Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Emlékeim szerint mindig így volt, viszont itt-ott lehet bányászni másik kupont, pl. redditen, csak ott is kb. a negyede működőképes, a többit nem fogadja el az app.

-
Faresz1976
senior tag
Érdekes, hogy ha elhasználok egy alap kupont az Alis 11.11-esek közül az eltűnik. Nem lehet felhasználni újra. Régen ez nem így volt.... Ezt az egyszer használatos kupon dolgot, eddig csak a hó eleji akcióban láttam. Vagy csak tevedek és eddig is így volt?
-
raziel01
veterán
-
raziel01
veterán
Addisdive Willard
Múlt hét keddi rendelés. Gyorsan ideért.
Féltem a formától de nem is olyan nagy szerencsére, mint gondoltam. Így már legalább van fehér számlapos órám is.
Mondom rámérek már mit mutat telefonnal a pontosság +5-6 sec-re hozza, beat error 0.7 ms. Nem nyúlok hozzá.Közben rámértem a Paganimra is ami 2 hónapja van meg szintén NH35.
minusz 10-15 plusz beat error 2.2 ms.
Úgyhogy megcsináltam életem első beállítását, Temus hátlapleszedővel tökéletesen lejött amit még nyáron rendeltem. Eskü a beat errort beállítani 0.4 ms-re kb 2 perc volt. Utána persze elment a pontosság na az volt nehezebb, mert könnyebben mozog a kar, könnyen elmegy. Kb másfél óra szenvedés után sikerült belőni +6-7 secre. Úgyhogy így marad. Karon majd megnézem a pontosságot. Fogpiszkálóval könnyű állítani, fémet nem érdemes használni azt mondják.
-
raziel01
veterán
[link] Sea knight Monster 27k 12$-os kuponnal

-
Faresz1976
senior tag
Az aktuális témához kapcsolódóan:
engem nem zavar a WH31 másodpercmutató sebessége, nem figyelem folyamatosan. Viszont annál inkább a melléütés! A tudat, hogy nem találja el a markert, bosszant
. Szerintem a WH szerkezetek ötvözik az automata (másodpercmutató) ritmikáját, és a kvarc pontosságát. Nekem bejött.
-
tboldi
nagyúr
válasz
dzsi23
üzenetére
(Azt nem mondom, hogy jobbak is, mert a mecháknak is megvan az előnyük, de az leginkább a mögöttük lévő történelem, hagyomány, a hozzájuk társított emlékek, érzelmek... na meg szebbek is, mint a kvarc szerkezetek nagy része.)
Ez egy az egyben átültethető a belsőégésű és villanydelejes autókra is.

-
dzsi23
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Nem hiszem, hogy mechanikusnak akar tűnni a VH31, nem programozták bele, hogy 40 óra után megálljon, ha nincs felhúzva.
Sokan nem szeretik a kvarcórák mp-mutatójának ugrálását, számukra ez remek megoldás. Aki megveszi, az tudja, hogy kvarc, mást meg úgysem érdekel, szóval nem lenne értelme másnak tűnni.
Ott vannak a Bulova Precisionist szerkezetei, 16-ot lépnek másodpercenként, a legtöbb mechanikus csak szeretne úgy járni, mint azok. Ha olyannak akarnának tűnni, mint a mechanikusok, akkor rontani kellene rajtuk.
Én szeretem a kvarc ugrálását, feltéve, hogy indexre üt... és itt jön képbe a másik előnye a VH31-nek (és társainak): nem kell atompontosan felhelyezni a mp-mutatót, és nem baj, ha egy tizedmilliméterrel el van csúszva a számlap nyomtatása, mert nem fog feltűnni. Ezzel nyer a gyártó is, és a vevő is.
Szóval gazdaságos, szépen jár, és nincs vele macera. Ha valaminek tűnni akar a mecha-kvarc szerkezet, akkor nem olyannak, mint a mechanikus, hanem jobbnak.
(Azt nem mondom, hogy jobbak is, mert a mecháknak is megvan az előnyük, de az leginkább a mögöttük lévő történelem, hagyomány, a hozzájuk társított emlékek, érzelmek... na meg szebbek is, mint a kvarc szerkezetek nagy része.) -
zoarden
tag
válasz
raziel01
üzenetére
mások a szempontjaink és változnak is idővel.
Én is jobban szeretem a mechanikust. A legtöbb most is az.
Minap kifejtettem, hogy a pénztárcám erre szánandó keretét meghaladja annak a szervizelésnek költsége amit évente nem egy, nem két órára kéne szánni és amúgy is kiveszőfélben a jó(l és elfogadható áron dolgozó) órásmester sajnos.
Így már csak kivételes esetben szánom rá magam mechanikus vásárlására.
Ugyan az is lehet megoldás hogy NH35 vagy akár Miyota szerkezetet vesz az ember fullszervízelés helyett csereképpen, de ki tudja hogy mennyire száraz (mióta volt raktározva) pl az aliról beszerzett szerkezet?
Vagyis
a, futhat szárazabban és nem fog 5-6 évet elmenni problémák nélkül,
b, vagy annál is azzal kéne kezdeni hogy szétszedni és olajozni. Azaz előfordulhat hogy semmivel nem tart vele előrébb az ember. -
Degeczi
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Mondjuk az igaz. A Casio-k általában meglepően jók ebből a szempontból, de vagy egy olyan típusom tőlük, ami a 15 és 30 mp közti tartományban előrébb üt akár fél mp-nél is többet, azonban csak napközben: amint éjjel kezdi fékezni a mechanikát a dátumváltás közeledte, pontos lesz ott is - míg át nem ugrik a dátumtárcsa a következő napra...
De inkább csak a tudat zavaró, a gyakorlatban az egész perc környékén legyen pontos az néha tényleg kellhet, utána nem igazán lényeges. -
tboldi
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
A másodpercenként 1-et ugró mutatónál zavaróbb, ha nem az indexekre üt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem nincs különösebb bajom a VH31-gyel. Bár kellemesebb a szememnek, ahogy a mechanikus órák sec mutatói lágyabban mozognak, mert hiába van 4 ütem 1 sec alatt, a VH31-nek kicsit darabosabb a mozgása, de it is what it is. Ha összességében tetszik egy óra, emiatt nem mondanék határozott nemet rá.
-
Memmaao
addikt
Ma jött szembe ez a [Sinn U50] klón, végre egy vállalható 39mm méretben. Kicsit soknak érzem még a 169$ árát is, de fotó alapján elég meggyőző.
-
nebancsa
senior tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem semmi, 70 ezerért már lehet venni tourbillonos órát.
-
Churpik
aktív tag
válasz
driv4r
üzenetére
Az enyém 94-es kiadás (Clinton), azért tűnik csúnyácskának mai szemmel pld. egy divatosabb kocka G-Shockhoz képest. A Timex alig változtatott rajta, rozsdamentes acél tokos is van, meg mindenféle szolidabb színárnyalatok.
Hoztam is a collstokot: vastagság 9 mm, L2L az 46 mm, gombtól gombig 40 mm, bezel 33 mm (a belső keret). Gyorsan le takarítottam a szíj belső felét denaturált szesszel, olyan, mintha új lenne.
-
raziel01
veterán
[link] Temuról rendeltem csatot. 2700-ért, mostmár drágább. Alin nyilván megtalálható, nem kerestem. Egynek elmegy, könnyű volt felrakni az Addisdive-ra. Jobb, mint a préselt csat. 1 mm-el azért lehetett volna vastagabb a két kar. Komolyabb órára nem raknám fel.

-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
Ne bántsd szegényeket, bezzeg ha Hamilton adná ki, megvesznének érte a népek.
Ha újra kamasz lennék, biztosan kellene nekem egy ilyen menő SW óra (bár ha valóban újra kamasz lennék, mások lennének a prioritások, bepótolnék jó néhány mulasztást, így pl. jól meg... a ...t meg a ...t meg a...t, sőt, akár még a ...t is, de csak sötétben).
Amúgy meg echte kínai megoldás, azaz cha bu duo, de az is lehet, esztétikailag is kellett a végére az a három felkiáltójel, úgy vizuálisan jobb a balansz a kétfelé tagolt mondatfelek között.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Csak azért vigyázz nehogy ilyen kézzel vegyed fel az órát
. ( pedig bírom a fazont jók a tesztjei )
-
pulutodurumo
őstag
válasz
driv4r
üzenetére
Én kíváncsi lennék. Itt lehet beszélgetni, vitatkozni, érveket ütköztetni.
Az a sajnálatos tény, hogy ez a magyar- és világpolitikában már nem divat, nem muszáj hogy elterjedjen teljes mértékben. Engem, mint gondolkodó embert, mélységesen felháborít, hogy nincs értelmes vita, csak szekértáborok harsogják a saját igazukat, amihez akkor is ragaszkodnak, ha egyszerűen nem igaz. A post truth, és az AI kéz a kézben nullázza le az emberiség "nyugati" felét. A másik felének meg már egy ideje meg van tiltva az önálló vélemény.
Na ez kicsit negatívra sikerült, megyek is, felveszek egy frankó órát, most hogy végeztem a festéssel.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ez egész jól néz ki, nincs az a nagyon művi historizáló jellege, még érdekesebb lenne valami modernebb számlap megoldás a római számos helyett.
Az alábbi verzióban meg még van egy icipici Moser beütés is, tetszik, de csak módjával. Nem utálom aktívan a látszó szerkezeteket, de a tourbillon, skeleton, open heart stb. az nekem inkább mínusz pont, egyszerűen zavar és kész, igyekszem nem odanézni.
Na jó, ma gyónásos hangulatban vagyok, van még sok egyéb bűnös fixa ideám is, pl. hogy miféle előítéletek alapján és miért utálom zsigerileg a népszerű X és Y márkákat. De soha nem fogom bevallani, mert meglincsel az órásközösség, max majd ha lesz valami új hobbim, hattyúdal formájában megírom.
-
nebancsa
senior tag
Ezeréves sólyom újra ketyeg
-
|AP|
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
francba
Meg is rendeltem, így már kettessel kezdődött az ár... -
Degeczi
nagyúr
válasz
zoarden
üzenetére
Megerősítem. Annak idején (már bő 20 éve...) 6 személyre kerestem autót, és az első választás a régi "béka" Multi lett volna, mert nem csak karakteres, de amúgy logikus is a szétválasztott lámpákkal, mind oda került, ahol a legjobban tud működni: a ködlámpa legalul, a távolsági fényszóró pedig egész magasan.
Viszont akkora már csak a faceliftest gyártották, így az lett, de nem bántam meg, azóta is szépen kiszolgál. Amióta csak ketten használjuk, gyakorlatilag kisteherautó, annyi minden befér a hátsó ülések nélkül. A 2x3 ülés meg valóban sokkal jobb hat utasra, mint száműzni valakit a csomagtérbe egy 2+3+2 kialakítással. Gyerekek még a kilátás miatt is imádták (alacsonyabb autókon gyakran csak lőrés-szerű oldalablakok vannak, egy kisebb gyerek csak a fák tetejét látja út közben)
-
zoarden
tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nekem van egy.
Igaz ez már a facelift utáni, igy nincs rajta a deréktáji hurka a plusz lámpával. Így már más karakter amúgy.
Az egész család szereti. Jó vezetni, nagyon jó helykihasználása van ennél az ülésszámnál (soronként a középső eltolva), csomagokkal együtt.
De egy ideje sajnos letámasztva áll az udvaron. -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nagyon szerettem a reklámját (3 menekülő fegyenc plusz 3 kaján rendőr), de ebből a műfajból ez az örök kedvenc.
Az Ironman nem kifejezetten ronda, és ezúton is elnézést kérek Churpik kartárstól, csak én vagyok egy igénytelen ősember a digi kvarc műfajban, kimaradt a gyerekkoromból, meg utána is, nem volt imprinting.
-
raziel01
veterán
Ez jó áron van, nem? [link]
12900 Ft
Zafír üveg, 39 mm, 200m vízálló, sweeping kvarc.
Steelflier SF746
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik
üzenetére
Köszi!
Egyelőre ezeket tettem be a bundle kosárba, de még nézelődöm, nem akarom elkapkodni, elég lenne egy is.
Viszont tegnap találtam egy olcsóbb vintage (?) Timex Ironman Triathlon órát, sárga-fekete kombó, azon mélázgatok még. Az nagyon nem én vagyok, nem jellemző rám a sport, viszont ha már csúnya, akkor legyen érdekes. Olyanod van neked, az mennyire nagy? Eladó nem írt méreteket, nem válaszol, rákerestem, de mintha ezerféle verzió lenne, kb. 40 millitől felfele.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23
üzenetére
-75%: lespórolták róla a tourbillont. Meg kb. minden egyebet.
-5%: rátették a szokásos kínai 'látvány hidat' a billegőre, az pusztító hatású, pont ilyen, ld. Graf von Monte Wehro és társai.
+5%: nagyon vicces az a vigyorgó pikachu-fej vagy mi:)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Köszi!
Eltelt pár nap, de még mindig nem jutottam dűlőre. Talán nem is kell annyira. 🤷♂️
De pár szíjat azért rendeltem.
-
|AP|
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
én 109 dollárt látok. Vagy nem itt gondoltad?
-
Faresz1976
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Faresz1976
üzenetére
Nem rossz. Tudod 45ert meg ott a Heimdallr. Ami meg eloben totál más liga szokott lenni. Oké, dupla ár, de valahogy mégis ezeket hordom. Tuna ért ednek 25ot is, nagy duzzogva
-
raziel01
veterán
[link] NH35, zafír, 20k. Noname mondjuk.

-
Faresz1976
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
#49311Remus389 talált Tandorio Daytona-t. Coinnal 17400 Ft a gumiszíjas, 19575 Ft a fémszíjas verzió. Képek alapján a gumiszíj inkább szilikon, de ezt nem merem egyértelműen kijelenteni. A fémszíjas viszont gyorsállítású csattal van ellátva.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Volt már itt sok mindenre példa... főleg a tavaly nyári elborult akcióban.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Faresz1976
üzenetére
Ez a pagani se.
-
Faresz1976
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
annyiért soha nem volt és nem is lesz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Faresz1976
üzenetére
kB 20e ert nem volna?
-
zolikaDB
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
Faresz1976
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Parancsolj, 1000m Addiesdive
-
raziel01
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tunán már én is gondolkoztam.

Willard jön jövőhéten, már csak a Tuna hiányzik, hogy milyen is az ember kezén. -
raziel01
veterán
24k a mesh szíjjal, most dobta fel. Appból drágább, weben ennyi. [link]
-
raziel01
veterán
válasz
dilajoska1
üzenetére
-
dzsi23
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
42mm... köszi, Pagani, hogy megspóroltál nekem egy vásárlást.
Pedig az első tetszene. -
dilajoska1
őstag
Vannak új Paganik.
-
Alpachino
veterán
válasz
Faresz1976
üzenetére
Az enyém már rég nem az.
+2.5 olvasó szemüveg alatt, meg sem kockáztatok véleményt írni a minőséget illetően az órákról
-
Alpachino
veterán
válasz
Faresz1976
üzenetére
...Valószínűen a látásodra gondolt a kolléga....mert egyébként semmi értelme
valahogy így :
"Akkor nem elég kifinomult a látásod ahhoz, hogy észrevedd ...." -
Remus389
nagyúr
válasz
Faresz1976
üzenetére
Akkor nem vagy elég kifinomult, hogy észrevedd hogy más típusú gombok azok és korona is igénytelenebb a Pagani-n (sűrűbben recézett és nem annyira mélyen, plusz oldalt a PD logo ami jobb lenne ha nem lenne), nem az a lényeg hogy ki vannak-e csavarva vagy be.
A képeket tovább nézegetve, a ház is másmilyen picit.
Mindenesetre aki olcsó Daytona homage-t akar, csekkolja le a Tandorio-t is, lehet hogy pár kicsi részletében jobb.
Jó ez az óra 18-20e-ért. Persze, de ha van egy picivel jobb ugyanennyiért, akkor miért vedd a kicsivel rosszabbat?
-
Faresz1976
senior tag
válasz
Remus389
üzenetére
Nekem volt ilyen Paganim, de semmi kivetnivalót nem találtam rajta a csaton kívül ( az is csak a körömtörő nyitás miatt ). Ráadásul a képen amit belinkeltél a krono gombjai ki vannak csavarva. A koronán lévő logót nem is értem, mert mindenkinek az a gondja ha nincs
. Jó ez az óra 18-20e-ért.
-
Remus389
nagyúr
válasz
Remus389
üzenetére
Tetszik a Pagani, de azok a gombok nem (szélesebb a recézés és nem olyan mély, olyan olcsó hatású). Nem is beszélve arról hogy oldalról nem sima a korona, hanem a gagyi Pagani logo van belemaratva. Így már gondolom látható a különbség. Persze a logos változatú Tandorio-t rendeltem (fehér, gumiszíjjal legalább a gumiszíjat is kipróbálom), csak ezen a képen jobban látszik a különbség. 17 ezer volt a Tandorio.
vs
-
Remus389
nagyúr
Találtam az Ali-n egy olcsó Daytona homage-t ami szerintem jobb mint a Pagani Daytona. [link]
Annyiból tűnik jobbnak, hogy elegánsabbnak tűnik a koronája és a gombjai, illetve a logo szimetrikus és kicsit kevesebb az írás a számlapon.
Megrendeltem, meglátjuk hogy jobb-e mint a Pagani Daytonám, amin főleg az olcsó hatású korona és gombok nem tetszettek, illetve bónusz a szimetrikus logo.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976
üzenetére
Upsz, mégsem... a 2% coinos rászámol szállítási díjat, azt nem is figyeltem, már megszoktam az ingyenes szállítást.
Az 1%-os kb. 33.700-ra jön ki, illetve annak megfelelő dollárra, mert mindig dollárban vásárolok, revoluttal, mert az jobban vált, mint az ali + az otp. -
Faresz1976
senior tag
Ne hagyjuk a hagyományokat elveszni.
Mai kínai:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- (ÚJSZERŰ/GARANCIÁS) MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10GB GDDR6X VIDEOKÁRTYA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Sokan nem szeretik a kvarcórák mp-mutatójának ugrálását, számukra ez remek megoldás. Aki megveszi, az tudja, hogy kvarc, mást meg úgysem érdekel, szóval nem lenne értelme másnak tűnni.

annyiért soha nem volt és nem is lesz.