Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- sziku69: Szólánc.
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
@mriya@
üzenetére
Persze. Seiko szerkezetből még senki sem látott hamisat.
Órahamisítók szoktak ST2130-at átgravírozni ETA 2836-ra, de Seagull nem is gyárt Seiko klónt, és egy ilyen átalakítást is csak a drágább ($300+) hamisítványokba tesznek, mert a szerkezet is drága, hát még a sok kézimunka vele. Olcsóbb hamisítványokban meghagyják a Seagull eredetit (ezt szokták Asia 2824/2836-nak hívni), legfeljebb a rotort cserélik az órának megfelelő hamis márkajelzéssel.
A hamisításra is csak azért van szükség, mert nem tudnak etát vásárolni, nem pedig az ár miatt. Az átalakított Seagull többe kerül, mint az eredeti. Seikot viszont bárki vásárolhat, és egy olcsó szerkezet.
Vagy esetleg kvarcra gondolsz? Á, az meg magában, tömeggyártott eredetiben (szintúgy Kínában gyártva) is olyan olcsó, hogy megmozdulni sem érdemes érte.
-
@mriya@
őstag
válasz
petipetya
üzenetére
7s3x szerkezetet fejlesztették tovább, így lettek a 4r3x-ek, amiket márkanév nélkül NH3x-nek hívnak.
Alapjaikban egyformák, nap-dátum-24 órás kijelzés, ezekben különböznek.
A következő lépés a 6rxx szerkezetcsalád, és így tovább.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy az olcsó kínai karórákban eredeti Seiko szerkezet van-e?

-
petipetya
nagyúr
Van valakinek ilyen Cadisen C2021 quartz? Milyen szerkezet lehet benne?

Ezen a fasttech oldalon jobb oldalt rengeteg Cadisen közül lehet választani a "model" gomb melletti legördülő menüben.
-
petipetya
nagyúr
Seiko szerkezetes kérdés: van valami összefoglaló a szerkezetek közti különbségről, melyik a jobb, ajánlottabb, például 7S36 vs. NH39 vs. NH36A? Mintha azt olvastam volna valahol, hogy a 7S36 nem húzható kézzel, de az NH36A igen.
A 7S36 a Seiko SNZG15-ben található (100 USD)

Az NH39 a Burei SM-15010 órában csücsül (50 USD)

Végül az NH36A a Cadisen C-1020G órában található (100 USD)

Kérdés, megéri-e egy 100 USD-s Seiko árát az ugyanannyiba kerülő kínai, mert szerintem 50 USD-nél többet nem érdemes ezekért adni. Főleg annak tudatában, hogy a Vostok vonal a remek szerkezetével erős konkurenciát támaszt a kínai modelleknek.
-
schawo
titán
válasz
hitman77
üzenetére
Jelenleg 22-24 az ára, tehát 10-15%-kal volt csak olcsóbb. De értelek, persze. Az összes Aliexpress deal ilyen, évek óta, nem azért vettem mert azt képzeltem, hogy 230 dollár helyett most szinte ingyen odaadják. Azért vettem, mert jó ajánlat. Szerintem 22-24-ért is jó ajánlat, ha most fedezném fel magamnak, akkor is megvenném. De így még megspóroltam a két órán 6 dollárt.
-
biega
aktív tag
Köszönöm a Parnis pilótára jótt válaszokat

Nem tudjátok a Tisell pilóta lug to lug méretét?
-
Fall-N
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Inkább Sinobi, a Tevise T801-es 20-22 $.
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Néhány hónapja szemezgettem egy nagyon olcsó búvár órával, amit itt ajánlott valaki. Akkor nem rendeltem meg, de most szeretném, csak nem találom.
Emlékeim szerint 10 dolcsi körül volt.
Valaki tudja mi lehetett az? -
vycman
tag
Sziasztok!
Tipp, hogy ez milyen óra lehet?
Tetszik ez a szíj is, de nem találtam hasonlót alin, valaki találkozott már ilyennel?Esetleg hasonlót tudtok ajánlani?
-
xcvbxcvb
aktív tag
Nekem ilyen van Casio B640WD [link] .Kiválóan látható tűző napfényben is, a vizet is jól bírja.Szerintem az összes ilyen kijelzős Casio jól látható.
Nagyon tetszik a tok és a szíj harmonikus formája. Csinálhatnának belőle acél tokosat is kicsit nagyobb méretben , minőségibb acél szíjjal.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Nekem van ilyen tokos órám csak 6497 es szerkezettel. Halál pontos. 5 nap alatt +2 mp. Meg vagyok elégedve vele.
Megmértem 52.2 mm lug to lug, de a 42 mm-es tok se sokkal kisebb az 51 mm-es a lug to lug mérete.(#18082) schawo Köszi. 16 körül vettem az acél színűt tavaly bf-n. Egy feketét szeretnék még, az is tetszik.
Hord esetleg valaki feketét ? Nem kopik ?
-
biega
aktív tag
Ezt a kínai pilótát nézegetem, ha van valakinek, akkor meg tudná mérni a tokfülek közötti távolságot (lug to lug)? Attól félek, hogy nagy lesz a kezemre.
Mennyire jók ezek a kínai szerkezetek, beszabályozhatók pontos működésre?
-
Breki
veterán
-
gyapo11
őstag
válasz
petipetya
üzenetére
Megmértem a Ricoh automatát, 50 teljes fordulattal kb. két órát jár, forgatási irány mindegy. Ezt fölszorozva 24 órára 600-at kell pörgetni, hogy végig járjon egy napot. Így látszik, hogy a gyaloglás vagy bármilyen más mozgás mennyire sokat húz rajta, még akkor is, ha kevésnek tűnik. Sok kicsi sokra megy alapon.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
Kipróbáltam, a Vostok rotorja ezen karlendítés esetén is hallatja hangját, tehát mozog. Talán ahhoz tudom a leginkább hasonlítani, mint amikor anno a tollra felhúzott kazettát tekertük: vízszintesen és különféle dőlésszögekben érezhetően nagyobb az ellenállás a toll és a kazetta találkozásánál a gravitáció miatt, ám a kazettát nagyjából függőlegesen tartva könnyebb volt tekerni:

-
schawo
titán
Ha valaki esetleg szeretne óraforgatót, de egy nem elég, a nagyokat meg drágállotta, akkor most van egy viszonylag jó ajánlat. 10 darabos tartódoboz, amiből 4 db forgatós. [link] Spanyolországból 1 hetes DHL Express szállítással 21ezer forintért.
A doboz kígyómintás műbőr borítású plexi lappal. A forgató váltakozva jobbra és balra jár, tehát minden órához jó.
-
rarki72
tag
válasz
schawo
üzenetére
aszfalton nyomjuk, össz-teleszkópossal és lengéscsillapítós nyeregcsővel.
a rázkódás elhanyagolható, ha arra gondoltál.
fogást talán kétszer ha váltok a 40 perc alatt.
szerintem elenyésző a nem direkt mozgás, de ha mégsem, akkor sem hiszem, hogy a rotornak az elég lenne hogy megmozduljon.
persze ahogy írtam ez csak hit, nem bizonyított tény
-
rarki72
tag
válasz
gyapo11
üzenetére
Van 7 kínai automatám és egy Orient Multi-Year.
A kínaiakat kézzel is lehet húzni a Multit nem, azt csak a rotor tudja húzni.
Ugyan nem szedtem szét egyik kínait sem, de az árfekvésekből (mind 25$ alatti) az következik, hogy az egyszerűbb automata szerkezet van bennük amiben a rotor egyik irányba forogva húz másik irányba üresen forog.
Mivel imádott Poljotomnál megszoktam, hogy minden este felhúzom, amikor leteszem szuszikálni, ezért a kínaiaknál is ez az eljárás, tehát nem tudom, mennyit dolgozik a rotorjuk, de egyszer majd rászánom magam és letesztelem.
Az Orientnél hiába az esti megszokott rituálé, mert ugye teljesen hasztalan, így arról viszont tudok nyilatkozni.
Volt amikor hét közben csak 17-22-ig hordtam kb 2 hétig. nem állt meg sosem.
Úgy saccolom, hogy az esti 4-5 óra viseletben annyit biztosan húz magán, hogy a következő 20-21 órában nem áll meg. Az ilyen esti viseletben az én mozgásom aktivitása jellemzően csekély. 10-15 km kerékpározás van jelen amiben a kezem ugye nem mozog csak a lábam
Ezen felül jellemzően csak WoT-ozok vagy filmet nézek, szóval semmi jelentős, amiben a csuklóm őrült táncot járna megizzasztva ezzel a rotort
Ha lesz kínai rotor teszt (Sewor, Paulareis, Jaragar, FnGeen), akkor megosztom majd a tapasztalatokat. -
dzsi23
addikt
válasz
petipetya
üzenetére
De mit keres Jaguar logó a Lamborghini kormányán?
Ja, amúgy az eredeti videóban elfelejtettek szólni a palinak, hogy IK Colouring órája van. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fall-N
veterán
Közben már én is szemezgettem az automata/mechanikus órákkal csak most egyelőre az olcsóbb szegmensben nézelődtem. Baba projekt van, novberben fog megszületni. Egyszer majd veszek egy Seiko SKX vagy Orient Mako II-t.
Most erre az IK Colouring Skeleton órát vettem ma meg. Lejött belőle 1 $. Ha megjön beszámolok róla.

-
Fall-N
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
A Vostok órák jók nagyon, nem véletlenül árulják őket itthon drágán. Bár mondjuk a régi orosz automata órák sem voltak rosszak. (Poljot, Raketa stb.)
Annyit lehetett csak apró negatívumként olvasni, hogy kell nekik 0-ás szervíz mert párszor előfordulhat, hogy nem elég az olajozás amit kapott a gyárban.
-
Mattb
senior tag
Srácok, mi a helyzet ezzel a "fordított digit kijelzővel". Tegnap megnéztem pár órát, és volt pár, aminek nem a karakterei voltak feketék, hanem pont a háttér. Ez jobban látható esetleg napfényben? A decathlonban voltak, ott nem igazán tudtam rájönni, hogy melyik a jobban látható, elég rosszak a fényviszonyok.
-
petipetya
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
Mintha 100 csuklómozdulatot olvastam volna valahol, de nem teszem le rá a nagyesküt.
Egyébként nehéz lenne általánosítani. Április óta van automata órám (előtte sosem volt), így az általam levont következtetések hibásak is lehetnek: más és más módon használja fel az óra a járástartalékot akkor, ha alapvetően késik, siet vagy nagyjából nullára állítva az éjszakai pozíciókkal pontosítgatja a gazdája.
Én is gondoltam már ennek lemérésére, de az óra napi szintű viselése és munka közben lehetetlen érte figyelni, talán ha iroda helyett egymagamban lennék egy pincében, vagy nem kellene dolgozni járni. De így híradás közben ezt nem lehet megítélni, kivéve ha van járástartalékot mutató kis számlap is az órán.
Ami biztos, hogy józan paraszti ésszel és minimális műszaki érzékkel végiggondolva a gyaloglás során történő kézlengetés során mozog a legkisebb ellenállással a török, hiszen ekkor kisebb a súrlódás, mint például vízszintes helyzetben, vagy 0-90 fok közötti dőlésszög esetén. Persze a Vostoknál szinte minden helyzetben szoktam hallani a rotort a RAF szíj viselése közben (így tudom, hogy nem a fémszíj csörög), nagyon szereti a mozgást. Ár/érték arányban bámulatos szerkezet van benne, dacára a nagy odafigyelést és türelmet igénylő pontosság beszabályozásának.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
-
petipetya
nagyúr
Parnis akció jött e-mailben, mégsem tudom érvényesíteni. Például ez az Avant 21 41,935 (nyuszifül?) a kosárban, míg a checkout résznél már 152 USD. Értelemszerűen annyiért nem veszem meg.
-
joci86
senior tag
Pl W800H
Ilyenem van, néha utána kell állítani az időt, de amúgy rendben. Nem nagy, vízálló, nem is vészes az ára.
Amint megérkezik a Skmei, és használhatóak tűnik, megy fel a Casio apróhirdetős oldalra.

-
DVDfun
csendes tag
Sziasztok!
FYI
Az egyik kedvenc, de számomra elérhetetlen óra a Jaeger-LeCoultre Master Geographic-ja:
Erre is igaz, hogy amit a kínaiak nem koppintottak le, az nem is létezik, vagy nem érdemes vele foglalkozni
Ma találtam rá erre a "fapados" verzióra:Megrendeltem a SS fehér számlaposat, drukkolok, hogy a dual time illetve a második időzóna napszak kijelzése és úgy egyáltalán maga az óra működjön

-
pulutodurumo
őstag
válasz
Jorgos01
üzenetére
Szerintem írj üzenetet az eladónak, hátha van neki. Árulnak ebayen is (meg bizztos máshol is). Vettem már én is tőlük több szíjat, van pár ami nagyon jó az áráért (rally, IWC stílusú szövet). Egyszer akciós volt a NATO, na az például szar; kemény, sprőd, nagyon műanyag.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az alin free shippinggel applikációból rendelve 26.97§, amiből még lejön egy egy dolláros seller kupon, azaz 25,97 § itt.
-
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Na, néztem videókat, és bizony az összes ilyen. Végül is tök jó annak, aki olyan órát keres, ami középen méri stopperes másodperceket, viszont csak egy percet tud mérni, vagy számolnia kell fejben a perceket.

(#18033) Jorgos01:
Vegyél kék óraszíjat meg piros cérnát hozzá.
Vagy csináltass, de az már költségesebb. Számomra is pont most készül egy, és pont az általad leírt színben és méretben. -
Jorgos01
tag
Ha valaki ilyen [link] , vagy ehhez hasonló 22 mm-es óraszíjat lát sötétkékben és piros cérnával az ne tartsa magában. (ebay vagy ali)
Előre is köszönöm. -
dzsi23
addikt
válasz
lood55
üzenetére
Sokan keresnek itt olyan órát olcsón, ami középen méri a stopper másodperceit, de az semmiképp sem normális, hogy a felül is azt méri.

Másnak nincs esetleg ilyen órája?
(#18031) lood55:
Akkor tekerd oda az időt a megfelelő dátumig, egyszer ki lehet bírni, máskor meg (a február-március váltást kivéve) max. 24 órát kell áttekerni. -
petipetya
nagyúr
válasz
lood55
üzenetére
A Lorus esetén alig lehet érezni a dátum állítás pozícióját, hogy szinte mindig az idő állítását kezdem el helyette. Ebből kifolyólag próbáld meg úgy, hogy éppen hogy csak húzol a koronán egy hajszálnyit körömmel, hátha ott tudod a dátumot állítani.
Persze ha teljes mértékben érezhető a dátum állítás pozíciója, és ott tekerve a koronát a mutatók sem fordulnak, akkor nem szóltam.
-
lood55
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Először a fenti kommentedre reagálva:
Bocsi eléggé hülyén írtam le, azt akartam írni, hogy a kis mutató a naggyal együtt jár és stopper funkciója van (igazából így az egyik szerintem teljesen fölösleges, sokkal jobban mutatja ha a nagy folyamatosan a másodpercet mutatná, amit amúgy az alsó kismutató mutat, a felső pedig a stopper funkció lenne).
Következő kommentedre:
Köszönöm, valóban így kell a helyére pofozni, hogy a stopper honnan induljon!A dátumot továbbra sem tudom állítani.
-
dzsi23
addikt
válasz
lood55
üzenetére
Ha csak a dátum gyorsbeállítása nem működik a fentebb leírt módon, az még talán a legkisebb gond, max. addig tekered az órát, amíg oda nem pörög a dátum is.
Viszont, ha csak "remeg", ahogy írtad, az már zavaró lehet. Egy elemcserét megejtenék, de ha utána is előfordul a jelenség valami tényleg nincs rendben."a felső kis mutató a stopper, ami ugyanazt kéne mutassa mint a "másodpercmutató", ami szintén csak a stopperrel jár"
Ez meg kifejezetten furán hangzik, levideózhatnád.

-
oba
addikt
-
lood55
tag
Sziasztok!
Megjött a GIMTO, amire már nagyon vártam:
[link]Azonban van itt pár dolog, ami miatt azt gondolom, hogy hibás az óra.
Ahogy nézegettem és nyomkodtam, úgy jött le, hogy a felső kis mutató a stopper, ami ugyanazt kéne mutassa mint a "másodpercmutató", ami szintén csak a stopperrel jár. A problémám, hogy a "nagy másodpercmutató" nem 0-ról indul, hanem most éppen 14-ről, de amikor megjött akkor még 59-ről indult. Néhány indítás-nullázás után 14-nél megakadt. Nagyon ritkán előfordul, hogy elindulni sem akar, csak remeg.
Továbbá azt hittem, hogy a jobb oldalon a naptári napot lehet állítani, mégpedig úgy hogy az állítónak két állása van. Ez a középső állásban semmit nem csinál, gondolom ott kéne a napot pörgetnie, külső állásban pedig az időt lehet állítani, az működik.
Mit gondoltok, ez így rendben van? Vagy esetleg van olyan beállítás, amire nem jöttem rá? -
gyapo11
őstag
válasz
nebancsa
üzenetére
A rugó a helyén van, az óra csipog. Meg levett hátlappal is szépen produkálta a hibát, ha megnyomtam azt a kis acél érintkezőt az elem fölött, akkor a kijelzés megszűnt, ha elengedtem, akkor visszajött. Valószínűleg lenyomta az elem az alsó érintkezőt úgy, hogy már nem tudott hozzáérni.
A repedést gondolom nem műanyag szövetre érted, én azt akarok rátenni. Vagy fémet, szilikont és egyéb műanyagokat kihagyom, bőr meg nem kompatibilis a nyárral, nem akarom évente többször cserélgetni a szíjat.
Néztem a linken fémszíjakat, egyetlen feketét találtam, egy óratípus volt ott, más szíjaknál se láttam kompatibilis órák listáját.
Lehet, hogy veszek egy 22-es fémszíjat, és bereszelem/köszörülöm 16 mm-esre úgy, hogy föntről nézve éppen az óráig érjen, mint ahogy a szilikon szíjakon látni. Vagy 20-ast, akkor 2-2 mm-t kell leszedni.
Egy órára már tettem 18-as szíjat a 15-ös helyre, de az PU leather vagy faux leather, szóval műanyag, csak akkora vállat vágtam, hogy szorosan fölfeküdjön az órára, tökéletes, egyáltalán nem látszik a barkácsolás.
De ez a Casio többet hordós, erre nem jó ez a műanyag szíj. -
@mriya@
őstag
válasz
gingerbalm
üzenetére
-
gyapo11
őstag
Automata óráknál van valami irányszám, hogy a lengősúly hány fordulattal mennyi járásidőt ad? Vagy ha általános adat nincs, akkor mondanátok egy-két óránál mért adatot? Valaki írt már egyszer ilyet itt, de nem emlékszem pontosan, hogy hány fordulat volt másfél óra járás.
-
gyapo11
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Inkább lángra gondoltam a szabaddá vált szálak rögzítéséhez. Veszek is egy 22-est, aztán meglátjuk.
-
MuNy3Z
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Huami Amazfit 2 órával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Vásárlás előtt állok...
-
gyapo11
őstag
Előszedtem egy régi Casio órámat, tettem bele elemet, jó, ráteszem a hátlapot, el-el tűnik a digitális kijelzés. Tettem bele egy kis szigetelőszalagot, hogy az alul levő negatív pólushoz nyomódó fémlap ne tudjon hozzáérni a pozitív házhoz. Eredmény ugyanaz. Több azél nyúlvány nyomódik a hátlaphoz, ez adja a csipogó piezónak az egyik érintkezést. Az egyik pont az elemet leszorító lapról indul, és amint a hátlap benyomja, az tápellátás megszűnik. Csípőfogó, nyúlvány levág, van még három, óra tökéletes.
Szilikon szíj szétmállik darabokra törik, kuka. Az egyik stiftet alig bírom kiszedni, nem nyomódik be a rugós vége, de sikerül.
És elérkeztünk a kérdésig, 16 mm-es szíj fér el, van-e olyan, ami ilyen keskenyben férfi órán jól néz ki? Eredetileg szélesedő szilikon volt rajta, ami az órával egy ívet képzett, de nem akarok másik szilikont. 22 mm a tokfülek külső széle.
Ha egy 22-es szíj két széléről levágnék annyit, hogy középen 16 mm legyen az nem lenne túl széles?
Az óra átmérője 35 mm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Anime filmek és sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- AliExpress tapasztalatok
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB fekete titán használt, karcmentes 90% akku (344 ciklus) 6 hónap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja, amúgy az ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ma találtam rá