Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Mi köze ennek a korhoz? Én 54 vagyok és melegben hordok rövidnadrágot. Melózni is szoktam benne. Sőt! Még strandra is szoktam menni.

Egyébként meg a sisakra fókuszáltam. Elsőre nem is értettem, hogy miről van szó. Bevallom, egy rövidgatyás pasira nem szoktam rázoomolni. De, kinek, mi.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sztem az már régen rossz, ha el kell jutnia az ember agyához. Ennek ösztönösnek kell lennie. Hasznos némi terepbringás, terepmotoros "előképzettség". Ott nagyon fontos, hogy mindíg optimális legyen a súlypont.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nehéz szülés ez. Nem értem, hogy mit tökölnek rajta.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sztem ez rossz és veszélyes póz. Én úgy állok a rolleren, mint egy gördeszkán.
-
Somatom
veterán
válasz
ridiculous
üzenetére
Ahha. 2:20 -tól, 3:50 -ig, szóval másfél percet bajlódott vele egy zsebben hordható kéziszerszámmal, tök csendben úgy, hogy két méterről már senki sem venné észre, hogy nem a kulcs van a kezében.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
De, az már nem EU. Ráadásul nagyon balesetveszélyes ott közlekedni, mert az összes hülye szembe jön.

-
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Hihetetlen, hogy az EU -n belül nem képesek egységes szabályzást szülni. Rengeteg autón látok bringát. Sztem az sem ördögtől való, hogy vki a rollerét vigye nyaralásra. Kisebb helyen elfér, mint egy bringa és ideális mondjuk a szállás és a bót, vagy a strand között, vagy a helyi látványosságok bejárására.
-
Somatom
veterán
válasz
Ragdoll.Girl
üzenetére
Próbáld meg újra józanon!

-
Somatom
veterán
Érdekes jelenséget tapasztaltam. G30 Max E II. Általában teli akkuval indulok otthonról le a hegyről. Villanyfék maxon. Tegnap úgy indultam, hogy az első led villogott. Gondoltam, kipróbálom, hogy a hegy aljáig elmúlik-e a villogás. De, nem tudtam kipróbálni, mert gázt kellett adnom. Ma teli akkuval gurultam le ugyanott és fékeznem kellett, mert a roller gyorsult. Vajon a teli akku védelmében az elektronika visszaveszi a motorféket/visszatöltést?
-
Somatom
veterán
A G30 -nál nincs ilyen gond.
Ez csak arra volt jó, hogy elmúljon a G2 -re kattintástól kialakult tenyérviszketésem.
Ezt a jelenséget én komoly problémának tartom. Addíg biztosan nem veszek, amíg nem orvosolják.
De, amit linkeltél, abban legfeljebb a motor gen2. A roller az gen1 (pl. vízszintes a hátsó lámpa). -
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Azt nehéz lenne összehasonlítanom. Az egyik 10", 4bar, fix felfüggesztés, épphogy fék. A másik 27,5", pluszos gumik, 2bar, elöl/hátul levegős telók, és 203mm -es, hidraulikus tárcsafékek. A rollert 20-25 -között, fékezgetve eresztem le a hegyről, óvatosan kerülgetve az úthibákat. Bringával ugyanott 40-50 a tempó és közben azzal szórakozok, hogy az egyik fekvőrendőrt átugrom, a következőről meg elugratok. Nem egy liga a két gép.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Ennek előnye felhasználófüggő. Én a roller miatt kevesebbet bringázok, amitől egyrészt lelkiismeretfurdalásom van, másrészt így nem javul a bringám kilóméterköltsége. Persze, az élményfaktor fontos dolog, de ha a költségeit nézem, akkor az eddigi 2000Km taxival olcsóbb lett volna.

-
Somatom
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
A roller is hátul hajt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
A fizikát nem lehet megszexuálni. A bringám, meg én, együtt tudunk mondjuk 1000 Wattot csúcsban. Ez bőségesen elég volt a Táltos utcához. A nagyobb feladat az elkaparás és a hanyattesés közti egyensúly megtalálása volt. Sztem rolleren nem tudnám annyira előre tenni a súlypontot, hogy ne legyen hanyattesés. Elsőkerék hajtással pedig teljesen esélytelen.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
De, mi a túrót keresett ott? Még a motorosok is a jobb szélen mennek, mert onnan könnyebb bevágni a bringa sávba ott, ahol épp nem állják el az autók.
-
Somatom
veterán
válasz
nimfas
üzenetére
A G30 100 kilóval, síkon, S -ben (25Km/h) a teszt szerint 47Km -t tudott.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Néztem róla videókat. Tecccik. A 320 is. Ennyiért símán benne lennék egy ráfizetéses cserében. Csak az a fránya legalitás ...
-
Somatom
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Nemááá!!! 14 éves koromban turbót szereltem a kisrometre úgy, hogy egy Wartburg fűtőmotort dugtam a karbi légbeömlőjére. Jah, kérem, akit a tudás nem gátol!

-
Somatom
veterán
Találtam egy szimpi rollert. Szerintetek az új szabályozás szerint EZ már SMKP lenne?

-
Somatom
veterán
-
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Sztem elég egyértelmű a szitu. Vonjuk ki a képletből a fehér autót és azt, hogy a mentő használta a megkülönböztető jelzést! A szaggatott vonalas főútvonalról, balra, mellékutcába kanyarodni szándékozó jármű vezetőjének a manőver megkezdése előtt meg kellett volna győződnie arról, hogy nem-e előzik. Nem kell ahhoz szirénázó mentőautónak lennie, hogy az előzés folyamatában levő járműnek elsőbbsége legyen.
Az más téma, hogy a balra kanyarodó autó vezetőjének a fejében meg kellett volna forduljon, hogy az a fehér autó vajon mi célból csinálja azt a szokatlan manővert.
Valamint, PÁV1 -el óriási hiba belemenni egy ilyen előzős szituba. Klasszikus baleset forrás. -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Gardaai
üzenetére
Amiben anyagilag érdekelt vagy, az a hírdetés.
Egy másik topikban vki közérdekű infókat osztott meg. Aztán megvádolták, hogy anyagilag érdekelt benne. Én felajánlottam, hogy dobja át nekem, majd én megosztom, mert én anyagilag nem vagyok érdekelt. Ezt az itt megjelent moderátor sérelmezte és kizártak a topikból. Azóta "érzékeny" vagyok az ilyesmire.
-
Somatom
veterán
válasz
generatoros
üzenetére
Nem értem. Ha fölfelé lenne a két lépcsőfok, az még halványan indokolná a zakót, de lefelé két lépcsőfoktól nem kéne elesned.
-
Somatom
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Az eltérő büntetés szerintem sincs rendben. A németeknél a közlekedésbiztonsággal indokolják a szigort. Sztem reális, hogy semmilyen járművet se lehessen olyan szer befolyása alatt vezetni, ami csökkentheti a járművezetői képességet. Írom ezt úgy, hogy nem vagyok absztinens és bizonyos drogokkal kapcsolatos hozzáállásom is nyitott a hazai szabályozáshoz képest.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Méghozzá gépi erővel hajtott jármű. Ez különbözteti meg a kerékpártól. Ez a hazai eset nem egyedi.
-
Somatom
veterán
válasz
asuspc96
üzenetére
Hazai döntés egy ittas villanyrollerezővel szemben. Én biztos vagyok abban, hogy ha lesz rá külön szabály, abban a zéró toleranciát fogják alkalmazni. Nem fogják meghagyni annak a lehetőségét, hogy a bulinegyedben ittasan rodeózzanak.
-
Somatom
veterán
Hosszú távon sztem ez azon is múlik, hogy hogyan van használva a roller. Van, aki úgy kapaszkodik a kormányba, mintha buszon állna. Hosszú távon ez biztos, hogy anyagfáradáshoz vezet. Én kb. úgy állok a rolleren és úgy kezelem, mint egy gördeszkát. Rogyasztás, egyensúlyozás, testsúlyáthelyezés. A kormányt behajlított könyökkel, lazán fogom, szinte csak irányításra használom, igyekszem meghagyni a hosszirányú szabad mozgását.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Basszus! Eleve másnak a munkáját végezték. Az eltulajdonítás szempontjából tök mindegy, hogy kié a bringa. A lényeg, hogy nem a tolvajé. A helyszín meg nemááá! Amikor az átkosban kizavarták a rendőröket kurvát fogni, akkor nem a Rózsadombra mentek, hanem a Rákóczi térre. Orgazdákra sem a halpiacon vadásztak, hanem a tangón. A horgász sem a madárfészkekbe dobálja a csalit, hanem a vízbe. Mi ezen a fura?
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az ő jogsértő cselekménye számodra nem ad alapot jogsértő cselekményre.
Ne érts félre, én sem nézném végig, ahogy vki furikázik a rolleremmel, de ettől még a visszaszerzés említett módjai nem jogszerűek. Persze, a jogszerűtlenséget bizonyítani is kell és egy eltűnt tolvaj ugyebár nem tud tanúvallomást tenni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hogy mi nem jogszerű és hogy mi nem érdekelne, az két, külön dolog.
-
Somatom
veterán
Nem emlékszem, hogy találkoztam volna olyan fekvőrendőrrel, ami az út teljes szélességében lett volna. A szélén símán kerülhető. Tény, hogy a G30 nem egy terepjáró, de nem olyan vészesen leérős. A járdaszegélyeknél kell figyelni. Egyébként lehet kapni fémlemezt az aljára.
-
Somatom
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
Milyen para? Mindkettő vasbú van. Ívvel, vagy CO -val pikkpakk lehet fixálni a tengelyt a villában.
-
Somatom
veterán
válasz
OhYeah
üzenetére
Én így vettem a rollert egy topiktárstól. Persze, egy pár hónapos, 70Km -t futott rollerről lehet feltételezni, hogy karcmentes. Dobozában kaptam, bolti számlával. Ha Kínából ide tud érni így, sértetlenül, akkor sztem a futárcégnél sem sérül meg. Mondjuk, a Foxpost érdekes. Azok nem csak boxba szállítanak? Abba nem fér be egy roller.
Egyébként úgy emlékszem, hogy a Foxpost kéri a fogadó mélcímét az állapotjelentésekhez. De, azt a küldőnek kéne intéznie.
-
Somatom
veterán
válasz
pescara
üzenetére
Mivel hordtáskában a személyautómban, vagy a kamion felső ágyán lakik, ezért viszonylag gyakran van nyitogatva. Eddig nem tapasztaltam hibát, problémát.
-
Somatom
veterán
válasz
Peaceliker
üzenetére
A bármilyen az biztos, hogy kevés lesz. Teli akkuval egyszer felhoz a piacról a G30, de töltés nélkül a második hegymenet már nyögvenyelős.
-
Somatom
veterán
válasz
BitRider
üzenetére
A János kórháznál átmegyek a fogaskerekű átjáróján, aztán Pethényi köz, majd a Gaál Józsefen fel a Tusnádi utcáig. Ott a G30 felviszi a 100+ kilómat. Persze, villanyfully -val sokkal gyorsabb.
Sajnos, nem tudom, hogy Térképben hogyan lehet előcsalni a szintkülönbséget. 
-
Somatom
veterán
válasz
BitRider
üzenetére
10 nap múlva leszek otthon, akkor ki tudom próbálni G30 -cal. A János kórház melletti szakaszt érzem neccesnek. Onnan lefelé síma ügy, napi szinten járom. Egyébként rollerrel/bringával sztem az nem nyerő útvonal. Inkább rakpart, kacsa utca, Varsányi Irén utca, retek utca és úgy a Szilágyira. Kicsit hosszabb, de nyugisabb, mint az autókkal szemben fel a Hattyún, vagy a járdán bohóckodni a csalogányon.
-
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Fogsz egy fogasztásmérős konnektort, oszt abba dugod a töltőt. Ennyi.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hősies. Respect! Egy rollerről, egykerekűről, howerboard -ról leugorhatsz, de itt az utolsó pillanatig küzdesz a "járművön".
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Vazze! Csak a zajvédő falnál lett gyanús.

Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Amazfit Active okosóra
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)