Hirdetés
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Satuba nem mertem. Sajnos átszakadt a fólia.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Nekem sikerült, befogtam a satuba és a a 3 körmös hátlapnyitóval sikerúlt leszednem. Majdnem minden erőmet be kellett vetnem, hogy levegyem. Karcokról védem egy kis fólia közreműködésével.

-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én már párszor jártam így. Most utoljára a Tandorio Vojagerem volt amit el kellett küldenem az órásomhoz hogy leszedje a hátapot mert itthon sehogy sem tudtam, ráadásul a hátlapját is össze-vissza karcoltam. Azóta ugye kiderült hogy billegőhibás volt és kapott egy új hátlapot is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
'Beszakadt a menet'
Géza! Ne politizálj! -
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ja, igen a Tandorio omázs
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Beszakadt a menet, vagy összerágódott a rozsdamentes acéllal?
Vagy olyan, mint a
műanyagbiokerámia Moonswatch hátlap? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
Faresz1976
senior tag
Na most én is összeakadtam egy órával, aminek nem tudom levenni a hátlapját. Nemrég volt, hogy valaki itt a fórumon nem tudta leszedni és én bizonygattam, hogy olyan nincs
. De van. Tévedtem a múltkor beismerem. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Akkor legyen már valami óra is.
Esik az eső, csendben rohad tovább az egyik ablak tokozása, rég tettem fel olyan háttérrel képet.
Ez volt a hétfő-kedd-szerda, valamiért az ilyen bumszlibbak voltak most, a tegnapi Steinhart egy másik topikos hozzászólás hatására került elő, bűntudatom lett, ezt se nagyon hordom már. Lassan elkezdem leépíteni őket, meg a többit is, de előtte még mindegyikről megemlékezem majd itt, röviden és kegyelettel.
Ma semmi óra, gyapjú cuccokat mosok, kézzel, hideg vízben.

-
SOAD19
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Korábban, 1-2 éve az egyik videója alatt interakcióba kerültem vele az egyik videója alatt, és emlékeim szerint védte a fideszt, úgyhogy ment is tiltólistára, nem növelem a nézettségét. Ez van, eléggé nagy az igazságérzetem, eléggé az elvek embere vagyok. Sajnos akkora szakadék van én és a hozzám hasonlóak, és eközött a rendszer között, hogy aki a másik tábort erősíti azt nem igazán szívlelem (ahogy MZP mondta, és amivel egyetértek, hogy aki továbbra is kiáll emellett a rendszer mellett, ott valami deficit van: morális/erkölcsi, értelmi). Pl. mostanában renget sportolóról, szinészről, hírességről derül, hogy fideszes, különböző DPK-ba lépnek be, ezzel leírták magukat előttem.
ON.
-
dzsi23
addikt
Srácok, hagyjuk a politikát, anélkül is elég ellenszenves ez a pacák. Én már rég letiltottam a csatornáját, pedig fogalmam sem volt a politikai hovatartozásáról, és most sem érdekel.
-
ace22
tag
válasz
raziel01
üzenetére
Hamis óra: a teljesen hamis pl. Rolex, vagy "Rolsex" óráknak mintha lealkonyult volna.
Helyette a felvállaltan kínai márkák járják (picit "homage" beütéssel, de nem 1:1 másolatként), amik minőségben, kinézetben, pontosságban nagyon megközelítik az eredetieket - töredék áron.
-
zolikaDB
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
Ez a videó 7 éves.
Azóta is az orange szekeret tolja?
Mármint, amúgy egy normális országban:
1, ha vki vmit jól csinál, jó a tartalma, nem kéne erdekelnie a párt preferenciája
2, ha neki jó, és jól csinálja azt, amit, nem hozna be a felületeire bizonygatni a pártállását, mert minek, nem releváns
*annyi, hogy azóta létrehozott egy külön órás csatornát -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Na, kötelességszerűen megnéztem az első 14 percet, egyrészt mert ajánlottad, meg érdekelt is, alábbiakban hevenyészett jegyzeteim, a YT tartalomjegyzéket kikopiztam, annak a margójára írok. A másik feléhez még gyűjtöm az erőt, de lehet, hogy passzolom. Amúgy a faszit már láttam valahol, de összekevertem a csuklószpottingos sráccal, az azért sokkal jobb.
Bevezető - Megőrülök ettől a 'fiatalos' hanghordozástól. Renyhe, igénytelen, lazáskodó artikuláció. Ez nekem fáj, egyetlen örök és igaz szerelmem a magyar nyelv, magyarul olvasok, írok, gondolkodom. Mondom ezt úgy, hogy anyám nem is magyar, én se itt születtem.
Ne rohanjunk! - OK, ez jogos. De pont az ilyen influenszerek káros hatása miatt is gyakran van, hogy az ember az elején ki akarja pipálni a zsánereket, akkor legyen egy búvár, egy pilóta, egy kronó, egy dress stb. mert az 'kell', mert az minden gyűjteményben 'kötelező'. Ruhákkal, cipőkkel pont így voltam, de ebbe ne menjünk bele. A kulcsmondat eddig 02:08 körül van, baromi nagy közhely, de igaz: nem az órák mennyisége / minősége számít, hanem az általuk okozta öröm és boldogság. Rosszabbra számítottam, eddig egy közhely-gyűjteményt mond fel a faszi, túl bő lére eresztve, de attól még igaza van. Ha ezt az egész dumát olvasnám, de előtte meghúznám a szöveget kb. két flekkre, mindjárt emészthetőbb lenne.
Tartsunk kezelhető mennyiségű órát! - OK, ez is talált, süllyedt, nekem is van bűntudatom a dobozlakó órák miatt. De ha egyszer olyan szépek, mit csináljak? Nem kell mindent órát viselni, néha csak elő kell venni őket és
fekete kakast áldozni éjfélkor a tiszteletükrecsodálattal nézegetni őket.Ne vegyünk egy modellből többet! - Na, ez egy nettó hülyeség, teszem azt, egy komolyabb vintage Seiko vagy Citizen gyűjtő vagyok, akkor mindegyik lehetséges verziót meg kell szerezni az adott referenciából és slussz, vö. Pokémon.
Ne ragadjunk le egy gyártónál! - OK, ez is jogos valamennyire, de ez nem komoly veszély, főleg hazai vásárlóerő mellett. Simán lennék mono brand gyűjtő, ha olajsejk is lennék, és akkor mondjuk kizárólag Calatrava vagy MilSub lenne a gyűjteményemben.
Az olcsó óramánia - Ebben van is valami, meg nincs is, ez így túl általános. Inkább azt kellett volna mondania, az órát vegyük meg, és ne pedig a 'jó árat'. Mindenki elcsábulhat, ha van egy jó kis akció, főleg, ha egy idő után a gyűjtő már kiismerte a piacot, az árakat. Inkább az akciós vásárlás, a leárazásos shoppingolás ellen kellett volna érvelnie,
apropó, mikor lesz már 11.11?Az új órákat hordjuk minél többet - OK, ugorjunk, ez természetes, az elején még a felhőtlen mézeshetek vannak amúgy is.
Csak olyan órát vegyünk, ami tényleg tetszik - Köszi, Captain Obvious, itt inkább azt kellett volna kifejteni, miért ne keveredjünk a tömegek uszályába, miért ne üljünk fel a múló divathóbortoknak az órázásban, hogyan őrizzük meg sikerrel az önazonosságunkat. Amúgy itt volt egy érdekes pillanata, amikor kicsit belebonyolódott a gondolataiba a Tissot kapcsán, rövid időre elbizonytalanodott, sűrűbben félrenézett, és rögtön elkezdett normálisabban, halkabban beszélni, pontosabb lett az artikulációja, eltűnt az a kellemetlen maníros lazaság.
-
raziel01
veterán
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem sose volt szimpatikus. Párszor láttam tiktokon aztan volt ilyen adok kapok 1-2 taggal, hogy hamis órája van par embernek es ment az oda vissza bizonygatás mint az óvodában. Ilyenekbe felesleges beleallni. Aki hamis órával nyomja az utána is azzal fogja hiaba csinál róla 100 videót.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Rendben értem.
De a politikai nézetek nem egy órás fórumra valóak. Arra megvannak a megfelelő platformok.
A beszélgetésem driv4r-al arról szólt, hogy nem nézem már csak elvétve a csatornáját, mert a kezdeti kínai vonalról elmozdult a "felsőbb" kategóriájú órák világába. Amúgy ránéztem a videójaira és nem csak búvárokkal foglalkozik. -
SOAD19
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nagyon nem bírom, ezt a tagot. Már alapból azért se, mert fideszes (ebben a pár mp.-ben is bemutatja, hogy milyen értelmes ember: [link] ). De azért se komàlom, mert eléggé bulvár tartalomra ment rá, és a csatornája is mintha Viktorék majmolása nyomán jött volna létre: Őszintén órákról vs. Beszéljünk órákról.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én csak egy csatornát nézek, az heti egy megjelenés, azt ennyi, alapvetően önvédelemből, túl sok a felesleges tartalom, nagy a zaj. A videós műfaj se az én terepem, ha valami érdekel, rákeresek fórumokban vagy jobb oldalakon, illetve jár egy-két spécibb hírlevél. A kínai dolgokat meg úgyis elmondjátok itt:)
Nem ismerem ezt a Lakatost, de nem hiszem, hogy a nagyobb pénz miatt foglalkozna drágább órákkal, szerintem a nézettség számít, azt meg a szuperolcsó kínai is simán hozhatja X számú feliratkozónál. Amúgy magyar youtuber lehetnél te is, ennyi példánnyal:) Az első videókat meg nem is kellene arccal vállalnod, az Andrew Morgan Watchfinder videókban is csak a kezeit láthattuk éveken át.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Ezeket a dolgokat ignorálom. Egyik fülemen be a másikon ki, csak az marad meg belőle ami érdekel. Sajnos mostanában elég kevés marad meg tőlük
. Így jár a "Beszéljünk az órákról" Lakatos Zsolt-tól. Az utóbbi a kínai olcsó márkáknál kezdett, de feljebb lépett ( gondolom nagyobb pénz van a neves márkák miatt ) azóta néha-néha ránézek. A kronometer.hu epizódok között kimagasló volt a nézettség, amikor a kínai órákról volt szó, ebből is látszik, hogy mire van pénzérdeklődés kis hazánkban.update.
Nagyon szívesen látnék a youtube-on magyar videósokat, akik a kínai órákra vannak fókuszálva. -
Faresz1976
senior tag
Félreértettél.
Nem bírálni akartam a kijelentésedet. Nálam pont az a baj, hogy minden nap koronáról húzom fel őket. Munka közben kvarcot hordok, hogy óvjam a szerkezeteket a rázkódástól. Ennek viszont az az ára, hogy a dobozban pihennek az autómaták és nem töltődnek, csak szép lassan leketyegnek. En meg nem szeretem ha állnak
. -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ráklikkeltem 25:00 környékén, kb. három percig bírtam, amikor is Dávid elkezdte reklámozni az ABTW óratartó szütyőjét, azzal a felvezetéssel, hogy a 'legkirályabb skót tweed anyagból lett szabva, a Holland & Sherry-ből', magamban sikoltozva állítottam le a videót.
-
dzsi23
addikt
Azt írja ez a cikk: "Na, ez a magyarázat, hogy miért automaták a mai mechanikus órák."
Francokat... azért automaták, mert ez kell a népnek, ugyanannyi pénzért (illetve ma már kevesebbért) "többet" kap, a kézihúzós órák meg szép lassan a kihalás szélére kerültek. De nem a tömítés miatt.
Ugyanígy a kézihúzás nélküli automaták is kihaltak, mert azt veszi az ember, amelyik "többet tud", akkor is, ha nincs rá szüksége.Nekem fontosabb, hogy az órám ne álljon meg nap közben, akkor sem, ha egész nap a gép előtt ülök, mint az, hogy tömítést óvjam. Aki vízbe viszi az óráját, annak úgyis ajánlott évente ellenerőztetni a vízállóságot (azt hagyjuk, hogy ezt hányan teszik meg), aki meg nem viszi vízbe, az majd az X éves szerviz alkalmával cserélteti a tömítést.
Szeretem az órákat, vigyázok is az óráimra, de továbbra is az vallom, hogy az óra van értem, és nem én az óráért. Viszont, ha már a gyárilag beépített funkciókat sem merném használni (pl. kézi húzás), akkor elég hamar úgy érezném, hogy megfordult ez a dolog.
-
fagyalllo
őstag
Koronában általában csak a búvárórákban van tömítés, de azokban se kizárólag ott, ráadásul cserélhető. Tömítés a felhúzótengelyen van, ami a tokcsőben fut. Gondolj bele, egy belsőégésű motor főtengelyének végén lévő tömítés is milyen sokáig bírja, pedig nagyságrendekkel komolyabb igénybevételnek van kitéve. A megfelelő kialakítás, méretezés és karbantartás a titka.
-
ace22
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Azt írja a szaktekintély: "Ha minden nap felhúzunk egy órát, hamarosan a tömítést a koronában elkoptatjuk, így cserélni kell a koronát. Régen nem a tömítés miatt kellett a koronát cserélni, hanem mert az anyaga kopott el, elhasználódott. Ma már ezeket az acél koronákat sokkal nehezebb elhasználni, de a tömítést a mindennapi húzással pillanatok alatt! És ha a korona tömítése rossz, akkor jobb, ha zsebre vágjuk az órát amikor esik az eső!"
Megoldás: a gazdag ember a sokmilliós automata óráihoz órásmestereket alkalmaz, akik a minimálisan szükséges rotor fordulatokat megteszik kézzel.
Mi, közrendű órabarátok meg veszünk 20,000 Ft táján újat, ha nagyon elkopik.
A tömítések cseréje, szilikonozása, nyomáspróba, stb. egy jó órásmesternél biztos több pénzbe kerülne, mint egy új óra rendelése...
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
Faresz1976
senior tag
Az új szerzemény sötétben
-
dilajoska1
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Úgy kell venni, hogy ez ennek a modellnek a neve, és akkor nem baj, hogy nincs értelme. Daniel Gorman Heart Steel

-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
ChatGPT meggyőzött .
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
"Ez milyen jó óra lenne ha nem lenne az a heart steel felirat aminek szerintem nincs értelmezése"
-
dilajoska1
őstag
Nem bírtam ki
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Hát mert nem Tandorio
. Valami kivo.... vagy mi
. -
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ez szép óra!
Letisztult, semmi sallang. Miyotás?
Ami képeket néztem róla ott másmilyen a korona, és a mutatók sem ilyen kékesek.
-
Faresz1976
senior tag
Köszi srácok!
Nekem teljesen megfelel, sőt túlteljesítette a várakozásaimat. Pedig azért vettem, hogy a moddolást gyakoroljam
. -
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Gratu!
Én meg pont azért nyavajgok mindig, mert minden normális kínai óra koronazáras.
Szerintem búvárórákra pont elég lenne. -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem tetszik. Mostanában jobban bejönnek az ilyen klasszikus, nem bindzsizett darabok. Ne bánd a koronát, így egyszerűbb beállítani. Lehet, hogy az ilyen fazont nem is lehet belülről menetesre alakítani, lefelé keskenyedik, a tokcső szélesebb lenne.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Széles ráma miatt nekem nem szimpi. Bár a kép lehet csalóka.
-
Faresz1976
senior tag
Megjött a pilóta.
kellemes óra, a kidolgozás megfelelő az árához képest meg kiváló. A szíj merev, de kis rásegítéssel hamar a csuklómra alakult. Egy kivetnivalóm van az pedig a push korona, lehetett volna csavaros is
. De pilóta lévén így is megfelel. -
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én is.

Az esetek döntő többségében a G-Shockomat hordom. -
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én mindig koronáról húzom, a rotor számomra csak ballaszt, ami feleslegesen vastagítja az órát.
-
raziel01
veterán
Nem tudom ez csak nekem újdonság-e de most esett le, hogy ha élére állítom az automata órát és úgy forgatom körbe körbe akkor nem húzza fel magát. Eddig sose figyeltem erre.

-
LimaBravo69
tag
válasz
stellaz
üzenetére
Ma végre megérkezett az enyém is
, 17 nap rendeléstől számítva.A szíj tényleg merev, gondolom pár nap alatt ez nálam is megoldódik.
A tokfülek tényleg is élesek, ezt is meg tudom erősíteni - de tényleg nem zavaró.
Szerintem baromi jól olvashatóak a mutatók, és a szíj nagyon jól megy a számlap világához, tényleg adja a régies hangulatot.
A stopper miatt kicsit aggódtam, az Alin is említik páran a nem túl jó igazítást, de nekem szerencsém van, pontosan középen áll, hálistennek nem kell trükközni.A garijegy pecsételés és kitöltés nélkül érkezett, ez ezen az árszinten engem nemigazán zavar. A tok jóféle, akár utazótokként is használható. A méret nekem nagyon bejön, pedig vannak ennél lényegesen nagyobb óráim is, ez a 39mm kb ideális.
Kifejezetten kényelmes viselet, eddig eléggé bejön a kínai vonal
Baltany nagyon klassz, nézegetem azokat is az első rendelés érkezése óta.
Az áfá-t a Baltany központi oldala eleve rászámolja az árra, kíváncsiágból egy 150 dolláros órát kosárba tettem, a kalkulációnál 28 dollárt adott hozzá az árhoz, ingyen postával. -
-
AxBattler
félisten
válasz
driv4r
üzenetére
Jelenleg igen.

#48724 Faresz1976
Hja, nem csak az miatt vetettem el.#48725 Churpik
Köszi, megtaláltam, 11.2mm vastag lenne, és még a kékes számlap is bejönne... ha gyártanák.
-
driv4r
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Csak Monaco kopi lehet, vagy lehet más is, ami nem kerek, szegletes?
Nem akarlak összezavarni, csak eddig nem írtad, mennyire fix ez a része, vagy csak úgy általában keresel négyszögletest. Vannak tök jó más darabok is, korábban Faresz linkelt itt egy GO 70s utánérzést, már nem emlékszem a gyártóra, nekem ez is tetszik, TV tokos Omega, képekről jobban összerakott darabnak tűnik. Másik nem kerek Specht is van, jól néz ki, kutya nem mondja meg, hogy Vacheron Constantine Royal koppintás, senki se ismeri eredetit.
-
AxBattler
félisten
válasz
driv4r
üzenetére
Specht Monaco-t már láttam, VK63-nak mondja a teszt, de nem győzött meg, 15.3mm vastag, a szíja műbőr, és csak 3bar nyomást bír. Jófogáson 37k HUF, de ennyiért Aliról már a fém szíjas változatot kapom.
Megir Monaco még a fentinél is gyengébbnek tűnik, bár 10k HUF alatt nem várhatok mást... ilyen mélyre nem mennék.
Lorus változatról eddig nem hallottam, de azonnal venném... sajnos már sehol nem találom, használtan sem.

Marad az Invicta, ez a VD53-as szerkezet nem tudom, mennyire gáz, de legalább 10bar-t bír... majd próbálok sakkozni a vámmal, vagy EU-s árustól vásárolni.
Jófogáson most 69k HUF, talán ennél olcsóbbra jön ki USA-ból... most $126,- szállítással együtt, ami bőven benne van a €150,- határon. -
-
dzsi23
addikt
válasz
Churpik
üzenetére
"Seiko VH32"
A Seikonál van VC, VD, VH, VJ, VK, VL, VR, VX szerkezet, és ki tudja, mit hagytam ki... és ezek még csak a V-vel kezdődők, könnyű belezavarodni.
"némelyik kínai gyártó rak dátumtárcsát a sweepsecondos kvarchoz"
Melyikre gondolsz?
Hirtelen csak a VH65 ugrik be dátummal, de azon mutatót a dátum, nem tárcsás. -
Churpik
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Ha a Tag Heuer féle Monaco másolatot keresed még olcsóbban, akkor van a Megir "Monaco" [link] . Én két éve vettem haszáltan (a kék bőrszíjas változatot), és azóta sincs semmi baja, igaz havonta csak egyszer veszem fel. Még elemcserét se kért eddig. A feelinget viszont adja.
A Lorus is gyárott korábban Monaco homázst, kb. két éve nincs már gyártásban, azok is jók, ha találsz valahol a használtpiacon.
Az ilyen kocka Monaco stílushoz azonban nagy kéz is kell, különben a tok kiálló sarkait mindenhez is odacsaphatod napközben.
Ha a Bulova féle "Surf-board Monaco" másolatot keresed Invictából, akkor azt tudni kell, hogy az Invicta a Seiko VH32 szerkezetet rakta bele - vagyis nem kronográf, hanem az AM-PM segédtárcsa mellett egy GMT funkciós segédtárcsa van csak. Ráadásul indokolatlanul drága még használtan is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
A VH31 az új NH35, teljesen egyértelmű ez a trend, főleg az NH35 áremelések után.
Ebbe a trendbe tökéletesen belesimul a másik aktuális trend, a színes-szagos számlapokkal való elárasztása a piacnak, szerencsésebb esetben egy nem koppintott tokozásban, vö. az új kínai GADA-hullám.
Mindkét trendet utálom, de ez részben rólam szól, részben meg a világról.
Én mélységes
mizantrópiávalantropológiai pesszimizmussal szemlélem a világot, a világ viszont csillogó szemekkel szemléli a csillogó csecsebecséket, aztán vásárolja is meg, lehetőleg minél többet és minél olcsóbban.Aztán lehet, hogy a világnak van igaza, én meg csak morgolódom itt, mert ma még nem ittam elég kávét plusz ki is kellene mennem a kertet lombszívózni, bármennyire is utálom, azt is.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Ha valami négyszer többet mozog egy másodperc alatt, ahhoz négyszer annyi energiafelhasználás is kell (fizika). A többletfogyasztást a gyártók a dátumtárcsa és naptárcsa elhagyásával kompenzálják (némelyik kínai gyártó rak dátumtárcsát a sweepsecondos kvarchoz, de ott kb. másfél évente elemcsere van).
Ezért a folyómutatós kvarcokhoz nagyobb kapacitású elemet raknak (pld. SR920SW), mint a sima léptetősökhöz (pld. SR626SW). Itt jelentkezik némi árkülönbség két évente a "folyós" esztétikáért cserébe. Sima léptetős Miyota 2115 ellépeget akár 4-5 évig (vagy még tovább) ha jófajta az elem.
Tartósságban szerintem nincs különbség, az inkább a szerkezet gyártójától függ. A Seiko-Epson csoport sweeper-ei elég megbízhatóak, nem szoktak panaszkodni rájuk.
-
driv4r
aktív tag
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Bár nem engem kérdeztél de itt egy YT videó amin bemutatják.
-
Faresz1976
senior tag
Felvettem a majdnem elfelejtett Steeldive-om. Messze ez a legszebb kék óra amit eddig rendeltem.
-
Throme
veterán
-
stellaz
veterán
Most már egy jó ideje megvan a Militado ml1868 VK67-es szerkezettel.
Tapasztalatok:
Először a szijja nagyon merev volt és többször is előfordult, hogy a kiálló gombok vágták a kezemet, sőt, rendszeresen ki is csavarodott bármelyik menetzáras gomb. Miután a szíj betört, ez már nem probléma, nem csúszik le a kézfejemre az óra. A tok fülek élesek, mint a franc, de a gyakorlatban soha nem ér a kezemhez ez a rész, csak amikor kézbe veszem és visszahajtom a szijjat, akkor tűnik fel.
A kicsi mutatók polírizottak, ezáltal alig látni őket, fehér mutatóval használhatóbb lenne. Így viszont letisztultabb, mert nem látszik, de ha mégis úgy éri fény, akkor eléggé nem oda illően csillagnak.
Egyébként az óra elég jól adja a vintage hangulatot is, valahogy még a színe is kicsit sárgás barnás.
Este jól leolvasható, bár a fény gyorsan gyengül, de végül egész reggelig marad egy kis derengés.
A VK67-es szerkezet nagyon jó. Óra átállítás óta 6 hónap telt el és kb 8 sec-et siet. Nativan ennyire pontos órám még soha nem volt.
A stopper mutatója talán fél milit nem volt központos, de mivel balra volt lemaradva kicsit, két gyors gombnyomással pont középre lehet állítani.
Összességében egy baromi jó és használható óra, egyedül talán a kis mutatók színét cserélném rajta.
Baltany pont olyan, lehet az lenne a tökéletes. Azt vám/áfa nélkül be lehet szerezni vajon? 149 dollár. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
CO tekintetében igaza lehet, de nincs benne az atomhulladék és a lítium-bányászat, mindkettő igen szennyező, de hagyjuk, nem ide való, és nem is mi fogjuk megmenteni az emberiséget a közelgő katasztrófától.
Engineer II. szíjjal jártam úgy a vékony csuklóm miatt, h nem tudtam elég szemet kiszedni az Alis, egyébként kiváló termékből, h ne lötyögjön. Bosszantó, h általában nem tüntetik fel a szíj minimális hosszát. Hajtogatottnál még lehet gányolni, de tömör szemessel mit lehet tenni? Legfeljebb túladni rajta. -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Ne legyél telhetetlen:) 8 dolláros szerkezetet akarsz a 2 dolláros helyett? Szerintem a mutatók többe kerülnek ezen az órán, mint a 2115, kezd már tényleg vicc lenni ez az egész kínai óra árazás műfaj. Egyszer ki kellene számolni, mekkora árréssel is dolgozhatnak, és aztán rájuk szabadítani a Nagy Mártont.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Lexus, Toyota topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- OLED TV topic
- Android játékok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Robogó, kismotor
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. De megoldotta a dolgot ez:

..... akkor egyik órámat sem vihetem vízbe ezek után
. Na jó, egy kicsit tovább

kellemes óra, a kidolgozás megfelelő az árához képest meg kiváló. A szíj merev, de kis rásegítéssel hamar a csuklómra alakult. Egy kivetnivalóm van az pedig a push korona, lehetett volna csavaros is