Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2008) mdk01 válasza thyeby (#1997) üzenetére


mdk01
addikt

Ha nem probáljátok meg szabadkézzel és rontotok el pár anyagot soha nem tudtok gyakorlatot szerezni.Egyébként én is pontosan dolgozok mert már szabadkézzel is fél mm-es ponotságon belül vagyok.Gyakorolni kell és kész mint minden más. Én nem szorítózgatok az biztos.

#1997
Miért kell ahhoz sablon?
A lamellózon rá van húzva a lap tengelye attól jobbra és balra ráhúzól ~32,5mm-re egy vonalat, vagy hogy tartós legyen megkaristolod egy kemény vmivel a fémeta gépen.
Ehhez a vonalhoz kell odaraknod a ráma végét vagy szélét. Lapra pedig mindig mondjuk a vinklis oldal van lefele, hogy a felső síkja legyen síkba.

#2001
Ezt a marót szét lehet szedni sztem pont ezért hogy így is lehessen vele marni.
A talpból áll ki a két tengely amit levettem a maróról és két ugyan olyan tengely lett esztergálva fémből a maróasztal aljára.
Sztem ez látszik is a képen.
Erre a két tengelyre lett felhúzva ugyan úgy mintha a gyári talpára húznánk rá a gépet. Az emelése süllyesztése pedig megintcsak látszik az asztal tetején az a tekerentyű ami a mélységállítóra lett rászerelve.
Ez egy sima menetesszár aminek az egyik végén a asztalból kiálló tekerentyű van a másik végén meg egy tömör fémtömb ami átveszi a súlyt.
Nézd meg jól elég jól látszik minden a képeken.

A gyalukés témában meg bbchris-szel értek egyet. Nem kell ide semmiféle vídia.Azt nagy tömeggyártó cégeknek találták ki ahol ha 2x annyit megy a 4x annyiba kerülő vídiás késsel a gyalu mint a HSS-késsel már bőven megérte mert addig is megy a gyártás. Sok pénz kiesés egy nagy(nagyon-nagy) cégnél ha cserélgetni kell kést 1 nap 2x.

Annyit még hogy a gyalunál ne csak az asztal közepét használd és akkor nem csak középen kopik a kés.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.