- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Eddig még én sem.
driv4r #51358:
Az ügyfelek közt szerepel az Islander is, ennek apropóján ránéztem az oldalukra, rég jártam ott. Ez a szolár titán cucc egész szimpatikus. Bár ez is jobb lenne 38-39mm-ben, de a titán miatt belefér a 40 is.
Sajnos ez pont nem Ameriquartz.
Movement:Miyota 2170 Ring Solar
Case:Blasted Titanium with scratch resistant HV1000 Coating, 40mm x 10.4mm thick. 47.5mm tip to tip.
Back:Solid etched screwdown
Crystal:Anti-reflective flat sapphire
Band:Black woven nylon with quick-release pins, 20mm
Water Resistant:100 meters
Weight:42 grams
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Ez még talán a jobbik eset, mert az alzaboxban csak bolti rendelések vannak, a vásárlók visszakapják a pénzüket, vagy újra feladja a csomagot az alza. Hogy az alza hogyan enyhíti a kárt, az már az alza dolga, de gondolom, ugyanúgy, mintha a raktárukba tört volna be valaki.
Ami viszont kellemetlenebb lehet, ha mondjuk egy foxpost automatát törnek fel, ahol magánszemélyek közötti csomagok is vannak, ami akár egy karóra is lehet. Ott már elég nagy szívás, ha a futárcégnél van egy maximum kártérítési összeg, pl. 50-70 ezer forint, az óra meg 150 ezer volt. -
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére

Csodálatos márka, órázásom hajnalán figyeltem fel rá, minden Vatera hirdetésen kötelező jelleggel odabiggyesztették a '(Breitling)' jelzést a Sicura név mögé, paraszti ésszel azt gondoltam, a Breitling valami olcsósított almárkája lehetett a szélesebb néptömegeknek, öntvénytokok, pecekgátas szerkezetek, koppintott dizájn, ezt a teóriát erősítette a szintén gyakori 'Sicura by Breitling' eposzi jelző.
De nem, pont fordítva, ők vették meg anno a fizetésképtelen Breitling védjegyeit, Navitimer stb., a végén meg a cégnevet is, tehát volt egy időszak, amikor a 'Breitling by Sicura' lett volna a korrekt, kicsit olyan a sztori, mintha ma a készpénzben lubickoló Addiesdive megvenné mondjuk a csődközeli Atelier Wen nevét, aztán fel is venné azt.
Dr. Iver 'Tücsök és bogár' sorozatának mai ingyenes darabja, a teljes sorozat prémium előfizetőinknek elérhető a Substack-en
-
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Igen, forintot töltök revolutra, és ott át is váltom dollárra (vagy euróra, bolttól függően, pl. steamem euróban fizetek).
Általában pont annyit váltok, amennyi a végösszeg, mert így jobban (forintra pontosan) nyomon tudom követni, hogy mire mennyit költöttem, akár egy héttel és több vásárlással később is, miközben az árfolyam is változik.Szerk.: Ja, és természetesen egyszerhasználatos kártyát használok.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Rendes volt tőled, bírtam rajtad ezt az órát.
Megirigyeltelek most ezért a képért, rég voltam ilyen helyen és helyzetben. Egy tök idegen kocsmába kellene elmenni, tök egyedül, egy kisebb városban vagy faluban, az elején még gyanakodva nézegetnének, de a nyolcadik száraz fehér hosszú után már kezdene megtörni a jég, zárás után meg a főtéren folytatnánk az újdonsült kebelbarátaimmal, még a kiérkező járőröket is rábeszélném a bulizásra; ej, sose halunk meg, ugye jól mondom, biztos urak?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Enyém sincs már meg, új gazdája nagyon szereti. Nekem hangyányit nagy volt, és mindig a központi mp mutatót néztem először, nem a kis mp-et. Szegecses fekete bőrszíjjal igen jól mutatott. 38-ért vettem anno, mai árakhoz képest drágán.
Raziel : Régóta nézem, lehet behúzom, még ha nincs is rá szükség. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Sungoo
üzenetére
Hogy szemléletesebb legyen, talán ez még belefér (prokasztináció amúgyis rulez
)Telefonnal, közelről készült képen ez kimondottan nagynak tűnik a 20.5 cm körüli csuklómon is, pedig valójában egyáltalán nem az:

Normál látószöggel jóval távolabbról nézve viszont majdhogynem kicsinek hat, kb. ez a min. méret amit szeretek:

-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sungoo
üzenetére
Mivel nem normál látószöggel (50 mm körülinek megfelelő objektívvel) hanem a telefon nagylátószögével készíted, nagyon közelről, ezért sokat számít az az egy centi is, amivel közelebb van az óra.
Próbáld ki, h lefotózod így, telefonnal, majd megnézed a fürdőszoba tükörben is, teljesen más hatást ad.
@zolikaDB: úgy, úgy

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Ez jó óra, kollégámnak vettem ilyet pár éve, és nagyon szereti. Orient automata volt belül, de asszem NH-val is van. Nekem sajnos nem jó a csillogó mutatók és indexek miatt.
Fogyni könnyebb lenne, ha nem lennének tele az élelmiszerek minden nem oda illő anyaggal. Anyagilag ugyan segít a kormányunk a fogyásban (
), de még így sem megy. -
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Apránként, minden coin kedvezménnyel veszek alin. Csak a napi 70-75 coint veszem fel, és úgy tűnik, hogy ez kevés volt ahhoz, hogy tartsa a lépést a vásárlásokkal, így szép lassan kifogytam belőle.
tboldi #47650:
"Éjjelibagolykutya vagyok."
Én is, bár 4-ig azért ritkán vagyok fenn, már csak azért is, mert reggel 8-tól meló.
Mindenesetre most sem hallgattam Tedre...
Viszont már több mint fél éve nem vettem órát, mondhatjuk, hogy megérdemeltem.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sungoo
üzenetére
Jelezheted a jutalékigényed a Pagani felé
De tényleg köszi a tippet, régóta szerettem volna egy ilyen stopper kialakításút, még vmikor a 80-as évek elején volt apámnak mechanikus szerkezettel (és ez mint mecha-quartz még érzetre is tök ugyanazt adja, még a gombok is ugyanúgy pattannak mint egykor az övén, csak ez persze sokkal pontosabb) -
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Áprilisban volt utoljára egy nem korrupt random offline mentésük, ehhez képest tényleg örülhetünk, hogy itt megvannak a frissebb dolgok, mondjuk hellyel-közzel. Az ide feltöltött képeim teljesen eltűntek, de az nem zavar, némely beírásom hiánya jobban. Átmegyek telóra, teszek fel képeket majd.
Én a pihenő alatt nem vettem semmit Aliról, az utolsó két rendelésem az összeomlás előttről még meg annyira botrányosan rosszul sikerült, hogy kicsit el is ment a kedvem órázástól. Pedig csak szíjak voltak, de nagyon benéztem. Illetve lemaradtam még egy jó menta Addie vételről sógornak, 11 ezer körül lett volna.
Fájdalomdíj gyanántHirtelen felindulásból vettem inkább magamnak egy valódi 24 órás szerkezetű worldtimer órát, nem Aliról. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Ne már, pedig dicsértem. Nekem szimpatikus a szerkezet, sztem azóta azt az illesztési problémát is orvosolták a gyártók. Mondjuk finnyásabb órás nem nyúl hozzá, előítélet. Pedig bírja napi hordósnak is, annyira nem lehet gyenge az anyagminőség. Gonzi réges-régen mintha tesztelt volna egyet. - Az a tok, ami a képen van, még praktikus is (ha nem koronazáras).
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Igen, háromhoz is volt szerencsém. Ebből kettő kifogástalan, egy felhúzáskor kiakadt (sztem két fogaskerék rosszul illeszkedett), de azért fel lehetett húzni. Mindhármat be lehetett lőni napi pár mp pontosságúra, egyik hattyúnyakas volt (túl rövid hernyócsavarral). Régebben, még a topikszakadás előtt írtam róluk valszeg. Én be merném vállalni, legrosszabb esetben csere 12 ezer Ft, v kicsit drágábban echte Unitas. A Luminor Marina-szerű tok nem előnyös a koronavédő miatt, zavarja a rendszeres kétnapi felhúzást. Radiomir-féle volt a nagy kedvencem, bár a drótfülekre vigyázni kell, pici csavarok gyenge menettel. Talán még veszek egyszer ismét, ha a nyugdíjak visszakapják a svájci indexálást, v olyan arányban emelik, mint szeretve tisztelt miniszterelnökünk illetményét.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Csak ezt a kis egyszerű zöldet nézegetem egy ideje, bigmasterg is ilyet csípett meg FB-on. De a fekete is tetszik, meg a Pepsi GMT is tetszik, meg a faded Coke GMT is, meg a… tisztára, mintha a Gombóc Artúrt hallanám ilyenkor magamban.

-
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Dettó megszokásból én is, le kéne állni, rosszabb, mint a bagó. Ha jól értem, az új szisztémában 6 havi szavideje van a coin-nak, mégse tudom teljesen aprópénzre váltani, párezer mindig marad.
-
chubii
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Mert úgy lett összelegózva alkatrészekből. Külön vettem a zafír üveges óratokot, számlapot, mutatókat, csatot (bár talán ez mind 1 eladótól jött), a szíj ugye kézzel készült, a szerkezet pedig egy régi Molnija zsebórából lett átemelve.
Vagy 10 éve készült, nem voltam nagy óraguru akkor (most se
). Elhiszem ha készen is lehetett kapni és ez felesleges bonyolítás volt, de anno megtetszett a gondolat, hogy lesz egy "egyedi gyártású" órám. -
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Sajnos amit kaptam az eléggé leharcolt darab, nem is jár.. Nem kímélték.
Csak megtekintésre adta oda a kollégám, vissza kell adnom neki.
A másodikat nem is merem, az valami kvarc.bigmasterg#45120:
Sajnos addig gondolkodtam rajta amíg lecsökkent a coin, most már csak 6%
.
Az Aquatrident ára is visszament, 63e-ről 106e-re, úgyhogy az is kiesett.
Szerintem a Baltany marad.... -
Faresz1976
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Hát van olyan szerkezet aminél nem tanácsos dátumot állítani éjfél és reggel hat között.
Ennél nem tudom mikor nem lehetett. De olvastam utána és kiderült, hogy ennek a szerkezetnek ez a gyengéje ( meg valaki mondta is itt a fórumon ) Kézzel lehetett váltani csak éjfélkor automatán nem váltott. Ott a dátumablakban a letört alkatrész
.
-
dzsi23
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Kár, meg akartam menteni.
Dzsi23 #43811 : Nekem a 38 mm búvárlünetta nélküli (vékony peremű) tokban érdekel, h kellően nagy legyen a számlap. De nem érdekes annyira, a Vosztok 420-as óráim nagyjából megfelelnek az elvárásaimnak, tulajdonképpen felesleges is keresgélnem, csak hát a megszokás meg a szenvedély miatt lapozgatom a kínálatot.
-
vasim.ragat
csendes tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Én az eredeti ár 2/3áért tudtam eladni egy évnél nem régebbi órákat (mondjuk én se szeretek ülni rajta sokáig) és FB csoportokban az is számított, mikor került fel, péntek- szombat késő du., este van pörgés tapasztalatom szerint. Szerintem megéri levenni és újra felrakni néhány hét után a hirdetést, mert lehet vkinek akkor jön szembe először.
-
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Alin jelenleg nem nagyon kapható, hirtelen csak a 2 segédszámlapos, logó nélküli változatot látom, így az ottani ár nem releváns, a Militado weboldaláról pedig 40 ezer körül jönne ki. Ez alapján, ha hibátlan, karcmentes, akár 40-45 ezret is megérhet valakinek, aki nem akar külföldről rendelni, de inkább 35-öt gondolnék reálisnak, vagy kevesebbet, ha gyorsabban akarod eladni.
Én nem szeretem sokáig hirdetni az óráimat, ezért sokszor árverésre rakom fel, de nem ajánlom, mert ha nincsenek beépített embereid, akik feltornázzák az árat, nevetségesen alacsony áron kelhet el... pont ezzel az órával (meg néhány másikkal is) én is így jártam...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Tudom, miről beszélsz.
Vagy legalábbis gondolom. Carnival is tudja ezt, és egy Paganival is jártam így. Nem kukáztam, de rengeteg időm és több rugósfülem is ráment a műveletre. Valahogy a stift nem akart bemenni a furatba, nem volt vonalban az egész. Végül vmi vékony lappal benyúltam a tok és a végszem közé, azzal toltam helyére a stiftet. -
dzsi23
addikt
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Sungoo
üzenetére
Én is hasonlóan használom. Bal csuklón az óra, jobb csuklón a mi band és a karkötők, amik passzolnak az óra színéhez. Igazából el lehet lenni nélküle, de tagadhatatlanul hasznos egy kütyü is - értesítések, figyelmeztetés mozgásra, pulzus, vér oxigén szint, lépésszámláló stb. Én kihagytam a kütyükkel kb. 2 évet, de hiányzott, a Galaxy watch után viszont már csak egy bandet akartam, az kevésbé óra alakú, nem néz ki annyira bután.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Projektor topic
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyártófüggetlen H170/Z170 (LGA1151) alaplapok topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G2 - i5-11G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, na meg a kék is talán
. Csak azt a r@hadt 8215-öt felejtenék el. Még egy ST szerkezetnek is jobban örülnék.

.

), de még így sem megy.

.