Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ennek a Hruodland-nek a subbrandje a korábban már emlegetett - viszonylag új - Militrek.
Amit még nem tudok hova rakni az a MacArlon. Rozsdamentes, zafíros, NH35-ös búvárokkal érkezett meg a 60-80 dolláros kategóriába.
-
Churpik
aktív tag
Nem akar valaki kakukkos órát építeni?
-
Churpik
aktív tag
Ha már kínai és óra: az okosvonalon a OnePlus Watch 2R van most jó áron. Snapdragon processzor, GPS, Amoled, cserélhető 22-es szíj, aluház, kétsávos WiFi, stb. Minden Google Playes app hozzáférhető rajta. EU-s raktárból jön, ha van még 9 EUR-os kupon, akkor az ára 30e Ft alatt marad [link] (itthon ~60e).
-
Churpik
aktív tag
Érdekesség: előznek a kínaiak. Az új Huawei Watch Ultimate 2 okosóra (~300e Ft) lehetővé teszi a víz alatti kommunikációt is búvárcsoportoknak. Mivel a rádiójel víz alatt nem terjed, ezért a Huawei egy újfajta, okosórákban még nem használt technológiát használ. Zafírüveg és forgatható kerámia lünetta jár hozzá.
-
Churpik
aktív tag
Nem tudom mennyire jó ár, de 76 USD-ért adja most az Ali ezt a Black Bay 58 homage-t zafírral és NH35 béléssel (~24800). [link]
-
Churpik
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kvarc vagy automata?
Pénteken akadt meg a szemem a Ciga Aglaia női órán, van kékeszöld opál (fél)drágaköves számlappal. Zafír nincs, de eléggé adja az ékszer érzetet még a csomagolás is. 33x33x9 méret, 60g, mágneszáras fém karkötőn, Miyota kvarccal. Kuponja Agla70, ha működik akkor 18e Ft-nál megáll. [link]
-
Churpik
aktív tag
válasz
bigrob
üzenetére
Elvileg kínai lerakatból jön, és elvileg 175 USD (=150 EUR) alatt nincs vám. A szállítás ingyenes, és elvileg az ÁFA-t befizeti a Csiga. Elvileg úgy kellene működnie, mint bármilyen Aliexpress-es vásárlás...
Jövő hétre többet tudok majd, amikor a csomagomról már több infom lesz.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
A női kvarc óráknál is van valami, az Aglaia sorozat féldrágakő számlapokkal (malachit, opál, tigrisszem, rózsaszín gyöngyház) 18000-ért ment az Agla70 kupon után (70% off). Miyota 2036 van bennük. Nincs két egyforma számlapú darab.
A Sparkle meg 29000 Spark70 kuponnal. Van benne cirkónium rendesen
Ezek is egyedi számlaposak, belül Miyota 5Y20 kvarc.Női automata skeleton meg van a fehér Machina, tökugyanaz, mint a Gorilla, a kuponja Sale65.
Legalábbis tegnap még ezek működtek.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Lehet, hogy csak a Gorillához jó a kupon
Bár abból is kifogyott már a lila, meg a 18K arany változat. -
Churpik
aktív tag
Remus389
bigrob
dilajoska1... és mindenki más aki kedveli a skeletonokat:
A Ciga honlapján még működött a tavalyi SaleNow kupon, -66%-ot ad.Végül behúztam a Great Ape-et.
De persze van Eye of Horus, meg egy csomó más modell is.
-
Churpik
aktív tag
Remek, köszönöm a visszajelzéseket.
-
Churpik
aktív tag
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Megvolt a svéd Techné review. Ár-érték arányban szerintem nem rossz. Ugyan zafírt nem ad, de legalább rendes dobozt adnak hozzá, meg két év nemzetközi garanciát. Belül meg egy Seiko VD78 kvarc ketyeg.
Feliratkozás után még 10% lejön belőle.
-
Churpik
aktív tag
Esetleg egy Addiesdive GMT (AD2050) svájci Ronda 515 szerkezettel?

-
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Esetleg az AE-1600? Azt azért könnyebb leolvasni.
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Engem sajnos sokszor pont ez tart vissza az óravásárlástól (márhogy ha semmit sem tudok egy adott szerkezetről).
Tavaly decemberben volt ugye az az akció ahol a Ciga Design Series X Gorilla skeleton órákat dobták utánad 44 ezerért (itthon boltban 150e...). Jó vétel lett volna, meg még tetszett is, de.
Annak a szerkezete (ami rá van írva) CD-01. Nekem ez így tök semmitmondó, és már látom magam előtt, hogy ha bármi gond lenne vele még csak azt sem tudom, milyen alkatrészt kell szerezni hozzá (azaz minek a másolata).

-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem is tetszik, bár most már belelátom a rózsaszínt is, amióta írtad, elsőre nem vettem észre.
Jó ez a fekete-piros nájlonnal és a fekete-piros mutatókkal. A fotódon szinte sárgaréz szerű a tok.
Mi ez a HZ8240 szerkezet? -
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ja látom, kösz, kívül is van egy golyó
-
Churpik
aktív tag
Ez hogy működik?
-
Churpik
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
A következő fokozat az, amikor Aliról akciósan veszel egy Smaelt vagy valami hasonlót ~1500 Ft-ért, amit nem sajnálsz. Ha tönkremegy kidobod és veszel másikat. Pontos kvarc, nincs töltő, és nincs aggódás a sérülések miatt sem.
Nekem több ilyen órám is volt, ami bírta a kertimunkát, betonozást, költöztetést, stb. Fél év vagy másfél év után veszel valami mást, és az újdonság érzete is megmarad. Általában az eltörő műanyag szíj a szűk keresztmetszet, meg az elrohadó csavarok, stiftek.Nincs féltenivaló G-Shock, meg jaj mi lesz ha karcos lesz. Ráfolyt a ragasztó? Isten éltesse. Túl közel nyúltam az elektromágneshez? Kit érdekel. Odavágtam a csatot vagy a számlapot valami kiálló vasdarabhoz? Belefér, majd ha már nem látszik rajta a karcoktól az idő akkor nézek valami hasonlót, esetleg más színben
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Igen, kicsomagolta. Long Island Watches. Kicsit számolgatva vámáfával már kb. 35 mire ideér. És zafírt nem ad. Így hiába "Designed in Switzerland".
-
Churpik
aktív tag
Techné Principio Merlin, 39.5 mm, Seiko VD78 kvarc, 59 USD

-
Churpik
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
MWC szerintem nem rossz, sokszor ő is nagyon lényegretörő, de kínait csak akkor mutat be ha azt golfütővel csapkodja.
Én még szoktam nézni a Ben's Watch Club-ot, ott elég jó összehasonlítások szoktak lenni.
Meg természetesen az ausztrál Jody-t, bár ott már sokszor túltolt a pozőrködés, és némelyik nagyobb kínai gyártót elvből nem mutat be ő sem (pld. Cadisen, Tandorio, stb.).
Nico Leonard meg egy igazi gyökér, de egy csomó mindenben sajnos igaza van, csak ezért szoktam nézni.
A magyar megmondóember felhozatal meg egy igazi tragédia, néhányat már itt is megemlítettünk, a Beszéljünk Órákról sapkásától a mi kis Statler and Waldorf duónkig.
-
Churpik
aktív tag
Tiszaújváros, mindent elvittek.

-
Churpik
aktív tag
"A Foxpost teljes szolgáltatása leáll az alábbi idősávban:
2026. február 7. (szombat) 22:00 – 2026. február 8. (vasárnap) 06:00A karbantartás miatt ebben az időszakban a rendszer inaktív lesz, így többek között a csomagautomata-hálózat működése, valamint a weboldal is szünetel."
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem is az első tetszik inkább. Jobban leolvasható, bár a segédszámlap maradhatott volna világos, így a fekete alapon piros mutató nem fog látszani sötétben, hiába a lume.
A másodiknál kicsit túl sok az árnyalat, nem olyan letisztult (szerintem). Kék+sárga+piros+szürke számlap a világosszürke tokhoz és ehhez még fekete+narancs canvas.
-
Churpik
aktív tag
válasz
bigrob
üzenetére
Ha bumszli kell akkor a Smael ana-digik olcsó kategóriában jók, és elég vaskosak is. De azt tudni kell, hogy kb. 2 év után az összes fém alkatrészük elrohad a csavaroktól a koronán keresztül a csat stiftjéig.
Még nagyobb bumszliért: Invicta, ott garantáltan találsz fekete-sárga kombókat brutál méretben.

-
Churpik
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ana-digiből sajnos kis méretűt nem találsz. A dupla szerkezet miatt jó vaskos mindegyik.
Skmei és társai nem adnak 50m WR-nél többet.
A Skmei 2100-hoz hasonló a Smael 8088 és a Sanda 3341 (színességben). -
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
A szíja rövid (max 205mm), bár lehet, hogy ez neked nem probléma, meg amúgy is cseréled a szíjat.
A dome-os vastagsága 14 mm, azért az dagi. De lehet, hogy esztétikusabb, mint a flat.
Viszont single dome, vagyis torzít a szélén.A dátumot nem fogod tudni leolvasni, de gondolom ezzel tisztában vagy
-
Churpik
aktív tag
Alapdíj...

-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Pont azért neveztem "hírhedt"-nek, mert kis utánajárással is olvasgathatsz róluk elég rossz (leírt) tapasztalatot. Én nem fogok ideírni semmit, azt is posztoltam, hogy miért nem. És nem fogok ide a fórumba másolgatni sem máshonnan, felelegesen, főleg mert a többség nem kíváncsi rá.
-
-
Churpik
aktív tag
Most láttam, hogy a Rollstimi 2026-os Pelagos homage ráncfelvarrása új logót kapott, és a szerkezetet lecserélték NH35-ről Epson YN55-re (más néven Orient F6922).
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Általában a gombokkal helyre lehet tenni a kvarc kronókat. Így működik pld. a VD53 is (elemcsere után, stb.). De csak másodpercet tudsz léptetni. A VK mechanikus "kalapácsos" szerkezetes (a snapback), így ha mellémegy akkor esélyes, hogy nem teljes másodpercet fog elmászni. A mutatókkal lehet utána babrálni, de a gyári összeszerelési minőség akkor odavan. És ha visszarakod a mutatót, akkor is esélyes, hogy a mutató megint nem lesz pontosan a helyén a következő snapback után.
Persze valakit nem zavar, ha nem pont 12-n áll a mutató, csak kicsit mellette.
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
A snapback sz*rik be rajta, ha sokat nyomogatják (nem áll vissza alaphelyzetbe), az eredmény komplett szerkezet csere. Van olyan órás, aki újra rakja a mutatókat (a segédszámlapos kis mutatók jó szórakozást jelentenek), de a Seiko hivatalosan ezt nem javasolja, csak a teljes cserét.
-
Churpik
aktív tag
válasz
elpescador
üzenetére
Számomra a ceraluminium és hibrid-kerámia tokok is teljesen feleleges felvágásnak tűnnek. Nem érzem úgy, hogy az óraipar jobb vagy több lenne tőlük.
-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Jó észrevétel, meg is jelentek a koronán a már jól ismert zöld pöttyök. Csiszolás átmenetileg segített rajta.
Az óra újkori ára ~3000 Ft volt. Megszolgált, de azért két évnél többet néztem volna ki belőle. Az új csavarokkal + takarítás után talán még két év lesz benne.
Belül Epson AL35E van, talán az a letartósabb komponense
-
Churpik
aktív tag
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Betettem négy rozsdamentes csavart, azt nem értem a kínaiak miért nem tudták eleve ezt csinálni vasszög helyett.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Smael 1545
-
Churpik
aktív tag
Innen is üdvözlöm a Smael gyár dolgozóit és mérnökeit, akik alapos megfontolásból rozsdamentes stiftek helyett inkább 4 db elcsípett vasszöget tettek be szíjrögzítéshez - az órán legalább négy helyen feliratként szereplő vízállóságot szem előtt tartva. Az óra vízálló, csak éppen a vas nem az. Vagyis kb. két évig állja a vizet.
A rozsdamentes csat viszont valóban rozsdamentes, de a beletett stift megintcsak egy sima vasdarab. Ennyit a rohadásról.
Ha valaki Smael ana-digi órát vesz azonnal ellenőrizze, hogy a stift valóban rozsdamentes (elég egy stiftet kivenni és jöhet a mágnes), és nem pedig szög.
Cseréhez mehet hatlapfejű belsőkulcsos M2x12-es csavar.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Pont ezért szoktam viccből kihúzni a szelektív kukát, és utána megszámolni, hányan húzták még ki
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nálam még előfordult a WD40 + kalapács kombó is
-
Churpik
aktív tag
Ez a [Ratio FreeDiver] ez miféle? NH35, zafír, full acél, 200m, 85 dollárért.
Valami stiklit szimatolok itt.
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem anno kötelező munkahelyi továbbképzésként szerepelt a kínai nyelv ismerete (az orosz, angol, francia és román mellé), intenzív oktatás keretében, eredeti kínai anyanyelvű tanárnőt kaptam (az angol és a pinyin volt a közös amin megértettük egymást) és ott tanultam meg igazán, hogy a kínaiak tényleg nem sz*roznak: kb. egy hónap után kínaul diktált és nekem már a táblára kellett írnom írásjelekkel amit hadart. Ahhoz képest meg a franciatanár hónapokig tanítgatta az emparfé-passzékomopozét... teljesen más lépték, más kultúra.
Egyébként nem nehéz nyelv, csak elsőre tűnik ijesztőnek. Ha már benne vagy nagyon sok minden adja magát. És eldobják az agyukat ha egy európai váratlanul kínaiul szólal meg, kaját kér, stb.
A vietnámi is eldobja az agyát ha kínaiul szólsz hozzá, csak kicsit másképp, erről van negatív tapasztalatom
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
A sufni, igen. Az alkatrészek között, olajos rongyokba csavarva. Azokhoz senki nem nyúl.
(Már rég elkerült onnan, és mivel senkinek sem tetszett, még ajándékba sem kellett, így azóta is a dobozában pihen valamelyik szekrény tetején.)
Esetleg a fehérneműs fiók alja, mint a 80-as években a dugi Playboy magazinokkal?
Kell valami izgalom az életbe, hasonló, mint 30-35 évvel ezelőtt.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Számlap meg mutatók nélkül? A mutatókat csak visszarakni idegölő
Volt az a készlet, a csináld magad búváróra szett az NH38-cal.
[DIY Watch Club] -
Churpik
aktív tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, hogy ha kiveszed a tokból az NH35-öt és úgy viszed zacskóban/dobozban a szervizbe, úgy bevállalnak-e mondjuk pld. egy beállítást. Vagy ha addig átrakod egy Seiko tokba (csak azért, hogy ne legyen rajta Pagani vagy Ixdao felirat).
-
Churpik
aktív tag
Törölve
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ez érdekes, 20 ezer alatti árról indul NH35-tel, legalábbis annak kellene lennie, 24 követ ír, de sehol nem találom a hirdetésben a szerkezet típusát. Japán-japán, a tesztekben is NH35 van, de a legfrissebb amit találtam az is már 1 éves. 8215 gyanús, vagy ami még rosszabb: valami kínai szerkezet, csak a hirdetést nem javították?
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Sajnos erről a kicsi MDV-10-esről jó véleményt még nem láttam. Minőségbeli problémákat emlegetnek, az 50m karcsú, és még túlárazott is (sokszor drágábban adják, mint a Duro-t). Jó kérdés, hogy ennyiért akcióban megéri-e...
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Boldog Karácsonyt!
Ezt lehet kapni Welly Merck néven is? [link]
-
Churpik
aktív tag
Azt hittem az eredetit már nem lehet alulmúlni
[link]
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Az nem úgy volt, hogy Kína a ritkaföldfém export leállítását válaszként adta arra, hogy a hollandok lefoglalták ("ellopták") a kínai tulajdonú Nexperia chipgyárat még szeptemberben "EU biztonsági okok"-ra hivatkozva? Akkor volt, hogy a német külügyminisztert nem fogadták Pekingben.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem, a te órád emiatt beat erroros. [link]
Amúgy klassz nálatok a veranda
-
Churpik
aktív tag
-
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nagyon szép, gratula!
Sikerült Seiko szívvel hozzájutni, vagy már a 8215-ös kiadás?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AKCIÓ!! 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Asus TUF Gaming 15.6 FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár abból is kifogyott már a lila, meg a 18K arany változat.