Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Lehet, hogy buta kérdés, de legalábbis furcsa: élőben milyen ez az óra? Nem furcsa feltenni csuklóra a vörös csillagot? Engem vonz a külső, és van mögötte történet, ami szintén fontos. A szerkezet nagyon szép, különösen a hattyúnyakkal (bár a tied pont nélküle van, ha jól látom). Bár ez rajtam kívül szerintem senkit nem érdekelne...
-
Freddy76
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Mindenképpen hattyúnyakast (de furcsa ez így leírva) szeretnék.
-
dzsi23
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
"megéri-e a drágább Seagull"
Nem árt résen lenni, mert a linken található 160+ ezres óra pont annyira Seagull, mint amit én vettem 45 ezerért. A weboldal sem a Seagullé (illetve nem a Sea-Gullé). Szóval én az olcsóbbat venném, ahogy azt meg is tettem.
Az eredeti Sea-Gull (jelenleg csak 40mm-ben látom) még a drágábbnál is drágább, ráadásul teli hátlapos, nem ablakos, amivel lőttek az óra lényegének, mert az egészben a szerkezet a legszebb, így nálam nem is volt kérdés, melyiket vegyem.
Egyébként én az "autentikus", 38mm-es, plexis verziót vettem, nekem az jön be a legjobban, csak a vastagságával nem voltam kibékülve.
Viszont erősen agyalok a Proxima féle 1963-on, az "csak" 12.4mm. Cserébe 39mm-es (ez nem gond), kicsit más a tok formája (nem autentikus, de jobban néz ki... hmm), és zafíros (oké).

-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Köszi. Érdekes amúgy, hogy ezt a 40 dolcsis vackot is ugyanolyan izgalommal csomagoltam és tettem a csuklómra, mint a 600+ ezres Longines-t. A csomagolás meglepően jó, ötletes, az órával sincs különösebb bajom, pontos, a kivitelezés az árához képest elvártnál lényegesen jobb. Szóval Eric Cartman aggodalma megalapozott (bővebb info itt).
A szíj nagyon vacak, kemény, vágja a csuklót, de ennyi pénzért mit várjak?
Felkészül a Seagull 1963, kérdés, megéri-e a drágább Seagull, vagy tökéletesen megfelel a célnak a jóval olcsóbb, állítólag ugyanazon szerkezettel érkező Sugess.
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Általában a gombokkal helyre lehet tenni a kvarc kronókat. Így működik pld. a VD53 is (elemcsere után, stb.). De csak másodpercet tudsz léptetni. A VK mechanikus "kalapácsos" szerkezetes (a snapback), így ha mellémegy akkor esélyes, hogy nem teljes másodpercet fog elmászni. A mutatókkal lehet utána babrálni, de a gyári összeszerelési minőség akkor odavan. És ha visszarakod a mutatót, akkor is esélyes, hogy a mutató megint nem lesz pontosan a helyén a következő snapback után.
Persze valakit nem zavar, ha nem pont 12-n áll a mutató, csak kicsit mellette.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Komplett csere, fura. Még nincs ilyen szerkezetesem, de pont mostanában vettem egy olyat, ahol simán ki lehetett nullázni segédkör mutatókat, koronát kellett kihúzni valamelyik pozícióba, aztán az A és B kronó gombokkal játszani kicsit. Casio volt vagy Seiko, nem emlékszem.*
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
A snapback sz*rik be rajta, ha sokat nyomogatják (nem áll vissza alaphelyzetbe), az eredmény komplett szerkezet csere. Van olyan órás, aki újra rakja a mutatókat (a segédszámlapos kis mutatók jó szórakozást jelentenek), de a Seiko hivatalosan ezt nem javasolja, csak a teljes cserét.
-
Sungoo
addikt
Szeretem a tiktok platformot. Tele van motiváló tartalommal, és nagyon sok hozzáértő látogatja.
-
Freddy76
addikt
Teljes jogú topiktagnak érzem magam. Kínai, olcsó (40 USD), ma jött.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Itt nem szabad hirdetni, de annyit talán elmondhatok, hogy majdnem 1 éve tartottam itt a topikban "kiszavazó show"-t 5 órával, abból 2-től megváltam tavaly, most a maradék 3-at is útnak eresztem.
De némelyiket nem egyszerű elengedni, és nem is sürgős, ezért egyelőre nem is hirdetem máshol sem.Freddy76 #50474:
Olyan előfordul, hogy olcsón adom el, de olyan nem, hogy olcsón akarom eladni.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Abban biztos vagyok, hogy kevesebbet nem fogok venni, mint tavaly. Hogy többet fogok-e, azt majd az idő eldönti, de idénre nem tervezek sem laptop-, sem telefonvásárlást, szóval bármi megeshet... de a korábbi évek 2 számjegyű darabszámú vásárlását igyekszem elkerülni.

Eladásra legalább 3 megy majd a közeljövőben (1 mega kukába...a Tiszába..."ajándékba"). -
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Régi Siemens reklám, emlékszem rá:)
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
"Ne-kem tecik"
( régi reklám YT, gondoltam megemlítem nehogy a magyar nyelv megrontója legyek )
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Mindig elfelejtem, miért is olyan cúnya fúj dolog a VK64, de Churpik egyszer elmagyarázta, megkeresem. Alkalmi poénnak elmegy ez a számlap, de nem kéne rendszert csinálni belőle, kismillió további színkombóval, főleg nem az ilyen mutatókkal, egy nem snowflake jobb lenne rá.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
az enyém szerintem késik kb. ennyit.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Hát, a fene tudja. Talán önkéntelenül is azért tettem fel a pink - blue kombót, mert az 2 in 1 Tudor.
Ha már festék és óra, inkább a komorabb színekben nyomom, mert én már nagyobb gyerek vagyok.

-
driv4r
aktív tag
Kisebb gyerekeknek akár ez is jó lehet.

-
Remus389
nagyúr
válasz
fagyalllo
üzenetére
Ennek megvan az oka, a piros színt nem könnyű előállítani kerámiából, a Sugess-nek van olyan Pepsi-je, de az igen drága (persze sehol sincs árban az eredetihez), meg persze van még pár versenyző, de ha gondtalan kvarc-ot akar az ember és nem folyton tekergetni, akkor Addiesdive a jó.
Összevetve amúgy, az alu betét élénkebb, vibránsabb, metálabb mint a kissé tompább fényű kerámia a piros-kék esetében. Valahogy így
Piros-kék esetén én is az alu-ra szavazok, a többinél jó a kerámia is.
Különben azóta van egy komoly karc az AD2050-esem betétjén, valószínűleg ismét rakok rá egy újat, szerintem a kerámiabetét előnye hogy sokkal karcállóbb, mégha nincs is métálos fénye.
-
fagyalllo
őstag
válasz
elpescador
üzenetére
20-ról 16 mm-re szűkül a csatnál, a a tok 39 mm, arányosnak érzem, nem bántja a szemem.
Remus389: Én jobban szeretem az alu lünettabetétet, érdekes módon ezen abból készült, a Batgirl változatán viszont kerámiából.
Addiesdive AD2050 -
Remus389
nagyúr
válasz
fagyalllo
üzenetére
Igen jó darab az Addiesdive AD2050, nekem is van. A képek között megtalálod az én példányomat is: [link] Szerintem ez a legjobb Rolex GMT pepsi utánérzés jelenleg, a Pagani-t ezesetben hanyagoljátok azt javaslom saját tapasztalat alapján, de mindenki azt vesz amit szeretne persze.
Én lecseréltem a piros-kék keretét egy élénkebb, színesebb utángyárottra: NO53
Nekem a gyári egy kicsit fakónak tűnt. Acetontartalmú körömlakklemosóba áztattam az órát fejjel lefelé egy pohárba kb negyedórára és akkor lassan levált a régi keret, lekapartam a maradék ragasztót és a NO53-hoz adott kétoldalas ragasztóval ráraktam az utángyártottat, azóta is tart.Pontos kvarcóra és szerintem jelenleg ez közelíti meg a legjobban a GMT pepsit, ami nem tetszik rajta hogy a "rehaut"-ja valahogy befelé szűkül, nem függőleges, ezt leszámítva teljesen jó szerintem, még jobb lenne ha Seiko VH31-el szerelnék és akkor a másodpercmutatója is simábban járna, tehát van azért még hova fejlődni, meg a logo se valami vonzó. Talán 2-3 év múlva lesz olyan is, amit még tovább tökéletesítettek és akkor azt valószínűleg megveszem, főleg ha hasonló áron lesz!
-
fagyalllo
őstag
Addiesdive AD2036
-
@mriya@
őstag
Kell valakinek egy ilyen ajcsiba?
Sosem volt hordva, még a gyári elem van benne, ezért a világítást már nem bírja.
Angyalföldre kellene eljönni érte.
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Köszi, rég volt ilyen szerencsés bolhapiacos jellegű találat:) Kedden* lőttem, háromszor cseréltem rajta azóta szíjat**, de más óra azóta nem volt kézen... napi kb. egy perc késés, néha rátekerek, de nem baj, úgyse megyek sehova, hideg van:)
* múlt kedden, az már szinte rekord nálam.
** két tropic, egy velúr, holnap sima bőr. -
Churpik
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
Számomra a ceraluminium és hibrid-kerámia tokok is teljesen feleleges felvágásnak tűnnek. Nem érzem úgy, hogy az óraipar jobb vagy több lenne tőlük.
-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Jó észrevétel, meg is jelentek a koronán a már jól ismert zöld pöttyök. Csiszolás átmenetileg segített rajta.
Az óra újkori ára ~3000 Ft volt. Megszolgált, de azért két évnél többet néztem volna ki belőle. Az új csavarokkal + takarítás után talán még két év lesz benne.
Belül Epson AL35E van, talán az a letartósabb komponense
-
driv4r
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
-
elpescador
junior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Létezik ausztenites rozsdamentes acél (puhább, de nagyon jó ko-álló) nem fogja a mágnes,
és van martenzites rozsdamentes acél (keményebb, de nem olyan jó ko-álló) amit fog a mágnes.
(a zárójelben lévő jelzőket egymáshoz viszonyítva kell érteni)
Hogy az óráknál használnak-e martenzites ko-s acélt, azt nem tudom. -
Churpik
aktív tag
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Betettem négy rozsdamentes csavart, azt nem értem a kínaiak miért nem tudták eleve ezt csinálni vasszög helyett.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Múlt kedd óta zsinórban egy ötezer forintos vacak van a kezemen és egyáltalán nem bánom. Nem is értem, minek tartom akkor készleten a többit. Nem lesz ennek jó vége.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem elég vmi egyszerűbb is. Vagy vásárlás helyett átnézem a készletet itthon.

Legegyszerűbb az lenne, h nem kvarcolok, hordom a múltkor említett 29 éves Seiko 5 (első) automatám, és nem a dobozban óvom a széltől is. Pontosságát a Boutique-ban szépen belőtték szervizeléskor, és a lume is jó még, kora ellenére.
Yelangot sem veszek egyelőre, 42 mm nagy nekem, és a tokja uoly vaskos, mint a Carnivalé. Így nem tudom meg, milyen a t100-as cső. T25-öst több méterről is látom világítani a sötét szobában. Jut eszembe, nem néztem ma a sarki fényt, na mindegy. Kiment a fejemből, mert pár őszinte soromra reagálva FB-n megtalált pár tucat digitális harcos, de hagyom őket, nem süllyedek le a szintjükre. -
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Smael 1545
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Igen, ezeket én is megtaláltam, de ez egy másik modell, a sima field, nem a GMT, nem a kronó. Redditen találtam azokról pár kommentet, panasz nem nagyon volt, pedig valamelyik user próbálta is karcolgatni, idézik a Boderry leírását is, sima szórt felület, barna (?) korundot és üveggyöngyöt használtak. Szóval passz, de valószínűleg nincs rajta külön bevonat. Mindegy, nem érint, nem fogok ilyet venni.
-
Faresz1976
senior tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ez elég gáz, de nem is értem, minek bevonni a titánt, meg pláne mivel lehetne, hacsak nem valami félresikerült felületkezelés vagy keményítés. Rákeresek majd tesztekre, fura egy öngól, pedig nem néz ki rosszul.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Sajnos a Landmaster titán szíjára sokan panaszkodtak. Az első gond, hogy bevonatos és nagyon gyorsan kopik. A második probléma a szíj állítása. Sajnos a csavarok festettek és ha hozzáérsz csavarhúzóval egyből lejön a bevonat, sőt azt is olvastam, hogy a csavar eltörött. A tesztek alapján kerülni kell a titán szíjas verziót.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Vastyúk is talál szeget, szép felfedezés volt.
Én a sasszeggel faragtam rá, hogy egy másik madarat is belekeverjek, azóta is nagyon büszke vagyok rá, első hamis óra a kollekcióban, bár csak a gyerekek lophatták valahonnan, anno fagyalllo leplezte le kérlelhetetlen szigorúsággal.
-
Churpik
aktív tag
Innen is üdvözlöm a Smael gyár dolgozóit és mérnökeit, akik alapos megfontolásból rozsdamentes stiftek helyett inkább 4 db elcsípett vasszöget tettek be szíjrögzítéshez - az órán legalább négy helyen feliratként szereplő vízállóságot szem előtt tartva. Az óra vízálló, csak éppen a vas nem az. Vagyis kb. két évig állja a vizet.
A rozsdamentes csat viszont valóban rozsdamentes, de a beletett stift megintcsak egy sima vasdarab. Ennyit a rohadásról.
Ha valaki Smael ana-digi órát vesz azonnal ellenőrizze, hogy a stift valóban rozsdamentes (elég egy stiftet kivenni és jöhet a mágnes), és nem pedig szög.
Cseréhez mehet hatlapfejű belsőkulcsos M2x12-es csavar.
-
Freddy76
addikt
Újszülöttnek minden vicc új, éppen jöttem volna, hogy most találtam az Alin, és milyen jó, aztán látom, hogy már régen is nagyon régi volt... Ha megjön a Militado, és megbarátkozom vele, lehet, hogy keresek egy 100 % kínai órát. Úgyis sokat járunk Kőbányára a kínai negyedbe enni és vásárolni (nem ruhát, főként élelmiszert a Duna Pandából), legalább lesz egy autentikus órám hotpotozáshoz, serpenyős-fűszeres marhához, lamian-leveshez...
Azért elég nehéz kiigazodni a kínai gyártókon...
-
zazenke
őstag
válasz
driv4r
üzenetére
sokat gondolkoztam és utána olvastam a triciumnak mégis félek tőle ezért nem lett. Pedig lenne értelme mert a hagyományos fluoreszkáló festéknek nem sok haszna van a Bernynél szép de nagyon hamar elmegy a fényereje sötétben . A következő órámnál már nem is lesz szempont ez mert az én szemem 2 óra elteltével már nem látja az indexeket. Majdnem vettem yelang órát ha jól emlékszem neki van tricium az aliexpressen
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Pont most jött szembe egy tríciumos titán, felteszem neked gyorsan szakmai tartalom címszóval, úgyis sokat komolytalankodtunk ma, nekem ez újdonság volt.

Boderry, a kis hamis, kvázi stikában indított egy Kickstarter projektet, 2 milla összekalapozása volt a cél, de 70 milla lett, maradhat?
Landmaster, GMT és kronó, grade 2 titán, trícium csövek, belül Miyota 9075 true GMT, meg valami 7750 copy Peacock kronó.
A sima fekete számlapos Sinn utánérzés eléggé tetszik, bár sima lume még jobb lenne, sajna a tokok is elég ducik lettek, na már sikeresen le is beszéltem magam róla, biztos jó drága is.
-
zazenke
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
8215
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zoarden
üzenetére
Elképzeltem, amint sétál, hogy felhúzódjon az automata órája, és hirtelen ott találja magát pár ezer miatta kilakoltatott személy gyűrűjében, térfigyelő kamerák nélküli területen. De maradjunk szigorúan a topik témájánál, mert büntit kapok. Amúgy nem tudtam, h óra is volt a széfben, csak célozni próbáltam rá, miért bánnak vele csínján. A Rolex meg nem is drága a mostani keresetéhez, teljesen rendben van. Pali barátjáról is nagy a csend, ő vajon mit hord? Azt tudom, mi állna jól a kezén.
Igazából nem is fontos. Még mindig nem találtam meg az igazi, állandó mindennapos órát magamnak. Van, hogy naponta többször is váltok órát, folyamatosan csereberélem a szíjakat (zulu-szilikon-acél/shark-mesh-bőr), de nincs megnyugvás. Éjjelre könnyű, a tríciumos abszolút nyertes, de nappal túl vaskosnak érzem a Carnival-t. Lehet, körül kellene néznem régebbi használt Seiko day-date kvarcok között. -
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
ennél jobban egy járásstílus sem húzza fel az órát.
Azért is ment a minisztáriumba állami támogatásért a továbbfejlesztés okán, hogy nekünk itt majd több évtized múltával Középkeletjurópában ne keljen költeni többet a kísérletezésre.
Az említett pszeduo háziőrizetest legalább erre kellene kötelezni ha már kimegy a nép közé, hogy használjon megkülönböztető jelzéseket, pl egy ilyen járással. -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Rolex, ref 116688 Yacht Master II, mi más, nem a széfben, csuklón.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Akkor pontosítanék, nem vállalok, én csak polgári ügyekben mozgok, és a polgári jogon belül is távol tartom magam a családjogtól, különösen a házassági vagyonjogtól. A szóban forgó ügyfél cégének voltam az ügyvédje. Aztán amikor egyszer egy bíró azt mondta neki, hogy egy hónapig (majd még kétszer háromig) otthon marad, akkor kénytelen voltam én elmenni hozzá rendszeresen az egyik festői alföldi városunkba.
Azt már csak kis hazánk jogszolgáltatásának szemléltetésére teszem hozzá, hogy ennek kb. nyolc éve, és még mindig nincs elsőfokú ítélet.
5-ös kezelő: nem kötelező a nyomkövető, a bíróság dönti el. Rendszeresen járok abba a bizonyos Balaton melletti városba, ahol egy közismert házi őrizetes polgártársunk rendszeresen feltűnik a házán kívül...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- DAHUA 16GB DDR4 2666 MHz laptop RAM
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Ráadásul 400k alatt nem tudok most olyan búvárórát, ami a helyébe léphetne, annyit meg nem költök órára a közeljövőben.
Volt már olyan vintage Seiko árverés, amibe csak emiatt nem szálltam be.