Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz pinnacle #86802 üzenetére
Nagyon nem néztem utána, de szerintem az airfry mód az kvázi simán egy légkeverés magas hőfokon plusz ugye a tepsi airfry, egyéb különbség nincs. Valamivel egyébként tényleg jobb, ropogósabb pl. a sültkrumpli, mint sima tepsiben.
OPiiPO: amit vesz az MM-ben az biztosítás. Utána kell nézni a feltételeknek, mert néha elvárnak pl. évi 1 fizetős felülvizsgálatot tudtommal. Ha itt nincs ilyen és jó az ár, akkor hajrá. Mikor én vásároltam, akkor javában dübörgött az Elux kuponozás és magasan a legjobb ár volt náluk + 5 év és ingyen szállítás, szóval fel se merült más szolgáltató.
-
bul07
nagyúr
Lehet nem rossz helyre de a karbantartó blog törölve lett ha jól nézem , legalábbis jobb oldali sorozatba lévő link már nem jó
Jó pár éves Whirlpool felültöltős gép
Szivárog néha kicsit a víz, ma rászántam magamat és megnéztem a fűtőszál mellől jön, nem minden mosósnál, melegít rendesen amúgy
Na most ahogy ahogy utánanéztem csavar meghúzásával zömül a tömítés és úgy feszül be és tömít
Kérdés
Elég ha csak még meghúzom jobban?
Vagy szedjem ki(azon rész kipucolása után) kenjem körbe kicsit mondjuk FBS-el(van itthon) és tegyem vissza majd húzzam meg? (Ennél kérdés az is hogy kiszedésnél sérülhet e)[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
pinnacle
nagyúr
Köszi albiosz, pjen!
Rántott húsra nem is gondoltam, csak sült krumpli, sült, húsok, hurka-kolbász, grill csirke, grillezett zöldségekre. Utóbbit főleg nehéz gázon serpenyőben csinálni. Itt meg lesz egy tálcányi. Gondoltam veszek hozzá még egyet. Gyárit, ami benne van, nem lehet kapni, csak ezt?
Energiában viszont jóval drágább, mint a gázon sütni. Olvasom, hogy 1 kg friss burgonya: 40-45 perc gondolom itt ráadásul majdnem maximumon 200 °C-on kell csinálni. Ott azért rendesen pöröghet az óra.
-
Gömbike
senior tag
válasz pinnacle #86802 üzenetére
A korábbi hozzászólásomban azt akartam felvázolni, hogy a kombi gépben való airfryer sütés minőségben nem fogja tudni azt hozni, mint a különálló komolyabb airfryer.
A sütő, amit vettünk a hulladék gorenje helyett, nem mindenben tudja az airfryert “ pótolni”.
Pedig a nem az alsópolcos masina.
Egyszerűen más, más technológia, kisebb űrtartalom, valamilyen oknál fogva pl. a bőrös malachús jobb a Philipsben, mint a sütőben.
A miért az ízekben van és a megélt tapasztalatok összefoglalója alapján ez a gondolatom.
Nagy csodát ne várj az airfryer felírattól a kombi sütőnél, s ezzel nem lebeszélni akarlak, pusztán az elmúlt pár év tapasztalatát szeretném megosztani.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
válasz pinnacle #86814 üzenetére
Jó a kombi sütő, nem mondanám rossznak. Évtizedekig használtuk mi is.
De valahogy a kisebb térfogat sokszor előnyösebb. Pl. sült krumpli is ilyen, vagy a csirke szárny. Korábban a csirke szárnyat mikróban sütöttem crisp tálban, mert ott is jobb volt, mint a kombi sütőben.
De ez szigorúan szubjektív dolog, s ne tántorítson el a kombi sütőtől. Mint mindent, ki kell tapasztalni, családok és ízlések mindig mások.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
oszy
veterán
Mosogatógépet akarunk venni. Eljött az idő. Beépíthető kellene és nem túl drága, de megbízható. Max. 150.000.-? Létezik ilyen?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Zen42
tag
Tönkrement a gázos főzőlapunk mert a húsleves becsorgott az egyik rózsa gázcsapjába és valahogy mozdíthatatlanná vált. Használtan nézelődtem. Találtam valami ígéreteset nem horror áron, de az üvegén van egy elszíneződés. Látott már valaki ilyesmit? Le lehet ezt tisztítani vagy felejtős? Köszi!
[kép][ Szerkesztve ]
-
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Sikeresen a vadi uj hutomre sikerult egy ilyen horpadast csinálnom. Oda csapodott a huto ajtaja a kilcsre.
Javithato az ilyen? Kb fel centis.[ Szerkesztve ]
-
kepe1977
csendes tag
Közben találtam egy újabb hűtőszekrény teszt oldalt.
Chrome-mal mindegyik lefordíthóhttps://www.test.de/Kuehlschraenke-im-Test-4735177-0/
a másik 2 linket is ide teszem, hogy aki most akar hűtőt venni megtalálja egybe.
https://www.welt.de/vergleich/kuehlschrank/
https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/the-best-refrigerator/
-
kepe1977
csendes tag
Én biztos nem próbálnám szétszedni, ha véletlenül rosszul rakod össze és vagy őt vagy az ismerősét megüti az áram te leszel a felelős, és majd mehetsz börtönbe.
Egyébként anno mobiloknál ilyen vízbeeséskor azt javasolták, amikor simán szét lehetett szedni őket, gyárilag úgy voltak megcsinálva, hogy száraz rizsbe kell tenne pár napra, az kiszívja a vizet.
-
Zen42
tag
válasz Nagya21 #86820 üzenetére
Szétszedtem az egészet, próbálkoztam mindennel, reménytelen. Ráadásul 25 éves Pelgrim úgyhogy nincs hozzá alkatrész, még a cég is megszűnt.
Ezért keresek egy másikat és megoldást arra az üvegen lévő foltosodásra mert ha az ismerős valakinek és valami semmiség amit el lehet távolítani akkor megvenném azt. Csak eddig sosem volt ilyen fényes üveg felületű főzőlapunk csak zománcos meg inox és fogalmam sincs. -
st6969
őstag
Az nem opció, hogy veszel egy újat/csomagolássérültet inkább? Tudom, nagy kiadás...
Én hónapokig kerestem használtan kombinált tűzhelyet 50ezerFt-ig. Mondom, biztos találok, mert annyi van fent a neten. Hát, jobban megnézve, képekre ránagyítva itt-ott rozsdás volt mind, vagy hiányzott valami...(ami tényleg jó volt, az addigra elkelt)A végén már ott tartottam, hogy kiterjesztettem a keresést 50km helyett egész Magyarországra, mondom, ha találok valami jót, összekötöm egy kirándulással. Nem volt szerencsém, mindegyikkel volt "valami". Már kezdtem beletörődni, hogy újat kell venni, de 130-ig csak alsó polcos van jóformán. Aztán találtam egy képen jól kinéző Bosch-t. Eredeti ára 180 körül volt, 85-ért adta. 200km-t autóztam érte, és ott ért a döbbenet, hogy tiszta retkes, ragacsos volt belülről. Csak azért hoztam el, mert ennyit utaztam érte, és bíztam benne, hogy jól ki tudjuk majd takarítani. Kis híján egy napig kellett takarítani, mire elfogadható állapotba került. Utána jött a következő sokk: át volt szerelve palackos üzemmódra, de azt mondta a tulaj, hogy adja hozzá a hálózati fúvókákat is, ne aggódjak, ott van a tasakban. Hát, a tasakban volt mindenféle fúvóka, fél napig nagyítóval próbáltam összepárosítani a használati alapján, hogy vajon melyik hova kell. Retek volt mind, mondom veszek új fúvókákat. Hát csak gyárit lehet rendelni (ha még lehet egyáltalán), azt is aranyáron. Végül nem rendeltem. Volt még a használatiban olyan rész is, hogy palackosról hálózatira átszereléskor a gombok mögött is vannak fúvókák, azokat is cserélni kell úgy, hogy szét kell hozzá szedni a készüléket. Na, olyan fúvókákat nem kaptam hozzá, hívtam a tulajt, hát ők olyat sose cseréltek
Végül, csak a rózsák alatti fúvókákat cseréltem arra, amit vele kaptam (amik jól el voltak már használva). Gázos rákötötte a hálózatra, szerinte jól működik (szerintem kicsit hangosan süvít a láng).
Számomra a tanulság: SOHA HASZNÁLT GÉPET TÖBBET! Olyan hibája lesz, amire nem gondolnál, hiszen biztos csak egy kis egyszerű szerkezet, mi baj lehet, aztán mire rájössz, hogy mi a hiba, kiderül, hogy beszerezhetetlen/cserélhetetlen az alkatrész.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
2 éve vettünk egy LG gőz(?)mosógépet.
Eddig a gőzmosás funkcióját nem próbáltuk ki. Miért akarnék én gőzzel mosni? Használja ezt valaki? A leírás szerint allergének 99,9%-át eltávolítja, és ott egy babaruha (nincs baba a családban).
Hétköznapi használatnál érdekes vajon ez a funkció (szellemi foglalkozásúak vagyunk, lényegében nem koszosak a ruháink)?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
wldnml
lelkes újonc
válasz st6969 #86828 üzenetére
Ha van külön gőzprogram, akkor mosás után érdemes a vasalnivaló cuccokat betenni rá. Nekem AEG gép tök jól kisimítja ilyenkor a nagyobb gyűrődéseket pl. ingekből.
LG gépben viszont külön nekem nincsen gőzprogram, csak az egyik mosási ciklusban használ egy kis gőzt, ennek olyan sok értelmét nem láttam, és az AEG után kicsit morcos is voltam, hogy az LG-t ugyanúgy gőzfunkciósnak reklámozzák.[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
Zen42 es pjen koszi a valaszt.
Kicsit faj a hulyesegem tobb szaz ezerbe kerult ez a huto...Ez ilyen feketere lakozott kulseju, meg nem szimpla horpadas ilyen festek megtoros, eles beutes, kis helyen ami meg roszabb mint egy szimpla horpadas...
Samsung a marka, majd lehet irok nekik mennyi lenne az annyi. -
Dorian
félisten
A szappan, mosószer oldja a mikrobák sejtfalát, így megöli őket. Nyilvan nem műtéti fertőtlenítés szinten, de arra a hétköznapokban semmi szükség, eleg ha csak a számukat lecsökkenti.
Mindannyian folyamatosan mikrobák közt élünk, nem steril környezetben, az immunrendszerünk erre van kitalálva.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pjen
félisten
válasz Dorian #86838 üzenetére
LifestyleÍrta: Nagy Beatrix2022.12.23.26Femcafe FaceBook megosztás Küldés Viber-rel Instagram oldal Pin itEzért ne mosd soha 40 fokon vagy attól alacsonyabb hőmérsékleten a ruháidat: óriási kárt tehetsz vele egészségedben
A szakértők szerint nem ajánlott a ruhákat 40 fokon, vagy az alatti hőmérsékleten mosni. Kíváncsi vagy rá, hogy miért? Nos, cikkünkben most eláruljuk az okát!
40 fokon vagy az alatt csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem is tudunk megszabadulni a makacs foltoktól, ám komoly egészségügyi kockázattal is járhat, ha nem a megfelelő hőmérsékleten tisztítjuk a ruháinkat. Az alacsony vízhőmérsékletben ugyanis nem pusztulnak el a különböző kórokozók és baktériumok, amelyek bár nem képesek sokáig élni a felületeken (már amelyik), ám bizonyos ideig mégis fertőzhetnek. Galériánkban most eláruljuk, hogy milyen módon érdemes elvégezni a heti mosást, hogy garantáltan tiszta és kórokozómentes darabokba bújhassunk bele.
Én ennek hiszek, Te úgy mosol ahogy akarsz. -
Gömbike
senior tag
válasz Dorian #86836 üzenetére
🫡
szerk: a covid alatt városunkban a temetkezés vezetője voltam. Javarész irodában dolgoztam, de nyilván jártam itt-ott. Eszembe nem jutott volna 40 Celsiuson ruhát mosni. Pedig nem “ érintkeztem” fertőző gócponttal.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Zen42
tag
válasz st6969 #86827 üzenetére
Atyaég, nem semmi történet.
A szerencse, hogy a többi rózsa működik úgyhogy nem sürgős. Annyit biztosan nem utaznék érte mint te.
Egyébként kínomban tettem még egy kísérletet wd40-nel. Csucsogott, sokat ütögettem, vártam, de most már le lehet nyomni és ki lehet nyitni a csapot. Két dolgot kell még megcsinálnom. A szikráztató levágja a biztit mert abba is ment leves. Valamint amikor szétszedtem, a tömítések darabokban jöttek ki a felső és az alsó rész közül. Hármat vissza tudtam trükközni, a negyediket nem.
Nem adom fel mert ha veszek is egy főzőlapot, hátha jó lesz ez még valakinek.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Dorian #86845 üzenetére
Kézfertőtlenítőt is forralva lobogó állapotban önti a kezére.
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
_NCT
őstag
Ígértem gyors visszajelzést. Nos, a korábbi Beko/Candy gépekhez képest ez olyan, mintha egy babettáról átültem volna egy VW Arteonba pl. Nagyon durván csendes még max centrifugán is, könnyű kezelni. Nyilván nem egy felsőkategóriás gép, bele tudnék kötni itt-ott az illesztésekbe, vékony szigetelés a tápkábelen ( szerintem körömmel meg tudnám sérteni). Vártuk, hogy max fokozaton elmászik, de a csúszásgátlók nélkül sem mozdult egy cm-t sem. Nem rázkódik, nem csattog, halkan teszi a dolgát, ez baromi nagy előnye. Wifis, de az appot még nem próbáltuk. A dallam amit lejátszik a program végén elég hangos, meghallani csukott ajtónál is.
Még csak háromszor mostunk vele, a ruhák tiszták, ebben nem látok nagy különbséget. Viszont a TurboWash egy ajándék, baromi jó!
Köszönöm a tanácsokat, végül MM-ban vettem még 3 év garit rá pluszban, ha erre is igaz lesz az, hogy gari körül valami elszaródik benne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik