- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
50900 - 50801
51815 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
A This Watch That Watch csatornát is bekövettem, de eddig csak három filmjét volt időm megnézni, ebből kettő a Longines-ről szólt (így találtam rá, a Legend Diver-ről kerestem tartalmat a yt-on). Szimpatikus faszi, és szép angolt beszél, ami nekem azért fontos, mert túlnyomórészt írásban használom a nyelvet, és egy-egy keményebb akcentus azért megizzaszt (érdekes, hogy ő dél-afrikai, de úgy beszél, mint egy skandináv, aki megtanult perfekt angolul). Azt nem tudtam megítélni, hogy mennyire hiteles, a kommentek között nem nagyon van kritika, az tény.
Már fenntartással kezelem a YouTubereket, nincs akkora tudásom az órák terén, hogy eldöntsem, ki hiteles, és ki nem. Emellett sajnos a többségük 20+ perces videókat készít, ennyi időm pedig nincs...
-
nebancsa
senior tag
Dehogy

Évfordulós a Blancpain búvár, kicsit túltolták a tokgyártást biztos, és kapott a cadisen is belőle.
-
driv4r
aktív tag
Egyetlen ember van, akit hajlandó vagyok rendszeresen megnézni, de azt vallásos áhítattal várom szombatonként, a This Watch That Watch Mike, pengeéles elemző, de egyben sima hobbista is, elnéző jóindulattal szemléli ezt az egész órás bolondériát, ugyanakkor morálisan feddhetetlen*. Na vele tényleg szívesen beszélgetnék egy laza italozás közben.
Instán nekem egy jó eye candy volt, az owl (Old Watch Lady) nevű csaj, elképesztő gyűjteménye volt, elképesztő természetességgel tette fel a wrist shotokat valami random Brancusi vagy Moore-jellegű kisplasztikával a háttérben, és még szuper alakja is volt hozzá. Sajnos pár hete törölt minden tartalmat, a búcsúzkodó bejelentése alapján vélhetőleg betörtek hozzá és kirabolták, ezt nagyon sajnálom. Pár képet még innen onnan le tudtam menteni, de nagyon fog hiányozni.
* Insta reels, Britt nevetgélve meséli Adrian-nek, hogy beleszállt valamelyik megélhetési svájci márkába, küldtek neki pár órát, meg meghívták gyárlátogatásra, hátha megváltozik a 'véleménye', priceless, de a most kiadott Ward x Barker kollab is elég gáz módon lett felvezetve.
-
driv4r
aktív tag
Igen, sajnos, jó lenne nyomni egy rendszer újraindítást.
Stay hungry, stay foolish. Egy időben foglalkoztam beszédírással is, és bár a Steve Jobs egy elég nagy faszkalap volt, de azért ez a szövege nagyon erős, alapvetés.
-
Freddy76
addikt
Újabban óravásárlás helyett elég sok órás youtube tartalmat nézek, és sajnos elég kevés a szimpatikus megmondóember közülük. Ez a Mad Watch Collector jó lenne, ha tényleg bolond lenne, de sajnos csak egy pozőr. Abban egyetértek veled, hogy Adrian Barker és Britt Pearce az órásyoutuberek nagymártonjai, mindkettőnek megnéztem 1-2 videóját, és belenéztem 1-2 másikba, csak azért, hogy megértsem, hogyan szed össze több százezer követőt valaki, aki rohadt sok pénzt elkölt órára, és erről baromi unalmasan beszél, de továbbra sem értem. Azt nem tudtam, hogy közösen is csinálnak tartalmat, de tényleg, megnézni valószínűleg nem fogom.
Érdekes módon akik engem lekötnek, azokról utóbb kiderült, hogy kereskednek is. Teddy Baldassare (Kevin O'Leary nélkül), Chisholm Hunter, Nico Leonard (egy nagyképű seggfej, de ezt egy percig nem titkolja magáról, és szórakoztatóan adja elő). Most elkezdtem olyan tartalomgyártókat beszélni, ahol némi érdemi tudást is fel lehet szedni, de úgy látom, ezen a téren az írott tartalom ajánlottabb.
-
Lev Abalkin
tag
Hogy már a Spinnakert is homázsolják!?
Ez ráadásul 40 millis: [link] -
Churpik
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
Nem vagyok perelhető, mert csak szó szerint idézek a Forbes mai hírleveléből, sőt, dafke bemásolom a lead szövegét is az alábbiakban.
'Nagy Márton az Alibaba ellen. A Magyarország-pótdíjról egyiküknek sincs igaza, de nem is ők veszítik vele a legtöbbet
Előre jelezték: a kínai óriásokra kiterjesztett különadó a magyar webshoposoknak fog inkább fájni. Az Alibaba homályosan fogalmaz, a kormány pedig ezt kihasználja, és mellébeszél, mert minden csatát meg akar nyerni.'
-
driv4r
aktív tag
Köszi, bár kizárásos alapon került erre, a vintage darabokon nem mutatott olyan jól.
A krokó szíj amúgy elég nehéz műfaj, van egy nagyon erős kognitív / vizuális ballasztja, feketében pláne (high end öltönyórák, pl. egy GS vagy egy JLC), de ez a szokatlan szín elvitte egy másik irányba, frissebb lett tőle a kombó. Lehet, hogy a másik topikban most megjelent türkiz számlapos Club Campus is motivált tudat alatt.
Sajnos egyre jobban érzem a csömört, ezek már inkább emlékfotók vagy eladási képek lesznek, de erről majd írok máskor, még nem tisztultak le a dolgok. Jó lenne megint nulláról kezdeni, frissen és éhesen állni a hobbihoz. Vagyis fiatalabban:/
Beszéljünk inkább másról, kis színes műfaj, tegnap este életemben először végig tudtam nézni egy Mad Watch Collector videót és nagyon meglepődtem.

Korábban párszor már megpróbálkoztam vele, de rettenetesen irritált a feje és a stílusa plusz nem vagyok G-Shock szektatag. Most viszont a csávó teljesen őszintén beszélt a nem Seiko, nem Casio kollekciója státuszáról, full mainstream órái vannak, erős búvár túlsúllyal, Rolex, Tudor, Ward, Doxa, Formex stb., a Hanhart volt kellemes meglepetés és a kétsoros 14060 Sub. Ami viszont gyanús, az erős CWC és Vertex jelenlét, van egy kis angol óramárka szponzorációs stichje a dolognak, de hát minden ilyen közepesen híres
köcsögórás influenszer egy jó nagy ká, mondjuk a legrosszabb a Barker / Pierce páros. -
AxBattler
félisten
Most megnéztem a honlapjukat, tényleg szimpi ez a Seestern!
-
andrew01
tag
-
Faresz1976
senior tag
Ez is egy új Cadisen, C8247 32.350 Ft egy kis coin segítséggel.
-
Freddy76
addikt
-
norby_42
senior tag
-
dilajoska1
őstag
Ez még januári de ez a legújabb.

-
Faresz1976
senior tag
Spinnaker oldalán Valentin napi akció van. Bradner automata bőrszíjjal 65e Ft (+ sarc )
Sajnos Miyota 8215
-
Faresz1976
senior tag
Nocsak... Csak nem egy újabb szerzemény???
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
Brutál a régebbi és az újabb kollekciója is Chonak, tudnék belőle válogatni. Viszont az összes már sok lenne (de én is szívesen elárverezném).
A megszokásban igazad van, régebben leginkább csak 40+ millis órákat kerestem, volt olyan időszak, amikor a 40mm-től is tartottam, hogy kicsi lesz. Csak aztán kaptam egy 34 és egy 35 millist, amiket rendszeresen viseltem is, azóta kerülöm a 40 felettieket, nagynak és nehéznek érzem. Bizonyára ez is változna, ha folyamatosan 40+ órákat viselnék, de kisebbekkel váltakozva esélytelen.
"Mindent meg kell venni"
Igen, azt kellene... végül is van most hely a dobozomban...
-
Freddy76
addikt
Nahát, a mai nap a tanulásról szól... Nem nagyon ismerem az Ali világát, sem a hamisítókét. Azt tudom, hogy régen még lehetett Adidos melegítőt kapni a józsefvárosi piacon.
Félreértés ne essék, fel sem merült bennem hogy az Aliról vegyek Nomos hamisítványt, vagy koppintás órát, és ha mégis, akkor inkább a Seestern.
-
Freddy76
addikt
Nyilván volt minta a Nomos előtt, már csak azért is, mert ez a minimalista/Bauhaus (tudom, hogy nem ugyanaz a kettő) stílus némileg behatárol. Viszont a te Nomosod és a linkelt másik óra egy az egyben megegyezik, amennyire láttam.
A linkelt cikk érdekes, az abban lévő Lange és a Nomos Tangente között sincs túl nagy különbség
. -
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
Annyit pontosítanék a fentivel kapcsolatban, hogy alapvetően egy számlap beszállítónak köszönhetjük a dizájn legmarkánsabb részét, a Lange és a Stowa 1937 körül rendelt ilyen Bauhaus ihletésű számlapokat az egyes export modelljeihez.
De ez eddig sem volt titok, a Nomos alapítója maga beszél erről ebben az ősrégi klipben, egy régi Lange katalógust lapozgatva, 'csúf kiskacsának' nevezve a
TangenteLange dizájnt:) -
fagyalllo
őstag
-
Freddy76
addikt
-
norby_42
senior tag
-
bigrob
őstag
Tudtok valami már kész automata skeletont, ami hasonló mint ez a Seiko NH72-re épített?
-
Freddy76
addikt
-
driv4r
aktív tag
Zöld korszakom záródarabja, most érkezett meg, elégedett vagyok.
Kívül aqua zöld / kék, igazi krokó, belül vörösesbarna borjú, fehér számlaposokra próbáltam, ezen lett a legjobb. Korrekt munka, gyors cserés stiftek, élek rendesen eldolgozva, már amennyire meg tudom ítélni, a korábban említett román srác készíti.
-
5-ös kezelő
senior tag
Időnként jön a kérdés az NH/4R szerkezetek pontosságáról. Eddig szerencsém volt, pl. a Heimdallr monsterem erősen 0 közeli eltéréssel jár, és pozíciók között sincs nagy különbség. Az új automatámat ma mértem meg. Kézen összeszed 24h alatt 15s mínuszt, műszeren élére állított helyzetekben erősen mínuszos (10-15s), lapjára letéve kb. ugyanennyi pluszt mutat. Lengés 260 körül, sántítás 0.8 ms. Szóval éjjelre le kell vennem, ha nem akarom állítgatni.
-
dzsi23
addikt
Most épp arra gondoltam, amikor megveszik alin a gagyi, 4-5 ezer forintos órát, és 10-20 ezerért adják el facebookon (árverésen is gyakran megesik, ott azért a vevő is hibás... meg amúgy is).
Az Evolvens már nem édekel, régen drukkoltam nekik, hogy jó irányba menjenek, fejlődjenek, de azóta csak bohócot csináltak magukból.
-
Freddy76
addikt
-
dzsi23
addikt
-
Freddy76
addikt
-
raziel01
veterán
-
Freddy76
addikt
Facebook-on Addiesdive Submariner homage 22.000 Ft-ért... Optimista az eladó, úgy érzem. Alin most 15.
-
Freddy76
addikt
-
driv4r
aktív tag
Ja, tegnap még meg tudtam nézni, örültem is neki nagyon. Krisztián az én fejemben ugye még a Hahó Öcsi, Öreg bánya titka, Utánam srácok stb. volt, ugyanilyen gombafrizurám volt nekem is, meg kb. mindenkinek a lakótelepről, de aztán fura volt találkozni vele IRL a seregben, DJ-zett meg Lacoste pólókkal csencselt. Rákerestem, hogy most mi van vele, elsőnek ezt az írást dobta fel; ez is milyen fura, a cikk írójával anno végigbuliztunk pár nyarat, Szolárnak hívtuk, mert télen-nyáron le volt barnulva, elképesztő csajozógép volt, esélyünk nem volt mellette.
-
zoarden
tag
fura. nekem tegnap még itt beágyazva lejátszódott.
Úgy látszik gyors az elvtársak reakciója, fontos megőrizni a nemzeti vagy eme óraörökséget is bemutató vagyon- részét a nagyközönség mindet elkoptató nézésétől amit a szemeivel követ el. Fontos kifejezni ki is tulajdonolja a Bagamérit is. -
Degeczi
nagyúr
Basszus, egy 20 mp-es rész volt:

- Tűzoltó bácsi kérem, mennyi az idő?
- Negyed múlt 8 perccel
- Negyed mennyi?
- Háát azt nem tudom, mer' elveszett a kismutatóm...
(mindezt Alfonzó szenzációs hangjával. Krisztián itt még jó volt, kár, h IRL később nem. Nem tudom, mi lett vele, nem akart tovább színészkedni ugye)'szom ebbe a copyright-os világba
-
driv4r
aktív tag
-
kuntics
aktív tag
Marad is egy jó darabig. Néztem világos számlaposat is, végül maradt a fekete. De van köztük szép, az tény.
a meretet csak azert írtam, mert eleinte nagyobbakat néztem, de nagyjából jól sikerült belőni utólag a méretet.
szíjból meg elég jót adtak hozzá ( ti írtátok a tömör szíjat is) minek cserélgetném azt?
5-ös kezelő
köszi, azért hazaérve is csak ránéztem, szóval öröm megvan még, szerintem marad is
-
driv4r
aktív tag
Világos, én se a közhelyes L2L, tokforma, tokfül, ívelés stb. dolgokba akartam belemenni, hanem a teljesen spontán, top of mind érveidre voltam kíváncsi.
Azok alapján, amit írtál, kb. úgy tudnám összefoglalni a te személyes esetedet (mert mindenki máshogyan racionalizálja az ösztönös preferenciáit), hogy kb. úgy állsz az óráid méretéhez, mint az emberek egy része a ruháik méretéhez is: 1) álljon jól és 2) legyen kényelmes.
És ez azért érdekes téma nekem, kvázi tudományos az érdeklődésem, mert pár éve megnéztem a Mark Cho előadását az amcsi horológiai társaságnál (ha van egy szabad órád, nézd meg, érdemes), és pont erről beszélt, egy nagy mintás kutatás alapján: mit gondolnak az emberek a saját csukló méretükről, mi ehhez képest a statisztikai méret eloszlás, mit tartanak ehhez képest ideális méretű órának, miért nem reagál rugalmasabban az óraipar az egyéni eltérésekre, miért tűnik a válaszadók szerint a 38mm az arany középútnak, meddig fog tartani a 36mm hagyomány, működne-e a 37mm, mint az új standard stb stb.
Nézd meg, tényleg érdekes, mondjuk én elfogult vagyok, Mark volt az egyik személyes hősöm a #menswear szcénából, nagyon jó ízlése van, és egy csodálatos óragyűjteményt árverezett el anno, hogy finanszírozza a butikja bővítését, de azóta újra belehúzott:)
Én még egy szempontot vetnék fel, szintén a ruhaviselés analógiájára, és ez a megszokás. Legkisebb órám 34,5mm, évente egyszer-kétszer van csak rajtam, sátoros ünnepeken, öltöny vagy szmoking. Ahányszor felveszem, nagyon hülyén érzem magam, mert picike a szokásos 37-42mm sávhoz képest. De egyszer kísérletezésből magamon hagytam, az első pár nap még nagyon fura volt, aztán simán el is felejtettem gondolkozni rajta, ránéztem, óra, ok, ennyi. A másik véglet meg a nagy búvár, elméletben nem ideális nekem a 42-43mm, de pár napi hordás után fel se tűnik. Kicsit olyan, mint a ruha méret kérdés, régen ügyeltem arra, hogy mindig pont jó méret legyen, se szűk, se bő, de manapság random felveszek valamit, lehet kicsit bő, vagy éppen szűk (azok a karácsonyi bejglik...:/, de aztán pár nap múlva megszokom, ez van és kész.
Szóval ezzel az egésszel csak azt akarom mondani, ha van egy kedvenc óra vagy ruhadarab, kevésbé számít az objektív méretezése, fontosabb, hogy jól érezzük magunkat benne. Illetve még azt is, hogy nem szabad látatlanban lemondani egy óra megvételéről, mert az papíron túl nagy vagy túl kicsi. Mindent meg kell venni, aztán majd az idő és a szív eldönti, mi marad és mi nem:)
-
Faresz1976
senior tag
-
nebancsa
senior tag
Igen, az akarna lenni, csak itt a szerkezetnél van külön óramutató is. Azt levették, a 24 órakijelző meg betölti az óramutató szerepét. Nem sokat agyaltak rajta...
Egyébként van egy hamisítványom regulátorom, pont ez miatt vettem meg, megfogott.
-
dzsi23
addikt
Tudom, L2L, vastagság, tokforma, tömeg, stb., ezer dolog van, ami befolyásoló tényező lehet, de tapasztalataim szerint nyugodtan általánosíthatok.
Van 34, 35 és 36 millis órám, ajándék/örökség, szeretem, és marhára kényelmesek egy 42 millishez képest. Amelyikhez van fémszíj, az okés azzal, amelyikhez meg nincs, az max. natoval, más szíjjal nem áll jól rajtam.
Talán a 40mm áll nekem a legjobban, nagyobbak is okésak lennének, de azokat már általában nem kedvelem a tömegük miatt. (G-Shock és társai nyilván más tészta.)
Viszont a kedvencem, ami kényelmes és jól is áll, az leginkább 38-39mm. A 36-37mm határeset, de ahogy írtam, azok már inkább csak fémmel és natoval állnak jól, és én nem rajongok az ilyen korlátozásokért, főleg nyáron, amikor szinte csak gumiszíjat hordok.#50847 nebancsa:
Mikrobik is előszerettettel alkalmazzák ezt a megoldást. Szerintem is ötletes, csak szokni kell a 24-órás formátumot.
-
LimaBravo69
tag
-
pulutodurumo
őstag
-
nebancsa
senior tag
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
Baltany S4098
Miyota 82S7
38mm x 44.2mm x 11mm
-
dzsi23
addikt
"Kiváló 36 millis órák is vannak ám fillérekért"
Ne is mondd... a hócipőm tele van a sok 36 millis órával. Komolyan, már annyi óra vásárlásáról mondtam le, csak azért, mert 36 millisek voltak, hogy egy dobozt megtölthetnék velük. És ma is majdnem megvettem egyet, de tudom, hogy mindig megválok tőlük a méretük miatt.
"akár a 36mm is jó lenne"
Igen, neki simán.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
driv4r
aktív tag
Én megtartanám a helyedben, 10 évig biztos kiszolgál, esetleg egy világos számlaposra is szükséged lesz nemsokára, erről majd írunk privátba emlékeztetőt, kollektíve, de akár külön-külön is, ha lesz valami őrületes leárazás az Alin.
Képek alapján amúgy akár a 36mm is jó lenne, nem kell fetisizálni a milliméter értékeket, tokforma, tokfülek és számtalan egyéb tényező is számít, legfőképpen pedig az érzelmek.
Kiváló 36 millis órák is vannak ám fillérekért, de ezt csak a tényszerűség kedvéért teszem hozzá, hiszen most már egész jól elvagy a rendes óráddal, legalábbis egy darabig, de majd hetente egyszer-kétszer rákérdezünk erre is.
Apropó, szíjakat már rendeltél hozzá? Szívesen adok tanácsot a témában kéretlenül, lassan itt a tavasz, utána meg a nyár, lehet majd cserélgetni rajta a szíjakat.
Csak vicceltem, sajnos nem kapunk jutalékot mások Alis rendelései után, kizárólag önzetlen megfontolások miatt akarunk belerángatni a hobbiba, szívjon vele most már más is egy kicsit.
-
zoarden
tag
-
zazenke
őstag
-
zoarden
tag
-
kuntics
aktív tag
Igen, instinct 2 van mellette. Ez az óra hivatalosan 38mm, 1-2mm még mehetne pluszba, de sokkal nagyobb nem hiszem. Sportóránál más a helyzet, ott funkció a lényeg, csak ahová már az hülyén néz ki, oda kell ez. Kezem sokkal vastagabb úgyse lesz, min 10 évig ki kellene szolgálnia a “B” opciós óra szerepét ennek a watchdivesnek.
maximum cserélem, pluszba nem jön óra, hiába is próbálnátok terelni
-
zazenke
őstag
-
kuntics
aktív tag
Mai nap megérkezett az óra. Plusz költség nem jött rá a vételáron felül, 52k lett a vége. Plusz szemeket kiszedve is 2x olyan nehéz, mint a garmin (52 vs 107gramm) ezt még szokni kell. Meg a látványt is, fekete műanyag helyett jóval kisebb fém nagy változás a szememnek. Bár úgyis marad a garmin a napi használós. Órákhoz nem értek, megmunkálás jó, minden a helyén. Csomagolás nem volt túlgondolva, kartonba be a watchdives keménytok aztán annyi. Tokon belül körbefóliázva meg szivacsozva volt az óra, pluszba jött egy szilikon szíj csatt nélkül meg egy szíjbontó szerszám. méretileg ok, nagyobb már lehet zavaróbb lenne.
még egyszer köszi a segítséget, valószínűleg rosszabbul döntöttem volna a tanácsaitok nélkül.
[kép] [kép] -
Sungoo
addikt
Egy kis segítség, ha valakinek aktuális.
-
Sungoo
addikt
Egy fehér lapos kvarc jöhetne.
-
dzsi23
addikt
Érdekes darab. A tok és a korona egy az egyben Formex Field, de lehetséges, hogy a számlap saját dizájn?
-
pulutodurumo
őstag
-
driv4r
aktív tag
Élek a gyanúperrel, hogy ez igenis egy kormányzati deal volt az Ali* vezetésével, és a csendes megállapodás alapján a cég inkább az Alibaba hazai 'közületi' vásárlóira verte rá a 4,5%-ot, nem pedig a sokkal tömegesebb lakossági Aliexpress vásárlásokat drágította meg ezzel, vö. választások előtti közérzet javító lépések.
De lehet, hogy tévedek, majd a héten rákérdezek valamelyik okostojásnál, bár minket ez nem nagyon érint. Múltkor feltett valaki itt egy órát, már nem emlékszem, melyik volt az, de akkor kíváncsiságból megnéztem, az Alibaba ára, ha nem is sokkal, de alacsonyabb lett volna, és nem volt minimum rendelési darabszám se.
-
driv4r
aktív tag
Nagyon régen rendeltem nem uniós eBay eladótól, a sógor Explorer koppintása jött anno Hongkongból, most megnéztem, de nem derül ki az adatokból az ÁFA-kérdés, szerintem bruttót fizettem.
Most január végén rendeltem egy könyvet Amazonról, .com, nem .de, ott se tudom értelmezni ezt, mindenesetre az alábbi adatokat mutatja a fiók, mintha le lenne tudva minden előre az Amazon Global Shipping keretek között, legalábbis remélem, hogy nem nyomasztanak valami utólagos eljárással.
-
pulutodurumo
őstag
Az utolsó bekezdésen felröhögtem.
"A minisztérium közleménye végén arra is kitér, hogy amennyiben a 4,5 százalékos díj összefüggésben áll a 2025-től a platformokra is kiterjesztett kiskereskedelmi különadóval, fontos hangsúlyozni: az intézkedés célja az egyenlő versenyfeltételek biztosítása, és nem elfogadható, hogy ezt a fogyasztók felé állami teherként tüntessék fel."
Magyarul: hát végülis lehet hogy ez a mi adónk, de ez neked igazából jó, és nem szeretnék ha adónak hívnák.
-
zoarden
tag
Nem a kisker adó miatt írok,
hanem a másik adó kapcsán- de ugyanazon megoldású kimenetről, az online piactéren a vásárláskor hozzászámolódó tréfa miatt.
Találkoztatok már azzal hogy az ebay ottomatikusan rárakja az AFA-t egy japánbeli vásárlasra?
Én nem emlékszem ilyenre, de lehet csak rég* vettem vmit eun kívülről ebayen.*Tavaly ősszel az amerikás keleti partról, ott utólag volt kezelve
-
driv4r
aktív tag
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
Sehol nem találom az NGM közleményét, a kormany.hu oldalra sokkal piszlicsárébb ügyekben is feltesznek mindent, sajtóhírek szerint az MTI-nek nyilatkoztak. Az vicces lesz, ha majd a fogyasztóvédelemért felelős NKFH indít eljárást az Alibabával szemben, szerintem se hatásköre, se illetékessége, plusz a hazai kisvállalkozások is csak speciális esetekben minősülnek 'fogyasztónak' a Ptk. tavalyi módosítása óta. Továbbra is kíváncsian várom a magyarázatot arra, miért pont 4,5% az Alibaba sápja, és miért pont ennyi a hazai kiskeradó.
-
raziel01
veterán
-
zazenke
őstag
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
Akkoriban még fogalmam sem volt az ilyen finomságokról, meg ugye ez nem is az a vintage kategória, ahol ez tényleg számítana. Csak annyit láttam, hiányzik a festék az óra mutatójából, ezért random felhívtam pár órást, nagyképűen elkezdtem okoskodni valamit a tríciumozásról, erről előtte olvashattam valamit a régebbi kinti fórumokban. Simán elhajtottak a fenébe, végül egy ismerős órabolond két üveg borért megpucolta a szerkezetet és sajnos újra is festette a mutatókat. Utólag inkább az zavar, hogy szemmel látható a különbség a számok és a mutatók festése között, de amúgy egyetértek, egy ilyen olcsó vacaknál nem gond az 'őszinte állapot', az autenticitás hiánya.
Kedvenc példám az utólagos molyolás okozta őrületes árkülönbségekre ez a ref 6062 Rolex, egymillió dollár volt a diffi a két példány ára között, ugyanazon a napon, ugyanabban a városban eladva.

-
Degeczi
nagyúr
A dollár viszont rekordgyenge, így nem meglepő, ha egy dollárelszámolású webshop árat emel.
-
driv4r
aktív tag
Pont ezért nem értem, miért az Alibaba fizet a B2B tevékenysége után, miközben a hazai jogalkotó a B2C online platformokra vetette ki az adót. [link]
Ráadásul emlékeim szerint el kellene érni a 150 Mrd ide irányuló forgalmat is, az meg kizárt. Mindegy, ma vasárnap van, ingyen nem vagyok hajlandó ezen a jogalkalmazási anomálián gondolkodni:)
-
dzsi23
addikt
Nagy dilemma, hogy mennyire nyúljunk bele egy régi órába, de ha nem családi ereklye, pláne, ha még az óra előéletét sem ismerjük, akkor simán belefér egy kis felújítás.

De ha olyan dologról van szó, ami segíthet megőrizni az óra állapotát (pl. újrakrómozás, hogy ne kopjon el az óra tokja), az minden esetben okés lehet. -
dzsi23
addikt
Alibaba nagyker, aliexpress kisker.
-
dilajoska1
őstag
-
Sungoo
addikt
A cikk az Alibabáról szól.
-
raziel01
veterán
Nekem is feltűnt. Amit nézegetem Berny 1-2 hónapja még behúzható volt 110 dollár körül. Most meg +40-50 dollár.
De mondhatnám a pagani daydate-et is. 95 dollár körül agyaltam rajta nem vettem meg, most 130-140. -
5-ös kezelő
senior tag
Tegnap akadtam bele a cikkbe én is, de végül elfelejtettem ide beírni. Nekem az tűnt fel, h mintha felmentek volna Alin az órák árai, pedig most a forint is erős. Amikor a Berny automatát nézegettem, egy hét alatt szépen felkúszott 36-ról 40-re a domború üveges. Lehet, Vitya így törleszti a szerbiai vasútépítési hitel kamatait? Vagy csak jól benyal az elvtársainak. Majd kevesebbet rendelek ezentúl.
Faresz : Köszi! Majd ügyeljünk, h ne egyszerre rakjuk fel hirdetni az óráinkat, mert lenyomjuk az árakat...
Berny "snk809" klón, ML07, Vosztok 960 Neptun, egy-két Amfíbia, esetleg a PD-1708 így elsőre, talán a 39 mm-es Archimede type-A, ami menni fog.
Vosztokot asszem ott rontottam el, h a tengelyt nem alaphelyzetből, hanem mutató-állítási pozícióból távolítottam el. Javult sokat magától, talán vmi kar nyomódott meg a kuplungnál. -
driv4r
aktív tag
Szeretem, a kollekció egyik törzstagja, talán a második vagy harmadik saját elhatározásból és saját pénzből vett órám volt, Vatera, cca. 2010, 10-12 ezer körül?
Sajnos akkoriban elkövettem egy mai fejjel már megbocsájthatatlan bakit, töredezett volt a mutatókban a régi festék, át lehetett látni a keretes mutatón, megkértem egy ismerőst, pótolja ki, innen az új lume, na azt nagyon nem kellett volna:(
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
El se hiszem, kisütött a Nap.

* Lehet újra erkélyes képeket feltenni, utoljára talán novemberben volt ilyen, de akkor is a köd miatt fotóztam inkább.
Most csak az új szíjak miatt, mert új órához most se keret, se kedv, egyelőre elvagyok így is. 20 millis olíva strucc, 19 millis zöld Saffiano (vagy Epsom, kb. tök ugyanaz), jövő héten jön még egy 18 millis krokó, az kékes-zöld lesz, és azzal le is zárom a zöld korszakomat, várom már nagyon a tavaszt.
** kell majd egy doboz Hammerite is, durván megette az idő az előző réteget a korláton.
-
Freddy76
addikt
-
driv4r
aktív tag
Rejtélyes pluszadót szed az online shop a magyaroktól: senki nem árulja el, miért
Elárulom, ezért: [link] [link] [link]
Szívesen, nagy tudású gazdasági újságírócskáim a Pénzcentrumon. Bár az is igaz, én is túl optimista voltam, amikor azt mondtam, nem fogják tudni bevezetni; kíváncsian várom, mikor és hogyan jelenik meg az Alibaba után az egyéb platformokon is ez a sáp.
-
Faresz1976
senior tag
Gratulálok! Szép darab és nem is kínai!
Nem "egyéjszakás kaland" lesz ez
.Pont ma gondolkodtam azon, hogy eladom majdnem az összes kínait és veszek 1-2 márkásabb órát.
Erre az imént rendeltem megint egy kínait......
Fene sem érti az óragyűjtőt..
-
5-ös kezelő
senior tag
Barbárok. Biztosan megy az szépszerével is, mint ahogy az ATM-nél is fel lehet cserélni a belső bankjegy-rekeszeket (pl. h ezres helyett húszezrest adjon ki). Azért remélem, Óbudán ez még nem divat. Mondjuk nem rendeltem semmit már hónapok óta, de bosszant. Nekem tök kényelmes volt eddig automatát használni.
Köszi a megerősítést mindenkinek (h jól döntöttem)!
50802 Bukk900 : Engem is visszatartott sokáig, de nem viselt meg egyáltalán, csodálkozom is magamon. A bolti ár felét tartanám reálisnak érzésre, de úgy voltam vele, h kell és kész. Legfeljebb kiteszem a nem használt óráim a HA-ra, és vmennyi visszajön. -
dzsi23
addikt
Gratula, ideje volt!
"Sztem nem feszegetik, inkább vmi elektromos trükk lehet, v a programba nyúlnak be."
De, feszítve lettek, több ajtó is elhajlott, és ki van tépve belőlük a cucc, ami a helyükön tartaná. Szóval biztos nem is állítják helyre egy nap alatt. :/ -
Sungoo
addikt
Na végre, meglett a szerelem!
Használd sokáig! -
Freddy76
addikt
Mert tényleg szép.
-
Bukk900
őstag
Jó választás, gratulálok!
Nekem most ez az Alpinist homage GMT tetszik, csak az ára tart vissza...
-
5-ös kezelő
senior tag
Igen, újból gyártják és forgalmazzák. SRPG35K1 a dlágaszág, ráment a 14. havi nyugdíjam első (lehet, h egyben utolsó) részlete. De nem bántam meg, passzolunk egymáshoz, és már régóta áhítottam. Tok jó méret, a nekem kissé hosszú fülek nem zavaróak, mert a tok finiselése miatt optikailag kevésbé látszik. Mutatók, indexek nem csillognak, lume kitart egész éjjel. Amitől mindig rettegek, h a perckiosztást v számlapot elszúrják, és a vonalkák közé kerül a percmutató helyenként (amikor a mp a 12-nél van), azt megúsztam. Vitrinből, fóliák nélkül (nem tud érdekelni), karcmentes új óra a Bazilikával szembeni szalonból. Pár hónapig zsíros kenyéren élek majd, de megérte. Egyszer élünk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
50900 - 50801
51815 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
- Samsung 990 PRO 4TB M.2 Heatsink SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

. Csak azt a r@hadt 8215-öt felejtenék el. Még egy ST szerkezetnek is jobban örülnék.

Berny "snk809" klón, ML07, Vosztok 960 Neptun, egy-két Amfíbia, esetleg a PD-1708 így elsőre, talán a 39 mm-es Archimede type-A, ami menni fog.