Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
Ne bántsd, mugli. Én is beletekertem, obligát cikiarolexezés, de ha a Dan Henry lenyúlja a PN Daytona segédszámlapjait*, az viszont rendben van, idézem: 'ha megfigyelitek, akkor dugattyú alakú osztásokat is találtok a komplikációkban, mennyire menő már'.
* meg a Nina Rindt mutatóit, meg a Speedy tokját.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Remus389
üzenetére
Azért egy hangyás videóra illene figyelmeztetni a gyanútlan kattintókat!
De ha már megtettem, beletekertem, ezen azért szánakozva mosolyogjunk: "Egy egyszerű, elemes Seiko VK64 kvarc szerkezet felelős az idő mutatásáért, a stoppert pedig egy automata mechanikus szerkezet vezérli." -
Remus389
nagyúr
-
driv4r
aktív tag
-
baal-amiga
senior tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
"No tax, no stress" zseniális
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Igen, de olyan jó illusztrációkat lehet találni a helytelen értelmezéséhez is:)
-
Faresz1976
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Nekem ez volt az első GMT órám, aztán megvettem a Cronos-t. Most a fiam bitorolja az Addiesdive-ot.
-
Freddy76
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
És ne felejtsük el, hogy baromi hosszú a kifutópálya...
-
Freddy76
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Számomra a Tudor Black Bay GMT vonzóbb
. Lehet, meg is veszem, kíváncsiságból... -
bigmasterg
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Vicces, hogy politikában teljesen helytelenül használták a kifejezést.
"repülőrajt főnév (sport)
<Gyorsasági (főleg kerékpár- és motor-) versenyeken> a rajtnak az a módja, hogy a versenyzők a rajtvonal előtt, meghatározott távolságból indulnak el, s a rajtvonalon való áthaladás (és az időmérés megkezdésének) pillanatában már teljes lendületben vannak." -
driv4r
aktív tag
válasz
Alpachino
üzenetére
Hát nem nagyon apróztad el, ez már egy rendes repülőrajt, grat!
Bele kell húznunk nekünk is, én ma mentem el csomagautomatához, de egyelőre csak óratartó dobozok, pontosabban egy 10 fakkos órás, meg egy teafilteres, de nyilvánvalóan nem teát fogok benne tárolni:) Ennél kicsit komolyabb, 8 rekeszes fekete, most még kell bele rendelni Aliról valami velúr párnácska szettet.
-
Alpachino
veterán
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Igen ez 42mm, az én 19.5 csuklómra tökéletesen passzol. Nagyon jó minőség, sokat fejlődött a Tandorio...legalább is ennél a titán óránál
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Ezt inkább a "Kínai és egyéb luxusórák" topikba kellene... De tény, hogy elég meggyőzőnek tűnnek... Egy cimborám dolgozik a Bosch-nál, mesélte, hogy a 2025-ös müncheni autószalon után sokan vakarták a fejüket. Persze aki mélyebben benne van, valószínűleg ezt megelőzően is tudta...
-
Alpachino
veterán
Ja, és ez is jött még...
-
driv4r
aktív tag
válasz
nebancsa
üzenetére
Plusz ez meg ez. Esetleg még ő meg ő.
Illetve talán még a Wen, de azt nem tudom 100% kínainak elfogadni, főleg
miyotamióta GP szerkezet került ebbe a modelljükbe, de amúgy is eleve nagyon nyugatias marketing megközelítéssel indultak, ld. orientalizmus. -
dilajoska1
őstag
Nekem is megérkezett.
-
Alpachino
veterán

Új szerzemények
-
raziel01
veterán
válasz
baal-amiga
üzenetére
Watch Specification:
Model: AD2537
Watch Type: Diver Watch
Movement: Japan 2115 [Quartz Movement]
Functions: 3 Hands + Date, Japan Original Battery
Case: 316L Solid Stainless Steel, Brushed & Polished Finish
Case Back: Screw-down Solid 316L Stainless Steel
Glass: Mineral Crystal with Anti-reflective Blue Coating
Watch Dimensions:
Case Diameter: 41 mm
Lug to Lug: 48 mm
Thickness: 13 mm (including crystal and case back)
Band Width: 20 mm
Watch Length: 220 mm
Weight: Approx. 160 g -
fagyalllo
őstag
Kevés volt a fény fotózáskor és a lünettát is összemaszatoltam, de azért látszik a lényeg,
Addiesdive AD2537:
-
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Köszönöm. Az most éppen töltőn van pár napja (azaz az ablakban, hogy szívja magába az energiát
). -
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Véletlenül találtam rá erre a topikra, eddig csak a másik órás topikot követtem. Visszaolvastam pár száz hozzászólást. Jól gondolom, hogy előbb-utóbb az óraiparban is várható az, ami az autóknál, hogy az európai, japán stb. gyártók egyszer csak ráébrednek, hogy a kínaiak már nem másolnak, nem követnek, hanem előznek? Ahogy nézegettem pl. a San Martin órákat, elég sok dizájnt loptak, de vannak kimondottan tetszetős darabok is.
-
zazenke
őstag
ma szétszedtem a szuper bóvli kínai órámat hogy bepontosítsam kb 20 sec eltérése volt bár mintha napról napra többet sietett volna . Trükkös volt a hátlapja is mert menetesnek volt álcázva de csak simán lekellett pattintani egy műszerész csavarhúzóval. úgynéz ki a pontossága talán 4sec-en belül lesz .Akkor most lett egy svájci órám ?
Mindenesetre egy kicsit feljebb teszem a lécet és rendeltem egy 50000 ft os bernyt. -
Faresz1976
senior tag
(Sajnos még egy post lett mert kifutottam az időből.)
Dávid és Viktor a szervizelésről "beszélget".
A teljes videó csak patreonon elérhető
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Sose tegyünk szívességet
mugliknakolyanoknak, akik nem hordanak karórát?
-
Faresz1976
senior tag
Tudom, hogy rühellitek a fazont, de a reklám üzenete jó!
Reklám YT. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Churpik
üzenetére
Tungstenből van egy szülinapos verzió, ami nekem is bejön, [link] , a burgundi vörös és a "rainbow" is bejövős (utóbbi inkább, hiszen már van most egy full lumes cuccom) de ez is tegnap ért ide, most egy ideig kuss van.
Faresz: Köszönöm.
Fagyalllo: Eddig még igen, idővel talán ránézek
-
CactuS
Arcképgyáros
Na, a második tőlük. Tavaly rendeltem, de a Fedex alkotott, így csak ma jött meg.
Miyota 9015, Helium Release Valve, 500m, titánium szíj és tok, full lume - ilyet már nagyon akartam -, zafír üveg és persze 50 mm kn.

A szíj majd kiderül, hogy mennyire szőrtelenít, egyelőre ma még nem szedett ki semmir.
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Ne is mondd. Ünnepek alatt rendezgettem át a kontingenst, a dán sütis dobozban maradt a NATO-állomány, ezeket alig használom, ki kellene találni rájuk valami újrahasznosítást, a szintén Lidl franciásba kerültek most a fémek, a kazah csokisban meg a bőrök vannak, ezt naponta nyitogatom.

-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Nekem bármikor feltehetsz ide szóló szíjakat is, én értékelem azokat, akár óra nélkül is:) Gratula, jól néz ki nagyon.
Na egye fene, megnézem, mi újság az Alin
óraszíj ügyben, már egy hét eltelt az új évből, és még sehol semmi:) -
@mriya@
őstag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Nem néztem a belsejét, csak a nevét.
Mea culpa!
-
@mriya@
őstag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Azt hittem így kompletten jött.
-
@mriya@
őstag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Kár, hogy hamisítvány. 😡
-
baal-amiga
senior tag
Tegnap beérkezett az idei első kínai pótta.
Tökjó minőség, kb. 3500 peták.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én lapátolnék, de akkora a hó, hogy nem tudok elmenni a hólapátért a garázsba, legalábbis ezt mondtam most reggel a feleségemnek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Még nem tartok a 9. fázisban, pár megszerzendő konkrét modell még ott van a listán:) Jövőre nekem is 60-ik évfordulóm lesz, a mindenkori vese-árfolyamtól is függ, mennyit tudok majd kihúzni a listáról:)
Utána meg gondolom készletek eladása, egy azaz 1 darab
prémiumgondos óra, és a nagy sztorizgatások az Arany Alkony idősek otthonában:/ -
Faresz1976
senior tag
Jól megy.... itt kényelmesen óráztok, én meg havat palátolok
. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
#19 2025
Tavalyi utolsó szerzemény, nosztalgikus emléktúra szuvenír, kb. 30 éve, a nászút előtt vettem egy ilyet a feleségemnek a reptéren, utána vagy tíz évig közös használatban volt, aztán elkallódott. Ennek a példánynak a szíja sajnos már nem az eredeti, emlékeim szerint az sötétbordó volt, csere lünettát viszont vettem hozzá, mert csak.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a #1 2026, már ha egyáltalán, hál'istennek egyelőre inkább a másnapos csömört érzem, nem az olthatatlan bírvágyat.

-
fagyalllo
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Tényleg látványos a különbség.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Pont a karomon van a Seestern, jól látszik a mutatók hosszúsága.
-
fagyalllo
őstag
Steeldive SD1967 Doxa Sub Sharkhunter
-
SOAD19
addikt
Hátha nem volt még. Tetszetős. SN0126-GS.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Számlap meg mutatók nélkül? A mutatókat csak visszarakni idegölő
Volt az a készlet, a csináld magad búváróra szett az NH38-cal.
[DIY Watch Club] -
Churpik
aktív tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, hogy ha kiveszed a tokból az NH35-öt és úgy viszed zacskóban/dobozban a szervizbe, úgy bevállalnak-e mondjuk pld. egy beállítást. Vagy ha addig átrakod egy Seiko tokba (csak azért, hogy ne legyen rajta Pagani vagy Ixdao felirat).
-
dilajoska1
őstag
válasz
dzsi23
üzenetére
Nem is a minőség szerintem nekik a problémájuk. Kb. pl. a Pagani is ugyanazt csinálja mint egy jó minőségű microbrand csak ugye a számlap, szíj és a tok megmunkálása hanyagabb de a szerkezet ugyanaz a Miyota és Seiko mint a microbrandek-ben. ( Meg ugye még magadnak is állíthatsz össze órát Alis alkatrészekből ) Ha meg megfizeted akkor illene elvállalniuk egy 30 ezer ft-os japán szerkezetes órát mint egy 150 ezer ft-os szintén japán szerkezetes microbrandet. Ezt úgy is a tulaj dönti el hogy neki megéri-e vagy nem. Mert kb. a szerkezeten kívül maga az egész órát addig látja még a szerkezetet ki nem veszi a tokjából.
-
dzsi23
addikt
Szép ez a kék kavics számlap.
Watchdives WD0003D Natural Stone Elementum (Blue Agate)
-
dzsi23
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Microbrand és microbrand között is van különbség, de alapvetően, amik errefelé szóba kerülnek, elég jó minőségűek, és a minőségbeli szórás is kisebb, mint egy olcsó, alis márka esetén. És szerintem ez a szórás az, ami miatt nem szívesen vállalnak kínai órákat. Bár a microbrandek nagy része is Kínában készül, de a minőségellenőrzés jelentősebb szerepet kap náluk.
Ha egy órás nem vállal el egy mikrobit, mert nem ismeri, és nem is hajlandó utánanézni sem, az leginkább őt minősíti, és szerintem jobban is járok, ha nem nyúl az órámhoz. Biztos vagyok benne, hogy találok másik órást, nem félek attól, hogy mondjuk a Phoibosomat nem vállalná senki.
Azért egy japán szerkezetes órát, ami nem a 20-30 ezer forintos kategórából való, illene elvállalniuk. Ezek a szerkezetek ketyegnek 2-300 ezres Seikokban és Citizenekben is, és némelyik komolyabban van összerakva.
Ugyanakkor mikrobikban is előfordulnak kínai szerkezetek (leggyakrabban ST17-tel és ST19-cel találkozom), na, az jó kérdés...
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ez egy jó kérdés, nekem van most egy 50 mm-es napi használatban és érkezik egy kicsivel drágább darab is - abban Miyota van, nem NH35. Mivel a méretük miatt sem gyakoriak, így biztosan szeretném majd őket működésben tartani, de még fogalmam sincs kinél és hogyan.
-
-
raziel01
veterán
[link] New Oris ProPilot Date!
a világos színben tetszik. kínaiban nem tudom van-e ilyen de ha nincs akkor majd talán lesz.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Szerintem az a papír azzal a dátummal csak véletlenült oda.
A weboldaluk szerint 2016-ban alapították a márkát. Én 2018-ban kezdtem órázni, és akkor még a szárnyát bontogatta a San Martin, a logóját is folyamatosan változtatgatta, a képen meg már a jelenlegi logó szerepel. -
SOAD19
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Ott a képen egy 2013-as dátum... Nem gondoltam, hogy ilyen régi a márka. Azt hittem, hogy ilyen 5-6 éves lehet.
Ami még meglepett, az az, hogy milyen kevés Seiko boutique van Eu-ban, és főleg Közép-Kelet EU-ban. Azt hittem, hogy van azért legalább 1-1 a lengyeleknél, románoknál, osztrákoknál, cseheknél... Legközelebb Milánóban van, meg a németeknél. -
dzsi23
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
Szép, nem is emlékeztem már erre. Nagyon korai időszakból lehet ez a modell, mert a linken még van arra opció, hogy logó nélkül kérjük.
Szerencsére néhány éve leszokott erről a San Martin, mert szörnyen gagyivá degradálta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Lehet, meg is veszem, kíváncsiságból...

Igen ez 42mm, az én 19.5 csuklómra tökéletesen passzol. Nagyon jó minőség, sokat fejlődött a Tandorio...legalább is ennél a titán óránál
Ja, és ez is jött még...