Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_
senior tag
A notebookom aksijánál mostanság a Windows 7-ben azt írja, hogy "Javasolt a telepcsere!", holott leellenőríztem cmd-ben az aksi állapotát ahol ez állt:
Akkumulátor:Telepinformáció
Telep azonosítója ASUSTEKF82--22
Gyártó ASUSTEK
Sorozatszám
Vegyi összetétel LIon
Hosszú távú 1
Eredeti kapacitás 46200
Utolsó teljes feltöltés 15818Mit tehetnék, hogy ne jelezze ki hibásan ezt az információt? Ebből a kis statisztikából nekem az jön le, hogy még elég sok van hátra az aksi kapacitásából.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
PHM
addikt
Üdv!
Van egy SMCWBR14T-G routerem, amit nem tudok rávenni,
hogy csatlakozzon a UPC kábelmodemhez.
Szánjon meg valaki és adjon tanácsot, hol informálódjak.
Sajnos ilyen kérdésekben elég láma vagyok.
Előre is köszönöm.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Satyricon
addikt
Hali srácok
Mit lehet tenni az NEC Optiarc AD-7170A DVD íróval, ha nem olvassa be az írott DVD lemezeket? Egy fontos DVD lemez tartalmát szeretném átmásolni tesómék gépére, de nem olvassa a lemezt. Más DVD olvasó és író nincs kéznél, szal marad a probléma megoldása. Szerintetek a firmware frssítéssel megoldódik a probléma? Ha igen, tapasztalatokat tudnátok mondani mire kell vigyázni firmware frissítéskor? Köszi.
Jah és csak az írott DVD lemezekel van a gond...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
moonguru
őstag
válasz pc gamer #14347 üzenetére
De van!
Idézet:
"Egy szerződés többféle módon is létrejöhet, írásban, szóban vagy ráutaló magatartással.
Szóbeli szerződések:
Ekkor a felek szóban kifejezetten megállapodnak abban, hogy egymással szerződést kötnek, és ennek lényeges elemeit is megbeszélik.
Ennél a típusnál a későbbi vita nagy nehézséget tud okozni. Ekkor már nehezebb bizonyítani, hogy miről is szólt a megállapodás. A bizonyítás történhet tanúkkal, vagy a megállapodás egyéb körülményeinek vizsgálatával.
Dr. Kocsis Ildikó
A fenti rövid tájékoztatás a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak."
Ui:
Nekem is volt egy alaplapom amit itt a PH-n 7-szer is "megvettek", csak ép valahogy nem fizeték ki...
Érdekes módon én nem tettem jogi lépéseket!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
mobilefan
aktív tag
hali gali
srácok szükségem lenne azonnal segítségre.
külföldi motorola v3-at szeretnék magyarítani !Előre is köszi annak aki segít
-
-
PHM
addikt
válasz Lompos48 #14360 üzenetére
UPC.
Amikor jöttek kiépíteni a rendszert, azt mondták, nem kell semmilyen
jelszó+felhasználónév. Az ADSL-hez kellettek ezek.
A kábelmodemre csatlakozva UTP-vel ment minden,
csak hát én szét szeretném osztani a netet...
Az a gondom, hogy a router beállításaiban meg volt adva a szolgáltató,
a felhasználónév, + a jelszó.
A router önállóan kapcsolódott, most viszont nem találok olyan beállítást,
hogy minden macera nélkül csatlakozzon.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
spista222
addikt
Nekem UPC-m van dinamikus IP-re kell álltani a routert és úgy mennie kellene a netnek.
Esetlegesen egy MAC cím klónozás sem árt arról a gépről amin eddig ment a net. Bár ezt nem tudom pontosan mert ez már a 3. szolgáltató pedig nem én váltottam hanem cserélgették egymást.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Siman dugd ra a kabelmodemet a router WAN/uplink portjara, es a net beallitasainal torold a juzer+pwd-t, azok nem kellenek UPChez.
Ehelyett kapcsold be, hogy DHCP-n kapjon kulso IP-t, es az MTU-t tedd 1500 bajtra. (ADSLhez 1492 kellett!)
Nalam igy van beallitva a router.
MAC cimet nem kellett klonozni, a Cisco kabelmodemet regisztralta be a szerelo, aki "bekototte".
Tudomanya megallt, amikor mutattam, hogy routert hasznalok[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
spista222
addikt
válasz pc gamer #14370 üzenetére
Szerintem ha nincsenek tanuk és semmi írásos "bizonyíték" akkor csak a szája járhat mert bebizonyítani nem tud semmit.
PHM Elvileg ha a modem MAC címét írod be oda akkor nincs hálózat mert a UTP kábel mindkét végén ugyanaz a című eszköz van és összeakadnak. Ezért írtam hogy elvileg azt kell beírnod ami az eddig használt géped MAC címe. Viszont ha érvénytelen MAC címe volt a routerednek pl csak 0 akkor sem működik.
[ Szerkesztve ]
-
daffy1989
tag
Nagyon sűrgős segítségre lenne szükségem
A következő a helyzet.Neteztem a laptopon majd pedig az történt,h egy kicsit kifehéredett vagy kifakult a kép ahogy tetszik és utána se kép se hang.Egyszerűen nem idnul a gép.Bekapcsol de nem történik semmi.A telepítő cd-t se olvassa be.Lehet ezt a problémát valahogy orvosolni?Nagyon fontos lenne,kérem valaki segítsen.
Köszönöm.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz daffy1989 #14372 üzenetére
Ez szerintem is hardveres hiba lesz. Ha hallod hogy bekapcsol, de kép nincs, akkor gyanakszom a vga-ra, megjelenítőre, avagy alaplapra (főleg, hogy a cd-t nem olvassa be)
Ha van gari akkor, oda, ha nincs, akkor keress valami szervizet.
Esetleg a led-ed villog valami hibát, vagy amit írtak előttem is: hang ? -
daffy1989
tag
nincs semmi hang,akkor szerviz lesz
köszönöm a segítséget -
PHM
addikt
válasz spista222 #14371 üzenetére
A router kérte a modem MAC címét a kapcsolat beállításainál.
Nekem valahogy sikerült korábban a routerét beilleszteni oda is.
Miután kijavítottam, rendbe jött minden.
Ez egy több, mint 3 éves router, a maiaknál gondolom egyszerűbb a beállítás.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
spista222
addikt
-
Kelta
tag
Üdv!
A rokonok gépével probléma adódott.
Paraméterek: Socket A-s AMD,AsRock alaplap(típusára nem emléxem),1.6-os proci(asszem'),512MByte NONAME ram,Samsung 17' wide monitor,chieftec táp,ilyesmik.A hiba: elmondásuk szerint a kép kifagyott,reset után nincs kép,speaker nem jelez.A gép megy,ledek világítanak,vinyó pörög,stb,csak kép nincs,a monitor marad készenléti állapotban.
VGA cserével ugyanez.Ram cserével szintén.Kérdés: Melyik alkatrész halt meg? Alaplap? Esetleg a monitor?
T.:
Kelta
-
törölt tag
Mivel a gép használat közben "kifagyott", ezért a monitor hibát kizárnám.
Ram-VGA csere megvolt: tápegység csere (ahogy írták előttem).
Annyit hozzá tennék, hogy minden ODD-HDD legyen lehúzva az alaplapról, semmi más ne legyen rá téve, csak CPU, tápegység, VGA és egy darab ram (se bill, se egér, előlapi USB-ket is húzzák le). A monitort vissza dughatják a vga-ra.
Ha nem indul, mehet egy bios reset, lehet betenni másik gombelemet, mehet a másik tápegység, ha ezek nem használnak, akkor alaplap/cpu hiba van.
Minden változtatás után próba. -
ittakary
nagyúr
Szép jó napot mindenkinek
Norton Ghost szeretném átmenteni a jelenlegi rendszer SSD-m tartalmát egy másik SSD-re. Norton Ghost 15-öt adták hozzá, de nem nagyon akarja az igazságot. Bepipáltam hogy "set active - bootable", de az új SSD-ről való bootolás közben a "hiányzó BOOTMGR" felirat fogad.
Hogyan és miként kellene véghezvinnem a tervemet? Mondjatok kérlek hasonló progikat
Előre is köszönöm
-
törölt tag
-
Truckdriver
tag
Sziasztok.Annyi lenne a kérdésem hogy az ATA 133-as vinyó ugye csak ATA 133-ban működik vagy USB porton kommunikál?Másolásnál csak a könyvtárat kell a másolandó vinyóra áthúzni?Pl. D-ről C-re.Laci.
El vagy magad!!
-
nagyúr
válasz Truckdriver #14389 üzenetére
Hm? Egy ata csatlakozós vinyó csak azon kommunikál. Ha usb-seet akarsz akkor vegyél ata-s mobil rack-et ás akkor usb-n fog kommunikálni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szűkségem. Adott egy Brazos platformú gép, tegnap óta jelentős teljesítménycsökkenést vettem észre a játékokban. Újratettem mindent, a gépet kitakarítottam, de nem változott semmi. Az első pár másodpercben simán megy a játék, majd elkezd szaggatni. Szerintetek mi lehet a bibi? Köszi előre is!
Sic Parvis Magna
-
-
nagyúr
válasz Truckdriver #14392 üzenetére
Persze hogy tudsz rá másolni. Ha nem tudnál akkor minek lenne a mobil rack?!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
ch003067
addikt
hali !
Az am2es, és az am3mas lapokon lévő keret, ugyan olyan igaz ?
-
veterán
Sziasztok
Lenne egy kis gondom egy benzines permetezővel. Vagyis inkább nem annyira gond hanem csak beállításhiba de nemtudom kezelni a hibát .
Egyik azlenne hogy 0-1-2...-8 közt lehet a gázt állítani. Viszont 1-2-3-4 nél leáll a motor 5 nél van mondjuk úgy alapjárat de ittis szinte leáll majd 6-7 nél meg már annyira pörög mint az állat. Szerintetek ez csak gázbowden beállítás hiba lehet, vagy más dolog van a háttérben?
Illetve lenne egy másik dolog, ami inkább nemis gond hanem a tudatlanságomból adódik
Szóval indításnál van 1 szivatóféleség a légszűrőháznál. leszedtem a légszűrőtakarót meg a szivacsot és ez a szivatóféleség olyan hogy 2 állítási lehetőség van, nyitott zárt.Ha zárva van akkor egy kis reteszféleség megy a légszűrő nyílásához, és ez leszűkíti a lukat ahol szívja be a motor a levegőt, ha nyitva van akkor nincs semmi útba a légszűrő nyílásának.
Szóval azlenne ide a kérdésem hogy amikor indítom akkor milyen állásba kell lennie? Én úgy gondolom hogy a kis retesznek ottkell lennie a luknál mivel így kevesebb levegőt szív be, több üzemanyagot így dúsabb lesz a keverék. Indításnak ezlenne a lényeg hogy így kell indítani?
köszönöm a segítséget
iPhone 13 Pro Max
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz jozsi252 #14399 üzenetére
Csak, ha hidegen indítod, akkor kell a dúsítás: zárt csappanytú. Melegen ne, mert a büdös életben be nem indul úgy!
Valószínűleg a karbiban a benzinszint (úszó szint) nem lehet jó ezért nincs stabil alapjárat. Vagy fúvóka dugulás esetleg?[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok