Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#32256) Frawly válasza gya/352 (#32252) üzenetére


Frawly
veterán

Mennyibe került? Csak kíváncsiságból. A sebességértékek rendben, régi-lassabb gépben SATA2-es porton, 120 gigás méretben ezeknek kb. ennyit is kell mennie. Még így is fényévekkel gyorsabb, mint akármelyik HDD-t. Ilyen régi gépbe teljesen felesleges is top SSD-t venni, nem tudná kihajtani, már ez az Apacer SM130-25-öt sem tudja, mert a gyári specifikációk szerint modern gépben SATA3-as porton 500/300 megás átvitelnek kéne lennie szekvenciálisan, és 89 ezer IOPS-t adnak meg a 4K-ra, ami olyan 200-300 MB/sec-et jelenthet a legideálisabb esetben. Ezek az értékek nagyobb meghajtókra van megadva, a 120-asok mindig kicsit lassabbak azonos modellnél is, de nem vészesen, csak benchmarkokon mutatják ki a számok, amikor tölt az OS, programok, akkor nem fogod érezni, csak azt, hogy a gép kiszáguldja, amit ki tud belőle hajtani, nem tartják vissza a lemezműveletekre várakozási idők.

Win10-nél büntetlenül át lehet állítani az IDE-t AHCI-re, átállítod a BIOS-ban, majd nem engeded a Windowst normál módban bootolni, hanem csökkentett módban (Safe Mode) indítod, és akkor telepíteni fogja a szükséges drivereket.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.