Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem az olcsóbb szíjak is kitartanak évekig, mert nem sokat viselem őket. Ez valszeg engem is túlél majd (amilyen állapotban van az egészségügy).
-
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Jól néz ki, lassan már én is eljutok oda, hogy kihagyom az olcsó kategóriát.
-
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok! Van egy IK colouring automata órám, még az esküvőre kaptam így kötődök hozzá, eszmei értéke van számomra de újabban eléggé érdekesen működik. Gyakran meg is áll, hiába sétáltam vele előtte 5km-t.
Mintha az üveg alatt az az aszimmetrikus valami (bocsánat, nem vagyok egy nagy órás
) nem forogna körbe szabadon hanem megakad egy ponton. Tudtok ajánlani valakit BP-en aki megnezi nem 20-30k forintért és talán meg is javítaná? Mert cirka ennyi egy új postával... 
-
pibácsi
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Kösi, bízok hozzá, hogy jó lesz. Egy hónap műlva megtudom.
-
pibácsi
senior tag
Hát, köszönöm a hozzászólásokat, jól esnek. Végül is felborzoltam magam és rendeltem egy kinézetre hasonló SKMEI órát, ami Quartz, dehát csak olcsóbb: 5.030.-FT lett a vége, mert kaptam kupont is
Letettem erről a mechanikus .óráról, "elmúlt" a bizalmam. Remélem nem választottam megint be, mer akkor a guta kerűlget (pláne ebben a korban).
Üdv. Pibácsi -
-
pibácsi
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Lehet, hogy meggondolandó, de miután nagyon sok és nagy a választék, nehéz a választás. Így is örűltem, hogy nekem megfelelőt találtam, túl azon, hogy már vettem többféle qartcz órát - mikor melyiket hordom - , de gondoltam egy ilyen római-retró mechanikus órát is veszek.Ez most rossz gondolat volt.
No majd válogatok még.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Már az elején is tapasztaltam néha a megállást és írtam is a kereskedőnek, de megnyugtatott, hogy valamit nem jól csinálok(?), és vártam, majd írtam megint, arra is válaszolt éshát az idő eltelt, így már nem tudtam visszakérni a pénzt. Azért írtam neki, hogy hátha direktbe visszaadja, vagy valamennyit visszaad, dehát hülye lett volna, váltig a megszokottat írta, hogy ha visszaküldöm, akkor kicseréli.Ez nyilván nem volt opció. Úgyhogy így maradt. Egyébként Ali nagyon rendes ilyenkor, mert, ha megreklamálom időn belűl, akkor ő visszafizeti. Már 2018 óta vásárolok rendszeresen és minden további nélkül visszakapom a pénzemet. Most is van egy folyamatman. Nyilván nem lehet súrún alkalmazni, dehát ami rossz, azt meg kell reklamálni.
dzsi23 Persze most más helyről - a gyár üzletéből veszem.
Tetszik is és ha megy (?), akkor jól is jár.
@mriya@ Nem is az Ali-tól várom el, hanem a kereskedőt próbáltam megnyerni. Pláne azért, mert már volt ilyen esetem és a kereskedő elismerte a hibát és hiánytalanúl visszaadta a pénzemet. Ott ráadásúl két tétel is volt.
Elvittem óráshoz is. Megállípította, hogy nem javítható (?). Vagy ezt egyszerűbb volt mondani.
Köszönöm a hozzászólásokat. Üdv. Pibácsi -
Faresz1976
senior tag
Azt már többször kibeszéltük, hogy ezek az olcsó autómaták ilyenek. Vagy bejö, vagy nem. Hát ez most nem jött be....
De dzsi kollégával egyetértek abban, hogy talán más márka után kellene nézned, vagy a meca-kavarc irányába elmenni. -
Addel
senior tag
válasz
pibácsi
üzenetére
De mi az hogy nem foglalkozik veled ?
Ha nem juttok dűlőre, be kell vonni a alit (gondolom ott vetted), és részben vagy egészben igényeld vissza az árát, nekem ilyen esetekben mindig visszafizette az aliexpress a vételárat és leboxolta a bolttal, ahogy akarta, az engem már nem érdekelt. -
pibácsi
senior tag
Már írtam ide a topikba, hogy vettem egy "For sining" aut. analóg órát. Sajna, nem vált be, mivel pár óra járás után megáll, majd ujraindúl. Megy megint 6-7 órát, majd kihagy pl. 10 percet. Megreklamáltam, de az eladó már nem foglalkozik velem, a disputa idő lejárt. Úgy döntöttem, hogy veszek egy ugyanilyen órát, de a For sining üzletből. Az itt lévő órámat -ha megegyezünk - szívesen átadom valakinek alkatrésznek. Lehet, hogy valakinek jól jön.
Várom segítő válaszotokat. Az óra képét mellékelem.
Üdv. Pibácsi
-
dzsi23
addikt
válasz
üzenetére
Ugyanezt linkelted a másik ropikban is... vajon itt rábeszéllek, ha ott le akartalak beszélni róla?
Amúgy a szíj lehet tömör, de nem tudom egyértelműen megállapítani a képekből, a végszem szerintem hajlított. Viszont a Benyar nem tudom, mennyire gyárt acél tokos órákat. A hátlapon előszeretettel használják az "all solid stainless steel" szöveget, de nem egy órájuk bukott már meg ezzel kapcsolatban.
De ha ez tetszik, tegyél vele egy próbát. -
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ok, köszöm a bíztatást.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Logikus eszmefuttatás.
Más: nekem kinézetre most ezekkel a pasztel színeivel ez nagyon tetszik:
Csak tizenhatezerér milyen automatája lehet egy ilyen órának. Meg a lánca? Tömör lehet? -
Faresz1976
senior tag
válasz
üzenetére
Oda teszem ezt a képet ahová a többi aliexpresszes bemutató fotót... a szemétbe.
Ezen a szlogenen a kvarc órát éltetik, hogy az mennyire univerzális. Nincs itt semmiféle utalás arra, hogy Meca kvarc lenne. A leírásban is kvarc szerepel.
Az meg hogy 2 mp-et késik még jóhogy...kvarc, 24 óra alatt még ennyit sem szabadna késni.
Nyugodj meg
, ennyi pénzért max nagyon extrém helyzetben kapsz kicsit normálisabb órát. -
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ok, ezt értem, de akkor ezt a képet hová teszed?
Meg az értékeléseknél lehet olvasni, hogy nagyon pontos, 24 óra alatt csak 2 másodper az eltérés. Meg, hogy Sunon belsőrész. stb. -
Addel
senior tag
válasz
üzenetére
Én is használom, nekem vannak olyan munka folyamatok, amit időre kell csinálni, ha rövidebb 1-5 perc akkor stopper, ha hosszabb pl. 1 óra, akkor kezdéskor odaforgatom a lünettát a nagymutatóhoz, és látom az eltelt időt és tudom 10-20 percenként ellenőrizni, hogy egyenletesen halad-e a dolog, meg nem felejtem legalább el, hogy mikor kezdtem.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@
üzenetére
Viszont tahimétert még én sem használtam.
Faresz1976 #28049:
"akár masodpercmutatónak is lehet használni."
De miért?
A VK67-nél van rajta kis másodpercmutató (nem úgy, mint a VK64-nél), szal felesleges emiatt elindítani a stoppert, ami amúgy is csak 12 órát megy, vagyis 12 óránként mindig újra el kellene indítani, és mindig figyelni, hogy a kis másodpercmutatóval együtt járjon a nagy másodpercmutató, mert különben fura lenne, hogy az egyik 20-at mutat, a másik meg 49-et, de ugyanez igaz a perc és óragyűjtőre is, vagyis csak akkor lenne jó, ha minden egyes nap pontban délben és éjfélkor el lenne indítva, de ahhoz délben és éjfélkor készenlétben kellene állni, hogy pontosan el legyen indítva abban a pillanatban, amikor megáll. 
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Életemben nem stopperoltam semmit. Nincs rá szükségem. Szerintem a tornatanárokon kívül más sem stopperel, de azoknsk van rendes igazi stopperjük. Ugyanígy vagyok a dátummal, a nap nevével. Az okostelefonom mindig nálam van. Azon van stopper, van naptár, van pontos idő. Vagyis nem is kellene nekem óra egyáltalán. legfeljebb egy olyan amire rápillantva látom az időt. Az meg egy óra és perc mutatós analóg mechanikus karóra legyen, időtálló 316L tömör lánccal és óraházzal.
-
Faresz1976
senior tag
Vagy ez is:
[link] -
Bukk900
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ha már kvarc is játszik és elegáns órát keresünk, akkor ez is lehetne. [link] Seiko VH31, zafír, ránézésre úgy mozog a kék mutatója, mintha mechanikus lenne.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
8.-án berendeltem egy Ben Nevis sweep second handost. Már megbeszéltem egy kollégámmal, hogy átveszi. Neki van már egy ugyanilyen, amit még dupla ennyiért vett. Ő szeretné felbontani a csomagot. Hát legyen.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Igen. Elegánsat szeretnék. Különösen, hogy nem búvárkodom. NH35/36-os belsővel szeretném és zafír üveggel. Paganiban nem láttam ilyen árhoz közel semmit sem. Tudnál esetleg riválist mutatni?
-
törölt tag
Szerintetek ez vállalható minőség? Beszéljetek le, különben berendelem.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Köszönöm nektek az okítást!
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Annyira azért nem voltak alaposak Nibosiék a renderképek esetén sem, mert nem tüntették a hajtásokat... mondhatjuk úgy is, hogy őszinték... vagyis mondhatnánk, hogy őszinték, de megkockáztatom, hogy a tok nem acél (a tévedés jogát fenntartom), és ezt sehol sem tüntetik fel, ellenben a hátlapon van egy "stainless steel" felirat.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ma is tanultam valamit.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
üzenetére
Ez egy render kép Azzal azt csinálnak amit akarnak, ezért a vásárlói hozzászólásokban kell keresni a választ. Attól még, hogy az oldalán nem látszik a hajtogatás még nem jelenti azt, hogy tömörszemes. Ha rejteni akarják az üreges mivoltát akkor úgy csinálják meg a szemet hogy felülről hajtják a lemezt lefelé. Ezeknél csak akkor látszik szembetűnően ha a szíj szét van hajtva és látszik a szemek közt a hajtás. Ezt mutattam a Ben Nevis óránál. Higgy nekünk, ennyiért nem kapsz tömör szemest. 4000 Ft tól lehet venni tömör szíjat, nagyon rossz csattal, esetenként a végszem is egy lemez "üreges végszem"- nek hívják.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én tömörszemesnek lárom ezen a képen is.
-
dzsi23
addikt
válasz
üzenetére
Már a reklámfotókon is látszik, hogy nem tömör.
Amúgy nem ördögtől való a hajtogatott szíj, rajtam is olyan van mostanában a leggyakrabban. Ráadásul ez a csúnyán hajtogatott fajta, amit nem is próbálnak tömörnek álcázni.
Sok hajtogatott szíjas órája van a Casionak is, sőt, nekik több olyan van, mint tömör.
Viszont alis órák esetén olcsóbban megvan a tömör szíj, mint a nagy óragyártóktól, szal Kínából már csak tömör szíjast veszek. -
Faresz1976
senior tag
válasz
dzsi23
üzenetére
hja.
Pl. a Foxbox Tuna pozitív csalódás volt. Több tesztben is mondták, hogy az árához képest nagyon jó, de nem gondoltam volna, hogy tényleg. Szuper akcióban majdnem félárban volt, gondoltam 5.600 Ft nem vág főldhöz és berendeltem..... Nagyon tetszik, bár kicsit nagy
, de a "nagy az jó"...
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Na igen, zsákbamacska még a Pagani is.
Egyszerű 3-mutatós órát kell venni kínából, acél tokkal, lünetta, koronazár és fémszíj nélkül... csökkenteni kell a hibalehetőségek számát.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Amit én felraktam, az egy alis vásárlói kép arról a Lige óráról, amit attilagabor linkelt, te is arra írtad, hogy nem tömör, de az.
Videón másik órát láthattál. -
Faresz1976
senior tag
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem veszem annak.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Pedig az tömör.
Csak nem illik az órához... meg valszeg többet ér a szíj, mint az óra. -
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ezt nem tudom. Ami a kezemben volt az tömörszemes.
Egyébként ha tömörszemes olcsó kvarcórát keresel olajozásra, ezt is választhatod.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Kollágáé volt a kezemben. Tömör szemes.
Egyébként láthatod is:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- Crimson Desert
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Bittorrent topik
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Windows 10
- További aktív témák...
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) nem forogna körbe szabadon hanem megakad egy ponton. Tudtok ajánlani valakit BP-en aki megnezi nem 20-30k forintért és talán meg is javítaná? Mert cirka ennyi egy új postával...