Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
Értem.
Köszönöm a linkeket most már tudom, hogy ilyen is van, viszont szakmailag nem minősíteném.
Ha ilyeneket szeretnél csinálni akkor a te barátaid a következő gépek lesznek:
-sarokköszörűre szerelhető merev csiszolókorong
-sarokköszörűre szerelehető gumis csiszolókorong
-kézi gyalugép
-dekopírfűrész
-csavarbehajtógép+ egyéb általános kéziszerszámok
Felületkezelésből én vmi általános 1komponenső selyemfényű lakkot ajánlok, vagy vékonylazúrt.
A takarításhoz pedig sok türelmet kívánok.
Üdv.
-
runner 125
nagyúr
-
rii
nagyúr
ezeket lehet belőle csinálni ...
hogy pontosan mit is szeretnék ... még én is csak próbálgatom ... amint megvan hogy hogy lehet feldaraboltni, akkor majd megpórblok ötletelni ... meg bevinni nálam kreatívabb elméket (-:
Márton111: köszönöm .... otthon ha hazaértem melóból kielemzem (-:
valami ócsóbb szerszámot szeretnék majd nézni ... nem 10-20.000est ...
-
mdk01
addikt
-
Márton111
aktív tag
Kézi szalagcsiszológép gyorsabban elsimítja a szőrös raklapdeszkákat.De egy jó excenter csiszoló is jó 60-as papírral,csak lassabb.(Rezgővel még nem dolgoztam.)
Kézzel a leglassabb, de ha kedved van 60-as papírral megdörzsikézheted őket.
Jó, haladós még a flexre tett gumi csiszolótányér, ebből a tépőzárassal síkban csiszolhatsz,(én ezt használom, az excenteren kívül) .
A papírt középen csavarral felfogó típusra meg szabhatsz magad csiszoló papírt , vagy vehetsz rá készen jó vastag, erős hátút, ne gyűrődjön könnyen .Kisérletezhetsz 40-es papírral is az jobban visz, de elég durva felületet csinál.Azt utána kell finomozni.
A szegekkel óvatosan, vagy ott már kopott papírral csiszolj,mert a vas gyorsan elöli, a csiszolópapír élét.
Lakk, pác :vedd alapul amit fenyőre tennél, a raklap úgytudom fenyő.(majd a többiektől, azok imádnak lakkozni)
-
rii
nagyúr
sziasztok!
vettem használt raklapokat ... szeretném őket bevinni a lakásba ...
azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tudném "feldozlgozni" őket?rezőgcsiszoló?
smirdli?
ráspoly?
lakk-pác? Milyen lenne a legjobb?előre is nagyon köszönöm!
-
Soká
senior tag
Bocs, hogy neked címzem, de úgy gondolom, nem csupán kötözködésről van szó. Éppen a pontatlan fogalmazás az, ami miatt aztán keverednek a fogalmak, és később lehet rajtuk vitatkozni. Az önmetsző (lemez)csavarnak illik előfúrni. Hogy ezt a műveletet elkerüljék, találták ki azt az önmetsző csavartípust, aminek a hegye fúrni is tud, tehát megkülönböztetésül önfúrónak nevezik. Az már nyilván fafejűség lenne, ha önfúró önmetszőnek hívnák
Ami pedig a menetmetszést illeti, itt is keveredés van. Magát a műveletet, amivel menetet készítünk, azt összefoglalóan menetmetszésnek nevezi (kvagy nevezték elég sokáig), a készletet menetmetsző készletnek. Amikor egy furatba történik a metszés, azt menetfúrásnak mondják, amikor egy "tengelyre" metszik a menetet az a menetvágás. Sajnos újabban kitalálták azt, hogy a menetmetszés szót a menetvágás helyett alkalmazzák és a menetmetsző készletet egyszerűen menetkészletnek meg menetkészítő készletnek mondják.
Szerintem ez azért van, mert azok sem tudják a pontos kifejezéseket, akiknek ezt meg kellett volna tanulniuk.Remélem, én nem tévesztettem a fogalmakat, elég régen tanultam már, és sajnos engem is összezavarnak a pontatlanul fogalmazók.
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #12389 üzenetére
Az önfúró csavar végén valóban van fúróhegy, de nem szükséges neki külön előfúrás, mivel a csavar önmaga végzi el.(fúr és metsz) Vagyis, nyugodtan lehet önmetszőnek is nevezni, ahogyan ezt sok helyen látni is.
Tessék, itt egy fúróheggyel ellátott csavar, amit önmetszőnek neveznek. csavara menetvágónak egyébként nem kell előfúrni...mivel az a "lyukas" szerszám. Amúgy meg nem értem az összefüggéseidet a reisser csavar és a fém menetkészítés között.
-
Márton111
aktív tag
válasz
Speciali #12387 üzenetére
A linkjeidben csak önmetsző csavart láttam, az elsőben fémiparit is ami előfúrt vasba menetet metsz.Önfúrót egyet se.De azt itt láthatsz pár hsz-el feljebb,magad linkelted be ,nézd meg figyelmesen, és akkor megérted milyen is az. Egy kis fúróhegyben végződik, amivel a fémet kifúrja(jó esetben)mint egy fúrószár.
-
Márton111
aktív tag
válasz
Speciali #12387 üzenetére
A menetvágóban, és a pozdorjacsavarban az a,közös, hogy nem fúr, hanem metsz.A menetvágónak elő kell fúrni, a pozdorjacsavarnak nem.A fémben nincs metszés előfúrás nélkül, a fában van!Az önfúró csavar vége egy kis fúróhegyben végződik!Az önmetsző csavar vége tűhegyes(.Persze vékony bádogon, ez is áttolja magát)De 2mm-es vason, nem.
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #12379 üzenetére
szerintem is kötözködés, ráadásul melléfogtál, mert nem csak én nevezem annak.
Linkelhetnék még jó párat. Ha beírod a keresőbe. te is találsz sokat.
De tegyük fel, mindenki pongyolán fogalmaz, és csak te tudod jól:
ha a menetfúró fúr, a menetmetsző, meg metsz, akkor a szerinted is önmetszőnek nevezett pozdorjacsavart miért nem önfúró csavarnak nevezed, hiszen ez sem "lyukas", mint egy menetmetsző?
A pozdorjacsavar a fába metszi (fúrja?) a menetet, az önmetsző (önfúró?) csavar meg fémbe,
Ha okoskodsz, akkor legalább legyen valami koncepciód, és tessék a reisser csavart is önfúrónak nevezni! -
Márton111
aktív tag
Neked kötözködésnek tűnik, de okos ember tudja ,(amilyen te is lehetsz )hogy a pontos fogalmi meghatározás azért kell ,hogy ne legyen pongyola elnagyolt, elkent,a fogalmazásod,meghatározásod.Hpgy ne mondjam idd ki vagy vidd ki a bilit,az nem mindegy.Vasba te nem metszel ,csak fúrni lehet...Próbáld meg önmetsző,- lám nem tudod mi az- pozdorjacsavarral zártszelvénybe csavarozni ,előfúrás nélkül.Az se mindegy menetmetsző ,vagy menetfúró.Az egyik lyukas a másik nem.Két egész másik szerszám...
-
Armahun
addikt
válasz
thyeby #12359 üzenetére
Egyszer dolgoztam inox csavarral. Azt talán lehet rozsdamentesnek mondani. Gomba szárító kereteket szereltünk össze vele és ott fontos volt a rozsdaállóság. De vele az a baj, hogy gyenge. Nagyon könnyen le lehet pattintani a fejét.
Szélezetlen akác deszkát viszont csak kapupánttal szabad szerelni. Gyönyörűen ki bírja magából szaggatni a facsavart.A zárszelvényt olyan csavarral fúrtam mint amilyet Speciali linkelt feljebb, csak nem hatlapfejű hanem kereszhornyos. Mint utóbb kiderült nem is önmetsző, hanem önfúró lenne
a megnevezése.
Öt centis előfúrt keményfa vezette meg behajtáskor, így jó erősen neki tudtam nyomni a vasnak anélkül, hogy elcsúszott volna a hegye oldalra.
Megvezetés nélkül nekem is csak nagy küszködéssel sikerült rábírnom, hogy ne másszon el oldalra. -
mdk01
addikt
Köszönöm a szúval kapcsolatos jobbnál jobb ötletek.
-
Speciali
tag
Én ilyen önmetsző csavarokat szoktam használni. A vastagabbaknak én is elő szoktam fúrni, mert sokkal gyorsabb így vele a munka. Egy rendes csigafúró ugyanis gyorsabban fúr, mint a csavar hegyén lévő fúróhegy.
-
thyeby
őstag
-
Sanyabá
senior tag
válasz
thyeby #12359 üzenetére
Azért nem sikerült, mert nem minden önmetsző csavar önmetsző
Valószínű hogy nem jó fajtát sikerült venned,ami a hegyét illeti. Mi 2mm vastag zártszelvényhez amit használtunk,annak a hegye olyan volt mint a fémcsiga fúró hegye.
2cm-es fenyőn keresztül hajtottuk bele a vasba, fúrógéppel minden gond nélkül. Ha lelek még belőle ,teszek fel képet róla. -
mdk01
addikt
válasz
gabi9107 #12365 üzenetére
Ha meg benyomod a képek linket lesz egy csomó kép róla.
A kérdésedre ennél jobban én nem tudok válaszolni.
-
gabi9107
csendes tag
Hali mindenkinek
Tudnátok nekem segíteni ???
Olyan gondom lenne hogy kellene csinálnom egy éjjeli szekrényt fogazással elkészitve
Valaki nem tudna nekem valamilyen rajot vagy rajzokat küldeni ??Elöre is köszsönöm
Sürgös lenne Január 13 ára kellene
-
Sanyabá
senior tag
válasz
runner 125 #12351 üzenetére
Ilyen [link] zártokot, vagy ehhez hasonlót még nem láttál?
Mi ha zárszelvényből csinálunk kerítést,garázskaput,stb. akkor lemezből képezünk ki a zárnak való helyet. Ebbe akkor már bármilyen nagyságú és kivitelű zárat bele lehet tenni. Ja, a zártokot hozzá hegesztjük a zártszelvényhez.
A mágneszár elfér a 40x40-es anyagba. -
mdk01
addikt
Ha egy elkészült belső nyílászárót közel 10év után elkezdeni rágni egy szú akkor ki hogyan és mivel próbálná kiirtani? Lyuk van, amiből hullik a por.
Van ötletem csak kíváncsi vagyok más hogyan csinálná, és nem akarom hogy más önálló ötleteit esetleg rossz irányba tereljem.Köszi
-
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #12358 üzenetére
Jah, értem. Nem tudtam, hogy ugyan arra a pöcsre gondolunk-e?
-
thyeby
őstag
válasz
Armahun #12350 üzenetére
No, ez érdekel!
Nem érzem magam balféknek, de nem sikerült az önmetsző csavarral az egyes lemezbe sem önmetszenem. Előszedtem a fúrógépemet, és onnantól, hogy előfúrtam neki, lett szaporája. A boltban azt mondták, hogy nem kell előfúrni, majd a csavar kifúrja magának. De nem bírta.
Mit rontottam el? Te még a hármast is ki tudtad lukasztani?A rozsdamentes csavarokkal óvatos vagyok. Általában megeszi azt a rozsda, csak később indul be. Ha rozsdamentes csavart akarok, akkor irány a saválló bolt. Az teljesen biztos, hogy nem fog berozsdálni.
-
thyeby
őstag
Igazad van.
(Egyszer egy - egyébkén szép - akác kerítést kellett lebontanom, és stílusosan lemaradtak az anyák alól az alátétek. Minek az oda, ugye, a keményfába nem megy beleja zanya? Hát vért köptem, míg lebontottam. Ennek a rossz emléke íratta velem ezt a disszonáns hsz-t. Persze, alapban a zártszelvényen lesz az anya, és lesz alatta alátét. Úgy visszaszíjok mindent.)
-
Márton111
aktív tag
-
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #12351 üzenetére
Tessék?
-
runner 125
nagyúr
Hjah, azért a kapupánt csavart illik pöccsel előre beletolni a fán lévő furatba.
Sanyabá
Ki is ment a fejemből, de jó h újra írtad a zárat.
Ma tűnt fel, hogy a kaputelefonunk tud zárnyitást is - akkor viszont veszek egy mágneszárat.
Őszintén, soha nem láttam még ilyet, - gyanítom kintről vagy bentről - azért nyitható kulccsal is, nemde?
Hely szempontjából ezek még többet foglalnak?thyeby
Ok, köszi.
Max akkor. előtte felcsiszolom valami enyhe papírral, pláne majd a régi festéket a tolókapun.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest