Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #10698 üzenetére
"Hat, a kerekparosok kritikan alul kozlekednek."
Most képzeld el őket ha e-rollerre váltabának. Gyorsulásuk, irányváltásuk sokkal kiszámíthatatlanabb lenne. És irányváltáskor karjelzést még akkor se tudná használni, ha néha szándéka lenne rá. Extraként hozzájön a kormányra helyezett mobil lapozgatása, olvasása (a gázkart nem engedheti el, tehát a fékről veszi le a kezét). -
zhata
senior tag
Kb két napja meg mikor mentem be délelőtt a munkahelyemre szontén a Thökölin, alőttem 1-2 perccel ütött elegy kék busz egy bringást. Remélem túlélte.
Aztán: megelőzök egy bringást szintén a Thökölin, majd megállok a piros lámpánál. Az meg a legnagyobb lelki nyugalommal átmegy a piroson, és elkanyarodik balra!
Aztán: a Thökölin néhány napja befelé haladtam, mikor egy piros lámpánál beértem egy Lime-os fazont, a csaja mögötte volt a rolleren, átkarolta a derekát úgy mentek ketten.
De még folytathatnám...! -
zhata
senior tag
válasz
gergo5991 #10693 üzenetére
Hasonlóan jártam tegnap délután a munkahelyemről hazafelé menet a Thököly úton. (Szembe bicikliző valaki + elémlépés, mikor 25-30-cal mentem. (Utóbbi esetben alig kerüétem el a balesetet) [kép] [kép]
A Fiumei úti járdán meg egy bringás csaj jött velem szemben, fél kezlvel fogta a kormányt, a másik kezében meg a mobilját bámulta, és a bringa mozgását bármely kígyó megirigyelte volna! Mikor mellette valahogy elkerültem, szóvátettem neki, hogy két kézzel fogja a kormányt; nos, hogy erre milyen szitokáradatot kaptam tőle, azt nem írom itt le. -
lehella
senior tag
válasz
gergo5991 #10693 üzenetére
Motorozásból adódóan én az ilyen érkező emberket, objektumokat lassítással közelítem meg, nem vagyok verekedős hangulatban
Sajnos nagyon sok helyen a gyalogos úgy gondolja, ha járdán megy (akár bicikli út, akár osztott verziós) akkor nem jöhet semmi jármű körülötte.
-
gergo5991
őstag
[link] durva mennyit kibir az emberi koponya.., azért egy sisak nem ártott volna.
birom az olyan embereket mennek mint egy darab szar a rolleren, kisebb fékezés vagy bukkanó és előre esnek, mert elöl tartják a súlypontot. Amúgy ezeken a dualtron rollereken se értem a hátsó láb támaszt, felpakolják hátra a lábukat aztán első lábon van minden súly, utána meg megy a picsogás, hogy túl alacsony a kormány és félnek hogy előre esnek..Amúgy megvolt az első ütközésem is. Jön velem szembe egy középiskolás surmó, kapucni a fején füles is rajta, lehajtott fejjel megy a saját oldalán, semmiből semmi előkapja a füle mögül a cigit és ahogy próbálja begyujtani hát lehajtott fejjel elém lépett
. Sikerült annyit tennem, hogy bedöntve a rollert próbáltam egy kikerülő manóvert végezni, (nem kormány tekeréssel mert az kb instant esés), és 30al a vállammal odébb "löktem"
és suhantam tovább.
Szerencsére meg se mukkant, mert még kapott is volna az biztos..
-
synar
őstag
Ep állásfoglalás amiben legfeljebb 30 km/h-s sebességet ajánlanának a lakott területekre.
Ha ez megvalósul, még népszerűbb közlekedőeszköz lesz a roller és már nem csak a dugók miatt. -
Reggie0
félisten
válasz
norbi93 #10688 üzenetére
A gorgozes meg meglehet gyorsan, ha helyszinen is csinalnak, de azert nem minden hely olyan es nem biztos, hogy orulnek, ha elkapkodjak. Viszont a hegesztes/fenyezes garantaltan nem lesz meg aznap. Nekem felevente kell kb. gorgozni, igaz nekem ket szettem van, mert meg erzekenyebb a felnim: 255/35R19
Egy teli holancos ut utan is garantaltan kell fenyezni. -
norbi93
senior tag
válasz
Reggie0 #10687 üzenetére
Én egy i30N-el járok ha épp nem rollerrel, az 19-es felni mellé 235/35-ös gumikon gurul, így eléggé érintett a felnit érő ütésekben. Eddig egyszer vittem görgőzni, időpontra, 20 perc alatt megvolt. Defekteknél meg mankókerék, és szintén időpontra vittem cserélni, szóval nem volt semmi amiért napokig ott kellett hagynom. Persze hajtással, motorral kapcsolatban simán előjöhet bármi, ami szervízben napokra letámasztós.
-
-
Reggie0
félisten
-
Gabis
őstag
válasz
Reggie0 #10681 üzenetére
Ha tényleg így van, akkor váltson szerelőt. Ha sűrűn van szerelőnél, akkor szerintem az inkább tűzoltás. Én ha elviszem, akkor átnézi A-Z-ig, és amit kell csere, vagy felújítás. Ha már úgyis szét van szedve, ne kelljen megint egy kis apróságért bontani. Így elég ritkán látom hála az égnek a szerelőmet, de ez az én véleményem... mindenki úgy csinálja ahogy akarja, tudja.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozok roller vásárláson szép kártyára. Nem túl nagy a választék, de kinéztem párat. Kérlek titeket, ha valakinek van véleménye róluk akkor ne tartsa vissza
Doc green 1919
Wer mamba phantom (nagyon kevés infóm van róla, de a marketing jó)
Xiaomi mi pro 2
Tudom nem Tinder de 85kg és 184 cm vagyok. Szerintetek melyik lenne a legjobb? Ha van más ötlet szívesen várom. -
synar
őstag
Ez a Weped FS vajon nálunk milyen kategóriába férne bele a 33000 W-os csúcsteljesítményével?
-
DigitXT
félisten
válasz
apollo12 #10669 üzenetére
Felejtsd el. Ez gyengébb a Xiaominál is. Persze fel lehet húzni kW-osra,
de tartósan nem bírja a vezérlője, ha meg bírja, és van tempó is, törik a
váz, mint a ropi. Én építettem ilyenből 2700W csúcsteljesítményűt, ami
felvitt az emelkedőn is 36 km/h-val (végsebessége 42 km/h volt), csak
amikor kitört az első kerék (anyaghiba*), nem volt őszinte a mosolyom.*: elrozsdált a villa, de amúgy konstrukciós hibája is van. Kétszer estem
emiatt, de harmadik esélyt nem adtam neki, inkább építettem egy 40 kg
"rollert", ami csúcsban 4000W, és 40-nel megy mindenhol.Sajnos ezt
nem sokáig használhatom szabadon, de egyelőre elvagyok vele.Ui: nem mindenhol megy fel 40-nel. 10% emelkedőn már visszalassul...
Úgy 38-ra. Viszont a minap találtam akkora emelkedőt, ami 23 km/h.
(De az már tényleg brutál. Ott egyest kellett dobni a kocsiban is...)
Szerk a szerkre: honnan fogja tudni? Optimisták szerint a címkékből...
Pesszimisták szerint mobil fékpaddal fognak járni és random lemérik.
(Utóbbinál elvérezne az összes tuning rolller, de még néhány gyári is...
Mivel mérni csak a csúcsteljesítményt tudják, ami ugye nem 350W.)
-
DigitXT
félisten
válasz
apollo12 #10665 üzenetére
Ez az egyik leggyengébb roller a piacon, nem lehet tőle csodát várni.
Csúcsteljesítménye 500W: ha az a domb 8% körüli, teljesen reális az
a 10 km/h vánszorgás. 10% emelkedő a max. amin fel tudhat menni
a gyártó szerint, de nyilván ilyenkor vmi gyerek/kici kínai vezetheti.Szóval, ha komolyabb sebesség a cél, akkor min. 1000W-ost keress.
(Ez síkon is le van korlátozva 20 km/h-ra, abszolút gyerekkategória.)Ui: viszont az olyan roller, ami hivatalosan is tudja az 1000W-ot, már
nem fog beférni a szabadon/kényelmesen használható kategóriába.
SMKP szabályokat terveznek ráhúzni, bicikliút nuku, sisak kell rá stb.
(Nyilván a sisak mindig jó, ha van, de úgy már inkább motorozás, és
nem vmi könnyed történet... Ha meg az autók között kell menni, oda
az 1000W is necces, a kerékméret meg életveszélyes a kátyúk miatt. -
apollo12
veterán
Heló e-rolleren gondolkozom napi 15km re, dombos helyen 110kg kéne elviselnie, ki mit ajánlana?
Amit próbáltam sajnos dombon 10km/h ment [link]
-
Reggie0
félisten
Mondanam, hogy kugoo s1 plus de a vegen lehurrognak itt. Egy elonye mindenkeppen van: annyira palcikaroller, hogy sokaknak fel sem tunik, hogy elektromos, igy ejszaka reszegen kisebb esellyel allit meg a rendor
Es kibirja ha uvegszilankon stb hajtasz at.
Mondjuk te 3D nyomtatozol, gondolom minimalis karbantartastol nem rettensz meg, igy neked mernem ajanlani. Nem veszes, par csavart kell idonkent meghuzni. -
Joshi
titán
Sziasztok. Egy olyan e-rollert szeretnék, ami arra lenne használva, hogy pl az autómat ha viszem szervizbe haza tudjak menni. Vagy pl cimborákkal elmegyünk pár sört meginni, akkor ne kelljen hazagyalogolnom. Ilyesmire lenne használva, igazság szerint egyszerre max 10-15km-t mennék vele. Az ár minél kevesebb legyen, de tényleg nagyon max 100.000 Ft.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #10658 üzenetére
Amúgy annak ellenére "megeszegeti" azt a méhsejtrácsos gumit,
hogy a hátsó soha nem forog el 1500W-tól se... Valamikor lőttem
is egy kopottas képet, később ment fel rá a Raptor gumi... De azt
már nem tudtam "rendesen lekoptatni", mert előbb tört szét a váz.Szerk: tudom, indulásnál még nincs is 1500W.
(De arányaiban
mondom, hogy a gyárihoz képest eléggé fel volt rántva: 30A/48V)Szerk2: írnak itt a kollégák ilyen 65A-eket a Pro 2-re, csak nézek.
Valószínűleg fázisáram (durva, hogy ilyen szinten programozható).
Nekem fogalmam sincs, mennyi a fázisáram, amikor berántja azt
a 75A-t az akkuból, de hogy melegszik durván, az tény... -
Gabis
őstag
válasz
realmadrid #10654 üzenetére
Próbáltam már én is, de sokkal többet nekem nem nyújtott egy Lime-hoz képest. Van rajta vezetéknélküli töltést támogató telefontartó, meg elvileg kellene lenni egy összecsukható bukót tartalmazó doboznak a kormányon, de itt nálunk ilyen nincs. Ahogyan előttem is írták, ez is ráz rendesen a gumik miatt. A Lime-nál nem tapasztaltam még, de lehet ott is van ez a jelenség, hogy zónahatárnál be tud lassulni, elhagyva azt pedig talán meg is áll. Mondjuk most bővítették a zónákat is már.
-
DigitXT
félisten
válasz
realmadrid #10654 üzenetére
Mentem már vele, legutóbb pont tegnap... Ekkor tűnt fel, amikor térköves
bicikliúton csapattam (ki az, aki ezt kitalálta, rejtély!), hogy tömör gumis:
kirázta a lelkem, mivel rugózása ennek sincs. A Bird jóval kényelmesebb
(mivel annak felfújhatós kereke van). Hátul hajt. A teljesítménye passz.
Viszonylag értelmesen megy, de messze nem húz akkorát, mint a Bird...
Utóbbi érzésre biztosan 1000W fölött van csúcsban, úgy megindul.Azért ha nagyon cibálod, talán fel lehet húzni kerékre (nem szándékosan
is, ha megdobja valami), de ennyi. Közlekedésre alkalmas. De mivel meg
kell lökni a a hajtáshoz, emelkedőn indulni vele kifejezetten kényelmetlen.Végsebessége szoftveresen korlátozott 25 km/h környékén. (Azért egyet
így is előztem vele azon a térköves bicikliúton, csak kicsit sokáig tartott.)
Autók közé nem szívesen mennék vele, nem elég dinamikus, nem gyors,
ezekkel a limitekkel ugye az EU és a leendő magyar szabályozás szerint
még nem SMKP, hanem "csak" motoros roller, ami jogsi, és egyéb nélkül
használható bicikliúton is: oda való, ha lezavarják az útra, akkor minimum
fel kell oldani a 25 km/h korlátot rajta, és akkor más sisak is kellene... de
persze sisak nincs egy gyalogosnál, tehát pont a felpattanok rá 1-2 km-re
felhasználás veszne el. (Blinkee ugye ad sisakot, de rollernél nem megy.)Ui: fingom nincs, minek van rajta index, teljesen értelmetlen. Szerintem...
Reggie: hát igen, az első kerék hajtás az ilyen, főleg agresszív vezérlővel.
Most gondolj bele, hogy felhúzod másfélszeresére... Füstöl, de nem megy.
Ellenberger, a hátsó kereket elforgatni sokkal nehezebb. (Azt hittem, hogy
az FLJ-n sok lesz a 3600W hátra, de valójában így is az eleje könnyül el.)
Szerk: konkrétan rá kell terhelni előre, és akkor lehet legjobban gyorsulni,
még úgy is, hogy elöl csak egy alig tuningolt Kugoo vezérlő van. (Ja, csak
volt, mert legutóbb a hegyen leégett, szóval most egy régi gyári van, LOL.) -
realmadrid
aktív tag
Láttátok az utcán a Tier rollereket ? Szép nagy a kereke, de milyen motor lehet benne ?
-
DigitXT
félisten
válasz
CHIPman #10650 üzenetére
A neve alapján ez az áram felfutásának meredeksége lehet, azaz közvetetten
befolyásolja a gyorsulást, nem indul füstölő kerékkel, hanem lassan növeli.
Ennek persze egy természetes módja a fázisáram korlát, minél alacsonyabb,
annál kisebb a csúcs nyomaték, tehát annál kisebb a mindenkori gyorsulás...Kugoo vezérlő hajlamos ráereszteni a maxot, eBike vezérlők meg lomhábbak:
mivel egyik se programozható, a Kugoo harapósabb, és hajlamos leégni is. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Villanyszerelés
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- Morrowind
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest