Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Keresgéltem de a legtöbb elegáns vagy búvár. De még nézelődöm. Mindenképpen fekete mutatót akarok keskenyebb lume résszel.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Az a mutatókészlet túl diszkrét. Vala.i vadabbat tudnek elképzelni az oroszlános számlaphoz.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Még csak egy gondolat
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
na erre kíváncsi vagyok.
Ha alapból is a különleges órákat keresed, mit hozzál össze ha rád van bízva az összeállítása?
Várom a végeredményt! 👍 -
dilajoska1
őstag
Gondolkodom hogy összerakok magamnak egy órát

-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Faresz1976
üzenetére
Hát, ezek szerint belőlem gazdagodnak meg, nem vagyok jó a coinozásban.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Nekem is jól jönne.. parasztvakításból jelesre vizsgázott az ali ezzel az új funkcióval.

Jöhetne a virtuális pénztárca, amibe bekerülne a megtakarítás. Aztán majd egy meghatározott, fontosnak ítéltetett napon, homályos átváltási procedúra után ( amit csak az ali ért ), vírtuálisan le is vásárolható lenne 1.200 Ft-os kupon formájában
. Persze mindezt a platform által meghatározott, külön erre a neves alkalomra összeválogatott kiváló szemétminőségű termékkek halmazából.
Ja és legalább 3 terméket kell vásárolni, minimum 3.500 Ft értéket meghaladva.
( hú, ez jó hosszúra sikerült, és lehet egy marketinges veszett el bennem.. ) -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Jó az az óra, ennyiért meg konkrétan ajándék volt.
Érintőleges téma, de nekem egyre ritkábban van meg ez az 'ajándék' feeling, vagyis az, hogy viccesen kevés pénzért tudjak levadászni egy érdekesebb darabot, régen azért ez gyakrabban fordult elő. Infláció, túlárazás, pech széria, esetleg sok az eszkimó, kevés a fóka, többen keresgélnek már a használt cuccos oldalakon is, passz, nem tudom. Megnéztem most az Excelben is, idén talán kettő ilyen mázlis találat volt az összesen 12 újból, viszont egyiket se tudom hordani:)* De igazán nagy fogás saját karóra idén még nem volt, a 11.11-től se várok akkora durranást, mint a tavaly nyári coin őrület, ld. pl. SN0139 25k alatt.
* A női Certina 5 ezer volt postával, az jó lesz majd karácsonyra vagy szülinapra családon belül, az utazó vekker Sheffield is 5 ezer volt incl. a Darabanth 25%-os jutaléka, hogy mennének a fenébe, plusz pár ősz hajszál az Andrássyn való napközbeni parkolás miatt:/
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Köszi, de közben megtaláltam én is, miután átfutottam a kb. 217 db ‘Casio’ hsz-edet; hát azért neked is volt rendesen itt dolgod pár idióta
kommentelővelkommenttel, próbálok udvariasnak látszani.Aztán a ‘dörzsi’ keresésre előjött a valóban velőtrázóan irritáló seggfejek némelyike a másik topikból.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Ne fáradj kereséssel, linkelem.
Igazából nem vettem meg, nekem is csak ajánlották ezeket a szöveteket, de azóta nem volt szükségem szálhúzásra. Illetve a Vostokomat kellett szálhúznom, de annak jól áll a durva felület, elég a dörzsi... gyárilag sem jobb.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Szerintem is jó lesz.
Anno a Casio is hasonló állapotban került hozzám... betonkeverőbe eshettek, vagy nem tudom...
Ha esetleg még finomítanál rajta, lehet venni direkt erre való "mattírozó szövetet". Ránézésre ugyanaz, mint a dörzsi, csak valószínűleg kevésbé durva. [link] -
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Hú, ez nekem milyen jó lenne itthon!
"Közel negyedmillió Forintot spóroltam már meg"
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Re: dörzsi
Innen indultunk, most itt tartunk, de kb. ennyi, nem akarom túlzásba vinni, jó lesz az így: [kép] [kép] [kép]
Órával nagyon elégedett vagyok, a gyűjtőket még ki kell nullázni, távlatilag üveg is cserélhető, de nem vészes. Olyan kis kompakt, szerény, dolgos darab, csak felkapom reggel és megyek a
nem léteződolgomra jellege van, nem kell félteni, állítgatni, kb. olyan az érzés, mint ezzel. -
raziel01
veterán
[link] Hasonló stílusban értsd zöld lünetta (plusz esetleg fém szíj) tudtok mondani órát?
Tökre tetszik de már van egy előző modell itthon ami full fekete volt de a szilikonszíj eltört. -
driv4r
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Már rég lejárt az iparjogi védelem, simán megtehetnék, nekem mechában is jó lenne.
Sőt, ha lúd, legyen kövér: azt meg egyenesen követelem, hogy ezt az órát is hozzák ki, de jóárasítva:)
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Ez egy rendes gyerek. Fiam nyáron jött vissza Amszterdamból, ajánlgattam neki több órámat, de kitart a neki egyelőre one and done Speedy Date mellett, azt is ritkán hordja, a telót bezzeg ki se lehetne csavarni a kezéből. Lányom viszont rendesen rotálja a vintage törpeóráit, de gyanítom, inkább aszeszoár jelleggel választ a napi outfit mellé.
Amúgy kb. ezt tesszük mi is, hardcore órások, csak nehezebb bevallani, ezért hablatyolunk annyit a technikai részletekről.
-
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Az új projektemen új emberek: egy nagyon fiatal pm hord egy jó kis Orientet. Esetelg valaki kezén egy-egy okosóra. Ja meg a lineman kezén is láttam már kétfélét, de nem emléxem h mi volt- a HO hátránya hogy a kezek nem annyira látszanak...

Amúgy a fiam fertőződött meg, pedig nem erőltettem nála egyáltalán.
Kapott egy öltönyórának is jó, "lebegő" indexek/számok hatású Lorust annó vmi kerek szülinapjára régen. Ez a kedvence.
Meg aztán egy strapaórát fizikai munkához, biciklizéshez. Később egy búvárórát a hollandus bő-esőben való szabad mozgáshoz
azt ennyi.Olyan gyanús kijelentéseket tesz tavaly óta, hogy ha elmegy hazulról, kényelmetlenül alulöltözve érzi magát óra nélkül. Mostanában a Militado kronómat hordja rendszeresen.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
"A Parn* is rendben van szerintem, backup szerkezetként kell értelmezni, órának tűnő csomagolásban. Most amúgy is mindenki sír, milyen drága lett az NH35, nekünk meg itt van 7 ezerért."
Hát ez az... az enyémben még a szerkezet is xar, szóval még az sincs itt 7 ezerért.
Persze, jár, de eléggé hektikus, nem raknám másik órába. Épp a szerkezet miatt írtam, hogy "ki kellene dobnom, mielőtt megint költenék rá". Kellene bele egy új szerkezet, de ha a szerkezetet is kicserélném, akkor már csak a számlap maradna az eredeti órából. Mint a legelső PC-m, amiben apránként minden külső és belső alkatrész ill. periféria cserélve lett (alaplap, proci, stb-stb., ház, monitor, egér, billentyűzet), míg végül csak a hangfal maradt a régi... Thészeusz hajója elbújhat!
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Néha azért felpislákol egy kis reménysugár, de sajna ritka alkalom. Elmúlt időben pár alkalommal azért láttam fiatalabbak kezén is rendes órát, ilyenkor mindig jelzek diszkréten, próbálok visszacsatolni, táplálni a lángot. Tegnap az egyik baristán PRX volt, nyáron a közeli Aldi egyik pénztárosán Tsuyosa, egyáltalán nem vették tolakodásnak, láthatóan örültek neki, hogy ha egy percre is, de szóba elegyedtünk. Rokonság, ismerős fiatalok körében is egyre többen kérnek tanácsot, főleg első óra témában, ezerrel terjesztem a kínai igét, de a vintage vonaltól kifejezetten tartanak. Amúgy joggal, első órának én se azt javasolnám feltétlenül. Velem egykorúak körében már több a sztereotipikus hülyeség, megy a csak a brájtlingozás, ivécézés, rolekszezés stb.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem a múlt héten az egyik ügyfél megdicsérte az órámat. Kicsit meg is lepődtem. Jó ha évente egyszer előfordul hasonló. Mondjuk pont a Steeldive "Willard" volt rajtam, azt meg jól kitalálta a Seiko.
De volt olyan beszélgetésem is, ahol kábé minden óraipari tévhit, és bullshit előjött. Volt ott speciális orvosi acélból készült óra, jaja 316L tudjuk, nagyon különleges. De kiderült az is, hogy a titánium az nem titán, hanem sokkal jobb. -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Én holnap fogok dörzsizni, ma már fáradt vagyok hozzá.*
Feltettem rá egy obligát military vibe szíjat, a lume nem rossz, de ezt el is vártam, így néz ki minimális beszűrődő fényben, illetve 3 sec Night Mode beállítással:
* héten szakmai elvonulás volt, egyetlen érdemleges antropológiai-horológiai észrevételezésem volt, manapság már kb. senki se visel órát, az okos órákat nem számoltam, az nem óra, 100-ból 90 ember csuklóján nem volt semmi, max a beléptető karszalag. Gálavacsorán volt pár hangsúlyosan polírkrumpli svájci vagy japán, illetve még egy APRO meg egy Rootbeer GMT, de azoknak a gazdáit amúgy is ismertem, mi voltunk a törpe minoritás. Én persze egy kínait vittem, dafke:) de a vacsira még azt se vettem fel.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igen, nyilvánvalóan elfogult ez a WUS-tag, már az elején is gyanús volt kicsit.
Az én gyengülő szemeim amúgy simán elsiklottak volna az ilyen finom részletek felett, de sajnos még csak a kezdeti botorkáló lépéseimnél tartok a digitális órák lenyűgözően érdekes világában. De még akkor is rögtön beleszaladok egy hamisítványba:)
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Bevonatos tokoknál is előfordul olykor szálhúzás (nálam is járt már olyan), de feltűnően más, mint az acél. Dörzsivel is szebb eredményt érek el acélon. [link]
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Nem mondom, hogy nincsenek előnyei a(z) Skmeinek (pl. 24-órás kijelzés, ééééés... ennyi... már akinek ez fontos, miközben az analóg órák 95%-a 12 órás, és azokkal is vígan elvan mindenki, de mondjuk ezt előnynek, én is jobban szeretem a 24-órás formátumot, na), de amikor a toknál az Skmeit hozta ki győztesnek, engem ott elvesztett...

-
oba
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Hm, és valóban ötvözet. A címben acélt ír, de pont a szíjra írják az értékeléseknél, hogy nagyon gagyi minőség. Mondjuk az nem zavarna, úgyis valami bőrszíjat tennék rá

Köszi a linket, elég részletes és korrekt összehasonlítás. Ennyi pénzért nem is rossz ez a Skmei úgy tűnik. -
driv4r
aktív tag
Nekem nincs ilyen órám, de a leírásban elég egyértelműen ötvözetnek mondják a tokot, a bracelet az acél.*
* edit.: van olyan user, aki szerint még ezzel együtt is jobb a SKMEI, összevetés, több szempontból.
-
oba
addikt
Most látom csak, hogy van a Skmei-nek egy Casio A1100 klónja. A leírás alapján ez is acélból van mint az eredeti. Van valakinek esetleg tapasztalata vele? [link]
Van dátum is a kezdő kijelzőn és 24 órás időkijelzés is. A Casio A1100-on ezek nem fértek már el.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Megnéztem én is, a dobogón két óra van, de hát ennyit is vettem eddig összesen az Alin; a harmadik, az SN0116 distressed green az skbwatches oldalról jött.
Ami kicsit megijesztett, hogy (állítólagos) 129eft coin kedvezményt mutatott ki, de nyilvánvaló, hogy ezek fiktív árpontokból adott fiktív engedmények.
De azért kicsit ideges is lettem, vajon mi a búbánatra költhettem eddig, megnéztem history-t, első AliX vásárlásom 2023. augusztus 25-én történt, 10 db óraszíj. Azóta jött még 40 darab; teljesen megnyugodtam, azt lehet, azt szabad.
A Parn* is rendben van szerintem, backup szerkezetként kell értelmezni, órának tűnő csomagolásban. Most amúgy is mindenki sír, milyen drága lett az NH35, nekünk meg itt van 7 ezerért.
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01
üzenetére
"lásd az első helyezett Parnxyz, ott kiszórták a selejtet"
Igen, az eléggé selejt (ki kellene dobnom, mielőtt megint költenék rá
), de szerintem ennek semmi köze a kedvezményhez, egyszerűen gagyi a Parsrpe, és nem volt vele szerencsém.
Viszont a két Pagani hibátlan volt, egyedül az Alaska Project fémszíjának élességét kifogásoltam, de az az összes Pagani "Speedmaster"-nél ilyen. -
andrew01
tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ez nem csak rajtunk múlik, hanem a te választásodon is... te a csodabogár órát veszed és az a márka nem nyújt olyan vagy bármilyen coin kedvezményt. Ha Paganira vadásznál akkor lelehetne csapni jóárasításra, mert gyakran ajánl coin faragást árból, hogy pörögjön a biznisz. Nálam is van egy Pagani a top3-ban.
De azért nem minden arany ami fénylik, lásd az első helyezett Parnxyz, ott kiszórták a selejtet.
Az egyetlen kis trükk, hogy bármit amit kinéz az ember, miután a felületen bárhol rákattintott, nézze meg külön a Coin részlegben is - a narancs 'Discount finder>' cégér alatt. -
dzsi23
addikt
Újdonság, vagy csak én nem láttam még: a coinos részben a coinjaimra nyomva bejön egy rövid összefoglaló.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Churpik
üzenetére
Búvárhosszabbító van az itt gyakran megforduló PD-1701"moonwatch"-on is, de ténylegesen búvárkodó írta vmelyik külföldi fórumon, h ezek túrót nem érnek, már a legvékonyabb búvárruha is nagyobb kerületnövekedést okoz annál, mint amit az ennyire pici toldások lefednek. És valóban: a vékony pulcsi-ujjra épp ráhúzható a PD-1701 kiengedve.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
A PD1645-ön találkoztam extenderrel, ritka szar
-
raziel01
veterán
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én is meglepődtem rajta. Még vagy 8 éve nézegettem órákat japán vonalon és csak a nagyon drága óráknál láttam ilyen típusú szíjat. Úgyhogy örülök neki, hogy ilyen masszív, nem egy vékony lemez, mint a többi pagani óránál.
-
raziel01
veterán
Pagani Design PD1667 (25 ezer Ft volt) [link]
Na ez is megjött két hét alatt. Többet nem veszek max ha idén lesz valami jó akció. Tetszik. Közben újraállítottam a másik kettő kínai óra szíját is.
Addisdive-nál úgy lett jó, hogy felül két szemmel több van, mint alul. Ki kell tapasztalni ahogy látom, mert minden óraszíj más. Ennél max annyit jegyeznék meg, hogy nincs mikroállításra lehetőség. Viszont volt benne egy fél szem amit kivettem és úgy már jó lett.

-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Teszkó, ott már van Packeta, MPL, Sameday, meg kb. minden is. Szerintem lassan több pénzt csinálnak az ilyen szolgáltatók jutalékából, mint a saját forgalmukból:)
Vinted lelet volt, az igazán szép régi Seiko referenciák két lengyel gyűjtőnél vannak, már 50-60 körül indulnak, ez meg egy román eladótól jött, béna, homályos képek alapján történő impulzus vétel volt. A szinte mindenki által utált TGV egyik kedvence volt anno az SNA411, annak egy kisebb, egyszerűbb, az én kezemre jobban felfekvő verziója ez az SND253.
Kínai vonalat se hanyagolom, de mostanában ritkán nézem Alit, úgyis szóltok, ha lesz majd valami bomba ajánlat:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Tudtam, hogy rád mindig számíthatok, ha kell egy kis támogatás órabűnözés terén:)
Tényleg lesz vele egy kis meló, képeken azért más volt. Tokot, szíjat kicsit feljavítom, lünetta marad,
nem vészeskarakteres, 15-20 ezer körül lenne rá új, a hardlex sajnos nem olyan egyenletesen ramaty, mint a fehér számlapos, csak pár karc van rajta, de azok látványosabbak. Anno Seiko butikban érdeklődtem, van még rendelhető üveg elfekvő készleten, de kb. annyiba kerülne, mint maga az óra volt, szóval passzolom, esetleg eBay, ha lesz jobb áron. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Beugrottam megint teszkóba.
Elbuktam, idén már le akartam állni, de rosszkor voltam rossz helyen, ő meg túl jó áron kellette magát.
Nem olyan szép, mint az előző eresztés, de egyelőre marad, kicsit ki is kell majd pofozni. Baby Flightmaster, nekem sokkal jobbak ezen a méretek és arányok, mint az eredeti Mighty Flighty verzión, a három mutatós kis tesó meg sajnos még mindig szervizben van.

-
CactuS
Arcképgyáros
Srácok, a véleményetekre lenne szükségem. Szeretnék egy "vidámabb" daily-t, így valami színesben gondolkozom. Zöld vagy kék? (A lilára még nem állok készen
)A zöldhöz talán jobban megy a zöld lume, viszont pont emiatt egy kicsit talán rosszabbul is olvasható adott esetben.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ezt az "olajnyomás" számlapot én sem értem... mintha nagyon erőlködnének, hogy ne "homage-gyártók" legyenek, és mindenfélét bedobálnak a kalapba, hátha valakinek majd bejön.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Narancssárgában tényleg szem lenne
. De hogy "olajnyomás" számlap????? Ez hogy jött nekik?
Nem baj az ünnepi szünet, csak az akció jó legyen
. Akkor azt sem bánom ha nem 8 nap alatt jön meg, hanem 12
.
Viccet félretéve azért nekik is kell egy kis szünet, ki lehet bírni egy kis késést. -
Churpik
aktív tag
És ha már kínai: nyári pasztell színekkel (nem Spongyabob).
[Spinnaker Croft 39 GMT Automatic] -
Churpik
aktív tag
Leállás Kínában, ünnepek miatt. Hozzá adódik a Ragasa tájfun miatti késlekedés, sok konténer ragadt a raktárakban. Utána majd, amikor egyszerre megérkeznek a csomagok, akkor meg a magyar futárszolgálatok lesznek nyakig a melóban.

-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Végül is nem lenne rossz, a méret már egészen okés, de a mutatók színét nekik sem sikerült összeegyeztetni az indexekével. Amúgy érdekes a jégkrém formájú óramutató.

Viszont ezek a bőrszíjak ezen az órán.....
valaki olyan súlyos ízlésficamban szenved, hogy arra már szja-kedvezmény jár.
-
Faresz1976
senior tag
Új Steelflier "hibrid"
-
5-ös kezelő
senior tag
Igen, mert a svájci óra azóta fogalommá vált, és feltehetően még jó ideig az is marad. Az árak meg addig lesznek magasak, amíg a vásárlók hajlandóak lesznek kifizetni. Mire megengedhettem magamnak, már rég elengedtem a svájci óra utáni vágyat.
Igaz, már van pár olcsóbb, annyi elég is. -
ace22
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Svájc 2%-kal részesül a világon eladott órák számából, de a bevétel 50%-át teszi zsebre. Mindezt úgy, hogy jelentősen támaszkodik kínai beszállítókra.
-
Churpik
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
Rossz áron van, 15 ezernél többet nem ér, de amúgy ha egy Alis órát Dixmont Guangzhou szerkezettel látsz inkább lapozz tovább, és ne is nézz vissza - valahogy úgy, ahogy azt dzsi23 is írta már egy pár posttal ezelőtt.
Inkább akkor a Ronda kvarcos változat, az se egy nagy durranás, de legalább nem kerül pár hónap után a kukába.
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Egyetlen egyszer kérdezett rá valaki az órámra, még 2018-ban (csak azért tudom az évszámot, mert tudom, hogy mikor vettem és adtam el ezt az órát). Valami szabadtéri rendezvény volt, és odajött hozzám érdeklődően egy idegen. Ez a rendkívül drága Puma óra volt rajtam (5000 forint volt az óra + 1250 forint a nato szíj).

-
chubii
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Pár hét én is kaptam egy kérdést a semmiből, hogy "Az Addiesdive vagy Steeldive a kezeden?"
(Addi MY-H5) Kellemes meglepetés volt.
Mondjuk a munkatársaim is most kezdik csak észrevenni az órát, pedig április óta majdnem minden nap láthatták
-
5-ös kezelő
senior tag
Mai One Ride találkozón megdicsérték a VK64-es Paganimat bézs zulun. Ritka dolog, h érdekel bárkit is a más órája. Nekem meg az olív színű RE 350 Classic Signals motorja tetszett.
-
csatacsita
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Meggyőztél, megvárom a november 11et.
Ezer hála! -
Faresz1976
senior tag
válasz
csatacsita
üzenetére
Szia. Hát volt olcsóbb is, kb. 17e Ft volt eddig a legjobb ár. De nem csoda, hogy olcsóbb lett, NH35 helyett Miyota 8215-tel szerelik. Ha a legjobb áron szeretned megvenni, javaslom várd meg a November 11.-ét.
De ha nem ez a mutató szett kell akkor ez a Tandorio olcsóbb. -
csatacsita
tag
Régóta nézegettem ezt a Tandorio pilótát , most a mai napon elég jó áron van. Kb fél éve a normál ára 20k volt, utána felvitték a legtöbb helyen 40re.
Ha ez az óra meglesz, akkor a seiko samuraiom, g-shockom, digitális casioim, retro szovjetek után már csak egy hiányzik a gyűjteményemből: egy kellemes dress watch. Szerintem az viszont egy Orient bambino lesz, azért ha tudtok számotokra szépet linkelni a kínai felhozatalból ne kíméljetek. Nem feltétlen ragaszkodok az automatához. -
Remus389
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Valószínűleg így van, akkor jó lesz ez.
Ráadásul megnéztem a kolléga által belinkelt tesztben lévő youtube video-t is, és nem annyira jó az a power reserve funkció amúgy se, mert nem megy el a mutató a végéig, hanem csak 2/3-ig. Mondjuk az is lehet hogy ezt időközben javították.
raziel01 Annyiból jobb, hogy karcállóbb, de ha tudsz vigyázni az órádra ennek kisebb a jeletősége. Viszont a hardlex áttetszőbb, főleg ha sötét a számlap, meg az ujjlenyomatok is kevésbé feltűnőek rajta. Tehát valamit, valamiért.
-
dzsi23
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
Jól gondolom, hogy a bal oldalon nem egy egyszerű 24 órás kijelzés van, hanem külön állítható, vagyis egy másik időzónát is tud mutatni? Csak mert a legtöbb fotón nincs szinkronban a központi mutatókkal.
Na meg a jobb oldali "éjjel-nappal" tárcsa is 24 óra alatt megy körbe, ami feleslegessé tenné a sima 24 órás kijelzést. -
Remus389
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
Ha ragaszkodsz hogy mechanikus legyen akkor nem rossz vétel. Csak nem valami pontos.
De fontold meg ezt is, ez quartz: [link]Nekem van mindkettő, én az Addiesdive-ot jobbnak tartom.
Pontosabb, jobb a csatja, áttetszőbb illetve tisztább az üvegje, jobban hasonlít formailag az eredetire. A klüklopsz is jobban nagyít, nincs olyan bunkó koronája mint a PD-nek.Hátránya hogy nem zafírüveg, hanem antireflektív Hardlex (ezért is jobban olvasható), ez vagy előny vagy hátrány. Meg a márkanév.
Kicsit világosabb a piros-kék az AD2050-en, ez sem tudom hogy előny-e vagy hátrány. -
raziel01
veterán
[link] Ez csak szerintem van jó áron? 20k-ra le lehet kuponozni a kéket meg a pirosat.
-
Remus389
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Az általam kinézett Aesop 7027-esről alig van a neten normális kép vagy video, de kis keresgélés után, az Ebay-en is találtam róla pár jó minőségű fotót még. [link]
Nekem úgy tűnik hogy kinézetileg semmivel sem marad le a többi belinkelt Ali-s tourbillion-tól (még az is lehet hogy szebb is), ellenben kedvezőbb árú. Ha 100-120 ezerért sikerül beszerezni a novemberi akció során, teljesen jó lesz nekem hétvégi/szabadidős órának.
-
Remus389
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Olyat vegyél, ami tetszik, abból nagy baj nem lehet.
Igen, annyira bírom amikor egy órás youtuber hangoztatja hogy például az Omega Speedmaster technikailag egy szinten van, meg ugyanúgy svájci meg minden és harmad-negyedáron vagy egy Rolex Daytonához képest. Ez mind szép és igaz, de nekem akkor is a Rolex Daytona tetszik jobban, a legtöbb embernek az tetszik jobban, ez van.
Tehát a belbecs nem minden, a külcsíny is nagyon fontos, sőt szerintem még fontosabb.Például hiába a legpontosabb, leprecízebb a Grand Seiko, vagy a Citizen Ecodrive, nem biztos hogy a stílusuk annyira bejönnek nekem, inkább veszek kicsit kevésbé kihegyezett darabot, de az tetsszen nekem.
Amit belinkeltél az tisztára ugyanez [link]
Jelentősen lejjebb ment az ára.Aesop 7049: olyanom már van [link] , egész jó áron, 62500+1500 vámra jött ki. Persze a kínaiak alacsony árat írtak rá.
Tetszik, de az Aesop 7027 azért egy kicsit még jobb lenne.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Remus389
üzenetére
Olyat vegyél, ami tetszik, abból nagy baj nem lehet.
Én az Addiesdive márkanevet már kezdem megszokni, annyit látom itt a topikban, sőt, ebben a formájában, folyóírással, a logó nélkül egyáltalán nem vészes. A logó inkább a búvárokra való, bár azt is lehetne idővel cserélni, az új WD logó pl. kifejezetten visszafogottra sikerült, nekem emészthetőbb, mert semlegesebb.
Tourbillon kérdéshez nem tudok sajnos hozzászólni, a technikai részét értékelem, de nem tetszenek, az open heart vagy szkeleton műfaj se, az viszont jó, hogy elérhetőbb áron forognak, tíz éve még 2,500 USD körül volt egy ilyen. Nem ismertem ezt az Aesop márkát, a ref 7049 csillagképes számlapos érdekes, azt nálam most 95eft körül dobja fel az Ali.
-
Remus389
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem nem tetszik különösebben az Addiesdive név sem, de a logo sem. Az új Addieskin-től se vagyok elragadtatva, a korona pedig tudjuk melyik órágyártóra akar hajazni. Ezt leszámítva remek órákat gyártanak ezért a pénzért. A Pagani design név sokkal-sokkal jobban hangzik nekem.
Mindegy is, nem lesz rajta logo és kész, letisztult kis sivatagi órám lesz, ennyi.

Nem tettem le az Aesop 7027-ről sem, arany színben fehér számlappal, hogy milliomosnak érezhessem magam, mikor felveszem. Vágyok egy ilyen régimódi, Patek Phillipe-szerű Tourbillion-ra, még akkor is, ha kínai és 1 gramm arany sincs benne, hasonlóan néz ki és kész. Sajnos nincs 50-100 milló forintom egy Patek-ra.
De megfogom várni az Aliexpress November eleji leárazásokat, hogy minnél többet spóroljak ezen, reményeim szerint valahol 100-120 ezer forint közé le tudom szorítani az árát, az Aesop kuponját is már begyűjtöttem.
Alternatívákat is nézegettem erre, hogy biztos legyek az Aesop 7027 nekem a legmegfelelőbb erre a stílusra: [link] [link] [link] [link]
Ezek tetszenek, de nem annyival, amennyivel drágábbak. Sőt talán ha egyárban lennének talán akkor is az Aesop 7027-est venném. Egyedüli kifogásom a felirat lehetne dőltbetűs és vékonyabb, illetve jobb lenne egy power reserve mutató a 24 órás mutató helyett baloldalt, de hát minden kívánságom nem teljesülhet ennyi pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 White OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működésse
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- LG UltraWide 35WN75CP IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 100Hz / 5 ms / FreeSync! BeszámítOK!
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja és legalább 3 terméket kell vásárolni, minimum 3.500 Ft értéket meghaladva.

Anno a Casio is hasonló állapotban került hozzám... betonkeverőbe eshettek, vagy nem tudom...
Köszi. Majd figyelem akcióban.

valaki olyan súlyos ízlésficamban szenved, hogy arra már szja-kedvezmény jár.