Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Vodike #11103 üzenetére

A gumira csak az van ráírva, hogy a max. terhelhetőséget milyen nyomáson tudja.
    Ebből még nem lehet kikövetkeztetni, hogy kisebb terhelésen* pontosan mekkora
    nyomás kell bele. Ezen kívül nem mindegy a konstrukció, a belsős gumiban ugye
    a belső tartja a nyomást, és ha ez alacsony, hajlamos becsípődni, kidörzsölődni...

Ugyanez a probléma nem érinti a belsőnélküli gumit, az bőven elvan alacsonyabb
    nyomáson, amit nagyobb komforttal, és adott esetben jobb tapadással hálál meg.
    Ettől függetlenül én sem vagyok nagy szaki: felfújom maxra "abból nem lehet baj"
    (Annyiban nem igaz, hogy ha relatív túl van fújva, csökken a tapadó felülete is.:B)

*: mert ugye jellemzően két keréken gurul a roller. Tehát nagyjából a fele súly van
    az egyik keréken. (Ez sem igaz, mert hátul több... robogóknál is mindig nagyobb
    nyomás kell hátra, mint előre, mert farnehezek, pláne, ha utast is visz az ember.)

Szerk: csak egy példa. A lassú defektem mellett 1 barral jöttem haza anno, s kb.
    semmit nem vettem észre belőle. Az 14.5 PSI: a belső lehet szétment volna.:R

Új hozzászólás Aktív témák