Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Ha digitálisból keresne vki nagy számjegyes olcsó típust, az Skmei 1426-ot jó szívvel ajánlom:

A Casio AE-1500 filléres ($8 körül) változata, de azt gyakorlatilag mindenben túllépi: jobb betekintésű szögű kijelző, a vacak LED helyett szép zöld és egyenletes EL világítással, jobban beállítható és kényelmes lágy szíjjal

-
dilajoska1
őstag
Mai
-
Churpik
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
A fehér alapon fehér mutatók leolvashatósági problémákat okoznak ennél a modellnél. (Malevics "Fehér négyzet fehér alapon" festménye)
Öröm látni viszont, hogy pont annyiba kerül, mint két éve.
(Mondjuk Kínában 0,1% most az infláció, az élelmiszerárak és a közlekedési költségek pedig csökkennek). -
raziel01
veterán
[link] Pagani chronograph
14k-ért elhozható a sima fehér számlapos. zafír üveg, Seiko VK63 -
Throme
veterán
-
raziel01
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
[link] A paganis nekem is kosárba van akcióra várva. Bár ott figyelni kell, hogy ne a gagyibb, hangosabb miyota szerkezettel vedd.
De amúgy látom Pagani sem hülye. Mert mondom a Benyar tök jó is lehetne mondjuk 45-50 dollár körül ha rozsdamentes acél lenne és az se baj ha csak hardlex üveg.
De akkor meg valszeg kevesebben vennének paganit csak a jobb szerkezet meg zafír üveg miatt 100 dollárért. Így meg rá vannak kényszerülve, hogy ha minőségi tok kell akkor vedd a drágát. -
Churpik
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Óvatosan, spiátertok és nem hackes kínai óraszerkezet.
-
bajnokpityu
félisten
-
Faresz1976
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Volt nekem rosegold Pagani búvárom. Aznap mikor megjött nagyszerűen le is ejtettem betonra, majd azon a nemes kopott felületen még 1m-t gurult ( levettem a szíjat ). Infarktus lábon..... meglepő módon alig lett baja, látszott a "becsapódás" helye de a bevonaton nem volt elváltozás csak benyomódás. Nem pattant le vagy ilyesmi.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Létezik bőrszíjjal is, csak a fémszíjas új (az sem ma jött már ki, csak én most fedeztem fel). Bőrszíjnál nem zavar a rés, egyedül fémszíjnál.
Itt van pl. ez a Mido (ami szintén az egyik kedvencem, akárcsak a Rolex 1908), valószínűleg nem fémszíjon hordanám, de ha már fém, tök jó, hogy "rendes" végszemet kapott. Szerintem nem lett kevésbé elegáns, mint a 1908 a hézagos végszemmel.
(Arany színben nincs fémszíjjal, csak two-tone, de azt hagyjuk.)
-
pulutodurumo
őstag
válasz
dzsi23
üzenetére
Szerintem sem elegáns annyira, de egy tömör végszem pedig túl sok lenne. Nem illik ehhez a tokhoz. Egy robusztusabb óránál nem kérdés, csinálják meg rendesen. De itt optikailag fejnehéz lenne az egész, oda az elegancia, a kecsesség. Ha engem kérdeznének, ezt hagyják a francba, rakjanak rá bőrt. Azt is lehet a tokhoz igazítani ha úgy jobb az összkép.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Köszi, igen, közben megtaláltam azt a régi Hodinkee-cikket, amikor anno
olvastamnézegettem benne a képeket, a felét se értettem. A másik felét meg mára elfelejtettem:)Ah, boldog, szép idők, volt kb. két darab olcsó Vaterás órám, néha elővettem nézegetni őket a fiókból, az időt meg a telómról olvastam le.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ne má'. A másik három példány holléte nagyjából tudható, de ez kié volt?*
Megtaláltam, tényleg.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
'Legalább is én egyből leszedem a fémszíjat, ha nem követi a tok formáját.'
Azért van az a pénz, amiért
nekem is korpás a hajamén is rajta hagynám a fémszíjat, pl. csekély 4,5 Mrd HUF:)
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
"And solid end-links, as found on an Oyster or Jubilee, might not have had the same elegance either."
Nagyon meg kellene erőltetnem magam, hogy képes legyek ezzel egyetérteni, nagyon igyekeznek megmagyarázni ezt a dizájn-bakit. Egyszerűen rossz döntés volt. Legalább is én egyből leszedem a fémszíjat, ha nem követi a tok formáját.
Persze, ha valaki hozzám vágná, azzal a feltétellel, hogy nem cserélhetem le a szíjat, simán hordanám, mert az óra jobban tetszik, mint amennyire nem tetszik a "végszem". -
driv4r
aktív tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Az óráid közül nekem ez tetszik a leginkább, irigylem, ha lenne dátum nélküli, nem sokat gondolkodnék a vételen.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
A 'végszem' furisága elég megosztó volt, páran a fórumon egészen odáig mentek, hogy a Cellini elegánsabb volt, ami azért erősen véleményes.
De biztos nem spúrságból lett ilyen, tudatos döntés volt, sőt, külön szabadalmat is adtak be rá. Azért se spúrság, mert ami aranyat vagy munkaórát megspóroltak a felemás végszemen, azt bőven leverik a vevőkön azzal, hogy egyáltalán nincs taper a karláncban, végig egyforma széles, és az már csak az anyagárat / munkaórát nézve se két fillér plusz. A (szintén nem egyenes végű) bőrszíjashoz képest kb. 10K euró felár van az arany braceleten, 35 ezer körül van az óra.
Mindegy, egyetértek, nekem se tetszik, egyenes véggel jobb lett volna, nem mintha komolyan fenyegetne a veszély, hogy csak egy apró dizájn baki miatt nem lesz soha ilyenem:) Amúgy hátulról nézve talán emészthetőbb.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
"ez valami gesztusféle lehet a legelső fémszíjak felé"
Lehet benne valami, csak sajnos ettől nem néz ki jobban, olyan spórolós hatása van. Legalább is olcsó órák esetén mindenképp spórolós hatása van (és valószínűleg tényleg spórolás), amikor nem képesek végszemet faragni, nem lenne igazságos, ha a drága aranyat máshogy kezelnénk.
-
dilajoska1
őstag
Mai. Rég volt rajtam.
-
dzsi23
addikt
válasz
CactuS
üzenetére
Szerintem itt nem a fizetés a kérdés, hanem az egész hercehurca, amit neked kell intézned, ha a navot választod, a másik esetben meg a fedex intéz mindent, neked csak fizetned kell. De lehet, hogy rosszul gondolom. Mindenesetre 100%, hogy a fedexet választanám, úgy biztos nem megy félre semmi.
-
CactuS
Arcképgyáros
Fedex-vel jön az egyik óra, amit rendeltem (USA) és kérnek minden földi jót. Ebben kérnék segítséget, mert eddig még minden cuccom átjött vámkezelés nélkül.
Ami furcsa, hogy a Fedex-es címkén a customs value fele annyi, mint amennyibe ténylegesen került az óra. Gondolom ez rajtam nem segít, mert kérnek számlát, megrendelés visszaigazolást és az áru kifizetését igazoló banki bizonylatot. Szóval írjam a tényleges kifizetést.Ami kérdés lenne, hogy jövök ki jobban, ha a szabad forgalomba helyezés esetén a Küldeményre a vámeljárás során kivetett közterhek megfizetésének módjánál a fedexnek fizetek vagy a NAVnak egyből?
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Szerintem ez valami gesztusféle lehet a legelső fémszíjak felé, az Oyster pl. egyenes végszemmel készült egészen 1952-ig. Akkoriban szinte az összes nagy svájci márkának a Gay Frères volt a külsős bracelet beszállítója, aztán persze felvásárolta őket is a Rolex. [link] [link] [link]
Mondjuk elég fura jószág, átmenet az egyenes és a curved között.
-
dzsi23
addikt
Tokhoz nem illeszkedő szíj egy ilyen nagy gyártónál?? Ehhh... nem futotta a büdzséből normális végszemre.
Amúgy maga az óra az egyik kedvencem.
-
raziel01
veterán
[link] ADDIESDIVE AD2073
VH31 kvarc, zafír üveg
Nem láttam említve a topicban. 18-20k alatt nem lenne rossz vétel szvsz.

-
raziel01
veterán
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Csak rákeresek arra a topicban ami megtetszik alin.

-
Faresz1976
senior tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Parn* tavaly 21 dodó volt... tudom, hogy elpasszoltad, de azért őrizzed meg emlékét kegyelettel:)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Tavalyi hozzászólásokat nézed?
Ennek az órának a tokja jó csupán sztem. Jó méret, acél és zafír. Rakhattak volna bele jó kis military stílusú számlapot és mutatókat. Ezekkel a színekkel nem csoda, h akciózzák állandóan, nem sokan vehetik. Esetleg átépítési alapnak jó lehet. -
Churpik
aktív tag
Én Timex-ben találtam először javíthatatlan szegecselt automata szerkezetet. A kínaiak ezt is csak a nagyoktól másolták
(Jó, persze szét lehet azt is szedni, de nem éri meg a sok szenvedést)
Lehet kínai automata órát venni olcsón, de a japán Miyota 8215 vagy Seiko NH35 szerkezet a minimum. Az viszont nincs 20 dollárért, "legalább a duplája" kell hozzá.
Nagy szerelem kell egy kínai DG vagy DD szerkezetes órához, vagy tapasztalatlanság. Idővel úgyis mindenki a Seiko-t akarja majd
(vagy árban feljebb esetleg Seagull-t). -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ma délelőtt jártam a pécsi Répásy óraszalonban, tulajdonos régi ismerősöm.
Elemcserére vittem a nejem óráját és közben mutatott egy képet a mobiljában egy kínai automata óráról..Lefényképezte mert ilyet még nem látott eddig. Ha jól jegyeztem meg a nevét az órának, akkor Dianpai név volt. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a dupla dátumablakban milyen dátum volt...?
SAT32
Kínában más naptári számítás van ezek szerint.

Egyébként azt az órát szétszedni sem lehetett, és a pici kis csavarok helyett szegecselve volt a szerkezete. Javításra hozták volna de nem vállalta. 22 dollárért vette a Temuról srác aki behozta javításra.
De legalább ingyenes volt a szállítás... 
-
raziel01
veterán
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
[link] PAGANI DESIGN 1731
kvarc. zöldben ez se rossz. -
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Megelőztél.
"csak a közepétől hajlik"Sajnos onnan sem igazán.

-
dzsi23
addikt
válasz
Churpik
üzenetére
Ez a Wes a Parnsrpémtől is el volt ájulva, fenntartásokkal érdemes kezelni a véleményét.
oba #48338:
Nekem volt ilyenem, élőben egyáltalán nem piacos a szíj, a kinézetével semmi gond (és maga az óra is nagyon szép), de ettől függetlenül elég xar. Túl kicsi a rés a szemek között, emiatt nem tudnak elfordulni rendesen, nem veszi fel a csukló formáját, helyenként pedig konkrétan egyenesen áll. Nem ajánlom ezt a modellt. Bár biztos ki lehet fogni normális példányt, de nagyon sok problémás darabot láttam. -
Churpik
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
Ha már filléres PRX homage akkor inkább a Skmei 9288-ast ajánlanám: hasonló áron (4e-5e Ft) tömörszemes acél szíjat ad, a bélése pedig Seiko-Epson AX33H.
A Poedagar PRX üreges-csörgős szíjas, a szerkezete meg egy vackor SL23.
Wes-t amúgy kedvelem, de a "crazy quality" és az "insane value" kifejezésekkel kivételesen nem értek egyet: a Poedagar Nautilus annyira azért nem hasraesős szvsz, a hajtogatott szíj fake H-linkes és nehéz a pillangócsat miatt rendesen méretre beállítani a 127 grammhoz. Az öntvénytok minősége hullámzó, egyeseknek 2 hónap után rozsdás lett, másoknak viszont egy év után sem.
A Poedagar hivatalos oldalán is vannak kedvezmények, kuponok, és ha onnan rendelsz kapsz hozzá egy szép kipárnázott díszdobozt is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Ha a tradíció miatt teszik rá, akkor legyen 660, ha viccből, ld. Bulova, akkor meg 666. De ez a 656 olyan izé már.
Megnéztem az oldalon a készletkisöprést, van olyan solar kvarc(nak mondott) óra, mely olcsóbb, mint a kiszállítása. Meglepett, mindig azt hittem, hogy a solar az valami drágább dolog, de
nem nagyonnagyon nem ismerem ezt a tech vonulatot órákban. -
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Vagy az automatic... vagy a gmt... anno, amikor órázni kezdtem, elsőre ez is fura volt. Ha "quartz" feliratot láttam, az valamiért különösen fura volt számomra.
Persze, hamar rájöttem, hogy van, amit már szinte hagyomány feltüntetni, pl. hogy automata, és a vízállóság, a többin továbbra is megakad a szemem, de már nem zavar. Viszont egy Rolex Deepsea-féle excel táblázatot nem szeretnék a számlapra...

Bár sokszor a digi Casiok is tele vannak felirattal, de azokon nem zavar.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Casio külön kategória, valóban, ők képesek még a 10 éves elemélettartamot is rányomtatni az óraházra
-
Churpik
aktív tag
-
Churpik
aktív tag
-
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
talán azért is mert nem nem kell sokat várni újabb típusokra, designokra , de azért is mert évekig sem kell gyűjtenünk rá az árak (akciók) miatt, hanem vérmérséklettől (addikciótól) és pénztárcától függetlenül egy éven belül is többször tudunk, tudnák vásárolni.
Lassan pedig elérnek oda a kínaiak, hogy szinte minden klasszikus ismert, elfogadott dizájnt lemásoltak és újrahasznosítottak sok sok modellben (ok van olyan is amit nehezen tudnak vagy nem akarnak, a napokban itt is van példa).
Persze egy bizonyos szintig.
De kb ez is olyan mint az űrkutatás, utazás tech fejlődés.
Orosz technológiát használva másolva megjelennek a saját megoldásaik, aztán mennek tovább.
úgy néz előbb lesz kínai holdbázis mint bárki más megcsinálná -
pulutodurumo
őstag
Most láttam instán új Jianghunt. Rolex tok, jubilee szíj, guilloche számlap. Hát nem az eddigi nagyon egyedi, keleti motívumos vonal.
-
oba
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Alkalmi alatt öltönyórát értesz? Mert annak szerintem túl "sportos", még a bőrszíj ellenére is. Az öltönyórákon nagyon ritkán van bármiféle komplikáció, a külső bezel is egyszerűbb, belső forgatható lünetta pedig egyáltalán nem jellemző. Az óra is vékonyabb szokott lenni, hogy elférjen az ingujj alá. Én erre a célra biztos valami egyszerűbb kinézetűt néznék és valami ismertebb kínai gyártótól.
-
raziel01
veterán
[link] QINGXIYA 6697
Ez vajon mennyire lehet gagyi alkalmi órának?
Kép alapján nem rossz a színvilág. -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Túl sok modell, túl gyakori megjelenés > fogyasztói kimerülés. De ez nem kínai sajátosság, a világ összes óramárkája egyre gyorsabban és egyre mélyebbre ássa magának a sírgödröt.
Bár azért tudnak még meglepőt villantani, pár hete meglepődve láttam, Alin már ezt is koppintják, pedig az eredeti is elég niche, mondjuk az új darab már nehezebben lesz másolható, ilyen komplikációkat, ilyen elrendezéssel nem tud meghajtani egy kvarc.
-
dzsi23
addikt
És még 1-2...
-
dzsi23
addikt
WD1969 Pro Arctic Green redditről.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
👍
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Izgalmas darabok.
Nálunk a falon lóg egy virág."egyre ritkábban van meg ez az 'ajándék' feeling"
Nálam az is közrejátszik, hogytúlsok órát vettem már meg, és egyre ritkábban tudnak újat mutatni a kínaiak. Sokszor olyan érzésem van, hogy mindent láttam már, és egyre gyakrabban görgetek át olyan ajánlatokat, amikre 1-2 éve még azonnal lecsaptam volna. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Néha nekem is az az érzésem, h a nagyon akciós cuccok között több a selejt.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ok, várom(juk) a fejleményeket!
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Meglátom. Lehet veszek többfajtát és amelyik illik hozzá.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Hát EZ nem egészen ezeknek a paramétereknek felel meg de tetszetős.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- Crimson Desert
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Bittorrent topik
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Windows 10
- További aktív témák...
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 10850K 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Mondjuk Kínában 0,1% most az infláció, az élelmiszerárak és a közlekedési költségek pedig csökkennek).

Közben elakadtam, mert fogalmam sincs honnan kéne Külkereskedelmi áru számlaszámot és TARIC számot szereznem.

. Ezt most megkaptam....
. Meg hogy kiröhögik az is.
De legalább ingyenes volt a szállítás...