Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Az adott mikró megvéve ha valakinek kell infó róla majd privátba nyugodtan keressen, azt a fórumot nem követem ezért pm-be inkább
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BBéci
legenda
1997-ben vásárolt, folyamatosan használatban lévő Zanussi Turbodry mosó/szárítógépemre eddig egy forintot sem kellett költeni, egy lelazult bilincset kellett meghúzni, azt 15 perc alatt megoldottam. Ha végleg bedöglik, olyat szeretnék venni helyette, ami nagyon sokáig hibátlanul fog működni. Erre a legnagyobb esélyt a Miele termékeknél látom. Nem olcsók, de szerintem megéri. Nem mellékesen a mosási és centrifugálási képességei is a legjobbak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
Ott nem kapod meg azt a szolgáltatást amit itt igen. Kímélő dob, mosási minőség, pótvíz 3 lépésben minden programhoz!, olyan masszív gép ami egy ezred mm-t sem moccan centrifugáláskor. És ezek csak a legfontosabbak.
Én részben a pótvíz funkció miatt vettem a gépet. A mosáshoz víz kell, nem A+++++ minősítés.
Szóval nem olya egyszerű a matek, hogy ebből 4db gépet veszek. -
Csabroncka
Topikgazda
Én részben kényszerből álltam vissza kommersz mosó gépre. Itt azt a fontos elkönyvelni, hogy ha van rá pénzed akkor mit érdemes venni!
A fórumon senkinek sem célja, hogy a másikat erőszakkal meggyőzzük valamiről! Ha tényleg eljátszottál egyáltalán a gondolattal, hogy ilyet vennél, akkor előtte nézd meg élőben, tapizd meg, beszélj egy szakértővel pl a Szeteiben. A Miele elég sok innovációt belepakol a gépeibe, mosógépben verhetetlen az innovációban, mosogatógépben és porszívóban van (lehet) alternatíva, a többi háztartási gépe már nem ennyire egyértelmű.
"in medias res"
-
peppe79
senior tag
Kamu! De ezt már többször említettem. Nekünk "papíron" 8 kg-os Siemens mosógépünk van. Abba jó esetben úgy 6,5 kg-nyi pamut ruhát lehet belegyömöszölni, de az már olyan mennyiség, hogy a mosás minőségének kárára megy. Ettől jellemzően 1kg-mal kevesebb ruhát szoktunk egyszerre mosni.
A kérdésedre válaszolva: az - elvileg - nagyobb kapacitású mosógép nem feltétlenül "erősebb". De ezt is említettem már korábban. Miele szinten biztosan nincs ilyen humbug, de ha lényeges szempont a töltőtömeg, akkor a kommersz gépeknél nagyon meg kell nézni, hogy mit veszel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szerintem a dob nem tud mozogni szállítás közben, mert minimum 4 db műanyag támasztóval fixre kitámasztják...
Amit mi vettünk, az annyira be volt csomagolva kívülről is, hogy nem látszott, hogy melyik az eleje. A csomagoláson fel volt tüntetve, hogy kötelező az talpára állítva szállítani...
Egyébként érdemes oda-visssza 140 km-t autózni az 5 eF-os szállítási díj helyett Az testvérek között is 10 liter benzin, ami már önmagában 4 eFt körüli összeg
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Rotyi
aktív tag
Előfordulhat, hogy a gyártásvégi ellenőrzés után marad benne víz. Elfektetve okozhat problémát, amikor szállítás után áram alá kerül.
Mondjuk ha jól emlékszem, én is fektetve hoztam haza Bp-ről 200km-t autóztatva egy felültöltőst.
Talán ha a kezelési útmutatóját le tudod tölteni a netről abban nagy valószínűséggel benne lesz a válsz.Ami majdnem az, az nem az!
-
Degeczi
nagyúr
Ez érthető, a nyitásban viszont azt kérdezted, bontatlan gépet lehet-e fektetve szállítani. Ha viszont a sérüléseket ellenőrzendő kibontod, utána már nem fogod visszacsomagolni, ahhoz túl nehéz/nagy.
Amikor szárítógépet vagy később mosógépet rendeltem, annyit mindig megvártak a szállítók, h gyorsan lebontsam róla a dobozt, nem sérült-e alatta. Ezen a pár percen már nem múlik: ők nem futárok, akiknek még több tucatnyi helyre kellene vinni küldeményt.
-
pjen
félisten
Nem ennyire rossz, sokkal rosszabb. Mondjuk napi 1 pár zokni, gatya, bugyi/ fő. Érdekes illat lehet mikor kinyitod.Jobb megoldás hiján én egy centire mindíg nyitva hagynám a mosógép ajtaját, a szennyest pedig nem benne tárolnám. Az ajtó tömítés a legkissebb gond.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
En azt nem ertem, hogy ha a gepbe gyujtitek eleve a szennyest, akkor, hogy mostok? Vagy mindent egymassal osszemostok, szintol es ruhaanyagtol fuggetlenul, amikor az megtellik?
Ahogy a kollega is irja, kegyetlen buze lenne, ... nem a tomites a gond. Illetve(!), en eleve ajanlom a mosogep ajtajat nyitva hagyni, annak ellenere, hogy egyebkent nem oda gyujtjuk a szennyest, mert mosas utan a gepben mindig marad viz (a dob alatt még, a rendszerben) es ha erre ajtot csukunk, bedohosodik, peneszedik.
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
törölt tag
Mosógépet fürdőszobába?
Jó tudom, volt ilyen. Nagyon régen nálunk is. Még a 80-as években. Amúgy két nyomós érv van, hogy miért ne.
1. Nem tud kiszáradni rendesen.
2. Érintésvédelem, és ez az, ami miatt elgondolkoznék.
Sok országban, pl UK, nincs is 220V a fürdőszobában. A világítás kivétel, de azt meg a mennyezeten lévő kapcsolón keresztül, egy madzaggal tudod kapcsolni.
Ha mosógép, és mondjuk a konyhában nincs beépített helye, akkor esetleg valami külső helység nem akadna? Gyerekek vannak?szerk:
Most így belegondolva, az előző gépetek vélhetően ugyanezért kezdett rohadni, rozsdásodni. A túl nedves, túl párás helység nem tett jót neki.
Na, ha ez így van, akkor az elöltöltős sem lesz jobb, sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
Hali!
Javaslom az elux felültöltöst, ennek nem az ajtón van a mosószer rekesze, 1-el kevesebb ok a rozsdára.
Nemtom mér a felültöltőset preferálod, de van szinte ugyanakkora méretben elöltös is(csak itt elől kell hely az ajtönyitásnak)
Candy: egészséges ellenérzett van vele szembe, alkatrész kicsit nehezebben van hozzá, van akinek már nagyon sokat elment, van aki szidja mint a bokrot.
Én azért vettem 8 terítékes Candy mosogatógépet, mert ennek legalább ismert neve vokt a többivel szemben
A lényeg manapság, hogy legyen rá minél hosszabb gari.
Üdv Nagya
Ui: tartalék mosógépet az Aldiban vettem tavaly 94k-ért, 3 év garival Elin néven (egyékét Beko gyártmány)Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik