Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nem valószínű, hogy volt nekem, viszont ilyen labirintusom volt, csak kékben. Ez ugrott be a fenti
órárólékszerről.Na de, hogy ON is legyen; ilyen órát többször is kaptam. Naponta egyszer (vagy kétszer) pontos volt, bár általában nem érte meg a másnapot.
-
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Kellett léteznie bohócmentes változatnak is.
Focisom biztosan volt, de én sem emlékszem a másik felén bohócra.
Amúgy nekem is többnyire traumatikus volt a bohócok vizualitása és interakciói*.
Szóval vagy az van:
- hogy az elménk védekezői reakciói kitörölték ezeket mindkettőnk emlékeiben.
- vagy pedig tényleg létezik bohócmentes verziói is
- vagy pedig a párhuzamos univerzumok azon példányában nőttünk fel ahol nem létezett bohóc-verziós játék, majd mindketten átdiffundáltunk abba a világegyetembe, ahol csak bohóc-másfelű focisjáték létezett és most csak nézünk ki a fejünkből-hogy mifene van...
Százalékos valószínűséget most nem tippelnék*A TV-ben valószínleg csak kényszer hatása alatt viseltem el ezeket a műsorokat. Volt valami lájtos is, azaz kevésbé riasztó: Szergej, a soha el nem fogyó hangszereivel. Az újraismétlődő geg szerint mindig elvettek tőle egyet, de a ruhájából előhúzott egy másikat.
A Nagycirkuszban fizikailag egyszer(?) voltam... Rémlik valami bohócosodás (de nem tudtam ott sem nevetni, riasztó volt ott is), meg állatok, tán légtornászok, de annyira nem maradt meg. Egyedül a rendkívül száraz sósperecre emléxem határozottan.
NEMOFF: Karórám tán negyedikben lett először. Valami Poljot lehetett... -
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ezekből nekem a focistás-golyós meg az egeres-macskás volt meg, a bohócosra nem is emlékszem (hál'istennek:)*
Játékórára nem emlékszem, viszont az általános elsőben kiadott csomagban volt egy, a leolvasás megtanulásához való óra, kartonból volt, négyzetes alapon egy kör számlap, külön voltak a szintén karton mutatók, saját kezűleg kellett összeállítani az egészet egy jancsiszeggel, az volt a tengely. Fehér volt a számlap, kék és piros volt talán a két mutató, de lehet, hogy csak a szintén a sulikezdős csomagban kiadott piros-kék számolókorongok miatt emlékszem erre a kombóra.
* fura, a Savaria link alapján mintha az egeres és a bohócos ugyanaz a darab lett volna, csak a két oldala a tégelynek. Eskü nem emlékszem a bohócfejre, vagy csak eltemettem valahova nagyon mélyre a trauma miatt:) A vasárnapi tévés matinékban is volt néha Állami Nagycirkusz közvetítés, nem igazán szerettem a bohócokat:/
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
dzsi23
üzenetére
A kör (henger) alakú, egeres meg a focikapus megvolt? Driv4r-nak tuti. Akkoriban még olyan műanyag játékórák voltak, amelynek lehetett ugyan forgatni az állítótengelyét, de a kis- és nagymutató egybe volt fröccsöntve egy fix szöget bezárva, ami eléggé lerontotta az élvezeti értékét.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
norby_42
üzenetére
Így van! Digitális órán valahogy jobban zavar az is, ha pontatlan, hiszen látszólag precíz értéket ír ki, ami aztán mégsem igaz. Analógon meg többnyire nem is olyan érdekes, épp hol jár a mp mutató.
Másrészt leolvasni is természetesebb az analógot, hiszen a digitálison egy 14:58 értelmezéséhez kell az az infó, h az 59 után 15 óra fog jönni, míg az analógon egy gyors pillantásra is rögtön adja magát a "minnyá három"
(de szomorú módon tele a net olyan videókkal, ahol USA-ban már egyetemistáknak (!) sem mindnek sikerül az analóg leolvasása...) -
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nekem is van egy ilyen golyós, mindig elfelejtem. Sosem volt rajtam, ennek ellenére a gyári gumiszíját sikerült tönkretennem, utána egy felesleges bőrszíjat applikáltam rá, de béna voltam, nem lett szép...
-
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ja látom, kösz, kívül is van egy golyó
-
Churpik
aktív tag
Ez hogy működik?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Próbáltam ezt is, de nem jön be. Az olcsó kvarcok olyan szinten pontatlanok, h naponta kellene állítanom, amihez nincs türelmem. Némelyik már kinézetre elbukik, akkor is zavar, ha csak én látom a kidolgozás hibáit. Szívem szerint nem mennék a Casio w-59 szint alá, elég is lenne, ha még látnám, s nem bujkálna bennem a kisördög, h "vedd meg, mert egyszer élünk, megengedheted magadnak" stb.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
A következő fokozat az, amikor Aliról akciósan veszel egy Smaelt vagy valami hasonlót ~1500 Ft-ért, amit nem sajnálsz. Ha tönkremegy kidobod és veszel másikat. Pontos kvarc, nincs töltő, és nincs aggódás a sérülések miatt sem.
Nekem több ilyen órám is volt, ami bírta a kertimunkát, betonozást, költöztetést, stb. Fél év vagy másfél év után veszel valami mást, és az újdonság érzete is megmarad. Általában az eltörő műanyag szíj a szűk keresztmetszet, meg az elrohadó csavarok, stiftek.Nincs féltenivaló G-Shock, meg jaj mi lesz ha karcos lesz. Ráfolyt a ragasztó? Isten éltesse. Túl közel nyúltam az elektromágneshez? Kit érdekel. Odavágtam a csatot vagy a számlapot valami kiálló vasdarabhoz? Belefér, majd ha már nem látszik rajta a karcoktól az idő akkor nézek valami hasonlót, esetleg más színben
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Pedig már megvan a halállista. Egyelőre még csak fejben, nem szívben, de sokat segített, hogy szépen egymás mellé rendezve látom őket a kis fakoporsóikban.
A végső lökés az lenne, ha mondjuk megadná magát az autó vagy a fűtés, és kellene pénz a javításra. Vagy ha vennék egy drága órát, de olyat, ami tényleg fájna, és szintén kellene a pénz, de kenyérre és tejre:)
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
"Most rend van és szomorúság."
Rendetlenség a lelke mindennek.

Anno 8 éve, a legelső hozzászólásomban éppen dobozt kerestem az óráimnak, meg is vettem egyet, de hiba volt. Eleve macerának éreztem a mozdulatsort, amíg az óra a dobozból a csuklómra került, visszarakni meg pláne (egyszerűbb volt a polcról leemelni és visszarakni, amíg nem volt dobozom), ráadásul a rekeszek szélesebbek voltak, mint a párnák, lötyögtek, elfordultak az órák, ezt a párnák mellé dugott szivacsdarabbal tudtam átmentileg orvosolni, de az is zavart, ha nem ugyanúgy, egy vonalban álltak benne az órák, szóval pontosan a helyére kellett igazítanom... ehhh... jól el is vette a kedvem. Szóval a doboztól megváltam, az órák visszakerültek a polcra, és hosszú évekig nem is vettem új dobozt, jobb minőségűnek sem láttam értelmét. Egészen 2 évvel ezelőttig, amikor egyrészt egy kis rendre vágytam, másrészt kordában akartam tartani a kollekció darabszámát. Kellett egy kis idő, de végül beválni látszik a dolog.
Persze, ha én is csak venném az órákat, és közben nem adnék el, egész más lenne a helyzet (és sajnos hamar csődbe is mennék
)."Vagy mindet eladni, és újra elkezdeni az alapokról."
Ezt bizonyára nem gondoltad komolyan, mert tuti vannak olyan darabok, amiktől nem válnál meg, akkor meg nem nulláról kezdenéd, + az emlékek úgyis megmaradnak, amik befolyásolnának vásárláskor. Erre csak egy megoldás lenne. [link]
"Vagy esetleg veszek valami kifejezetten béna középszar Breitling vagy TAG jellegűt"
Ilyen középszarok azért elférnének nálam, bár inkább előbbi, mint utóbbi.

"átmegyek flexelni a luxiba, begyűjteni azt a két kommentnyi lájkot"
Ez már tényleg a vég...
[link] -
Throme
veterán
válasz
zazenke
üzenetére
Ez így van. Nem egész két éve léptem be a mechanikus órák világába, úgy hogy több, mint a felét leéltem az életemnek. Jöttek a kvarcok is, aztán a napelemes, aztán a napelemes és rádiós is, közben a kínai órák is (ugye itt vagyunk).
Emlékszem mennyire nem érdekeltek az órák és most meg érdekelnek. A mechában nem a másodperc pontosságot keresem.
#50971dzsi23 hsz-el értettem egyet én is. Ha csak racionális döntés az elfogadott, akkor nekem a G-Shock, amúgy meg minden is.Tisztítás, olajozás téma fájdalmas lesz, bár nálam a hordási idő alacsonyabb egy órát tekintve, mint akinek van 2-4 órája és azokat váltogatja.
-
-
Throme
veterán
válasz
dzsi23
üzenetére
Nem rég vettem egy G-Shock-ot. Ez az tuti, se töltő, se pontos időt szolgáltató eszköz és ha leesik jó eséllyel semmi baja nem lesz.
1 plusz időzónát is be lehet rajta állítani. Ha csak egyetlen egy órám lehetne valószínűleg ezt választanám,pedig van minden fajtából, a mechától az okosig. -
fakekorom
tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
köszi. 1500as és 800as már megvolt, de nincs érdemi javulás. a szépség amúgy nem olyan lényeges, a szíj belső, csuklóhoz érő részét akarom
-
@mriya@
őstag
Én akkor írtam a kínai főnökömnek, amikor ébren voltam, ő pedig akkor válaszolt, amikor nem aludt. 😀
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Kíváncsi lennék, vajon milyen arányban használják egyáltalán... az órát nyilván mindig a helyi időre állítod, h sose legyen félreértés, ha pedig másik zónára van szükség és az bonyolultabb mint 1-2 óra eltérés, sokkal praktikusabb a telefonon intézni (és jó eséllyel amúgyis telefonálás miatt kell tudni az eltérő zóna idejét)
-
dzsi23
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Teljesen jól használható, de amilyen gyakran utazom másik időzónába, igazából mindegy, hogy a lünettát vagy a mutatót kell elforgatni.

-
fakekorom
tag
az olcsóbb alis órák fémszíjai mind élesek. ebből [link] próbálkoztam a 800-assal (no success), most úton van a 240-es. arra az esetre, ha ez sem, van valami más/jobb tippetek?
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Volt már elég GMT-m, tudom, hogyan működnek, illetve hogyan kell használni, szóval én sem bírnék most elolvasni erről egy cikket.

Talán ez a San Martin volt a kedvencem. Itt a lünetta belső része (24 órás beosztás) fix volt, csak a külső, városneves rész volt forgatható.
Szerk.: Ja, és 24 klikkes volt.

-
dzsi23
addikt
válasz
Throme
üzenetére
"miért jobb, ha egy ilyen kinézetű óra lünettája fix?"
Nem jobb (esetleg annyi előnye van a fixnek, hogy biztos nem forog el véletlenül, így mindig a megfelelő időt mutatja), de felesleges forgathatóra tervezni. Ott van pl. a GMT-Master, amin forgatható a lünetta, és akár 3 időzóna mutatására is alkalmas lehet, de abból az egyikhez kellhet egy 2-vel való szorzás, ami nyilván nem nehéz, de erőltetett magyarázatnak érzem, és amúgy is ki akar 3 időzónát figyelni egyszerre...
(Ettől függetlenül nagy kedvencem a GMT-Master dizájn.
) 2 időzóna meg a fix lünettával is megoldható, mivel a GMT-mutató (vagy true GMT esetén az óramutató) külön állítható. Kivéve a Vostokok esetén, ott kell a forgatható lünetta, mert nincs önállóan állítható mutatójuk. 

-
Throme
veterán
válasz
Churpik
üzenetére
Majdnem
. Ahol külön tárcsán van a másodperc mutató, elhagyva a másik kettőt.
Római számos indexek.#50949Faresz1976
Ez bejön. Nem vagyok GMT fan, ettől függetlenül nagyon klassz.
A forgó lünettákat nem forgatom sűrűn, de miért jobb, ha egy ilyen kinézetű óra lünettája fix? -
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Igen, kicsomagolta. Long Island Watches. Kicsit számolgatva vámáfával már kb. 35 mire ideér. És zafírt nem ad. Így hiába "Designed in Switzerland".
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ja már látom. Az "Öreg" videójában volt.
-
zazenke
őstag
ha valakit zavar hogy a bóvli óraforgatója oda vissza forog plusz szüneteket is tart és egy éjszaka alatt se húzza fel az óráját akkor ajánlom figyelmébe ezt a pici elektronikát távszabályzóval irányváltóval és sebesség állítóval. 3000 ft alatt kijön az átalakítás és nem kell hozzá komoly műszerész tudás [link]
-
Churpik
aktív tag
Techné Principio Merlin, 39.5 mm, Seiko VD78 kvarc, 59 USD

-
zoarden
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
el is felejtettem hogy van nálad ilyen dobozlakó.
hordod is? -
Faresz1976
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
"...tettem közeli fel képeket" helyett:
Tettem fel közeli képeket.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
zoarden
üzenetére
Egészen véletlenül nekem is egy cronos gmt lapul a dobozomban
. Maradektalanul meg vagyok elégedve a minőségével, ezért is bátorkodtam pozítívan nyilatkozni róla. Bár nekem fix a lünetta.
Korábban valakinél felmerült index felhelyezési gond más márkánál, akkor tettem közeli fel képeket a ragasztásról.
-
zoarden
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Az SM óráimból kiindulva, ha a képek és aztán a valóságban saját szemmel megnézését és a tapintást, éleket, stb. extrapolálom a Chronosra (hogy akkor az is hasonló lesz a valóságban
), akkor én is azt vélném hogy meg kell nézni komolyabban a Chronost.
Első ránézésre kétféle GMT-je is van.Fórumos véleményeket összegez(tet)ve az SM QC talán kicsivel jobb, általánosságban a két márkának hasonló szintű megítélése van. GMT típusokat tekintve pedig a Chronos csatját jó minőségűnek tartják. Némelyek szerint a lünetta picit lötyögősebb, nem olyan minőségi érzés.
Általában Chronos (még) nem olyan elterjedt, népszerű mint az SM, így kevesebb feedback van róla. -
pulutodurumo
őstag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
A waffle egyenes, leszámítva az első egy centit.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Én az ST19-es kronót néztem ebből, de kezdem úgy érezni, hogy bármennyire is lenyűgöz egy mechanikus werk, a napelemes kvarcok igénytelensége jobban vonz, az meg már van (SSC911). Viszont kár, hogy darabos a sec mutató.

-
Faresz1976
senior tag
Az én véleményem a témával kapcsolatba ( persze csak ha valakit érdekel
)
A Cronos, Baltany és a Proxima van egy "ligában" a San Martinnnal manapság. Az ár eléggé változó, na és persze a modell kínálat. Az SM óráiból dömping van, de szinte egy kaptafa mind, számlap variációkban különböznek. Ezek az órák alatt van a Watchdives, Heimdallr, Tactical Frog, Thorn és már ide tartozik az Addiesdive is. Itt is nagyon jó a tok kidolgozása, de a szíj minősége elmarad a fent említett 4 márkához képest. Van még pl. a Berny ami elég képlékeny, vannak jobb, drágább modelljei, és olcsóbbak, eléggé változatos, jól lefedi az 50e Ft-ig tartó tartományt. Na kicsit elkalandoztam.... bocsánat.Szóval a Cronos lenne az én választottam. Jó minőség, kiváló szíj, de kevesebb modellválaszték. A Baltany is jó de csak akciós időszakban!
-
Freddy76
addikt
Ez tetszik.
-
Ra3
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Sztem a review-knak igaza van, Addiesdiveot azért lejjebb tenném (amúgyis olcsósított Steeldive-nak indult), nem azt mondom hogy rossz, mert ár-érték arányban jó.
A Heimdallr-nál pl olyan extra stift megoldás van a szíjban amit máshol még nem láttam, de a Seestern/Sugess-nél látok olyan extra dolgokat (gyorsállítós csat pl) amit feljebb is ritka. Kidolgozásban pl nekem mindkettő SM szint, meg is váltam minden SM órától itthon, egy bronz pilot maradt összvissz.
Én nem vagyok az SM-től hasraesve egyébként sem, pedig az utóbbi egykét évben jópár megfordult nálam, korrekt márka, és egykét csuklólevágó hatású fémszíjtól eltekintve rendben vannak az óráik nagyon, de mostanra a hazai konkurencia beérte őket.
Amikor még csak Parnis, Pagani meg Steeldive volt kiemelkedtek a mezőnyből de annak már lassan 4-5 éve. -
bajnokpityu
félisten
válasz
driv4r
üzenetére
Heimdallr oraimat én jobb kidolgozasunak találom a seestern óránál, miközben olcsóbb. Mindegyiket. Addis sztem kB seestern szint de sokkal olcsóbb volt eddig.
Most kezdenek dragulni, és mechanikailag igenytelenedni.
Smhez képest nem tudom hasonlítani, nincs sm órám. Review k alapján úgy maradt meg h haimdallr sm kB egy kategória. De persze az sm új szériai sztem nagyon szépek, talán ott megint előnyuk van, de sokkal drágábbak is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Akkor félreértettem, pontosabban én nem értek eléggé ezekhez a márkákhoz, mert abban a hiszemben voltam, hogy az Addiesdive és a Heimdallr kivitelezése, megítélése stb. nem olyan szintű, mint a San Martiné, egyszerűbben: nem ugyanaz a liga. De nem vagyok Aliexpress márka szakértő, akkor rosszul tudtam.
-
raziel01
veterán
[link] nekem ezek tetszenek, ST2130 szerkezettel tök vagány is lenne de úgy már nem olcsó. Bár ugye ott még az lehet a baj, hogy ha véletlen szervizelni kell akkor elhajtanak az órások. Bár NH35-el is megvehető. De akkor meg felmerül a kérdés, hogy miért 220 dollárért az, mint egy fele annyiba kerülő addisdive Nh35-el.
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
S1780 szerkezet helyzetjelentés. 6 nap alatt jelenleg +4 mp-nél jár.
Ugye nem hackinges de picit visszafele rátartva a koronára megáll a másodperc mutató. Akkor belőttem a pontos időhöz, most +4 mp szerintem kiváló eredmény. Amennyire gáz volt beszabályozni annyira jól tartja az időt. -
Lev Abalkin
tag
Esetleg valaki mostanság találkozott 20/20-as (párhuzamos szabású) fkm szíjjal? (Legjobb lenne tropikálba', de olyan biztos nincs.)
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Így van, valami olyat, ami azért minőségben vállalható (az én 40 dolcsis Militadom cuki, de azért elég könnyen lejön, hogy miért 40 dolcsi), nem egy az egyben koppintás, tehát (nem tudom jobban megfogalmazni), a saját jogán is tekinthető egy jó órának.
Elég nehéz hetem van, túl vagyok némi érzelmi hullámvasúton egy kollégával kapcsolatban, ma adtam még egy esélyt valakinek, akinek talán nem kellett volna (szintén munka), és most úgy érzem, egy NATO szíjas GMT jót tenne a lelkemnek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Biztos így van, de én úgy értelmeztem Freddy eredeti kérdését, hogy olyasmi márkát keress, mint az SM, csak éppen jobb árérték arányút.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írok, de szerintem nem létezik egy konkrét SM-utód márka, hanem több is van, a jó minőség - jó ár és ezek aránya általában adott, az eredeti design lesz a szűkebb keresztmetszet. Az SM katalógus túlnyomó része továbbra is homage, ezek az eredetinek mondottak, de itt is van pár enyhe utánérzés vagy ismerős részlet. Szóval ne márkát keress, hanem inkább konkrét neked tetsző modellt, ha az eredetiség a fontos. Ha meg nem fontos, akkor bőség zavara, csak a pénzügyi keret számít, de még akkor is ott van az Ali akciózások szerepe, elég nagy kilengések vannak. Neked kell kitalálnod, mi a fontossági sorrend vagy hogy egyáltalán milyen jellegű órát akarsz.
Többiek jobban vágják ezt a témát, abból, amit én látok itt, nagy általánosságban talán a WatchDives lehetne jobb ár-érték arányú, főleg a VH31 kvarc + érdekesebb számlap + jobb finiselés kombó miatt, de elég sok a koppintott dizájn. Vagy amire még nem sok panasz volt emlékeim szerint: Seestern, Sugess, Cronos, Baltany, de ezekből is pár modell már inkább SM árban van. Órát válassz, ne márkát.
-
Throme
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Már igyekszem kerülni az ilyen csillogó (polírozott) mutatós és indexes órákat világos számlappal.
Azt hittem a sötét számlap segít, de nem. Beltérben ledes, esetleg több fényforrással megoldott világításnál nagyon csillog-villog és forgatom a csuklóm, hogy találjak egy olyan szöget ahol jól leolvasható az óra. Van 2-3 ilyen órám. Szeretem őket, de már nem keresek hasonlókat.Azért még szemezgetek egy Orient bambino-val, aminek kék mutatói vannak, világos számlappal....

Ha már van a mutatón lumibrite réteg, akkor az tud segíteni ilyen helyzetben.
Ezt leszámítva nekem tetszik ez az óra (videót nem néztem még)
-
Freddy76
addikt
Sziasztok,
Még egy buta kérdés: mi az a márka, ami most tekinthető olyannak, mint pár éve a San Martin volt? Értem ez alatt: jó minőség, eredeti design, reális ár. A San Martin, ahogy nézem, kiesett a nagyon jó ár/érték arányú órák közül, bár van több órájuk, ami tetszik...
-
Freddy76
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
És tboldi: köszönöm. Amióta megvettem a második órámat szeptemberben, majd a többit, nem igazán fordult elő, hogy egy óra egymás után két napnál tovább legyen rajtam. Ez múlt szombat óta folyamatosan rajtam van, kényelmes, de azt néztem, hogy a csatot kicsit arrébb mozgatnám, most nem teljesen középen van. Megpróbálkozok azzal, hogy a hosszabbik oldalról a félszemet átteszem a másik oldalra. Elnézést, az óra nagyon offtopik, de ezt a topikot jobban kedvelem
:
-
raziel01
veterán
[link] This $50 Grand Seiko Homage Shouldn’t Be This Good – Chameri GS04 Review VH31 szerkezet, zafír üveg. 38mm-ben jobb lett volna de tetszetős. 15k alatt behúzható.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Több tényezős téma. Pl. amíg lapos billentyűzeten dolgoztam, abszolú kritikus volt, h ez a hülye csap a csat végén minél inkább a csukló széléhez közelebb kerüljön, különben kényelmetlenül belenyomódik ha azon fekszik föl a kezem. Ha a széle felé van, akkor nincs ilyen gond, a lapos, a csat többi része nem éles szélű.

Egy ideje viszont már csuklótámaszos ergo billentyűzetet használok, amin az órás szakasz egyáltalán nem teherviselő, így már ez sem szempont

-
nebancsa
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Én arra gondoltam hogy a német adótoronyhoz hangolt, azért van rajta a címer. Viszont a multiband-nál is rajta van, így elbizonytalanodtam.
Az AI megmondta a tutit:
BZT: Ez a rövidítés a korábbi német szövetségi engedélyezési hivatalt (Bundesamt für Zulassungen in der Telekommunikation) jelölheti, amely a rádiófrekvenciás eszközök és távközlési berendezések jóváhagyásáért volt felelős. -
driv4r
aktív tag
válasz
nebancsa
üzenetére
Azta k*rva, ez már komoly, le a kalappal... úgy emlékeztem, három darab van csak, de ez így már más. Nagyon beteg kollekció, minden elismerésem. És milyen szép állapotúak.
* te tudod, hogy mit jelent az a Bundeswehr jelzés a hátlapon? Tényleg szolgálati óra lett volna egy ilyen? Elég nehéz elképzelni.
-
nebancsa
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Igen különleges darab, én is rákattantam
. Még egy sértetlen gyári dobozt is vettem teljes legyen a gyűjteményem. A legelsőt amit vettem az konográfos, Szinte mindegyiket úgy árulják hogy pont nem működik... Elemet cseréltem, semmi, elvittem óráshoz, feladata nem volt ideje foglalkozni vele. Aztán egy kis doksik közötti kutatás után rátaláltam a megoldásra, Van a nyákon egy reset pont, ha elem csere után nem indul az segít. A többinél már nem tartott vissza hogy hibásan árulták, az állapotot figyeltem. Amit kinéztél szépnek néz ki. Ha megveszed és nem indulna, tudok segíteni. Hátránya az órának kb. 1-1,5 évet bír az elem, létezik eco drive os változata is. Azokat nem ajánlom. Az akksijuk már tönkrement, nehéz beszerezni. Ha pedig elemmel használták, utána hiába raksz akksit, van rá esély nem fogja tölteni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Most jött szembe - Vol. 6
Ma azt írtam, kellene venni valami igazán érdekes órát, hogy kizökkentsen a téli depiből, de nem biztos, hogy erre gondoltam. Rádiós Citizen, ráadásul valami Bundeswehr változat, csodálatos szöveget írt hozzá az eladó, az utolsó mondata egyenesen priceless, azóta is vakarom a fejem, vajon mire gondolt a költő.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Nincs ilyen szabály, hordd úgy, ahogy kényelmes. Mivel a karod keresztmetszete sem szabályos kör/ellipszis, és ahogy forgatod, a két csont sem marad ugyanabban a pozícióban, ritkán esik úgy, hogy egyforma legyen a szemek száma, sőt ha van (ahogy látom, igen), akkor félszemekkel is lehet játszani.
Ha nem érzed jónak, persze változtatni kell rajta, de az csak próba után derül ki, hogy megtaláltad-e a helyes konfigurációt, és lehet, hogy nem is lesz meg elsőre.Nálam is közelebb van a csat a 6 órai oldalhoz, mint a 12-eshez. Rossz kép, tudom, de a lényeg látszik.

-
Faresz1976
senior tag
válasz
Throme
üzenetére
Igen, első ránézésre nekem is tetszik. De..... a Miyota 8215 és az ásványi üveg ( az utóbbit talán megbocsátom ) a két "hozzáadott komponens" riaszt. Ja és a szokásos béna csat, na azt megint nem tudom megérteni.
Az tény, hogy szép óra
.driv4r:
".....vagy mindet eladni, és újra elkezdeni az alapokról." na ezen én is elgondolkodtam.
Csak sajnos amikor ránézek a kollekciómra, és dönteni kellene az nem megy.
Ezt nem, mert egy ST19-nek kell lennie
Ezt sem, mert mégiscsak egy Doxa Sub 300 homage ami aventurine
Ezt nyertem.... NH34 kell...hátha öltönyt kell felvennem...wh31.... mert csak...

Pedig egy "BULOVA SUPER SEVILLE PRECISIONIST" jót tenne a lelkemnek. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Abszolút nem, ld. pl. #50656, 5 / 9 arányban van nekem is, ugyanígy az alsó oldalon rövidebben, nálam így kerül kb. középre a csat, ahol nekem kényelmes. Mások is írták itt ezt, valszeg ezért is így állították be neked.
De ettől még nincs rá ökölszabály, kinek milyen a csuklója alja (vagy pl. hogy dolgozik-e billentyűzeten órát viselve), nem feltétlenül ugyanott jó mindenkinek, próbálgasd.
Ha kicsit odébb kényelmesebb, akkor persze, egyik oldalról a másikra lehet áthelyezni szemeket.
-
Freddy76
addikt
Talán buta kérdés: van valami "szabály" arra, hogy a fémszíjas órán mindkét oldalon ugyanannyi szemnek kellene lennie? Hétvégén beállíttattam egy (korábban eladni szánt) órám szíját, de néha olyan érzésem van, hogy a csat nincs jó helyen. Most néztem meg alaposabban, és az egyik oldalon három szem, plusz a csathoz kapcsolódó végszem van, a másikon öt szem, egy félszem, és a csathoz kapcsolódó végszem van. Jól sejtem, hogy a hosszabbik oldalról át kellene tenni egy szemet a rövidebbik oldalra?

-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Re: doboz.
Azóta érzem még jobban a csömört, hogy belaktam a két 12-es dobozt, és többé-kevésbé elrendeztem a három 6-ost. A drágábbak saját dobozban vannak, a nagyon vackok meg egy 10-es dobozban. Olyan lett, mint egy béna skanzen, nem tetszik, van egy olyan lezártság fílingje, rossz érzés. A dobozok megérkeztéig kreatív rendezetlenség uralkodott, öröm volt válogatni itt is, ott is, hanyagul szétszórva laktak a lakásban, az asztalomon mindig volt 5-6 darab a napi váltáshoz.
Most rend van és szomorúság. Azt nem írom, hogy tél hó hideg és halál, de nem lesz jó vége ennek. Kellene venni egy új órát, valami igazán érdekeset. Vagy mindet eladni, és újra elkezdeni az alapokról. Vagy esetleg veszek valami kifejezetten béna középszar Breitling vagy TAG jellegűt, és átmegyek flexelni a luxiba, begyűjteni azt a két kommentnyi lájkot (csak viccelek). Csodálatos perspektívák.
-
Throme
veterán
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem is tetszik ez az új Cadisen. Méretben is jó lenne.
Alin megnéztem a másik kettő verziót is. A szürkét nem igazán értem, mert kissé beleolvadnak a mutatók a számlap színébe. Nyilván nem akartak variálni a mutatókkal és mindegyikbe egyformát építettek.
Szeretem a dátum megjelenítését az órákon és tetszik, hogy 6 órához tették, az is, hogy nem kerek, viszont nem bánnám, ha picit nagyobb lenne (tudom, szubjektív).
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Kicsit csaltam, mert ugyanazon a napon készültek a mostanában felrakott narválos képek, de igen, az utóbbi hetekben az átlagnál több csuklóidőt kap.

Jelenleg 7 darab van, + 1 már szinte biztos jön idén (erről majd később), 3-tól pedig könnyen megválhatok a közeljövőben.
Szóval akár 5 szabad hely is lehet a 10-es dobozomban.Persze, ott van még a 6-os doboz az ajándék/örökölt darabokkal, de azokból jelenleg 2 működőképes, 1-ben elemet kellene cserélni, a többi meg már inkább csak emlék (régi, kopott kvarcok). Amik még működnek, lehet átköltöznek a 10-es dobozba, hogy ne legyen nagyon szellős.
-
dzsi23
addikt
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Igen, elég régóta másolják, többek között a Bradert is lekopizták már.
-
Freddy76
addikt
válasz
Churpik
üzenetére
Statler and Waldorf, ez jó. Eleinte őket is követtem, de szerencsére valahol a negyedik és a hatodik órám között rájöttem, hogy csak az időmet pazarlom. Azt a 20-30 percet, amilyen hosszúak a videóik, sokkal hasznosabban is el tudom tölteni, nézhetek pl. vicces macskás videókat (ami, lássuk be, a YouTube létezésének legfőbb értelme).
-
Churpik
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
MWC szerintem nem rossz, sokszor ő is nagyon lényegretörő, de kínait csak akkor mutat be ha azt golfütővel csapkodja.
Én még szoktam nézni a Ben's Watch Club-ot, ott elég jó összehasonlítások szoktak lenni.
Meg természetesen az ausztrál Jody-t, bár ott már sokszor túltolt a pozőrködés, és némelyik nagyobb kínai gyártót elvből nem mutat be ő sem (pld. Cadisen, Tandorio, stb.).
Nico Leonard meg egy igazi gyökér, de egy csomó mindenben sajnos igaza van, csak ezért szoktam nézni.
A magyar megmondóember felhozatal meg egy igazi tragédia, néhányat már itt is megemlítettünk, a Beszéljünk Órákról sapkásától a mi kis Statler and Waldorf duónkig.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gainward Phoenix RTX 4080 Super 16GB Videokártya!
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

) 2 időzóna meg a fix lünettával is megoldható, mivel a GMT-mutató (vagy true GMT esetén az óramutató) külön állítható. Kivéve a Vostokok esetén, ott kell a forgatható lünetta, mert nincs önállóan állítható mutatójuk. 

. Ahol külön tárcsán van a másodperc mutató, elhagyva a másik kettőt.