Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
zazenke
üzenetére
Viszont ahhoz, hogy ebből következtetést vonhassunk le, szükséges tudni a gyaloglásod tempóját, az irányváltásokat, és azt, hogy mennyire mozgatod közben a kezedet.
Szerencsére mások már elvégezték helyetted ezt a kísérletet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Na az meg a másik.
Plusz ugye ilyen mínuszokban nem is lehet hidegen elindulni, megsínyli a szerkezet, kicsit kell hagyni bemelegedni, finoman megrázogatva az órát a lakásban, mielőtt kilépünk az utcára.* Én tényleg szeretem az ilyen 'hány angyal fér el a tű hegyén' jellegű skolasztikus elméleti boncolgatásokat, de ez a kérdés nagyon nem rajta volt az idei bingókártyámon, annyira váratlanul ért, hogy azóta is a hatása alatt vagyok.
* el ne hidd
-
zazenke
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
szándékosan nem dugtam bele csak visszahúztam a picit túlméretes kabátba épp azért hogy legyen a kezemnek hintázása

-
zazenke
őstag
válasz
driv4r
üzenetére
komolyan kérdeztem ma 1.5 órát haladtam átlagos tempóval és kíváncsi vagyok hogy most este vajon felhúzzam vagy sem. Letudnám tesztelni és lehet le is fogom majd de most még a pontossági tesztjeimet végzem és nagyon megérte belenyúlni az órába. +10 secről lemenet +2 secre a napi eltérés. Igaz kínlódtam vele 1 órát de megérte . Megfigyeltem hogy az én használati szokásaimmal mennyit siet az óra és utána felhúztam teljesen és a billegőjét addig állítottam még -10 sec nem lett. Mire leenged az óra rugója és elkezd sietni addigra a beállított késés kiegyenlítődik. .És csak egy két szerszámot vásároltam hozzá hátlapszedő stb . Lehet a következő órám power reserve mutatós lesz
-
driv4r
aktív tag
válasz
zazenke
üzenetére
Érdekes kérdés, de nehéz lenne rá pontosan válaszolni, túl sok mindentől függ, pl. csuklón vagy bokán lenne az az óra? Ha csuklón, akkor mennyire gyors az a gyaloglás, mennyire kalimpál miatta a kezével az illető?
Ezt most tényleg komolyan kérdezted, nem csapsz be? Szerintem normál séta mellett, moderált kézmozgatással akár 30-40 perc is elég lehet.
-
zazenke
őstag
Esetleg tudja valaki hogy mennyi gyaloglás képes felhúzni az órát 0-ról 42 óra tartalékra ?
-
driv4r
aktív tag
Hát a fene tudja, nekem ez a csodálatos mondat nem annyira X, inkább boomer vagy proto-boomer, szinte látom magam előtt a pedáns mérnökarcot, az oldalt nyílegyenesen elválasztott frizurát, a rövid ujjú fehér ing mellzsebébe gondosan belecsipeszelt tollat és töltőceruzát, a tekintetben meg a technikai haladásba és a kiszámítható, biztos jövőbe vetett mélységes hitet, itt van pl. egy kép a Moonwatch élő teszteléséről:)

Az ikszek szerintem már inkább amolyan elhajló, dekadens fazonok voltak, többet is ittak, szívtak, szexeltek, középsuli után meg még évekig lézengtek édes semmitevésben, mielőtt nagy nehezen elvégezték volna a büfé - ruhatár szakot. Csodálatos évek voltak, nagyon bírtam:)
-
Freddy76
addikt
Vagy, ahogy boldogult Tamás András jogelmélet professzorom, akit mindenki Thomas Anders-nek hívott, írta a könyvében, és amit én közel 30 év alatt nem tudok elfelejteni:
"Az pedig, hogy az akarat számára, úgy általában, mi az elsődleges, az anyag vagy a tudat, a tények vagy az intellektus, végeredményben nem más, mint egy félreértés megfogalmazása, amely a metafizika világába tartozik, és ott is csak egy szónoki kérdés és profetikus kijelentés hangulati bevezetéséhez." -
Throme
veterán
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem rád mondtam.
-
Faresz1976
senior tag
Hova jutottunk.... szégyellje magát mindenki.
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nyelvében él a nemzet.
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Mi az a harkáj?
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Engem a némítással visznek a sírba.... mind a három "néma". Csak akkor tudok velük értekezni ha ők is úgy akarják. Max. Discord-on rájuk írok, azt hamarabb megnézik.
ON:
The Watcher YT csatorna átnézett pár Harkájos órát, hát minőségellenőrzés nem biztos hogy van náluk
. Mindenesetre az első kettő tetszik ( köztük van a Nico féle is ) -
driv4r
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Ha meg túl sokat vársz a válasszal, akkor meg megsértődnek, mert nem reagáltál időben vagy 'helyesen'.
Azért sajnálom is kicsit őket, a Z lesz az első generáció, legalábbis a modern nyugati társadalmakban, amely pontosan tudja magáról, nekik már nem jobb lesz, hanem egyértelműen rosszabb, az előző generációhoz képest.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Mondjuk én kb. állandóan gép előtt vagyok, és a Viber kliens programban ez nem zavaró
Amúgy ja, akad kolléga (pedig nem is Z generációs) aki Teams-en is pont így ír, tucatnyi pár szavas üzenettel egymás után, így aztán sosem tudom, mikor válaszoljak, vagy jön még vmi ami miatt bele se kezdjek -
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Az én lányom csak 14,5, de ugyanígy használja a telefont. Nem telefonál, hogy megbeszéljük 30 másodpercben az adott kérdést, hanem küld egymás után 3-6-10 SMS-t. Én pedig mindig várok, és ha 3-5 perc alatt nem jön új, akkor tudom, hogy befejezte. Komolyan megkérdeztem a szolgáltatómat, de nincs olyan díjcsomag, amelyben pénzdíjas az SMS. Emellett amúgy is én fizetném...
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Nekem is a cukorka jutott eszembe róla, Oris Candy Cotton volt tán hasonló cukiskodó színekben. Feleségem nem lenne jó tesztalany, ismerem az ízlését plusz nagyon vékony a csuklója is egy ilyenhez. Lehet, hogy átküldöm tesztelésre lányomnak a képeket, remélem, nem valami ilyen üzenet fog visszajönni:
KELL
MIND
MOSTa szokásos Gen Z tördeléses üzenetben. Bocs, három külön üzenetben, bezzeg az én időmben még spóroltunk velük, baromi drága volt egy SMS.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nem baj, hogy kóla, csak ártson, én egy Dr Pepper verziót néztem ki:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Cukik. Már jó ideje biztos úton halad az SM a rajongói divatóra-márka státusz elérése felé, ez egy újabb okos lépés, gondolom sokan megveszik majd Redditről a csajuknak, hátha enyhül az otthoni feszkó a faszik gyűjteményei miatt, vö. korrupciós ajándékkal való lekenyerezés. És ez így van jól, én támogatom a nők jogait órázásban is.
-
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Emlékszem rá, sziszegtem is rendesen az ára láttán, te jól vetted.
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Ahol tud, segít.
Mióta regisztráltam, 11 db jött onnan. Az a titka, hogy nem szabad céltudatosan keresgélni, csak az elején, aztán hagyni, hogy az algoritmus dobálja magától a találatokat a főoldalra, így megmarad a mázli faktor, sokkal érdekesebb lesz tőle.
Fejben is lehet amúgy gyűjteni, nekem pl. rent free jelleggel él a fejemben vagy 300 konkrét referencia, jól ismerem őket, azokat szoktam rotálni, van egy szűkebb toplista, oda kerülnek be az ügyeletes kedvencek. Aztán majd ez is elmúlik, öregség és romló memória sok mindent megold.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Az omegaforums szakijai általában ezekből ajánlják a 2.0 millist. Nem is tudom, melyik referencia a tiéd, az aktuális 300M, vagy egy régebbi? Oltári hülyeség volt bevezetni a PIC számozást, teljesen megjegyezhetetlen.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Ezek addig működnek, amíg nem találkozol egy olyan szíjjal, ahol gyárilag menetrögzítővel (mint a loctite) vannak erősítve a csavarok.
Na olyankor nem árt egy rendes anyagból készült csavarhúzó szett.
Omegával jártam így, és ott az is kellett mellé, hogy pont olyan széles legyen a lapos fejű csavarhúzó, mint a csavar feje. -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Oké, megjegyzem, nézek majd ilyet akkor neked, biztos van sima acél.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem rossz, de szokott jobb állapotú is lenni, öreg órában mostanában próbálom kerülni a bevonatost. Keress rá a Marek Biczysko nevű eladóra, nála vannak igazán szép régiek, meg van egy másik kedvenc lengyelem is, de nem árulhatom el a nevét, mert
le kellene lőjelek utánaelhappoljátok a dolgait. Megnéztem, 14 Seiko, 6 Citizen, pár Omega, Dugena és Eterna van most a kedvencek között, meg egy Vetta meg egy Breil, január elején már kipucoltam egyszer a figyelőmet, de ezektől nem bírok megválni egyelőre. -
driv4r
aktív tag
Abszolút van helye, egyik kedvenc témám, én pl. igazából dobozokat, szíjakat és stifteket gyűjtök, óra csak járulékos dolog.
Csak a másik topikban szokott ideológiai, politikai, gazdaságpolitikai purparlé kialakulni a Lidl órásdobozok éves árindex-változása kapcsán, inkább nem is linkelem, mi itt ebben a topikban inkább békésségben örülünk az ilyen jó híreknek, apropó.
-
zazenke
őstag
mint ahogy írta itt egy fórumtárs ahogy enged lefele a miyota 8215 rugója egyre többet siet. 24 óra elteltével már 15 sec/nap. Mivel rajtam is van(de nem eleget) ezért valószínű nincs a fullos felhúzott állapot közelébe a rugó így kb 10 sec eltérés jön ki napi szinten. arra gondoltam mi lenne ha megpróbálnám ezt az órát is állítani total felhúzott állapotába -10 sec késésre és amikor engedne lefele a rugó akkor megtörténne ennek ellenkompenzálása önmagától. Ez értelmes ötlet vagy nincs értelme dolgozni vele ?
-
ace22
tag
Nem tudom, köreinkben van-e helye olyan dekadens dolgoknak, mint óratartó doboz... A LIDL-ben lesz 01.26.-tól:
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Tartom, emelem!!!!
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem nem kell, sznob vagyok, minimum nyolcér’ venném csak meg;) Nektek tettem fel, hátha valaki ráharap,
a kormánynak dolgozom, hazai kiskereskedelmi forgalom fellendítéséhez járulnék hozzá a magam szerény eszközeivel. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nem kínai, de olcsó, főleg mert használt, nem vészes állapotú - Vol. 2
Csini Timex hatér', valaki? Rákerestem kép alapján, mert én ilyen rendes vagyok, ref T2N780, kell majd rá egy normális szíj, meg egy elem bele, 40mm, nagyobb mancs kell alá.
* ötér' is elhozható, tulaj most engedett belőle, egyelőre hatan tették figyelőbe.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Helyes, már nem éltem hiába. Aki egy lelket megment, az egész világot menti meg.
Szívesen adok még kéretlenül #menswear tanácsokat, én már többé-kevésbé gyógyult vagyok, most már más is szívjon vele, az is egy hülye hobbi.
Szemkiszedő: a linkelt szerintem teljesen okés, csavarhúzó meg ne legyen gagyi, de ez úgyis csak menet közben derül ki. Remek móka, de lehetőleg ne hajnali négykor vágjál bele.
Szíjbütykölő: attól függ, mire gondolsz, a stift kiemeléshez való olcsó csipeszelős nekem nem jött be, upgrade ide vagy oda, a link környékén van bigmasterg videója, neki simán ment, nekem kevésbé, de hát én abból is viccet csináltam.
Azóta a bőrszíjaimba implantáltam a kallantyús stifteket, nem gond a napi csere, a fémszíjakat meg nyers erővel és hagyományos stift-kiszedővel oldom meg.
Apropó, láttam mostanában Alin profibbnak tűnő kiszedő cuccot fémszíjakra, de megvárom, amíg valaki más veszi meg elsőnek, továbbra is a 'más is szívjon a hülye hobbival' gondolat jegyében.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Kalapács nálam is volt de csak órás méretben. Viszont satu az kellett egy hátlap levételére
.Szerencsére a szomszédok nem olyanok mint te
. De volt már példa rá, hogy mohu váltáskor 2 időpont volt megadva. A régi és az új cég is jelölt meg idöpontot. De nem tudtuk ki viszi majd el, mert hatalmas balhé lett a vége. A tv-ben is benne volt
. Végül a régi cég maradt, de 2x is kivittem akkor
. -
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Pont ezért szoktam viccből kihúzni a szelektív kukát, és utána megszámolni, hányan húzták még ki
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nálam még előfordult a WD40 + kalapács kombó is
-
Faresz1976
senior tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Jól tetted, nagyon jó óra. A szerkezet meg csodálatos!
-
Freddy76
addikt
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Nem csináltál nagy hülyeséget.
-
-
LimaBravo69
tag
Rendeltem ma egy ilyet. Már késő, de mondjátok, hogy nem csináltam nagy hülyeséget

-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy az NH36 automata szerkezetet mennyire lehet pontosra beállítani, napi +/- másodpercre értem, valamint ennek van másodperc stop lehetősége?
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
DW rósz, FIH lyó, de átadom a szót bővebb kifejtésre egy régi barátomnak.
Amúgy pont te mondtad a másikban, szereted a Bond karaktert, itt egy idézet, kicsit argumentum ad verecundiam jelleggel. 'It was tied with a Windsor knot. Bond mistrusted anyone who tied his tie with a Windsor knot. It showed too much vanity. It was often the mark of a cad.' Ian Fleming (From Russia With Love, Chapter 25)
Én most csak a telómon talált régi fotóimból az egyikkel illusztrálom a lényeget (askew four-in-hand with a dimple).De inkább beszéljünk órákról. Majd egyszer:) Csak viccelek:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Bírom a Svarcit, nagy kópé az öreg.
Én már kezdek kicsit lenyugodni a DW-affér kirobbanása óta, kettőt is megittam.

-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Hallgass egy kis nyugtató zenét.
-
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Legutóbb pénteken voltam, legközelebb szerdán megyek
. -
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Pont ugyanez a csavarhúzó készlet van itthon
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Pedig a te válaszodra különösen számítottam
.Jelent esetleg valamit, hogy az elmúlt két évben talán ha ötször volt rajtam nyakkendő, abból is kettő esküvő, és egy temetés? Elmúltak már a nyakkendős idők. Emlékszem, 20 évvel ezelőtt egy ügyvéd, vagy egy banki vezető esetében elképzelhetetlen volt, hogy ne öltönyben-nyakkendőben tárgyaljanak, ma már egy szövetnadrág, ing, sportzakó is elegáns összeállításnak számít - aminek én kimondottan örülök...
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Freddy76
üzenetére
szerk.:
A dupla windsor nálam nem "casus belli"
De én is ihatok ( majd csak este ).Nem "ördögtől való" dolog
. Kell hozzá kicsi csavarhúzó ha csavaros a szem, ha kinyomós, akkor meg stiftkitoló. A kínai órákhoz adnak szerszámot legtöbbször.
Ez a szett amit linkeltél jó lehet kezdésnek, bár csavarhúzó nincs benne. De ha van műszerész csavarhúzód az is jó.
YT-on pedig találsz elég videót ha vízuális megerősítés kell. Van egy-két szíj ami trükkös
.
-
Freddy76
addikt
Megkérdeztem a másikban is, de itt nagyobb a pörgés:
Sziasztok,
Két kérdésem lenne:
1. Mennyire ördögtől való gondolat, hogy itthon állítgassam az fémszíjakat az óráimon? Értem itt a szemkiszedés, szembetevést. A választ talán befolyásolhatja, hogy jogász vagyok, így az életemben a legnagyobb kézügyességet igénylő, rendszeresen előforduló tevékenység a nyakkendő megkötése. Dupla windsor 10-ből 9-szer hibátlanul sikerül.
2. Ha a válasz az, hogy mehet, akkor egy ilyen vagy egy ilyen cucc megfelelő, vagy érdemes drágábbat keresni? Beszereznék valami olcsó fémszíjat is gyakorolni.Még októberben vettem két fémszíjas órát, és akkor tetettem szemet a régi Certinámba is. Azóta leszalad jópár kiló, lötyögnek a szíjak, de nincs nagy kedvem óráshoz rohangálni, pláne ha esetleg pár hónap múlva az újra elkezdett gyúrás miatt esetleg vastagabb lesz a csulklóm... Emellett azt sem tartom kizártnak (hú, de finom megfogalmazás), hogy fogok még fémszíjas órát rendelni a jövőben...
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Felénk nem ennyire szorgosak népek... reggel 8-kor megyek dolgozni, és néha csak 2 utcával arrébb látom meg az első kukát, és akkor ugrik be, hogy ki kellett volna húznom...
#50301 driv4r:
"Ne vegyél újat, zéró kihívás, olyat bárki tud"Ha ilyen egyszerű lenne, már megvettem volna.
Persze, megvenni egy új órát, nem nagy kihívás, de megtalálni azt, amit később meg is akarok tartani, na az kihívás, és most már igyekszem csak ilyeneket venni. Szerencsére nem sürgős, ráérek nézelődni."ha épp van rá lóvé"
Sajnos nem végtelen a büdzsé, így dupla kihívás.
-
driv4r
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- Crimson Desert
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Bittorrent topik
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Windows 10
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Hagyom az órát megállni majd 1 óra gyaloglás után megnézem hogy az asztalra letéve mennyit megy utána

.
Remélem, jó szmájlit tettem ide, a sírva méltatlankodós panaszkodót.