- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew01
tag
Tavaly elgondolkodtam, hogy beszálljak egy kickstarter kampányukba, de végül nem tettem. Sokkal jobban tetszik mint Erebus, de itt meg a számlap színekben nem találom azt, ami kéne.. egyik videóban felvillant egy lazac/bronzos szín, az még lehet érdekelne is, de a repertoárban nincs.
Mindenesetre jó, hogy több gyártó is igyekszik előrukkolni valami érdekessel és szokatlannal. -
andrew01
tag
Rögvest a Gruent láttam bele a teaser fotókból, s láss csodát...hát beletették az effortot, több mint 2 évig készültek vele, ill. leginkább a movement modifikálók, de összeállt.
Ám a végeredmény full ambivalens - crosshair, sector dial, komplikáció, 38mm(verzió is van) -Yes!
(optikai)vastagság, fúrt fülek, mp mutató, összkép -No!A múzsa modellen feldobta a látványt, hogy megjelent a rombusz forma.
Itt, hogy mindegyik kör alakú, (oké lehet, hogy így koherensebb), de mintha a dédi papám vonalas telefonját látnám.Nekem amúgy tetszik, hogy field lett, a sötét variációk közül több is tetszik, de kapufának érzem ezt a modellt is tőlük.
-
andrew01
tag
Megnéztem alaposabban a posztodban a képeket, a piros számlap egy apró részlete alapján egyre inkább biztos vagyok, hogy Airflight-féle számtárcsás modell lesz. Az alsó órajelzőnél egyértelmű, hogy szendvics, jól látszik a kivágás, de szerintem a felső is az, csak a betekintési szög miatt látjuk egyneműnek, nem látszik a hézag. Viszont ennél, tehát a felsőnél az is látszik, hogy a számjegy kimegy a 'mélyedés' széléig, sőt, az egy icipicit rá is takar, tehát egyértelműen egy réteggel feljebb van.
Viszont akkor nincs sok értelme a GMT komplikációnak, lehetséges, hogy amit mi GMT-mutatónak gondolunk, az inkább a másodperc mutatója, hosszabb túlnyúlással a balansz miatt, és azt, vagyis a másik végét meg a zöld számlapos képen látjuk az óra- vagy percmutató mellett.
Aztán az is lehet, hogy csak unatkozom és mindenfélét képzelődöm kerti munka helyett.
: ) magam is vizslattam darabig... hát szurkolok neki, mert ez lenne maga az üde színfolt. Bár az ilyen werk felélesztéséhez / kreálásához kellő effortot nem nagyon nézem ki Jodyékból, de ne legyen igazam! Sőt örülnék, ha nem lenne.
-
andrew01
tag
Meh, ez egy katyvasz lesz, az én fejemben a field az egy szigorúan DD vagy DH jellegű óra, ütni-vágni való, három mutatós, fekete számlapos.
Érdekes a szíjról készült fotó, mintha nem lenne egyenes a stift. A 'with a twist' reklámszöveg plusz a számlapon lévő 'TW' kezdetű felirat alapján a modell neve akár 'Twister' is lehetne, és akkor valószínűleg GMT, de variálható óra kiosztással / jelöléssel (24 órás tárcsa 24 órás bezel helyett), vagy valami olyan áttört számlapos, pusztán dekorációs okosság, mint a Radcliffe M-DVR.
A Gruen nekem is nagy kedvencem, halál egyszerű és elegáns vicc, kijöhetne valami újabb is ilyenből, csak ne Nomos vagy Hermès legyen, mert az drága mulatság lenne, inkább valami mikró.
Igen, jó lenne, de akár Merkur kínaitól is elfogadnám az újraélesztését : ) ők is szeretnek "újítani", Alarmos mechanikusuk is van már.
Nos igen, érdekes egy darab lesz, mondjuk nálam alapból handikeppel indul a brand a logo meg a név miatt, nagyot kéne villantani, úgy a jövőben bármikor, hogy kezemre kerüljön egy, DE a kreálóját csípem, plusz betekintést is nyerhettünk, hogyan készülnek a darabok, így ezek '+'-ak a mérlegen. -
andrew01
tag
Na megérkezett az Erebus hírlevél és hát nem tudom miért titulálják field watchnak - érdes számlap? vagy mert topográfiai térképet skicceltek rá? Végül is oké, de ennél a zsánernél a piros és lila színvariáns... jó, ha nem tetszik, ne azt vegyem, jogos.
A standard színes Gmt mutatoktól is fázok, de ha egy kósza gondolatom megvalósulna, akkor ellenlábasból hamar fanná válnék - Ha egy általam kedvelt vintage óra megoldását alkalmaznák, miszerint 12 óránként ugrana a számkijelzés...
aztán jobban megnézve, csak az egyik kör van igazán süllyesztve. (vélhetően dátumablak) A "with a Twist" reklámszöveg miatt azért még van némi remény, de nem sok
.
Addig is megosztom a szintén mellette érkező másik hírlevél üdvöskéjét, ami hasonló kategóriában indul:
-
andrew01
tag
74 volt az óra, 20-ért hozták át a Nagy Vízen, még 29-et fizettem, hogy Ándi megtarthassa a Bentlit...
Amúgy a kidolgozása szerintem nagyon jó, zafír + AR réteg, NH35, jó lume, klassszikus dizájn, egyedül a tropical szíjat nem szenvedhetem (amúgy az is jó minőségű).
Egy amerikai fószer szerezte meg a márkanevet, merő nosztalgiából, és szépen élesztette fel ezt a divert (persze full kínai gyártás). Annak idején az USÁ-ban meglehetősen ismert volt ez a rövid életű márka, ez volt ott a svájci óra, kb. mint nálunk a Doxa.
És persze az UPS hozta. Három nap alatt Vecsésre ért, fél nap alatt elvámolták, aztán 1 hetet b@szakodtak a kiszállítással.
Lepra egy cég, e-mailt nem küldenek, ha szorgalmasan frissítgetem a tracking-ot, akkor egyszer csak látom, hogy ma hozzák. Időintervallumot nem adnak meg, estig visszük, paraszt, örüjjé. Persze elsőre nem hozzák, másodjára sikertelen kézbesítés, futár nem ismeri fel a csengőt (biztos lógott, amikor ezt tanították
), ügyfélszolgálat pingvinezik, fogalma sincs, hol van a csomag, mikor próbálkoznak megint a kihozni, futárhoz elérhetősége nincs, átütemezni rajta keresztül konkrét napra nem lehet. Kész csoda, hogy mégis megkaptam.Tavaly posztoltam róla mikor rákívántam : ) és árban kb. akkor is így alakult a matek.
Örömteli viselést! 👍 -
andrew01
tag
Számomra a videóban felbukkanó Glycine márka sokkal érdekesebb, több modellje is tetszett már régebben, meg amiket most láttam azok is.
Azért belestem promos emailekbe még nem láttam az Erebusost, viszont láttam ezt
:
Nem vagyok Snoopy fan, de érdekes egy elgondolás így fullszámlapon.
-
andrew01
tag
"főleg ha nem kvarc lenne"
De ugye nyilván kvarc lesz, mert egy kínai mecha kronó szerkezet nem férne bele a biztonsági játékba."valahogy vámáfa nélkül"
Jelenleg már vásárláskor ki kell fizetni mindent, ésnem is kevesetkib@..0tt sokat... az Origin 38, amit szívesen kipróbálnék, 114.900 forint az oldalon, oké, viszont fizetéskor 169.610 (!) forint a vége, ami majdnem 50% pluszköltség. [kép] Ehh... ez már annyira nem ízlik.Anno láttam Facén túl adtál egy Erebuson... azzal mi volt a gond?
-
andrew01
tag
Zöld korszakom záródarabja, most érkezett meg, elégedett vagyok.
Kívül aqua zöld / kék, igazi krokó, belül vörösesbarna borjú, fehér számlaposokra próbáltam, ezen lett a legjobb. Korrekt munka, gyors cserés stiftek, élek rendesen eldolgozva, már amennyire meg tudom ítélni, a korábban említett román srác készíti.
Ez igen stílusos lett, tetszik!
-
andrew01
tag
Ritkán teszek fel órát 'csak úgy', újat pláne, microbrand cégtől meg pláne-pláne, de ez most kifejezetten bejön. Kíváncsi vagyok, melyik kínai céggel gyártatták le, az a bracelet nagyon-nagyon finom darab lett. Nettó ~600 EUR, az manapság kifejezetten olcsó a nem kínai kategóriában, főleg ilyen specifikációkkal. Logikus lenne majd kihozni egyszer ilyen indexekkel is, akkor tarolhatna a piacon.
Akartam mondani milyen átgondolt tervezéssel rukkol elő a gyártó előző modell alapján is, erre olvasom is, hogy évekig tervezgették : ).
Maga a honlap/adatlap is igényes.
Tényleg jó kis darab, perc skála és indexek is emlékeztetnek egy Poljotomra :
-
andrew01
tag
Nekem is volt világoskék számlapos órám (ráadásul sunburst), tengerpartra, fürdőbe, nyáron simán viseltem. Lila órám pld. nincs, de van, hogy a lila is megtetszik (Orient-nek van ilyenje).
Itt a fórumban többen is konkrét tetszésüket fejezték ki a lila Erebus iránt. Mennyire férfias?Mondjuk talán rózsaszín számlaposat nem vennék fel, de októberben a mellrákos hónap miatt sokan viseltek olyat is.
Apropo:
-
andrew01
tag
Igen, nekem is feltűnt, hogy leköveti a formát, mondtam is magamban milyen átgondolt, pláne SM-hez képest, aki 1 évig szinte mindenbe ugyanazt rakta...és magam is gondolkodtam vajh milyen szíjat fog ez kapni, arra jutottam inkább elegáns lesz mint sportos, meglátjuk.
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Erebusról mindig az jut eszembe, hogy 'tisztességes iparosmunka', de nem több.
Lakers fannak a lila nagyon adná, a babyBlue pinkkel pedig tiszta 80's vibe. -
andrew01
tag
Sose értettem mit esznek annyit a Nautilus-on, szerintem kifejezetten semmitmondó kis órácska ahhoz képest hogy az eredetit mennyiért adják. Ráadásul nem is valami férfias darab, kicsit langyos.
A másik ilyen az AP Royal Oak, valahogy még egy kínai utánzatért se adtam ki pénzt, mert nem tetszik egyszerűen, azon se értem mit esznek annyit.
Azt viszont kénytelen vagyok megadni neki, hogy iszonyat kényelmes, ennél kényelmesebb órát nehéz kitalálni. Tudom mert van egy Pengagar 614-esem, ami hasonló. Amit te linkeltél még annál is kényelmesebb lehet.
Egy szubjektív dolgot nem is kell feltétlen érteni...
Én viszont azt nem értem, hogy nekem alapvetően tetszik a Nautilus, de még sincs homázsom, ellenben neked nem jön be, de mégis van
.Minden stílusnak van egy vibe-ja, kisugárzása, pl. field watchoknak meg G-shockoknak a tool -os hangulata, hogy egy strapabíró, céleszköz óra.
Az ilyen integrált szíjasoknak szerintem a szándéka a sportos-elegáns keresztezése, meg maga, hogy kvázi ékszer szerű. Aki szereti ezt a vibe-ot, hogy ékszer van a kezén, annak ideális választás lehet.
Hozzám személy szerint az elegáns kisugárzású órák állnak a legközelebb, letisztult, bőrszíjas formában, DE elég mindenevő vagyok, úgyhogy gyakorlatilag minden stílus képviselteti magát nálam.A leolvashatóság valóban egy olyan faktor, ami sokat nyom a latba élmény szempontjából. De ez is egyéni preferencia kérdése, pl. remek példa az a kettő, amit Faresz posztolt, mert számomra a Pagani még 'okés' kategória, egyáltalán nincs vörös zónában, viszont volt már olyanom, amit sokkal rosszabbnak ítéltem és vissza is küldtem emiatt. A másik példa is jó, a kék búvár, mert az nekem már túl kontrasztos, nem tetszik az ennyire kiemelt kép. Valahogy így határoznám az egyéni optimális leolvashatósági skálát, ha Faresznak mondjuk 4-től 10-ig egy 10-es skálán, nálam ez 2-8.
Fölmerülhet a kérdés, van aki egyáltalán tudja tolerálni az 1-es szintű leolvashatóságot?! Ez ügyben dilajoskát érdemes kérdezni.
-
andrew01
tag
Watchdives is kidobta a Nautilus homázsát, s szerintem a legjobb kínai verzió eddig.
Pár napja már láttam alkalmazásban, de szkeptikus voltam kicsit, hogy tényleg ilyen kecses, hogy 8mm vékony, meg a bezel 37-38mm, de ma Tomas cimboránk szemügyre vette (videó) és minden igaz, ráadásul külön dicséri a szíját is.

Nagyon eltalálták az árnyalatokat is szerintem.
Mivel kvarc, így annyira tán nem fájó a mp. mutató hiánya. -
andrew01
tag
Ezt hogy csináljátok hogy coinnal ennyit tudtok megspórolni? Nekem a legtöbb az 1800Ft volt. Coinjaim meg csak gyűlnek újra (13219 coin)
Ez nem csak rajtunk múlik, hanem a te választásodon is... te a csodabogár órát veszed és az a márka nem nyújt olyan vagy bármilyen coin kedvezményt. Ha Paganira vadásznál akkor lelehetne csapni jóárasításra, mert gyakran ajánl coin faragást árból, hogy pörögjön a biznisz. Nálam is van egy Pagani a top3-ban.
De azért nem minden arany ami fénylik, lásd az első helyezett Parnxyz, ott kiszórták a selejtet.
Az egyetlen kis trükk, hogy bármit amit kinéz az ember, miután a felületen bárhol rákattintott, nézze meg külön a Coin részlegben is - a narancs 'Discount finder>' cégér alatt. -
andrew01
tag
VH31 tulajdonosokat kérdezném a pontosságról. Nekem a régebbi hordástól függetlenül kb. 6 mp-et tér el havonta. A nem olyan régi ML07 viszont kézen jó, tároláskor viszont jóval nagyobb eltérést produkál. Kvarcnál ilyet még nem tapasztaltam. Olyat igen, ha az alis digi kvarc automatát megszégyenítő napi 20 s sietést produkál, új rekord.
/Gyerekóra ezer Ft-ért, de akkor is, na.)
Ronda kvarccal szerelt H3 csöves Carnivalom 11 hónapig bírta most elemmel. Szerintetek várjak még a szerkezet-cserével? Amihez nem nyúlok, nem rontom el, végül is.
Szerintem ez a werk sokkal érzékenyebb a hőingadozásokra, és ha hordod plussz 10 - 15 fokkal melegebb helyzetben leledzik, mint egy dobozban tárolva.
Van több is nekem, és nekem is feltűnt, hogy évszaktól függően más az eltérés, és leginkább ennél a szerkezetnél volt ez feltűnő, számottevő. Egzakt számokat is tudok mondani, két modellnél van feljegyzésem, az egyik: télen havi -2mp, most nyáron +5mp ;
másik: +6 télen, +10 nyáron.
Szerintem várj - van egy órám, ami 7 havonta kér már elemet
(egyelőre még nyúzom :), most zsinórban 3x volt ez 7 hónap, ha lemegy fél év alá akkor lépek lehet valamit) -
andrew01
tag
Huh hát akkor necces.. én tudván, hogy zafír volt, nyúztam rendesen a sniccerrel az üveget a küklopsz szélén, hogy lepattanjon. Mondjuk az enyém kifejezetten makacsnak tűnt.
Lehet egy ásványi üvegen könnyebben meg is adja magát, lehet hamarabb is melegszik fel, vagy kevésbé jó a ragasztás a küklopsz alatt. Plussz, ha óvatósan piszkálod - nem aláfeszíted a pengét, hanem mondjuk egy vékony konyharuhát téve a penge alá, az oldalát nyomod, lejöhet úgy is. Szóval csak több körültekintéssel megoldható azért szerintem.
-
andrew01
tag
Küklopsznál sok youtube videót megnéztem. Nem érdemes ragasztószalaggal leragasztani a küklopsz környékén? hogy még véletlen se sérüljön az üveg ha pengével alányúl az ember? Meg előtte ahogy olvastam érdemes felmelegíteni az órát, hogy tuti ne repedjen meg az üveg (melegvíz vagy radiátorra rárakni)
Hőhatás érné azt a ragasztót, szóval semmiképp. Zafír üveg esetén nem kell félteni.
Hőlégfúvó néztem tud akár 650 C fokot is.. de mintha nem lehetne precízen pár mm-re lekorlátozni vele a célt. Aztán nehogy lünettában tegyen így kárt.
Én gáztűzhelyen csináltam, ami kb. 1000 fok, mint maga a szúróláng is, de csak az üveggel, tehát kivettem az órából, és speciális fogóval fogtam, majd úgy tettem az egyik lángtüskébe a küklopszot. Először 5-6 mp-ig, ekkor leraktam, szikével próbáltam alányúlni, lefeszíteni, nem ment, majd utána újra 8-9mp-ig, ezután jött le.Szerintem elég ha nem hideg az üveg, mondjuk biztonság kedvéért én hajszárítót fújattam rá, attól pár mp alatt forró lett egyébként.. és igen, ügyelj rá, bármit csinálsz, az egész üveg átveszi a hőt, óvd a kezed!
-
andrew01
tag
Én is gyakran használom a Google Lens-t, és a Samsung AI is Google Gemini alapú, ha jól tudom. De a whatref.ai oldal akkor is baromi nagy csalódás egyelőre, 80-90 százalékos találati valószínűséget tüntetett fel még a nyilvánvaló hülyeségek esetében is. Pedig kiváló célszerszám is lehetne... ha működne:(
Még gyerekcipőben jár a történet. Oda se neki : )
Ez olyan mintha megdorgálnál egy 2 éves gyermeket, mert naponta többször elesik.
Most mondhatnád, ha tudják, hogy kezdetleges még, akkor ne legyen release... de ez meg olyan, hogy ne állj lábra gyerek, majd 4 évesen, mert akkor már stabilabban járnak az emberkék
.
Valójában mi userek vagyunk megbízva közvetve a tesztelésre, és így gyorsabban fejlődik majd a cucc.
Egy a gond, amíg ők bukdácsolnak, az nekünk usereknek fáj és nem nekik, ők csak/többnyire a 'tanulunk belőle, hogy legközelebb jobb legyen' részt vállalják. -
andrew01
tag
Srácok!
Ha már szíj!
Ilyen FKM szijat, vagy ehhez hasonlót látott már valaki AliExpressen? Vagy minek a homage-a ez? Milyen néven keressem? FKM curved strap-ra nem nagyon jön be ilyen, de már azt sem bánom, ha nem íves, csak a látható felületek struktúrája ilyen legyen, meg sima tüskecsat.
[link]
Hasonlóból van többféle: (csak rubber néven futnak)
igaz középen domború
másik
itt keskeny bevágás
extra csíkkal -
andrew01
tag
Átkéne írni a topic címét "full kínai, fél kínai, negyed kínai, egyéb kínai, szubjektíven nem kínai-kínai ÉS egyéb occó órák"-ra.
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Tőled indult ez... : ) kb. 4 éve megosztottad másik topicban, már akkor megkapó volt, lementettem. Néha-néha megnézem a palettát, és a stílus is évről évre egyre jobban tetszik.
-
andrew01
tag
: )) Meglehet így történt.. amúgy valamikor jó az ilyen, meg van mikor tetszik is, itt épp nem.
Kedvelem amúgy az aszimmetrikus számlapokat is, pl. ha a márkajelzés vagy a dátum nem a megszokott helyeken van - pl. dilajoska Lobinni óráján a dátumablak nagyon feldobja az amúgy sem megszokott számlapot.
S ha már ez a stílus, akkor ha ezeket homázsolnák konkrétan, azokra is kíváncsi lennék:
vagy ezt: (lünetta nélkül is működnek számomra ezek, mint feelinges óra)
-
andrew01
tag
Igen a méretéhez képest is kisebbnek hat... engem az ábrándított ki, hogy a lünettán narancs a skálázás, számomra ez diszharmoniában van a pirossal, meg amúgy is túl élénk, bántja a szemem. Fekete variáns meg nem kéne.
-
andrew01
tag
Videó review a Militado ML16-ról.

Kezet sikálhatott volna igazán a falfestés után a fazon.....
-
andrew01
tag
Milyen kis filigrán ezen a marketing képen, közben a valóságban meg egy drabális óra - láttam a butik videóját róla, 19cm-es kézen is nagy volt, szerintem a Seiko komoly mellényúlása ez, szép számlap ide vagy oda. Nem is feltétlen a mérete miatt, hanem az arányok... a szíja is széles.
-
andrew01
tag
Sajnos 50 felett vagyok már, mindkét értelemben;)
Nincs szívem megszabadulni többségétől, amíg érzek egy-egy darab kapcsán valamit, vagy csak szimplán eszembe jut róla valami jó dolog, addig biztos marad. Csak már kevés a hely, meg persze a büdzsé is. Legszívesebben valami olyan
órabörzénhobbista találkozón csereberélném el ezeket, ahova normális óraszerető emberek járnak, de szerintem ilyen nincs nálunk.Mellékszál, de nagyon nem értek egyet az upgrade, a felfelé váltás koncepciójával sem, ezért se akar csökkenni az állomány (pl. pár vacak konvertálása egy középszerűre, aztán pár középszerű konvertálása egy ‘prémiumra’, és így tovább, egészen az amúgy nemlétező Holy Grail darabokig); vagyis amikor az emberek azt hiszik, hogy folyamatosan egyre ‘jobb’ és ‘jobb’ darabokat kell szerezni. Az csak önbecsapás plusz a hobbi lealacsonyítása valami vélt státusz megerősítésre; általában bizonytalan, önértékelési zavarokkal küzdő emberek csinálnak ilyeneket, vö. életközépi válság. Amikor lehalt a PH, regeltem Reddit-re, de minek, egyszerűen rémes nézni az un. ‘kollekciókat’, értsd ez alatt az obligát modern Rollerek vagy AP-k besuvasztását mondjuk egy hatos dobozba. Pár tízezer dodónyi flexelés, de se szív, se agy nincs mögötte.
Egyetértek.
Hasonlatos elven szortírozok magam is, és ha kollekció mustráról van szó, jó ideje már youtube-on is a hosszas, társalgós adásokat nézem, ahol minden modellhez elmesélik a személyes történetet is a másik félnek.
A mostani kiültetésnél is komplexebb volt valójában a választás annál, hogy nem hordom.. pl. a Cadisen búvárt több tucatszor hordtam, de az új üzletes vétel kiütötte a pikszisből, a hasonló színvilág, de pár fokkal szofisztikáltabb külleme miatt... és valahogy azon rendszeres hordás alatt nem történt semmi ominózus.
Ugyanakkor meg van olyan órám, amit csak 1x viseltem 2 év alatt mióta megvan, de azt egy csodálatos esküvőn... és akkor még nem beszéltem a 'mérföldköves' vagy több 'ajándékba kapott', ill. épített óráról.
De még csak ilyen magasztos eseményre sem kell gondolni, volt olyan amit 1 éves unokahúgom sodort le a parkettára hatalmas vigyorral az arcán, ami nekem csak akkor volt szintén az, miután konstatáltam, hogy megúszta a zuhanást
.
Mondtam is megkönnyebbülve nővéremnek, hogy na majd 10 év múlva mutatom neki - ezt a példányt reptetted meg jó rendesen
. -
andrew01
tag
Nem, a kép még múlt heti, akkor készült, amikor család elment pár napra, különben nem is mertem volna elővenni őket seregszemlére
búcsú fotózkodásra, mielőtt eladnám őket a p.csába, teljesen elszaporodtak, elegem van, a szervizben is van még pár darab, arra is kellene még valami plusz pénz.Itt az eredeti kutyás fotó + a rabosításos vagy inkább érettségi fotó:

Szép csapat, jó a buli.
Még a 'journey' elején tettem egymás mellé őket ilyen formában, úgy rémlik 12db volt akkor és azt mondtam magamban: ez így korrekt; nem is kell több... /a naivitás örök jellemvonása lesz az embernek : )/ 15 felett már nem igazán szándékoztam összebújtatni őket, s ez azóta sem történt meg, de az évek haladtával pont tegnapelőtt jutottam oda, hogy na búcsút intek a nem hordott a daraboknak, irány hirdetéseket kreálni!
50 felett jutottam erre az elhatározásra és most nem az életkorra utalok
. (30-nál volt még egy nagyobb stop, aztán 31.-nél engedtem el a gyeplőt, de teljesen, ki sem szabtam új limitet, had áramoljanak, had élvezzük ezt a hobbit)
Látom te is így 50-hez közelítve kezdesz hasonló elhatározásra jutni
.Mondjuk az elmúlt kerek egy évben csupán 1 vételem volt Aliról, és 1 börzéről és 1 üzletből, szóval javuló a tendencia - bizonyos szempontból :).
-
andrew01
tag
Hátha bejön
. He nem küldik, vagy mást kapok akkor a pénzt csak visszakapom az Alitól.Egyébként igen, így van, az Ali szolgáltatás mára már kellemes garancia.
-
andrew01
tag
Alin egyik shop-ban 19.000-ért van. Hogy igaz e majd kiderül
.Több szempontból is bátor vagy... : ))
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Oh most látom csak dilajoska mit javasolt előző hsz.ben.
Ha kivárod a nyári kupon akciót ennél jobbat nem találsz, ismerem a modellt, olyan tok megmunkálása van, mint százezres óráknál is ritkán.Továbbá még két kvarc (folyó másodpercesek) Watchdives 38mm-ben: 1. , 2.
Ezek akciós időszakban bekúsznak 40 alá, és nem 2x jobb órák a 20ezresekhez viszonyítva, hanem jóval jobbak, szerintem.
Amúgy Militadoból az ml08 javasolnám, szolidabb tokfülekkel rendelkezik. -
andrew01
tag
1) ML05-nek is 47,5mm a l2l-- kicsit nyúlánk a 38mm átmérőhöz.
2) Ugyanez igaz a Esc.Time-ra is.
3) Berny féle titánium színe évek óta nem szép.
4) Specht - ez a dizájn nagy a kezedre szerintem.Amelyik mégis tetszik kiemelkedően, keress minél több videót róla youtubeon. Vagy fürkéssz tovább...
-
andrew01
tag
Egyébként a tokja az nagyon renben van csak engem ez nagyon zavart hogy a számok kb fele annyi erősséggel világítottak mint a mutatók.
Egy 'polccal feljebb' már nincs ilyen probléma... sőt ez még hajnalban is látszik haloványan.
-
andrew01
tag
Fel sem tűnt, hogy ez SOAD19, nem néztem a nevet, azt hittem, valami új tag...
SOAD19 #47167:
Nem tudtam, hogy az U50-ből kvarc is létezik, viszont kár, hogy más mutatókat kapott, az automata verzióé jobban bejön. Meg az is kár, hogy teletolták olajjal, ami bár jól néz ki, de megnehezíti az elemcserét. A szerkezet sem nagy eresztés, ha figyelembe vesszük az óra árát, de legalább olcsón cserélhető.Továbbra is várom a Watchdives-tól a VH31-es U50 kópiát.
Dettó !!
Kétszer is mondtam magamban ki ez az új alak, akinek máris ilyen markáns véleménye van, meg órás libidója levelezgetni Sinn-el
. -
andrew01
tag
Ohhh, stimmt. Nehéz alkalmazni a 'nem szól szám, nem fáj fejem' bölcseletet.. megesik
milyen régi motorosok vagyunk-én is lassan már 17 éve regeltem. Akkor még csak egy órám volt
sőt, akkor még nem is gondoltam, hogy kell annál több
. -
andrew01
tag
Nekem se annyira tetszik a snowflake, inkább a hegyesebb féle mutató szettek jönnek be, mint pl. nyíl, kardmutatók. Valami ilyesmi: [kép] De például a régi CW szett is nagyobb bejön, sokszor említettem már: [kép] Kár, hogy elengedték, ezt a szettet, és ezt a hullámos texturált számlapot.
Amúgy pár nappal ezelőtt írtam Sinn-éknek, hogy jó ötlet lenne kijönniük az 556-osokból is kvarc verzióval, mert biztos fogyna. Ha már az U50-esből van kvarc. Megvenném én azt is, csak ne lenne majd 1M.
No megtörtént az avatar csere? : ) Louis de Funès hiányozni fog :(

Merci és snowflake mutató nálam is necces volt, mígnem lett mindegyikből egy, aztán sikerült megbarátkozni velük. De azért több már nem lesz
. -
andrew01
tag
Már előtte is akartam mondani, hogy 'az éremnek a két oldala' ugye - kontraszt miatt a leolvashatóság legalább javul
.
Ennél a konfigodnál a 'crosshair' és mp mutató játékossága a csúcs.. és még a lünetta is remek!-számok/beosztások alapból, a lume pip színe meg az indexekkel. -
andrew01
tag
Te, ez egy kifejezetten szimpi brand így elsőre, jó a háttér sztori, a saját 11 évesen kapott, akkor 13 dolláros óráját akarta rekreálni, a választék is jó, a kék számlapos, matt acél lünettás, kvarc nem skin búvár pl. első blikkre tetszik, jó daily beater lehetne, 40 ezer alatt nem kínai, nem Sub kopit nem is tudnék hasonlót. Köszi!
: ). Valóban kedves story! Ráadásul érződik, hogy tényleg jó ár-érték arányú modellt szándékozott létrehozni - zafír, növelt vízállóság és jó lume-ra is volt igényessége.
-
andrew01
tag
Nekem sincs bajom az arany mutatókkal, csak jelen esetben nem azt választanám, ha lenne választási lehetőség. Azzal sincs baj, ha a lume tarkán világít (nekem is volt/van olyan órám), csak nappal legyen egységes, vagy ha nem is egységes, ne csak a mutatók legyenek más színűek, hanem mondjuk a 3-6-9-12 indexek is, vagy bármi, csak legyen mihez "kötni" a mutatókat, ne üssön el teljesen minden mástól.
(Ennél az óránál nappal is kékek az indexek, a mutató luméja meg fehér.)Szerk.: De hogy rácáfoljak magamra, kezd megtetszeni.

Értem, jogos felvetés. De látod egyben érdekes is annyira, hogy kezd jobban megfogni, Newmarkra lehet ráunnánk egy hét után (erre meg kettő után xD, de az is lehet jó darabig nem). Ingergazdagabb.
-
andrew01
tag
Jól néz ki nagyon, nem tudtam, hogy ezt is feltámasztották, ezt szívesen megnézném én is közelebbről.
Anno sokáig méláztam egy eredetin, Jófogás vagy Galéria Savaria, de sokallottam érte azt a kb. 15 ezret, lelakott krómos volt, egyköves pecekgátas. Lett helyette hatért egy hasonló vacak;)
...és mennyire szerethetőek tudnak lenni az ilyen kis "vackok" : )
Igen a videóban amit láttam, abban is említik a feltámasztást, meg is mutatják az eredetit. Az nem rémlik, hogy említést kap-e milyen szinten volt primitív a konstrukció, de az igen, hogy aki felélesztette, az a márka és a stílus szerelmese.
Nekem ami még a bája, a lünetta széle is fekete;
A logozás erős prioritás nálam, és a dőlt vagy írott typo-k a gyengéim.. Jó, még nem iniciálé jellegű, de a nagyobbított első betű is tetsző dolog.dzsi: Ez a Newmark szép és letisztult, a szíja meg ránézésre szuper.
Igen, a lume színek kavalkádja az egyéni ízlés kérdése, amióta láttam egy Tag Heuer Aquaracert élőben - napsütésről árnyékba lépve, azóta már a vegyes színeket preferálom
, addig nekem is az egységesség tetszett. Nem vagyok az aranymutatók ellen, és szerintem karaktert ad az órának, ennek is, DE nem minden esetben/óránál működik az biztos, itt kifejezetten kérdőjeles élőben milyen lehet. -
andrew01
tag
Én is csípem az nh35-t.
Ezek is azzal szereltek. 71k a csupasz ára, kár hogy erre 22k szállítás rámegy, aztán +vám,áfa; dupla ennyi lenne mire ideérne, ha ezt eu-ból lehetne rendelni, már csomagolnák is nekem.

Még 2 másik variáns:

(A számos bezel nem lume-os és 90 klikkes, extra info akinek ez számít) -
andrew01
tag
Hogyne ez jogos elvárás, sőt egyenesen dühítő, hogy nem teszteli korrekt módon. De akkor te vagy más mester megtudja csinálni??(ha szét teszteli utána)
Annyi lesz a különbség, hogy nem lesz átadva az óra, mert kibukik, hogy igenis kell extra beavatkozás, más üveg vagy hátlap, VAGY amire én gondoltam, a szerkezet leszorítóval kéne mókolni.
A magasságra visszatérve: tisztában vagyok, hogy ott a nh34-35 relációban a tű magasabb, de ha van is két azonos torony, az egyik a Mecseken másik a Kékesen akkor csak magasabbra kerül az utóbbin a csúcs. Lehet, hogy a tű talapzata egy magasabb egységről indul, lehet pont itt 'magasabb' a szerkezet.. nem tudom, csak lamentálok, 7s26-al még nem volt dolgom. DE volt már dolgom nh35-34 cserével, ahol ugyanígy jártam - először az mp mutató ért az üveghez, utána a rotor szorult, végül arra jutottam, hogy a leszorítóval kezdek valamit és voálá bevált.
Most se állítottam, hogy ez lesz a megoldás, én csak egy kérdést intéztem egyelőre 5öshöz, hogy van-e benne.Ezt találtam Redditen kis keresgéléssel: "So far i'm 0 for 2 with putting nh35's in 7s26 cases. The space is so tight if i put it in normally the second hand gets mashed into the glass and jams up the movement and i'm fortunate i didn't damage the seconds wheel. If i put shims in the rotor gets mashed into the case back and can't turn plus there will be a hideous gap between the dial and the case visible from.
I keep reading that the two movements are interchangeable entirely here and boy are they absolutely not. the nh35 is a thicker movement in general and has a longer second hand post. If it's a smaller case with a flat glass i would probably assume it will not fit."Ez meg egy cikk 7s26 - nh35 tekintetében, ez ráadásul megerősíti, amit lehetséges megoldásnak vélek: nincs most időm végig olvasni, de említi a szerkezet leszorítót.
"Because the NH movements uses the thinner grey movement holder, if you wish to use the same/original case back on your watch you need to swap the black movement holder on the 7S26/4R35 onto your NH movement. If the original case back is accompanied with the grey movement holder, the whole movement will sit ‘hollow’ in the watch case even with the case back fully tightened." -
andrew01
tag
Na de te teljesen másról beszélsz, az nh34-nél belép a képbe egy extra mutató, az már nyilván bekavarhat az üveg oldalán is. Lényegtelen, hogy hányszor cseréltem szerkezeteket, mert már másodjára járt úgy, hogy hazavitte, és nem működik rendesen. És nem 2 hét múlva bukott ki a hiba, hanem szinte azonnal, ezt észre kellett volna vennie a mesternek, ha kicsit teszteli is, nem csak bedobja az új szerkezetet. Természetesen előfordulhat, hogy valami nem stimmel, de akkor addig nem adom ki a kezemből.
Hogyne ez jogos elvárás, sőt egyenesen dühítő, hogy nem teszteli korrekt módon. De akkor te vagy más mester megtudja csinálni??(ha szét teszteli utána)
Annyi lesz a különbség, hogy nem lesz átadva az óra, mert kibukik, hogy igenis kell extra beavatkozás, más üveg vagy hátlap, VAGY amire én gondoltam, a szerkezet leszorítóval kéne mókolni.
A magasságra visszatérve: tisztában vagyok, hogy ott a nh34-35 relációban a tű magasabb, de ha van is két azonos torony, az egyik a Mecseken másik a Kékesen akkor csak magasabbra kerül az utóbbin a csúcs. Lehet, hogy a tű talapzata egy magasabb egységről indul, lehet pont itt 'magasabb' a szerkezet.. nem tudom, csak lamentálok, 7s26-al még nem volt dolgom. DE volt már dolgom nh35-34 cserével, ahol ugyanígy jártam - először az mp mutató ért az üveghez, utána a rotor szorult, végül arra jutottam, hogy a leszorítóval kezdek valamit és voálá bevált.
Most se állítottam, hogy ez lesz a megoldás, én csak egy kérdést intéztem egyelőre 5öshöz, hogy van-e benne. -
andrew01
tag
Egy másik esetben ahol a nh35 és nh34 cseréről van szó, ahol szintén igen csekély a magasság különbség így szól a fáma:
"With the addition of a GMT hand, the hand post (where the watch hands are installed on) becomes 0.4mm taller which may cause the seconds hand at the top to bump on the crystal. This can be resolved by switching to a double domed crystal, as the extra clearance will give more room for the seconds hand." forrás: namokimods.
Igen, okozhatja, hogy hozzá ér, tehát hasonlatos azzal, hogy 'nem valószínű', de ha épp olyan kimért tokban volt az eredeti összeszerelés, hogy okozza?? Attól, hogy valami 10ből egyszer valósul meg, attól még nem kell elvetni.
Vagy "ilyen" szerkezetcserét netán már sokszor csináltál, tehát 7s->nh, persze mindig más tokban, hogy neked nem okozna problémát, vagy amit csináltál az egyenlő azzal, hogy akkor más cseréknek is működnie kell, há' muszáj alapon? -
andrew01
tag
Ma visszakaptam az órám, szépen jár, mutató nem akad. Örömöm csak később lohadt le, mehetek vissza kedden - már elege lehet belőlem a mesternek, de ez van. Számíthat az a 0,42 mm is, mert most a rotor van beállva, meg sem moccan. Rotort leszerelve lehetne kézzel húzós, de olyan nehéz felhúzni a kis átmérőjű korona miatt, h ez nem opció. Jár az agyam, mi lenne a megoldás. 1. Visszarakni a 7s36-ost, azt szervizeltetni. 2. Vékonyabb üveg beszerelése (domború ezen hülyén nézne ki). 3. Másik hátlap, ha létezik. Szóval cumi. Kezdek belefáradni.
Van szerkezet leszorító műanyag keret a werk körül amúgy, vagy alapból feszesen ül be a tokba?
-
andrew01
tag
Cronos eléggé eltalálta ezt a modellsort szerintem. Mondjuk meg is kérik az árát.
--- --- ---Kezdenek terjedni a vésett indexes homázs számlapok:

-
andrew01
tag
Órákat egyébként szerintetek hol lehet érdemes eladni/meghirdetni?
A 2 casiom mellett van egy fossilom is, ami nem igazán az én stílusom.(Jó pár éve kaptam még ajándékba)
Illetve méretre is nagyobb mint amit én szeretek. Szóval költözne és helyette jönne valami új.

Használtan így mennyit érhet szerintetek? Talán kétszer ha volt rajtam, de lehet csak egyszer. A hátlapon a fólia is rajta van még.Az árcéduláról letakarod az '1'-t és meg is van az ára : ) Annyiért biztos elmegy, afölött kicsit türelemjáték... Lefordítom huf nyelvre is
szóval 25k-ért biztos elmegy, de azért kezdhetsz egy 40k-val is, első héten hátha megtetszik valakinek ennyiért is. --- --- ---
Jók ezek a Bernyk, csak az nem tetszik, hogy titán, meg Berny
Jah, az alsó az steel, akkor az azért nem mert nagy nekem
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Szerintem sem érdemes váltani. Ráadásul tesztekből az is kiderül, hogy nagyjából egyformán mutatnak kézen, mert csak a tokon faragtak átmérőben, de a l2l meg nőt 1mm-t
, a rámáig teljesen azonos a méret /kép/. Szóval inkább a forma-színvilág,esetleg szíj lehet preferencia kérdése.
-
andrew01
tag
"a kisfütyi mutató talán a csak szimplán ronda Jianghun órákról lett újrahasznosítva"
San Martinokban hamarabb volt ez a mutató, de már akkor sem tetszett, ezért sem örültem, hogy a Jianghunokba is pont ezeket pakolták, erre most újra előkerül San Martinokban is...

andrew01 #45622:
"nem kompatibilis a csuklómmal ez a modell"Pedig elvileg a WD sokkal kisebb, mint a PD. Előbbi koronával 39mm, vagyis a tok kb. 37-38 lehet (nem kerestem rá, hogy tényleg így van-e), utóbbin meg a lünetta 40mm, a tok pedig 42 körül.
Szerk.: Bár L2L-ban és vastagságban sajnos nincs nagy eltérés.

Pont a Memmaao által említett tokfülek miatt mondtam, mert érzékeltem, hogy a 'régi', bevált tokban hagyták, ami amolyan terpeszkedő küllem azokkal a csavart és széles tokfülekkel, arról nem is beszélve, hogy ennél a modellnél mindig előszeretettel a ráma átmérőt adják meg. Illetve így vagy úgy, de mindig csalókák az adatok, egy fix - biztos, hogy nagyobbnak hat, mint amit a számok mutatnak

Most néztem gyors egy vidit, a WD-nél a ráma 39 és a tokra 41-et mond, szóval megint nem sikerült hitelesre a méret bemutató rajz.
Memmaao - jól megy az ingedhez az óra! hát még a Fois milyen jól menne a kis kékes beütéssel : ). -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Azért Kína nem tétlenkedik, az új O. modellt is meghomázsolták
Ez meg régen tetszett.. most már megtudnám építeni. #Spinnaker50phantoms
-
andrew01
tag
Én sem szeretem a "merci" mutatót ( szintén több órát dobtam ez miatt ), viszont itt ez nem mondható el. Nem tudom elégszer elmondani mennyire jó ez az óra
, és ebbe beletartoznak a mutatók is!
A nagy órákat szeretem, de ebben az esetben meg tudnék szokni egy 36-os méretet is szerintem.
Jó olvasni ezt az elégedettséget, kellemes viselést kívánok!
Bő 2 éve van Baltanym, még a másik topicban tettem fel róla képeket, pár kommentben magasztaltam már, jó látni, ha lassan is de terjed a híre a márkának... illetve egy ideje már téma, inkább terjed a csuklókon is : P -
andrew01
tag
Igen, SM hasonló 39mm és 36 modelljénél volt, hogy jóóó, de nem az igazi, lehetne egy fokkal arányosabb. Erre 38mm és 11mm vékony - a szememnek is tök jó arányúnak tűnik, és matek alapján is optimális a csuklómra. Ugye az aventurine verziójáról már sok videó van, már ott megtetszett a formavilág, de a 'csillámporos' téma nem jön be. Amúgy igaz, ebből jöhetne még több verzió, fehértől feketéig bármi, jó lenne válogatni, egyelőre ez a kékes-zöld izgi számomra.
Soad - olyasmi igen, hát ők ilyen féltestvér brandek, nem? Valaki aki szeret elmerülni a kötelékekben javítson ki... de egymás portékáit árulják a saját honlapjaikon.
Aztán jó is, hogy átvesznek dolgokat, mert van már egy WDm - olyan jó a tokmegmunkálása, hogy én már nem látom értelmét SM-re hajtani, ebből a szempontból. Persze modellje válogatja, amim van, annak briliáns a finiselése. -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Nekem tetszenek, de új méret helyett egy új típust vártam már, amikből egyelőre ennyit kaptunk (kép). Bár az Ascent GMT-től túl nagy meglepetést nem várok, szerintem csak egy extra mutatót kap, + az indexgyűrű 24 órás lesz, percbeosztás helyett, a titán feliratost pedig az Origin titán változatának gondolom, attól sem számítok új dizájnra (de ki tudja...). A másik kettő már izgalmasabb lehet (legalább is az újdonság-faktor szempontjából), leginkább a fieldre leszek kíváncsi.

Na ezek jónak tűnnek!! Kíváncsi leszek az új dizájnokra!
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Értem. Nekem is sok modell esett már ki emiatt, a pénztárca örömére
Erebus Ascent jön most új méretekben (41), 36, 34mm.
Az tipik Gada watch ugye, csak hát ott is van ráma és él polír... Marad a türelem : ) bár amilyen tempóval özönlenek a homázsok...2a1g: Jellemzően a Tandorio órák a legolcsóbbak ezen téren.
dilajos: 36mm, nem is rossz, egy fokkal csillog kevésbé a tok, DE a számlap kisüti a szemem
. -
andrew01
tag
a fehérnél nem, mert azt szándékosan amolyan dresswatch szerepre szánom.
Viszont a mindennapi órákon azt szeretem, ha minél kevesebb a polír.
Ezért is etalon még mindig nálam a CW Sealander és arra várok, hogy hátha lesz valami kínai alternatíva, vagy mondjuk a SM SN0144 kijön egy letisztult fekete számlappalÉrtem.
Full matt, +fémszíjas nem túl gyakori az igaz.. egy beugrott, 39mm, egész pofás, bevágom ide:
SF792
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Nagyon szép óra, csak félek a sok polírtól. Meg lehetne 39-40-es

Az egész szíj szálhúzott, a tok oldala is... csak a ráma és az élek polírosak, szóval 80-20%-ra nyer az én olvasatomban a szálhúzás, mondjuk való igaz, hogy ezekre a részekre esik a legtöbbet a tekintet.
Ilyen szélesebb tokfülekkel meg azt mondanám, hogy 39-esnek hathat, de ez csak tipp.
Nekem az új logo-val van tetszési problémám
vagy ha rakott lenne, az sokat dobna rajta (ha már a minta nem jön be annyira).
A vékonysága viszont jó, végre nem a 12-13mm tartomány az nh35 miatt. -
andrew01
tag
Aki mostanában rendelt, nála is még mindig vár a csomag a légi szállításra? Nekem az egyik csomagom már 4-ik napja vár.
Érdekes hogy egy kisebb csomagom már elvileg az országban van és ugyanakkor rendeltem őket. Elvileg a kisebb csomagot a Posta hozza a többit vagy a DPD vagy az Express One.Nem egyszer fordult már elő, hogy 2-3 hetet is várt a szállításra ("a reptéren") valamim.. volt amelyiket már kvázi el is engedtem, nem csekkolgattam, aztán jött az üzi, hogy holnap hozza az ExOne. Bár nem ez a jellemző.
Türelem... : ) -
andrew01
tag
Értem. : )
zoarden: Ez után az "óra" után kevésbé fog zavarni, a nagymamáknál előforduló régi 'hangosan' ketyegő fali óra.
Amúgy nem semmi kreáció. -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
A Tissotra gondolsz? Az nagyon komoly, nem is láttam még hasonló modellt náluk, gratu!
A pointer date-ek nekem is bejönnek, és még holdfázis is van rajta... 
Akartam ráagálni rá, pláne, hogy én kérdeztem rá az órádra, csak még nem jutottam el odáig, mert már a kérdés feltevésekor is több száz hsz. lemaradásban voltam a másik topikban, és csak gyűlik azóta is... néha beleolvasok, de be kellene pótolnom a többit is. Bár most itt, a kínaiban is le vagyok maradva.
Az Agelocer mérete nálam még beleférne, de a többivel egyetértek, én is inkább csak érdekességképp dobtam be, mp-mutató nélkül nem venném meg. Az Original felirat nekem sem tetszik, főleg, hogy olyan órákra is ráírja az Agelocer (meg más gyártók is), amiknél egyértelmű, hogy honnan jött az ihlet.
Sőt, itt is egyértelmű, hogy ezt az Arnoldot másolták, még akkor is, ha az Arnold holfázisa félkörös, az Ageloceré meg egész körös... tok, mutatók, indexek, szinte ugyanolyanok.
Ettől függetlenül tetszik az Agelocer, de feláron jobban tetszene.

Thx! Igen, engem is meglepett, hogy Tissot berkein belül találtam meg a számításaimat, meg hogy akkoriban ilyen kompakt méretben rakták össze. A holdf. harmadlagos szempont volt akkor, aztán azt kedveltem meg legjobban rajta, a mosoly feldobja, továbbá ad egy ilyen ciklikus érzést, hogy hopp megint elszaladt 4 hét
.
Agelocer meg mechanikus társai annak lenne jó, akinek kevés órája van, mert akkor poén ez a komplikáció, ha be van állítva és nem áll meg az óra, mert elég zsibbasztó lehet újból és újból beállítani. Valóban nem korrekt 'original' kifejezéssel dobálózni, laikusokat próbálva ezzel lenyűgözni.driv4r: Oh most, hogy említed beugrott, hogy nekik is utánajártál és elég csúnya fekete ponttal zártak. Jó, hogy vannak ilyen hátteret is kutató emberek, mert ez annyira nem számít nálam, hogy mindig utánajárjak, DE egy ominózus negatív dolog tudatában, azért már tud változni a megítélésem.
-
andrew01
tag
Bár volt már itt ilyen holdfázisos Agelocer, ez csak egy új variáció, de tetszik. Egyelőre kickstarteren fut, 499 dollárért.
Ha minden igaz, 29.51 napos rajta a holdfázis, nem gagyi 31 napos, szóval nem csak a dátumtárcsát helyettesíti.
Persze, 500 dollár (+ közterhek) már nem a "jár, ameddig jár, aztán kuka" kategória, szóval remélhetőleg van az országban olyan elvetemült mester, aki vállalná a karbantartását.
Gyors reagálású leszek
mert félig már zsákban is volt tegnap a bracket... aztán újra gondoltam... egynél több érvet találtam, hogy nem, ezért letettem róla.
Gondoltam is rá, hogy felteszem, de úgy tűnt mikor a saját holdfázisos órám feltettem a másikba, a fórumozókat hidegen hagyja az ilyen elegánsabb téma
.
Minden koncentrikus körös (vagy jellegű) dolog valamilyen szinten tetszik, ez is megfogott, a 80 óra járástartalék is ütős, meg az egész kampány részletes és igényes, DE, ha már a werk 4hz-es, AKKOR már kéne rá egy másodperc mutató! A másik meg, hogy nagy lenne a kezemre. (Meg az 'original' szót látni számlapon... az mindig amolyan visszatetsző; meg van is már Moonphase - hu ez már 4 érv ellene, még jó, hogy nem 'impulzusvásároltam'
) -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Tegnap este ezt tettem a figyelőbe, pont a számok miatt. Nem olyan szépek, mint a te Merkur órádon, sőt, kifejezetten groteszk jellegű pl. az 5-7-10-11-12, de épp ezért tetszenek.
Másik képen meg a heti rotáció, alapvetően az új kvarcok. Nagyon fura érzés, hogy nem kell állítgatni őket, csak felveszem reggel és ennyi, kicsit el is vagyok most bizonytalanodva.
Kék heteket tartasz?
Az ilyen art deco óra? Asztali? Nekem a kis mp. négyzeten belüliek is tetszenek.dilajoska1 - nálam 5-ös nincs, kvittek vagyunk : D
Ceree - bizony, Breguet, áldassék a neve : ) -
andrew01
tag
Ihletet adott a sok index fotó; mondjuk én nem talapzatot, hanem szépséget kerestem a Merkur sivatagában... : )
-
andrew01
tag
Nem a megágyazás volt a célom, de azért kíváncsi voltam, hogy valaki bedobja-e ezt is. Leginkább te voltál erre esélyes, mert anno te raktad be ide ezt az órát.
Igazából már akkor megvettem, amint elérhető lett alin, szeptember elején, viszont idén még nem is volt rajtam.Be is ugrott rögtön ez, de gondoltam minek rakjam be újra, biztos emlékszel rá... és tényleg, sőt már 'kéznél is volt'
. -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Itt egy yt videó. Neki hihetsz.
Köszi, elküldöm neki!
Én szoktam hinni 'jutubereknek'
de nekem is megvan már kik azok, akik mernek előrukkolni erős kritikával is; ez az angol fazon tegnap is kicsit savazta a WD új óráját (pont amit |AP| linkelt reggel), hogy milyen gagyi hatása van a számlapnak.bigmasterg: Na ez tök jó, hogy láthatjuk! Nagyon jó kép! 👍
-
andrew01
tag

Így "mikroszkóp" alatt valóban frankón néz ki! Kis figura 'cut out'-ja is jó!! Értékelem a bele tett munkát... a problémám az, hogy normál módon nézve az ilyen 3d-s számlapok némelyike bántja a szemem, pl. amit említettél sima Twelve zavaró számomra, hogy most ez az lenne-e kitudja... ami biztos, hogy a SzuperZöld naaa az zavarna
, így a SeaGull azért sokkal jobban bejön.
Ami azt illeti tavaly kipipáltam az összes tételt az órás bakancslistámon, így már csak az ilyen játékos, tréfás, szokatlan dolgokra kapom fel a fejem -vásárlást illetően-, persze a szép új (és régi) darabokban továbbra is gyönyörködöm
. -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Ilyen Seestern 62MAS v3 van valakinek??
Haverom kért véleményt erről a modellről, de a márkáról sem tudtam neki nyilatkozni, ill. Sugessem van, az kiváló. (Ezek is ilyen testvér brandek mint a Merkur zászlaja alatti pár más márka?)
Nézett már vidiket, de ő elég szkeptikus az 'őszinte yt vélemény'ezésről, ezért magyar tapasztalatot keres
.
-
andrew01
tag
"Viszonylag hálás tematika a kígyó amúgy, ami a kreatív felhasználást illeti"
És mégsem jön össze mindenkinek...
Persze, ez nem a világvége, ez most nem jött össze a San Martinnak, na bumm, mi van akkor, semmi, csak azért lovagolok a témán, mert sokáig vártam rá, és sokkal jobbra számítottam. Szerencsére van még óra a világon, amit megvehetek.
Hajjjjaj..De még mennyire😁
-
andrew01
tag
Vásárláskor elvileg nem kell vinni, mert még a lünettára is ráírták, hogy tesztelték...
andrew01 #44303:
Sokkal jobbak, mint a San Martin kígyója (remélem, már senki sem asszociál a zenészre a San Martin hallatán...
).
Tök jó, hogy poénra vette a Seagull, én is játszottam anno egy 3310-esen.
"SM-nek valami ilyesmi mintára kellett volna rámenni"
Tavaly a sárkányos San Martinnak pikkelymintás (legalább is valami olyasmi) volt a számlapja, de jah, jobb lett volna azon a vonalon maradni.
Mondjuk, az a piros Seagull is sárkányos, de a számlap alapján akár kígyós is lehetne.
Igen láttam, hogy sárkányosként fut, gondoltam is - ziccert hagytok ki, mert lehetne egy promós kígyós is, bár lehet ők "tudják pontosan, hogy néz ki" a sárkánypikkely xD
Viszonylag hálás tematika a kígyó amúgy, ami a kreatív felhasználást illeti, a lónál már jobban kell majd törni a fejeket valami kreatív / impozáns megalkotásához. Mondjuk szép sziluetteket vagy mintázatot lehet kihozni belőlük. -
andrew01
tag
Még Sea-gull... poén kígyós modell: 600 dollár, az ár itt sem piskóta.
Én még nyomtam Nokiákon lelkesen a game-t
SM-nek valami ilyesmi mintára kellett volna rámenni:
és akkor egy sem nem kínai és sem nem olcsó, de tetszik:
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Sziasztok!
Napok óta kutakodok (hetek
), hogy milyen búvárral folytassam az órás mindennapokat...
Őszinte leszek, végignyálaztam keresztbe-kasba az összes Citizent, Seikot, Casiot stb-stb, de ami számomra megfizethető, az egyhangú, nem túl izgalmas...
Eddig egy Citizen Promasterem volt, de eléggé unalmas óra, solar kvarc, meg nem tetszett benne, hogy sem zafír, sem kerámia, szóval semmi luxus
Persze, az acél szíj az tényleg király. És maga az óra az perfekt, mindig pontos, elemcsere sem kell, szóval, igazi bestbuy, de néha tudni kell továbblépni.100e körül keresgélek (250$) max, de magam sem tudom, mit szeretnék

Full acél, mart szemek, mart csat, netán búvárhosszabbító, brutális lume, és megfelel az NH35 is, legyen dátumablak, ZAFÍR, KERÁMIA - ezek a fő szempontok.
GMT semmiképp nem kell! Elég a 3 mutató!Egy szépséget sikerült találnom első körben: San Martin SN0121T
Kékben és dátumosan persze!
Hab a tortán, hogy ez titánium. Persze az acél is megfelelne!Szóval:
1, a fenti feltételeknek megfelelően akinek lenne tippje, kérem ne tartsa magában. A 250$a a plafon, nem baj, ha kevesebb, max beérem egy Willard homage-al a végén
2, ezt a San Martint ti mennyire tudjátok letornázni árban? Vagy hol érdemes venni, ha nem ali?Köszönöm!
Több mindenben nem felel meg, amit mutatok, de nálam ez a búvár, ami képes volt átütni több ingerküszöböt is. Így nem is feltétlen neked válasz, hanem közszemlére téve:

Érdemes megnézni a képeket a link alatt, rengeteg további szép fotó van az óráról. A pikkelymintáson a hátlap gravír más (sárkányos-az mondjuk nem tetszik), de a hullámosé igen.
Van élpolír, a szíj nem éppen szokványos, lünetta szél-mintája sem, a mutató egyszerű, de számomra így nagyszerű, az áttörést meg én spec. csípem.
A 12-es index szép, a márka írás jelzés szerencsére lekerült a számlap aljára és felül csak a logó maradt, ami személy szerint nagyon tetszik.
39,5mm átmérő, így univerzálisabb is. Az ajándék gumi szíj sem a legkommerszebb. Eddig egy review-t(videó) találtam róla. /A szíja 20-as, a leírásban rosszul van írva a 22-es, képeknél már jól van feltüntetve/
Ha nem volna tele a padlás búvárral már érkezne, így is gondolkodom, hogy a kék vagy a zöld megy és cserélődik erre, de mondjuk kéne várni akciót, hogy kuponnal ~250 dollárra csökkenjen az ára. -
andrew01
tag
Megjött az idei első "fecske"
Na de jó, hogy tetszik? : )
-
andrew01
tag
Elvileg ez lesz a kígyós SM, 5x99 darabra limitálva
Most úgy tűnik a letisztultság a vezérfonal.A tavalyi jobban eltalált volt szerintem, a lünetta feldobta a dolgokat:
-
andrew01
tag
Felül 39mm, alul 36mm,
próbáltam nagyjából arányaiba összehozni őket, kérdés: Ti is úgy látjátok, hogy ugyanazt a logot használják?? Ergo a kisebb számlapon enyhén nagyobbnak hat.
A mp mutató érdekes - a színes vége hosszabb, a túlvége rövidebb, mint a lilán.
(+ egy különálló kép is ami ugyanaz a dőlésszög mint a lila)-- -- --
Ezt meg #43610 dzsi23 - kommentre küldöm.
Erről a porcelánról egy pillanatra bevillant az az SM.
-
andrew01
tag
Hasonlóan vagyok ezzel én is : ) nem kedvelem, zsúfolttá is teszi a számlapot. Lehetnek esetek mikor jók az arányok, és dobhat a dizájnon, de nem ez a jellemző.
Igen, bigmasterg, erre tök jó a gmt-mutató, szintén így használom.
Ez a Seagull jól eltaláltnak tűnik Faresz. A mp mutató nagyon feldobja és az ára is korrekt.
-
andrew01
tag
nekem is van egy ezüst, de most tervezem meghirdetni, mert valahogy állandóan a dobozban marad.
Nagyon tetszett, hogy acél, meg retró, de rá kellett jönnöm, hogy nem az én stílusom.
Az mondjuk kemény, hogy volt aki azért állt el az érdeklődéstől, mert hogy nem tud 24h-s megjelenítést. Először nekem is furcsa volt, de simán szokható24h kijelzés nélkül olyan egy digi óra, mintha kasztrálva lenne, szerintem.
Az elsők között van, amit csekkolok, ha épp digitális tetszik meg.
Ha mondjuk a 10-20k-ba kerülő szériáiba tenné, még meg is érteném amúgy, de ebben a modellben méltatlan ez a modul. Részemről előbb tudnám megszokni, hogy zöld az ég és kék a fű... : ) -
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Az igen. Többnyire ha kapcsolódik egy felmerült témához, akkor szoktam írni óráról, különben nem. Vagy ha kérdeznek... 36 millis, véznáknak való
és nagyon kellemes meglepetés volt, kényelemtől kezdve, a koronán át, a megmunkálásig. Télen ezt hordom a legtöbbet, ha sötétedésben indulok valahova. -
andrew01
tag
Arányos biza : ) idővel megszokod biztos és meglehet a többi órádat fogod kissé nagynak érezni.
-
andrew01
tag
-
andrew01
tag
Jókor fotóztad - bírom ebben a modellben, hogy a hópihe mutató pont a téglalap indexig ér. Azon ritka eset, mikor jobban tetszik, mint az ihletadó úgy összességében is... friss szerzemény? : )
bigmasterg: Reggel láttam egy mod csoportban ezt a felvidított képet, hirtelen azt hittem valaki mókolt egy Sm-el
A sötétszürke így az első SM, ami igazán tetszik... általában a steril-giccsparádé spektrum két szélén tartózkodnak számomra a modelljei, de ezt egy finoman fűszerezett komolyabb darabnak látom. Ha kidobják a -gs (36mm) verzióját, akkor befutó lesz. A szíja továbbra is parádés! -
andrew01
tag
Pont ezért veszik el... mert sajna nem lehet direktbe beváltani, csupán árfarigcsálásra jó. Most is pl. egy az egybe vehetnék rajta egy 130k-s órát - de jó is lenne
.
Amúgy sokat spóroltam vele a másfél év alatt, szóval jó cucc, de nyár eleje óta nem gyűjtöm, csak a napi 75 widget simogatás maradt hagyományból
ennyi nagyjából elég is ahhoz, hogy 2-3havonta mikor jönnek az akciók 3-4ezret tudjon extraként még faragni az ember. Ill. arra, hogy pont nem kell megvárni egy akciót, mert ha adott terméknél épp felbukkan random 20% mondjuk, akkor rögvest jóárasítva be is lehet húzni.Ez alól a tavasz végi Coin mánia volt kivétel, ott jól jött, hogy sok volt régről. Volt, hogy több szimpla terméknél is tudtam fogni, pl. óra tartó doboz 6000 helyett 2500ért jó feeling volt megcsípni, azóta is 7k-ért megy.
De ez úgy tűnik évente van/lesz.. ne legyen igazam és legyen sűrűbben : ) -
andrew01
tag
Az biztos : )
-The Mad Watch Collector- ->RusselMás: nemsoká' kámforrá lesz pár coin
Nem sokkal van több... még abból az időkből duzzadt fel tavaly év vége-idén év elejekor, mikor még hittem a 🎅 -ban, mármint abban, hogy mondjuk SM-k röpködnek majd nyáron féláron... aztán felocsudtam. Arról nem is beszélve, hogy nekem igazán tetsző sem jelent meg a kínálatukban, ami mondjuk 85%-os áron is csábító lett volna.
Azért Sugess-be meg WD-ba konvertálódott pár ezer, de az emlékeimben felbukkanó tavaly nyári 16ezer coinos beolvasztási lehetőségtől igen elmaradt.. s tán már soha nem is lesz olyan : )
-
andrew01
tag
Később lesz sorsolva úgy rémlik... a videóban csak bemutatta őket, és csak 1 ember nyeri meg az összeset.
-
andrew01
tag
Nemtom' láttátok e, de én valamiért csak most találkozom vele:
Marc (Long Island Watch) vett egy San Martin SN0118 -at (szeptemberi video)
Are San Martin watches junk? An insider's review
Pozitív véleményt fogalmaz meg róla, árképzésről is beszél kicsit,
még tanácsot is ad nekik a végén a forgalmazásról...
Meglepő hogy megcsinálta ezt a videót és közzétette, mindazok melett hogy az Island microbrandet is ő viszi...
Pedig én úgy érzem hogy az ő üzletét is ronthatja az SM, múltkoriban beszéltünk erről a jelenségről a NTH kapcsán.Pont ma jött ki videója, hogy ezen pozitív vélemény formálás miatt felkérte az SM, hogy mit szólna, ha forgalmazná az óráit, és akkor az amerikai vevők könnyebben hozzá tudnának jutni... vaaagy némi szkepticizmussal felsejlik, hogy ezt netán már akkor is tudta, hogy egy számára jó deal köttethet, pl. már akkor felkérték, hogy pár % haszont beígérve, legyen kedves már disztribútor lenni indiánföldön... kitudja.
Jó és korrekt termék lévén, gondolta miért ne... aki akarja, úgy is megveszi az SM-t.. de aki kínai ellenes az meg úgy sem fogja - tán ilyesmi logika mentén helyezi a saját brandje mellé.
Én inkább azon dolgoznék a helyében, persze magam miatt
, hogy EUban is legyen neki-LongIslandW.-nak forgalmazója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Saros (PS5)
- Kreatív előzetesen az Xperia 1 VIII
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Magisk
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I Cam I Garancia!
- iPhone X 64GB 89% (3hónap Garancia)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:

Kíváncsi leszek a szíjra, azt még nem láttam.

/Gyerekóra ezer Ft-ért, de akkor is, na.)

vagy ezt: (lünetta nélkül is működnek számomra ezek, mint feelinges óra)

.
Szerintem kitalálod, hogy mi történt.

, és ebbe beletartoznak a mutatók is!

A pointer date-ek nekem is bejönnek, és még holdfázis is van rajta... 

Most úgy tűnik a letisztultság a vezérfonal.