponta lenyomom Észak-Dél Budát, az úton elég sok Xiaomi rollert látok, mind normál gyári gumival. Igaz ott bicikliút van szinte végig, de nem hiszem, hogy havonta cserélgetnék a belsőket. Nekem eddig 1080 km van benne nagyon szűk két hónap alatt, és kutya baja.
-
Reggie0
félisten
válasz
IMIIKE1998 #11170 üzenetére
Te birod, de az akku mar nem biztos, hogy dijazza.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Vodike #11169 üzenetére
Én sokat rollereztem sima lábbal hajtós trükkrollerrel, azon is kibírtam, hogy ráz, pedig annak nagyon pici és kemény kereke van(heti 3-4x 10 km). Persze tisztában vagyok azzal, hogy tömör/méhsejtes gumival csak sima úton tudok 25-30 km/h körül menni, rosszabb úton elég a 10-15 is. Viszont én bringával is 1-2 havonta szedem a defekteket és nem akarok a rollerrel is hasonlóan járni, mert biciklin oké, hogy 5 perc alatt lecserélem, de a rolleren ez simán lehet 30-50 perc, plusz piszok drága a belső. Ezek alapján tényleg jó elgondolás a Kugoo féle tömör gumi+felfüggesztés, de ahhoz meg szervizet nem találok, plusz a garis ügyek miatt lehet postázgatni.
Reggie0:
Itt jön képbe A Joyor F1, mivel van helyi bolt+2 év gari, ráadásul azon a hátsó kerék alapból tömör gumis, így azt sem mondhatják, hogy én nem használtam rendeltetésszerűen, ha meg baja van, első utam a boltba vezet. -
Vodike
tag
válasz
IMIIKE1998 #11168 üzenetére
Ha mehsejtesre csereled lengescsillapito nelkul, akkor a kovetkezo lesz
- csuszik, mint allat
- szetrazza a beled
- szetrazza a rollert (kormany, vezerles)
- szar lesz vele kanyarodni -
IMIIKE1998
őstag
válasz
Reggie0 #11167 üzenetére
Köszi, ezek szerint rosszul kerestem. Amúgy az eddigiek alapján vagy Xiaomi Mi 1S lesz vagy Joyor F1, persze mindkettőnél első dolgom lesz tömör/méhsejtes gumikra cserélni a gyárikat. Joyor mellett szól a helyi szerviz+garancia, a Xiaomi mellett pedig az alkatrészellátottság.
-
Reggie0
félisten
válasz
IMIIKE1998 #11164 üzenetére
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
PociAti #11161 üzenetére
A büntetéses dolgot lehet nem jól fogalmaztam, mivel nekem nincs e-rollerem, csak egy-két ismerőstől hallott esetről, illetve az újságcikkekben olvasott "balhékról" tudok, de nem akarok kockáztatni, inkább megvárom, hogy elfogadják a módosítást.
Más: Lehet rosszul jön le nekem, de egyre inkább úgy tűnik, hogy az ilyen 100-150k-s rollerek nincsenek tartósságra tervezve. Debrecenben van Joyor szerviz+bolt helyileg, de az A3 és F1 típusokhoz még az enjoyroll oldalán sem lehet találni bizonyos alkatrészeket, Aliexpressen meg 8"-es, méhsejtes gumit nem találni. Megmondom őszintén, nekem ez kicsit csalódás, mert azért elvárná az ember, hogy legalább alkatrész legyen hozzá min. 4-5 évig.
Esetleg valakinek nincs tippje valami jó belépő rollerre, amihez van alkatrész dögivel, könnyen szervizelhető és tartós szerkezetű? Egyedül a Xiaomihoz láttam ezidáig normális alkatrészválasztékot, de ehhez is sokszor rendelni kellene bizonyos elemeket. A Kugoo jónak tűnik, de alkatrészt szintén nehéz hozzá lelni, a szervizelését meg nem biztos, hogy meg tudnám oldani. -
PociAti
őstag
válasz
IMIIKE1998 #11153 üzenetére
"csak büntetgetnek össze-vissza"
Ez nekem új, nagyon új. Mesélj! Ilyen pánikhangulat uralkodna?
Legfeljebb 2-3 mondvacsinált esetről hallottam, pedig naponta tízezer esetben oszthatnának ki büntetéseket e-rollereseknek, ha ugyanazt a protokollt követnék, mint abban a pár esetben (ami inkább volt személyeskedés, mint valós indok).A rendeletek megalkotása sokkal összetettebb folyamat, mint sokan gondolnák. Most is egy nagyon nem egyértelmű helyzetben kellene úgy megszabni a határokat, hogy ne akarja egyből mindenki áthágni azokat.
Ha a limitálást az ügyfél is meg tudja oldani szoftveresen, azzal a trükközésnek nem szabnak határt. Csak úgy kell módosítani az FW-t, hogy power gomb + behúzott gázkar (vagy más kombinációra) turbó üzemmódba induljon el roller szoftvere, sima bekapcsolással meg törvénynek megfelelő lassú jármű legyen belőle. Aztán ha megállít a rendőr, azzal a mozdulattal ki kell kapcsolni a rollert, így visszakapcsoláskor már minden rendben lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
IMIIKE1998 #11153 üzenetére
Nem hiszem, hogy ennyire belemélyednének. De, a nyilvánvaló szabálysértésekre sztem reagálni fognak.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
Somatom #11143 üzenetére
Ideje lenne már, mert elég uncsi ez, hogy senki nem tud semmit, csak büntetgetnek össze-vissza. Bár akkor sem hiszem, hogy hirtelen mindenki le fogja szoftveresen limitálni a roller max. sebességét 25 km/-ra.(Kivéve, hogyha elkezdik paddal méregetni a rendőrök, akkor viszont betyár szigor lesz tényleg.)
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Az elektromos rollerek külső gumiköpenyeinek mérete univerzális? Tehát ha a kerékméret megegyezik, akkor a Xiaomira való méhsejtes gumi rámegy mondjuk egy Joyor vagy Niebot rollerre?
A következő szezonban tervezek beruházni egy rollerre, de amiket hallottam, az alapján esélyes, hogy vétel után azonnal lecserélem tömör vagy méhsejtes gumikra a ballonosokat, mert errefelé bringával is viszonylag gyakran szedek össze defektet és rollernél egy új külső min. 5k, ami nagyon sok pénz, ha havonta 1-2x ki kell fizetni, plusz ódákat zengenek arról, hogy pl. a Xiaomiknál is az első gumi cseréje mekkora szívás tud lenni. -
-
-
gergo5991
őstag
1-2 honaoja vettem dhgaterol segway g30 maxot, direktbe kartyarol fizettem, amig nem kaptam meg a rollert addig a dhgate orzi a penzem mint valami middleman es amint megjott a roller jeleztem hogy delivered es ugy fizettek ki az eladot. Lengtel raktarbol rendeltem, masfel het alatt ittvolt, ado es vam nelkul termeszetesen
ha te is g30 at akarnal rendelni, neten szoktak lenni 30-40 euros kuponok is ra valamikor, ha nem talalnal szoljal es megnezem
DSHDEGE50
DHNOV30OFF
ezt a kettot talaltam most -
Reggie0
félisten
En nem vennek paypal nekul ilyet. Kingmaxi-rol rendelve is csak az mentett meg, mert nem akartak a hasznalhatatlanul hibasan erkezett rollert cserelni/visszafizetni csak szervizelni, az meg iszonyat sok ido. Paypal meg szo nelkul visszaadta a penzt, meg a visszakuldest sem kotottek ki feltetelkent. (Persze addigra feladtam a rollert.)
-
Gabis
őstag
Sziasztok! Attól kérdezném aki vásárolt már DHgate-ről, hogy minden rendben volt a rendelés, kézbesítés során? Sajnos nincs Paypal fizetési lehetőségek, ezért kicsit félve állok a dologhoz.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Pécsi használatra, Kb napi 15-20km távra milyen rollert javasoltok? Női, nem dohányzó, 65kg néha plusz súly ( Kb 25kg gyönyörű kis csajjal). Max 170k-ért. Töltés megoldott, ha kell.
Ár/érték arányban mi a legjobb most? 250W felett. A sima alap változatok gondolom azért kevesek.
Köszönöm szépen.
-
Fr0z3n
őstag
Sziasztok!
Most 115 a xiaomi 1s az euronicsba és nagyon szemezek vele. Van valakinek vele gyakorlati tapasztalata? Kicsit nehéz vagyok, 100 felett picivel. Jó lehet-e közlekedési célra egy kisebb városba? (Békéscsaba)
-
DigitXT
félisten
válasz
lehella #11137 üzenetére
Tökéletes. Én ezen semmi anomáliát nem látok. Az akksi százalék számítása
olyan, amilyen. Vannak még rejtett infók is a képen pl. mikor kerülhettél lejtőre:
felvett teljesítmény csökken, a sebesség nő.Ha ki tudnád exportálni csv-ben
lehetne vele még játszani, de szerintem a lényeget megtudtuk... ami paraméter
mérhető, azt méri, és logolja, ami meg becsülhető, azt becsli. Állásban ugye a
fogyasztás elhanyagolható (elektronika/lámpa), tehát az ott mért fesz közelebb
áll az OCV-hez mint haladás közben bármikor, ott pontosabb lehet a becslés...Ui: ha egyszerre lenne rajta ezen a zoomos verzión a fesz és a százalék...
Szerk a szerkre: perszehogy nem pontos. Erről van nagyba' szó. Lehetne ugye
pontos(abb), amire egyébként minden lehetősége megvan a vezérlőnek, hiszen
méri az áramot is (abból számolja a pillanatnyi teljesítményt), rejtély miért nem
használja. Vagy ha használja, akkor miért így számol. 3érv: azért. mert. xiaomi.De most már tényleg megnéznék egy fullos exportot az adott szakaszról, ahol
minden megvan logolva a táblában. Leginkább áram/fesz és sebesség.
Aztán lehet, hogy ilyet egyáltalán nem támogat az app, ahogy a Dragy sem. -
Reggie0
félisten
válasz
lehella #11132 üzenetére
Ha jol latom tobbszor is csinalt ilyet(27 percnel es 31 percnel is), csak ez volt a legnagyobb a grafikonban. Szeintem 0 teljesitmenynel es allo helyzetben korrigalja a becsult erteket.
(#11135) DigitXT: Ahogy elnezem, ott meg visszatoltes sem volt erdemben, hanem veszfekezett mechanikus fekkel.
-
DigitXT
félisten
válasz
lehella #11132 üzenetére
Be kéne zoomolni kicsit a lényegre, mert így elég "zajos" a grafikonod.
Szerintem arról van szó, hogy a visszatöltés miatti emelt fesz okozza a
valósnál magasabb töltöttség visszajelzést, megállás után áll a valósra,
ám induláskor tovább esik, emiatt picit alámér, de később visszakúszik.Ha nem a fesz alapon becsülné a töltöttséget, hanem a mindenkori DC
áramot integrálná, csak fékezésnél tudna nőni a mért érték... (Állásban
állna nem meglepően, gyorsításnál meg csökkenne, de sosem zuhanna
alá a valós értéknek: pont azért lenne mérés, és nem becslés.)
Ui: feszt nem tudsz rávarázsolni? Rögtön alátámasztaná/cáfolná a fenti
elmélkedést: igazából a zöld értékeknél a mértékegység sem látszik.
(Mennyi? 30. Mi harminc? Mi mennyi?) Mindenesetre nekem ezt mondja
ez a grafikon: 400W gyorsítás, fesz esés, alálövi a százalékot (?), majd
200W-os haladás kisebb fesz esés, korrigálja (szép lassan): fékezésnél
meg ez a korrekció gyorsul fel. Egyben hosszú féknél túllövésbe leng. -
lehella
senior tag
Valakinek Xiaomi rolleresek közül van esetleg falra szerelhető roller tartója? Esetleg 3D nyomtatott, a tervek miatt?
Ezt a típust szeretném kinyomtatni [link] ami Aovo 365Pro-ra készült, de a kommentek szerint nem passzol Pro 2-höz. Elviekben úgy tudom nincs különbség a két roller kerék mérete között, ez a tartó a kerékbe kapaszkodva tartaná. -
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #11130 üzenetére
Megprobalok belole kihozni egy 10000-ret, de az szerintem jovo ev vege vagy 2023 kozepe lesz. Meglatjuk meddig birja az akku, de a cseret mar kineztem, 21700-as 5Ah-s cellakbol lesz 10S2P, igy 10Ah-ra fog noni az akkukapacitas es meg marad is szabad hely bent. Vettem egy olyan ponthegesztot ami neked van, azaz a komplett szettet, nem a DIY-t, hat annak is vannak erdekessegei
Egyedul azt nem tudom, hogy hol kapok 36-os konuszkulcsot, hogy a kormany kotyogasat megcsinaljam, akar nyomtatok bele uj perselyt. Bar mar 3500 km ota ugyanigy kotyog
Baratnom kugoojaban is van mar 1200km, csak o sokkal kozelebb jar dolgozni.
-
lehella
senior tag
Itt a kéken bekarikázott jelenség, amit furcsállok. Visszatáplálással (generátor mód) megállok, majd láttam a kijelzőn hogy már kevesebb négyzet világít a műszeregységen. Ahogy látszik is, leesett az akkumulátor szint. Elindultam és kis idővel visszajött egy négyzet villogva a műszeregységen, a zöld értékeken visszanézve látszik, hogy felment a töltöttségi szintem.
-
bexinho23
őstag
Tata-Tatabanya kornyeken cserelnek valahol MI rolleren gumit? Van egy nagyon jo magyar video youtubeon, ahol bemutatjak, mennyire korulmenyes a csere... Legalabbis egy satu nem art a gumi le/felrakasnal, igy nem kinlodnek vele.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #11129 üzenetére
"az elso 2000 kilometeren"
Ez jó! Akkor kapja az ívet rendesen. Harmadik 2000 mikor fog belepörögni?
Néha megjelennek emberkék itt-ott ilyen posztokkal, hogy nini, 5000 km Kugoo
rollerben: szerintem viszonylag ritka esemény, és maxi respekt a kitartásért!Valószínűleg azért 5000 km után már csere éretté válik az akku. Ha egyáltalán
kibírja addig egyben: sima S1-ek akkujai 600-800 km-nél képesek elnyekkenni.
Na nem cellaszinten (bár újabban már az is gáz), hanem fizikailag széttörnek... -
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #11128 üzenetére
Igen, ugy realis. De azert mar oregecske lehet az az akku. Ki kene kapni egy kapacitasmeresre.
Az en akkumon is mar erezheto az oregedes, az elso 2000 kilometeren nem voltak kijelzett toltottsegi szint ingadozasa, most mar van. Hatotav is csokkent valamennyit, bar ez becsapos dolog, mert hidegebb is van. Most mar 4000 km van benne, ugy nagyjabol 400 darab ~30%->100% resztoltes ciklussal.
-
PociAti
őstag
válasz
lehella #11124 üzenetére
A villamos motoroknak különböző fékezési típusai vannak, mint pl. ellenáramú fékezés, vagy energia visszatáplálásos fékezés. Ez utóbbi esetben a motorból generátor lesz, tehát a rendszerbe (jelen esetben az akkumulátorba) tolja vissza az áramot, tehát fékezéskor (elenyésző mértékben) nő a hatótáv.
-
PociAti
őstag
válasz
powergoku #11119 üzenetére
Röviden, nincs rá igazán jó módszer az akku szintjének mutatására. Ezért is népszerű az, hogy pálcikákkal elnagyolt értéket mutatnak, nem pedig százalékot (vagy hatótávot) nyomnak a szemed elé.
Statikus és dinamikus tényezők egyvelege határozza meg az értéket. Pl. miután megálltál, akkor rövid idő elteltével kicsit felkúszhat az érték, de ha hidegben áll, akkor lefelé mozdul el a hatótáv.Nem célszerű kifacsarni az akkuból az utolsó kilométereket, de ha előre tudod, hogy el kell menni a határokig, akkor 16-18 km/h-s tempót kell felvenni, ne használd a sport módot és minél kevesebbet szabad gyorsítani, amennyire lehetséges tartani kell az elért tempót. (50% alatt már nem szoktam sehová se elindulni vele, legfeljebb az elején csináltam ilyet, hogy teszteljem a képességeit.)
Garanciális időn belül 300 km alatt nehéz legyilkolni az akkut. Attól nem tartanék. Legrosszabb, amit tehettek vele, hogy első héten belenyomtak 300 km-t, utána lemerülten tárolták.
Elvileg célszerű lenne minden használat után feltölteni az akkut, én csak akkor szoktam, ha 80% alá esik, vagy ha előre tudom hogy napokig nem fogom használni. -
Reggie0
félisten
válasz
lehella #11121 üzenetére
Ha motorfekkel allsz meg es az visszataplal(xiaominal ugy tudom igen), akkor elofordulhat. Amelyiknel nincs visszataplalas( Pl Kugoo S1), azoknal megallas utan no a feszultseg es a kijelzett szint.
Ha toltotten/felig toltotten erosen ingadozik a kijelzes az mar jelzi az akku oregedeset, azert van, mert megno a belso ellenallasa, igy ugyannakkora terhelestol jobban ingadozik a feszultseg.
-
DigitXT
félisten
válasz
lehella #11121 üzenetére
Őszintén megmondva, fogalmam sincs, hogy a Xiaomi mi alapján mér. Nekem
a legpontosabb infóim akkor voltak, amikor egy RC mérő XT60 csatlakozókkal
be volt iktatva az akku és a vezérlő közé. Az pontosan mérte az átfolyt töltést.Értelemszerűen álló helyzetben ez az érték nem változik. A feszültség viszont
a terhelés megszűnésével emelkedik.Egyetlen dolgot tudok elképzelni, ami
ilyet okozhat, mégpedig a rekuperációs fék, avagy közismertebb nevén regen...
Ez ugyanis fékezéskor emelt feszültséget generál (ezzel tudja tölteni az akkut).Ha tehát a töltöttségjelzés feszültség alapú volt, fékezéskor magasabb értéket
mutat, mely emelt feszültség a megálláskor megszűnik - így a százalék eshet.
De ez csak tipp! Kugoonál ilyen csíkokat mutató minigrafikon van csak, elvileg
a töltöttséget jelezné vissza, gyakorlatilag meg csak a feszültséggel szaladgál:
teljesen értelmetlen, csak összezavarja a laikust, hogy emelkedőn hogy merül!
(Nem merül az, csak a fesz esik nagyot, mert fos az akku, és 11A is leterheli.) -
DigitXT
félisten
válasz
powergoku #11119 üzenetére
Mi lehet a gond?Már most kezd haldokolni az aksi?
Inkább a Xiaomi-féle százalék kijelzés tréfálhatott meg. Jobban jársz, ha a
feszültséget nézed, és az alapján becsülöd a még várható hatótávolságod.Szerk: habár pont ez a dolog rákfenéje, hogy terhelés alatt nagyon sokáig
3.8V körül tudnak maradni a cellák, szóval nehéz megbecsülni a merülést
pusztán a feszültségből, de (ha már kiismerted a rollered) a nyugalmi fesz
elég jó irányadó tud lenni. A legpontosabb a töltésszámlálás lenne, elvileg,
de akkor is tudni kell, hogy milyen feszre hogyan reagál adott rollervezérlő.kicsit feljebb húzva leállt
Szerk2: amikor feljebb húzod, akkor több áramot kérsz az akkutól, amiben
emiatt nagyobb lesz a feszültségesés, ezért a vezérlő megijed és elveszi a
hajtást. Ezért nem mindegy, hogyan van összehangolva a konfig... Olyan is
gyakori butább vezérlőknél, hogy ráenged nagy áramot a lemerült akkura is,
amitől akkorát esik a fesz, hogy kikapcsol a BMS és a roller tök halott lesz.
G-Booster tulajok panaszkodnak erre pl., igaz, ott a két motor sokat beránt. -
powergoku
tag
Szasztok
Kis segítséget kérnék.
Nemrég vettem egy használt ,de garis Xiami Pro 2 rollert 300km-rel.Eddig az 1 hónap alatt nem merítettem le egyszer sem teljesen ,de ma gondoltam 36 százalékkal még leugrok a városba biztos nem lesz gond.kb.1.5 km után leesett a töltés 15 százalékra és már hol ment hol nem ment ,alig jutottam el hazáig .2. fokozaton minimálisan húzva mentem a végén , kicsit feljebb húzva leállt.(2 csíkot mutatott a kijelzője ,haza fele egyet már, akkor is alig ment, rá pár percre pirosan villogott)
Mi lehet a gond?Már most kezd haldokolni az aksi? -
Vodike
tag
Vittem magammal a gumikat (külső, belső), hátsó sárvédő emelőt, kitámasztó emelőt, hátsó sárvédő tartó pálcát, kábelt. Ezek mind kellettek a Pro2-n való átszereléshez. A 20k az mindennel együtt van amiket írtam (amúgy összeszámolva nem jártam jobban aliról rendelve..)
Mivel vittem a cuccokat, ezért 2500Ft-ot kért a srác, 1 nap alatt készen volt.
Nekem a kormány nyikorgásra adott 500Ft-ért egy ilyen nyomtatott kormány hézagolót. Azóta semmi baja és nem olyan, mint az aliexpresses, hogy elhagyod, pár hét alatt tönkremegy, nehéz kinyitni tőle a kormányt.Nagyobb keréknél muszáj cfw-t módosítani, mert nem fog pontos értéket mutatni a kilóméter óra, így akkor már érdemes egy kicsit turbózni is a beállításokon. Szóval én nem tudom, hogy alapbeállításokon lassabb lett-e, mert nekem kicsit húzva van a roller az egészséges határokon belül.
-
PociAti
őstag
válasz
gergo5991 #11100 üzenetére
PSI, keréknyomás, nyomás, stb. kulcsszavakra kell rákeresni itt a fórumon és akkor előhozza a korábbi beszélgetéseket.
Úgy látom Xiaomi 8,5" esetén elől 3,5 bar (51 PSI), hátul 4 bar (59 PSI) a minimálisan javasolt érték, és ezt 70 kg-os tömegig célszerű betartani, fölötte akár 5,5 ill 6 bar (81, 88 PSI) értékig el lehet menni.
Általános ökölszabály, első kerékbe: testtömeg / 21, hátulra fél barral több.
Pl. 80 kg esetén 84 kg esetén: 84 / 21 = elől 4 bar, hátul 4,5 bar.10"-os keréknél pedig nagyjából a hátsó kerék a testtömeg / 20, és az első ehhez képest fél barral kevesebb. (3 és 5 bar között van a teljes skála.)
(#11105) kano, szétszedni és bepúderezni?
Hát ha a 10"-es nincs kedved felszenvedni, pedig az elvileg könnyebben felrakható, akkor honnan sikerülne lelkierőt gyűjteni a 8,5"-os szétszedésére egy haszontalan púderezés miatt? -
DigitXT
félisten
válasz
Somatom #11111 üzenetére
Az elvileg egy jó cucc, szerintem rollerbe is nyugodtan rakhatod.
Pár hónapja ezt a videót néztem (35p), etalonként hivatkoznak rá...
Szerk: és a tesztben másodikként szereplőt vettem majdnem, de pont
ezért kerestem rá, hogy vajon milyen lehet, s kiderült, hogy kalap sz.r. -
kano
nagyúr
válasz
Vodike #11109 üzenetére
Mikor volt az és mit vittél és mit adott Ő?
Most 20k van a honlapon (igaz, hogy alkatrészekkel együtt). Nekem megvannak a külső, belső 10"-os kerekek.
Csak szerelni kellene.
Ha olyan 5k körül feldobná rá akkor megcsináltatnám.
Egy kicsit mintha kezdene nyikorogni a kormány is. Kell valamit az Essential-nál is utána húzni bizonyos idő után?
Lassabb lesz valamivel a gép?
Köszönöm! -
DigitXT
félisten
Passz, de van benne valami. A legtöbb szervizes történet M365 esetén
a defekt, jellemzően az alacsony nyomás melletti üzemeltetés miatt.
Régen biciklinél alap volt a hintőpor, de ezek csak ilyen kósza emlékek.Azt mondják a 10" gumi sokkal komfortosabb, és messze nem akkora
sz.pás felszerelni, mint a gyári gumit: ha nekilátsz, biztos kipróbálnám
a helyedben. De defekt előtt nem tudom érdemes-e megszenvedi vele. -
DigitXT
félisten
válasz
Vodike #11103 üzenetére
A gumira csak az van ráírva, hogy a max. terhelhetőséget milyen nyomáson tudja.
Ebből még nem lehet kikövetkeztetni, hogy kisebb terhelésen* pontosan mekkora
nyomás kell bele. Ezen kívül nem mindegy a konstrukció, a belsős gumiban ugye
a belső tartja a nyomást, és ha ez alacsony, hajlamos becsípődni, kidörzsölődni...Ugyanez a probléma nem érinti a belsőnélküli gumit, az bőven elvan alacsonyabb
nyomáson, amit nagyobb komforttal, és adott esetben jobb tapadással hálál meg.
Ettől függetlenül én sem vagyok nagy szaki: felfújom maxra "abból nem lehet baj"
(Annyiban nem igaz, hogy ha relatív túl van fújva, csökken a tapadó felülete is.)
*: mert ugye jellemzően két keréken gurul a roller. Tehát nagyjából a fele súly van
az egyik keréken. (Ez sem igaz, mert hátul több... robogóknál is mindig nagyobb
nyomás kell hátra, mint előre, mert farnehezek, pláne, ha utast is visz az ember.)Szerk: csak egy példa. A lassú defektem mellett 1 barral jöttem haza anno, s kb.
semmit nem vettem észre belőle. Az 14.5 PSI: a belső lehet szétment volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest