Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Emlékszem a szomszédok című teleregény első részére, amikor beszerelték a Mágenheim családnál a telefont, és a doki felhívta a feleségét a Gábor Gábor kozmetikában, és az asszonypajtás azon problémázott, hogy miért zöld a telefon, miért nem piros... Nekünk csak 1995-ben lett, vidéken
-
Churpik
aktív tag
Nem akar valaki kakukkos órát építeni?
-
dzsi23
addikt
Mostanában nem vagyok elájulva a coin-akcióktól, de azért napi adagot felveszem.
-
Sungoo
addikt
Rég vettem már elő. Hétvégi viselet, FKM szíjon.
-
driv4r
aktív tag
-
andrew01
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Rögvest a Gruent láttam bele a teaser fotókból, s láss csodát...hát beletették az effortot, több mint 2 évig készültek vele, ill. leginkább a movement modifikálók, de összeállt.
Ám a végeredmény full ambivalens - crosshair, sector dial, komplikáció, 38mm(verzió is van) -Yes!
(optikai)vastagság, fúrt fülek, mp mutató, összkép -No!A múzsa modellen feldobta a látványt, hogy megjelent a rombusz forma.
Itt, hogy mindegyik kör alakú, (oké lehet, hogy így koherensebb), de mintha a dédi papám vonalas telefonját látnám.Nekem amúgy tetszik, hogy field lett, a sötét variációk közül több is tetszik, de kapufának érzem ezt a modellt is tőlük.
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Igen, inkább egy elegáns órát kellett volna tervezni, az art deco nagyon jó ötlet, de akár egy klasszik Breguet stilizálás is jót tett volna neki.
Korábban linkeltem az egyik kedvenc 'beteg komplikációs' órámat, ha az Upside Down számjegyeit alkalmazták volna, valami kevésbé drabális tokban, szebb mutatókkal, tuxedo számlappal, sokkal érdekesebb lett volna az eredmény.
Így most kicsit olyan lett, mint egy egy poénos játékóra, értem a viccet, de annyira azért nem tetszik, hogy pénzt is adjak érte.
-
zoarden
tag
Ma csavarbeszerzési subprojekt autózás közben felfedeztem az út mellet kirakva egy táblán az órás feliratot.
A környéken nem volt/vagy volt de egyre rosszabb hírű órás, így a piaci rés tán betöltésre került, nemrég nyitott.
Visszafele betértem. Fiatal, lelkes, kezdő (az önálló műhelyvitelben). Szóba is elegyedtünk és bele is melegedtünk.
Mindenesetre elsőnek a százéves "ónémet" redensart, 1 méteres szekrénykében lakó ingásat viszem hozzá bevizsgálásra, rendberakásra* prúfofkoncept jelleggel.
Aztán lehet hogy karra vehetők egyikének szervizével is bepróbálkozom.
idokovacs.hu , FB
Majd beszámolok a tapasztalatokról, ha érdekel valakit.
*annó nem sikerült az előző szakemberi javítás(?)zután idehaza a falon beszabályozni pontosságilag. Aztán addig kavartam a szőrt amíg sikerült a súlyok zsinórjait is gubancba áttranszformálnom...azóta csak díszelgett - bár a család női szekciója újabban már célzásokat tett arra hogy megjavíttathatnám. Nem sok kedvem volt messzire szállítani , tekintve a méreteket, most így könnyebben ráveszem magam -
pulutodurumo
őstag
válasz
driv4r
üzenetére
Maga a komplikáció nagyon tetszik. Én erről még nem tudtam. A Gruen nekem elég khmm... jellegzetes. Ez meg, hát a szokásos biztonsági játék. Feketében nem rossz, de én nem field stílusra csináltam volna. Valami art deco mondjuk? Fekete - arany, zöld fél drágakő betéttel? Vagy nemtom...
-
zoarden
tag
-
pulutodurumo
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Még nem ért ide. A spanyoloktól jön, a postával.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Jól tudja? Google watch az első nem sportra, ahol értékelhetőek a szenzorok. Anélkül...
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Churpik
üzenetére
Én hétfőn rendeltem egy cmf watch 3-at. Nincsenek nagy igényeim, nem baj ha kicsit kevesebbet tud, de azt tudja jól. Remélem nem lesz csalódás.
Mint a Haylou valami, aminek tök szép kijelzője van, normális (viszonylag) a menüje, cserébe a lépésszámláló egy kalap sz*r benne. Azt kár volt megvenni.
-
Churpik
aktív tag
Ha már kínai és óra: az okosvonalon a OnePlus Watch 2R van most jó áron. Snapdragon processzor, GPS, Amoled, cserélhető 22-es szíj, aluház, kétsávos WiFi, stb. Minden Google Playes app hozzáférhető rajta. EU-s raktárból jön, ha van még 9 EUR-os kupon, akkor az ára 30e Ft alatt marad [link] (itthon ~60e).
-
Churpik
aktív tag
Érdekesség: előznek a kínaiak. Az új Huawei Watch Ultimate 2 okosóra (~300e Ft) lehetővé teszi a víz alatti kommunikációt is búvárcsoportoknak. Mivel a rádiójel víz alatt nem terjed, ezért a Huawei egy újfajta, okosórákban még nem használt technológiát használ. Zafírüveg és forgatható kerámia lünetta jár hozzá.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem. Meglepően elég jó a szíj.
-
@mriya@
őstag
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Nagyon jól néz ki!!! Tetszenek az indexek, meg az a kis arany a közepén. A szíj is jól néz ki. Nem szőrtépős?
-
ace22
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én egy Miyota beszabályozásán hezitálok.
Koronával napi 2 X 15 tekeréssel: +12 mp naponta
Kézzel lengetve, hogy még ne álljon le: +17 mp.
Kézen viselve egész nap: -2 mp.Ezek után inkább nem nyitom fel...
-
dilajoska1
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én még mad teszteltem hogy milyen ha többet van kézen de ahogy észrevettem kicsit jobban siett mint a többi órám. Majd megnézem azzal a telefonos appal.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Én nem bírtam ki, sok volt a napi 15s mínusz.Másodszori állításra eltaláltam az új 4r36-osnál a nekem megfelelő értéket. Kézen van éjjel-nappal, így pontos már jó pár napja.
-
dilajoska1
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Igen 🙂 Ezért nem is akarom jobban beszabályozni mert a porszem az jobban idegesít.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Jól néz ki, pedig nem esetem a csontváz. (És sehol egy porszem a számlapon.)

-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
dilajoska1
őstag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Köszi!
Holnap rakok fel ha el nem felejtem!
-
Faresz1976
senior tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Frankó grat!
De azért kicsit több képre gondoltam
. -
Degeczi
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
A szíjat kénytelenek acélból csinálni, mert az pillanatok alatt lekopna, másrészt az közvetlenül érintkezik a bőrrel, míg a tok nem, ott be tudják vállalni (a hátlap meg szintén acél)
Mondjuk így, érintkezés nélkül is szépen tudnak korrodálni az ötvözet tokok pár év után, ahogy megkopik a bevonatuk -
pulutodurumo
őstag
Arról volt szó, hogy miért drágább az acél óratok.
Spiáternek lehet hívni, hívtam én is így az egyszerűség kedvéért, de jellemzően nem abból készülnek. Réz ötvözet minden alloy tokos órám. Látszik a króm / nikkel bevonat alatt, ha megsérül. Vagy direkt megpiszkálom.
Kisebb meglepetésemre inkább vörösréz színű, nem sárgás. -
ace22
tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Az "alloy" szerintem inkább az olcsó, könnyen önthető és forgácsolható alumínium-cink (spiáter) ötvözetre utal. Rezet nem nagyon tartalmaz, annak már legalább duralumíniumnak kéne lennie.
Amúgy az árképzésenk eddig köze nem volt a felhasznált anyagminőséghez és megmunkálási költségekhez, annyira támogatták az exportot.
Több óra kb. 40-60%-ka kerül többe, mint tavaly ősszel. Plusz akciók előtt már nagyobb mértékben látszanak emelkedni az árak, mint amit a kuponokkal le lehet küztdeni... Ezt nem magyarázza a yüan-USD-HUF árfolyam. Na, majd március 28.-án meglátjuk...
-
Faresz1976
senior tag
Annyira elszaladt a dollár, hogy már azon vagyok rendelek most, nem várom meg a 20.-át. Katasztrófa ami megy.
-
Throme
veterán
válasz
dilajoska1
üzenetére
Jól néz ki, leszámítva a mutatókat (számomra).
Ha 2 dolgot változtathatnék, akkor mutatókból valami más dizájnt tennék rá és az indexeket más színnel látnám el. -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
nebancsa
üzenetére
Krómozott öntvény (review-ban említik is, h eléggé elüt az acélszíjtól) Menetes hátlappal szerintem nincs 30m-re specifikált óra, ennél is csak dísz. Hátránynak írják az éles szélű, szőrhúzó szíjat, és hogy a pillangó csat miatt nincs finomállítás. Amúgy a szerkezet valóban jó, Epson AX33A, ezért nem ugrik percmutató koronatolásra.
-
dilajoska1
őstag
Meglepően jó! Tetszik! A szemek végei kicsit hegyesek de ennyi pénzért egy szavam se lehet, főleg a szerkezet miatt!
-
bajnokpityu
félisten
Watchdives wd0012 zöldet kell szerezzek újat, olcsón. 45 nel járok.
-
Churpik
aktív tag
Nem tudom mennyire jó ár, de 76 USD-ért adja most az Ali ezt a Black Bay 58 homage-t zafírral és NH35 béléssel (~24800). [link]
-
zazenke
őstag
válasz
dilajoska1
üzenetére
tudsz hozzá linket adni hogy megnézzem?
-
dilajoska1
őstag
Elvileg holnap hozzák. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
raziel01
veterán
Utóbbi pár napban volt rajtam, ne csak a drágább órákban mászkáljak.
Maga a forma tetszik. (Tissot PRX)
Egyszer majd veszek egy normálisabbat, pagani vagy specht and sohne.
Ahhoz képest, hogy 4-5k körül behúzható szvsz nem rossz. Kínai kvarc, 2 hónap alatt 20 mp sietést szedett össze. [link]
-
Churpik
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kvarc vagy automata?
Pénteken akadt meg a szemem a Ciga Aglaia női órán, van kékeszöld opál (fél)drágaköves számlappal. Zafír nincs, de eléggé adja az ékszer érzetet még a csomagolás is. 33x33x9 méret, 60g, mágneszáras fém karkötőn, Miyota kvarccal. Kuponja Agla70, ha működik akkor 18e Ft-nál megáll. [link]
-
Churpik
aktív tag
válasz
bigrob
üzenetére
Elvileg kínai lerakatból jön, és elvileg 175 USD (=150 EUR) alatt nincs vám. A szállítás ingyenes, és elvileg az ÁFA-t befizeti a Csiga. Elvileg úgy kellene működnie, mint bármilyen Aliexpress-es vásárlás...
Jövő hétre többet tudok majd, amikor a csomagomról már több infom lesz.
-
bajnokpityu
félisten
Pici órát vennék asszonynak. 38mm van most, de inkább kisebbet kellett volna. 40ig kék zoldeskek erdekelne
-
Lev Abalkin
tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Teszek egy próbát, bár eléggé vékonyak, az anyaguk is kétséges, meg a préselt lemezcsat sem valami tetszetős.
A 20 mm-es fültávolságú óráimat szoktam párhuzamos szíjakkal kicsit felcombosítani, bőrből van is hozzá választék. -
zoarden
tag
válasz
bigrob
üzenetére
csak ezt találtam:
Shipping methods: Express delivery/Air transport/Sea freight
Shipping fee: Covered by CIGA Design
Taxes: Covered by CIGA Design
VAT/GST/Duty: Covered by customer (Iran/Africa/Turkey)
A fizetésnél viszont nem látszik hogy magukra válllalnák, vett már valaki a múltban tőlük? Hogy volt? -
pulutodurumo
őstag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Most jut eszembe, okosóra szíjak vannak 20mm-es méretben is. Azok szinte mind egyenesek. Hátha találsz neked valót.
-
Lev Abalkin
tag
Ha valaki 20/20-as (párhuzamos oldalú, nem szűkülő), fekete színű, lehetőleg vastag(abb) FKM óraszíjjal találkozna, kérem jelezze. Alapból sehol nem találok, az Ali keresője is olyan, amilyen... (a "létra" forma sajnos nem tetszik, a "gofri" meg a toknál rögtön beszűkül 18 mm-re)
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Most jött szembe, és ezennel át is adom a lehetőséget - Vol. 10
Kék kvarc kronó, doboz / papír, jó állapotban, jó áron, de passzolom, egyrészt nem tetszenek a szkeleton mutatók, a Poljotnak is mennie kellett, másrészt inkább egy baromi magas sövény telepítésére kellene most sürgősen a lóvé, sajnos beköltöztek a szomszédba:/
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
A női kvarc óráknál is van valami, az Aglaia sorozat féldrágakő számlapokkal (malachit, opál, tigrisszem, rózsaszín gyöngyház) 18000-ért ment az Agla70 kupon után (70% off). Miyota 2036 van bennük. Nincs két egyforma számlapú darab.
A Sparkle meg 29000 Spark70 kuponnal. Van benne cirkónium rendesen
Ezek is egyedi számlaposak, belül Miyota 5Y20 kvarc.Női automata skeleton meg van a fehér Machina, tökugyanaz, mint a Gorilla, a kuponja Sale65.
Legalábbis tegnap még ezek működtek.
-
Churpik
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Lehet, hogy csak a Gorillához jó a kupon
Bár abból is kifogyott már a lila, meg a 18K arany változat. -
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01
üzenetére
Megnéztem alaposabban a posztodban a képeket, a piros számlap egy apró részlete alapján egyre inkább biztos vagyok, hogy Airflight-féle számtárcsás modell lesz. Az alsó órajelzőnél egyértelmű, hogy szendvics, jól látszik a kivágás, de szerintem a felső is az, csak a betekintési szög miatt látjuk egyneműnek, nem látszik a hézag. Viszont ennél, tehát a felsőnél az is látszik, hogy a számjegy kimegy a 'mélyedés' széléig, sőt, az egy icipicit rá is takar, tehát egyértelműen egy réteggel feljebb van.
Viszont akkor nincs sok értelme a GMT komplikációnak, lehetséges, hogy amit mi GMT-mutatónak gondolunk, az inkább a másodperc mutatója, hosszabb túlnyúlással a balansz miatt, és azt, vagyis a másik végét meg a zöld számlapos képen látjuk az óra- vagy percmutató mellett.
Aztán az is lehet, hogy csak unatkozom és mindenfélét képzelődöm kerti munka helyett.
-
Churpik
aktív tag
Remus389
bigrob
dilajoska1... és mindenki más aki kedveli a skeletonokat:
A Ciga honlapján még működött a tavalyi SaleNow kupon, -66%-ot ad.Végül behúztam a Great Ape-et.
De persze van Eye of Horus, meg egy csomó más modell is.
-
andrew01
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Igen, jó lenne, de akár Merkur kínaitól is elfogadnám az újraélesztését : ) ők is szeretnek "újítani", Alarmos mechanikusuk is van már.
Nos igen, érdekes egy darab lesz, mondjuk nálam alapból handikeppel indul a brand a logo meg a név miatt, nagyot kéne villantani, úgy a jövőben bármikor, hogy kezemre kerüljön egy, DE a kreálóját csípem, plusz betekintést is nyerhettünk, hogyan készülnek a darabok, így ezek '+'-ak a mérlegen. -
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
No, elolvastam a kommentedet, végül +9 ablakot nyitottam meg a linkeket követve
.Ez a field design valahogy nem az enyém. Kipróbáltam egy 40 dolláros órával, de valahogy túl puritán. Ellentmondásos, mert amúgy az egyik kedvenc órám egy teljesen offtopik (dárga, svájci) pilóta óra, az is sötét számlap, nagy indexek, egyszerűség, de pont annyira csilivili, hogy szeressek ránézni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01
üzenetére
Meh, ez egy katyvasz lesz, az én fejemben a field az egy szigorúan DD vagy DH jellegű óra, ütni-vágni való, három mutatós, fekete számlapos.
Érdekes a szíjról készült fotó, mintha nem lenne egyenes a stift. A 'with a twist' reklámszöveg plusz a számlapon lévő 'TW' kezdetű felirat alapján a modell neve akár 'Twister' is lehetne, és akkor valószínűleg GMT, de variálható óra kiosztással / jelöléssel (24 órás tárcsa 24 órás bezel helyett), vagy valami olyan áttört számlapos, pusztán dekorációs okosság, mint a Radcliffe M-DVR.
A Gruen nekem is nagy kedvencem, halál egyszerű és elegáns vicc, kijöhetne valami újabb is ilyenből, csak ne Nomos vagy Hermès legyen, mert az drága mulatság lenne, inkább valami mikró.
-
andrew01
tag
válasz
andrew01
üzenetére
Na megérkezett az Erebus hírlevél és hát nem tudom miért titulálják field watchnak - érdes számlap? vagy mert topográfiai térképet skicceltek rá? Végül is oké, de ennél a zsánernél a piros és lila színvariáns... jó, ha nem tetszik, ne azt vegyem, jogos.
A standard színes Gmt mutatoktól is fázok, de ha egy kósza gondolatom megvalósulna, akkor ellenlábasból hamar fanná válnék - Ha egy általam kedvelt vintage óra megoldását alkalmaznák, miszerint 12 óránként ugrana a számkijelzés...
aztán jobban megnézve, csak az egyik kör van igazán süllyesztve. (vélhetően dátumablak) A "with a Twist" reklámszöveg miatt azért még van némi remény, de nem sok
.
Addig is megosztom a szintén mellette érkező másik hírlevél üdvöskéjét, ami hasonló kategóriában indul:
-
Churpik
aktív tag
Remek, köszönöm a visszajelzéseket.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Megnéztem, pár topiktársnak volt vagy van is ilyen, bár elég sokféle verziója van, talán még ő tűnt a legtapasztaltabbnak, de ma már inkább a töltőtoll topikban aktív, talán ő tudhat többet szervizelési lehetőségekről. Én két órást is megkérdeztem kínai szerkezetek tisztítása kapcsán, udvariasan, de elhajtottak, mondván, inkább vegyek újat, olcsóbban jövök ki.
-
zazenke
őstag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
A ups a legutàlatosabb cég a csamagszàllítók közt de sajnos a külföldi imádja ezt választani
-
andrew01
tag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Tavaly posztoltam róla mikor rákívántam : ) és árban kb. akkor is így alakult a matek.
Örömteli viselést! 👍 -
Lev Abalkin
tag
Meg szépen is világít:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én egy-két havonta előlről kezdem. Elfelejtem, vagy csak nem érdekel.

Kisebb meglepetésemre inkább vörösréz színű, nem sárgás.

Bár abból is kifogyott már a lila, meg a 18K arany változat.