Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#32496) Frawly válasza KBalázs34 (#32485) üzenetére


Frawly
veterán

A HD Sentinellel nem kell foglalkozni, téves infót ír a TRIM-re, azért mutatja a teljesítményt 80%-nak. Valójában megy a TRIM, a 1803-as Win10 Update zavar be neki. Nem kell vele foglalkozni. Néha ha frissíted, akkor magától meggondolja magát, és azt mutatja, hogy mégis csak megy a TRIM.

6 nap alatt felírtál rá 180 gigát, az csak napi 30 GB. A windowsos felhasználó átlag 20-30 GB/nap. Majd lejjebb fog menni a napi átlag idővel. Eleinte, az első pár napban, míg adatokat, rendszert húzol rá vissza, Windowst telepítesz, felmegy az összes progi meg frissítés, benchmarkolsz, kicsit több írást kap, aztán csökkeni, normalizálódni fog a napi átlag. Az SP920 amúgy is strapabíró modell, kibír olyan 500-1000 TB írást, a mostani írásütemeddel ezt a határt hipp-hopp eléred úgy 46-92 év alatt. Nem kell kímélgetni, használd úgy, mintha HDD lenne a gépben.

A Windows mindig írogat a háttérben, akkor is ha csak frissítéseket keres, meg a futó service-ek a registrybe írogatnak, meg esetleg a swapba is írogathat. Csak ezt azért nem vetted észre, mikor HDD-d volt, mert azon nem volt írásszámláló, de ha előveszed a Feladatkezelőt, bekapcsolod az írás oszlopot rajta a folyamatoknál, akkor látni fogod, hogy HDD-s rendszernél is folyamatosan írogat a háttérben, még torrentnek/seedelésnek sem kell hozzá futnia.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.