Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz pulutodurumo #287 üzenetére
A táblázat elírása lehet, aminek az összes egyéb infó ellentmond.
Mondjuk a hátlapról is jó lenne kép, h vajon csavarok rögzítik-e, vagy csak pattintott - de ennyire hangsúlyozott "50m" után ritka ronda (és nem túl valószínű) dolog lenne, ha egyáltalán nem vízálló. -
nagyúr
válasz pulutodurumo #336 üzenetére
fel is lehet húzni
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
pulutodurumo
őstag
válasz pulutodurumo #350 üzenetére
Mondjuk ez a Shark így féláron még akár jó is lehet.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #367 üzenetére
Aha, én egy HMT Pilot-ot hordok.
Azért ennyire nem volt sima minden. Maga az óra egy pár nap késéssel érkezett meg a lotus12in árustól viszont egy masszív csomagolásban. Az óra működött, de a tokon a felhúzótengelynek szánt lyuk és a felhúzótengely magassága közt úg fél mm eltérés van, ezért a tokcső keresztben állt, ami miatt nem lehetett felhúzni az órát és a felhúzómechanikában egy rugó is kiakadt. Ezeket javítottam, a leírást a svájci órás topicban találod. Ezek meg képek a szétszedett mechanikáról.
Amúgy hangolás után egész pontos, napi 8-10 másodpercet szed magára. Biztos lehetne még javítani rajta de ez már nekem így bőven jó. Szeretem, mert nem olyan nagy ormótlan, mint mostanában "szokás" és könnyű is, először nem is hittem, hogy acél. 37 óra tartalék van benne.
Azt nem árt tudni, hogy vannak a felújított HMT-k, mint az enyém is, és vannak az eredetiek, de azok sokkal drágábbak. Az enyémnél a felújítás miatt ugye nem passzol a felhúzótengely magassága.
Még annyi, hogy az "üveg" valójában polikarbonát és nem ragasztva van hanem belefeszül a tokba. Egyrészt bármitől összekarcolódik, másrészt nem lehet vízállóvá tenni az órát, max cseppállóvá.
Vannak még az indiaiak által felújított japán órák, ezekhez nincs szerencsém, de egy szép automata Citizent ki akarok fogni.Nick: HE_Storm
-
JoeCockBill
senior tag
válasz pulutodurumo #411 üzenetére
remélem nem volt nyitva az a sör, vagy üres volt. a szívem szakadna meg
új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #461 üzenetére
Jaja és motoros autópumpával még a 2-3 bar se gond ráadásul manométer is van rajta. Bár 1 bar fölött ki kell dolgoznom az üvegvágást is Amúgy gyanítom, hogy a befőttes 1 bar fölött veszélyessé válik
Terra: csak a teszt, az is ebédszünetben. A gumit este vágtam az óráseszterga készítés közben
[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
Degeczi
nagyúr
válasz pulutodurumo #531 üzenetére
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz pulutodurumo #775 üzenetére
Értem, akkor az Ali valószínűleg jobban védi a vásárlót. Ebay nem szarozik, ha ők döntenek, visszakapod a pénzt, épp ezért az eladók is normálisan, kompromisszumkészen állnak hozzád.Erről amúgy az a véleményem, hogy nem az én felelősségem, hogy azt küldjék, amit rendeltem és pl. egy rózsaszín fülhallgatónál azért nem felel meg a 40%-os visszatérítés, mert én soha nem akartam rózsaszín fülhallgatót. Visszaküldeni meg visszaküldöm, ők meg fizessék ki a postaköltséget, mert továbbra sem az én felelősségem, hogy nem azt küldték, amit rendeltem. Egyébként mostanában az olcsóbb dolgokkal ha valami gond van inkább nem kérek visszatérítést és őszinte negatív értékelést írok, mert vannak eladók, akik nem véletlenül küldenek rossz színt, hanem mert csak az van és úgy vannak vele, az emberek nagy része úgysem reklamál, jó az nekik. Vagy a polár szűrősnek írt napszemüvegek... Nyilvánvalóan nem az, de ráírják, megéri nekik az a pár refund, az emberek nagy része meg észre sem veszi vagy rájuk hagyja. És nem egyértelmű, hogy nem polár szűrős, mert érkezett már olyan, ami tényleg az volt.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
ricsi0307
senior tag
válasz pulutodurumo #1135 üzenetére
Én mindig is utáltam a rózsaszín dolgokat férfiakon divatot meg magát a színt is de ez a Megir fekete szíjjal fekete számlappal rózsaarany tokkal elképesztő jól néz ki Most rendeltem egy fémszíjasat ebből a márkából de lehet meg se várom, hogy megjöjjön és megrendelem ezt is
-
terra052
őstag
válasz pulutodurumo #1203 üzenetére
Félreérted. A második az új Star Wars-t promózza...
werkmania.hu
-
pulutodurumo
őstag
válasz pulutodurumo #1321 üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy a krono mutatói azért állnak így, mert beleestem abba a hibába amit írtam az előző hsz-ben, úgyhogy eddig léptettem előre, egyelőre így marad.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
csongi
veterán
válasz pulutodurumo #1322 üzenetére
Ennyi belefér.
A képeken neme úgy tűnik mintha a számlap lenne egy vonást elfordulva. Mintha egy kicsit nem lenne elvágólag a koronával. Bár lehet a szemem csal -
dellfanboy
őstag
válasz pulutodurumo #1324 üzenetére
koszi. rakerestem, de nem talaltam meg olyat ami hasonlitana arra a tag heur-ra amit kineztem.
azt hittem konnyebb lesz, fene se gondolta, hogy ilyen nehezeladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
consono
nagyúr
válasz pulutodurumo #1523 üzenetére
Tényleg jól néz ki! Mar a Megir chrono is nagyon csábító volt, most meg ez...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Hatii
tag
válasz pulutodurumo #1579 üzenetére
Megnéztem, de de nem sokat találni. Főleg a fém szíjasra. Viszont arról meg fórumban találtam képet.
(#1580) 5-ös kezelő Nem teljesen kalandvágyból venném, lényegében arra kellene, hogy ne mindig telefont halásszam elő az idő miatt. Viszont ha már veszek, akkor mégis valami komolyabbat kinézetre, amire úgymond rá lehet mondani, hogy "öltöztet". A fentebbi kettő marad, amelyik éppen jobban tetszik a rendeléskor, azt választom szerintem.
Köszönöm a segítséget
Még valami. BG oldal. Azt, hogy honnan postázzák, csak úgy tudom, ha írok nekik? Vagy ahol nem lehet választani, azt biztos nem európán belülről jön (vagy már látják a célországot, és automatkusan beadja) ?Olvastam, hogy korábban a nicknévre akarták küldeni a csomagot. Érdemes teljes névvel regisztrálni vagy át lehet írni belépve?
-
mirci18
addikt
válasz pulutodurumo #1861 üzenetére
Így van bőrt árral érdemes vagyis lyukasztóval lyukasztani de elvileg az ilyen szíjakat is.
Én a mai napig így csinálom.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
szbalogh
addikt
-
terra052
őstag
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #1885 üzenetére
SZép darabot fogtál ki. Mintha a számlap is eredeti lenne. Mennyiért sikerült megszerezni?
-
Griffo
csendes tag
válasz pulutodurumo #1885 üzenetére
Nagyon szép. Nekem is úton van 4db HMT ugyanonnan. Mennyi időbe telt, amíg megérkezett? Mi a gondja?
-
KurtCobain
őstag
válasz pulutodurumo #1891 üzenetére
Na ja. Indiaiak nagyon ráérősek. Én 2 órát vettem eddig tőlük saját részre, meg egyet rokon kérésére. Ez utóbbit január 2.-án, ma kezdett el élni tracking. Ez egy automata HMT Rajat (~2100Ft).
Aztán amiket magamnak rendeltem:
Dec. 28.-án egy aranyszínű, aranyszámlapos, "felújított" HMT Sona-t, ez viszonylag hamar, jan. 15. körül már megjött. De a leírás szerinti perfekt állapot nem nagyon volt igaz. Nem volt rendesen rögzítve a tokba a szerkezet, az óra számlap el volt forogva, kb 1-1.5mm-t. A tok 2 részből áll, ugye külön levehető az, amiben a plexi van. Na az nagyon könnyen lejárt.
Aztán gondoltam belenézek, kihúztam a felhúzótengelyt, és hát mivel nem a gyári tokjában van, ezért feszülhetett, és elgörbült, hozzáteszem, a feszülés miatt kicsit akadozva lehetett felhúzni. Kihúzás után nem tudtam visszatenni a tengelyt, aminek következtében -nyilván kicsit közrejátszott a balf@szságom is- eltört a szotoár (nem lehet felhúzni az órát). Már úton van hozzá ebay-ről a donor szerkezet (köszi szbalogh az infóért ), aztán kicsit gatyába rázom.
Ez 2700Ft volt, de messze nem éri meg az árát, így partial refundot kértem az eladótól, amit még a mai napig napig nem küldött el. Ja és amiért panaszkodtam az óra állapotára, letiltott engem az összes felhasználója aukcióiról, szóval szbalogh, ha panaszkodtál whitelotus24in eladónál (olvastam a topikban, hogy tőle van a Pilot-od), akkor azért nem tudtál licitálni a mutatóira. Szóval vigyázni ezzel az eladóval.
Egy nagyon gagyi, papírvastagságú "bőrszíjjal" küldte.A másik egy HMT Janata, ami már jobb állapotban van, mint a Sona. Ebben mókolt számlap van, és ugyanúgy műanyag távtartó a szerkezetnél, ami miatt a korona mozgatásával el tudom forgatni egy kicsit a szerkezetet.
A tok viszonylag szép állapotú. Fém szíjjal érkezett. Ezt dec. 29.-én rendeltem, jan. 28.-án vettem át. ~1600Ft volt, ez megérte az árát.Tényleges utazással töltött idő:
Sona: 7 nap
Janata: 8 napMmm'kay?
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #1891 üzenetére
Jah, általában egy féle típusból csinálnak többet és csak egynek a képeit teszik mindegyik órához. A sajátjaim most is fent vannak újra eladósorban
A távtartóval nem tudom mit lehetne kezdeni. Egyébként a pilotomban a számlap jobban meg van domborítva mint kéne ezért nem esik egybe a tokcsővel a tengely. Tokcső nélkül éppen belefér de így meg nincs vízállóság. A janatámból pár napja tört el a felhúzótengely a toldásnál. Majd ha sorra kerülnek ezeket könnyű javítani.
A luméra irok pm-et.KurtCobain: És tényleg! Panaszt indítottam a janata miatt, mert már másfél hónapja rendeltem és semmi infó nem volt a trackingben. Aztán adott egy oldalt ahol meg lehet nézni és ott fent is volt. Pár napra rá meg is kaptam. A panaszt persze visszavontam. A pilot is lassan érkezett meg.
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #1921 üzenetére
Ha legalább a billegőt le tudod kezelni az nagyon sokat dobna rajta stabilitás szempontjából. Jellemzően nagyon koszosak ezek az indiai szerkezetek. Legalábbis tisztát még nem láttam.
A kínaiak pontossága meg inkább azon múlik, hogy hol teszik a tokba. A gyárból patentként jönnek ki, ahol azért már tartanak valami tisztasági szintet. A gond a beépítésnél van. Ki tudja melyik folyó dzsunkáján teszi bele a tokba valami koszos képű kis éhbérért foglalkoztatott gyermek.
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz pulutodurumo #1985 üzenetére
Igen, így. A zafír tökéletes. A fémszínű dolgok bezavarnak, én sugarakat látok átlóban bizonyos fényviszonyoknál - csak ezért nem hordom, dobozlakó évek óta. Bosszantó, mert méretben, kinézetre és tudásra pont nekem való. Mindegy, úgyis automatázom már. A Fortis Spacematic tökéletes minden szempontból. Szép tok, zafír, Eta 2836-2, kézre simul, elsőre leolvasható szinte mindig. Csak nem kínai és nem olcsó. Még a kvarc, műanyag Fortis is 30 ropi.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz pulutodurumo #2073 üzenetére
Ez egy papás óra. Így szép. Ne akard feldobni rózsaszín Nato szíjjal sztem. Én egy szolid világosbarna szíjat vennék rá Harry-nál, aranyozott csattal.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz pulutodurumo #2079 üzenetére
Nem tudtam, h oldaluk is van. Jé. - Változó az aktuális kínálat, én általában 1300,- és 2000,- között találok jót, v nagyon jót. Persze kinek mi a nagyon jó - nekem az. Van, h éppen nincs az a méret v típus, amiért megyek. De nem bánkódok, mert nagyon udvariasak és segítőkészek. És az a finom bőr illat, ami árad a szíjból, még hónapok után is... Persze nem egy órát hordok folyamatosan.
-
Avicularia
veterán
válasz pulutodurumo #2120 üzenetére
Nekem nem jön be a link se laptopon, se asztali gépen, de mindegy is igazából, a képen már láttam, hogy nem tetszik
-
Mr.Csizmás
titán
válasz pulutodurumo #2127 üzenetére
Piedone
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Batib
őstag
válasz pulutodurumo #2133 üzenetére
Köszi!
Akkor ez most kínai óra? (a skeleton mit jelent az óráknál? az hogy látszódik a belseje?)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
lkksioskdl3
aktív tag
válasz pulutodurumo #2142 üzenetére
ó, értem. Van ócco kvarcom, de attól beszakad a dobhártyám.
Nézegettem a Megireket, és tetszenek is. Azok mennyire hangosan ketyegnek?Köszönöm a segítségetek
-
Degeczi
nagyúr
válasz pulutodurumo #2167 üzenetére
Hosszú távú kenésre pont nem jó a WD-40!
Sokan teszik ezzel tönkre pl. a bicikliláncot, mert kezdetben ugyan jól csúszik tőle, azonban gyorsan kifolyik, és kenés nélkül maradva rövid idő alatt teljesen elkopik a lánc.
-
Blaise
veterán
válasz pulutodurumo #2183 üzenetére
Köszi, berendeltem a középsőt, kíváncsi leszek.
-
terra052
őstag
-
terra052
őstag
válasz pulutodurumo #2205 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem: melyik Seikot?
😋[ Szerkesztve ]
werkmania.hu
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz pulutodurumo #2200 üzenetére
Én elpasszoltam egy snk809-est, és megrendeltem egy Panerai Radiomir utánzatot logó nélkül. Kézi felhúzás, Unitas 6497 asian.
Sajnálattal közölte velem Gearbest, h a megrendelt Luminox-ra hajazó Skmei-t nem tudja küldeni. Így nem tudósíthatok a lume erősségéről. Alin még láttam, de oda még nem regeltem. Majd egy gyenge pillanatomban.
-
terra052
őstag
-
terra052
őstag
válasz pulutodurumo #2212 üzenetére
Bár nem pont topikazonos, de nagy kedvenc Nagyon jó választás volt
werkmania.hu
-
terra052
őstag
-
pulutodurumo
őstag
válasz pulutodurumo #2222 üzenetére
Lemaradt, itt az egész csapat:
[link]"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
szbalogh
addikt
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz pulutodurumo #2273 üzenetére
Köszi. Akkor egyszer csak hozza a postás a motyót. Vagy nem hozza, ha lenyúlták tracking hiányában. Vagy esetleg fel ssem adták
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #2302 üzenetére
5-ös kezelő: Képek alapján ezek valóban tríciumcsövesek. A tríciumos nem fog erősebben világítani UV-ra Maga az óra nem lehet valami nagy dobás, de régen 1800/db tudtam volna trícium csövet venni. Ebben elég sok van. Megérheti megvenni és áttenni egy jobbfajta órára.
[ Szerkesztve ]
-
terra052
őstag
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #2317 üzenetére
Az a jó ha sűrű és kevés a ragasztó és inkább a hígítóval állítod be a felkenésig az állagot. Világosabb nappal is, meg este is Próbálj csak cseppenteni kétféle arányból kevert pöttyöt, egyértelmű a különbség.
-
szbalogh
addikt
-
raziel01
veterán
válasz pulutodurumo #2343 üzenetére
Annyira tetszenek a HMT-k de tartok tőle hogy karcos üveggel jön.
Ahogy látom ezek gagyi plexi üvegek, nem olyan kemény edzett üveg mint a 4-5 ezres kínai órák. -
terra052
őstag
-
szbalogh
addikt
válasz pulutodurumo #2399 üzenetére
Igen jók ezek a mutatók. Egy ideje én is vadászok egy ilyen szettre de csak annál a nyomi eladónál találtam aki letiltott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Ukrajnai háború
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest