Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
kuntics
üzenetére
Mennyire vékony? Milyen komplikáció kell (kell-e)? Alis rendelés szóba jöhet?
Itthon pl. a Timecenter oldalán tudsz nézelődni, már sok órát vettem náluk. Kintről meg Pagani Design, Militado, Watchdives, Addiesdive, Steeldive stb. márkákból tudsz jóféle kvarcokat zafírüveges acéltokban - relatíve kis pénzért - rendelni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
kuntics
üzenetére
A kinézett EFV-610 helyett szerintem inkább az EFB-710: hasonló stílusú, alig drágább, viszont zafírüveges és tömör szemes a karkötője (az EFB szériánál ez mindig így van), amitől kevésbé csörgős, jobb minőségérzetet ad
(ennyire közeli kép sosem adja vissza jól a méretet, a perspektíva nagyobbnak láttatja)
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Nézegettem most a különböző 1963-akat, és rákerestem a lug-to-lug méretre. Elég nagy az óratokhoz képest. Nekem 19 cm körül van a csuklóm, de lehet, hogy a 40 mm az 50-51 lug-to-lug nagy lenne. A 38 mm pedig talán kicsi, ha figyelembe veszem a 38 milis Militadot a csuklómon. Ez 38 mm, 47,5 mm lug to lug mérettel.
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Topik címéből kiindulva nem túl meglepő módon olcsó órát keresnék. Vékony csuklóra, max 50k, nagyon ritka hordásra. 0-24 egy garmin van rajtam, csak az nem jó minden alkalomra, levéve meg hülyén néz ki a fehérség nyáron
ki is néztem pár casio-t:
[link]
[link]
[link]méretileg kicsit nagynak gondolom a garmint, 49,5mm a fültáv kívül mérve. Kép alapján szerintetek mennyire nagy a mostani óra a kezemen? A kinézettek is kb ekkorák, a legkisebb 46mm-es. Érdemes lenne még kisebbeket is keresnem? Vagy ez még vállalható méret?
bocs, ha hülyeségeket kérdezek, vakon vagyok órák terén. Próbálni meg nem mennék el, mert a végén rámsóznak vmi szemetet
-
Throme
veterán
válasz
Freddy76
üzenetére
Érdemes megnézni a kis képeket, hogy párna van a rekeszekben, vagy más.
A párnák puhasága is változó, van ami nagyon meg van tömve és elég feszes és vannak puhábbak is. Ez utóbbi akkor derül ki mikor megérkezik a cucc.12 db alatt nem is negyon érdemes rendelni, mert úgy is megtölti az ember

-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Igen, Songmics 12, német Amazon, 9600 körül voltak, most picit drágább lett, de nem vészes, tiszta fa. Másik topikban Nomos-látogatós kolléga feketéket vett, én azért barnát, mert talán kevésbé látszik a szösz a párnákon. Beteszem a női órákat, majd küldök fotót, hogy festenek, feleségem csuklója extra vékony, némelyik óráján a szíj szinte darázsderekat csinál a sima Lidl párnáknak.
Igazából le akarom váltani a Lidl hatos PU dobozokat meg a Lidl bambusz teás dobozokat, mert minden összevissza van ezerfelé, jó lenne egyszer egyben, rendezetten látni, mekkora egy baromság is ez a hobbi. Ebben a topikban van olyan gyűjtemény is, melyben a darabok egy szekrény kihúzós fiókjaiban lapulnak, több sorban, na az a kemény, majd keress rá.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Normál párnák, merev oldallal.
Pont ma jött meg nekem két 12 fakkos doboz puha párnával, eredetileg feleségem óráit akartam beköltöztetni, de már most érzem magamban a sötét erők ébredését, mert ugye mi lenne, ha esetleg teljesen véletlenül az enyémek kerülnének át oda, persze csak próba jelleggel, kicsit belakni előzetesen a teret.

-
tboldi
nagyúr
válasz
Freddy76
üzenetére
Rendeld meg A topikórát!

Nem szívesen szedném szét a Baby Tunámat (Seiko SRPF81), de el tudnám képzelni benne a lume-os dátumtárcsáját ennek.
-
Freddy76
addikt
Idegesítenek a másik órás topikban, és én is idegesítek másokat, rendelni kellene valamit Kínából, hogy lenyugodjak.
-
raziel01
veterán
[link] CADISEN 2026 New Chronograph Men's Quartz Watches For Men MIYOTA 0S10 AR Mirror Waterproof Canvas Men's Wristwatch Gift With BoxEnnek sincs amúgy veszett ára. Topikban nem láttam még. Annyi, hogy nem zafír meg "csak" kvarc bár valaki örül neki.
-
i400
őstag
A Lidl óratartó dobozért indulóknak még egy tipp: a Parkside precíziós bitkészlet 66 részes kemény 4000-ért az 1:1ben az iFixit szettjének másolata.
-
AxBattler
félisten
Aki venne: óratartó doboz délután a fehérvári úti LIDL-ben még bőven volt 5-6 db, mindegyik modellből, én egy hosszúkás 6db-osat hoztam el.

-
ace22
tag
A budapesti Blaha Lujza téren lévő LIDL-ben van mindhárom fajta óratartó dobozból. Az óratartó rekeszek az ablakos verzióban 50 X 73 mm méretűek, benne puha párnák (ahova az óra és a szíj kerül), az oldaluk kemény.
Délután megtöltöm tartalommal is, akkor majd többet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Hmm, próbaképp fordítva vettem föl egy olyan órát, amin ilyen elforgásra hajlamos 125+75 bőrszíj van, és bár a csat most sincs "jó helyen", de tényleg sokkal stabilabbnak tűnik!
Ha beválik, meg is fordítom rajta.Valóban nehezebb így fölcsatolni, de naponta egyszer egy pici vacakolást megér, h ne kelljen a folyton visszafordítás miatt mérgelődni, köszi a tippet!

-
raziel01
veterán
Nagy a kísértés.

-
Degeczi
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Amúgy ennek kapcsán (de praktikusan bármelyik hagyományos szíjról lehetne szó) mást, szintén nagyobb kézzel megáldva nem zavar ez a szinte minden típusnál fix 125 + 75 felosztás?

A kb. 20.5-es csuklómon uis így bár egy nagyobb órával még jól használható (a végétől számítva általában a 3. lyukban jó, így még bebújtatható a vége, nem áll ki mint egy még rövidebb szíjjal), de a csat nem a csukló-közép környékére kerül, hanem a kisujj felőli oldalra eltolódva picit.
Ez pedig azzal jár, h viselés közben elkezd a csukló-közép felé vándorolni a csat - vagyis elfordul az óra a csuklómon felfelé...
Más nem kínlódik ezzel?
Persze kisebb csukló-kerülettel valszeg nincs ilyen gond, de ez is egy ok, ami miatt inkább fém karkötőket használok, mert azokon a szemek áthelyezgetésével meg tudom oldani, h középen, vagy inkább akár a hüvelykujj felé eltolva legyen a csat, akkor nincs ilyen probléma.
-
dzsi23
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Igen, a wise is egy opció.
#50563 raziel01:
Elhiszem, hogy neked annyi, de hiába mondom az alinak, hogy nem ennyi az annyi.
Nálad ott van ez az óra 74 és 83 dollárért, nálam meg 2x 83 dollárért, nincs 74-es találat, hiába kerestem. Nem ez az első eset, hogy nem dob fel egy árat az app, de a 16300 forint is jó ár. -
dzsi23
addikt
válasz
Sungoo
üzenetére
Igen, forintot töltök revolutra, és ott át is váltom dollárra (vagy euróra, bolttól függően, pl. steamem euróban fizetek).
Általában pont annyit váltok, amennyi a végösszeg, mert így jobban (forintra pontosan) nyomon tudom követni, hogy mire mennyit költöttem, akár egy héttel és több vásárlással később is, miközben az árfolyam is változik.Szerk.: Ja, és természetesen egyszerhasználatos kártyát használok.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ja, rámegy a szállítási költség, akkor tényleg össze lehet hozni 27 ezres árat, ha nagyon akarja az ember. De 1285 forint kedvezmény van nálad, ami azt jelenti, hogy nemhogy coint, de még a 2350 forintos kupont sem raktad be. Szerintem te direkt többet akarsz fizetni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Nekem is $83-at ír, ami valóban kb. 27e (+még 2.3e a szállítás)
@bajnokpityu: Alin sosem érdemes forintban fizetést beállítani. Az említett $83 alapárat pl. 28.5e-nek számolná, vagyis 343 Ft-os dollárárfolyammal - miközben még az OTP-nél is csak 329 a deviza-eladási, máshol még kedvezőbb
-
dzsi23
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Bár nekem sem megy le 15300-ra, csak 16300-ra, de a 27k hogy jött ki? Nálam eleve 25400 a teljes ár.

-
raziel01
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Coin lapon van olyan, hogy extra discount. Nekem ott hozza, hogy -36% meg mellé a kupon.
[link] -
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
"Lehet, hogy maradok a jól bevált CNS Premiumnál és Paratroopernél."
Vagy nem, mert 20k lenne 4 szíj, amit kinéztem. Mondjuk, az 5. már (szinte) ingyen lenne, mert 5 darabnál lejön 20%, de valószínűleg csak 2-t hordanék, így a 4 darab is sok lenne.
2 darab meg 11k... ehh. Hozzászoktam a kínai árakhoz, basszus. 
-
dzsi23
addikt
válasz
zoarden
üzenetére
Igen, az teljesen más (abból én is vettem már pirosat), de azért köszi!

#50545 Faresz1976:
Hmm, úgy tűnik, korábban jobb volt, az új mintha "párnázottabb" lenne, talán amiatt merevebb, de lehet, hogy teljesen más anyagra tértek át.
Lehet, hogy maradok a jól bevált CNS Premiumnál és Paratroopernél.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Akciós a Militado oldalán az ML23 117 $. Jelenleg az alin a legjobb ár 51e Ft.
-
zoarden
tag
válasz
dzsi23
üzenetére
nekem van hasonló - már nem tudom mikor került hozzám. De az azt hiszen nem bír waterproof attribútummal.
Párszor volt rajtam,de én az átlaghoz képest érzékenyebb vagyok arra hogy mit tartok kényelmetlenebbnek-ebből nem lehet annyira kiindulni más számára. Kicsit merevnek, egész nap után kissé bőrömet reszelőnek éreztem, de lehet csak türelemmel meg kellett volna várni amíg idomul/puhább lesz. A Mitiltádón van, a fiam hordja az órát és neki megfelel.
/lehet hogy pont a Militádóval (ML1868-2) jött? most hirtelen nem emlékeszem, de van egy sötétzöld is/
SZERK rákeresetem hátha alis beszerzés volt:
https://www.aliexpress.com/item/1005006973938765.html
Ez canvasnak mondott szóval az általad linkelt Sailcloth lehet más anyag, de persze azt írnak rá amit gondolnak... -
dzsi23
addikt
Korábban volt már szó erről a sailcloth szíjról; próbálta már valaki? (Lehet, hogy korábban is írt valaki tapasztalatot, de arra már nem emlékszem.)
-
Freddy76
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én is így gondolom, de a feleségem nagyon földhözragadt, inkább a gyereknek akar lakást venni
. -
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Fátylat rá.
Ami az órát illeti az én filozófiám az, hogy ha valami nagyon tetszik és meg tudom venni, akkor azt nem hagyom ki. Egyszer élünk, és ez az élet még rövid is. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Én kérek elnézést, bár nekem lenne ilyen kevés hibám.
Például nem akartam már automatát, nem zafírost, pár tízezernél drágább órát venni, ráadásul 48 mm L2L-gal, ami nekem már erősen határeset, erre megint kapható az srpg field, és egyre nehezebben tartom magam, el fogok bukni. -
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
-
Churpik
aktív tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Pont azért neveztem "hírhedt"-nek, mert kis utánajárással is olvasgathatsz róluk elég rossz (leírt) tapasztalatot. Én nem fogok ideírni semmit, azt is posztoltam, hogy miért nem. És nem fogok ide a fórumba másolgatni sem máshonnan, felelegesen, főleg mert a többség nem kíváncsi rá.
-
-
driv4r
aktív tag
Köszi, hogy feltetted, nem sokat tudok róluk, de amit láttam vagy olvastam, az elég szimpi volt, FB-ra tettek fel valamikor képeket egy SAAF légierős kronó szervizeléséről. Szereztem most egy törött tengelyes EP stoppert, szerintem ők ki tudnák pótolni.
Én ma ezt készülök megnézni, órásképzés jövőjéről egy hosszabb videó, ez lehet a szűk keresztmetszet sajnos itthon.
-
ace22
tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Egy kis órás történelem: A Borsi és Hoblyák Óraszervíz története
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
😀
-
zazenke
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
én is tegnap rendeltem a sea gull budget verzióját mert ők gyártják a gull tron-t is [link] de az már modernebb ST2505 belsővel van és ugyanúgy járástartalék indikátoros(coffee verzió ) mint amit te nézegetsz viszont ha jól tudom a tied még nem second hacking-os tehát beállításkor nem fog megállni a másodperc mutató
-
Churpik
aktív tag
Most láttam, hogy a Rollstimi 2026-os Pelagos homage ráncfelvarrása új logót kapott, és a szerkezetet lecserélték NH35-ről Epson YN55-re (más néven Orient F6922).
-
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nem tudtam, hogy ez egy nyelvtani fórum lett. Elnézést kérek mindenkitől.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Egyelőre? (Mriya nem volt résen.)
-
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Inverness-ben ittam egy ottani Wetherspoon-ban a sör csapolt fajtáját.
Sokként ért az íze, ilyen finomat még sosem ittam.
Tudnak az angolok sört főzni. 😀 -
Freddy76
addikt
Legyünk hűek a topik címéhez. Rendszeresen járunk a budapesti kínai "negyedbe", ott ilyen sört ittam, amikor még ittam sört:
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
nebancsa
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
🙂 Én is a vízízű sört szeretem, ha nincs Soproni, akkor jó a Heineken is.
-
Faresz1976
senior tag
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
2025. április 30-án 23.00 után pár perccel rendeltem egy sört, történetesen egy Pilsnert, azóta nem iszok sört (a másik topikban írtam, hogy 144 kg és egy szar vérkép miatt életmódváltás volt, azóta száraz pezsgőt iszok, ha iszok). De korábban ittam Heinekent,. valóban.
Szerk.: de ha már sör, én cseh söröket ittam elsősorban, félig cseh feleséggel ez mondhatni elvárás volt. Ezeket a kézművesnek hívott vackokat soha nem bírtam, azoktól csak a fejem fájdult meg...
-
@mriya@
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Így van!
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Én nagyon nem bírom őket, anno a Panerai-afférom a kettővel korábbi ügyvezetőjükkel történt.
* meg a sört általában se úgy, mint rég, hamarabb bealszom tőle.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Deja vu. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- Crimson Desert
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Bittorrent topik
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.