Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Tegnap késő este feldobta YT a Jody év végi zárszámadását, átpörgettem, már ő se a régi, idén csak 34 darabot vett. Nem igazán tudnám mostanra felidézni, mik voltak ezek, leginkább még a csirkés The Citizen, a pörgetős asztali óra, meg a nagyon ronda Casio maradt meg.
Utóbbit felteszem, mert méltatlanul kevés savazást kapott szerintem.

-
driv4r
aktív tag
Ali se jobb, október 27-i nagyértékű* rendelésemnek november 7-én sikerült elhagyni Kína légterét és december 1-én landolt Ferihegyen, legalábbis ha jól értelmezem alábbiakat. Rejtély, hogy hol volt a repcsi a két időpont között, lehet, hogy tettek egy gyors kitérőt a Bermuda-háromszög felé és időhurokba keveredtek.
* mobiltokok és fólia, három tétel, 35,11; 49,57; 59,89 forint vámértékkel;)
-
|AP|
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
újabb (nem) fejlemény a Militado ML18 rendelésemről:
Mivel továbbra sem kaptam semmilyen infót a rendelés státuszáról, ezért rájuk írtam kb. egy héttel ezelőtt, hogy mi a helyzet.
Egész gyorsan jött a válasz, hogy egy-két napon belül feladják.
Aztán újabb semmi egy hétig, megint írtam, most már kicsit hosszabban kifejtve jött a válasz, hogy nagyon sajnálják, de rengeteg a rendelés, kifigyott a készlet és a következő egy-két napon belül jön.... Hát ez tényleg egy hosszú sztori lesz
Nem sürgős amúgy, csak kíváncsi vagyok a kis Sinn klónra, és Aliról már itt lett volna
-
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Nekem fekete bőr van rajta. Vh31-es órám csak egy van, egy WD. Havonta pár másodpercet siet, elégedett vagyok ezzel a szerkezettel. Lehetne több óra is vele.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Bőrt, fekete szilikont, zulukat (bézs, fekete, s.kék, kék/fehér) próbáltam, de nem éreztem egyiket sem jónak. Igen, B, szemüveggel nincs gond és gyönyörű. Késik pár mp-et havonta, talán régi az elem - a többi vh31-esem siet.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Csak nem "B" type
?
A leolvashatóságon ugyan nem javít, de bőrszíjat nem szoktál rárakni?
Én nem mertem megrendelni, inkább az "A" verziót választottam. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Mindjárt más. Én ma négy-öt szíjat is próbáltam az ML10-esre, de nem lett jobb a leolvashatósága.
Vissza is raktam rá azt, ami rajta volt (barna szilikon). -
Faresz1976
senior tag
Gumiszíjra váltottam a fémet, így kicsit ellensúlyozza a méretét.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01
üzenetére
Pont most nézem össze más referenciákkal, a Baltic búvárját pl. megveri az én szempontjaimból*. Kár a vámáfáért, de még így is nagyon jó ajánlat.
Azért is tetszik, mert kicsit meguntam a neo-vintage műfajt, hiába a papíron tetszetős kombó (vintage hangulat, de korszerű megvalósításban). Egy ideje inkább lennék purista, ha régi, akkor legyen autentikusan régi, ha meg új, akkor legyen friss formanyelve, ne akarjon erőből réginek látszani.
*

** ja, és a 10,5mm az domed zafírral együtt annyi, amúgy csak 9,9mm a tok. Nem sok búvárt ismerek 10 milli alatt, Henry Archer jut eszembe most így hirtelen, meg a másikban tettem fel még párat, rémlik valami nem kínai, de keleti.
-
-
axod
tag
Sziasztok! Létezik manapság fórum ahol ezeket a típusú órákat lehet adni/venni? Elkezdtem elmenni micro brand irányba, és lenne pár amitől megválnék mert csak a fiókban pihennek (Pagani Design stb. típusok közül). Gyanítom a Facebook használt órás fórumokon nem örülnek az ilyen hirdetéseknek. Köszi ha bárkinek lenne tapasztalata és megosztja
-
driv4r
aktív tag
Ritkán teszek fel órát 'csak úgy', újat pláne, microbrand cégtől meg pláne-pláne, de ez most kifejezetten bejön. Kíváncsi vagyok, melyik kínai céggel gyártatták le, az a bracelet nagyon-nagyon finom darab lett. Nettó ~600 EUR, az manapság kifejezetten olcsó a nem kínai kategóriában, főleg ilyen specifikációkkal. Logikus lenne majd kihozni egyszer ilyen indexekkel is, akkor tarolhatna a piacon.
-
-
Churpik
aktív tag
...
-
fagyalllo
őstag
Addiesdive AD2044 GMT:
-
raziel01
veterán
Az tényleg valós, hogy ha hackinges az óra akkor kihúzott koronával érdemes állítani?
Mármint olyan értelemben, hogy úgy ha véletlen hozzá érnél a hajszálrugóhoz akkor kisebb eséllyel cseszi el az ember.
Bár 2 paganit már bekalibráltam de azért mégis érdekel.
youtube-on láttam kommentbe. -
5-ös kezelő
senior tag
Éves számvetésem elég könnyen meglesz. Elrohant 11 hónap, valószínűleg átaludtam a nagy részét, bepótolandó a ledolgozott pár évtizedben elmaradt alvásidőt. Így kapásból csak az ML07 és az ML10 ugrik be, ezeken felül egy NH36 szerkezet vásárlása - nem vittem túlzásba. Maradt keret a WD EXD-re, de kivárok, hátha elmúlik a vágy. Közben tűnődök, h a kezemen lévő W-800H-1A elmúlt 17 éves, és semmi baja. Minek is költ az ember százezreket órára, amikor egy olcsó műanyag óra kitart évtizedeken át? Valószínűleg azért, mert az ékszer jellege fontosabb lett mára, mint a praktikusság.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ez pont most jött szembe. [link]
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Év végi számvetés, vol 2. (tl;dr: nem bánok semmit:)
Az igazság néha fáj. Excel, a beszerzési ár és hely oszlopokat töröltem; számok, tények, következtetések.Volume / Value: idén (eddig, és remélhetőleg ne tovább) 15 darab órát vettem; kevesebbet, mint tavaly, akkor 20 volt, de azokból egyet eladtam, hármat elajándékoztam. Tavalyihoz képest picivel többet költöttem, azt fogjuk az inflációra. Összeget nem írok, annyira nem is volt vészes. Ha gyorsan meg kellene szabadulnom tőlük, talán még akkor is átmehetnék pluszba, igyekeztem idén is jó árakon venni.
Kor / Nem: a 15-ből csak 1 új volt (San Martin SN0116), a többi használt, 12 férfi, 2 női, 1 asztali. Korábban több volt a női, de le lettem állítva (feleségem... :) Ezzel együtt is az idei nőieket vétek lett volna kihagyni, ezért megreszkíroztam, egyik 4 ezer volt, másik 5 ezer, mindkettő bőven ezek felett elmenne, még akkor is, ha a vintage női órák piaca kb. szabad szemmel nem látható dolog itthon.
Nacionálé: na, ez érdekes, nem mintha nagyon érdekelne, melyik óra hol készült. Csak 1 db kínai volt, 2 német, 7 japán, 3 svájci. További kettőt még svájcinak vettem fel az Excelben, bár nem ilyen egyértelmű, a Sheffield vekker pl. angol márka, ehhez képest számlapon West Germany, tokozáson Swiss Made; a Gruen pedig elvileg egy fura svájci-amerikai hibrid, de egyszerűség kedvéért ezt is lesvájciztam. Ami egyértelmű trend, hogy idén taroltak a japánok, de ez hosszabb távon nem fenntartható, pl. sima három mutatós Seiko jó állapotban 50-60 ezer alatt már szinte nincsen, kuriózumoknál 2-3x a szorzó, jó állapotú kronókról meg ne is beszéljünk, sajnos divatosak lettek, aranyáron mennek.
Szerkezetek: 7 automata, 5 kvarc, 2 kézi, 1 elektronikus (billegőmotoros), ezen nincs mit nagyon elemezgetni. Régen elképzelhetetlen lett volna ennyi kvarc a kollekcióban, de én is öregszem, lanyhul a figyelmem, enyhül az ellenállásom. Annyi pluszt még fel tudok hozni mellettük, hogy nem kell vagyonokat költeni az első szervizelésükre.
Funkciók: itt sincs nagy változás korábbi trendekhez képest, 13 time only (sima három mutatós), 1 kronó, 1 multi (ez a digi kvarc Casio).
Buyer’s remorse: ezeket bántam meg, jelenleg az öltözőben ücsörögve várják a sorsukat, de nem nagyon fognak labdába rúgni, eladás, csere vagy fiókban elfeledve senyvedés lesz belőle: Regent Ormo kvarc (hirtelen felindulás, padlóár); Casio OC-100 kvarc (megadott kezdő licit, aztán úgy maradt, más nem licitált, nyakamon maradt); Casio Memory Protect digi (ezt sajnálom, de az érintőképernyőn az egyik ikon nem működik, zavar); Seiko 7009-8060 (ezt küldte a ravasz görög, csak éppen nem fotózta a beázást, nem jelezte a haldokló szerkezetet).
So-so kategória: nem rosszak, de ha az állomány megtizedelésére kerülne a sor, akár ezek is mehetnének a levesbe: San Martin (szép kis neo-vintage, nincs vele semmi baj, de simán beáldoznám, mert újra megvehető); Casio Lineage titán (ezért odáig voltam a mézeshetek során, de objektíve semmi különös, ha marad, akkor az azért lesz, mert a kutya nem fogja akarni megvenni); Seiko Baby Flightmaster (jó kis óra, de szintén pótolható, és sajnos a szemem nem tudja megszokni, hogy nem egyforma méretűek a segédkörök, zavar); Certina női és Technos női (szépek, de lehetséges sorsuk a családon belüli elajándékozás lesz); Citizen 7 (ez a legfrissebb szerzemény, nagyon jó áron volt, konkrétan két üveg borért, ez se pótolhatatlan).
Great find kategória: Dugena Watertrip (autentikus skin diver, maradós, kivéve, ha jobb és drágább darabba kell beszámítani); Seiko Elnix (nagyon jó állapotú, közepesen jó áron, nagyon pontatlan, ez is mehet cserealapba majd egyszer); Technos Hawk Borazon (új kedvenc, de már most látom, nagyon limitált a felhasználhatósága, teljesen öltözetfüggő); Sheffield vekker (kuriózum, simán elfér a polcon, nem zavaró); Gruen Worldtimer (ebből annyira kevés van, hogy nincs is piaci ára, ugyanakkor nagyon niche példány, maradhat is, de akár konvertálódhat is egy drágább darabra).
Kb. ennyi, de sajnos azt még hozzá kell tennem, 20+ óra van jelenleg is figyelésben, tehát remegve várom az év végét, sikerül-e józannak és erősnek maradnom, mindenesetre most akkor húznék egy cezúrát, és nem is szívesen lépném át.
* Ha mégis vennék még egyet, akkor jöttömre pár nap múlva számítsatok pirkadatkor, kelet felől.
-
nebancsa
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
TV órának ezt elfogadnám, van is az alin, de sajna nem ezt küldik.
[link] -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ha így merül fel a kérdés, plusz ötezerért én egyértelműen a Proxima kronóra mennék rá, a zöldre, kár, hogy nem fémszíjjal adják, úgy lenne az igazi.
Ráadásul nem egy egyértelmű kopi, a GO Seventies teljesen más, azon nincs tachymeter. Ilyenből is van egy hasonló öreg órám, csak kár, hogy aranyozott, ha sima acél lenne + acél bracelet, éjjel-nappal viselném.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Tényleg van 30 millis Brew, a Metric Lite, de hiába próbálják uniszexnek pozicionálni, az azért nekem inkább női óra, a MoP számlapos verzió se véletlen.
Ez az egész 'női törpeórát viselnek a celebek a kifutón' is csak egy múló divathóbort, legalábbis remélem, nem ideológiai alapon, csak egyszerűen hülyén néznek ki.
* közben találtam Alin egy Nasir nevű csodát is 6 ezer körül, az meg a Brew kronóját koppintja, nyilvánvalóan az se acél.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
25.546 Ft, viszont elgondolkodtató, hogy a Proxima PX1734 csak 5e Ft-al drágább... de ugye a Thorn 50 Fathoms és a Proxima között is szintén 5000 Ft a különbség
.......... és így tovább stb...

Nehéz iparág ez
* az oldaluk szerint annyi. A Ciloa-ig meg nem süllyednék le.

-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem is tetszik a Gorman, de a te kezeden szerintem pont határeset lenne a mérete, mert hiába nagyobb optikailag egy 36mm szögletes, mint egy 36mm kerek (plusz ugye a 26mm integrált szíj is hozzáad a jelenléthez), de az a 43mm L2L elég szikár adat, legalábbis papíron.
Na, ezért kellene egy fizikai Aliexpress lerakatot nyitnunk:) (kb. két hónap alatt bele is állnánk vele a földbe üzletileg:(
Én most 26 ezer körülire tudom letornászni az árát, nálad mennyi?
* várj csak, azt írod 30mm a Brew, de az tuti nagyobb, legalábbis az emlékeim szerint, kb. 36-38 lehet szerintem. Van Alin egy CILOA nevű csoda, az is koppintja őket, 12 ezer körül mennek, de azok nem acéltokosak.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
Nekem tetszenek a videói, a közeli képei, bár a sok San Martin a könyökömön jön ki....
Az előadásmódjáról csak annyit, hogy valószínű ezzel keresi a kenyerét, kell valami amivel megkülönbözteti magát a többi hasonszőrű társától.Na és igen az óra. Örülök, hogy egyből beugrott a Brew ( irigylem a tudásod
, meg ha jól láttam van neked egy Starex is, ami számlapban és küllemben nagyon hasonló )nekem el kellett olvasnom a kommenteket így tudtam meg. El is játszottam a gondolattal, hogy megvenném az eredetit, de mikor megláttam, hogy csak 30mm nagyot csalódtam. Nagy bánatom, hogy a DG is csak 36mm, kicsinek gondolnám a csuklómon ( de lehet nincs igazam, ez csak a felpróbálás után derülne ki ). Most ezen variálok és a Harkályos Nautilus-on. P.P. koppintásom még nem volt
. -
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden
üzenetére
Macska havária sitrep: Auchanban most kapható medjool datolya, abból beáztattam pár szemet, kimagoztam, beletekertem baconcsíkba, megsütöttem grillezésre állítva, utána a pulton gondosan lefedtem vastag vágódeszkával, azt meg lesúlyoztam valami fedővel. Ember tervez, macska végez, utóbbi vagy eszközhasználó intelligens lény lett, vagy csak mázlija volt, valahogy leoperálta a fedeleket és belakmározott.
Igazából azért üldöztem ki, hogy ha majd kihányja az egészet, legalább ne a perzsán tegye ezt, hanem kint a kertben, most kint randalírozik az utcánkban és a környező telkeken, gondolom az előétel után éppen vakondokot fog magának vagy lopja a kutyák kajáját.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Tavaly már fanyalgott a könyvön, mint utóbb kiderült, sógoréktól is kapott egyet:) Tegnap voltam Lidl-ben, mondjuk mikor nem, a leértékelt cuccos gondolarészben volt egy narancs címkés barométeres falióra, automatikusan elindult felé a kezem, de aztán időben rácsaptam a másikkal.
-
zoarden
tag
válasz
driv4r
üzenetére
Vol1: talán 1-2 fémszíjat beszereztem.
A sok NATO-ból /paratrooperből lehet kiárusítást kéne tartani mert korábban nagyon betáraztam belőlük és kevésbé használom őket (CNS forrás a jórésze).
Vol2:Nekem viszonylag könnyű lesz, mert emlékeim szerint megvettem a big triangle két metamorfózisát (az egyiket használtan) nyomott árakon, azt ennyi.
A mostani akciókban (BF, CM) már sikerült 2x is lebeszéltem magam egy sárggha számlapos harmadik változatról. Talán nem történik velem ellenállásfelszámolós baleset a hátralévő időben és idénre megúszom ennyivel.
macskaoff: nem lehet kárenyhíteni- hogy ha már megörtént a baj, a cibetmcsaka/kávé hasznosításhoz hasonlóan ínyenckedni a datolyamagokkal?
-
dilajoska1
őstag
Nekem ő is tetszik, csak a szíjat cserélném.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Lehet, hogy igaztalanul bántottam szegényt, de amikor átjöttem ebbe a topikba, megnéztem pár San Martin (?) videóját, és rettentően zavart a teljesen felesleges, passzív-agresszív ideológiai körítése a kínai órák fantasztikus ár-érték arányáról. Miért nem elég csak annyit mondani, ilyen az óra, szerintem jó az óra, szerintem érdemes megvenni, oszt jónapot?
Ha most egy pronyó Tag Heuer tulaj lennék, azt is mondhatnám, 'persze, savanyú a szőlő, öcsi, ha lenne pénzed svájcira, nem ömlengenél a gagyi kínaiakról', de hál'istennek nem vagyok pronyó Tag Heuer tulaj.
A Gorman amúgy nem rossz, van egy enyhe Brew beütése, ha te mutatod, megnézem:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Estére befejezem a vol 2-t az órákról, kicsit azzal a motivációval is, hogy leállítsam saját magamat, eddig és ne tovább.* De most el kell kapnom azt az átkozott macskát, ellopta és megette a sült datolyák jelentős részét.
* Tartok kicsit a decembertől, tavaly akkor is elgurult a gyógyszer. [link] [link] [link] Továbbá még mindig van vagy 20-25 óra a figyelőben, most már igazán betilthatnák a Vinted-jellegű oldalakat.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
driv4r
üzenetére
"...nyáron oldalzsebes rövidnadrágban jár és szandálban, de gondozatlanok a lábkörmei..."
Fantáziadús, elég részletgazdag gondolatok
.
Pedig az Ő inspirációja alapján akartam mutatni egy retro kinézetű Daniel Gorman órát. Ami jelenleg igen jó áron van
. -
Remus389
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
Lassan már az a nagyobb művészet hogyan szabadulj meg azoktól az óráidtól amelyektől vettél már jobbat, vagy valamiért nem váltak be. Meguntad esetleg..
Persze ott lehet hagyni egy padon, az se olyan könnyű ám tényleg otthagyni valljuk be, leírni könnyű megtenni nehéz.
Az AD2030-ast bedobtam a feszbúkba jó áron alig hordott makulátlan, 0 érdeklődő és 1 lájk.Az a Forshining viszont nagyon tesós.
-
Remus389
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Higgadtnak kell maradni amikor ilyen videókat lát az ember. Ezért van egyeseknek 40-60 órájuk, mert kell egy zöld meg egy piros is stb.
Nekem most 10 van, de jó lenne ha csak a 4 kedvenc maradna meg és akkor azt mondom oké, ennyi belefér. 3 munkába hordós óra és egy hétvégi óra eseményekhez. -
driv4r
aktív tag
válasz
Remus389
üzenetére
Köszönöm, de kihagyom, az órák biztos jók, relatíve.
De ennek a faszinak a hanghordozásától mindig kiakadok, különösen amikor sértődött - önelégült regiszterben igyekszik bizonygatni, mennyivel jobbak a kínai koppintások, mint mondjuk az eredeti svájciak. Szíve joga hülyeségeket beszélni, de a kredibilitását kicsit aláássa az a tény, hogy részben ebből él, termékelhelyezéses órákat mutogat és a nézettségét monetizálja.
A másik a feje látványa, nem tehetek róla, de ha véletlenül meglátom, csak arra tudok gondolni, nyáron oldalzsebes rövidnadrágban jár és szandálban, de gondozatlanok a lábkörmei.
-
Remus389
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
Nekem a kedvenc óráim mind kvarc-ok. Értékelem hogy nincs velük gond, csak feldobom a csuklómra ami aznap reggel szimpatikus és megyek is. Hetek elteltével is percre pontosan mutatják az időt fáradhatatlanul.
Továbbá leejtés vagy ütés esetén valószínűleg egy kvarc nagyobb eséllyel éli túl mint ezek az olcsó mechanikusok.
Én nagyon kvarcpárti vagyok.
#49649: Lehet hogy olcsó de ingyen se kéne
-
raziel01
veterán

Ha már olcsó mechanikus órákrol volt szó. 8 dollár ha van elég coinod. [link]
-
raziel01
veterán
-
Remus389
nagyúr
válasz
driv4r
üzenetére
Nem késő még rendelni, fantasztikusan jó minőséget ért el a WD, elérhető áron: Ne maradj le
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Év végi számvetés, vol 1.
Holnap már december, majd jönnek a clickbait címadásos áttekintések a repülőrajttal induló, fantasztikusan sikeres, de hál'istennek lassan magunk mögött hagyott idei évről.
Szerénységem is beáll ebbe a sorba, kezdem rögtön a legfájdalmasabb vallomással.
Idén egy darab órát se rendeltem az Aliról.
Kicsit tényszerűbben, a purchase history alapján, idén ezek az óraügyileg releváns biszbaszok jöttek (zseblámpákat, háztartási kacatokat, filléres mobiltokokat nem listázom).
Nagyon megérte kategória: ISOfrane koppintás FKM, 182 forint; waffle FKM, 790 forint; quick change csat, 1,690 forint; nem quick change csat, 795 forint. Mindegyik az Ibenifit Parts Store jóvoltából érkezett, innen is áldattassék az ő szent nevük.
Megérte / meh kategória: 12 darab bársony órapárna, a bambusz Lidl dobozokhoz, 3K; Cape Code kendő koppintás, 1,3K; 1000/7000 grit polírozó szivacsok, 0,5K; 4 db HD Band óraszíj, 1,3K/db; 2 db CTS FKM, 2,8K/db; Mini dremel, 1,6K; Langley Store sailcloth, 1,2K.
Totális fiaskó kategória: 2 db kamu velúrszíj, 2,1K; 3 db kamu waxos bőrszíj, 1,2K. Mindegyik a V4 Watch Band Store-tól érkezett, bár égnének örökké a pokol tüzén.
Év végi számvetés vol 2. az idei órabeszerzésekről szólna, de még halogatom kicsit, félek szembenézni a valósággal:)
-
Remus389
nagyúr
válasz
dilajoska1
üzenetére
Ugyan! Alkatrészbázisnak jó lesz a Mini Focus-odhoz.
Viccet félretéve lehet házilag valamit kezdeni vele ha csak a billegővel van gond? Lehet az előlapját kéne leszednem
-
Remus389
nagyúr
válasz
dilajoska1
üzenetére
Meg tudnád javítani? Tiéd lehet egy ötösért a csonti.
-
Remus389
nagyúr
válasz
dilajoska1
üzenetére
Már egyszer sikeresen leszedtem a hátlapját közönséges csavarhúzóval. Elárulom hogy ez tutira nem víz és porálló.
Lehet hogy befeszült a billegője? Nyúljak oda fogpiszkálóval?
-
Remus389
nagyúr
válasz
dilajoska1
üzenetére
Én se értem hogy történhetett, egyszercsak azt vettem észre hogy nem jár. Most úgy néz ki a rugója mintha középen lenne összetömörödve.
Amúgy tényleg látványos skeleton a Megir is. Béke poraira.
-
Remus389
nagyúr
válasz
dilajoska1
üzenetére
Nem szedtem szét csak tekergettem és nem is ejtettem le. Vagy az történt hogy (túl sokáig) visszafelé állítottam az időt és attól ment tönkre, de az is lehet túlhúztam a rugóját, bár azt automatikusnál elvileg nem lehet. Elvittem óráshoz, persze elküldött mert kínai.

Így jelenleg legfeljebb egy makett

Amúgy míg ha egy Megir megy tönkre akkor egy Deákot buksz, de ha egy Fosrining vagy mi akkor csak egy Szent Istvánt, ennyiből jobb az utóbbi
dzsi23: csak ha a Lagzi Lajcsi énekel
-
Remus389
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Akkor halkan be is linkelhetnéd pontosan milyen típusú winner órával volt tapasztalatod és mi történt? Csúnyán néztél rá egyszer és attól tönkrement?
Ha mégis megosztod ezt velem, ez akkoris valószínűleg egy másik típus, valószínűleg más szerkezettel. Még annyi hogy én egy szóval nem állítottam hogy minőségi óra ez, tehát nem is értem miről akarsz meggyőzni.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
A Megir-em attól halhatott be hogy játszogattam vele, csak szórakozásból állítgattam az időt. Szerintem kitartóan visszafelé tekertem rajta az időt az tehetett be neki. Tapasztalatlanság, tudattalanság igen, de akkor is gagyi ki gondolná hogy ez árt neki. Ugye utólag mindig könnyű okosnak lenni. Ráadásul a gyártó erre nem figyelmezteti a kezdő óravásárlót, legalábbis nem feltűnően. Vegyen újat annál jobb. Lecke megtanulva.
A szóban forgó óra márkája nem Winner, csak halkan jegyzem meg, tehát nincs tapasztalatod a konkrét szóban forgó darabbal, de azért szerinted a te véleményed az “abszolút releváns”.
Még morfondírozok hogy megrendeljem, egyáltalán nem azért mert te nem ajánlod. Tudom én is azt hogy nem minőségi termék. Tetszik nekem, meg látványos és nem is drága. Inkább az hogy nemigen hordanám mert olyan túl csiricsáré darab.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Végre. Jól néz ki, grat!
Fun fact: az első Godzilla filmben a szörny a Ginzán csámborogva lerombolta többek között az óratornyos Wako épületet is, a mai Seiko kereskedelmi főhadiszállását.

-
Faresz1976
senior tag
És, hogy ON is legyek:
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
"Mert a tiéd az."
voltam tulajdonosa Winner órának...is.
( és ha megkérhetlek az ilyesfajta megnyilvánulásokat hanyagold )Leírtuk ide többen is, hogy lutri, nem tartós, kidobott pénz. Ráadásul ha jól vettem ki a szavaidból a kínai szerkezetes óráiddal gond volt. Azért mert a videóban lévő órák működnek, biztosan találnál olyat is ami nem. A Megir skeletonod behalt, nekem jól működött, mint ahogy dilajóskának is. De ettől még nem megbízható, nem lehet alapozni rá.
Részemről ezt a vitát lezárom. -
Remus389
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
“abszolút nem releváns a véleménye”
Mert a tiéd az.
Már ne haragudj, de veled ellentétben ő legalább tulajdonosa két ilyen órának, nem csak képeket látott meg olvasott róluk, van hónapnyi tapasztalata a szóban forgó típussal, sőt későbbi video-ja is van róluk és csodák csodája működnek neki. Épp ezért igenis releváns a véleménye mert tulajdonos. Különben is ki mondta azt hogy ezek minőségi órák, én biztos nem.
Egy szó mint száz, ha nem húzod túl, visszafelé nem nagyon állítgatod és úgy általában emberi módon bánsz velük azért elketyegnek egy ideig. Különben is olcsók ilyen brahi órák ezek. Olyan lehet strapabíróság szempontjából mint nekem az Aesop 7049, amint egy kicsit durvábban kezeltem, bedobta a törölközőt
Szerintem amúgy jövő héten már esedékes az óra, kiváncsi vagyok mire jutott vele.
Mindenesetre jó lecke volt hogy az ilyen régimódi darabokkal azért gyengédebben
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
Bocsáss meg, de nem tudom mit akartál ezzel a videóval. Annak fényében, hogy a készítőnek 1 hónapja van meg, és nem is órákkal foglalkozik, abszolút nem releváns a véleménye.
Osztom dzsi23 véleményét, inkább más kárán kell tanulni. Ettől függetlenül természetesen senki nem akarja megmondani, hogy mit vegyél, a hozzászólásainkkal csak segíteni akarunk. -
dilajoska1
őstag
Volt in house werk-es Certina Bristolom is csak arról nem csináltam képet. Nem tudom hogy csinálták de ilyen selyemfényű volt a szerkezet felülete. Ja és nem általános 19.800-as járású.

-
dzsi23
addikt
driv4r & dilajoska1:
Amúgy menő alul a csirke, mint a The Citizeneken.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Ez rendben van, sőt, korához képest nincs is nagyon elgyötört állapotban, emlékeim szerint az indiai csodák általában csiricsáré színes számlapot meg merci mutatót kapnak. Egyszer majdnem vettem Vaterán egy franken Orist, de az még nagyon az elején volt. Valami fórumon láttam, a Mumbai Special csúfnév mellett van Hanoi Special is, utána kéne nézni, ott mi a spéci skill vagy feature:)
-
-
dzsi23
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
Miyota 82S5? Teljesen jó.
A dizájn szubjektív, viszont a korona formája nem biztos, hogy ideális a felhúzáshoz, de ez nyilván csak élőben derülne ki. -
dilajoska1
őstag
Megir-nek ilyen órái is vannak.

-
dzsi23
addikt
válasz
Remus389
üzenetére
"És ezt ki mondta?"
A sokéves tapasztalat. De attól, hogy nem ajánlott, nyugodtan meg lehet venni, csak részben azért is van ez a topik, hogy ne kelljen mindenkinek elkövetnie ugyanazt a hibát, amit egyszer már elkövetett valaki.

"Mert a Megir az annyira ajánlott?"
Nem, nem ajánlott. Semelyik óra sem ajánlott, amiben "noname" kínai szerkezet ketyeg. Ha ennek ellenére valaki bevállalja, mert tetszik neki, és pozitívan csalódik benne, annak örülünk, de ettől még nem lesz ajánlott.

Bár a topik összefoglalóban szerepel a Megir, de azt kb. 10 éve nem szerkeszti senki. Akkor még a Parnis volt a legkirályabb, és a jelenleg ajánlott kínai márkák 95%-a még nem is létezett.A Parnis egyébként még most is korrekt, 7 éve nekem is tőlük volt az első automata órám, egy Seagull ST1731 dolgozott benne, és most is simán hordanám, ha még meglenne.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
-
dilajoska1
őstag
Lume-s fotó
-
Churpik
aktív tag
válasz
Remus389
üzenetére
A Megir-t előbb ajánlanám én is, mint ezeket. Nekem van egy több mint két éve hibátlanul üzemelő Megirem és egy tavaly vett Forsining is (a Skmei a brandtulajdonos, Rui Xue Watch Co. Ltd). Glenaw-ot még nem láttam élőben.
Persze ezeknél minden csak szerencse kérdése. Én nem lepődnék meg különösebben, ha mindháromban ugyanazon gyártó szerkezetei lennének, végülis a gyárak egymás mellett vannak Guangdong-ban. -
Throme
veterán
válasz
dilajoska1
üzenetére
Én nem láttam "világítós" képet, de lehet van a mutatók végén valami vékony fluoreszkáló réteg.
-
Throme
veterán
válasz
Faresz1976
üzenetére
Hát hogy x nap után fingom nem lesz melyik márkáról van szó... annyi van már, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.
Ami persze nem baj, csak nekem jobb, ha rá van írva az órára a gyártó.
Oké, ha sokat mozognék kínai órás körökben, akkor persze egyértelmű lenne, mint egy adidas, vagy nike logo. -
dilajoska1
őstag
válasz
Remus389
üzenetére
A Megir-ből lehet hogy kifogtál egy hibás darabot vagy szabályozásnál meggyűrődőtt a rugó, mert nekem 3 ilyen szerkezetű órám is van de midegyik már hónapok óta működik pontosan, több mint 50 óra járástartalékkal. Ezekben viszont a legolcsóbb kínai szerkezet van és valószínű spiáter tokos mind a kettő.
-
Remus389
nagyúr
válasz
dilajoska1
üzenetére
"Ezek a nem ajánlott kategória." És ezt ki mondta?
Mert a Megir az annyira ajánlott? Tönkremegy attól is ha tekergeted.
Az igazság az, hogy ezektől nem kell sokat várni. Itt inkább az számít hogy jól nézzen ki számodra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Automata kávégépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Beszámítás! Apple iPad 9 (2021) Wifi 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch Series 11 46mm GPS+Cellular , Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

?
Vissza is raktam rá azt, ami rajta volt (barna szilikon).

.
. Amatőr munka
.
, meg ha jól láttam van