Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
A szíjat kénytelenek acélból csinálni, mert az pillanatok alatt lekopna, másrészt az közvetlenül érintkezik a bőrrel, míg a tok nem, ott be tudják vállalni (a hátlap meg szintén acél)
Mondjuk így, érintkezés nélkül is szépen tudnak korrodálni az ötvözet tokok pár év után, ahogy megkopik a bevonatuk -
-
ace22
tag
válasz
raziel01
üzenetére
Nem igazán válaszolja meg. Előbb sorolja, hogy milyen hihetetlenül fantasztikus órákat vett tavaly, most meg mennyibe fájnak. Aztán bevallja, hogy fogalma sincs miért van az árugrás, de akinek van, az kommenteljen. Végül megállapítja, hogy az Ali-nak nincs reális alternatívája...
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
S1780 szerkezet helyzetjelentés. 6 nap alatt jelenleg +4 mp-nél jár.
Ugye nem hackinges de picit visszafele rátartva a koronára megáll a másodperc mutató. Akkor belőttem a pontos időhöz, most +4 mp szerintem kiváló eredmény. Amennyire gáz volt beszabályozni annyira jól tartja az időt. -
Throme
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Már igyekszem kerülni az ilyen csillogó (polírozott) mutatós és indexes órákat világos számlappal.
Azt hittem a sötét számlap segít, de nem. Beltérben ledes, esetleg több fényforrással megoldott világításnál nagyon csillog-villog és forgatom a csuklóm, hogy találjak egy olyan szöget ahol jól leolvasható az óra. Van 2-3 ilyen órám. Szeretem őket, de már nem keresek hasonlókat.Azért még szemezgetek egy Orient bambino-val, aminek kék mutatói vannak, világos számlappal....

Ha már van a mutatón lumibrite réteg, akkor az tud segíteni ilyen helyzetben.
Ezt leszámítva nekem tetszik ez az óra (videót nem néztem még)
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
S17 szerkezet:
Gumilabdával könnyen lejött.
Viszont ezen valami eszméletlen gáz a szabályozás. Annyira mélyen van a regulator kar. Lassítani rajta alig bírtam egyszerűen oldalról nem férsz hozzá.Nagy nehezen összejött, természetesen +20s/napból lett -80sec/nap.
Visszaimádkoztam nagy nehezen +60sec/napra. Utána 10 perc szenvedés után megint +20sec/nap. Mondom nem hiszem el innen indultunk. hát nagy nehezen picit toltam és +2sec/napnál van most. Igazi tömény szopás. Ha már itt voltam a tömítést is megkentem odavaló zsírral. Még jó, hogy a beat error 0,2ms, mert azzal még tuti szívtam volna.
Szerintem sokkal feszesebb a kar, mint mondjuk egy NH35-nél. Ha alig nyomod nem megy ha erősebben akkor meg sokat megy. Az biztos, hogy az életben nem nyúlok hozzá de azt se fogom erőltetni hogy ilyen szerkezettel vegyek órát.
Amúgy külsőre legalább tetszik meg most meg van az öröm, hogy be tudtam állítani. -
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
ST17 vagy hasonló seagull szerkezetet valaki szabályzott már? Mennyire nehezebb óvatosan állítani, mint egy NH35 vagy miyota szerkezetet? Egyelőre még a héten figyelgetem, hogy hordással mennyit siet de ha marad ez a +20 mp/nap körül akkor csak állítok. Jól gondolom, hogy a vékonyabb kar a regulator kar? Neten kevés info van, videó meg egy se.
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
csak egy gyors képet csináltam. Ez vörös barna szíj. Igazából hasonlót raktam be múlt héten amit másik user csinált képet. Jött egy bézs szíj is az nem volt szép, mert az óra is ilyen világos. A sötét barna szíj amit legelőször raktam rá az elmegy de olyan semmi extra. Talán ez a vörös barna lyukacsos szij ad neki pici karaktert. De amugy a gyártó rendes, mert a nato szíj mellett volt milanoi szíj is a dobozban bár nekem egyik sem jött be. -
zazenke
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
bármilyen állítható villáskulcs segítségével mivel van neki egymással szemben párhuzamos lapja amire rá lehet állni. Nejlont lehet a felületek közé tenni hogy ne legyen karc. Labdával a bernyt nem bírtam megindítani csak már a célszárszámos lazítás után lehetett azt használni annyira meg volt gyárilag húzva
-
zazenke
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
én is tegnap rendeltem a sea gull budget verzióját mert ők gyártják a gull tron-t is [link] de az már modernebb ST2505 belsővel van és ugyanúgy járástartalék indikátoros(coffee verzió ) mint amit te nézegetsz viszont ha jól tudom a tied még nem second hacking-os tehát beállításkor nem fog megállni a másodperc mutató
-
zazenke
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
soha nem lesz tökéleteshez közeli sem szerintem Azt gondolom hogy ahhoz hogy ezek az anomáliák és pozició beli különbségek megszűnjenek ahhoz svájci kronométer mechanika kellene . De nekem ez a dolog nem ér sokkal több pénzt. 100 ezernél többet nem igen adok ki óráért. Márpedig ennyiért egy selita sw200-at sem kapni . Talán még kipróbálok egy miyota 9-es szériát
-
-
dilajoska1
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Az a baj ha egy új 120.000-es Orientet is leszervízeltetsz 5-6 év múlva 35-40-ezerért akkor is már csak kb 60-85.000ft-ért fogod tudni eladni hiába friss szervízes. Tehát ezeken az órákon de még a drágább órákon is bukni fog az ember. Max ha valaki saját magának letudja szervízelni.
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Miyota 8215
Érdemes volt hozzányúlni. Kis infó így 4 nap után. Ha maxra van huzva a rugó koronáról akkor kb 14 órán keresztül tartja másodperc pontosan az időt. Ahogy csökken a nyomaték elkezd sietni az óra, 24 ora után mar +4sec lett.
Többi nap stabilan beáll +7sec/napra pár óra hordással.
Neten azt írja ez így oké, mert egyszerű szerkezet, ha nincs annyira felhuzva akkor par másodpercet elkezd sietni. Így igazából 4 nap alatt +25 masodpercnel vagyok ami teljesen oké.
-
Faresz1976
senior tag
-
-
@mriya@
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
A mezei Seiko szerkezetek összevissza járnak.
Van köztük szinte kronométer pontosságú, de iszonyú krumpli is.
Szerencse kérdése, éppen milyet fog ki az ember.
Svájcival ilyen gondom sosem volt.
A legpontatlanabb is 10"-et mászott el naponta.
Be sem akarták szabályozni garanciában, ismerőst kellett keresnem, hogy megtegye.
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Valaki állított már 8215-öt? Chatgpt váltig állítja, hogy a két pöttyös kar a beat error állító.
Neten amúgy szinte semmi info róla, egy yotube videót találtam ott a srác a két pöttyös karral állította a sebességet. Így én is azon állítottam picit, mert stabilan hozza 8 óra hordással a +17s/nap-ot amin azért lehet javítani. Így kb vittem lentebb 8-10 mp-et rajta, majd kiderül mennyit javult. Viszont elég érdekes megoldás, mert NH35-nél simán van rajta egy vájat és fogpiszkálóval szépen tudsz rajta tolni. Itt meg nehezebb. -
Throme
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Nekem elegem van a kuponokból. Hiába nyomogatom naponta az appot a tényleges vételárból 1-2k jön le max. Persze nem veszek 60-300 k huf értékben órákat, sem mást aliról.
Szóval hiába van kb 30k huf kuponokban , csak áll és minimális jön le.
Azzal meg nem foglalkozom, hogy mindenhez odaírják alin a kb 2x árat és abból most akcióznak 50-80-90%-ot.
Egy magyar ennek nem dől be... -
raziel01
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Megjött a Cadisen daydate
A Miyota szerkezet kicsit fura, hogy egyik irányba szabadon pörög, tudom, hogy ez ilyen csak eddig NH35 volt.
Telefon a pontosságot +2 és +10 mp közé hozza.
Pillangócsatos szíj, nekem azzal nincs bajom, hogy nincs fél szem de más kézen lehet problémás. Kettő szemet kivettem és pont jó a 18,5cm-es csuklómra.
Ami viszont szerintem gáz, hogy brutál bele vannak szorulva a stiftek a szemekbe. Elgörbült 2 kinyomó mire rákerestem youtube-on, hogy pici wd40-et kell bele fújni. Úgy simán kijött fél perc várakozás után. Pagani/Addisdive szíjakkal sosem volt ilyen gondom.
Tetszik, örülök neki összességében.
Ja a küklopszot rögtön le is szedtem, könnyebben lejött, mint egy ásványi üvegről. Szikével is bátrabb voltam.
-
Remus389
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
Nekem a kedvenc óráim mind kvarc-ok. Értékelem hogy nincs velük gond, csak feldobom a csuklómra ami aznap reggel szimpatikus és megyek is. Hetek elteltével is percre pontosan mutatják az időt fáradhatatlanul.
Továbbá leejtés vagy ütés esetén valószínűleg egy kvarc nagyobb eséllyel éli túl mint ezek az olcsó mechanikusok.
Én nagyon kvarcpárti vagyok.
#49649: Lehet hogy olcsó de ingyen se kéne
-
fagyalllo
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Persze, minden fórumon előfordul akinek nem tetszik, de nem tömegével. A 7750 is csak egy irányba húz, ez nem hiba, csak simán olyan konstrukció és mégis hatékony, a 2824 meg nagyon nem, pedig az nem pörög szabadon. Egy Spring Drive legyen néma, de egy jó öreg mechanikus szerkezetnél engem nem zavar némi egészséges gépzaj, sőt!
-
dzsi23
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Nem hiszem, hogy mechanikusnak akar tűnni a VH31, nem programozták bele, hogy 40 óra után megálljon, ha nincs felhúzva.
Sokan nem szeretik a kvarcórák mp-mutatójának ugrálását, számukra ez remek megoldás. Aki megveszi, az tudja, hogy kvarc, mást meg úgysem érdekel, szóval nem lenne értelme másnak tűnni.
Ott vannak a Bulova Precisionist szerkezetei, 16-ot lépnek másodpercenként, a legtöbb mechanikus csak szeretne úgy járni, mint azok. Ha olyannak akarnának tűnni, mint a mechanikusok, akkor rontani kellene rajtuk.
Én szeretem a kvarc ugrálását, feltéve, hogy indexre üt... és itt jön képbe a másik előnye a VH31-nek (és társainak): nem kell atompontosan felhelyezni a mp-mutatót, és nem baj, ha egy tizedmilliméterrel el van csúszva a számlap nyomtatása, mert nem fog feltűnni. Ezzel nyer a gyártó is, és a vevő is.
Szóval gazdaságos, szépen jár, és nincs vele macera. Ha valaminek tűnni akar a mecha-kvarc szerkezet, akkor nem olyannak, mint a mechanikus, hanem jobbnak.
(Azt nem mondom, hogy jobbak is, mert a mecháknak is megvan az előnyük, de az leginkább a mögöttük lévő történelem, hagyomány, a hozzájuk társított emlékek, érzelmek... na meg szebbek is, mint a kvarc szerkezetek nagy része.) -
zoarden
tag
válasz
raziel01
üzenetére
mások a szempontjaink és változnak is idővel.
Én is jobban szeretem a mechanikust. A legtöbb most is az.
Minap kifejtettem, hogy a pénztárcám erre szánandó keretét meghaladja annak a szervizelésnek költsége amit évente nem egy, nem két órára kéne szánni és amúgy is kiveszőfélben a jó(l és elfogadható áron dolgozó) órásmester sajnos.
Így már csak kivételes esetben szánom rá magam mechanikus vásárlására.
Ugyan az is lehet megoldás hogy NH35 vagy akár Miyota szerkezetet vesz az ember fullszervízelés helyett csereképpen, de ki tudja hogy mennyire száraz (mióta volt raktározva) pl az aliról beszerzett szerkezet?
Vagyis
a, futhat szárazabban és nem fog 5-6 évet elmenni problémák nélkül,
b, vagy annál is azzal kéne kezdeni hogy szétszedni és olajozni. Azaz előfordulhat hogy semmivel nem tart vele előrébb az ember. -
tboldi
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
A másodpercenként 1-et ugró mutatónál zavaróbb, ha nem az indexekre üt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem nincs különösebb bajom a VH31-gyel. Bár kellemesebb a szememnek, ahogy a mechanikus órák sec mutatói lágyabban mozognak, mert hiába van 4 ütem 1 sec alatt, a VH31-nek kicsit darabosabb a mozgása, de it is what it is. Ha összességében tetszik egy óra, emiatt nem mondanék határozott nemet rá.
-
Remus389
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
Köszi, de mint írtam nálam a GMT > Sub.
Azonkívűl lassan inkább csökkenteni szeretném a kollekciómat, a célom mondjuk hat darab óra. Esetleg kiegészíteném egy Apple watch-al, a próba kedvéért hogy az milyen, tehát 6+1.A két tourbillon megtartós, szerintem igazi látványórák alkalmakra, még akkor is ha az egyikkel babrálni kell hogy menjen (talán egyszer elviszem óráshoz, nem tudom), akkor is nekem nagyon tetszenek. (hétvégi órák)
Az AD2050, PD-1664 és PD-1701B pedig munkába való, tetszetős és erős órák. (hétköznapi órák)
Esetleg a PD-1662 vagy a Pengagar arra jó ha olyan helyre utazom, vagy olyasmi dolgot csinálok, hogy nem kár hogy elvész/tönkremegy. Arra jók.
AD2030 eladós a mérete miatt nem tetszik, nem vagyok nőből.

-
Remus389
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
Wow ez tényleg jó áron van, veszek hozzá mondjuk egy zöld vagy kék keretet és egész olcsón lesz egy submariner homage-om.

Bár már így is van elég órám, még azért meggondolom ezt.
A GMT Pepsi nekem amúgy is jobban tetszik mint a Submariner, most minek vegyek egy nagyon hasonlót ami kevésbé tetszik.driv4r: Elhiszem hogy lehet találni japán órát olcsón használtba, de számomra nem lényeg hogy japán legyen. Nálam inkább az számít hogy igazán tetszen nekem mint az Aesop vagy a piros-kék Addiesdive. Ráadásul a karcokat én tegyem rá, ne más.
-
Churpik
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
Az a sárga Berny nagyon ismerős, szerintem volt itt valakinek
A sárkánypikkelyes Berny-ről meg néztem videókat korábban, 40 dollár körül akár jó vétel is lehet. Olcsó de megbízható Miyota 2036-ossal, de pillangócsattal és félszemek nélkül! A lume pocsék, a mutatókra alig jutott.
-
Churpik
aktív tag
válasz
raziel01
üzenetére
Nagyjából.
Elemcsere 5000-től (hátlap lepattintás és 626-os gombelem cseréje), de sok helyen helyben azt sem, "be kell küldeni a központba".
Emellett bőr, műanyag és szilikon szíj cseréje, de hozott szíjra nem, csak saját készletről, "tessék választani". Esetleg ezekhez a szíjakhoz az eltört bújtatós csat cseréje jó pénzért.
Műanyag szíj cseréje Casio-n egy tizes (600 Ft-os Alis szíj és két stift kipattintása).
Találkoztam olyannal is, aki egy késsel befaragta a gumiszíjat a helyére, az a 2 mm különbség úgyis alig látszik alapon.Fémszíjnál megint "be kell küldeni a központba", ha ki kell szedni egy szemet méretezéshez, vagy cserélni egy elfáradt/retesztört csatot. ("Én itt helyben nem csinálok ilyet, majd a központban a szervizes kollegák, viseltem elég fém karperecet a sitten.")
"Viszont tudunk helyette adni/ajánlani inkább egy új órát akciósan" az évek óta senkinek nem kellő bentragadt készletből.
-
dzsi23
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Komolyan 1-es értékelést adott, mert a dátum nem teljesen középen van, a mutató meg picit el van csúszva? Megesik, de emiatt én inkább 4-est adnék... 3 csak perc, basszus, 3 perccel van lemaradva a percmutató, az szerintem belefér ezen az árszinten, + lehet, hogy helyes beállítással korrigálható (a mutatók újra felhelyezésével pedig biztos). A dátumhoz meg szerencse kell, hogy tökéletesen középen legyen, de nem lóg ki a dátumablakból, szóval semmi extrém hiba nincs, ami az 1-es értékelést indokolná.
Aki hibát keres egy órán, az találni is fog... ne vegyen órát...Szerintem csak refundot akart...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung kuponkunyeráló
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB SilentiumPC Signum SG1 750W
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Asus VC239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- 0perces DDR5 5600 vadiúj Ramaxel 2x16GB memória 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

csak egy gyors képet csináltam. Ez vörös barna szíj. Igazából hasonlót raktam be múlt héten amit másik user csinált képet. Jött egy bézs szíj is az nem volt szép, mert az óra is ilyen világos. A sötét barna szíj amit legelőször raktam rá az elmegy de olyan semmi extra. Talán ez a vörös barna lyukacsos szij ad neki pici karaktert. De amugy a gyártó rendes, mert a nato szíj mellett volt milanoi szíj is a dobozban bár nekem egyik sem jött be.
.