Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13171) thyeby válasza Soká (#13161) üzenetére


thyeby
őstag

Tapasztalatból tudom, hogy megszívlelendő az írásod lényege. Két fontos elem is a velejárója, mint áldás. Első körben is minden kiszámolható időben, pénzben, a műveletek pedig meghatározott sorrendben egymásba láncolódva folyamatosan egy könnyen átlátható részműveletre szűkülnek. Így az ember nem is tud elvészni a részletekben. Második körben pedig a végtermék minősége állandó, és garantált. Szóval komolyabb gyártás az általad leírtak nélkül el sem képzelhető.
Hanem itt kicsit másról is van szó. Laci kollégánk még nem forralta ki, hogy pontosan mi is lesz egy adott idő után. Belevágott, és a körülményekre, az improvizációkra alapozva kísérli meg az elképzeléseit megvalósítani. Ráadásul sok idevágó dologban nincs még magabiztos tapasztalata, anyagismerete. Ez az idő előrehaladtával egészen biztos, hogy meglesz neki.
A fontosabb alappilérek már megvannak, sok konkrétumig már eljutott. Tudja, milyen egy jó hangdoboz, pontosan tudja, hogy a végeredménynek milyen minimális kritériumoknak kell megfelelnie. (És ami nagyon fontos, érdekli, szereti csinálni.) Ez megfelel az iparban a próbagyártásnak, a marketingben a piacfelmérésnek. Most kezd, s mivel eléggé amorf egyelőre, pillanatnyilag lassítaná, merevítené a helyzetét, ha szorosan az általad írtak mentén haladna.
S ha már szót ejtettél (nagyon találóan) a professzionalitásról, megtoldanám egy saját gondolatommal szaszlaci számára:
Ha nem adod fel, akkor az egyetlen lehetséges törekvési iránynak a professzionalitás fele kell mutatnia, ha azt akarod, hogy nevet szerezz, terméked pedig nem csak elsózható, hanem keresett legyen. Nem tudok olyan nagyról, akinek ezt a lépést kihagyva sikerült volna nagyra nőni. Ahogyan haladsz a professzionalitás felé, úgy lesznek a Te hangdobozaid egyre inkább fogalommá. És ezt én most nem csak a hangládákra értettem, hanem a teljes egész vállalkozásra úgy egyben, mint részleteiben. A professzionalitás nem egy atommaghasadás, nem egy elérhetetlenül és utolérhetetlenül hibátlant jelent, hanem kiemelkedést a minőség fölé, ami magvalósítható - legfeljebb az ember vért köp érte. Egyik vesszőparipám, hogy kétféleképpen lehet elhúzni a nyájtól (mert elhúzás nélkül nem nagyon fog sikerülni a dolog) egy birkának: Oldalra széledni, vagy fölébe emelkedni. Tehát a cél önmagában még nem garantál semmit, az irány a meghatározó.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.