Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
-
Freddy76
addikt
Megjöttek a cuccok. Az aranyszínű borzalom a legolcsóbb szíj volt a Temun, azon fogok gyakorolni.
-
Faresz1976
senior tag
Új Seestern S471
A percmutatón kívül minden tetszik rajta.
-
kuntics
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Ha megérkezett az óra mindenképp jövök vissza egy kis beszámolóval. Akkor már tudni fogom ezt a részét is a vásárlásnak. Számlán azt irja egyébként, hogy “VAT/taxes included”, aztán majd kiderül a legvégén.
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Van tréfamentes szállítás.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo
üzenetére
"rendes kínai"
Ha nevezhetjük "rendes kínainak", ami hongkongi, akkor igen.
-
raziel01
veterán
válasz
dzsi23
üzenetére
Nálam például úgy jön ki jobban az addisdive willardnél hogyha nem középre esik a csat hanem egy szemmel jobbra akkor nem szorít annyira így egyel kevesebb szem is elég hozzá ergo könnyebb. Ha pont középre akarom belőni akkor kell egy plusz szem, mert anélkül már szoros lenne. Valami órás videóban láttam én is ezt a trükköt, hogy nem mindig középre érdemes belőni. Szíj/csukló függő.
dzsi23: ez milyen márka?
-
dzsi23
addikt
Phoibos PY051E Narwhal
-
Degeczi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én sem rendeltem, de pirossal kiemelve írja, h early bird offer -$30, így lesz EUR 135

-
driv4r
aktív tag
-
ace22
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Látom, hogy nem csak én jutok a pokolra. De legalább jó lesz a társaság...
A gyanúsan olcsó kamu oldalról: csak azért vettem elsőre komolyan, mert tavaly nyáron ennél nem sokkal drágábban rendeltem hasonló modelleket. De valahogy az árak elvarázsolódtak. Március 28. előtt nem is várható nagyobb áresés...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Én a linket néztem, ott 160 júró VAT nélkül, de nem veszünk össze.
Én nem rendelek belőle, így az olcsóbb lehetőség sem érint.
Sőt, a Berny automatánál is elbizonytalanodtam (vagy mégsem?), h nagynak fogom érezni, és a mutatóknál sem biztos, h nekem előnyös, ha csak a vége van fehérre festve. -
kuntics
aktív tag
Legót én is ajánlom, jön is belőle új gyűrűk urás készlet. Ennyi óra mellett megfér pár szett abból is. Ekkora készletnél mennyi idő megy el a napi óra kiválasztásával?
50k-t írtam keretre, 52011-et vontak váltás után. Talán plusz költség már nem jön rá, ha igen akkor kénytelen leszek perkálni. Keretet szerencsére nem anyagi okok miatt húztam meg itt, a várható kihasználtság miatt nem akartam többet költeni rá. Meg kell később a többi órára
-
Degeczi
nagyúr
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
150 EUR-tól jön rá tréfa, ez csak 135 + vagy $3 vagy $15 szállítás
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Apropó, sötét erők ébredése.
Végül elbuktam én is, morálisan vállalhatatlan, gyenge jellemnek bizonyultam, nem oldottam meg a feleségem óráinak a lakhatási válságát.*

* Nyilvánvalóan meg tudom magyarázni, a kimagyarázás az egyik szuper Jedi-erőm, a feleségem pici órái nagyon szomorkásan elveszettnek tűntek ezekben a nagy dobozokban. Most viszont így lett egy 'diver - skin diver' doboz és egy 'fura régi órák' doboz, maradék három hatos Lidl-doboz egyike tisztán Seiko lett, az öreg darabok menhelye, lett még egy vegyes japán és egy vegyes svájci-német társbérlet. A maradék órák burzsujok, azoknak általában van saját pecójuk.
És akkor most keresek magamnak valami új hobbit. Vagy hobbitot, állítólag a Gyűrűk Ura relikviák gyűjtögetése is elég szórakoztató.
-
-
kuntics
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Végül lemondtam erről a MOP számlapos történetről, viszont sikeresen berendeltem egy black onyx-ot. Első rendes órám (garmin instict-et leszámítva) lesz ez, remélem élőben is tetszik majd. vagyis azért az 52k-ért muszáj tetszenie
Volt még 2 versenyző itt a végén, wd1965 meg wd1969, csak rájöttem, hogy úszni sem tudok, búvárkodni meg végképp nem. Talán majd legközelebb…
10 év múlva jövök újra segítségért, most is eléggé sokat változott az elképzelés a tanácsaitoknak köszönhetően. Addig pár úszólecke is belefér, hogy az is bonyolítsa majd a döntést
-
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
és Freddy76 is.
Egyetértek. Többszörösen átéltem és átélem jelenleg is ezt ( a három iskolai lépcsőfok mindegyikének mindegyik stációját sokgyerekesen)
Ha annyival több órám lenne, mint ahány ilyen alkalom adódott rá, nem is tudom mennyi dobozzal többre lenne szükségem.
Már rég elszakadt a valóságtól az iskolarendszer (nem csak itt, de más országokban is, persze különböző mértékű dilatációval), de döbbenetes gyorsulással távolodik sajnos évről évre.
Nekem eléggé fővonulatú idő- energia- és, ideg igényes ezek menedzselése (és anyagiak megteremtése) hogy az adott kereteket akár megpróbálva kitágítani, valahogy olyan helyzetbe jussanak a kirepüléskor hogy legyenek még szárnyaik -
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
No para, később még rosszabb lesz, fogsz te még sok órát venni az idegbaj ellen. Egyetem baromi drága és kb. felesleges is, én tegnap este lányom valami szanszkrit témában írt háziját néztem át, mert ideges volt és átküldte beadás előtt, csak annyit írtam vissza, hogy el tudtam olvasni, többé-kevésbé megértettem, rendben lesz, adja már be, mert lejár a határidő. Szegények még nem tudják, mennyire semmit nem számít majd az életben az ilyen iskolai drill.
-
Freddy76
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Randa macska líroz?
Nem, úgy általában az egész. Odatesznek 14 éves gyerekeket, hogy tessék, itt van kétszer negyvenöt perc, két qrva nehéz feladatsor, amit úgysem tudsz megoldani teljesen, ha nem vagy zseni, de ne aggódj, csak a jövőd múlik rajta. És, ahogy a macskás vers, a hexameterezés, a középkorú testmozgási formákról értekezés, vagy éppen a 100 tallérból mennyit ér a munkaruha példa is mutatja, nem éppen hasznos tudást kérnek számon. A lányom történetesen nagyon drukkolós típus, ugyanakkor szóban lehengerlő, esszét írni nagyon tud (az 10 pontos lett), de a mateknál lefagyott. Nem lettek amúgy rossz pontjai, sőt, nagyon jó gimik nyelvi képzéseire fog szinte biztosan bejutni, de a rendszer attól még szar. Nem tudom, hogy mi lenne a jobb, de 14 éves kölyköket ilyen stressznek nem lenne szabad kitenni, gondolok itt a vizsgára, és az egész felkészülési folyamatra. Persze .... - és folytathatnám a mondatot, de akkor már moderálás áldozata lenne.
-
Freddy76
addikt
válasz
dzsi23
üzenetére
Baszki, de jól néz ki ez az óra ezzel a szíjjal.
Én egyelőre a tömeggel sodródom, tegnap megrendeltem az 1963-at. Hosszas tépelődés után a 38 mm méretet, a 40 milis lug-to-lug-ja lehet, hogy nagy lett volna.
Annyira felb@sztam magam a központi középiskolai felvételin, hogy már forradalmat akartam szítani, erre hétfőn após is összetöri magát, leb@sztam az egyik felnit az Alfán, macska is beteg lett, két opció volt, pia és xanax, vagy egy óra. -
Degeczi
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Igen, fém szíj nekem ennyire asszimetrikus, itt pl. 9 szem az 5-höz arányban van ahhoz, h a csukló közepére kerüljön a zár.

Ezzel szemben a bőrszíjakon pont a csatot tartalmazó fél a rövidebb, a tipikus felosztásban az a 75 mm-es darab, a másik 125 mm-es, tehát az csak akkor kerülne jó helyre, ha max a szíj fele körül csatolhatnám be - de persze nem ez a helyzet, legjobb esetben is a végétől számított 3. lyukat tudom használni...
Ezért tolódik el teljesen a kisujj felőli oldalra a csat, és fordul el csuklómon az óra napközben, míg megfordított szíjjal a helyén marad. -
dzsi23
addikt
válasz
fakekorom
üzenetére
driv4r #50654:
Nálam leginkább az a magyarázat, hogy így kevésbé nyomja a csuklómat, amikor az asztalra teszem a kezem (irodai munka).Erre a másik megoldás, ha olyan szíjat hordok, amin állítható a csat helyzete, pl. paratrooper, raf, méretrevágós gumi, vagy a fémszíjak általában.
A natokat is megfordítottam.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Seiko a butikjaiban eleve így prezentálja a bőrszíjas óráit, nem értettem, hogy miért, aztán utána fórumokon láttam több magyarázatot, a logikusabbak közé még az tartozott, hogy ezzel az elrendezéssel a békazár ugyanolyan irányban nyílik-záródik, mint a bracelet clasp, ugyanaz a mozdulat.
-
rozsgyi
tag
Köszi, gondoltam hogy az, csak fura, hogy nem szűrik az ilyet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
rozsgyi
üzenetére
Órák mellett szőrmebundákat is áruló bolt --> red flag, átverés, volt már ilyen.
-
rozsgyi
tag
-
LimaBravo69
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
A kép alapján tudnátok mondani nekem egy pontos típus számot? Próbáltam keresni de nem találok ilyen órát. Sajnos csak ilyen felbontásban van képem róla. Köszönöm előre is.
[kép] -
Freddy76
addikt
Összegyűlt pár rendelnivaló a német Amazonról. Azt néztem, hogy náluk is vannak 1963 órák. Igaz, valamivel drágábbak, mint az Ali, de a többi rendelés miatt nem lenne postaköltség, emellett vissza tudom küldeni indok nélkül, ha nem jó a méret, vagy nem tetszik. Csak gondolkodom, és remélem, hogy lebeszéltek.
-
ace22
tag
Mit mond a megérzésetek erről az Ali-s boltról?
Szinte hihetetlenül alacsony árakon hirdet, és nincs különbség az árakban az órák szíjától (gumi vs. acél jubilee) vagy az óramű gyártmányától (NH35 vagy 8215) függetlenül.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Sok örömet a szerzeményhez!
-
driv4r
aktív tag
válasz
LimaBravo69
üzenetére
Nagyon jól néz ki, tetszik ebben a klasszik fekete-fehér változatban.
-
LimaBravo69
tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy elraktam kedvencekbe..

Tegnap megérkezett a Sugess kronó. Bár negyedik kínaim (de az első mechanikus), ismét meglepődtem a minőségen.
Nagyon szép az óra, telefonnal mérve -2mp/nap, ez elég jónak tűnik. A valóságot mérni nehezebb, nincs mp stop, és nem emlékszem hogy merre járt a mpmutató, amikor beállítottam. De nem is igazán érdekel, a szerkezet élőben is gyönyörű, sokkal szebb mint a képeken. A hattyúnyakas verziót rendeltem, 9 nap alatt ért ide.A hozzáadott fémcsatot még nem próbáltam, a bőrszíj is egészen jó, vállalható minőség, nem kényelmetlen már elsőre sem.
Kíváncsi leszek a hosszútávú "viselkedésére", bár nemigen lesz agyonhajtva.A koton azóta lekerült róla
:
És még néhány kép, hátha érdekel valakit:
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Churpik
üzenetére
Köszi, Zazenkének is. Szíj nem számít, zulut kapna. Sík üveg talán jobb lesz. Dátumot jó fénynél még látom.
Rotor engem nem zavar, a mp stop fontos. 47 a L2L, de erősen lehajlik a fül, sztem jó lesz. A koronazár hiányának is örülök, egyszerűbb állítani. Árkategória miatt még hordanám is talán, belefér, ha lezúzom véletlenül. Elengedem a WD 38-as EXD-t, az srpg35-öst, és veszem ezt. -
Faresz1976
senior tag
válasz
SOAD19
üzenetére
A feleségem Citizen óráján ( neki mindig volt órája ) az elemet évente kellett cserélni. elvittük óráshoz aki azt mondta, hogy szerkezetet kell benne cserélni ( mondanom sem kell 2 hónap múlva sem lett kész és a végén lemondtuk ). Nekem is volt egy, a katonaság előtt vásárolt, és egyben rég nem látott
Casio a birtokomban. Gondoltam abban is kicseréltetem az elemet.......
Hát így kezdődött... újra....
-
Churpik
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
A szíja rövid (max 205mm), bár lehet, hogy ez neked nem probléma, meg amúgy is cseréled a szíjat.
A dome-os vastagsága 14 mm, azért az dagi. De lehet, hogy esztétikusabb, mint a flat.
Viszont single dome, vagyis torzít a szélén.A dátumot nem fogod tudni leolvasni, de gondolom ezzel tisztában vagy
-
zazenke
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
felhúzva kb 2sec eltérés mire leenged kb napi 10 sec. De ha kedved van és elállítod felhúzva -10 secre akkor akár napi 1-2 sec eltérésed lesz ez már szerintem nagyon jó ennyiért.. Nekem így sikerült
. A rotorja az egyik irányba hangos csőrgős lesz mivel erre csak szabadon fut ezt hallani fél méterről is viszont a ketyegést nem hallom bánatomra de ez az én óratokom miatt van . -
5-ös kezelő
senior tag
Szemezek a Berny 40 mm-es titán automatájával. Tetszik a tok, a számlap, dátumablak.
Gondolom, ez már az újabb 8215, mp stoppos. Üveget nem tudom, domború legyen-e v sík, logo vs no logo. 37-et megérhet, bár kuponozós fórumtársak biztos el tudnák hozni jóval olcsóbban.
Vélemény? Pro és kontra. [link]
Egy csomó ár pirossal van, gondolom vmi akció van Alin. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
kuntics
üzenetére
Automata pontatlan, szervize drágább, jobban kell rá vigyázni. Cserébe ketyeg, jó nézni az üveg hátlapon át a billegő mozgását, és van aki szeret játszadozni a sietés-késés állítgatásával. A linkelt órákkal nincs tapasztalatom, de látszólag rendben vannak. Videókat nézz YT-on a kiszemelt darabról, keress rá véleményekre. Ha fiatal még a szemed, nincs gond a leolvashatósággal. Ha már gyengébb, a tükröződés, gyenge kontraszt gond lehet. Javaslom még a menetes hátlapot, AR réteget az üveg belső oldalán és szíjcsere miatt a normál tokfüleket (lehetőleg lefelé hajló ívben, a vékony csukló miatt).
Churpik : Ez azért durva. -
Churpik
aktív tag
Alapdíj...

-
driv4r
aktív tag
válasz
kuntics
üzenetére
Én írtam a kronóra, hogy nem feltétlenül komplikációs órával kezdenék, inkább sima három mutatóssal. Nagyon egyszerű megfontolásból írtam, fogod használni egyáltalán a kronó funkciókat, amikor ott egy teló a kezedben? Ha igen, nincs több kérdés, vedd meg, főleg ha amúgy is tetszik a dizájn, de ha nem, akkor meg minek? Nálam további szempont még a szerkezet is a kronónál, baromi drága egy mechanikus szervizelése, kvarcban viszont ez nem gond, tehát ez ne legyen akadály a nézelődés során.
-
zazenke
őstag
válasz
driv4r
üzenetére
nekem van az is. nem is hordom igazán mert valahogy a telefon mellett felesleges. Talán sportnál van jelentősége. Számtalan előnye van neki pl állandóan pontos mert szinkronizál a telefonról , sötétben is tökéletesen látod és ha pl MIP kijelzővel veszed akkor napfénynél is állandó tökéletes képet ad. illetve 2 hetente is elég tőltened. Teljesen gondozásmentes zafír üveges verziók is vannak belőle bár ha eljön az aksi csere ideje akkor gyanítom az már nem fog megtörténni a többségénél. Csak az élet érzés hiányzik belőle.
-
kuntics
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nem bántasz meg, a garmin tényleg egy eszköz számomra. Rezegve ébreszt, jönnek rá értesítések, rögzíti azt a kevés sportolást stb. Meg néha elkap az adatbuzulás, aztán lehet szörnyülködni az alvási időkön meg hasonlókon. Félteni se kell, karbantartós meló mellett az se hátrány.
inkább vmi all-rounder lenne jó, akkor talán gyakrabban elővenném.
Freddy76
hogy járok? Kapok én is karira egy szép női órát?
értem mire gondolsz, de nálam egyelőre a funkció fontosabb, mint a látvány, így talán megmenekülök az átállástól (meg az egyre drágább órák nézegetésétől)feljebb írtátok, hogy chrono nem ajánlott elsőnek. Ennek mi a háttere?
amúgy kezd körvonalazódni mik tetszenek, mik nem:
szélesebb keret, indexek csak vonalak nem számok,arany szín kilőve. Semmi szín, csak fekete-fehér, max mutatón vmi más. Automata mennyire adja meg magát kevés hordásnál? Eddig csak qvarcokat nezegettem.
Ezek pl tetszenek, méretben sem olyan nagyok
[link] [link] [link] -
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Rosszabb, törpe minoritás:) Amúgy nem rosszabb, morálisan jobb is, Vive la Résistance:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Néha engem is elfog a kísértés, mégiscsak meg kellene próbálni ezt az okosóra dolgot, legalább gyakorolnék egy kicsit az elkerülhetetlenül közelgő állami gondosóra előtt.
De aztán zihálva, izzadtan ébredek fel ebből a rémálomból.
Viccet félretéve, egyszer el fogok kérni egyet, soha a büdös életben nem volt még olyan a kezemen, egyszer azt is ki kellene próbálni. Már jó sok éve, amikor először láttam feltűnni az Apple óráit, gyakran volt olyan, hogy kettőt vettek fel az ismerősök, egyik kézen rendes óra, másikon meg okos, de mostanára teljesen egyértelmű a trend, maradt az okos, kitúrta a régit.
-
SOAD19
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
"Szóval lehet, hogy kuntics is így jár."
Esélyes!
Nálam is hasonló volt a sztori. Untam, hogy állandóan a telefont kellett bicajozás közben elővennem, ha tudni akartam az időt. Vettem egy DW-5600BB gshockot. Aztán, ahogy kuntics fórumtársnál, nálam is feljött, hogy csak kellene egy analóg kijelzésű, normál óra alkalmakra, mert a gshock szintén nem való minden alkalomra, öltözékhez, mint az ő Garminja, és én is pont ugyanezzel jöttem, hogy fehér sávos csuklóval meg hogy nézénk ki.
Aztán a többi már történelem, ahogy szokták volt, vala mondani. Igaz, azért annyira nem vészes a dolog, 9 db-nál járok, ami 9 év alatt tűrhető, szerintem.
kuntics most a gyász folyamat elején jár, még nem fogadta el a dolgot, még ellenkezik, tagad.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Feleségem megrögzött okosórás volt, iWatch volt a kezén szerintem az elmúlt öt évben. Karácsonyra kapott tőlem egy ilyet, azóta előkereste a sok éve kapott Longines-ját (kvarc), most vitette el velem a Swarovski óráját elemcserére (szerkezetcsere lett belőle), és már a hét négy napján órát hord.
Szóval lehet, hogy kuntics is így jár.
-
driv4r
aktív tag
válasz
kuntics
üzenetére
Garmin nem számít, az nem óra, akkor vehetsz rögtön kettő rendes órát is elsőre.
Csak vicceltem, nem akarom megbántani a Garmin tulajokat, téged se. Inkább érdemes lenne kicsit agyalni a vásárlás előtt, hogy jobban megértsd a saját motivációdat, pl. hogy melyik és milyen is lenne az a 20 nap, amikor évente felveszel egy
rendesórát. Ha ez megvan a fejedben, akkor utána ehhez lehetne igazítani az óra zsánerét is: vannak mindenre is jó, all-rounder, GADA darabok, de ha az a 20 nap mondjuk inkább kitüntetett alkalom lenne, színházas, társasági életes, ünnepi rendezvényes stb., akkor meg bőven elég lenne egy olcsó diszkrét öltönyóra, a hétköznapokra meg ott a Garmin, strapabíróbb.Csukló nálam is kb. ennyi, 34-44mm közötti órákat
tartok a szekrénybenhordok sűrű váltásokban, a szélesség a fontosabb szám, meghatározza az alapterületet, ahova a csodás felépítmény kerül, barátunk, az óra:) -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
kuntics
üzenetére
Egyezik a csukló méretünk. 36-40 mm nagy általánosságban a tok mérete, ami stimmelhet, de a próba az igazi. Hossz (L2L) max. 46 mm, de egyes modelleknél lehet kivétel (Hruodland F013, Tandorio és egyéb Monsterek). Ha mindenes óra kell, akkor pl. Militado D12, ceruza alakú mutatókkal, ez 36 mm-es alsó kis mp-es.
-
kuntics
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Mindenkinek köszi, délután talán már lesz időm rendesen ránézegetni.
50 ezerért már fantasztikusan jó kínai órák vannak Alin, de az első darab lehetőleg legyen olyan, amely élőben is nagyon tetszik. Aztán amikor rájössz, és megbánod, majd lehet venni másodikat, harmadikat stb. :)
szigorúan nezve ez lesz a masodik, az elso a garmin. Több nem lesz, ne is írjatok ilyet
így is prőbálnám megúszni olcsóbban, erre már jönnek bőven az 50k feletti ajánlások is
persze belefér meg minden, de most még úgy látom, hogy évi 20 napnál nem lesz többet hordva.
amúgy meg: csukló átmérő 165mm, szélesség 51-52mm. így talán könnyebb meretet belőni. -
driv4r
aktív tag
válasz
Sungoo
üzenetére

Csodálatos márka, órázásom hajnalán figyeltem fel rá, minden Vatera hirdetésen kötelező jelleggel odabiggyesztették a '(Breitling)' jelzést a Sicura név mögé, paraszti ésszel azt gondoltam, a Breitling valami olcsósított almárkája lehetett a szélesebb néptömegeknek, öntvénytokok, pecekgátas szerkezetek, koppintott dizájn, ezt a teóriát erősítette a szintén gyakori 'Sicura by Breitling' eposzi jelző.
De nem, pont fordítva, ők vették meg anno a fizetésképtelen Breitling védjegyeit, Navitimer stb., a végén meg a cégnevet is, tehát volt egy időszak, amikor a 'Breitling by Sicura' lett volna a korrekt, kicsit olyan a sztori, mintha ma a készpénzben lubickoló Addiesdive megvenné mondjuk a csődközeli Atelier Wen nevét, aztán fel is venné azt.
Dr. Iver 'Tücsök és bogár' sorozatának mai ingyenes darabja, a teljes sorozat prémium előfizetőinknek elérhető a Substack-en
-
Sungoo
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Nekem is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Az EFR-108 igazából 38-as (nekem már kissé pici is), mert a Casio a koronával együtt specifikálja az átmérőt. Ill. a karkötője is csörgős, üreges.
Az EFB-108 számomra már barátságosabb 40.5 mm (a lünettán mérve) és azon tömör szemek vannak - viszont sajnos nincs olyan színválasztéka, csak fekete ill. ezüstös számlappal létezik.

-
driv4r
aktív tag
válasz
kuntics
üzenetére
Hali,
Óra Győr, kilistáztam készletet 12eft és 57eft között (annyira pici a csúszka, hogy nem tudtam belőni 50 ezerre:), én alábbiakat nézném, de ízlések és pofonok; van benne kvarc, automata, talán solar is, nem tudom, amúgy milyen órák tetszenek neked. A Garmin kép alapján én inkább 38mm körül keresgélnék, ezek itt jellemzően nagyobbak, nézd meg élőben.
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
Többség time only, az utolsó kronó, első órának nem feltétlenül azzal kezdenék, de neked kell eldöntened. A készlet listázásban van Fossil, D. Klein, Hilfiger, azokat inkább ne, de ha nagyon tetszik, ám legyen, a szívnek nem lehet parancsolni. Picit drágábban, konkrétan 60 021 forintért én szemrebbenés nélkül ezt a szépséget venném magamnak, 40mm, zafír, ebben az árkategóriában a szokásosnál egy picivel érdekesebb számlap.
50 ezerért már fantasztikusan jó kínai órák vannak Alin, de az első darab lehetőleg legyen olyan, amely élőben is nagyon tetszik. Aztán amikor rájössz, és megbánod, majd lehet venni másodikat, harmadikat stb. :)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kuntics
üzenetére
Szeretem az olcsó analóg Casiokat, van is itthon néhány, de tény, h az EFB szériát leszámítva a fém karkötőik csalódást keltőek, az 5-ös kezelő által említett kínaiakon is lényegesen jobb, tömör szemes szíjak jellemzőek.
Kérdés lehet még az is, fontos-e számodra a lume, mert ezeken a Casio-kon az majdnem mintha nem is lenne, míg olcsó kínaiakon az is gyakran meglepően jó szokott lenni.
-
kuntics
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Freddy76
nem vagyok pesti, így ez az opció kiesett
de ha tudtok győrit is ajánlani, ahol korrektek és segítőkészek az már megoldhatóDegeczi
köszi, hasznos infók, azt hittem szíjnál max anyagban van különbség. Zafír se lenne rossz, a mostani óra sincs kímélve. Meg a linkelt óra se rossz.5-ös kezelő
fentebb linkeltem képet órával a kezemen, max majd holnap még meg is mérem. Ali játszik természetesen, főleg ha olcsóér vannak jó órák
Nagy igenyek nincsenek, csak legyen vmi a kezemen, amikor sportóra nem passzol az alkalomhoz. Bár tetszenek a chronographok, amin több minden van, csak a méret miatt nem biztos, hogy érdemes olyat néznem. Amúgy elég, ha az időt mutatja, meg talán a dátumot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Csere-Beszámítás! Gainward Phoenix RTX 4080 Super 16GB Videokártya!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Más színekben még kapható náluk.

de ha tudtok győrit is ajánlani, ahol korrektek és segítőkészek az már megoldható