- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Churpik
aktív tag
Rögvest a Gruent láttam bele a teaser fotókból, s láss csodát...hát beletették az effortot, több mint 2 évig készültek vele, ill. leginkább a movement modifikálók, de összeállt.
Ám a végeredmény full ambivalens - crosshair, sector dial, komplikáció, 38mm(verzió is van) -Yes!
(optikai)vastagság, fúrt fülek, mp mutató, összkép -No!A múzsa modellen feldobta a látványt, hogy megjelent a rombusz forma.
Itt, hogy mindegyik kör alakú, (oké lehet, hogy így koherensebb), de mintha a dédi papám vonalas telefonját látnám.Nekem amúgy tetszik, hogy field lett, a sötét variációk közül több is tetszik, de kapufának érzem ezt a modellt is tőlük.

-
driv4r
aktív tag
Igen, jó lenne, de akár Merkur kínaitól is elfogadnám az újraélesztését : ) ők is szeretnek "újítani", Alarmos mechanikusuk is van már.
Nos igen, érdekes egy darab lesz, mondjuk nálam alapból handikeppel indul a brand a logo meg a név miatt, nagyot kéne villantani, úgy a jövőben bármikor, hogy kezemre kerüljön egy, DE a kreálóját csípem, plusz betekintést is nyerhettünk, hogyan készülnek a darabok, így ezek '+'-ak a mérlegen.Megnéztem alaposabban a posztodban a képeket, a piros számlap egy apró részlete alapján egyre inkább biztos vagyok, hogy Airflight-féle számtárcsás modell lesz. Az alsó órajelzőnél egyértelmű, hogy szendvics, jól látszik a kivágás, de szerintem a felső is az, csak a betekintési szög miatt látjuk egyneműnek, nem látszik a hézag. Viszont ennél, tehát a felsőnél az is látszik, hogy a számjegy kimegy a 'mélyedés' széléig, sőt, az egy icipicit rá is takar, tehát egyértelműen egy réteggel feljebb van.
Viszont akkor nincs sok értelme a GMT komplikációnak, lehetséges, hogy amit mi GMT-mutatónak gondolunk, az inkább a másodperc mutatója, hosszabb túlnyúlással a balansz miatt, és azt, vagyis a másik végét meg a zöld számlapos képen látjuk az óra- vagy percmutató mellett.
Aztán az is lehet, hogy csak unatkozom és mindenfélét képzelődöm kerti munka helyett.
-
Sungoo
addikt
Na megérkezett az Erebus hírlevél és hát nem tudom miért titulálják field watchnak - érdes számlap? vagy mert topográfiai térképet skicceltek rá? Végül is oké, de ennél a zsánernél a piros és lila színvariáns... jó, ha nem tetszik, ne azt vegyem, jogos.
A standard színes Gmt mutatoktól is fázok, de ha egy kósza gondolatom megvalósulna, akkor ellenlábasból hamar fanná válnék - Ha egy általam kedvelt vintage óra megoldását alkalmaznák, miszerint 12 óránként ugrana a számkijelzés...
aztán jobban megnézve, csak az egyik kör van igazán süllyesztve. (vélhetően dátumablak) A "with a Twist" reklámszöveg miatt azért még van némi remény, de nem sok
.
Addig is megosztom a szintén mellette érkező másik hírlevél üdvöskéjét, ami hasonló kategóriában indul:
Azt az Akrone FSC-t el tudnám magamon képzelni.
-
driv4r
aktív tag
Na megérkezett az Erebus hírlevél és hát nem tudom miért titulálják field watchnak - érdes számlap? vagy mert topográfiai térképet skicceltek rá? Végül is oké, de ennél a zsánernél a piros és lila színvariáns... jó, ha nem tetszik, ne azt vegyem, jogos.
A standard színes Gmt mutatoktól is fázok, de ha egy kósza gondolatom megvalósulna, akkor ellenlábasból hamar fanná válnék - Ha egy általam kedvelt vintage óra megoldását alkalmaznák, miszerint 12 óránként ugrana a számkijelzés...
aztán jobban megnézve, csak az egyik kör van igazán süllyesztve. (vélhetően dátumablak) A "with a Twist" reklámszöveg miatt azért még van némi remény, de nem sok
.
Addig is megosztom a szintén mellette érkező másik hírlevél üdvöskéjét, ami hasonló kategóriában indul:
Meh, ez egy katyvasz lesz, az én fejemben a field az egy szigorúan DD vagy DH jellegű óra, ütni-vágni való, három mutatós, fekete számlapos.
Érdekes a szíjról készült fotó, mintha nem lenne egyenes a stift. A 'with a twist' reklámszöveg plusz a számlapon lévő 'TW' kezdetű felirat alapján a modell neve akár 'Twister' is lehetne, és akkor valószínűleg GMT, de variálható óra kiosztással / jelöléssel (24 órás tárcsa 24 órás bezel helyett), vagy valami olyan áttört számlapos, pusztán dekorációs okosság, mint a Radcliffe M-DVR.
A Gruen nekem is nagy kedvencem, halál egyszerű és elegáns vicc, kijöhetne valami újabb is ilyenből, csak ne Nomos vagy Hermès legyen, mert az drága mulatság lenne, inkább valami mikró.
-
andrew01
tag
.
-
Lev Abalkin
tag
Tavaly posztoltam róla mikor rákívántam : ) és árban kb. akkor is így alakult a matek.
Örömteli viselést! 👍És tényleg, most ugrott be, hogy ott láttam először! Bekönyvjelzőztem a honlapot, mint érdekességet, aztán két hete ránéztem, és nem is agyaltam sokat rajta.
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
Köszi, bár kizárásos alapon került erre, a vintage darabokon nem mutatott olyan jól.
A krokó szíj amúgy elég nehéz műfaj, van egy nagyon erős kognitív / vizuális ballasztja, feketében pláne (high end öltönyórák, pl. egy GS vagy egy JLC), de ez a szokatlan szín elvitte egy másik irányba, frissebb lett tőle a kombó. Lehet, hogy a másik topikban most megjelent türkiz számlapos Club Campus is motivált tudat alatt.
Sajnos egyre jobban érzem a csömört, ezek már inkább emlékfotók vagy eladási képek lesznek, de erről majd írok máskor, még nem tisztultak le a dolgok. Jó lenne megint nulláról kezdeni, frissen és éhesen állni a hobbihoz. Vagyis fiatalabban:/
Beszéljünk inkább másról, kis színes műfaj, tegnap este életemben először végig tudtam nézni egy Mad Watch Collector videót és nagyon meglepődtem.

Korábban párszor már megpróbálkoztam vele, de rettenetesen irritált a feje és a stílusa plusz nem vagyok G-Shock szektatag. Most viszont a csávó teljesen őszintén beszélt a nem Seiko, nem Casio kollekciója státuszáról, full mainstream órái vannak, erős búvár túlsúllyal, Rolex, Tudor, Ward, Doxa, Formex stb., a Hanhart volt kellemes meglepetés és a kétsoros 14060 Sub. Ami viszont gyanús, az erős CWC és Vertex jelenlét, van egy kis angol óramárka szponzorációs stichje a dolognak, de hát minden ilyen közepesen híres
köcsögórás influenszer egy jó nagy ká, mondjuk a legrosszabb a Barker / Pierce páros. -
driv4r
aktív tag
Pont most nézem össze más referenciákkal, a Baltic búvárját pl. megveri az én szempontjaimból*. Kár a vámáfáért, de még így is nagyon jó ajánlat.
Azért is tetszik, mert kicsit meguntam a neo-vintage műfajt, hiába a papíron tetszetős kombó (vintage hangulat, de korszerű megvalósításban). Egy ideje inkább lennék purista, ha régi, akkor legyen autentikusan régi, ha meg új, akkor legyen friss formanyelve, ne akarjon erőből réginek látszani.
*

** ja, és a 10,5mm az domed zafírral együtt annyi, amúgy csak 9,9mm a tok. Nem sok búvárt ismerek 10 milli alatt, Henry Archer jut eszembe most így hirtelen, meg a másikban tettem fel még párat, rémlik valami nem kínai, de keleti.
-
dzsi23
addikt
Szerintem az óramutató passzol a 12-es indexhez, a percmutató pedig a 6-9-eshez.
Kíváncsi leszek a szíjra, azt még nem láttam. -
dzsi23
addikt
"Lakers fannak a lila nagyon adná"
Erre nem is gondoltam, de a lila a top 3-ban van nálam, a "babyBlue pinkkel" együtt.
(A fehér a harmadik.) -
Remus389
nagyúr
Watchdives is kidobta a Nautilus homázsát, s szerintem a legjobb kínai verzió eddig.
Pár napja már láttam alkalmazásban, de szkeptikus voltam kicsit, hogy tényleg ilyen kecses, hogy 8mm vékony, meg a bezel 37-38mm, de ma Tomas cimboránk szemügyre vette (videó) és minden igaz, ráadásul külön dicséri a szíját is.

Nagyon eltalálták az árnyalatokat is szerintem.
Mivel kvarc, így annyira tán nem fájó a mp. mutató hiánya.Sose értettem mit esznek annyit a Nautilus-on, szerintem kifejezetten semmitmondó kis órácska ahhoz képest hogy az eredetit mennyiért adják. Ráadásul nem is valami férfias darab, kicsit langyos.
A másik ilyen az AP Royal Oak, valahogy még egy kínai utánzatért se adtam ki pénzt, mert nem tetszik egyszerűen, azon se értem mit esznek annyit.
Azt viszont kénytelen vagyok megadni neki, hogy iszonyat kényelmes, ennél kényelmesebb órát nehéz kitalálni. Tudom mert van egy Pengagar 614-esem, ami hasonló. Amit te linkeltél még annál is kényelmesebb lehet.
-
dilajoska1
őstag
Ez nem csak rajtunk múlik, hanem a te választásodon is... te a csodabogár órát veszed és az a márka nem nyújt olyan vagy bármilyen coin kedvezményt. Ha Paganira vadásznál akkor lelehetne csapni jóárasításra, mert gyakran ajánl coin faragást árból, hogy pörögjön a biznisz. Nálam is van egy Pagani a top3-ban.
De azért nem minden arany ami fénylik, lásd az első helyezett Parnxyz, ott kiszórták a selejtet.
Az egyetlen kis trükk, hogy bármit amit kinéz az ember, miután a felületen bárhol rákattintott, nézze meg külön a Coin részlegben is - a narancs 'Discount finder>' cégér alatt.Ja értem.
-
dzsi23
addikt
Ez nem csak rajtunk múlik, hanem a te választásodon is... te a csodabogár órát veszed és az a márka nem nyújt olyan vagy bármilyen coin kedvezményt. Ha Paganira vadásznál akkor lelehetne csapni jóárasításra, mert gyakran ajánl coin faragást árból, hogy pörögjön a biznisz. Nálam is van egy Pagani a top3-ban.
De azért nem minden arany ami fénylik, lásd az első helyezett Parnxyz, ott kiszórták a selejtet.
Az egyetlen kis trükk, hogy bármit amit kinéz az ember, miután a felületen bárhol rákattintott, nézze meg külön a Coin részlegben is - a narancs 'Discount finder>' cégér alatt."lásd az első helyezett Parnxyz, ott kiszórták a selejtet"
Igen, az eléggé selejt (ki kellene dobnom, mielőtt megint költenék rá
), de szerintem ennek semmi köze a kedvezményhez, egyszerűen gagyi a Parsrpe, és nem volt vele szerencsém.
Viszont a két Pagani hibátlan volt, egyedül az Alaska Project fémszíjának élességét kifogásoltam, de az az összes Pagani "Speedmaster"-nél ilyen. -
5-ös kezelő
senior tag
Szerintem ez a werk sokkal érzékenyebb a hőingadozásokra, és ha hordod plussz 10 - 15 fokkal melegebb helyzetben leledzik, mint egy dobozban tárolva.
Van több is nekem, és nekem is feltűnt, hogy évszaktól függően más az eltérés, és leginkább ennél a szerkezetnél volt ez feltűnő, számottevő. Egzakt számokat is tudok mondani, két modellnél van feljegyzésem, az egyik: télen havi -2mp, most nyáron +5mp ;
másik: +6 télen, +10 nyáron.
Szerintem várj - van egy órám, ami 7 havonta kér már elemet
(egyelőre még nyúzom :), most zsinórban 3x volt ez 7 hónap, ha lemegy fél év alá akkor lépek lehet valamit)Köszi, megnyugodtam. Kivárok a szerkezet-cserével is.
-
raziel01
veterán
Hőhatás érné azt a ragasztót, szóval semmiképp. Zafír üveg esetén nem kell félteni.
Hőlégfúvó néztem tud akár 650 C fokot is.. de mintha nem lehetne precízen pár mm-re lekorlátozni vele a célt. Aztán nehogy lünettában tegyen így kárt.
Én gáztűzhelyen csináltam, ami kb. 1000 fok, mint maga a szúróláng is, de csak az üveggel, tehát kivettem az órából, és speciális fogóval fogtam, majd úgy tettem az egyik lángtüskébe a küklopszot. Először 5-6 mp-ig, ekkor leraktam, szikével próbáltam alányúlni, lefeszíteni, nem ment, majd utána újra 8-9mp-ig, ezután jött le.Szerintem elég ha nem hideg az üveg, mondjuk biztonság kedvéért én hajszárítót fújattam rá, attól pár mp alatt forró lett egyébként.. és igen, ügyelj rá, bármit csinálsz, az egész üveg átveszi a hőt, óvd a kezed!
Az a baj, hogy nem zafír csak ásványi üveg, a fentebb linkelt addiesdive.
De gondolom ha eltörik tudok venni hozzá zafírt.
-
SOAD19
addikt
Biztos, de én is itt olvastam róluk. Visszanézve Deskdivernek volt ilyen órája a másik topikban.
-
zoarden
tag
: )) Meglehet így történt.. amúgy valamikor jó az ilyen, meg van mikor tetszik is, itt épp nem.
Kedvelem amúgy az aszimmetrikus számlapokat is, pl. ha a márkajelzés vagy a dátum nem a megszokott helyeken van - pl. dilajoska Lobinni óráján a dátumablak nagyon feldobja az amúgy sem megszokott számlapot.
S ha már ez a stílus, akkor ha ezeket homázsolnák konkrétan, azokra is kíváncsi lennék:
vagy ezt: (lünetta nélkül is működnek számomra ezek, mint feelinges óra)
De jó hogy bedobtad ezeket a Damasakokat, már réhrn néztem, tán el si fejeltettem őket.
homázsolás: hát igen, de ritka hogy a részleteken való mókolás előnyére válna. mint most is. -
SOAD19
addikt
: )) Meglehet így történt.. amúgy valamikor jó az ilyen, meg van mikor tetszik is, itt épp nem.
Kedvelem amúgy az aszimmetrikus számlapokat is, pl. ha a márkajelzés vagy a dátum nem a megszokott helyeken van - pl. dilajoska Lobinni óráján a dátumablak nagyon feldobja az amúgy sem megszokott számlapot.
S ha már ez a stílus, akkor ha ezeket homázsolnák konkrétan, azokra is kíváncsi lennék:
A középső ebben a kivitelben a kedvencem, ebben a stílusban. Ha lett volna kapható, akkor lehet ezt vettem volna meg a Laco helyett. A Sinn 556-ostól sokkal izgalmasabbak.

-
dzsi23
addikt
Ezek a Damaskok hibátlanok.
zoarden #47776:
Diszharmóniából talán az is elég lett volna, hogy a nagy indexek színe elüt a mutatók színétől, vagy az, hogy az egész óra matt, de a lünettabetét szálhúzott. Utóbbi miatt a fekete lünettás szimpatikusabb, de a dátumosnak jobban tetszik a számlapja.
Hajszálokon múlik, hogy tökéletes "budget toolwatch" legyen. -
SOAD19
addikt
-
zoarden
tag
"Ha valami tökéletes, lehet hogy unalmas" - gondolta V'min Csüng
"...kell aza diizharmónia! Van itt mandarinsárga festék?" -
tboldi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
driv4r
aktív tag
Szép csapat, jó a buli.
Még a 'journey' elején tettem egymás mellé őket ilyen formában, úgy rémlik 12db volt akkor és azt mondtam magamban: ez így korrekt; nem is kell több... /a naivitás örök jellemvonása lesz az embernek : )/ 15 felett már nem igazán szándékoztam összebújtatni őket, s ez azóta sem történt meg, de az évek haladtával pont tegnapelőtt jutottam oda, hogy na búcsút intek a nem hordott a daraboknak, irány hirdetéseket kreálni!
50 felett jutottam erre az elhatározásra és most nem az életkorra utalok
. (30-nál volt még egy nagyobb stop, aztán 31.-nél engedtem el a gyeplőt, de teljesen, ki sem szabtam új limitet, had áramoljanak, had élvezzük ezt a hobbit)
Látom te is így 50-hez közelítve kezdesz hasonló elhatározásra jutni
.Mondjuk az elmúlt kerek egy évben csupán 1 vételem volt Aliról, és 1 börzéről és 1 üzletből, szóval javuló a tendencia - bizonyos szempontból :).
Sajnos 50 felett vagyok már, mindkét értelemben;)
Nincs szívem megszabadulni többségétől, amíg érzek egy-egy darab kapcsán valamit, vagy csak szimplán eszembe jut róla valami jó dolog, addig biztos marad. Csak már kevés a hely, meg persze a büdzsé is. Legszívesebben valami olyan
órabörzénhobbista találkozón csereberélném el ezeket, ahova normális óraszerető emberek járnak, de szerintem ilyen nincs nálunk.Mellékszál, de nagyon nem értek egyet az upgrade, a felfelé váltás koncepciójával sem, ezért se akar csökkenni az állomány (pl. pár vacak konvertálása egy középszerűre, aztán pár középszerű konvertálása egy ‘prémiumra’, és így tovább, egészen az amúgy nemlétező Holy Grail darabokig); vagyis amikor az emberek azt hiszik, hogy folyamatosan egyre ‘jobb’ és ‘jobb’ darabokat kell szerezni. Az csak önbecsapás plusz a hobbi lealacsonyítása valami vélt státusz megerősítésre; általában bizonytalan, önértékelési zavarokkal küzdő emberek csinálnak ilyeneket, vö. életközépi válság. Amikor lehalt a PH, regeltem Reddit-re, de minek, egyszerűen rémes nézni az un. ‘kollekciókat’, értsd ez alatt az obligát modern Rollerek vagy AP-k besuvasztását mondjuk egy hatos dobozba. Pár tízezer dodónyi flexelés, de se szív, se agy nincs mögötte.
-
dilajoska1
őstag
-
dilajoska1
őstag
-
SOAD19
addikt
A nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik! Csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Az élet nem habostorta.

#47172 dzsi23
Hát igen, kicsit túlárazott. Mindegy annyit úgyse adnék ki rá, ott van helyettesítőnek, hasonló stílusban a Laco-m.
Watchdives... Tényleg, azóta se jött ki? Pedig jó pár hónappal ezelőtt volt téma.#47173 bigmasterg
Hát, az se ma volt...
13 éve van, volt meg az egyéni arcképem.
Pont akkortájt engedtem el a fejesezést, mert beláttam, hogy felesleges több pénzt költeni rá, meg komolyabb eszközöket venni, mert úgyis csak yt-on hallgatok zenét, nézek koncert felvételeket...Amúgy anno volt egy fórumtag, aki mondta, hogy nagy kedvence neki is Funes, meg, hogy tök jó lett az arcképem. Próbáltam visszakeresni, de egyszerűen nem találom, hogy ki volt. Ha esetleg itteni fórumtag (bár nem valószínű), akkor vigye nyugodtan a karaktert, mert gondolom kellene 1-2 év jó magaviselet, hogy visszakaphassam az arcképemet, ami nem biztos, hogy menni fog.
Bár megpróbálom kicsit visszafogni magam, mert a végén kiraknak a fórumból. -
dzsi23
addikt
Fel sem tűnt, hogy ez SOAD19, nem néztem a nevet, azt hittem, valami új tag...
SOAD19 #47167:
Nem tudtam, hogy az U50-ből kvarc is létezik, viszont kár, hogy más mutatókat kapott, az automata verzióé jobban bejön. Meg az is kár, hogy teletolták olajjal, ami bár jól néz ki, de megnehezíti az elemcserét. A szerkezet sem nagy eresztés, ha figyelembe vesszük az óra árát, de legalább olcsón cserélhető.Továbbra is várom a Watchdives-tól a VH31-es U50 kópiát.
-
SOAD19
addikt
Nem saját akaratból történt a csere, fenyítés része...
Szerintem kitalálod, hogy mi történt.
Anno majd 20 éve, ez volt a regisztrációm után az avatarom. -
dzsi23
addikt
Amúgy korábban a Vostokom mutatóin is más volt a lume, mint az indexeken, gondolkodtam is sokáig, hogy zöldíteni kellene rajta, míg végül meggyőztem magam, hogy jól van az úgy, legalább könnyebb leolvasni az időt.
-
driv4r
aktív tag
...és mennyire szerethetőek tudnak lenni az ilyen kis "vackok" : )
Igen a videóban amit láttam, abban is említik a feltámasztást, meg is mutatják az eredetit. Az nem rémlik, hogy említést kap-e milyen szinten volt primitív a konstrukció, de az igen, hogy aki felélesztette, az a márka és a stílus szerelmese.
Nekem ami még a bája, a lünetta széle is fekete;
A logozás erős prioritás nálam, és a dőlt vagy írott typo-k a gyengéim.. Jó, még nem iniciálé jellegű, de a nagyobbított első betű is tetsző dolog.dzsi: Ez a Newmark szép és letisztult, a szíja meg ránézésre szuper.
Igen, a lume színek kavalkádja az egyéni ízlés kérdése, amióta láttam egy Tag Heuer Aquaracert élőben - napsütésről árnyékba lépve, azóta már a vegyes színeket preferálom
, addig nekem is az egységesség tetszett. Nem vagyok az aranymutatók ellen, és szerintem karaktert ad az órának, ennek is, DE nem minden esetben/óránál működik az biztos, itt kifejezetten kérdőjeles élőben milyen lehet.Te, ez egy kifejezetten szimpi brand így elsőre, jó a háttér sztori, a saját 11 évesen kapott, akkor 13 dolláros óráját akarta rekreálni, a választék is jó, a kék számlapos, matt acél lünettás, kvarc nem skin búvár pl. első blikkre tetszik, jó daily beater lehetne, 40 ezer alatt nem kínai, nem Sub kopit nem is tudnék hasonlót. Köszi!
-
dzsi23
addikt
...és mennyire szerethetőek tudnak lenni az ilyen kis "vackok" : )
Igen a videóban amit láttam, abban is említik a feltámasztást, meg is mutatják az eredetit. Az nem rémlik, hogy említést kap-e milyen szinten volt primitív a konstrukció, de az igen, hogy aki felélesztette, az a márka és a stílus szerelmese.
Nekem ami még a bája, a lünetta széle is fekete;
A logozás erős prioritás nálam, és a dőlt vagy írott typo-k a gyengéim.. Jó, még nem iniciálé jellegű, de a nagyobbított első betű is tetsző dolog.dzsi: Ez a Newmark szép és letisztult, a szíja meg ránézésre szuper.
Igen, a lume színek kavalkádja az egyéni ízlés kérdése, amióta láttam egy Tag Heuer Aquaracert élőben - napsütésről árnyékba lépve, azóta már a vegyes színeket preferálom
, addig nekem is az egységesség tetszett. Nem vagyok az aranymutatók ellen, és szerintem karaktert ad az órának, ennek is, DE nem minden esetben/óránál működik az biztos, itt kifejezetten kérdőjeles élőben milyen lehet.Nekem sincs bajom az arany mutatókkal, csak jelen esetben nem azt választanám, ha lenne választási lehetőség. Azzal sincs baj, ha a lume tarkán világít (nekem is volt/van olyan órám), csak nappal legyen egységes, vagy ha nem is egységes, ne csak a mutatók legyenek más színűek, hanem mondjuk a 3-6-9-12 indexek is, vagy bármi, csak legyen mihez "kötni" a mutatókat, ne üssön el teljesen minden mástól.
(Ennél az óránál nappal is kékek az indexek, a mutató luméja meg fehér.)Szerk.: De hogy rácáfoljak magamra, kezd megtetszeni.

-
dzsi23
addikt
Én is csípem az nh35-t.
Ezek is azzal szereltek. 71k a csupasz ára, kár hogy erre 22k szállítás rámegy, aztán +vám,áfa; dupla ennyi lenne mire ideérne, ha ezt eu-ból lehetne rendelni, már csomagolnák is nekem.

Még 2 másik variáns:

(A számos bezel nem lume-os és 90 klikkes, extra info akinek ez számít)Kár, hogy az alsó csak arany mutatóval van, és a mutatókon a lume festék színe nem egyezik az indexekével.
Ebből a szempontból jobban tetszik ez a Newmark, csak ez lényegesen drágább.
-
driv4r
aktív tag
Én is csípem az nh35-t.
Ezek is azzal szereltek. 71k a csupasz ára, kár hogy erre 22k szállítás rámegy, aztán +vám,áfa; dupla ennyi lenne mire ideérne, ha ezt eu-ból lehetne rendelni, már csomagolnák is nekem.

Még 2 másik variáns:

(A számos bezel nem lume-os és 90 klikkes, extra info akinek ez számít)Jól néz ki nagyon, nem tudtam, hogy ezt is feltámasztották, ezt szívesen megnézném én is közelebbről.
Anno sokáig méláztam egy eredetin, Jófogás vagy Galéria Savaria, de sokallottam érte azt a kb. 15 ezret, lelakott krómos volt, egyköves pecekgátas. Lett helyette hatért egy hasonló vacak;)
-
5-ös kezelő
senior tag
Köszi a segítséget, rendes, h így utánajártál. Ha nekem is lett volna ennyi eszem, bele sem fogok a cserébe. Éjjel levettem az üveg hátlapot, és szorult a rotor úgy is. Talán kapott egy nyomást és ráfeküdt a 3 óra körüli részre. Súrlódva mozgatható volt. Rotor ellenkező oldalát (pici részt a csapágynál) pattant egyet, folyamatosan nyomva simán fordul. Csapágynak van pici lógása, de a többi órán is szokott ennyi lenni. Számlappal lefelé forgatva a rotort, hozzáér a szerkezethez, de nem látszik, h hol. Párszor körbeforgatva javult a helyzet, egyelőre tesztelem. Keddig még átgondolom, visszavigyem-e v együtt tudok élni vele - amúgy sem mindennapos óra, ki fogja bírni így is talán. Szerkezettartó műanyaghoz nem ér hozzá a rotor, sem a hátlaphoz, de nagyon kicsi a rés, nem egy Skoda 100 motortér hely szempontjából. Ahol viszont túl nagy lett a hely, a korona és a tok között maradt egy cca. 0,3 mm-es hézag, nem sikerült pontosan leszabni a felhúzótengelyt - esztétikai hiba csupán, de bántja a szemem. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
dzsi23
addikt
Hogyne ez jogos elvárás, sőt egyenesen dühítő, hogy nem teszteli korrekt módon. De akkor te vagy más mester megtudja csinálni??(ha szét teszteli utána)
Annyi lesz a különbség, hogy nem lesz átadva az óra, mert kibukik, hogy igenis kell extra beavatkozás, más üveg vagy hátlap, VAGY amire én gondoltam, a szerkezet leszorítóval kéne mókolni.
A magasságra visszatérve: tisztában vagyok, hogy ott a nh34-35 relációban a tű magasabb, de ha van is két azonos torony, az egyik a Mecseken másik a Kékesen akkor csak magasabbra kerül az utóbbin a csúcs. Lehet, hogy a tű talapzata egy magasabb egységről indul, lehet pont itt 'magasabb' a szerkezet.. nem tudom, csak lamentálok, 7s26-al még nem volt dolgom. DE volt már dolgom nh35-34 cserével, ahol ugyanígy jártam - először az mp mutató ért az üveghez, utána a rotor szorult, végül arra jutottam, hogy a leszorítóval kezdek valamit és voálá bevált.
Most se állítottam, hogy ez lesz a megoldás, én csak egy kérdést intéztem egyelőre 5öshöz, hogy van-e benne.Meg.
-
andrew01
tag
Hogyne ez jogos elvárás, sőt egyenesen dühítő, hogy nem teszteli korrekt módon. De akkor te vagy más mester megtudja csinálni??(ha szét teszteli utána)
Annyi lesz a különbség, hogy nem lesz átadva az óra, mert kibukik, hogy igenis kell extra beavatkozás, más üveg vagy hátlap, VAGY amire én gondoltam, a szerkezet leszorítóval kéne mókolni.
A magasságra visszatérve: tisztában vagyok, hogy ott a nh34-35 relációban a tű magasabb, de ha van is két azonos torony, az egyik a Mecseken másik a Kékesen akkor csak magasabbra kerül az utóbbin a csúcs. Lehet, hogy a tű talapzata egy magasabb egységről indul, lehet pont itt 'magasabb' a szerkezet.. nem tudom, csak lamentálok, 7s26-al még nem volt dolgom. DE volt már dolgom nh35-34 cserével, ahol ugyanígy jártam - először az mp mutató ért az üveghez, utána a rotor szorult, végül arra jutottam, hogy a leszorítóval kezdek valamit és voálá bevált.
Most se állítottam, hogy ez lesz a megoldás, én csak egy kérdést intéztem egyelőre 5öshöz, hogy van-e benne.Ezt találtam Redditen kis keresgéléssel: "So far i'm 0 for 2 with putting nh35's in 7s26 cases. The space is so tight if i put it in normally the second hand gets mashed into the glass and jams up the movement and i'm fortunate i didn't damage the seconds wheel. If i put shims in the rotor gets mashed into the case back and can't turn plus there will be a hideous gap between the dial and the case visible from.
I keep reading that the two movements are interchangeable entirely here and boy are they absolutely not. the nh35 is a thicker movement in general and has a longer second hand post. If it's a smaller case with a flat glass i would probably assume it will not fit."Ez meg egy cikk 7s26 - nh35 tekintetében, ez ráadásul megerősíti, amit lehetséges megoldásnak vélek: nincs most időm végig olvasni, de említi a szerkezet leszorítót.
"Because the NH movements uses the thinner grey movement holder, if you wish to use the same/original case back on your watch you need to swap the black movement holder on the 7S26/4R35 onto your NH movement. If the original case back is accompanied with the grey movement holder, the whole movement will sit ‘hollow’ in the watch case even with the case back fully tightened." -
dzsi23
addikt
Egy másik esetben ahol a nh35 és nh34 cseréről van szó, ahol szintén igen csekély a magasság különbség így szól a fáma:
"With the addition of a GMT hand, the hand post (where the watch hands are installed on) becomes 0.4mm taller which may cause the seconds hand at the top to bump on the crystal. This can be resolved by switching to a double domed crystal, as the extra clearance will give more room for the seconds hand." forrás: namokimods.
Igen, okozhatja, hogy hozzá ér, tehát hasonlatos azzal, hogy 'nem valószínű', de ha épp olyan kimért tokban volt az eredeti összeszerelés, hogy okozza?? Attól, hogy valami 10ből egyszer valósul meg, attól még nem kell elvetni.
Vagy "ilyen" szerkezetcserét netán már sokszor csináltál, tehát 7s->nh, persze mindig más tokban, hogy neked nem okozna problémát, vagy amit csináltál az egyenlő azzal, hogy akkor más cseréknek is működnie kell, há' muszáj alapon?Na de te teljesen másról beszélsz, az nh34-nél belép a képbe egy extra mutató, az már nyilván bekavarhat az üveg oldalán is. Lényegtelen, hogy hányszor cseréltem szerkezeteket, mert már másodjára járt úgy, hogy hazavitte, és nem működik rendesen. És nem 2 hét múlva bukott ki a hiba, hanem szinte azonnal, ezt észre kellett volna vennie a mesternek, ha kicsit teszteli is, nem csak bedobja az új szerkezetet. Természetesen előfordulhat, hogy valami nem stimmel, de akkor addig nem adom ki a kezemből.
-
Throme
veterán
-
Rhino82
aktív tag
Az árcéduláról letakarod az '1'-t és meg is van az ára : ) Annyiért biztos elmegy, afölött kicsit türelemjáték... Lefordítom huf nyelvre is
szóval 25k-ért biztos elmegy, de azért kezdhetsz egy 40k-val is, első héten hátha megtetszik valakinek ennyiért is. --- --- ---
Jók ezek a Bernyk, csak az nem tetszik, hogy titán, meg Berny
Jah, az alsó az steel, akkor az azért nem mert nagy nekem
Köszönöm!

Helyette jön majd valami szebb darab.
Mivel van már 2 casiom, kipróbálnék valami újat. Bár még mindig nem szánom rá magam drágább modellekre, csak az ilyen 30-40 ezres kategóriára. Abban meg ahogy látom a casio a best. -
Mykeee0923
csendes tag
-
Ceree
senior tag
Szamomra is, orulok, hogy nem bennem van izlesficam
5-os kezelo: borrel nem probaltam meg, de valahogy meg gondolatilag sem flrdult mrg a fejemben.
-
Memmaao
addikt
Pont a Memmaao által említett tokfülek miatt mondtam, mert érzékeltem, hogy a 'régi', bevált tokban hagyták, ami amolyan terpeszkedő küllem azokkal a csavart és széles tokfülekkel, arról nem is beszélve, hogy ennél a modellnél mindig előszeretettel a ráma átmérőt adják meg. Illetve így vagy úgy, de mindig csalókák az adatok, egy fix - biztos, hogy nagyobbnak hat, mint amit a számok mutatnak

Most néztem gyors egy vidit, a WD-nél a ráma 39 és a tokra 41-et mond, szóval megint nem sikerült hitelesre a méret bemutató rajz.
Memmaao - jól megy az ingedhez az óra! hát még a Fois milyen jól menne a kis kékes beütéssel : ).Amikor kijött a FOIS, nagyon mozgatta a fantáziàmat. A 3861 pont a teteje a még vállalható méretnek rajtam. A FOIS meg ugye 39mm. De ezt olyan jó áron sikerült szereznem két éve, hogy nagyon nagy bukó lenne váltani.
-
dzsi23
addikt
Pont a Memmaao által említett tokfülek miatt mondtam, mert érzékeltem, hogy a 'régi', bevált tokban hagyták, ami amolyan terpeszkedő küllem azokkal a csavart és széles tokfülekkel, arról nem is beszélve, hogy ennél a modellnél mindig előszeretettel a ráma átmérőt adják meg. Illetve így vagy úgy, de mindig csalókák az adatok, egy fix - biztos, hogy nagyobbnak hat, mint amit a számok mutatnak

Most néztem gyors egy vidit, a WD-nél a ráma 39 és a tokra 41-et mond, szóval megint nem sikerült hitelesre a méret bemutató rajz.
Memmaao - jól megy az ingedhez az óra! hát még a Fois milyen jól menne a kis kékes beütéssel : ).Pedig oda is írták, "including crown", de ezért is írtam, hogy nem jártam utána, nem lehet ezekben megbízni.
-
Memmaao
addikt
Azért elég hybridre sikerült. A számláló hozza az új FOIS hangulatot, de új tokot nem kovàcsoltak hozzá, maradt a 3861 crownguard tok copy.
-
tboldi
nagyúr
-
Faresz1976
senior tag
Köszi!
-
SOAD19
addikt
-
|AP|
veterán
-
dzsi23
addikt
Nekem tetszenek, de új méret helyett egy új típust vártam már, amikből egyelőre ennyit kaptunk (kép). Bár az Ascent GMT-től túl nagy meglepetést nem várok, szerintem csak egy extra mutatót kap, + az indexgyűrű 24 órás lesz, percbeosztás helyett, a titán feliratost pedig az Origin titán változatának gondolom, attól sem számítok új dizájnra (de ki tudja...). A másik kettő már izgalmasabb lehet (legalább is az újdonság-faktor szempontjából), leginkább a fieldre leszek kíváncsi.

-
dzsi23
addikt
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
Értem. Nekem is sok modell esett már ki emiatt, a pénztárca örömére
Erebus Ascent jön most új méretekben (41), 36, 34mm.
Az tipik Gada watch ugye, csak hát ott is van ráma és él polír... Marad a türelem : ) bár amilyen tempóval özönlenek a homázsok...2a1g: Jellemzően a Tandorio órák a legolcsóbbak ezen téren.
dilajos: 36mm, nem is rossz, egy fokkal csillog kevésbé a tok, DE a számlap kisüti a szemem
.a 36-os Erebusra azért ránézek, ha kijön

Honnan az infó?vasim.ragat: jajj, azt a Munro-t de irigylem
-
törölt tag
Értem. Nekem is sok modell esett már ki emiatt, a pénztárca örömére
Erebus Ascent jön most új méretekben (41), 36, 34mm.
Az tipik Gada watch ugye, csak hát ott is van ráma és él polír... Marad a türelem : ) bár amilyen tempóval özönlenek a homázsok...2a1g: Jellemzően a Tandorio órák a legolcsóbbak ezen téren.
dilajos: 36mm, nem is rossz, egy fokkal csillog kevésbé a tok, DE a számlap kisüti a szemem
.Köszi.
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
a fehérnél nem, mert azt szándékosan amolyan dresswatch szerepre szánom.
Viszont a mindennapi órákon azt szeretem, ha minél kevesebb a polír.
Ezért is etalon még mindig nálam a CW Sealander és arra várok, hogy hátha lesz valami kínai alternatíva, vagy mondjuk a SM SN0144 kijön egy letisztult fekete számlappal -
Faresz1976
senior tag
-
Sungoo
addikt
Azon kívül, hogy szeretem a madarakat, ezek egy számomra nagyon szomorú tragédia kapcsán készültek, mindnek van jelentése.
De ezen kívül van egy “pár”, a spártai harcoson, sárkányon át minden.
dzsi23: ahogy elnézem, hasonló testalkatúak vagyunk.

-
driv4r
aktív tag
Gyors reagálású leszek
mert félig már zsákban is volt tegnap a bracket... aztán újra gondoltam... egynél több érvet találtam, hogy nem, ezért letettem róla.
Gondoltam is rá, hogy felteszem, de úgy tűnt mikor a saját holdfázisos órám feltettem a másikba, a fórumozókat hidegen hagyja az ilyen elegánsabb téma
.
Minden koncentrikus körös (vagy jellegű) dolog valamilyen szinten tetszik, ez is megfogott, a 80 óra járástartalék is ütős, meg az egész kampány részletes és igényes, DE, ha már a werk 4hz-es, AKKOR már kéne rá egy másodperc mutató! A másik meg, hogy nagy lenne a kezemre. (Meg az 'original' szót látni számlapon... az mindig amolyan visszatetsző; meg van is már Moonphase - hu ez már 4 érv ellene, még jó, hogy nem 'impulzusvásároltam'
)Az óra nagyon szép, a cég meg korábban egy csaló banda volt, több ordas nagy kamuval is lebuktak. Innentől kezdve mindenki eldöntheti, mi neki a fontosabb. Én nem tudnám jó érzéssel viselni, mert ha tudnak ilyet gyártani, akkor minek kamuzni, a márka renomét már az elején elrontani? Miért nem lehet vállalni, hogy Hanghzhou szerkezetet tesznek az állítólagos svájci dizájnú tokokba? A linkemben szereplő LZ-cikkre itt van a frissített link.
-
dzsi23
addikt
Gyors reagálású leszek
mert félig már zsákban is volt tegnap a bracket... aztán újra gondoltam... egynél több érvet találtam, hogy nem, ezért letettem róla.
Gondoltam is rá, hogy felteszem, de úgy tűnt mikor a saját holdfázisos órám feltettem a másikba, a fórumozókat hidegen hagyja az ilyen elegánsabb téma
.
Minden koncentrikus körös (vagy jellegű) dolog valamilyen szinten tetszik, ez is megfogott, a 80 óra járástartalék is ütős, meg az egész kampány részletes és igényes, DE, ha már a werk 4hz-es, AKKOR már kéne rá egy másodperc mutató! A másik meg, hogy nagy lenne a kezemre. (Meg az 'original' szót látni számlapon... az mindig amolyan visszatetsző; meg van is már Moonphase - hu ez már 4 érv ellene, még jó, hogy nem 'impulzusvásároltam'
)A Tissotra gondolsz? Az nagyon komoly, nem is láttam még hasonló modellt náluk, gratu!
A pointer date-ek nekem is bejönnek, és még holdfázis is van rajta... 
Akartam ráagálni rá, pláne, hogy én kérdeztem rá az órádra, csak még nem jutottam el odáig, mert már a kérdés feltevésekor is több száz hsz. lemaradásban voltam a másik topikban, és csak gyűlik azóta is... néha beleolvasok, de be kellene pótolnom a többit is. Bár most itt, a kínaiban is le vagyok maradva.
Az Agelocer mérete nálam még beleférne, de a többivel egyetértek, én is inkább csak érdekességképp dobtam be, mp-mutató nélkül nem venném meg. Az Original felirat nekem sem tetszik, főleg, hogy olyan órákra is ráírja az Agelocer (meg más gyártók is), amiknél egyértelmű, hogy honnan jött az ihlet.
Sőt, itt is egyértelmű, hogy ezt az Arnoldot másolták, még akkor is, ha az Arnold holfázisa félkörös, az Ageloceré meg egész körös... tok, mutatók, indexek, szinte ugyanolyanok.
Ettől függetlenül tetszik az Agelocer, de feláron jobban tetszene.

-
dilajoska1
őstag
-
Ceree
senior tag
-
driv4r
aktív tag
Tegnap este ezt tettem a figyelőbe, pont a számok miatt. Nem olyan szépek, mint a te Merkur órádon, sőt, kifejezetten groteszk jellegű pl. az 5-7-10-11-12, de épp ezért tetszenek.
Másik képen meg a heti rotáció, alapvetően az új kvarcok. Nagyon fura érzés, hogy nem kell állítgatni őket, csak felveszem reggel és ennyi, kicsit el is vagyok most bizonytalanodva.
-
dzsi23
addikt
Nem a megágyazás volt a célom, de azért kíváncsi voltam, hogy valaki bedobja-e ezt is. Leginkább te voltál erre esélyes, mert anno te raktad be ide ezt az órát.
Igazából már akkor megvettem, amint elérhető lett alin, szeptember elején, viszont idén még nem is volt rajtam. -
|AP|
veterán
Köszi, elküldöm neki!
Én szoktam hinni 'jutubereknek'
de nekem is megvan már kik azok, akik mernek előrukkolni erős kritikával is; ez az angol fazon tegnap is kicsit savazta a WD új óráját (pont amit |AP| linkelt reggel), hogy milyen gagyi hatása van a számlapnak.bigmasterg: Na ez tök jó, hogy láthatjuk! Nagyon jó kép! 👍
igen, pont ebbe a videóba futottam bele reggel, és már a borítókép alapján beleláttam a CW tokot.
Nagy kár azért az elbaltázott számlapért... -
zolikaDB
veterán
Ilyen Seestern 62MAS v3 van valakinek??
Haverom kért véleményt erről a modellről, de a márkáról sem tudtam neki nyilatkozni, ill. Sugessem van, az kiváló. (Ezek is ilyen testvér brandek mint a Merkur zászlaja alatti pár más márka?)
Nézett már vidiket, de ő elég szkeptikus az 'őszinte yt vélemény'ezésről, ezért magyar tapasztalatot keres
.
Én a San Martin verziót venném, itt 168$ EU raktárból mindenféle meglepi nélkül, és pár nap alatt nála van: [link]
-
Faresz1976
senior tag
Ilyen Seestern 62MAS v3 van valakinek??
Haverom kért véleményt erről a modellről, de a márkáról sem tudtam neki nyilatkozni, ill. Sugessem van, az kiváló. (Ezek is ilyen testvér brandek mint a Merkur zászlaja alatti pár más márka?)
Nézett már vidiket, de ő elég szkeptikus az 'őszinte yt vélemény'ezésről, ezért magyar tapasztalatot keres
.
Itt egy yt videó. Neki hihetsz.
-
dzsi23
addikt
-
tboldi
nagyúr
-
dzsi23
addikt
Igen láttam, hogy sárkányosként fut, gondoltam is - ziccert hagytok ki, mert lehetne egy promós kígyós is, bár lehet ők "tudják pontosan, hogy néz ki" a sárkánypikkely xD
Viszonylag hálás tematika a kígyó amúgy, ami a kreatív felhasználást illeti, a lónál már jobban kell majd törni a fejeket valami kreatív / impozáns megalkotásához. Mondjuk szép sziluetteket vagy mintázatot lehet kihozni belőlük."Viszonylag hálás tematika a kígyó amúgy, ami a kreatív felhasználást illeti"
És mégsem jön össze mindenkinek...
Persze, ez nem a világvége, ez most nem jött össze a San Martinnak, na bumm, mi van akkor, semmi, csak azért lovagolok a témán, mert sokáig vártam rá, és sokkal jobbra számítottam. Szerencsére van még óra a világon, amit megvehetek.
-
nebancsa
senior tag
-
Faresz1976
senior tag
-
dzsi23
addikt
Errre vártam már egy éve, de nem tudom... a sárkány szerintem is izgalmasabb volt. Mindenesetre megvárom, mik kerülnek a kérdőjelek helyére, mert egyelőre eddig úgy néz ki, hogy kihagyom.
Arra számítani lehetett, hogy az SN0144 lesz az alapja, nincs is ezzel baj, elég jól eltalált modell, ráadásul itt mintha letöréseket látnék a mutatókon, ez még tovább emelheti a minőségérzetet.
-
petipetya
nagyúr
24h kijelzés nélkül olyan egy digi óra, mintha kasztrálva lenne, szerintem.
Az elsők között van, amit csekkolok, ha épp digitális tetszik meg.
Ha mondjuk a 10-20k-ba kerülő szériáiba tenné, még meg is érteném amúgy, de ebben a modellben méltatlan ez a modul. Részemről előbb tudnám megszokni, hogy zöld az ég és kék a fű... : )Én sem vennék olyan digitális órát, amiben nincs 24 órás kijelzés. Az AM/PM jelölés nem elegendő. Viszont érdekes a tény, hogy az analóg óráknál már zavar, ha az 1-12 indexek oldalán fel van festve a 12-24 délutáni kijelzés is. Itt egy példa:
-
dzsi23
addikt
24h kijelzés nélkül olyan egy digi óra, mintha kasztrálva lenne, szerintem.
Az elsők között van, amit csekkolok, ha épp digitális tetszik meg.
Ha mondjuk a 10-20k-ba kerülő szériáiba tenné, még meg is érteném amúgy, de ebben a modellben méltatlan ez a modul. Részemről előbb tudnám megszokni, hogy zöld az ég és kék a fű... : )Pici túlreagálást érzek a soraid között.
Amíg van AM/PM indikátor, nem érzem nagy hátrányát a 24h kijelzés hiányának. De megértem, ha emiatt nem veszel meg egy órát, én is jobban szeretem a 24 órást, viszont jelenleg inkább különlegesnek érzem, mert nem tudtam, hogy ilyen Casio szerkezet is van. 
-
Ceree
senior tag
-
dzsi23
addikt
Az igen. Többnyire ha kapcsolódik egy felmerült témához, akkor szoktam írni óráról, különben nem. Vagy ha kérdeznek... 36 millis, véznáknak való
és nagyon kellemes meglepetés volt, kényelemtől kezdve, a koronán át, a megmunkálásig. Télen ezt hordom a legtöbbet, ha sötétedésben indulok valahova.Kellett pár perc, hogy kitaláljam, melyik modell ez, de a korona szokatlan helyzete eléggé árulkodó, a tríciumcsövek színelosztásából pedig kiderül, hogy ez a 2-tone verzió, sötét számlappal.

Ritka vendég itt a Yelang, én is szemeztem már némelyikkel, de sajnos 36 és 42mm között semmit sem kínálnak.
"Többnyire ha kapcsolódik egy felmerült témához, akkor szoktam írni óráról, különben nem."
Szóval ki tudja, mikről maradunk le.
Na mondjuk, én sem osztom meg egyből minden órámat, pl. ez a Phoibos is megvan egy ideje, de csak most írtam róla.
-
dzsi23
addikt
-
Sungoo
addikt
-
dzsi23
addikt
Jókor fotóztad - bírom ebben a modellben, hogy a hópihe mutató pont a téglalap indexig ér. Azon ritka eset, mikor jobban tetszik, mint az ihletadó úgy összességében is... friss szerzemény? : )
bigmasterg: Reggel láttam egy mod csoportban ezt a felvidított képet, hirtelen azt hittem valaki mókolt egy Sm-el
A sötétszürke így az első SM, ami igazán tetszik... általában a steril-giccsparádé spektrum két szélén tartózkodnak számomra a modelljei, de ezt egy finoman fűszerezett komolyabb darabnak látom. Ha kidobják a -gs (36mm) verzióját, akkor befutó lesz. A szíja továbbra is parádés!"hirtelen azt hittem valaki mókolt egy Sm-el"
Legalább most kiadták (majdnem) azokat, amiket korábban mókoltam...
Bár az én verzióm jobban bejön.
-
Ceree
senior tag
Jókor fotóztad - bírom ebben a modellben, hogy a hópihe mutató pont a téglalap indexig ér. Azon ritka eset, mikor jobban tetszik, mint az ihletadó úgy összességében is... friss szerzemény? : )
bigmasterg: Reggel láttam egy mod csoportban ezt a felvidított képet, hirtelen azt hittem valaki mókolt egy Sm-el
A sötétszürke így az első SM, ami igazán tetszik... általában a steril-giccsparádé spektrum két szélén tartózkodnak számomra a modelljei, de ezt egy finoman fűszerezett komolyabb darabnak látom. Ha kidobják a -gs (36mm) verzióját, akkor befutó lesz. A szíja továbbra is parádés!Igen, Jezuska hozta
(Decemberi akcioban vettem, kellemesen joarasitva. Kibontottam csak megnezni, igy tenyleg alig vartam hogy valojaban is birtokba vehessem.
)A meretevel baratkozom meg, eleg aproka, de kozben meg szep arányos.
-
|AP|
veterán
A sötétszürke így az első SM, ami igazán tetszik... általában a steril-giccsparádé spektrum két szélén tartózkodnak számomra a modelljei, de ezt egy finoman fűszerezett komolyabb darabnak látom. Ha kidobják a -gs (36mm) verzióját, akkor befutó lesz. A szíja továbbra is parádés!ez az SM engem is érdekelne 36-osban, de csak teljesen fehér számlappal. Arra meg kis esélyt látok, úgyhogy gyűjtök tovább erre (de ez már itt OFF
)
-
oba
addikt
Az biztos : )
-The Mad Watch Collector- ->RusselMás: nemsoká' kámforrá lesz pár coin
Nem sokkal van több... még abból az időkből duzzadt fel tavaly év vége-idén év elejekor, mikor még hittem a 🎅 -ban, mármint abban, hogy mondjuk SM-k röpködnek majd nyáron féláron... aztán felocsudtam. Arról nem is beszélve, hogy nekem igazán tetsző sem jelent meg a kínálatukban, ami mondjuk 85%-os áron is csábító lett volna.
Azért Sugess-be meg WD-ba konvertálódott pár ezer, de az emlékeimben felbukkanó tavaly nyári 16ezer coinos beolvasztási lehetőségtől igen elmaradt.. s tán már soha nem is lesz olyan : )
Jól gondolom, hogy ezeket a coinokat egyszerre nem lehet levásárolni/felhasználni? Eddig akármit vettem mindig csak párat használt fel belőlük, és nem láttam lehetőséget rá, hogy ez máshogy legyen. Vagy én nézek el valamit?
-
bigmasterg
addikt
Nem sokkal van több... még abból az időkből duzzadt fel tavaly év vége-idén év elejekor, mikor még hittem a 🎅 -ban, mármint abban, hogy mondjuk SM-k röpködnek majd nyáron féláron... aztán felocsudtam. Arról nem is beszélve, hogy nekem igazán tetsző sem jelent meg a kínálatukban, ami mondjuk 85%-os áron is csábító lett volna.
Azért Sugess-be meg WD-ba konvertálódott pár ezer, de az emlékeimben felbukkanó tavaly nyári 16ezer coinos beolvasztási lehetőségtől igen elmaradt.. s tán már soha nem is lesz olyan : )
Na szép
-
dzsi23
addikt
Ja, azt hittem, a linkelt videóból valaki.

Nem vagyok feliratkozva a csatornájára, mert nincs mindig hangulatom az őrülethez, de jó videókat csinál, volt már 1-2 óra, amire ő "beszélt rá".
-
Churpik
aktív tag
-
zoarden
tag
Pont ma jött ki videója, hogy ezen pozitív vélemény formálás miatt felkérte az SM, hogy mit szólna, ha forgalmazná az óráit, és akkor az amerikai vevők könnyebben hozzá tudnának jutni... vaaagy némi szkepticizmussal felsejlik, hogy ezt netán már akkor is tudta, hogy egy számára jó deal köttethet, pl. már akkor felkérték, hogy pár % haszont beígérve, legyen kedves már disztribútor lenni indiánföldön... kitudja.
Jó és korrekt termék lévén, gondolta miért ne... aki akarja, úgy is megveszi az SM-t.. de aki kínai ellenes az meg úgy sem fogja - tán ilyesmi logika mentén helyezi a saját brandje mellé.
Én inkább azon dolgoznék a helyében, persze magam miatt
, hogy EUban is legyen neki-LongIslandW.-nak forgalmazója.Hát igen, lehet hogy volt a második lépésre is terve Marknak a disztribúcióra való célzással.
...és valóban úgy gondolja hogy az ISL mellé tudja rendelni a San Martint és nem rontja vele a saját üzletét. -
momcrew
tag
-
zoarden
tag
Amúgy a mai napig értékesítenek órákat, pár hete kis híján magam is vettem, de kétszer dobtam ki a kosárból a maximalizmusom miatt, mert sokat keresve, csak az 5 évvel ezelőtti első release tetszett maradéktalanul, az meg sehol nem eladó. Vannak nagyon hasonlók a honlapjukon (sőt kifejezetten szép modellek), de ez a konstelláció nincs.:

Szerettem volna egy vörös lünettás órát, egy Worldtimert és egy Skindivert, aztán szeretem kombinálva megoldani a dolgokat
így bukkantam a márkára.Aztán egy ebay aukción szintén majdnem minden összejött, csak magasra rugott a licit, 100k fölé, és mivel írták, hogy nem szervizelt vintage, plussz amcsiból jönne(vám+áfa stb.), már ~175be is fájt volna végül, így elengedtem, annyiért már lutri egy 50+éves óráért, piacon kézbe véve, meghallgatva 100ig merészkedtem volna
. 
még két kép: [kép] [kép]De sebaj, most 11.11-ben rendeltem egy vörös lünettás búvárt, a worldtimert meg megépítem
. Nem csak hozzád kérdés:
Ez a Fairfax és Yema órákban háromszög-indexbe-írt-óraszámok design fellelhető valamely más órákban is, netán valami utánérzésesben ? -
driv4r
aktív tag
Tetszett ez az ironikus okfejtés : ).
Van egy hasonló story egy másik órával, aminek nem jött be annyira a meglovagolt téma -
Maga Neil Armstrong(kép) saját órája(cikk) volt és lehet, de nem biztos (
), hogy ez volt az űrben is a backup órája, de már valószínűbb, hogy a földi tesztrepüléseken ezt viselte fiatalkorában. A családja adta ki aukcióra és 6000$-ért kelt el. Történt ez 2019-ben és mit ad ég, abban az évben főnixmadárként újjászületett (idézet) az anyavállalat márkája a Wolbrook. 
Igen, ez is egy szép kis rablómese, a másikban már én is említettem.
-
andrew01
tag
Tetszett ez az ironikus okfejtés : ).
Van egy hasonló story egy másik órával, aminek nem jött be annyira a meglovagolt téma -
Maga Neil Armstrong(kép) saját órája(cikk) volt és lehet, de nem biztos (
), hogy ez volt az űrben is a backup órája, de már valószínűbb, hogy a földi tesztrepüléseken ezt viselte fiatalkorában. A családja adta ki aukcióra és 6000$-ért kelt el. Történt ez 2019-ben és mit ad ég, abban az évben főnixmadárként újjászületett (idézet) az anyavállalat márkája a Wolbrook. 
Amúgy a mai napig értékesítenek órákat, pár hete kis híján magam is vettem, de kétszer dobtam ki a kosárból a maximalizmusom miatt, mert sokat keresve, csak az 5 évvel ezelőtti első release tetszett maradéktalanul, az meg sehol nem eladó. Vannak nagyon hasonlók a honlapjukon (sőt kifejezetten szép modellek), de ez a konstelláció nincs.:

Szerettem volna egy vörös lünettás órát, egy Worldtimert és egy Skindivert, aztán szeretem kombinálva megoldani a dolgokat
így bukkantam a márkára.Aztán egy ebay aukción szintén majdnem minden összejött, csak magasra rugott a licit, 100k fölé, és mivel írták, hogy nem szervizelt vintage, plussz amcsiból jönne(vám+áfa stb.), már ~175be is fájt volna végül, így elengedtem, annyiért már lutri egy 50+éves óráért, piacon kézbe véve, meghallgatva 100ig merészkedtem volna
. 
még két kép: [kép] [kép]De sebaj, most 11.11-ben rendeltem egy vörös lünettás búvárt, a worldtimert meg megépítem
. -
driv4r
aktív tag
Miért szívtam volna mellre
azt se tudtam ez idáig milyen werk van az órámban, mikor 2 éve felnyitottam, örültem, hogy egész jól néz ki, nekem legalábbis tetszik. Engem sem érdekelnek különösebben a werkek (ilyen árkategóriában), csak ne legyen Miyota automata, mert a hangosabb rotorokat nem kedvelem.
A vicc sorokon még mosolyogtam is, csupán gondoltam leírom a tapasztalatomat, hogy eddig nem volt vele gondom, nehogy emiatt essél el egy szép órától. Aztán ösztönösen érvelek, mert érvelni jó, lehet ezért éreztél valami olyat, hogy kifogásolnék valamit.Micro-Inhouse -> Itt az első link alatt pont a Yemát ekézed az újdonsült szerkezete miatt, igazából erre reagáltam - hogy mindkettőt (kínait is) jogosan ekézed, DE a kínairól vannak jó híreim (nálam eddig okés) plussz a kínain nincs felár.
De ha már lebeszélted magad Merk.ről, akkor tán az SM felé húz a szíved, nem lehet?! : )).bigmasterg - Az oké, de egy új modellnél? Pl. most is volt egy tök új homázsa egy újabb Omega constellation 41mm-t másolt le 38mm-ben.. és tetszett, de a renderelt képek alapján kitudja milyen zöld az a zöld
.Vili, kölcsönös és sokszoros félreértés tipikus esete, de örülök, hogy tisztázódhat, minden rendben van:
Kronologice haladva ugye Faresz azt írta, hogy a Merkur azt állítja, in house szerkezetet tesznek az órába, Tongji-t. Ami ugye azért égbekiáltó hülyeség a Merkur részéről, mert a Tongji lényege pont az, hogy egy központilag megtervezett, egységes architektúra volt, a tervutasításos ‘gazdaságpolitika’ jegyében, erővel kényszerítették rá anno a gyártására a kínai üzemeket, az elején meg is tiltották, hogy a saját régebbi (in house:) szerkezeteikkel foglalkozzanak. A politikai cél az volt, hogy egyszerű és olcsó kínai szerkezet kerüljön az egyszerű és olcsó kínai népórákba. Minden üzem ezt gyártotta, egyesek szerint a Tongji a valaha előállított legnagyobb darabszámú mechanikus szerkezet, a minősége viszont teljesen lutri volt.
Ebben a topikban ez régen is téma volt, talán schawo fogalmazta meg a legpontosabban a Tongji problémát, több alkalommal is. [link] Erre a témára próbáltam viccesen reflektálni, nem a konkrét órát ekéztem.
Most már a ‘micro - in house’ felvetést is értem, az meg azért nem jött át elsőre, mert a Yema az én szememben nem mikró: bár kicsi, de mezei heritage brand, volt múltja, elég viharos, anno még a Seiko is tulajdonolta, az elmúlt években kezdtek feltörni, pl. pont a in house CMM fejlesztésekkel.
Még nem mondtam le a Merkur óráról, nem tartok a minőségtől, nyilvánvalóan alaposabb QC mellett teszik bele a Tongji werket, csak az a baj, hogy a salmon is tetszik, meg a cherry (?) is, nem tudok dönteni… SN0116 is kívánságlistás, bőség zavara van. Valószínűleg nem kellene venni semmit, az is egy megoldás:/
-
driv4r
aktív tag
Na pont ez az - lehet inhouse, meg hiper megtervezett(nek tűnő), amíg nincs időbeli tapasztalat, addig lutri. Oris is járt így friss inhouse werkkel, hogy akadtak gondok.
Az a Tongji legalább már fél évszázada jelen van, most elolvastam, hogy nem túl jó a reputációja, ez oké, de talán az elmúlt 10-20 évben már farigcsáltak annyit rajta, hogy vállalható legyen, DE ha netán mégsem, akkor olvastam azt is, hogy nagyon olcsó, ergo paff-csere.. és 10 cserénél sem tartasz ott, mint ami felárat kérnek ezek a microbrandek az inhouse-ért (ami lutri ugye).
Megspórolom neked a próbát, mert 2 és fél éve van ilyenem (2 db is) és remekül teszik a dolgukat azóta is. Kitudja mi lesz 5-10 év múlva, de kitudja mi lesz a 10x-es árú újdonságokkal.
Eszembe jut egy társalgás a haverommal.. vett egy King Seikot.. 6r werkkel, s olvasta, hogy méltatlan ez az órához, meg 700k órába már ne ilyet tegyenek.. aztán kidobták nagyon hasonló számlappal, de jobb werkkel, 1.3millióért és a butikban mikor rákérdezett, hogy miben más ez, összevetve amit múltkor itt vett, azt a választ kapta, hogy óó ebben már a 6L35 van. Tehát 600k felár...
Úgy mesélte nekem tovább haver, hogy ekkor eszébe jutott az a pár 30ezres vintage órája, ami már kb. 60 éve vígan ketyeg, hogy "kit érdekel milyen szerkezet van benne - ha a régiek 60 éve működnek, akkor ennél mi többet kéne nyújtson egy 1millióval többe kerülő (sima 3 mutatós) szerkezet."és akkor itt van lefotózva, hogy néz ki a werk a Merkur órában:

Csak vicceltem a Tongji kapcsán, nem kell rögtön mellre szívni.
A saját óráim jelentős része 50 pluszos kriptaszökevény, pontosan tudom, mit jelent megbízhatóság / szervizelhetőség dimenziókban egy régi, jól bevált szerkezet.
Az in house témát meg végképp nem értem, hogy keveredett ide, pláne microbrand tokozásban, mondanál ilyenre egy példát?
-
Faresz1976
senior tag
Na pont ez az - lehet inhouse, meg hiper megtervezett(nek tűnő), amíg nincs időbeli tapasztalat, addig lutri. Oris is járt így friss inhouse werkkel, hogy akadtak gondok.
Az a Tongji legalább már fél évszázada jelen van, most elolvastam, hogy nem túl jó a reputációja, ez oké, de talán az elmúlt 10-20 évben már farigcsáltak annyit rajta, hogy vállalható legyen, DE ha netán mégsem, akkor olvastam azt is, hogy nagyon olcsó, ergo paff-csere.. és 10 cserénél sem tartasz ott, mint ami felárat kérnek ezek a microbrandek az inhouse-ért (ami lutri ugye).
Megspórolom neked a próbát, mert 2 és fél éve van ilyenem (2 db is) és remekül teszik a dolgukat azóta is. Kitudja mi lesz 5-10 év múlva, de kitudja mi lesz a 10x-es árú újdonságokkal.
Eszembe jut egy társalgás a haverommal.. vett egy King Seikot.. 6r werkkel, s olvasta, hogy méltatlan ez az órához, meg 700k órába már ne ilyet tegyenek.. aztán kidobták nagyon hasonló számlappal, de jobb werkkel, 1.3millióért és a butikban mikor rákérdezett, hogy miben más ez, összevetve amit múltkor itt vett, azt a választ kapta, hogy óó ebben már a 6L35 van. Tehát 600k felár...
Úgy mesélte nekem tovább haver, hogy ekkor eszébe jutott az a pár 30ezres vintage órája, ami már kb. 60 éve vígan ketyeg, hogy "kit érdekel milyen szerkezet van benne - ha a régiek 60 éve működnek, akkor ennél mi többet kéne nyújtson egy 1millióval többe kerülő (sima 3 mutatós) szerkezet."és akkor itt van lefotózva, hogy néz ki a werk a Merkur órában:

👍👍👍
-
dzsi23
addikt
A második kódot nem láttam eddig, de az valóban működött, bevált, köszi!!
Mondjuk egy alvásnyi idő alatt, az egész pakk 1 ezressel drágább lett úgy romlik a forint, még most lerendeztem, ki tudja mi lesz egy hét múlva
..mondjuk valószínű kevesebb lesz, a fő motiváció az 'almost Sold out' felirat volt egy óránál
. Nem jól fogalmaztam: az appban én is csak az elsőt látom. Általában legalább 2 féle kód van, és csak az egyik van szem előtt az appban, a másikat meg kell keresni, pl. én most redditen láttam, de valahol biztos megtalálható alin is.

-
dzsi23
addikt
Egy kódot csak egyszer lehet felhasználni, de általában van legalább 1 alternatív kód is, pl. most van az appban 169D11 és a 25AED11, mindkettő 25 dollár kedvezményt ad 169 dollár (65-66k huf) felett.
Valószínűleg túl sokan vették fel a kupont, ezért lett "restocking". Néha újra elérhetővé válik, néha nem. De a 25AED11 működik.
-
Tasunkó
őstag
Nem lehetne, hogy örüljünk, hogy van egy indok, hogy az összes kvarcóránkat végig simizhetjük?!
Legutóbb a kézírásnál feszültél rá egy témára, amit legszívesebben el is hagynál, mert az is tán ódivatú, a rozsdás múltra utal?! Múlt nélkül nem lehetne a jelen, e nélkül a jövő, ez az egész egy folyamat : ).
A túlélés amúgy is az alkalmazkodó készségen múlik, egy óra ide vagy oda nem hiszem, hogy ez volna az emberiség legnagyobb problémája, amit oly nehéz volna feldolgozni.
Amikor gyerkőc voltam 2 napig tartott egy 38 C-fokos kánikula, most 2 hónapig - valahogy ezt fajsúlyosabbnak érzem, amihez adaptálódni kényszerülünk.
Ohh, 1 órával korábban beszűrődik a nap, hát veszek (használok is néha) egy szemtakarót 800Ft-ért. Bár a hőségérzetet is 800Ft-ból, vagy egy mozdulattal el tudnám intézni, akkor amikor kilépek az utcára nyáron...
Görcsösen ragaszkodni egy véleményhez/preferenciához lehet hogyne, de fogadjuk el a másikét is tiszteletteljesen. Te így, ő úgy, nekem meg hót mindegy mikor süt a nap, csak süssön kíméletesen
.Az a 38 fok is ilyen logikátlan kompromisszumokból lett 2 hónap, nem fog az kíméletesen sütni, de nem akartalak idegesíteni.
-
dzsi23
addikt
No engem meg ez nem zavar, sőt jópofának tartom.
Az unikornis logot kezdi elhagyni a Proxima az új modelljein, ráébredhettek, hogy tán érdemes volna váltani.
Ha rápörögtél lilára, most dobott fel egy másik youtuber is egy videót saját márkáról (Erebushoz hasonlóan, bár nem olyan színvonalon), amit pár hét múlva kezd futtatni kickstarteren. Fifty fathoms által inspirált óra, amolyan fél homázs, és pont készül belőle lila is. Fazonnak tetszett mindig ez a modell, de nagynak tartotta, így megcsinálta magának 39mm-ben
.
Ami plussz jó hír nekem, hogy nem lesz lyukas a tokfül és kapott élpolírt, szóval szubjektíven számomra telitalálat.
Majd ha készít videót a végleges változatról (és lesz ár is), akkor fontolóra veszem, de egész ígéretes.
Külön tetszik, hogy a felirat a lilán mintha halvány lila lenne... az aranybarnánál kiemelte, hogy szándékosan barnítottak a feliraton, úgy tűnik, hogy ennél is figyeltek erre, ami dicséretes.
Nekem az átfúrt tokfül a kedvencem, de megvagyok nélküle, ellenben a gyorscserés stifteket utálom a fémszíjakon... gumiszíjon nem zavar. Most is van gyorscserés fémszíjam, de erősen gondolkodom, hogy inkább sima stiftet rakok bele.
Ez a Nautiq nem rossz, csak kicsit bucinak tűnik oldalról, 12mm fölé nem szívesen megyek már, csak a Vostokom vastagabb ennél (szerk.: ja, meg a Parn...).
A fenti Proximának elnézném a 12.4-et, de csak a mecha kronó szerkezet miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciókamerák
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RX 6750XT 12GB Lian Li Vector V100 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

sőt, akkor még nem is gondoltam, hogy kell annál több 
Szerintem kitalálod, hogy mi történt.

A pointer date-ek nekem is bejönnek, és még holdfázis is van rajta... 

Most úgy tűnik a letisztultság a vezérfonal.
Amíg van AM/PM indikátor, nem érzem nagy hátrányát a 24h kijelzés hiányának. De megértem, ha emiatt nem veszel meg egy órát, én is jobban szeretem a 24 órást, viszont jelenleg inkább különlegesnek érzem, mert nem tudtam, hogy ilyen Casio szerkezet is van.