Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Több, mint 1000 HSZ-t elkövettem már itt...
Egy részét azóta meghaladta az idő, magam sem voltam teljesen tisztában a rollerek pontos működésével az elején: tanultam... egy része viszont a mai napig releváns, hiába 1-2 éves írások. Kereső használata javasolt, hiszen ez egy fórum, nem "vásárlási tanácsadó". Részemről párezer km-nyi eredeti (nem Plus, nem Kirin) Kugoo S1 tapasztalatom van. Több balesettel megfűszerezve: tudok a váz gyengeségeiről = nem ajánlom jó szívvel senkinek, főleg nehezebb pilótáknak, hiába tud papíron 120 kg-ot.
Tudok arról, hogy mekkora baj, ha nem tud időben megállni (dupla fékerővel sem)...A Xiaomi modellje rendkívül elterjedt, az ár/érték arány kiváló, mindazonáltal nekem voltak dolgai, amik nem tetszettek. Nekem. De legalább van rajta mechanikus fék. Ez fontos! Szóval, be tudok állni a bólogatók táborába, hogy vegye azt. Miközben a lapcsalád egyik korábbi szerkesztője járt ilyennel nálam tömör gumira váltani, mivel elege lett a sok defektből. Mások meg azt írják, hogy sose kaptak még defektet.
(Ja és azt is mondta, hogy venni kéne egy "normális" rollert... pedig ha úgy tetszik, neki aztán elég sok tapasztalata van. Hiszen számtalan vasat kipróbálhatott már...)Nem lehet olyan összefoglalót írni, ami mindenkinek megfelel. Eltérőek az igények. Építettem egy 4000W-os masinát is. De nem sokat használtam (voltak vele bajok), többek közt defektek, meg az akku szarakodott (az is saját építésű), ilyesmi.

Az egész témakör tök érdekes: lehet "szakmázni" (noha minél többet tudok, annál inkább úgy érzem, hogy csak a felszínt kapargatom), de átlag felhasználót mindez nem érdekli. Őt az akciós modell érdekli, meg hogy rááll, és gurul: védőfelszerelés ki van zárva, mert kényelmetlen.* Aztán az első esés után, ami esetleg komolyabb fejsérüléssel járt, már meggondolják a dolgot: a mikromobilitás nem játék és mese.
Nekem alapvetően motoros tapasztalatom van, de hát natúrban kezdtem rollerezni. Mázli, hogy csak egy (feltételezett) bordarepedésem lett az első nagyobb esésnél: amikor elkezdtem tuningolni, rögtön az első utamon elüthettek volna, pedig semmi érdemi különbség nem volt a lejtőn, 28 km/h-val gurultam, az autóst nem érdekelte.
*: ad absurdum valakit az hajszol balesetbe lol... Nem tudom, a szemébe csúszik?
Ui: most készül a 8000W verzió... Csak kipróbálni akarom, de le lesz szabályozva: szinte biztos vagyok benne hogy az első kerékre nagyon sok lesz az a vezérlő.
Miért kell? Nem kell, csak érdekel. 2kW körül már megvolt az emelkedőn is a 40... Több meg nekem nem hiányzik. Nagyon max. 50. Ha autók között kell haladni. De amikor kezdők keresnek 60-70 km/h-ra képes rollert, akkor az szokott fájni. Hova? Minek? Menetstabilitás ilyen is kerekeken, ekkora kátyúk mellett, nagy tempónál?! -
válasz
DigitXT
üzenetére
Leírhatnád te is a tapasztalataid.
Jönnek ide az emberek kérdezgetni rollerekről, aztán senki se válaszol nekik.
Jó, mondjuk megtehetnék az emberek, h visszagörgetnek legalább egy oldalnyi hsz-t (200db), hátha van valami pillanatnyi akciós bestbuy termék, mint amiket kinézett magának.
Nagyon kéne egy összefoglaló, amiben a főbb irányvonalak fel lennének sorolva.
Ez a Sencor roller ez pl. ugyanaz a "Sencor" gyártó, mint aki azokat az egyszerű műszaki színvonalú háztartási termékeket is gyártja (robotgépek, TV, porszívó)?
-
válasz
IntelGsm
üzenetére
Ez nem jó esetleg?
itcafe.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_12501-12501.htmlÁrban ugyanott lennél.
Keress róla teszteket, Youtubeon is van pár ~10 perces videó róla, összehasonlítják pl. az Essentiallal is. -
válasz
Aaron14
üzenetére
Ez nem jó?
itcafe.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_12501-12501.html
(PayPallal kb még 10ezerrel több, én bankkártyával vettem inkább.)Ha nem válik be, még mindig el tudod adni kb beszerzési áron, mert idehaza ~150ezertől kezdődnek ezek.
Van róla egy rakás teszt Youtubeon is, összehasonlítják más, hasonló paraméterű rollerekkel.
Ráadásul a korábbi Xiaomi rollerekről sem lehet olyanokat olvasni, h tömegesen romlottak volna el 1000Km után, így megbízhatónak tűnik. -
sandró60
addikt
Az egyik rolleres már tett fel pár "roller szörnyet"
Itt van egy a közelben kapható [kép] -
Dino69
aktív tag
Sziasztok, hogy lehet akksit kalibarálni segwayen?
Program szerint 10% volt benne, rátéve töltőre meg 22%- ról indult a töltés. Illetve ugrott 40 ről 45 re :D
A teljes lemerítésen gondolkoztam, de azt nem tudom, hogy értékelné az akksi. -
Horn Ákos
csendes tag
Őszintén? Egyik szarabb, mint a másik.
Az első a HT-t4 egy Xiaomi klón. Abból indultak ki, hogy az emberek katalógusból paraméterek alapján vásárolnak, így szinte minden területen próbáltak egy kicsit ráígérni. Pl. 8,5-ös kerék helyett 10-es, 100 kg helyett 120 kg-os teherbírás, 30 km/h sebesség helyett 33 km/ha végsebesség, stb. A végeredmény az szokott lenni, hogy 1 év vagy 1000 km megtétele után mechanikai vagy elektronikai hibák miatt a rollerek fele már nem működik, újabb 1000 km múlva annak a fele is selejtes lesz. Ettől lesz igazán drága a vásárlás pillanatában jónak tűnő ajánlat.
A Eleglide pedig inkább e-TWOW klón, vagyis inkább a klón klónja. Igénytelen a külső kábelezése. Előbb leírtakhoz hasonlóan ez is inkább kerülendő, mint jó szívvel ajánlható.
Akkor éri meg, ha ritkán és keveset van használva, mert így kisebb a lehetőség a műszaki meghibásodásra.
-
Aaron14
őstag
Xiaomi Mi Scooter Pro 2-re tudtok valahonnan minőségibb matricát? Kicsit feldobnám a külsejét. Aliexpress-es volt rajta tavaly, de az elég silány minőségű volt.
-
IntelGsm
újonc
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni magamnak egy elektromos rollert 102-105kg vagyok két fajtát néztem ki melyik lenne a jobb választás és miért válaszokat előre is köszönöm!
1:Xiaomi Mi Scooter Essential!
3:SENCOR Scooter One 2020! -
Joshi
titán
Bohóckodtok itt mindenféle gagyi rollerekkel. Na, ezek rollerek.

-
G-Bali
senior tag
Tud valaki segíteni abba van egy kugo booster v3 version,új gázkarral amit elraktam meg tél előtt .pár hete próbáltam bekapcsolni be se kapcsol, világítás működik. ma feltöltöttem teljesen (lámpa zöld )és így se kapcsol be a bekapcsológombbal(nem kérem ingyen)
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Mint a vonatoknál a kalapácsos ember?
Ha rosszul szól, viszik pumpálni.
Viccen kívül, indirekt módon mérhető, dupla motoros roller esetén könnyen:
mind a két kerék fordulatszámát mérni kell, és ha eltér pedig azonos gumik
vannak fent (nem úgy mint nálam jelenleg, de az a legkevesebb), és mindez
nem pont kigyorsítás közben, ahol TC híján kapar az első kerék, ott gáz van.
Azt nem mutatja, ha mindkettő egyformán ereszt. De szimpla defektet igen.Egyébként meg az a tervem, hogy ráhangolódom a 433.92 MHz-re, lopom a
kijelzőnek szánt jelet a saját központi kijelzőmre: tudni fog mindent IS, csak
jó lenne, ha nem tartana nyárig, mire elkészül a sok ötlet: eddig a Hall alapú
sebességmérés, SD kártyára logolás, kommunikáció az egyik akkuval, óra...
A másik akkun más a BMS, más a Bluetooth: még nagyon work-in-progress!
A rádiózáshoz meg ma hoztam cuccot, kíváncsi leszek. Egy gyorsulásmérő
is lesz benne amivel, többekközt a centrírozást tervezem megkönnyíteni.
Aztán csak reménykedem, hogy a LCD napfényben is olvasható lesz max. a
sebesség kijelzőt majd bazinagy számokkal írom ki (érintős panel, végtelen
lehetőség van a GUI-ra, diagnosztikai menük/különböző módok rajzolására). -
DigitXT
félisten
válasz
fradi81
üzenetére
Nem jó ötlet: az ellenőrzés maga ereszteni fog a keréken rendesen.

És ha kevés nyomást mérsz, úgyis fújni kell, jó ha rajta a kompresszor.Ui: én TPMS-t raktam rá, de az se jó ötlet, mert a szelepsapka helyére
csavarozott szenzor belevert a villába. A kijelző meg bumfordi, vacak.
Aztán végül úgy oldottam meg, hogy beépítettem a felnibe, úgy fasza.
De ez csak tubeless megoldás esetén játszik, belsővel semmiképp.
-
Smile8822
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Jah köszi olyan AliExpress es dolognak tűnt első benyomásra
-
-
Smile8822
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi de ilyen oldalról nem nagyon szeretnék rendelni…
Amúgy tetszene .. -
juuzer
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
+ fradi81 (#12554)
Köszönöm!
Szerintem akkor ha tényleg rászánom magam, akkor a 3 lesz.

A fehér szín meg na... nekem bejön
Lehet lecsapok egy fehérre Alzán, ott még egész emberi áron van.Még egy kérdésem lenne, láttam, hogy van az mStore-nál ninebot telefontartó, viszont az S21 Ultrám kiesik a 6,5"-ből. Esetleg valakinek van hasonló méretű telefonja a tartóhoz?
-
R a y
senior tag
Nekem a féktisztító vált be.
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sima alkohol nekem nem oldotta. Zippo benzinnel próbálkoztam, az valamennyire oldotta, de nem mertem nekiesni vele, nehogy a gyári festést is leoldja.
-
-
Bella80_
tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi pro 2 rollerem van, viszont a kormányoszlopról leszedtem a matricát, sajnos nem jött le teljesen csúnya lett mivel lehetne a maradék ráégett matricát leszedni?
-
válasz
Smile8822
üzenetére
Esetleg ez?
Itcafe.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_12501-12501.htmlCsak azért írtam, mert írtál egy Xiaomit is, aminél azért ez erősebb; illetve 109ezerért megfontolandó, mert ha netán nem válik be, még mindig el tudod adni ~100ezer környékén, (150ezertől kezdődnek az itthoni árai).
Bankkártyával vedd, ne PayPallal, úgy kb ~10ezerrel még több lenne. -
válasz
juuzer
üzenetére
Ez nem jó?
Itcafe.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_12501-12501.htmlÉn is most vettem egyet.
Ugyanarra használom, mint amire neked is kelleni fog (3-4km a munkahelyem oda-vissza).
Ne PayPallal fizesd ki, úgy még plusz ~10ezerrel drágább, inkább csak simán bankkártyával.
Arra inkább nem reagálok, h ez csak feketében elérhető, (ha fehér kell, nem nyafogni kell, hanem kifizetni a felárat érte. Pont.)
Bocs, de erről ez a nagyon határozott véleményem.
Ha netán nem válik be, még mindig kb nullszaldósan el lehet adni, mivel kb 150ezertől indul az ára akció nélkül.Sok ismertető van róla neten meg Youtubeon, megnéztem jópárat, sztem első rollernek meg lehet próbálni.

-
Casseius
tag
válasz
Becenick
üzenetére
Akkor is, én kőkeményre fújva használom de volt egy nagyobb defektem munkába menet, slime kitöltötte azonnal lazán beértem vele meloba (még 8km) aztán hazamentem meloból (10km) majd másnap mosolyogva a szervizig (6 km) ahol aztán kicserélték a gumit ami amúgy is eléggé elvolt használva.
Nekem bőven megért 1-2 ezer forintot az hogy nem késtem el meloból és nem kellett 15+ ezret kifizetnem azért h betaxizzak meloba vele, majd onnan este haza, másnap meg szervizbe.
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok!
Elektromos roller vásárlása előtt állok és lenne 3 db kiszemeltem is én 105kg vagyok így olyat keresek ami szépen menne alattam!
1: KUGOO Kirin S1 Pro
2: Xiaomi Mi Scooter Essential ( ez sajnos csak 100kg ig bír)
3: SENCOR Scooter One 2020
Ezeket néztem de max 120k ig elmegyek ha van esetleg ezeknél jobb választás akkor megnézném azokat is.
Köszönöm előre is a segítséget! -
juuzer
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy ideje, hogy én is beruházok valami egyszerűbb rollerre. Igazából Hévtől munkába közlekedni használnám, meg itthon vidéken krúzolgatni kicsit.

(Esetleg ha Budapestre költözöm, akkor mondjuk a munkahelyem 5-6 km-es körzetében bejárni naponta.)
Az lenne a kérdésem, hogy a Xiaomi rollerek közül melyik az, ami ezeket kb teljesíti?
Volt jó akció a Mi Scooter 3-ra, de a fehér ára már felment 180k-ra. A pro-ért meg sajnálom a Mediaban is a 180k-t, annyit nem használnám. Gondolkoztam az Essential változaton, de attól félek, az túl csirke lenne. Vagy mégis használható arra, amit leírtam?
Előre is köszö a segítséget!

-
R a y
senior tag
69-70 psi-n használom szeptember óta a mi pro 2-t. Slime nincs benne, de napokban veszek.
-
zhata
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem Xiaomi Mi scooter Pro 1s-em van. (Bonyolultak a Saomi elnevezések)
A Tiedre nem biztos!Royalscooter Bt.
1138 Budapest, Népfürdő utca 37.
+36 30 333 3172
Gyorsan, biztosan dolgoznak! -
-
zhata
senior tag
válasz
Becenick
üzenetére
Nem csak állítólag, hanem ténylegesen is 50 PSI van a 8,5 inches gumikra írva. De az nincs, hogy ez lenne a maximum.
Nemrég egy szervizben kicseréltettem a 8,5 inches gumikat 10 inhesekre, ezekre 28 (!) PSI van írva, melyeket 30-ra fújtam fel a Xiaomi pumpával. Sokkal kisebb rázkódással megy, mint a 8,5-össel.
Így a végsebessége is negyvenhez közelít, kevesebb rázkódással, persze a firmware is hackelt. -
fradi81
veterán
xiaomi rollerekbe ugyan az a belső/külső gumi kell? Aliról vett már valaki?
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Casseius
üzenetére
Ez ebben a formában nem teljesen igaz
A keményebb gumi valóban jobban kopik középen, de kissebb ellenállás miatt nagyobb a hatótáv ellenben rosszabb úton kevésbé komfortos. A puhább gumi viszont a széleken kopik jobban, nagyobb a gördülési ellenállása és miatta kisebb a hatótáv viszont komfortossabb is.
Az egyensúlyt kell megtalálni. Ezért vannak a súly szerinti táblázatok amik segítenek abban, hogy elkerüld a defektet és a lehető legtöbbet kihozza a lehetőségekből
-
Becenick
tag
válasz
Casseius
üzenetére
Az nem probléma, hogy ennyivel túllépi az ember az ajánlott értékeket?
Kinti fórumok tömkelegén látom, hogy erre a súlyra elöl 50, hátul 60 psi értékre kellene fújni.
50 psi érték is csak 3,5 bar körül mocorog.
A kerékre is állítólag 50 psi van írva maximumként. Ha a táblázat szerinti hátsó 5 bar-t nézem, az meg már bőven 70 psi + ....
Elméleti maximumhoz képest százalékosan is sokkal több.
Bizonytalan vagyok.
Vagy mégsem? -
Becenick
tag
Üdv!
Első kerék pumpáláshoz van olyan bevált módszer, amivel pikkpakk összehozható?
Valamint volt annak idején egy táblázat, ami az adott nyomás értékeket jelezte.
Létezhet, hogy 90 kilóval 4,5 barra kell fújni az első kereket és 5-re a hátsót ? Nekem elsőre elég soknak tűnik. -
Reggie0
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Persze, ovatosnak kell lenni. Egyszer tortent csak olyan velem, hogy majdnem karamboloztam, de ott egy szembol jovo es jobbra kanyarodo auto nem adta meg. Aztan magyarazta, hogy gyorsan jottem... Pedig allo helyzetbol indultam a zold lampara, es hat a kugoo s1 plus nem egy gyorsulasi bajnok, egy zebranyi hosszon 20-ra nem gyorsul fel.
-
maximilian4
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Én inkább óvatos vagyok az “erősebb kutya baszik” elv alapján. Ha még nekem van valahol elsőbbségem, akkor is úgy közelítem meg, ha nem adják meg, akkor is meg tudjak inkább állni. Plusz pl. ha kerékpárúton, járdán megyek (mert nincs kerékpárút, az úttest meg alkalmatlan városi rollernek), akkor is leszállok ha pl. zebra keresztezi, nehogy tahónak tartsanak.
-
Patyesz
csendes újonc
Az okos rendőr félrenéz ha e rollerest lát, bárhol menni, persze ha baleset van az más.
-
Reggie0
félisten
válasz
maximilian4
üzenetére
Inkabb a keresztezodesekben nem szeretik megadni az elsobbseget, az ilyen beszologatosok meg eleg veletlenszeruek, nem rollerhez kotott.
-
Somatom
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Nekem is új. Még nem volt ilyen negatív élményem.
-
maximilian4
addikt
Csatlakoztam az elektromos rolleresek táborához. Már egy hete használok egy himo l2 maxot. Imádom. Strapabíró, robosztus, eddig nem nyeklik, nyaklik, 25-ig nagyon dinamikusan megy, eddig egyszer kellett tölteni. Benzinárak miatt vettem. Elég sokat ingázok a városban, rövidebb, pár km-es távokat és felesleges ezért beindítani, leállítani a motort, mindig parkolóhelyet keresni, szenvedni. Amúgy sokszor ér atrocitás titeket? Megyek bicikliúton, jön szembe egy öregebb fószer, beszól. Utánafordulok. Mondom milyen jogon szitkozódik, és még ő van felháborodva, persze nem tudja megindokolni mi baja, csak van. Ez nekem új…
-
DigitXT
félisten
Azért a (már babakocsi nélküli) gyereket többeknek sikerül a kaja mellé
oda állítani, pedig ez kifejezetten tilos, csak az ülőke lenne használható:
ez pont ugyanannyira higiénikus, mint a rollert bele baszarintani.
(Vagy a kutyát bevinni az élelmiszer boltba, hadd szaglásszon körbe.
)Mi ebből a tanulság? Paraszt lehet a rolleres, a szülő, a kutyás, és bárki,
bármivel, mert ez alapvetően az adott ember hajlama, csak az indoklás
az eltérő, és hogy úgy mondjam a társadalmi elfogadottsága is változó.Ui: mivel én is dolgozom, sose fogok a nappal (kényszerből) babakocsit
tologató anyuka hordákkal találkozni a kisboltban. Messze nem érdekel.
Rollerest is baromi ritkán látok. Nagybevásárolni meg külterületi hiperbe
járok, oda praktikusan mindenki kocsival jár. Fel sem merül ilyen gond.
Meglepő módon mindketten dolgozunk = nem munkaidőben vásárolunk.
Szóval kicsit azért sántít, hogy kényszer lenne babakocsival bevásárolni:
rollerrel se megy az ember egy karton akármiért. Nem foglalhat nagyobb
helyet, mint egy átlagos bevásárló kocsival. Tehát ez mondvacsinált vita.
(A másik ember létezése zavar: orvosi eset... Thanos did nothing wrong.) -
Horn Ákos
csendes tag
válasz
Grafiqs
üzenetére
Mindenben egyet értek veled.
Kutyákkal kapcsolatosan amilyen magyarázatok vannak, az közel annyira kiakasztó, mint maga a tény.Babakocsi vs roller, miért vitte be felvetésre: mindegyiket kint lehet hagyni a bolt előtt, de amíg az egyik ellopását vállrándítással el lehet intézni, mert kb. 1 havi keresetbe került, a másik lényegesen nagyobb a veszteség. Nem gyakori eset, de talán azért nem, mert nem hagynak rá lehetőséget.
-
Grafiqs
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Valóban egy (kettő, három) gyereknek két szülője is van jó esetben. Akik közül az egyik nagy eséllyel dolgozik, míg a másik otthon van az egy éves gyerkőccel. Hova is kellene tennie a bevásárlás ideje alatt? (Költői kérdés!) Akinek ezzel problémája van és azt nem megfelelő hangnemben szóvá teszi az egyrészről önmagáról állít ki bizonyítványt, másrészről pedig vállalja a tette következményeit...
A többivel lényegében egyetértek. Én azt sem értem, egyáltalán miért lehet kutyát (vagy annak látszani akaró tárgyat) bevinni egy bevásárló központba. De ez csak az én személyes problémám.G
ps.: Remélem értetted, hogy az előző kommentem erős irónikus tartalmát?!
-
DigitXT
félisten
válasz
Grafiqs
üzenetére
Srácok ez már nagyon OFF, de amúgy van arra valami kötelezvény, hogy
az egy éves gyereket magaddal kell cipelni bevásárlás közben? Véletlen
nem két szülője van neki, ahol az egyik otthon marad vele, a másik meg
elintézi a bevásárlást? Ugyanúgy a kutyasétáltatás feltétlenül egybe kell
essen a bevásárlással? Költői kérdések ezek, de látom a jogát mindenki
nagyon szeretné érvényesíteni. Cserébe mások menjenek a fenébe, LOL.
Társadalmi normákra hivatkozni egy kialakuló félben lévő területen: necc!Ui: a bolt eldönti, kit/mit enged be a magánterületére.
Ha kutyát/rollert,
horribile dictu babakocsit épp NEM, akkor oda nem mehetsz be kutyával,
rollerrel, ill. babakocsival. S nem vered előtte az asztalt, hogy neked JÁR!
Nem jár. Elég csak a TESCO-t megnézni: bazinagy bevásárlókocsikat tol
mindenki, mert úgy van kialakítva az egész, hogy elfér, és legtöbben nem
2 db zsemle miatt ugranak be (arra is van megoldás: kézi kosár). Viszont
ha kijöttél a TESCO-ból a cuccal, a legtöbb üzletsori boltba NEM mehetsz
be ugyanazzal a kocsival, mert azokba meg nem fér be: ez van, fogadd el.
Ha viszont beengedtek, akkor meg befoghatja az, akit ez csak úgy zavar...
Engem is zavar a MOM-ban SPAR elé sz*ró kutya... De sajnos ez a MOM
üzleti döntése, hogy odáig oké.* De pl. a SPAR-ba már nem viheted be, így
vagy kikötöd a bolt elé, vagy nem pont akkor mész kaját venni. Nehéz ez?*: Allee ételudvarból is ki vannak tiltva a kutyák, szerintem tök jogosan, de
egyes kutyások ezt biztos sérelmezik, hiszen nekik is joguk van enni. Sőt
konkrétan odáig mennek, hogy leszarják a szabályt: ők akkor is odaviszik!
Szerinted ezek után elfogadja az ilyen, ha a biztonsági őr kizavarja onnan?
Emlékeim szerint amíg egyáltalán NEM lehetett kutyát bevinni a bevásárló
központokba, nem volt tele előttük a placc kikötött kutyával. Megoldották...Ha nem vihetem be a rollert, nem viszem be. Vagy lezárom kint, vagy nem
ott vásárolok, vagy horribile dictu nem rollerel megyek, ha ott van dolgom...
Ha viszont beengedtek nem a fórumos trollok mondják meg, hogy oké-e.
-
fradi81
veterán
Szegeden ismer valaki rolleres szervízt?
-
Grafiqs
őstag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Teljesen igazad van, az egy éves gyereket ki kell kötni a bolt elé mint a kutyákat. Hiszen nem zavarhatja a jelenléte a nagybecsű vásárló jelölteket.
Ugyanígy azt sem értem, hogy egy olyan szállodában ami kifejezetten családoknak van kitalálva (Kolping) miért rendelkezik olyan szauna világgal és medence térrel ahová nem mehetnek be gyerekek, nehogy zavarhassák a nagyérdemű szállóvendégeket.G
-
-
ZS3NI
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ne aggódj már ennyit, március végéig él a promo.

-
Ilyenkor hány napig szokott ez a kód működni?

Nem fogadja el a bankkártyám, nem tudom kifizetni.

És Paypalon se fogadja el ezt a bankkártyát, így átutaltam a Paypalra 115ezret, de ahogy nézem, az nem azonnal fog megérkezni, csak 1-2 napon belül.
(Mi a fxszt ül rajta a Unicredit? Miért nem megy ez azonnal, perceken belül?!)
És miért nincs nagy betűkkel kiírva a Paypal oldalán, h helló, látjuk, h bankszámlaszámról még csak elsőre utalsz, tudnod kell, h ez nem lesz meg azonnal, 1-2 napig fog tartani mire ideér a pénz, úgyhogy ha azonnal kellene a Paypal szolgáltatása, akkor ez nem fog működni, stb) - ha ezt tudom, keresek inkább valakit, aki kifizeti, én meg átutalom neki a pénzt.
Ebben a hónapban van a bankkártyám lejáró dátuma (03/22), gondolom ezért nem akarja elfogadni se a Gshopper, se a Paypal.
(Paypalt utoljára olyan régen használtam, h még a korábbi kártyám volt hozzárendelve.)
Na mondjuk ezt se értem, ha köztudott, h ez ilyenkor a hónap végéig érvényes, akkor mit szórakoznak, h nem fogadják el a kártyát.
Az új kártyáról meg pont ma jött értesítés, h mehetek érte a bankfiókba, de az meg egy másik városban van, a héten már nem tudom átvenni.Eszem fxszom megáll, h ilyen ostobaságokon fogom elbukni ezt a rxhadt rollert.

# ZS3NI:
Együttérzek.
-
-Skylake-
addikt
Miert, nincs igazsagalapja ? Dehogynem... Ez ugyan olyan, hogy nekem eszembe nem jutna soha eletemben, hogy csecsemovel menjek szallodaba. Viszont ! sok embernek eszebe jut, ezert van rengeteg rengeteg szalloda, ahol egyszeruen nem foglalhatsz szallast 6 v 12 ev alatti gyereknek. Mert nem azert mennek oda masok pihenni, hogy a te siro gyerekedet hallgassak egesz nap. Szerintem full jogos. Boltbol kitiltani nyilvan nem elvarhato, bar az mondjuk elvarhato lenne, hogy onszantabol ne vigye el a szulo az 1 eves gyereket boltba.
-
Reggie0
félisten
Csakhogy modern tarsadalomban MINDENKIT megillet UGYANANNYI tolerancia. Normalis embert nem erdekli, hogy a masik gyereket/kutyajat/babakocsijat/rolleret/bevasarlokocsijat/banyatankjat/borondjet kell kerulgetnie, mert barkinel lehet barmi amit ki kell kerulni es darab-darab, ugyan ugy kell kikerulni.
Te viszont egy feltetelekhez kotott toleranciat varnal el, hogy kivaltsagosnak erezd magad, de joreggelt XXI. szazadban elunk. (Amugy megsugom, az eves/alvas/szaras utan a szaporodas a legalapvetobb biologiai funkcio az elolenyeknel, ugyhogy varakozasaiddal ellentetben nem jar nagy taps erte).
-
synar
őstag
Ha valakit érdekel, itt találtam:
Xiaomi Mi Electric Scooter 3 elektromos roller most csak 109.000 Ft, A704E7395D8E kuponnal EU raktárról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Fedezd fel az EcoTextil-Méteráru kínálatát
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Apple iPhone 7 32GB fekete független
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egy részét azóta meghaladta az idő, magam sem voltam teljesen tisztában a rollerek pontos működésével az elején: tanultam... egy része viszont a mai napig releváns, hiába 1-2 éves írások. Kereső használata javasolt, hiszen ez egy fórum, nem "vásárlási tanácsadó". Részemről párezer km-nyi eredeti (nem Plus, nem Kirin) Kugoo S1 tapasztalatom van. Több balesettel megfűszerezve: tudok a váz gyengeségeiről = nem ajánlom jó szívvel senkinek, főleg nehezebb pilótáknak, hiába tud papíron 120 kg-ot.
Tudok arról, hogy mekkora baj, ha nem tud időben megállni (dupla fékerővel sem)...
(Ja és azt is mondta, hogy venni kéne egy "normális" rollert... pedig ha úgy tetszik, neki aztán elég sok tapasztalata van. Hiszen számtalan vasat kipróbálhatott már...)
Miért kell? Nem kell, csak érdekel. 2kW körül már megvolt az emelkedőn is a 40... Több meg nekem nem hiányzik. Nagyon max. 50. Ha autók között kell haladni. De amikor kezdők keresnek 60-70 km/h-ra képes rollert, akkor az szokott fájni. Hova? Minek? Menetstabilitás ilyen is kerekeken, ekkora kátyúk mellett, nagy tempónál?!