Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
Szerintem is,mert ha most meg nem próbálod,egész életedben bánni fogod,mert utólag az elmulasztott alkalom (képzeletünktől felnagyítva) mindig nagyszerűnek tűnik.
-
stgellert
aktív tag
Mekkora ötlet!!!
Legalábbis nekem:-) -
Márton111
aktív tag
válasz stgellert #12104 üzenetére
Akkor készíts egyet Lehet műanyag csíkokból , vagy keményfa lemezekből is, pontosan elkészítve. (fából kellős szakszerűséggel ,gyakorlatilag minden kivitelezhető, és mivel hobby ,a ráfordított idő (ami szűk keresztmetszet ,a gyorsan robotoló rabszolgavilágban ahol az ötperc alatt legyártott termék 10perc múlva hulladékká válik ) nem gond.Ezt sok évig használhatod , ha elkészült.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz stgellert #12102 üzenetére
Az ötlet jó, de a következők jutnak eszembe róla:
- elsősorban annak jó, akinek más dolga sincs, mint az elékerülő különböző méretű munkadarabokat, különböző számú azonos egységre beosztania és ráadásul nem tizedmm pontossággal
- nagyon pontosan (és lehetőleg fémből) kell elkészíteni, ahhoz, hogy ne csak kényelmes de pontos eszköz is legyen
- úgy gondolom, hogy akinek nem esik nehezére egy kis számolás és van egy jól használható fémvonalzója, meg egy szintén jól használható (oldható/rögzíthető) fémipari körzője, az legalább olyan pontosan és jól tud jelölni.nem tudom, hogyan kell külön szürkével szedni szöveget:
a blogodban annyira hangsúlyos a címben aZ A j/ly tévesztés... (bocs, a nyavalygásomért -
tonya8
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek a Fórumon, Sziasztok !
Mint újonc egy olyan kérdéssel fordulok Hozzátok, hogy tud-e a valaki olyan szervizt amelyik foglalkozik Holz-Her gép javítással vagy alkatrész forgalmazással. Konkrétan egy kézi gyalugépről lenne szó amiben a konstans elektronika panel rossz. Előre is köszönöm a segítséget. -
Márton111
aktív tag
-
Bokrász
csendes tag
válasz Speciali #12099 üzenetére
Az elején még érdeklődtem, de még nem volt nyelvismeretem. Később már nem foglalkoztatott, megszoktam a kollegákat és a melót. Már csak a pénz érdekelt meg az hogy lejárjon a szerződésem és jöhessek haza. Most utólag kicsit bánom, hogy nem jött össze kint asztalos meló már csak a tapasztalatszerzés miatt is.
-
Speciali
tag
válasz Bokrász #12114 üzenetére
Na igen, tanulni, tapasztalatot szerezni, az mindig jó dolog. Egy olyan helyre bekerülni, ahol az igazi igényes asztalos szakmát lehet megtanulni, az nagy dolog lenne, a jövőre nézve is.
Nézegettem német asztalos melókat, ez tetszett. -
tonya8
csendes tag
válasz Márton111 #12113 üzenetére
Üdv !
A helyzet az, hogy áthidalni, illetve kiiktatni nem lehet az elektronikát mivel ha ez nem szabályozza a fordulatszámot, akkor a beállított 12000-es fordulat helyett a méréseim alapján 23000-en pörög és az áramfelvétele is nagy tehát előbb utóbb(inkább előbb) leég, az elektronika lényege pont az, hogy terhelés hatására is stabilan tartja a fordulatot, a panelt megjavítanám csak ki van öntve műgyantával, hogy még véletlenül se lehessen bármit kicserélni vagy bemérni. Max kisebb teljesítményűre lehetne tekercseltetni, de akkor meg a lényeg vész el, amúgy a típusa a gépnek Holz-Her 2323. -
stgellert
aktív tag
válasz thyeby #12092 üzenetére
Túl vagyok egy részén a munkámnak (fához nincs sok köze, nyomdász vagyok, régimódi szóval, a dtp ma sokkal divatosabb meghatározás), így "gyorsan" írok:-) Kezdek kibékülni vele, megszerettem már az Elektrát, hajdanvolt királylányt Trójából:-)
Fakérdés: Szerintem, ami 20x20x300 mm, vagy pláne hosszabb az már tökéletes örömmel tölt el:-) Gondolj bele, abból már 400 db 1x1x300 mm fapálcikát tudok gyártani, na jó van a fűrészelési veszteség, akkor mondjuk 200-at Ez mire jó? Pl. egy filmkazetta redőnyéhez. Najó, 4x180x1mm-re kell felszabni:-)
Lusta vagyok ill időm sincs most fotózni, de találtam pár képet, hogy érthető legyen, mire kell a fa.
[ez egy régi fa fényképezőgép filmtartó kazettája, szerintem el lehet képzelni, mekkora fa alkatrészei vannak]
[angol utazógép, 18*18 cm a négyzetes alapmérete - egyben ekkora filmre fotóz, ez sem a túl nagy fa alkatrészekről híres]Egy átlag fa fényképezőgép ollós csapolásainak a fog mérete 2-4 mm között mozog. Van egy 50x50cm-es filmre fotózó gépem, most építgetem össze a romjait, annál is csapolás mérete 6 mm!!!
A régiek nem használtak nagy csapolásokat, inkább sok aprót. Az 50x50 cm-es gépem az 1870 táján készült. Vagyis kézzel lett kifűrészelve a millió meg egy csaposka...Tényleg, majd fotózok a bontott gépeimből, talán a két ünnep között, jó közeli felvételeket, hogy lehessen látni a régi fajta mikro munkákat:-)
[ Szerkesztve ]
-
stgellert
aktív tag
Igazából az a gondom, hogy mahagóniból és dió meg tölgyfából kellenének főleg hulladék darabok. Egyszer valakivel beszéltam, az valami olyasmit mondott, hogy itt Pesten a Zatik faárúnál van esélyem hozzájutni, ez lehetséges?
-
stgellert
aktív tag
-
maláj
addikt
üdv
szeretnék csináltatni valami ágytálcára hasonlító dolgot, hogy az ágyban is kényelmesen tudjak a notebookomon dolgozni (tudom, az ágyban mást kell csinálni )lábnak szekrénylábat javasoltak ami igény szerint emelhető magasabbra, ~ 400 Ft/db áron lehet kapni elvileg ...
kérdésem az lenne, hogy milyen fából, stb. anyagból kellene a dolgot véghezvinni
bútorlap nehéz, rétegelt falemezt mondták még, egyéb anyagok is lehetnek az alapanyagok -
stgellert
aktív tag
Mindegyikkel az a bajom, hogy nagy, marad a trójai királynő:-)
[ Szerkesztve ]
-
stgellert
aktív tag
-
stgellert
aktív tag
Válasz egyet amelyik tetszik és utána megmondják az okosabbak, mit miből:-)
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz stgellert #12127 üzenetére
Favilág 2004 kft Dunakeszi, Bem u.5. Ha kell telefonszámuk, elküldöm privátba.
De már csak januárban lesznek, az idén már zárva vannak. Viszont náluk tudsz válogatni, felár nélkül.Ha fenyő kell akkor tudok pöstit, az is olcsó, és nagyon szép fája van.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
mdk01
addikt
válasz stgellert #12119 üzenetére
A régiek nem használtak nagy csapolásokat, inkább sok aprót.
Igen mert régen nem volt tömegtermelés illetve ráértek a sok apró csappal szórakozni aminek nagyobb a ragasztási felülete is. Annak idején a csontenyvnél még szükség volt a minél nagyobb ragasztófelületre de a mai ragasztók már legalább kétszer olyan erősek ezért sem feltétlen van szükség a sok apró fogra, meg a már említett tömegtermelés ugye.
Esetleg ha nem kell nagy mennyiség nézzél körbe a fa éllécek környékén. Azok 2mm-esek és általában 3x0,6mm-es furnérból vannak összeragasztva, de különböző szélességekben lehet kapni. Nem olcsó de hátha néha kifizetődőbb és még nem hallottál róla.
Üdv.
-
mdk01
addikt
én ilyesmire gondoltam csak ugye a lábait megvenném külön
Nem tudom miylen szekrénylábra gondoltál/tak, de azokat általában 1-2cm-t lehet csak emelni/süllyeszteni. Enek nem sok értelme van úgy gondolom illetve elég robusztus volna egy ilyen kis asztalon.
Én még a helyedbe ilyesbe gondolkodnék egy kis átalakítással ha szükség van rá. Olcsóbban még akkor sem jösz ki ha te csinálod pláne nem ha asztalos.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
a szekrénylábnál pedig ezt a 2 fajtát mutogatták: műanyag és fém
Akkor jó volt a megérzésem. Mindkettővel kb.2cm-t tudsz emelni. Ennek van értelme?
A teteje az lehetne akár bútorlap is 18mm-es. Ekkara méretben ~1000,- a lap + körbe élzárva és csak át kell szerelned a becsukható lábakat rá.
Amiről levetted a lábakat meg jó lesz felszolgáló tálcának. -
-
stgellert
aktív tag
-
maláj
addikt
válasz Winner_hun #12137 üzenetére
na akkor mindjárt felzaklatlak PM-ben a részletekért
-
stgellert
aktív tag
Lenne egy kérdésem, a trójai királylány az 230-as kerekű. 300 w-os a motor. Felrakhatok 1,5 kw-os motort a 300 helyett? Okozhat ez gondot? (amiért gondolkodom rajta, hogy az 1,5-öm az frekiváltóval fordulatszámszabályzós, jobban be tudnám lőni a szalagsebességet, főleg fémvágáshoz)
-
Márton111
aktív tag
válasz stgellert #12140 üzenetére
-Nyugodtan főzzél kőlevest De a végén a követ vágd ki a fenébe
- A maki fűrész 900 w-os és elég hozzá (gondolom, mert nagyon nem zörgettem még meg, csak a kanyarító lapot használtam eddig.
A tieddel túl nagy vastagságot nem lehet, mert nem fér bele.Tehát emiatt nem kell erősebb legyen.
-fémvágáshoz lassú fordulatú áttétel kell, mert elég a lap,ez esetben viszont nem kell erősebb moci az áttétel miatt.
Max úgyjársz mint aki trabantba 5000-es motort szerel. :a többi hajtáselem lesz gyengébb.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Összegezve a válasz: semmi akadályát nem látom.
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
Húúú, ez a hobbi vegyészkedés ez fárasztó egy mulatság.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
thyeby
őstag
válasz stgellert #12119 üzenetére
Linkelt fotókból megértettem pontosan, mit is szabdalnál belőle.
Tölggyel, dióval nem sokat dolgozok, csak bükkel, borovival, hárssal - egyelőre. Sok hasznosítható bükk hulladékom van.
Hogy értsd jól, az alábbi fotón látható csipeszhez az anyagot abból a banános dobozból kotortam ki, amit már teleaprítottam begyújtósnak való bikkfával. Ezek átlagosan 130 cm hosszúak, és 2-6 mm vastagok, 30 mm szélesek voltak. Ha ez a fafaj megfelel redőnynek, hát rengeteget ki lehetne belőle hozni. Minden évben keletkezik ilyen hulladékom elég tekintélyes mennyiségben - már ami a Te hobbidat illeti. Sajnáltam a tűzre csapni ilyen tiszta anyagokat, sebtiben rögtönöztem hát ezt az uborkacsipeszt - sajnos a többi szép tüzelő java azóta már hamu lett, és a járdán csúszásgátlóként szolgál az előttem elhaladóknak.Látod, Márton, most is ugyanúgy jártam el, ahogyan tanítottál, és most nem töltődik be a linkelt fotó.
Érdekelnek a megigért fotók, várom őket. És az is érdekel, hogy hova miért milyen fából kell készíteni a mit.
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest