Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Megkerült a kis Pilar! : )))))))))
A téli - nyári cipődobozokat váltottam, az egyik tornacsukában volt, fogalmam sincs, hogy került oda, mindegy, nagyon boldog vagyok, bárcsak a Cinco is így lenne majd meg, valami teljesen váratlan helyről:)
Ma SM volt, este esküvő, még nem döntöttem el, valami low key lesz, pl. ez a Seiko vagy a kis fekete Marvin, szerencsére nem lesz puccparadé:)

-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Igen, Szent György-hegy és környéke. Szép és nyugis hely, bár tegnap a tapolcai Lidl már nyitáskor tele volt az őrjöngő bevásárló hordákkal, de ez ugye egy kedves húsvéti népszokás, még egy utolsó nagy pánikbevásárlást megejteni, egyszer élünk alapon.
Valahogy úgy alakult, vagy most már tán alakítom is, hogy mióta megvan, az SN0139 kerül a kézre, amikor errefelé jövök.

-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Dettó ez volt a kamu fedősztori nálam is, bedumáltam magamnak, hogy rendes férfiember kizárólag ilyenben fúr-farag a ház körül, hiszen láttam a reklámokban, tehát igaz. Azóta is a szekrényben porosodik, évente kb. egyszer előveszem, rácsodálkozom, és ezt így hogy?
-
driv4r
aktív tag
Most már igazán kisüthetne a nap.
Unalmamban régi képeket alakítgatok át az időjáráshoz illő formátumra, közben ezt dudorászgatom, ~70 napja nem vettem órát.

-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
A postás mindig kétszer csenget.
Grat, szépen beindultál;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Klassz!
-
driv4r
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Lehet, hogy 'semmi új, érdekes nem derült ki', de ezt akkor még nem tudhatta tíz éve, amikor felaggatta őket a fára. Nyilvánvalóan nem tudományos kísérlet, csak vicceltem ezzel, mert nem is volt bizonyítandó / cáfolandó hipotézis. A vízállóság mondjuk engem meglepett, nem tudom, mi ezeknél a hivatalos érték, de a tíz év azért hosszú idő, simán be is ázhattak volna.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ezzel együtt is állítólag nagyon megbízható, robusztus órák voltak ezek, a régi Timex-nek volt még egy hasonló olcsó megoldása, a V-Conic, meg hasonló éthosza is, kb. a 'szuper olcsó karórát minden kézre' jelleggel. Ha túl sok időd van, keress rá mondjuk így: 'Timex torture test ads', rengeteg reklámot fog feldobni a YT, ötvenes évektől folyamatosan mentek, motorcsónak propellerre csatolták, jégkockába fagyasztották, turmixba tették stb stb.
-
driv4r
aktív tag
Hát ezt nem vártam, tényleg vége lassan az általunk ismert világnak. [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Én kérem sublerrel és egy kis erőszakkal bárhova bejutok. [link]
Menetes hátlap, tömítés nuku, de minek is, bőven kárpótolt a hiányáért a csodálatosan gagyi szerkezet látványa, a képeket inkább linkelem, korhatárosan hardcore. [kép] [kép]
Amúgy az ilyen pecekgátas, Roskopf-jellegű szerkezetek a maguk korában komoly gazdasági / életminőség javítási szerepet töltöttek be, milliós tömegek számára tették megfizethetővé a zsebóra, majd a karóra luxusát, gyakran nevezték a szegény ember vagy a proletariátus órájának is. [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
'Azt mondjuk nem tudom, hogy milyen gyakran van menetes hátlap olyan tokon, ami nem acél, de szerintem ritkán.'
Szerintem is ritkán, de azért megnéztem, mi a helyzet egy nem reprezentatív mintán, elég meglepő eredményre jutottam.
Hirtelenjében ezeket a nem acél tokosokat találtam, lehet, hogy van még, de a lényeg, hogy a 10-ből 8 menetes, 1 technikailag menetes, 1 meg passz, lehet, hogy csak kamu menetes, majd ha kicsit frissebb leszek, megtámadom sublerrel, kalapáccsal, vésővel, dinamittal.
Inkább csak technikailag menetes szerintem az Almaz, első képen a legfelső, azt a gyűrűs leszorításos megoldást pont te mutattad itt valamikor a Vosztok kapcsán, a Buler meg minden vonásában annyira kamu, annyira többnek akar látszani, mint ami valójában, hogy simán lehet pattintós, csak rátettek egy domborításos stilizálást a hátlapra, képek:
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igazán betehették volna valami eredeti dizájnba, meh. Aki divatórát venne, azt valószínűleg kevéssé érdekli a HAQ, akinek meg az számít, remélhetőleg már túl van a copy-paste korszakon, pláne a ~300 ársávban. Nem tudom, mennyibe került az F06. Ascent, gondolom 500 körül lehetett, pont meg lehetne csípni az arról lecsúszó, vagy az annak az árát sokalló vásárlókat.
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Nagyon jó kifogások, gratula;) Az órához is, mert tetszik;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Halállista, Vol 1.
Még semmi sincsen eldöntve, semmi sincsen feljegyezve vagy elrendezve, csak hangosan gondolkozom, milyen érvek szólna pro és kontra a megtartás / elengedés mellett.

Ha az érzelmek számítanak, akkor egy maradós van, a slim turtle Seiko a felső sorban. Emlékszem a vaterás eladóra, olyan szomorkás mérnökforma ember volt, a rendőrpalota környékén találkoztunk a parkolóban, én ünnepélyesen átadtam neki a 12 ezer forintot, ő meg nekem a papírzsepibe bugyolált órát, aztán beszélgettünk egy jót, ennek is lassan húsz éve. Abban a sorban nincs is másik (érzelmileg) pótolhatatlan, ha bármelyiket el is adnám és esetleg hiányozna, vissza lehetne csinálni, bár a Parn* esetében ez a veszély nem igazán fenyeget.
Az alsó sorból pedig, ha csak egy maradhatna, akkor az a Dugena Watertrip (2) lenne, utána a prioritási sorrend (B-J): 4, 3, 5, 6, 1. De nem lenne nagy biznisz az eladásuk se, könnyen és gyorsan talán egy húszas körül lehetne elpattintani ezeket, annyiért meg porosodhatnák akár nálam is, én legalább értékelem ezeket a régi vackokat, ezért is költöttem tök feleslegesen egy csomó pénzt a szervizelésükre.
Na, akkor máris sikeresen lebeszéltem magam az első doboznak a felszámolásáról, fog ez menni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igen, ugyanerre jutottam én is, két clue is volt, először volt egy olyan beállítás, ahol lehetett látni, hogy háromszög alakú a logó és elég nagy, azt nem értettem, de aztán ránéztem a saját kezemre* és rájöttem, az Omega logó plusz a feliratok, aztán volt egy másik, ahol meg az volt sejthető, hogy a segédszámlapok eléggé ki vannak tolva a lünetta felé. Valószínűleg nagydarab srác, emberes méretű csuklóval, azért tűnt elsőre kicsinek az óra rajta.
* hat napja van rajtam a Speedy, nem rotálok egy ideje, kezdem szoktatni magam ahhoz a 'szép új világhoz', hogy csak pár óra marad meg a gyűjteményben:/ kb. napi 4-5 másodpercet siet, de nem méricskélem pontosan, naponta többször is felhúzom, esténként néha így teszem le, néha úgy. Meg lehet szokni majd idővel az egy (két-három) órás műfajt, de azért elég fura.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
4:46-nál tartok, és megőrülök ettől az ál-kedveskedő, ál-jófejkedő HÖK-ös hanghordozástól, a Deutsch Tompi pont így beszél, nyilván nem véletlenül volt anno a KISZ 'Francois Villon' alapszervezetének a titkára a gimiben. Nem egy évfolyam voltunk, szóval nem fogok most lebukni.
Az óra fura, elég kicsi, elég vékony, leginkább egy vintage svájci kézi húzósnak nézem egyelőre, esetleg modern, fél-modern (90-es évek) kvarc, de mégis inkább régi, nem tudom eldönteni, meg annyira nem is érdekel, inkább elkezdek nézni valami sorit.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nahát, mik vannak.
Mai watchspotting, félszemmel politikai tartalmat nézek most éppen, mert én egy hülye vagyok, ennél jobb dolgom is lenne, pl. dolgozni kellene, pénzért, aztán 1:00 környékén hirtelen megjelenik egy fekete számlapos kronó és gyanúsan jól néz ki.
Gyorsan rákerestem a faszi nevére + 'karóra', és lőn, nem volt véletlen, amit kiszúrtam. Majd áttekerem az órára fókuszálva, mert szeretném beazonosítani, max leveszem a hangot, mert eléggé irritál a srác artikulációja.

-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
'Este hatkor teker egy órányit a boldog tulajdonos a lünettán és még mindig 18 óra lesz, azaz visszaállíotta.'
Azaz csak tekerne, de fix a lünetta... nem baj, a '84' miatt mindent megbocsátok, szimpla Douglas Adams referencia, csak dupla szorzóval, olyan, mint egy átlagos közbeszerzés.
Fájó szívvel, de engedjük el ezt a márkát, a 'Macaron' felirat* még mérsékelten szórakoztató volt, a legjobbakkal is előfordul, de már eddig is túl sok szó esett róla.
Vagy vegye meg valaki, aki nálam bátorabb, aztán írja meg ide a rögvalóságot, mert addig csak ilyen béna fikciókról gondolkozunk itt hangosan.
* dzsi előzött:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Aha. Ezt nem tudtam, de elhiszem neked, csak mi lenne vele a cél?
Bármelyik önként jelentkező topiktársunkat ezennel kihívom egy barátságos meccsre, igyon meg annyi felest, ahány hibát én találok az Alis képeken, kezdjük mondjuk ezzel, de remélem, a tébéje rendben van.
-
driv4r
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Itt vannak még, csak bedobozoltam őket. Mióta egymás mellett látom őket elrendezve, már nem áltathatom magam azzal a dumával, hogy nincs is olyan sok, ezért idén le is álltam az óravásárlással, inkább órás könyvekre meg hírlevelekre költök, vagyis az érdeklődésem nem szűnt meg teljesen, csak kicsit módosult, de már nem fogok hirtelen felindulásból össze-vissza vásárolgatni, 57 napja vagyok száraz.
-
driv4r
aktív tag
Búcsúzkodásos csoportkép, az pl. egy jó ürügy egy utolsó nagy seregszemlére:(

-
driv4r
aktív tag
Mai watchspotting, Omega De Ville Chronoscope Rattrapante, nem áll túl jól neki, bár maga az óra egész intelligens választás, nem az a tipikus NER-es darab, mondjuk ő sem az, csak üzletel velük:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
tboldi
üzenetére
Nem rossz ár, 125 körül lenne a Serious oldaláról. Jó, ahhoz adnak még pluszban olyan ragacsos holland sütifélét is.
A Seiko field picit a többe kerül a leves, mint a hús esete nekem, de abszolút megértelek, valami
ürügyetjózan, racionális érvet mindig kell találni, a tiéd most elég kreatívra sikeredett:) -
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Nem, vidd el nyugodtan.
* 27 figyelés van rajta, az elég nagy érdeklődés szerintem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
A Most jött szembe c. sorozatunk újabb darabja, S01E11
Boldr Venture, 65K plusz sáp és posta, NH38, ráadás szíjakkal, friss feltöltés, de már megy rá az alkudozás.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Szerintem most túl szigorú vagy önmagaddal szemben, vedd csak meg nyugodtan, ha tetszik, nem követsz el vele semmi bűnt. Ego te absolvo:)
Ez nem hamisítvány vagy hamisítvány felé billegő darab, mert nincs is benne megtévesztési szándék, senkit nem akar, de nem is tudna megtéveszteni. Kvarc, modern anyagok, SLN lume stb. Sőt, teljes 1 millivel nagyobb, mint az eredeti, már csak ezért se lehet összekeverni:)
Úgy kellene inkább felfogni, mint egy túl jól sikerült rajongói darabot, egy eredeti, azaz irodalmi értelemben vett romantikus omázst, láttunk már ilyet:)
Majd tegyél fel képeket és beszámolót...
-
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Ha ebből a háromból legalább egy megmaradt, megyek! Makári, Kioszk, Vörös Rózsa:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Az a számcunami egy NATO kód, a sztori meg annyi, hogy az eredeti Dirty Dozen órákat a háború után, az ötvenes években moddolták, az angol hadsereg hivatalos részlege a még használt példányok egy részénél lecserélte a számlapot, ekkor került rá az új számkódolás, ekkor tűntek el a korábbi márkanevek is. Extrém ritkák ma már ezek a példányok, jó drágák. Engem ez zavar ebben a Hruodland modellben, túl sok a nagyon apró, nagyon specifikus kis részlet, kicsit túltolták a kopírozást.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Megnéztem most a linkelt képet, iPhone 3GS, 2010:) Feleségem is ott végzett, konferenciára kísértük el, mi meg addig boldogan horgásztunk gyerekekkel a környező vizeken, voltunk vadasparkban, vannak kiskecskés képek is:) A Nádorban akartunk megszállni, csóró egyetemistaként csak ábrándoztunk róla, de renoválták? be volt zárva? már nem emlékszem.
Térkő: egyszer ki kellene számolni, a kb. másfél Marshall-tervnyi összesített uniós forrásokból mennyit
loptak elköltöttek el teljesen feleslegesen a viakolorozásra, ahelyett, hogy gazdaságilag és társadalmilag is értelmes célokra fordították volna. És ez egy pártokon, politikai oldalakon átívelő kisstílű hazai baromság volt, már az előcsatlakozási alapokból is utcakövet vettek. Bár ha jobban belegondolok, a burkolás mellett akár másra is lehet majd használni, pl. fel lehet szedni és jól elhajítani a megfelelő irányba:/ -
driv4r
aktív tag
válasz
baal-amiga
üzenetére
Szép nagy volt a tömeg, jó volt látni. '95-ben jöttem el, talán egyszer voltam azóta, kb. ez az utolsó képem a városról, és ez se mostanában volt:(
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Nekem nem tetszik, sajnálom, katonai órákban purista vagyok, de hívjatok nyugodtan sznobnak, ha az úgy jobban esik. Az óra maga gyönyörű, tetszik, egy nagyon konkrét IWC modell koppintása, de a jelzések kifejezetten zavarnak rajta, csupa olyan dolgot mondanak, amik nem igazak, nem lehetnek igazak (pheon, trícium, NATO kód). Ha nem lenne ennyire telezsúfolva felül a számlap, a leolvashatósága is jobb lenne.
* mire ezt bepötyögtem, írtál újra itt fent, ha tudom, kevésbé udvariasan is tudtam volna fogalmazni, sok-sok linkkel különféle érdektelen military watch fórum oldalakra... ha tetszik, vedd meg, ha meg találkoznánk IRL, nem fogom szóvá tenni, hogy nekem too much:) amúgy a normális emberek csak azt fogják mondani, milyen szép kis óra:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nincs itt semmi látnivaló, igenis legyenek prioritások az ember életében.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Nem sajna, még tart a gyászmunka. Bár titokban él még egy picike remény, hogy egy teljesen váratlan helyről hirtelen előkerül. Benne van a kezemben az emléke, ahogy minden nap hazajövet felteszem egy helyre, ez a konyhában a borosüveges elem egyik rekesze volt, a szobákban meg valamelyik könyvespolcon valamelyik könyv teteje. A harmadik lehetséges hely meg a nadrágzseb, elmúlt két évben szinte csak ezt viseltem, legál méret volt, bárhova bementem vele, csak a csipogós kapus helyeknél hagytam előtte autóban. Kicsi, könnyű, diszkrét, nagyon gyors kés volt, pont a tenyeremre méretezték, jó egyensúllyal, olyan gyorsan lehetett fogást váltani rajta, mintha pörgetném. Most vagy a Civivi Foldis vagy a Nightwolf N03 van napi hordósnak, de teljesen más érzés. Húsvétig még várok, aztán pótlom valahogy, sajnos elég drága, ezt eddig nem tudtam, ajándék volt. Nagyon hiányzik.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Nem is ismertem ezt a márkát, ez lenne akkor a Jody bérgyártója? Tetszik, valami ilyesmit képzeltem, amikor a field zsánernél elegánsabb megoldásra gondoltam, és még a Breguet-számok is stimmelnek.
Az is elég menő, meg talán logikus is, hogy a központi dizájnelemnek a látható váltószerkezetet tették meg, bár az a 'kulcs' motívum kicsit gejl (rákerestem az oldalukra, The Key that Unlocks Time, ez a marketing dumájuk, eh), de legalább nincs ott valami csúnya logó a számlapon. Lehet, hogy jobb lett volna áthelyezni a 6 vagy a 9 órához, kicsit túlteng most a vizualitás a számlap felső részén a 10:10 pozíciós mutatók miatt. Az viszont vicces, hogy az óra- és a percmutató fedésben kiadja a 8-as számot, a márka nevét, de ez is sokkal jobban kitűnne, ha nem lenne alatta a váltómű.
Megnéztem most az eredeti szerkezetet, ha jól értem, az óramutató tengelyen van egy csigatárcsa, az mozgat egy rugós váltókaron keresztül egy bütykös tárcsát, az meg a dupla számkijelzéses tárcsát. A Gruen váltója 9 óránál van, jó ronda, hál'istennek nem látszik a számlap alatt.

-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Igazad van, félreérthetően, tehát rosszul fogalmaztam, elnézést kérek ezért. Nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni pusztán abból, hogy milyen módon reklámozza valaki a munkáját, csak ideges lettem az AI-vonal miatt, amit pont te vetettél fel. Én most két óráshoz járok, egyik se hirdet a neten, a vakszerencse plusz szájhagyomány útján találtam rájuk, és elég sok évnyi szervizelés után merem most halkan azt mondani, megbízom bennük, mert eddig jók voltak a tapasztalatok. Aztán lehet, hogy lesz majd rossz tapasztalat is velük, semmi se garantált. Drukkolok, hogy jól süljön el az első javíttatásod, és sok sikert kívánok a srácnak innen is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Ha megnyitod az oldalt forrásnézetben, és mondjuk rákeresel az első képre, rögtön ide visz, első kép. Lazy job, AI slop.
A galériájában egy érdemleges órát láttam, egy zsebóra, oszlopkerekes kronó. Aztán az, hogy az saját vagy az is csak netről lenyúlt kép, passz. Nem bántásból mondom, de nem nagyon kell hasra esni attól, hogy elvégezte a Vályi Emőke suliját, a gyakorlat és az évek számít igazából.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Bukk900
üzenetére
Valószínűleg azt gondolta a weboldal készítője, hogy ez az óra vonzó illusztráció lehet, ezért kb. stockfotó jelleggel használta.
Illusztráció egy ultrahangos készülék promózásához; illusztráció egy órás e-bolt* felszínes okoskodásához vö. 'szakmai kontent'; illusztráció egy vélhetőleg full scam vállalkozáshoz, 'postázd csak el nekünk nyugodtan az órád, mi majd megjavítva visszaküldjük', aha, hát persze.
* uhh, az az eorak.hu rémes egy hely, eszembe jutott, másik topikban már szóvá tettem a rettenetes nyelvezetű szövegeiket. Lengyel oldal, szláv nyelvekben meg az óratokot 'kopertának' mondják, ezért szerepel a fentebb linkelt magyar szövegben végig 'boríték' a 'tok' helyett.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Igen, inkább egy elegáns órát kellett volna tervezni, az art deco nagyon jó ötlet, de akár egy klasszik Breguet stilizálás is jót tett volna neki.
Korábban linkeltem az egyik kedvenc 'beteg komplikációs' órámat, ha az Upside Down számjegyeit alkalmazták volna, valami kevésbé drabális tokban, szebb mutatókkal, tuxedo számlappal, sokkal érdekesebb lett volna az eredmény.
Így most kicsit olyan lett, mint egy egy poénos játékóra, értem a viccet, de annyira azért nem tetszik, hogy pénzt is adjak érte.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Most jött szembe, és ezennel át is adom a lehetőséget - Vol. 10
Kék kvarc kronó, doboz / papír, jó állapotban, jó áron, de passzolom, egyrészt nem tetszenek a szkeleton mutatók, a Poljotnak is mennie kellett, másrészt inkább egy baromi magas sövény telepítésére kellene most sürgősen a lóvé, sajnos beköltöztek a szomszédba:/
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01
üzenetére
Megnéztem alaposabban a posztodban a képeket, a piros számlap egy apró részlete alapján egyre inkább biztos vagyok, hogy Airflight-féle számtárcsás modell lesz. Az alsó órajelzőnél egyértelmű, hogy szendvics, jól látszik a kivágás, de szerintem a felső is az, csak a betekintési szög miatt látjuk egyneműnek, nem látszik a hézag. Viszont ennél, tehát a felsőnél az is látszik, hogy a számjegy kimegy a 'mélyedés' széléig, sőt, az egy icipicit rá is takar, tehát egyértelműen egy réteggel feljebb van.
Viszont akkor nincs sok értelme a GMT komplikációnak, lehetséges, hogy amit mi GMT-mutatónak gondolunk, az inkább a másodperc mutatója, hosszabb túlnyúlással a balansz miatt, és azt, vagyis a másik végét meg a zöld számlapos képen látjuk az óra- vagy percmutató mellett.
Aztán az is lehet, hogy csak unatkozom és mindenfélét képzelődöm kerti munka helyett.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01
üzenetére
Meh, ez egy katyvasz lesz, az én fejemben a field az egy szigorúan DD vagy DH jellegű óra, ütni-vágni való, három mutatós, fekete számlapos.
Érdekes a szíjról készült fotó, mintha nem lenne egyenes a stift. A 'with a twist' reklámszöveg plusz a számlapon lévő 'TW' kezdetű felirat alapján a modell neve akár 'Twister' is lehetne, és akkor valószínűleg GMT, de variálható óra kiosztással / jelöléssel (24 órás tárcsa 24 órás bezel helyett), vagy valami olyan áttört számlapos, pusztán dekorációs okosság, mint a Radcliffe M-DVR.
A Gruen nekem is nagy kedvencem, halál egyszerű és elegáns vicc, kijöhetne valami újabb is ilyenből, csak ne Nomos vagy Hermès legyen, mert az drága mulatság lenne, inkább valami mikró.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Megnéztem, pár topiktársnak volt vagy van is ilyen, bár elég sokféle verziója van, talán még ő tűnt a legtapasztaltabbnak, de ma már inkább a töltőtoll topikban aktív, talán ő tudhat többet szervizelési lehetőségekről. Én két órást is megkérdeztem kínai szerkezetek tisztítása kapcsán, udvariasan, de elhajtottak, mondván, inkább vegyek újat, olcsóbban jövök ki.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Köszönöm az együttérzést, de azért szeretnélek megnyugtatni, a helyzet egy fokkal jobb, mint ahogyan azt a kedves és vigasztaló soraid leírták.
Megnéztem most a kezemen, alapvetően rendben van, a fotó lett kevéssé szerencsés, de ezzel együtt nem pontosan olyan, mint a hirdetés képein.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Plusz azért is depis vagyok, a kés láttán jött elő, hogy két napja eltűnt a kedvenc EDC folderem, elmúlt években szinte csak azt hordtam, ajándékba kapott CRKT Cinco volt. Elején még őrülten kerestem mindenhol, az imént az autóban, autó környékén is néztem, de nincs, elhagyott, kész, vége. Esetleg még megnézem a szennyesben, matrac és ágykeret között, de rossz előérzetem van, tavaly vagy tavalyelőtt már elvesztettem a kis Pilar-t is, most totál vigasztalhatatlan vagyok. [link] [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Továbbra is tart a februári depi, de mindjárt vége, hétvégén már kirándulóidő.
Óravételileg szintén továbbra is csömör van, de azért elmúlt hetekben notórius visszaesőként elkövettem pár újabb óraszíj-bűnözést, el is nyertem méltó büntetésem az egyik darab kapcsán, ilyen volt a hirdetésen, ilyen lett a valóságban, konkrétan nem azt kaptam, amit vártam, de nem kezdtem el vitatkozni, majd erőből rásegítek a bőr repesztgetésére.
A másik szíj viszont elég jó lett, barna Saffiano, a stiftnél az erősítő varrás finomabb és sötétebb cérnával készült, mint a szélén, nem viaszolt, alig látszik, a szélek finiselésénél viszont jobb lett volna a sötétebb trutyit használni, max rámegyek majd barna vagy fekete permanent filccel.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Nem vagyok oda az ana-digi órákért*, de ez azért elég jó fogás lehetett. Van egy hasonlóan jól konzervált, ledobozolt, papíros-fityegős kvarcom, soha sem fogom viselni, de jó érzés, hogy átmentettem az utókornak, ha csak a fiókomban is, valószínűleg elajándékozom majd egyszer én is.
* ezen a darabon azért erősen elméláztam a napokban, és egyelőre nem is vettem még ki a figyelésből, mert tetszik a színvilága. Sajnos nem eredeti a szíja, és amit elsőre titánnak / patinának néztem, az inkább az eredeti PVD (?) bevonat megkopása lehet. De van egy jó kis indusztriál jellege, talán a mutatókészlet lehetne modernebb hozzá.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
No offense meant, de kb. úgy svájci, mint az Invicta összes többi Swiss Made modellje.
Fogalmam sincs, hogy bűvészkedhették össze a kontrollerek a minimum 60%-os hazai előállítási költséget, mert maga a szerkezet kb. 15 dollár lehet.
-
driv4r
aktív tag
Megmondtam, állítólag lesz is többlet tartalom, valami komplikáció.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Azért csekkoljad majd rendes órásnál is ezt az infót, beszélnek mindenfélét az ilyen fórumokon, watchrepairtalk volt vagy WUS topik, már nem emlékszem; valami ETA szerkezetet is ajánlgatott valaki, aztán két percen belül kiderült, át kellene hozzá alakítani a számlaptartó lábakat.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
A balkezes tetszik, a másikon viszont értelmezhetetlenül hülyén néz ki az a töpszli kis óramutató, és külön zavar, hogy a percmutató kapta meg a nyílhegyet, pont fordítva kellett volna. Értem, hogy azért ilyen rövid az óramutató, mert különben beleütközne a lume block indexekbe és számokba, de nekem ergonómiailag akkor is nagyon zavaró, talán meg kellett volna szélesíteni, vagy visszacserélni rá a nyílhegyet.
Ez egy klasszik Aliexpress márka, vagy inkább microbrand? Korábban nem láttam itt, Reddit dobja fel néha reklámokban.
* megnéztem, már volt szó róla.
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Elfelejtettem a múltkori kérdésere írni, órajavítós fórumon Hattori VX63 szerkezetet említették, mint csereszabatos megoldást, de akkor ez már nem aktuális.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Igen, az eredetileg Old Spice allúzió miatt írtam, így mind a két mondatba sikerült beleszuszakolnom egy-egy aktuális politikai utalást, amúgy elmehetne már a p*csába a teljes hazai politikai szcéna, már a régi jó kis popkulturális referenciák se szentek:/
Tűkön ülve várjuk, időtlen idők óta, azaz legalább egy hete, Faresz Boderry-je óta nem volt fenn friss szerzemény, lassan ki fogok csekkolni innen is, átköltözöm a luxiba:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Most jött szembe, udvariasan biccentünk egymásnak és haladunk tovább - Vol. 9
Automata Q&Q 13 ezerért, ha tárgyilagosan nézem, nem igazán tudok belekötni a hülye márkanéven és a bénán elnagyolt tipográfián kívül. A dizájn kortalan, rendes military vibe, full acél, valószínűleg Miyota 8, a kard mutatókért és a koronavédős dizájnért plusz pont jár, az üveget kellene csak cserélni plusz eltüntetni a feliratot, akkor simán elmenne vintage vagy youngtimer szolgálati karórának a CWC - MWC - Marathon stb. vonalon.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
'Leállást nem tervezek, csak lassú növekedést vagy szintentartást'
- mondotta Nagy Márton, miután aláírta az
Erste és a Shellenergia- és bankszektor extraprofit-adóinak 680%-os, visszamenőleges hatályú emeléséről szóló kormányrendelet előterjesztést.Viccet félretéve, teljesen igazad van, lassabban és organikusan kellene növelni-csökkenteni a kollekciót, utólag belegondolva, elmúlt pár évben nem egy olyan szerzemény is akadt, amikor elvette a józan eszemet a tömegnyomás vagy az akciós árazás (looking at you, Parn*) vagy a FOMO. Még vintage vonalon is, ahányszor meglátok egy tetszetős darabot, rögtön azt kezdem nézegetni, mennyi lájk van rajta, mennyire esélyes, hogy valaki más csap le rá előttem.
Aztán volt még az az oktondi tervem is, hogy majd a dobozméret fogja kordában tartani az őrületet, de simán kijátszottam a korlátozásokat, vettem újabb és nagyobb dobozokat.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Jobb későn, mint soha, elkaszálták a narancsbohóc importvámjait, kíváncsi vagyok, hogyan fogja kimozogni, esetleg hadat üzen a teljes világnak?
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Én idén pont próbálok leállni. Oké, egy stopper becsúszott év elején, de az nem óra, meg az ötezer forintos Buler, de az is inkább baleset volt. Jobb szíj volt még pár darab meg egy órás könyv is, de előre megfontolt óravásárlás nem. Mindjárt március, egyelőre bírom, sőt, a halállista is egyre gyarapodik, majd teszek fel nyilvános búcsúzkodó posztokat:(
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Mások által még csinosnak mondott, életvidám friss özvegy keresi hatvanas párját kölcsönös vonzalom esetén színház- és koncertlátogatáshoz. Kalandorok kíméljenek. 'Őszi szonáta' jeligére a kiadóba.
Ó, azok a csodálatos régi Nők Lapja hirdetések, kisgyerekként kb. azokból meg a Ludas Matyiból tanultam meg olvasni a nagynénéméknél nevelkedve:) A Kolozsvári Grandpierre Emil megvan neked még? Kismester író volt, szakmányban nyomatta a fél-lektűr könyveit, a 'Nők apróban' c. regénye még ma is alap, volt benne enyhe kis társadalomkritika meg jó sok szex is, a Kádár-korban, skandalum!:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Biztos nem véletlen ez a lassúság, nem ismerem a számaikat, de új és kicsi márka, minden lépést jól meg kell gondolni. Szerintem nincs mögötte intézményi befektetés, a saját pénzével játszhat a Jody partnere, és akár egy félrement alkatrész berendelés is taccsra teheti. Igazából a Jody ismertsége a legnagyobb tőkéjük, plusz a semleges dizájn meg a nem irritálóan hülye márkanév, a többi komponens meg a standard SM:)
Következő modellnek egy field kézenfekvő lenne, elronthatatlanul archetipikus dizájn (olyat rajzolna magától egy óvodás), de pont abban a zsánerben a legnehezebb egyedi értékajánlatot tenni, mert Baltany mellé-fölé kellene lőni árban, de akkor ki fogja megvenni, és mi lenne az a plusz tartalom benne? Öltönyórában sem vagyok biztos, hacsak nem valami nagyon karakteres dizájn, ld. Rivanera vagy Serica Parade, de az meg eléggé megosztó, az eleve szűk vevőkört szűkítené. Nézem mostanában ezeket a Constellation / Polerouter jellegű WatchDives öltönyórákat, és eskü nem igazán látom, ki lenne az az ideálisan elképzelt vásárló, és főleg azt, hogy miért venne ilyet, egy sokkal praktikusabb GADA helyett. A leendő Erebus kronóra viszont beneveznék, főleg ha nem kvarc lenne, hanem egy Peacock oszlopkerekes, de csak ha sutyiban be lehetne hozatni valahogy vámáfa nélkül.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Most
jött szembemegy el örökre, kb. 30 perc múlva - Vol. 8Alaposan meggyepált Longines stopper, elsőnek licitáltam rá, 2 ezerért még jó is lett volna, de a jelenlegi árát (+25% aukciós díj, nevetséges) már sokallom, pedig szép az a véset.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Mivel a kínzó bugyi-kérdésre már soha sem fogjuk megtudni a helyes választ, igazán elárulhatnád, milyen óra van rajta. Tegnap megpróbáltam fókuszálni a kép azon részére, de nehezen ment, folyton elkalandozott a figyelmem, első körben Carrera Glassbox ugrott be, de túl nagyok a segédkörök, Baltic Scalegraph esetleg? Vagy mégis inkább egy Dan Henry Reverse Panda?
Furi, bár továbbra is be vagyok oltva Jody ellen, de ezt pont megnéztem, vagy inkább áttekertem gyorsba'. Nem bánt túl szépen a márkával, ha jól értem, beszólt nekik, hogy kéretlenül küldözgetik szemlézésre az órákat, meg mintha külön élvezettel is rugdosta volna őket azért, hogy nem a nagy márkákat koppintják, hanem a kicsiket. Nem tetszik ez a kamu Robin Hood mentalitás, a lenyúlás az lenyúlás, bár a kicsikkel szemben tényleg egy fokkal kínosabb. Az Erebus sem az a fene nagy originális dizájn, pontosabban annyira steril, annyira biztonsági játék, hogy bármilyen dizájn előképet oda lehetne képzelni. Nekem amúgy az a kék óra még tetszett is, nyolcvan dodóért inkább azt venném, mint 200 valamennyiért a Serica / Formex titánt.
-
driv4r
aktív tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
Memmaao
üzenetére
Jó a 101 crop szabása, derékban is slankít, nekem egyik klasszik Levis Type se áll jól, szintén Vinted szerzeményem volt most nemrég egy Engineered dzseki, az is azért lett jó, mert relatíve rövid szabású. Ha gondolod, küldj privátban postai címet, feladhatok levélben Carhartt kulcstartót, van még pár darab mörcs, anno rokon csinálta hazai marketinget.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Memmaao
üzenetére
Ez teljesen legit:) 10-15 éve a styleforum két nagy alapvető frakcióból állt, volt a klasszik suit and tie people meg a denimhead + streetwear arcok, én meg ott álltam középen, mert mindkettőt szeretem:) Ott ezek a WIWT képek nagyon mentek volna, de most is, timeless. Én is inkább ilyenekben járok manapság, egy hasonló, de vintage Lee Rider dzsekit pont most lőttem a Vinteden, meg régi Cone Mills gyáras selvedge gatyákat is. Akkor leszel bajban, ha majd elmész a repró meg a niche japcsi cuccok felé, isten pénze se elég rá:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Hirtelen fogyás veszélyes üzem, anno lement pár hónap alatt kb. 10-15 kiló, full gardróbcsere lett belőle plusz egy nagyon kóros hobbi, classic menswear addikt lettem, csak a Covid lelazulás után sikerült végre szögre akasztani az öltönyöket, de rendes cipőm még most is több van tán, mint órám. [link] [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Ja, mivé is lenne szép nemzetünk a celebséfek nélkül (ld. A palacsintás király c. örökbecsűben a Derelye főszakácsot, mintha ott is éppen szétlopták volna a kamrát meg a fél országot), csak ez a sok társadalmi naplopó lenne, mérnökök, orvosok, tanárok, oh wait.
Gordon Ramsay kollekció itt, uncsi polgári darabok, most megnéztem a Heston Blumenthal dolgait, mert anno szerettem a full geek OCD megközelítését, sajnos Richard Mille meg Cvstos van a kezén.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Érdekes dolog órás körökben ez a populáris Hublot-utálat, egy csomó dolog* érthető benne, de ha tárgyilagosan nézem, egy 38 millis, kék számlapos Classic Fusion még akár rendben is lenne, ha nem egy saját szerkezetnek hazudott SW300-at tokoznának bele, hússzoros árazással.
* ah, az a jóleső morális pánik, drága is, ronda is, feltűnő is, kőbuta focisták, simlis arab nepperek stb stb.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Ha van valami, ami az udvarban totyog, sárga, és még hápog is, akkor az egy kacsa.
Ha van egy YT-csatorna, ahol a thumbs-ok 95%-án villódzó dollárjelek vannak, alattuk meg affiliate linkek, akkor az egy gagyi reklám.
Nem lenne baj, csak akkor módosítani kellene ezt a szöveget: 'The channel's mission is to bring you honest, unbiased and entertaining Reviews'.
* Az az órás kontent, melyek címadását a Crazy Quality, Insane Value, Criminally Underrated stb stb clickbait jelzős szerkezetek dominálják, szintén a legsunyibb bújtatott reklámnak minősül.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Elég szar érzés lehet két és fél év alatt 17 ezer feliratkozást összekaparni, főleg az AliX legalja szutykokról való művi lelkendezés árán.
Szakmai érdeklődésből most rákattintottam a 'Swiss Entry-Level Has a Problem - It’s Called Chinese Competition' c. magnum opusára, bár ne tettem volna, szimpla és szégyentelen Welly Merck promóció,
fizetettkorrumpált tartalom. Ez a faszi tényleg az alja a szcénának, igazi bottom-feeder, morálisan vállalhatatlan. Ha lenne Nico-féle toplistám az órás influenszerekről, akkor az Hublot-kategóriába helyezném. -
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Béna a keresője, bénák az eladók, ezért a termékinfók is, már rég leálltam aktív kereséssel, az 'ahogy esik, úgy puffan + algoritmus' kombót használom, passzív módon. Azt is szoktam még, ha van egy jó találat, akkor klikkelem az algo által feldobott hasonlókat is a lap alján, próbálom betanítani az ízlésemre.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Igen, volt anno hasonló Yema, sőt, előbb jött ki, mint az Oris '65.
Vinted-en volt, most is van talán pár noname ilyen számlappal, a Catawiki-t múltkor megtárgyaltuk privátban, utána megint felmentem rá, belájkoltam vagy 10-12 no reserve price darabot, de esélyem nincs egy jobb fogásra, túl sok az eszkimó és túl tapasztaltak, ráadásul gazdagabbak nálam:/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- AKCIÓ! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- RÓZSASZÍN! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest