Hirdetés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Faresz1976
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
A feleségem Citizen óráján ( neki mindig volt órája ) az elemet évente kellett cserélni. elvittük óráshoz aki azt mondta, hogy szerkezetet kell benne cserélni ( mondanom sem kell 2 hónap múlva sem lett kész és a végén lemondtuk ). Nekem is volt egy, a katonaság előtt vásárolt, és egyben rég nem látott
Casio a birtokomban. Gondoltam abban is kicseréltetem az elemet.......
Hát így kezdődött... újra....
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Szerintem az a papír azzal a dátummal csak véletlenült oda.
A weboldaluk szerint 2016-ban alapították a márkát. Én 2018-ban kezdtem órázni, és akkor még a szárnyát bontogatta a San Martin, a logóját is folyamatosan változtatgatta, a képen meg már a jelenlegi logó szerepel. -
zolikaDB
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
Ez a videó 7 éves.
Azóta is az orange szekeret tolja?
Mármint, amúgy egy normális országban:
1, ha vki vmit jól csinál, jó a tartalma, nem kéne erdekelnie a párt preferenciája
2, ha neki jó, és jól csinálja azt, amit, nem hozna be a felületeire bizonygatni a pártállását, mert minek, nem releváns
*annyi, hogy azóta létrehozott egy külön órás csatornát -
Faresz1976
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Rendben értem.
De a politikai nézetek nem egy órás fórumra valóak. Arra megvannak a megfelelő platformok.
A beszélgetésem driv4r-al arról szólt, hogy nem nézem már csak elvétve a csatornáját, mert a kezdeti kínai vonalról elmozdult a "felsőbb" kategóriájú órák világába. Amúgy ránéztem a videójaira és nem csak búvárokkal foglalkozik. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
CO tekintetében igaza lehet, de nincs benne az atomhulladék és a lítium-bányászat, mindkettő igen szennyező, de hagyjuk, nem ide való, és nem is mi fogjuk megmenteni az emberiséget a közelgő katasztrófától.
Engineer II. szíjjal jártam úgy a vékony csuklóm miatt, h nem tudtam elég szemet kiszedni az Alis, egyébként kiváló termékből, h ne lötyögjön. Bosszantó, h általában nem tüntetik fel a szíj minimális hosszát. Hajtogatottnál még lehet gányolni, de tömör szemessel mit lehet tenni? Legfeljebb túladni rajta. -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Egyetértek, sőt, tavaly még ezt írtam:
"Benéztem gyorsan az órás dobozomba, és nincs most políros mutatós órám, tudat alatt biztos kerülöm én is. Sőt, jelenleg egyáltalán nincs fémszínű mutatós órám, még olyan sem, aminek a kerete fémszínű, az összes órám mutatója festett/bevonatos. És hamarosan jön két Pagani, azok is festett mutatósak."
Viszont azóta jelentősen átalakult a kollekcióm, durva, hogy mennyi minden változhat egy év alatt.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Szerintem néha kicsit túl van lihegve a fehér számlap + ezüst mutató kombó olvashatatlansága, millió ilyen óra van (köztük Aqua Terrák is), nekem is volt már pár, és simán lehet olvasni.
Ettől függetlenül egyetértek, a fehér valóban izgalmas lenne fekete mutatókkal-indexekkel (a világoskékhez szerintem kevésbé passzolna rózsaszín + fekete kombó), de nagyon szép letörések vannak a mutatókon és az indexeken is, így nehéz olyan helyzetbe kerülni, hogy ne lehessen könnyen leolvasni, nem tudnak úgy eltűnni, mint a lapos mutatók. 
Na meg ahogy te is írod, költségesebb lenne a színezés, azt hiszem, el is mondja a videóban, hogy az arany mutatók többe kerülnek.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Abszolút érthető az igényed, és én is örülnék, ha minden márka így tenne, de szerintem pont az Erebus az, aki elég sok infót közzétesz, még a kínai gyárat is bemutatták, ahol az órák készülnek, szóval szerintem az a legkevesebb, hogy nincs minden linkelve a weboldalon.

-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Az Erebus (rész)tulajdonosa Jody, aki a videót készítette, az Erebus órák célközönsége pedig leginkább azok, akik követik Jody videóit, ők pedig nyilván találkoznak ezzel a videóval is. Aki esetleg mégsem, és rákeresni sem hajlandó, mielőtt megvenne egy 100+ ezer forintos órát, az a weboldalon láthat minden egyes színváltozatról legalább 2 valós fotót (a renderképek mellett), ami éppen 2-vel több, mint amit nagyon sok kisebb-nagyobb gyártó közzétesz. Ennél több szerintem nem várható el (figyelembe vevé, hogy a mindenki számára elérhető videóban minden részlet megtalálható).
-
bigmasterg
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Ez egyre sötétebb sztori, nagyon sajnálom. Eleve mi az, hogy nincs számla? Uniós tagállami polgár vagy, uniós forrásból online vásároltál, kell, hogy legyen egy uniós viszonteladó is a képben. Megnézem, mi van a kisbetűsben, de ne hagyd magad, lőj vissza egy mailt, hogy kellemetlen jogkövetkezményekkel is járhat ez a számukra.
-
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Megnéztem az skbwatches oldal visszatérítési politikáját, tényleg elég genyók, 7 napos határidőt írnak, meg mindenféle szűkítő körülményt. Ha ez uniós cég, akkor van sima 14 napos elállási jogod, ha meg vételtől számított 1 éven belül defektes lesz az árú, akkor sem neked kell bizonyítani, hogy vételkor már fennállt a hiba, jótállással tartoznak érte. Harcolj a jogaidért, kérd vissza a pénzt!;) EU szabályok nagyon leegyszerűsítve itt: [link]
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Bocs, hogy belevau, de szerintem inkább kérj visszatérítést. A szavaidból úgy veszem ki, nem lett szerelem, nincs kémia, apró tervezési vagy kivitelezési hiányosságok is vannak, a csat meg már csak a hab a tortán. Lehet, hogy kicserélnék egy jól működőre, de már sose tudnál úgy ránézni, mint a vétel előtt, szűz szemmel. Ahhoz meg elég drága óra, hogy csak legyints rá, és belenyugodjál a tökéletlenségekbe, egy idő után zavarna és talán meg is utálnád. Van egy csomó másik jó SM is biztos. Bocs, őszintén, de jóakarattal írtam ezt, nem kell elfogadni, csak egy vélemény.
-
vasim.ragat
csendes tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Arra, hogy pl. amikor becsukod, nem a csat felőli, hanem a másik oldalon, nem laza-e a stift, mert ha csak egy picit kilóg, már zavarhatja azt, h a csatot bepattintsd. Küldök képet, hol gondolom (bocs, hirtelen egy traska kép jött szembe, azzal illusztrálok, de a lényeg ugyanaz)
-
vasim.ragat
csendes tag
válasz
SOAD19
üzenetére
na inkább itt válaszolok erre a posztra. Hemel még nem volt a kezemben, de egy ilyen volt:

Ez bőven megéri a pénzét, a hemel hatszor ennyibe kerül (azt meg ki se számolom a blancpain air command hányszorosába, és a többi type 20 chronograph-ba bele se kezdek
). Ez a niw chronograph, ami mysterious code márkajelzés alatt is futott, most úgy látom kiment és csak egy két-háromszor annyiba kerülő hruodland verzió elérhető, illetve mechanikus vonalon a sugess. Amivel össze tudtam hasonlítani, az a nezumi. A nezumi-n nagyon sok kis finom részlet van, ami indokolja, hogy az drágább:
de nyilván azt azért nehéz lenne kijelenteni, hogy ötször jobb óra.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Végül is driv4r nagyjából megválaszolta a kérdést, sok mindent nem tudnék hozzáfűzni.
Igazából az elmúlt években minden órát említettem itt (vagy a másik topikban), ami a listámon szerepel (meg azokat is, amik már megvannak, csak még nem mutattam), szóval nincs benne nagy titok.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Zrínyi is rakott a zsebébe némi készpénzt kirohanás előtt, megadta a módját.
Órákon át volt a kosaramban az ET 38 mm-es feketített(?) tokos B-type vh31-ese, 24-ért engedte volna elhozni, mondom egyszer élünk. Aztán csak kiraktam (minek még egy óra, picit hosszú, jobban tetszene 18-as szíjjal stb.). Kivárok, lesz még pont nekem való, nem kötök kompromisszumot... Bár 11-ért megvettem volna a fórumtárs által említett Militadót, de szerencsére nekem nem adja az app-ban sem olcsón. Annyira nem is tetszik.
-
driv4r
aktív tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Én ezt a kombót állítanám össze neki, ha mondjuk a szigorúan 3 darabos kollekció a keret: U50, Club Campus, meg valami vicces-elborult, pl. békás Oris vagy valami quirky Seiko. Ha 5 darabos, akkor lehetne még egy Twelve meg egy jobb kronó is. Ha 10 darabos, akkor meg mehet bele egy-egy vintage, ritkább digi, szkeleton, moonphase, még egy búvár.
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Ebben a videóban mindet felsorolják.
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Kínai elektromos autók a védő vámok bevezetése előtt sem voltak európában olcsók. Nagyjából a konkurenciával egy áron adták őket, valószínűleg nagyobb haszonnal árulták őket. Kínán belül már jelentősen olcsóbbak.
A védővámokkal és környezetvédelmi normák tologatásával hosszútávon az EU autógyártók sem járnak jól, mert belekényelmesednek a mostani állapotba, nem fejlesztenek olyan tempóban mint a kínai konkurencia és előbb-utóbb tényleg nem lesznek versenyképesek.
Jelenleg belsőégésűn van nagyobb profitjuk, amíg lehet azokból adnak el minél többet, elektromosat meg kötelező rosszként kezelik. Hosszútávon ez nem jó hozzállás. -
bajnokpityu
félisten
válasz
SOAD19
üzenetére
vagy az is lehet, h ennyibe kerül gyártani nagy darabszám esetén, és jókora marginnal dolgoznak a többiek.
az, h alit temut, ilyeneket támogatja a kormány, az biztos, már csak a szállítással is.
egyébként érdekes piacuk van, az biztos.támogatnak is, meg verseny is van... -
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Jaja, nekem is küldtek fotókat, mielőtt feladták a Proximámat.
Szerk.: [kép].
Úgy látom, ez a verzió is megkapta a gyorsállítós csatot.
8 óra bőven elég. Túlvagyunk március közepén, és idén meg csak 3 óra volt rajtam.
Ennyit az év végi fogadalmamról, hogy idén minden órámat rendszeresen hordani fogom... 
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Komoly kezdés a topikban, én még nem adtam ennyit kínaiért.
Várjuk a beszámolót!
#45119 bigmasterg:
"honnan tudhatod, hogy tényleg SW200at raknak bele és nem PT5000et?"Természetesen sehonnan, gondoltam is rá, hogy veszek egyet, és benézek a hátlap alá, de szerintem most letudom a költekezést egy szokásos csattal (a szokásos fkm szíjamhoz). Bár vettem múltkor egy arany színű csatot a szíjhoz, de végül nem arany órához lesz párosítva, így kell hozzá egy új csat.
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Kasszánál, checkoutnál ha azt látod, hogy "vat included" mint ami előző shotomon is van, akkor nem kell fizetni.
Ha azt látod, hogy "price adjustment" és egy mínuszos összeg utánna, akkor levonták a vat-ot az árból, azaz nettóban rendelsz és majd a postánál kell befizetni.
Azt hiszem 150-160 USD körül van ez a határ, hogy vat included -e vagy nem. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Milyen órát viselt a szőrmók vajon? És mióta viselnek ilyen tökfödőt? Valódi rendőr volt egyáltalán? Erotikus filmekben szoktak így kinézni a művész urak, de ott mindig feltűnően látszik a karórájuk.
Ide illik, h a párszázezres létszámú szerbiai tüntetők mit viseltek vajon. Ki milyen órát venne fel diktatúra-ellenes tömegtüntetésre? Én olcsó műanyag kvarcot, ami bírja a nagynyomású vízsugarat. Persze nem kell féltenem annyira az órám, mindig kiosztanak nekünk ilyenkor nagy plexiből készült pajzsokat...
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
"SW200-assal már 180k"
Az SW200-at direkt meg sem említettem a hozzászólásomban, mert eszembe sem jutna akkora felárat fizetni érte. Végül is az SW200 is csak egy ETA-klón, mint a PT5000.
Persze, bizonyára megbízhatóbb valamennyire, de nálam a PT-k is teszik a dolgukat, és ahogy fentebb elhangzott, szükség esetén viszonylag olcsón cserélhető."a DH-t is el kellene adni, ha megveszem a Proxima-t, hogy ne legyen két ennyire hasonló stílusú órám"
Na igen, nálam is ez a probléma, sok órát hagytam már ki emiatt.Egyéb:
San Martin SN0144 GMT?
Pagani Design PDYS020, mindössze 7mm... egyelőre 300 dollár felett látom alin, nem tudom, hogy ez a végleges ár, vagy még "leakciózzák", de ez így nem kevés egy kvarc Paganiért... bár általában én is fennakadok a "kvarc ennyiért!?" jellegű kommenteken, de ebbe egy 3 dolláros Seiko VJ21-et pakoltak... nyilván VH31-gyel nem tudták volna megoldani a 7mm vasagságot, de akkor inkább legyen 8mm...
Azért szívesen felpróbálnám, mert a méretei nagyon jók, és a szíj is tetszik kép alapján.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Én is majdnem megvettem ezt a Proximát, de van már narancs órám, ráadásul a Phoibosomnak hasonló mutatói vannak, így nem tudnám megindokolni magamnak a vásárlást.
A mutatók már a PT-sen is hosszabbak, legalább is alin már a frissített "V3" verziót küldik, + a dátumablak is kapott egy fekete keretet, ami az NH variánson is megfigyelhető. A csat nekem nem szempont, megvagyok a gyorsállítás nélkül, úgyis mindig van kéznél céleszköz, vagy legalább egy gemkapocs, amivel be tudom állítani.
Lehet, hogy csak 1mm az eltérés, de csúnyan vastagabbnak hat az NH-s... pont az a szép, kecses tok a lényeg ebben az órában, oldalról teljesen más. (A PT-s tokforma egyébként a C. Ward érdeme.)PT5000:
NH35:
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Szerencsére/sajnos nem csak ennyi van.

Memmaao #44974:
Meglátjuk, mi lesz a vége.
tboldi #44975:
Pont a számlap miatt vettem meg.
"Inkább valami sunburst."
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
5-ös kezelő #44976:
"Amelyiken nem buksz, az mehet."Nem olvastad az elmúlt időszakban a másik topikot? Nem keletkezhet jövedelmem eladásból.
Na de viccetezt félretéve, max. beszerzési áron szoktam megválni a megunt óráimtól, de általában inkább kisebb-nagyobb bukóval, így ez most sem szempont. Amiatt nem tartanék meg egy órát, hogy ne bukjak rajta, és csak porosodjon.
oba #44978:
Ráadásul nem csak a listán, hanem az egész kollekciómban az egyetlen digi, sőt, az egyetlen Casio, és ugye minden kollekcióba kell egy Casio.
petipetya #44979:
Természetesen a Casiot a legegyszerűbb pótolni, mert az itthon is kapható, ráadásul most is ugyanannyiért, amennyiért én megvettem. De akkor is kellemetlen lenne, ha megbánnám, és újra meg akarnám venni, ezért inkább jól meggondolom, melyiktől váljak meg.
Churpik #44982:
"a Seiko-t a legkönnyebb eladni"Az biztos, mert arra több jelentkező is van.

"megnézném azt is, hogy melyiket mikor vettem fel utoljára"
Igen, éppen emiatt alakult ki ez a lista. Igazából még mindig tetszik az összes, és valószínűleg most is meg akarnám venni ezeket, ha nem tettem volna meg korábban. Viszont idén mégsem kerültek elő a dobozból, és (minimum) egy helyet fel kell szabadítanom.
@mindenki:
Köszönöm a válaszokat!
-
dzsi23
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Minden forint számít, szóval köszönjük!
zolikaDB #44847:
Jelenleg ez a helyzet az skbwatches-nál, de idővel biztos változik majd:"In EU stock: brown 36/39/42mm, blue 36mm, red 42mm, track within 48 hours.
EU pre-sale, ship around March 5th-15th:
39mm: green/purple/gray sliver indexes/blue
42mm: darker gray gold index/ blue"Viszont Kínából rendelhető tőlük a világos szürke is (elvileg tréfamentesen, 280 euró).
-
vasim.ragat
csendes tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Nekem konkrétan ilyen van, a 16,5-ös csuklómra beállított fémszíjak gond nélkül becsukva betehetők, mert itt nincs merevítés a párnákban, tényleg puhák, csak ki vannak tömve valamivel. Ez nem egy prémiumtermék, de ezt az ára is tükrözi. Nem kézműves csoda, de ár- érték arányban korrekt. Elég keskenyek a belső rekeszek, lenti képen látod, a doxa h fér el. Nekem elég rossz a szaglásom, de nem érzem büdösnek, aliexpress-ről jött olyan bőr utazó doboz, aminek tényleg volt szaga, szellőztetni kellett, itt nem éreztem ilyesmit.
-
zoarden
tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Hát beültetted "a bogarat a fülmbe" ezzel. Nem nagyon nézegettem eddig se a dátumot, lévén olyan kicsi hogy nem igazán foglalkozom vele.
De azért megnéztem most. Az enyém a kibocsájtás első példányai közül való, előrendelésből jött, kíváncsi voltam az ennél a példánynál mi a helyzet.
Nos a videónál pl 22-es van eltolódva.
Nálam az összes huszonvalahányadikák jók, talán a 26-osnál érzek egy pici pozíció elcsúszást, ferdén állást.
A 11-esnél a leginább feltűnő, és a tízesek 18-ig nem teljesen jók (lásd a feljebb idézett hsz-ben lévő linken az utolsó képet tizenhatodikáról).
Mondom ezt úgy hogy nagyító alatt nézem.
Szóval nem az van hogy minden dátum rossz mert a tárcsa forgásának dátumpozícionálása nem jó, hanem szerintem a számok dátumtárcsára nyomása van elcsúszva. Ráadásul nem ugyanolyan ez a típushiba mindegyiknél, nálam a tizesek, a videobelin meg a huszasok.
Őszintén szólva nem fog érdekelni ezután sem, mert nem fogom látni
nem tudom azóta kijavították e, ez kb a Seiko chapter ring ferdeség kategória(?), amit nem igazán orvoltak hosszú idő alatt sem. Az a fajta a hiba őszintén szólva valószínűleg jobban zavarna -
5-ös kezelő
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- LEGO klub
- iPhone topik
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11850H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W11
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerk.:
Ennyit az év végi fogadalmamról, hogy idén minden órámat rendszeresen hordani fogom... 
Várjuk a beszámolót!