Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Én ma reggel egy pisztáciás Lindor golyót találtam az egyik cipőmben. Egész biztos a macska volt, Tappancs addiktív módon lopja és dugja el a Lindor golyókat. Nem ismerem a macskáidat, de a kés esetében talán kisebb a valószínűsége, hogy ők voltak. Bár macskagazdaként teljesen kizárni sem merem.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Én is azzal magyaráztam a G-Shock-ot a feleségemnek, hogy kertészkedni nem mehetek ki valamelyik drága órában. Mondjuk nekünk nincs kertünk, és amióta vannak macskák, a teraszon is csak fű van a virágládában (szeretik abban csinálni a semmit), szóval nem tűnt nagyon valid magyarázatnak...
-
Freddy76
addikt
válasz
zoarden
üzenetére
Főiskolán volt a kollégiumban egy srác, akinek az apja borászkodott. Egyszer hozott mustot kétliteres műanyag palackokban, az egyik a szekrényben maradt, és erjedésnek indult. Nagy óvatosan sikerült úgy kinyitni, hogy nem spriccelt szanaszét. A szag gyilkos lett, de kitaláltunk, hogy akkor csináljunk bort, végül is a harmadik emeleti kolesz szoba erre kiválóan alkalmas. Szóval volt fejtés is, majd a téli vizsgaidőszak után csapra vertük az üveget. Elvileg vörösbor lett volna, de inkább olyan barna volt, és persze ihatatlan. Aki volt csóró kollégista a felsőoktatásban a '80-as, '90-es években, el tudja képzelni, milyen rossz lehetett, ha még mi sem ittuk meg...
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem most 10 órám van, abból kettő "játék", szóval 8, gyakorlatilag. Hetek óta a legtöbb reggel a korábban olyannyira eladni akaródzott 41 milis Hydroconquestért nyúlok, amiben annyi mindent nem szerettem... Rajta kívül még a G-Shock és a Seiko Pogue kap saját jogán érdemi csuklóidőt, a többit csak azért veszem fel, hogy ne legyenek már elárvulva. Most már értem, miért csóválták oly sokan virtuálisan a fejüket a másik topikban, amikor hetente vettem az új órákat nagy lelkesen...
-
Freddy76
addikt
válasz
rozsgyi
üzenetére
Még a logó is kísértetiesen hasonlít
. -
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Feleségem oda járt egyetemre, egy külföldi kitérő miatt két évfolyamra, így két évfolyamtalálkozója volt, egymást követő években. Elkísértük mindkétszer. Az, hogy a Széchenyi tér áldozatául esett a magyar köztérfelújítás rákfenéjének, a térkőmániának, szomorú, ellenben az ókeresztény sírkamrák szenzációsan sikerültek. Az új Néprajzi Múzeum és a Szépművészeti időszakos kiállításai mellett a legnagyszerűbb hazai kiállítás. Szerintem. És persze a Zsolnay negyed is nagyon jó program volt a gyermekkel.
Hű, de sznobra sikeredett ez a hozzászólás...
-
Freddy76
addikt
Két hét múlva megyek Kairóba pár napra, ahogy nézem az ottani Rolex butikban nincs várólista, és az árak is barátiak
. -
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Emlékszem a szomszédok című teleregény első részére, amikor beszerelték a Mágenheim családnál a telefont, és a doki felhívta a feleségét a Gábor Gábor kozmetikában, és az asszonypajtás azon problémázott, hogy miért zöld a telefon, miért nem piros... Nekünk csak 1995-ben lett, vidéken
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
No, elolvastam a kommentedet, végül +9 ablakot nyitottam meg a linkeket követve
.Ez a field design valahogy nem az enyém. Kipróbáltam egy 40 dolláros órával, de valahogy túl puritán. Ellentmondásos, mert amúgy az egyik kedvenc órám egy teljesen offtopik (dárga, svájci) pilóta óra, az is sötét számlap, nagy indexek, egyszerűség, de pont annyira csilivili, hogy szeressek ránézni.
-
Freddy76
addikt
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Az óra szép, egy dolog rontja el nekem: a "nagyítós" dátumablak. Valahogy ez engem zavar az órákon, de ez szubjektív. Csak ezért nem mentem be a Rolex butikba egy Pepsiért vagy Batmanért
. -
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Ne is mondd. Ma elvittem a gyereket az iskolába, majd bejöttem az irodába. Olyan a város, mintha Galactus egy qrva nagy üveg baracklekvárt lekúrt volna a betonra, és a lekvár felfröccsent minden lámpaoszlopra, buszmegállóra. Olyan a város színe, mintha itt játszana VB döntőt a holland válogatott. Tartok tőle, hogy áprilisig vagy sokat kell innom, vagy vennem kell egy órát, hogy elviseljem.
Szerk.: és ez nem egy párt ellen szól, hanem a magyar közélet nyálkás valósága ellen...
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
A manóba… Most akartam feliratkozni egy datejust-ra, hogy fél év múlva feliratkozhassak egy submariner-re, hogy aztán három év múlva feliratkozhassak erre, és viselhessem a lányom diplomaosztóján, de most lecsúsztam róla
.Nincs mese, a kairói bazárban kell vennem egyet húsz dollárért
. -
Freddy76
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
No igen. Nekem is van olyan órám, amiről csak fényben lehet leolvasni az időt, ellenkező esetben beleolvad a fekete mutató a sötétszürke háttérbe, de nem érdekel
. -
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Pontosan. Néha a Chrono24-en látok jó árakat, de aztán meglátom hogy JP, HK stb. és máris rákalkulálom a plusz 30 %-ot... Nekem tetszenek - bár nem olcsó, nem kínai - a Kuoe órák, különösen a Sombrero. Szállítva 352.000 ez a butikban megvéve 276.000, mínusz a japán ÁFA és a turistakedvezmény, tehát inkább 250.000. Persze becsületes polgár levámoltatja az órát a reptéren, és máris ugyanott van...
-
Freddy76
addikt
Van ezen a Vinteden minden, még olcsó A. Lange & Söhne óra is
-
Freddy76
addikt
válasz
Memmaao
üzenetére
Múlt héten voltam shoppingolni, a Levi's boltban vettem két nadrágot (egész új élmény volt egy átlagos üzletben, "normális" emberek között úgy nadrágot venni, hogy nem kell felvarrni a szárát). Felpróbáltam egy retró dzsekit, a '90-es években volt olyanom. Végül ott hagytam, de azóta ott motoszkál a fejemben, hogy kellene egy farmerjakó tavaszra...
-
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Nem merek a linkre kattintani
.Ó bakker, ez de gyönyörű, és minden tartozékával együtt! Ha egymillió körül lenne, remegne a kezem... Szívem csücske ez a Christobal C...
-
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
A szíj milyen? Az én 40 dolláros Militado órámon olyan, hogy eret lehet vágni vele. Egy napot hordtam, és másnap úgy nézett ki a csuklóm, mintha vagdosnám magam...
-
Freddy76
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nekem olyan volt, amelyiknek az egyik oldala ez a focis volt, a másikon Nyilasi Tibor fényképe. Apu a zsadányi vásárban vette, kaptam még egy zsebtükröt is, amelyiknek Sandokan volt a hátoldalán. Pár évvel később már olyan tükröt vettem, amelyiken Samantha Fox volt.
Öreg vagyok.
-
Freddy76
addikt
Ez tetszik.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Így van, valami olyat, ami azért minőségben vállalható (az én 40 dolcsis Militadom cuki, de azért elég könnyen lejön, hogy miért 40 dolcsi), nem egy az egyben koppintás, tehát (nem tudom jobban megfogalmazni), a saját jogán is tekinthető egy jó órának.
Elég nehéz hetem van, túl vagyok némi érzelmi hullámvasúton egy kollégával kapcsolatban, ma adtam még egy esélyt valakinek, akinek talán nem kellett volna (szintén munka), és most úgy érzem, egy NATO szíjas GMT jót tenne a lelkemnek.
-
Freddy76
addikt
Sziasztok,
Még egy buta kérdés: mi az a márka, ami most tekinthető olyannak, mint pár éve a San Martin volt? Értem ez alatt: jó minőség, eredeti design, reális ár. A San Martin, ahogy nézem, kiesett a nagyon jó ár/érték arányú órák közül, bár van több órájuk, ami tetszik...
-
Freddy76
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
És tboldi: köszönöm. Amióta megvettem a második órámat szeptemberben, majd a többit, nem igazán fordult elő, hogy egy óra egymás után két napnál tovább legyen rajtam. Ez múlt szombat óta folyamatosan rajtam van, kényelmes, de azt néztem, hogy a csatot kicsit arrébb mozgatnám, most nem teljesen középen van. Megpróbálkozok azzal, hogy a hosszabbik oldalról a félszemet átteszem a másik oldalra. Elnézést, az óra nagyon offtopik, de ezt a topikot jobban kedvelem
:
-
Freddy76
addikt
Talán buta kérdés: van valami "szabály" arra, hogy a fémszíjas órán mindkét oldalon ugyanannyi szemnek kellene lennie? Hétvégén beállíttattam egy (korábban eladni szánt) órám szíját, de néha olyan érzésem van, hogy a csat nincs jó helyen. Most néztem meg alaposabban, és az egyik oldalon három szem, plusz a csathoz kapcsolódó végszem van, a másikon öt szem, egy félszem, és a csathoz kapcsolódó végszem van. Jól sejtem, hogy a hosszabbik oldalról át kellene tenni egy szemet a rövidebbik oldalra?

-
Freddy76
addikt
válasz
Churpik
üzenetére
Statler and Waldorf, ez jó. Eleinte őket is követtem, de szerencsére valahol a negyedik és a hatodik órám között rájöttem, hogy csak az időmet pazarlom. Azt a 20-30 percet, amilyen hosszúak a videóik, sokkal hasznosabban is el tudom tölteni, nézhetek pl. vicces macskás videókat (ami, lássuk be, a YouTube létezésének legfőbb értelme).
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
A This Watch That Watch csatornát is bekövettem, de eddig csak három filmjét volt időm megnézni, ebből kettő a Longines-ről szólt (így találtam rá, a Legend Diver-ről kerestem tartalmat a yt-on). Szimpatikus faszi, és szép angolt beszél, ami nekem azért fontos, mert túlnyomórészt írásban használom a nyelvet, és egy-egy keményebb akcentus azért megizzaszt (érdekes, hogy ő dél-afrikai, de úgy beszél, mint egy skandináv, aki megtanult perfekt angolul). Azt nem tudtam megítélni, hogy mennyire hiteles, a kommentek között nem nagyon van kritika, az tény.
Már fenntartással kezelem a YouTubereket, nincs akkora tudásom az órák terén, hogy eldöntsem, ki hiteles, és ki nem. Emellett sajnos a többségük 20+ perces videókat készít, ennyi időm pedig nincs...
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Újabban óravásárlás helyett elég sok órás youtube tartalmat nézek, és sajnos elég kevés a szimpatikus megmondóember közülük. Ez a Mad Watch Collector jó lenne, ha tényleg bolond lenne, de sajnos csak egy pozőr. Abban egyetértek veled, hogy Adrian Barker és Britt Pearce az órásyoutuberek nagymártonjai, mindkettőnek megnéztem 1-2 videóját, és belenéztem 1-2 másikba, csak azért, hogy megértsem, hogyan szed össze több százezer követőt valaki, aki rohadt sok pénzt elkölt órára, és erről baromi unalmasan beszél, de továbbra sem értem. Azt nem tudtam, hogy közösen is csinálnak tartalmat, de tényleg, megnézni valószínűleg nem fogom.
Érdekes módon akik engem lekötnek, azokról utóbb kiderült, hogy kereskednek is. Teddy Baldassare (Kevin O'Leary nélkül), Chisholm Hunter, Nico Leonard (egy nagyképű seggfej, de ezt egy percig nem titkolja magáról, és szórakoztatóan adja elő). Most elkezdtem olyan tartalomgyártókat beszélni, ahol némi érdemi tudást is fel lehet szedni, de úgy látom, ezen a téren az írott tartalom ajánlottabb.
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Nahát, a mai nap a tanulásról szól... Nem nagyon ismerem az Ali világát, sem a hamisítókét. Azt tudom, hogy régen még lehetett Adidos melegítőt kapni a józsefvárosi piacon.
Félreértés ne essék, fel sem merült bennem hogy az Aliról vegyek Nomos hamisítványt, vagy koppintás órát, és ha mégis, akkor inkább a Seestern.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Nyilván volt minta a Nomos előtt, már csak azért is, mert ez a minimalista/Bauhaus (tudom, hogy nem ugyanaz a kettő) stílus némileg behatárol. Viszont a te Nomosod és a linkelt másik óra egy az egyben megegyezik, amennyire láttam.
A linkelt cikk érdekes, az abban lévő Lange és a Nomos Tangente között sincs túl nagy különbség
. -
Freddy76
addikt
Facebook-on Addiesdive Submariner homage 22.000 Ft-ért... Optimista az eladó, úgy érzem. Alin most 15.
-
Freddy76
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Mert tényleg szép.
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Be van szűkülve a tudatuk többnyire, nem veszik számításba a következményeket. Kollegám visz büntetőügyeket, általában a jelölteket a kirendeléses ügyekben gyakorolja. Rendszeresen mesélik, hogy az elkövetők nem értik, miért kell börtönben lenniük, hisz nem öltek meg senkit…
-
Freddy76
addikt
Megjött az Amazonról a hatos óradoboz, de valamit összekavart a raktáros…
-
Freddy76
addikt
Nem kínai, nem olcsó, de érdekes...
-
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Első. A második kissé sok.
-
Freddy76
addikt
Az evolvens (már csak kis betűvel írom): oldalán: “Minimalista design, svájci precizitás. Fedezze fel a kollekciót, amely nem csak méri az időt, hanem stílust ad neki”. Mindeközben: az automata és a kvarc szerkezet is japán. Nem tudom, ki van emögött, de már nem is érdekel…
-
Freddy76
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Sajnos nem vicc…
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem eleinte (kb. az első és harmadik órám között, ami egy szégyellnivalóan rövid, két hetes időszakot jelent) még érdekes volt, aztán kezdtem rájönni, és a negyedik órámra (ami egy újabb gyalázatosan rövid időszak, 8 nap) már tudtam, hogy egy pofátlan lehúzás az egész.
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Én is terveztem venni egyet, a feleségemnek pedig megvenném az órát, amely "a modern nő erejét, fegyelmét és ösztönös energiáit ünnepli". Még kellene egy Győzike óra, hogy az ünnepi alkalmakra is legyen valami.
Az Evolvens most csinált magából végérvényesen egy nevetséges brand-et. Már az a vergődés is szánnivaló volt kissé, amit a kvarc "Hunor" órával művelnek (ami annyira limitált, hogy még most sem tudtak eladni belőle 500 darabot): folyamatosan tolják az együtt az űrbe szöveget, de azt nem említik, hogy az órájuk csak Floridáig jutott, az űrbe nem...
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Óvatosan, vagy elvisz a kínai titkosszolgálat
.Karácsony és szilveszter között voltunk a Szépművészeti Múzeumban az agyagkatona kiállításon. Sok helyen volt kitéve térkép, amely mutatta az első kínai császár birodalmának alakulását. Bár totál irreleváns volt, mivel akkor még nem volt a birodalom része, minden térkép alsó sarkában ott volt külön négyzetben Tajvan szigete. Gyanítom, a kínaiak szerződésbe foglalták, hogy így kell a térképet megjeleníteni...
-
Freddy76
addikt
Megjöttek a cuccok. Az aranyszínű borzalom a legolcsóbb szíj volt a Temun, azon fogok gyakorolni.
-
Freddy76
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Randa macska líroz?
Nem, úgy általában az egész. Odatesznek 14 éves gyerekeket, hogy tessék, itt van kétszer negyvenöt perc, két qrva nehéz feladatsor, amit úgysem tudsz megoldani teljesen, ha nem vagy zseni, de ne aggódj, csak a jövőd múlik rajta. És, ahogy a macskás vers, a hexameterezés, a középkorú testmozgási formákról értekezés, vagy éppen a 100 tallérból mennyit ér a munkaruha példa is mutatja, nem éppen hasznos tudást kérnek számon. A lányom történetesen nagyon drukkolós típus, ugyanakkor szóban lehengerlő, esszét írni nagyon tud (az 10 pontos lett), de a mateknál lefagyott. Nem lettek amúgy rossz pontjai, sőt, nagyon jó gimik nyelvi képzéseire fog szinte biztosan bejutni, de a rendszer attól még szar. Nem tudom, hogy mi lenne a jobb, de 14 éves kölyköket ilyen stressznek nem lenne szabad kitenni, gondolok itt a vizsgára, és az egész felkészülési folyamatra. Persze .... - és folytathatnám a mondatot, de akkor már moderálás áldozata lenne.
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Baszki, de jól néz ki ez az óra ezzel a szíjjal.
Én egyelőre a tömeggel sodródom, tegnap megrendeltem az 1963-at. Hosszas tépelődés után a 38 mm méretet, a 40 milis lug-to-lug-ja lehet, hogy nagy lett volna.
Annyira felb@sztam magam a központi középiskolai felvételin, hogy már forradalmat akartam szítani, erre hétfőn após is összetöri magát, leb@sztam az egyik felnit az Alfán, macska is beteg lett, két opció volt, pia és xanax, vagy egy óra. -
Freddy76
addikt
Összegyűlt pár rendelnivaló a német Amazonról. Azt néztem, hogy náluk is vannak 1963 órák. Igaz, valamivel drágábbak, mint az Ali, de a többi rendelés miatt nem lenne postaköltség, emellett vissza tudom küldeni indok nélkül, ha nem jó a méret, vagy nem tetszik. Csak gondolkodom, és remélem, hogy lebeszéltek.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Feleségem megrögzött okosórás volt, iWatch volt a kezén szerintem az elmúlt öt évben. Karácsonyra kapott tőlem egy ilyet, azóta előkereste a sok éve kapott Longines-ját (kvarc), most vitette el velem a Swarovski óráját elemcserére (szerkezetcsere lett belőle), és már a hét négy napján órát hord.
Szóval lehet, hogy kuntics is így jár.
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Nézegettem most a különböző 1963-akat, és rákerestem a lug-to-lug méretre. Elég nagy az óratokhoz képest. Nekem 19 cm körül van a csuklóm, de lehet, hogy a 40 mm az 50-51 lug-to-lug nagy lenne. A 38 mm pedig talán kicsi, ha figyelembe veszem a 38 milis Militadot a csuklómon. Ez 38 mm, 47,5 mm lug to lug mérettel.
-
Freddy76
addikt
Idegesítenek a másik órás topikban, és én is idegesítek másokat, rendelni kellene valamit Kínából, hogy lenyugodjak.
-
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én is így gondolom, de a feleségem nagyon földhözragadt, inkább a gyereknek akar lakást venni
. -
Freddy76
addikt
Legyünk hűek a topik címéhez. Rendszeresen járunk a budapesti kínai "negyedbe", ott ilyen sört ittam, amikor még ittam sört:
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
2025. április 30-án 23.00 után pár perccel rendeltem egy sört, történetesen egy Pilsnert, azóta nem iszok sört (a másik topikban írtam, hogy 144 kg és egy szar vérkép miatt életmódváltás volt, azóta száraz pezsgőt iszok, ha iszok). De korábban ittam Heinekent,. valóban.
Szerk.: de ha már sör, én cseh söröket ittam elsősorban, félig cseh feleséggel ez mondhatni elvárás volt. Ezeket a kézművesnek hívott vackokat soha nem bírtam, azoktól csak a fejem fájdult meg...
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Lehet, hogy buta kérdés, de legalábbis furcsa: élőben milyen ez az óra? Nem furcsa feltenni csuklóra a vörös csillagot? Engem vonz a külső, és van mögötte történet, ami szintén fontos. A szerkezet nagyon szép, különösen a hattyúnyakkal (bár a tied pont nélküle van, ha jól látom). Bár ez rajtam kívül szerintem senkit nem érdekelne...
-
Freddy76
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Mindenképpen hattyúnyakast (de furcsa ez így leírva) szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hónap garancia, számlával!
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
.
.

.