Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norby_42
senior tag
Kék kínai:
Akartam rá színes szíjat, de nem vagyok vele megelégedve, sötétebb, mint gondoltam, és belül eléggé karistolós. De már jön a kék velúr
(Tényleg, nem akar valaki egy SKMEI 2100-at beszáron? Rám nagy, és ebben a kategóriában nem akarok kompromisszumokat kötni)
-
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ki akartak törni a dobozból??
-
zolikaDB
veterán
válasz
mexicanraven
üzenetére
Mutatom: [link]
Jubilee, 22mm, tömör végszem, 50 font + okosság.
Meg azt írja, hogy mart csat...
Illetve jár hozzá 2db rugós stift. És ez kifejezetten SKX007-hez készült bracelet. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én letettem, mert a többi órám már a lázadást fontolgatta.
Vosztok 420916 a mai.
Bukk900 : Köszi, a 47 mm teljesen jó. Cápalánccal még jól is mutat(na, ha vennék). -
Bukk900
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, csak nagyon ritkán. És tényleg azért, mert nehéz, fizikailag. Felvenni viszont könnyebb, mint egy tüskecsatost! Lehet, hogy egy titánt kellene felpróbálnom?
-
Bukk900
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Azt úgyis ledobnám, nem hordok fém szíjat!
Akkor minden óránál két magasságot kellene megadni. -
Bukk900
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
A gyártó weboldalán szerepel a lug to lug adat, 47mm, az annyira nem vészes! [link]
-
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Most, hogy a Watchdives lecserélte a logóját a Rollstimi miatt, a Rollstimi is lecseréli? Ráadásul a WD is most adott ki egy ilyen Pelagos homage-t (csak az VH31-es, és talán kisebb is), erre a RT is...
-
5-ös kezelő
senior tag
Erről volt már szó? 40 mm-es, elsőre tetszik. Paganiban volt hasonló, de a 42 mm sok volt nekem. [link] Rolls Timi szerencsére nincs felírva a számlapra, a logo elmegy. Tetszik a süllyesztett index. (Még jó, h nem akartam már automatát venni, tudnám, miért nézelődök.).
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01
üzenetére
Nekem az átfúrt tokfül a kedvencem, de megvagyok nélküle, ellenben a gyorscserés stifteket utálom a fémszíjakon... gumiszíjon nem zavar. Most is van gyorscserés fémszíjam, de erősen gondolkodom, hogy inkább sima stiftet rakok bele.
Ez a Nautiq nem rossz, csak kicsit bucinak tűnik oldalról, 12mm fölé nem szívesen megyek már, csak a Vostokom vastagabb ennél (szerk.: ja, meg a Parn...).
A fenti Proximának elnézném a 12.4-et, de csak a mecha kronó szerkezet miatt. -
andrew01
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
No engem meg ez nem zavar, sőt jópofának tartom.
Az unikornis logot kezdi elhagyni a Proxima az új modelljein, ráébredhettek, hogy tán érdemes volna váltani.
Ha rápörögtél lilára, most dobott fel egy másik youtuber is egy videót saját márkáról (Erebushoz hasonlóan, bár nem olyan színvonalon), amit pár hét múlva kezd futtatni kickstarteren. Fifty fathoms által inspirált óra, amolyan fél homázs, és pont készül belőle lila is. Fazonnak tetszett mindig ez a modell, de nagynak tartotta, így megcsinálta magának 39mm-ben
.
Ami plussz jó hír nekem, hogy nem lesz lyukas a tokfül és kapott élpolírt, szóval szubjektíven számomra telitalálat.
Majd ha készít videót a végleges változatról (és lesz ár is), akkor fontolóra veszem, de egész ígéretes.
Külön tetszik, hogy a felirat a lilán mintha halvány lila lenne... az aranybarnánál kiemelte, hogy szándékosan barnítottak a feliraton, úgy tűnik, hogy ennél is figyeltek erre, ami dicséretes.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01
üzenetére
Meglepne, ha lume-bajnok lenne, mert egy ilyen vintage stílusú órától nem várnám, de ki tudja.
Most hirtelen nem tudtam fejből, hogy melyik órám koronája jelzett, és melyiké nem, muszáj volt megnéznem... ebből arra következtetek, hogy nekem ez nem fontos, de jah, azért szebb, ha rajta van a logó. Viszont a Proximának nem az eccarvú a logója?
-
andrew01
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Hiányolom a logo-t a koronáról (más modellen). Ettől függetlenül rendben van, impozáns. Vajon a lumineszkáló rakott indexek hasonló elven lettek megalkotva, mint a CW új búvárjánál?! Kitudja, meglesném élőben.
-
dilajoska1
őstag
Lassan együtt a csapat
-
mexicanraven
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
UP, én is SKX-re keresek éppen!
-
5-ös kezelő
senior tag
22 mm-es jó minőségű acél jubilee kellene Seiko 5-re. Van vkinek esetleg tapasztalata, melyik eladótól érdemes venni?
-
dzsi23
addikt
Komoly ez a Proxima kronó, ST19 szerkezettel is csak 12.4mm, ami lényegesen kevesebb, mint egy 1963 vastagsága, és még a pici segédmutatók is kalaposak!
Ezt elmentem későbbre.
-
Faresz1976
senior tag
Új Pagani az éterben.
A PD-1792 -vel csatlakozott az SM és Cronos GS homage klubbjába.
Persze Paganihoz híven kicsit másképp
.
-
dzsi23
addikt
De ne akadjunk fenn a gmt-mutatón, nekem ezek is megfelelnének, ha léteznének.
-
dzsi23
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
Direkt kicsit világosabb lilára szerkesztettem a mutatót, hogy ne olvadjon bele a számlapba, + a számlap sötétedik is a széle felé, így szerintem mindenképp jól látható.
-
bigmasterg
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01
üzenetére
Arra is gondoltam, hogy valamelyik sima, ezüst mutatós változatról átrakom a gmt- és a mp-mutatót (mondjuk a fehér "sivatag" számlaposról, annak úgyis jól állna a piros), de a számlapon még mindig ott maradna a piros gmt felirat, még azt is le kellene festeni, azt meg nem merném bevállalni.

-
andrew01
tag
válasz
Bukk900
üzenetére
Ebben semmi kivetnivalót nem látok, mármint vizuálisan. Az más kérdés, hogy asszociatíve mihez társítjuk hangzásra... nekem sem kéne, de legalább ez egy név.
Ehhez még hasonlít is látványra, aztán ezt meg 'imádjuk' (már aki).
És ha már itt tartunk, való igaz dzsi, hogy sokszor lerontja az összképet a mutatók színjátéka az SMnél, furcsa nekem, hogy oly sok energiát fektetnek a tok megmunkálásába, de a mutatók terén rendkívül lustának tűnnek. Jó lett a módosításod, arról néznék szívesen reviewt
. -
dzsi23
addikt
Nem kellene erőltetni folyton azt a piros gmt-mutatót, nem kellene ezen spórolni...
Persze, némelyiknek jól áll, de pl. a lilát elrontja szerintem. Valahogy így bevállalnám:
-
Bukk900
őstag
Nem kell kínából rendelni olcsó és vállalhatatlan nevű órákat! Itthon is van tízezerért. [link]
-
Tarsi88
csendes tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem vagy egyedül. Én is remélem, hogy az SN0144 benéz 140k alá, de sajnos kétlem.
Azért örülök, hogy én nem ugrottam bele a Parnsrpe-ba. Nálam is kosárban volt de végül győzőtt a józan ész és nem vettem meg. Számomra ezek már nem elfogadható qc dolgok egy 10ks óránál sem. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Parn* vs Citi
UV zseblámpám nincs, pár percig voltak előzetesen egy karos LED asztali lámpa alatt, négy fotó készült, kb. ötperces időközönként. Nincs nagy diffi, azon kívül, hogy a Citi mutatói azért saját jogon is sokkal jobbak. Természetes fényben Parn* számlap fehéres, kicsit betegesen sápatag, Citi számlap inkább teltebben sárgás.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Majd elkezdem a belső felén. De nem kár érte
. A szaggal még megbarátkoznék, de a felülettel nem tudok megbarátkozni. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Csak óvatosan, ha olyan anyag, akár oldja is az aceton.
A párájával szoktak különféle műanyagokat felületkezelni. Szépen felold egy vékony réteget a felületen, és az így el tud terülni. -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én meg beteszem éjszakára ebbe, jázminos. [kép]
-
petipetya
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Elvileg acetonnal áttörölve leszedi ezt a legkülső büdös réteget.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem baj, szeretek veszélyesen élni.
Mindjárt megszagoltatom a lányokkal, majd ők kimondják rá a végső szentenciát. Kutya orra alá már odadugtam, undorral elsétált, de ő egy gyárilag beképzelt japán.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Most, hogy mondod, a zöld is elég vastag, hajszál híján 15mm, ezzel talán a legvastagabb órám jelenleg. Bár a Vostok sem lehet sokkal vékonyabb, majd előbányászom már azt is. Némelyik órámat nem is láttam már hetek óta, mert a felújítás miatt elpakoltam...
Szélességre viszont tutira a legnagyobb a Parn, de L2L-ban a Vostok és a Natural Park is megelőzi. Amúgy vastagságra a 1963 kronóm is hasonló volt, viszont azon sokkal feltűnőbb volt a 38mm átmérő miatt, az tényleg egy pici krumpli volt, csak emiatt nem tartottam meg.Jó kérdés, hogy egy év múlva meglesz-e még nekem ez a zöldség... a sérülések miatt nem mernék sok pénzt kérni érte, játszósnak meg ott van a Vostok. Talán majd valamikor elajándékozom, de most elfér, bőven van hely a dobozomban.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Kíváncsi vagyok, ebből a mostani rendelésállományunkból mennyi marad meg úgy egy év múlva:)
Én még egy fura dolgot találtam, elég vastag, olyan 14,2 mm körülinek mérem, de dob rajta a domború zafír is. Nem is igazán jó rá a szövetszíj, pláne dupla réteggel, ha úgy mérem, 17mm (!) felett vagyok. -
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Búvárok csak egész órakor merüljenek Parnsrpe órával, hogy ne kelljen forgatni a lünettát...
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Uh, ezt elolvasni is kemény volt. Nem irigyellek az élményért, örülök, hogy megúsztam.
További bonyodalmak nálam akkor várhatók, ha megérkezik egy ilyen szett, teljesen ötletszerűen rendeltem most egy feketét, na mindegy. Nálam a szerkezet se volt patyolat tiszta, tömítés ránézésre oké.
-
zoarden
tag
Mai napi viselet vízben és szárazföldön
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Csak most látom, hogy szerkesztetted a hsz-t.
Akkor neked mázlid volt, mert nalám, ahogy erőltettem, csak jobban rászorult, míg végül meg sem moccant. Aztán megpróbáltam leszedni, de sehogy sem sikerült, hiába próbálkoztam mindenféle eszközzel, kalapáccsal sem tudtam beverni a tok és a lünetta közé semmit, még a jó öreg "mindenes" késemet sem. Egy toknyitó is eltört a próbálkozások során. Pedig tudom, hogyan kell leszedni a lünettát, csináltam is már jópárszor, de ez úgy rászorult, mintha odaforrasztották volna... a késnek még az éle sem megy be a lünetta és a tok közé, ütögetésre sem. Végül csak azzal próbálkoztam, hogy a lünettát valahogy visszaforgassam a helyére, hogy 12 óránál legyen a háromszög... ehhez már olyan erő kellett, hogy a tokbefogó sem bírta, végül egy kombinált fogóval kellett a tokra ráfognom, ez még nem is okozott gondot, a tokfülek között alig észrevehető a nyoma, viszont a lünettára csak a karmos toknyitóval tudtam ráfogni, a fogó nem érte át, és hát a toknyitó sem nagyon bírta, jópárszor megcsúszott, ennek az emlékeit őrzi a lünettabetét.
Írtam az eladónak cseretokkal/lünettával kapcsolatban, nyilván nem fog válaszolni. Amúgy az NH35 is furcsán muzsikál benne, de ezt már ráfogom a kalapácsra.
-
Alpachino
veterán
Nekem ezzel a puha gumiszíjjal, egész vállalható lett
-
andrew01
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Bizony... ezt még pénteken küldtem neki, hogy még jobban tűkön üljön hétvégén a várakozás miatt

Na pont mielőtt küldtem volna kommentet, abban a pillanatban kapom is vissza - borzolja a kedélyem azzal, hogy Bécsből küldözget kirakat képeket és még vintaget árusító boltot is talált - tudván, hogy azokban szeretek legjobban gyönyörködni
. -
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Egy jótanács: ami nem megy, azt ne erőltesd.
Mármint, ha beragadt, ne próbáld tovább tekerni, mert nem fog menni, és a végén kalapáccsal sem fog lejönni, csak összekarcolod a lünettát, meg a tokot is.Egy másik jótanács: 10k felett senki se vegyen Parnrsrpe-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyéb:
Mai.
Parnsrpe
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Szuper, indul a frontsebészet

* Á, update, nem is:(
Nyers erő, de tényleg, nagyon durván, kilazult valamennyire, de a második tekerésnél megint a 35 perc környékén full kopp, aztán onnan megint brute force. Most lume pip a helyén van, pihenünk, pihegünk mind a ketten, egyelőre nem erőltetem, nem akarom úgy viselni, hogy a hátsó zsebemben állandóra egy csőfogót kell tartani. Majd kitalálok valami mást az amortizálásra. Amúgy tök érdekes, képeken nem is tűnt fel, szürke-fekete a lünetta betét. -
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
"pedig árulja vagy 20 bolt"
Ha esetleg valaki azt hiszi, hogy költői túlzás volt a 20 bolt...
Mindben kapható az AD2066. 
Addiesdive Ali-Global Store
Addiesdive CN Factory Store
Addiesdive Discount Store
Addiesdive Dive Watch Store
Addiesdive Diver Watch Store
Addiesdive Divers Watch Store
Addiesdive Factory 01 Store
Addiesdive Factory Flagship Store
Addiesdive Factory Store
Addiesdive Factory Watch Store
Addiesdive Fashion Watch Store
Addiesdive Global Flagship Store
Addiesdive Global Watches Store
Addiesdive Men Watch Flagship Store
Addiesdive Store
Addiesdive Watch Flagship Store
Addiesdive Watch Factory Store
Addiesdive Watch Store
Addiesdive Watches Factory Store
Addiesdive Watches Store
Deepseahunter Store
Heimdallr Watch Store
Honest Chinese Homage Watches Store
Thorn Watch Store(Basszus, nagyon nincs kedvem dolgozni.
) -
driv4r
aktív tag
Kapcsolatunk nem túl zökkenőmentesen indul.
Búvár, tehát az ismerkedést azzal kezdtem, hogy jó nagy svunggal eltekertem a lünettát. 45 perc környékén tartott a lume pip, akkor elfogyott a szufla, belassult a racsnizás, aztán kb. 36 percnél koppra befékezett, nem megy se előre, se hátra, és ezt most politikai felhangok nélkül mondom. Gondolom, le kell szedni valahogy a lünettát, olyat még úgyse csináltam.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Bukk900
üzenetére
A másodikat választanám:
- a 3/9/12 miatt automatikusabb az idő leolvasása, főleg oldalról vagy felülről nézve (ha csak úgy hever az asztalon random szögben, és oda kell rá nézni)
- a másodpercmutatóhoz tartozó számok és indexek olvashatóbbak
- az óra/perc mutatók jobban láthatóak
- az elsőn a nagy számlapon lévő másodpercek közötti osztásjelek túlzsúfolttá teszik a megjelenést (nem krono, így nincs érdemi funkciója) -
dzsi23
addikt
válasz
Churpik
üzenetére
Ez nagyon tetszett tavaly, amikor bejelentették.
Szerencsére nem volt egyből megvehető, volt időm gondolkodni rajta... csak egy röpke fellángolás volt, hamar lecsengett. 
andrew01 #42016:
Nem rajongok a moddolásért, de a Parn* esetén nem hagyhattam ki.
+ van egy Vostokom, amihez jelenleg van 4 számlapom, 4 lünettám, 3 mutatókészletem, jópárszor átépítettem már, de nekem az pont elég a moddolásból.
Jelenleg tetszik, ahogy van, nem építeném át lilává.
-
dzsi23
addikt
válasz
Churpik
üzenetére
Igen, én is így gondolom, csak "megkívántam" valami lilát (a menta projektet egyelőre félreraktam), és napok óta lila órákat nézegetek, de valamin mind elcsúszik... vagy nem tetszik eléggé, vagy drága, vagy gyenge minőség, vagy nem jó a méret, vagy van már nagyon hasonló órám más színben, stb-stb.
A SM maracuja megfelelő lenne, de egyelőre egy árva hír sincs felőle. Bár azon csak az indexgyűrű lila, talán az is elég lenne.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Full acél lesz az, de a végszem illúzióromboló, és valaki írta, hogy a LIGE féle Mingzhu szerkezet van benne. A butterfly csat megoldás is, hát...
Egyébként ma reggel már 16 ezernek írja nálam. -
Churpik
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Szerintem az utóbbi 1-2 évben jelentősen nőtt a népszerűségük, köszönhetően annak, hogy egyre több YT reviewer mutatja be a SM órákat, ráadásul nem nagyon van negatív kritika. Nagyobb lett a vásárlói igény, így kevesebb vagy kisebb akciók is elegendőek a meglévő gyártókapacitáshoz. Az új modellek fejlesztése is lelassulhat, hiszen a régiekre is van bőven vásárlóerő világszerte.
Ha jól emlékszem még a mi két magyar óráscelebünk (Viktor és Dávid) is vitt már online bemutatóra San Martin-t, pedig ők nem az olcsó órák szószólói, 100 ezer alatti órát nem is nagyon látni náluk. Végeredményben nem is nagyon "kínaizták".
Szóval én sem számítok nagy akciókra. Az olyan névtelen órák is kifogytak pár óra alatt akciósan, mint a Parnsrpe (csak itt a fórumon 7-8 vásárlást számoltam), akkor a San Martin meg minek törje magát nagy akciókkal.
-
dzsi23
addikt
Farasute (ennek is szép neve van) 2214
-
dzsi23
addikt
válasz
mexicanraven
üzenetére
Várható, én is nagyon várom.
De elég kicsi a valószínűsége.
Szerintem legjobb esetben a 11.11-ei akcióban adhat az ali 30-50 dolláros kupont ártól függően, kis szerencsével a SM is ad valamennyit, meg coinokkal lejön még pár dollár... Szóval csak annyi, ami tök jó, ha meg akarsz venni egy órát, de kihagyhatatlan ajánlatra nem számítok. Remélem, kiad 1-2 új modellt is a San Martin 11.11-re, mert lassan 2 hónapja csend van náluk. -
mexicanraven
senior tag
San Martinokra várható valamikor hatalmas árzuhanás, kupon kombinálás, mint régebben?

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Petipetyának nagy, neked kicsi a Monster.
Nekem (16,5) még jó. Pótszemmel v cápalánccal esetleg? Bár van elég nagyobb búvár, igazad van. Enyémnél vékonyabb kézre meg a 38-as Cadisen búvár lehet jó (szemezek vele, de a tokfüleknél nem jön be a forma vhogy). Monster előnye még nekem a day-date komplikáció.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - 16/256GB - Megkímélt állapotban - Google Jótállás:2026.12.09-ig
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Jelen pillanatban a Heimdarl Monster viszi a prímet, de csak azért mert az Addiesdive Sumo-t eladtam.

Ezt elmentem későbbre.

Mármint, ha beragadt, ne próbáld tovább tekerni, mert nem fog menni, és a végén kalapáccsal sem fog lejönni, csak összekarcolod a lünettát, meg a tokot is.
)
Talán a Heimdallr Watch Store-ban van még két darab, az összes többiben csak fekete és fehér (pedig árulja vagy 20 bolt).
Szerencsére nem volt egyből megvehető, volt időm gondolkodni rajta... csak egy röpke fellángolás volt,