Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20401) Mezga Aladár válasza liszi70 (#20398) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

És még megpróbálod megmagyarázni.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#20402) liszi70 válasza Mezga Aladár (#20401) üzenetére


liszi70
nagyúr

Hát, az érveid nem vettek le a lábamról.

(#20403) BBéci válasza Mezga Aladár (#20401) üzenetére


BBéci
titán

Szerintem nem trollkodás, csupán offtopik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20404) gyurmi53


gyurmi53
csendes tag

Igazán örülök annak, hogy egy abszulut egyedinek -de legalább is nem közérdelkődésre számottartónak- tűnő probléma megoldására ennyien és ilyen intenzitással mozdultak rá. Kell-e ennél szebb példa, hogy mire is jó egy ilyen szellemiségű topic, és hogy a kollektív bölcsesség milyen hatékony is lehet.
Azt hiszem köszönettel tartozom mindenkinek, aki próbalt segíteni kibogozni ezt a gubancot a mai média lejátszók körül.
Külön köszönet I.T.E.M. -nek, aki tesztjének eredményeként elmondhatom, élhet még a remény, hogy talán még is található olyan fejlesztési koncepcióval rendelkező cég, amely nem tagozódott bele teljesen a rövidtávú profit maximalizálás érdekében a jövőt felfaló "tervezett elavulás" globális krédóját követők egyre dagadó táborába. Köszönet az infoért, utánanézek ennek a D-link Boxee Boxnak.
Persze, egy nem szócskával elírtam mondandómat. Teljesen a szívem szerint szóltál Iiszi70 amikor azt írtad:
"Egy médialejátszó ne csak az éppen aktuális és divatos formátumokkal legyen használható, birkózzon meg a mai napig kereskedelmi forgalomban levő kamerák által rögzített formátummal is. Ez nem egy egzotikus, ritka formátum, milliószámra adtak el ilyen kamerákat és adnak el a mai napig. Röhej."
Csak egy másik friss bosszantó példa a milliónyiból a tervezett elavulásra: 2011-ben 300k-ért vásárolt Samsung Smart TV, infra távszabályzós alkalmazás kezeléssel (hajdani mobilok számbillentyűs betű bevitelével). Már a koncepció is röhejes, de a slusz poén az, hogy a 2012-es modelljeikhez megjelentetik saját bluetoothos billentyűzetüket amelyek azonban CSAK EZEKKEL a LEGÚJABB TÍPUSOKKAL KOMPATIBILISEK. És egyenlőre csak a web-böngészóhöz használhatóak...

(#20405) BBéci válasza gyurmi53 (#20404) üzenetére


BBéci
titán

A tavalyiakhoz is kapható billentyűzet, de csak Samsung. Ezzel szemben az ideiekhez akár Logitech is használható. Sőt, az ingyenesen letölthető alkalmazásokkal okostelefonnal, tablettel is megoldható a szövegbevitel és a teljes vezérlés.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20406) need


need
addikt

Üdv..

Nem tudom meddig olvastam vissza de nagyon sokáig.. :P

Nem nagyon találtam itt semmit a Xtreamer ultra vagy ultra 2-röl..

Ill. nagy bánatomra..elég érdekes vélemények vannak az A400-ról..
pedig nagyon tetszetős lenne..akár hosszútávra is..de így..? elég necces..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#20407) BBéci válasza need (#20406) üzenetére


BBéci
titán

Lehet, maradi vagyok, de jobban bízom azokban a gyártókban, akik már valamit letettek az asztalra.
Xtreamer? Bár az Elvira ígéretesnek tűnik.
A necces erős túlzás az A-400-ra!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20408) szucsi57 válasza Rolly (#20362) üzenetére


szucsi57
tag

LEHET BELE RAKNI, DE A TESZTEK SZERINT MEGFŐ BENNE, HA HASZNÁLOD IS.

(#20409) need válasza BBéci (#20407) üzenetére


need
addikt

Igaz én nem voltam ott..azon a kiállításon ami nem régen volt..ott mutatták be azt hiszem elsők között az A400..legalább is a m.társam azt mondta..de az sem kizárt hogy csak beszéltek róla..de jó sokat és hogy mennyire állat lesz..
olvastam azt is amiket te írtál..ha jól értem...1 normális firm sokat nyomna a latba..?!?

látom te mindenhol ott vagy..épp most olvaslak a házirozi topikban.. ;)

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#20410) szucsi57 válasza gyurmi53 (#20370) üzenetére


szucsi57
tag

Elnézésedet kérem, valóban nem tudják lejátszani a DV formátumokat. Viszont azt nem értem, hogy miért lenne nagy a minőség romlás ha DVD-t, vagy egyszerűen csak egy mpeg2 stream-et készítesz belőle? Ez a romlás csak úgy következhet be, ha gyenge minőségű kódolót használsz.

Lejátszásra a kamera analóg kimenete, vagy gépre történt átjátszás és a számítógép TV-re kötése után a számítógépről is történhet a lejátszás. Ilyenkor minőség romlás nincs is, hiszen a Power DVD, Media Player classic nagyon jó minőségben játszanak le. A VLC player ugyan sok formát ismer, de a képminősége nagyon !
gyenge.

(#20411) Rolly válasza szucsi57 (#20408) üzenetére


Rolly
veterán

akkor ez nagyjából el is dőlni látszik ... Mindegy most rábeszélem asszonykám egy új tv-re :) aztán ha azzal nem tudunk mindent lejátszani akkor egy multimedia lejátszót is veszek :). Úgyis el akarom adni az artic mc-001-emet meg a régi Lenovo Thinkpad T410-esemet szóval ebből a kettőből lehet, hogy ki is jön a tv

(#20412) oba


oba
addikt

esetleg ha valaki épp tabletet keres és van egy "feles" médialejátszója az megnézheti az aláírásomban lévő hirdetést :)
remélem nem gond hogy beírtam ide, ha igen akkor majd kitörli valamelyik illetékes

(#20413) liszi70 válasza szucsi57 (#20410) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Ez a romlás csak úgy következhet be, ha gyenge minőségű kódolót használsz."

Rengeteg fajta konvertálási formát kipróbáltam én is, hidd el. Mindegyiknél volt (természetesen) minőségromlás kisebb-nagyobb mértékben. Még akkor is, amikor az eredeti fájl nagyságával majdnem megegyező méretű MPEG2 fájlt hoztam létre, a lehető legmagasabb Kbit/sec tömörítéssel.

Ez az egész DVD-re és MPEG2-re konvertálás abból az időből datálódik, amikor még a DVD volt az egyedüli lejátszási forma, médialejátszónak, HTPC-nek még híre-hamva sem volt, de még DivX lejátszónak se, és a HDD-k is kis kapacitással és nagy árral rendelkeztek. A kamerás felvétel (ami az eredeti minőségű DV-AVI), óránként 13 giga méretű. Ez akkor böszme nagynak számított. Csak számítógépen lehetett lejátszani, de természetesen a nappaliban is szerettük volna nézni őket. Nem létezett más formátum és lehetőség, csak a DVD. 6000Kbit/sec tömörítéssel, kb 80-90 perc fér rá egy lemezre. A DivX lejátszók is csak később érkeztek, onnantól kezdve már DVD-re ki lehetett írni az eredeti formátumot is, viszont kb. 20 perc fért rá egy korongra, és mellőznünk kellett a menürendszert is. Maradt az MPEG2, az eredetitől kicsit rosszabb, tömörített forma, viszont menüt és bárhol lejátszható lemezt kaptunk.

Most már természetesen nem írom ki DVD-re, marad a több terás vinyókon az anyag, nem probléma. Sőt a meglévő DVD-ket is teszem HDD-re. Ez már más világ.

[ Szerkesztve ]

(#20414) I.T.E.M válasza gyurmi53 (#20404) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Nincs mit... ;)

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#20415) ultio válasza Martin107 (#20390) üzenetére


ultio
senior tag

Nem raktam még össze a rendszert, majd csak karácsony után.
WD Live Streaming lejátszó + 2 TB WD Desktop Elements külső vinyó. A vinyót a lejátszóval kötöm össze és szgépen wifivel érem el a HDD-t.
Ez a tervem.
Leírhatom majd, hogy jött össze.

De addig is a [Re:] WD TV Live Streaming topikban érdeklődhetsz.

rasti rusti

(#20416) Multibit


Multibit
veterán

(#20399) I.T.E.M:
A D-link Boxee Box simán lejátszotta a file-t. A kép és a hang is jó volt.
Ebben nincs semmi meglepő. A Boxee ugyanis egy mediaplayer-nek "álcázott" HTPC.

[ Szerkesztve ]

(#20417) szucsi57 válasza liszi70 (#20413) üzenetére


szucsi57
tag

Nem tudom miért használjátok ezt a ronda szürke színt, nem lehet elolvasni. Nem kell szégyenkezni, ha végre ír is valami értelmeset, nem csak azt, hogy:
- "mit vegyek?"
- "Dünnét, a levehető ajtajut"
- "De az nem jó, mert nyikorog a zsanérja"
- "akkor vegyél legót"
- "de az meg nem játszik le"
- " de nem is nyikorog"
- "akkor jó, akkor Legot veszek!".

Szóval, az mpeg2 stream készítésekor a teljes értékű frame-ek közötti frémek csak részinfót tartalmaznak arról, hogy az aktuális frém miben különbözik az előtte és az utána levő teljes értékű frémtől. Így lesz kisebb a végeredmény. A DVD szabványok megadják, hogy két teljes értékű, módosítatlan frém között mekkora távolságok lehetnek. Azonban, ha nem csinálok belőle szabvány DVD-t, csak egy mpeg2-es stream-et, akkor akár úgy is kódolhatok, hogy minden egyes frame teljes értékű legyen (I-frame). Ezt viszont minden olyan lejátszónak le kell tudnia játszani, ami mpeg2-őt le tud játszani. Nem elegáns, mert nem lehet tekerni benne, stb, stb.

(#20418) TESCO-Zsömle válasza szucsi57 (#20417) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ezt a ronda szürke színt akkor kell kötelezően használni, ha a mondandód nem tartozik a topic témájához. Erre van alul az "Off topic" gomb, illetve egész hozzászólás esetén az "OK" melletti "off topic" karika.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#20419) sebyoz


sebyoz
csendes tag

Sziasztok!

Valakinek bővebb tapasztalat MED600X3D vagy MED1000X3D torrent klienssel esetleg?
Nálam teljes a homály a 'céleszközök' (NAS vagy MP) ilyen tulajdonságaival kapcsolatosan,
ezért érdekelne, hogy helyettesítheti az asztali gépet teljes mértékben, használhatóságban
vagy bármi egyébben?

Ha nem MED8ER-es tapasztalat van, azt is szívesen veszem! Köszi!

E!

EHH

(#20420) szucsi57 válasza TESCO-Zsömle (#20418) üzenetére


szucsi57
tag

Emiatt a krónikus offtopic undortól kap undort az ember a fórumok olvasásától. Teljesen idegen ez az offtopik mizéria az emberi agy működésétől. Pont azt a kreatív gondolkodást igyekszenek kiírtani az ilyen szabályok, amitől valaki okosabb, briliánsabb a többieknél. Nyilván egy lebutított agyú valaki találhatta ki....

(#20421) Gulyopapa


Gulyopapa
addikt

Még sosem használtam :D kivéve most

[ Szerkesztve ]

(#20422) erdoke válasza szucsi57 (#20420) üzenetére


erdoke
titán

Persze, ahogy a gyorshajtás büntetését is a Fittipaldik és Sennák ellen találták ki.
Lehet ágálni a szabályok ellen, csak általában nem érdemes...

A legjobb aláírás a héten

(#20423) kene84 válasza Gulyopapa (#20421) üzenetére


kene84
senior tag

Új világ nyílt meg előtted :)

Üdv!

Ui. simán olvasható..

(#20424) TESCO-Zsömle válasza szucsi57 (#20420) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Itt nincs offtopic undor. Ezt a "mizériát" arra találták ki, hogy ha te bemész a mezőgazdász fórumon a "Zetor hibák" topicba, akkor ne kelljen húszezer Porsche-Ferrari-Sobaru témájú hozzászólásból kibogarásznod azt a 10-20-at, ai tényleg a Zetorok hibáiról szól. Aki konkrétan a témában akar tájékozódni, annak nincs más dolga, mint a szürkéket átgörgetni.

Persze ezt csak azok értik meg, akik egy topicban megpróbálják kikeresni a választ a problémájukba ahelyett, hogy esetleg negyvenedszerre teszik fel ugyanazt a kérdést.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#20425) dani3l válasza szucsi57 (#20420) üzenetére


dani3l
őstag

Igen, minden bizonnyal ez lehetett a dolog hattereben..

(#20426) Fulmi


Fulmi
senior tag

Sziasztok!

Tudom, hogy mostansag nagyon sok ilyen kerdes van, de nagyon sok idobe telne nekem utananezni, hogy megtalaljak egy olyan egyseget, ami a kovetkezokre kepes, es szerintem Ti tudnatok nekem segiteni. A minimum elvarasaim lennenek az eszkozhoz:

- kulso doboz legyen
- analog TV bemenete legyen
- LAN portja legyen
- USB portjai legyenek kulso vinyonak
- NAS-kent tudjon funkcionalni (DLNA, upnp tamogatas sem artana)
- RCA vagy mas normalis hangkimenet
- HDMI, DVI, VGA videokimenet

Ha tudtok ilyet ajanlani nekem, azt nagyon szepen megkoszonnem!

Fulmi

(#20427) liszi70 válasza Fulmi (#20426) üzenetére


liszi70
nagyúr

Biztos, hogy te médialejátszót keresel? Ez egy tv tuneres, videókártyás komplett számítógép csatlakozóinak leírása.

[ Szerkesztve ]

(#20428) M@rdel válasza Fulmi (#20426) üzenetére


M@rdel
őstag

HTPC? :)

(#20429) liszi70 válasza M@rdel (#20428) üzenetére


liszi70
nagyúr

Még egy HTPC-n is szokatlan az analóg tv bemenet, de még VGA sincs mindegyiken.

(#20430) M@rdel válasza liszi70 (#20429) üzenetére


M@rdel
őstag

Poén akart lenni a magas igényekre! :)
De egy HTPC legalább megoldhatóak ezek az elvárások!

[ Szerkesztve ]

(#20431) #75912448 válasza Fulmi (#20426) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ennek nézz utána: EVOLVE Infinity TwinCorder HD DVB-T és internetes képességekkel felruházott 3D médialejátszó. Ha ehhez RTD1186-on alapuló eszköszhöz képesek voltak normális szoftvert írni, akkor hiánypótló lehetne a piacon, sajnos személyes tapasztalatom nincs. Videó kimenetek HDMI, komponens és kompozit, DVI és egyebeket médialejátszón nem nagyon fogsz találni.

(#20432) Martin107 válasza ultio (#20415) üzenetére


Martin107
tag

Értem értem. De egy kérdés. A vinyó is szükséges akkor?
Mert én ugy gondoltam, hogy: laptop + médiabox + tv.

Szóval, a laptopról a filmet nézni médialejásztóval a tv-n?!

(#20433) hunika1


hunika1
tag

Hosszú időn keresztül WD gen.1-em volt, csereként egy WD live streaminget vettem. Nem vált be, 3 hónap után fagyogatni kezdett, majd végleg megadta magát. Kicserélték egy másikra, mely 3 napig bírta fagyás nélkül. Visszakaptam a pénzem. Gondoltam,átmenetre jó lesz egy R6C. Be is vált, mindent lejátszik. Eladni nem fogom. De azért nem baj ha van egy jobb is, így Dune 102-re gondoltam
Kérdésem az lenne a hogy a gyengébb felbontású sorozatokat AVI, XVID melyik lejátszó játssza le ” szebben” A tévém pana G30. S mielőtt szörnyülködve kérdeznétek mé nézek ilyeneket….. . Mert jobb felbontásban még nem elérhető ( pl.:Testvérek, Luxus doki, Revenge stb.) , az asszony meg megöl ha nem nézheti meg

(#20434) BBéci válasza hunika1 (#20433) üzenetére


BBéci
titán

A Dune TV-102 felskálázási képessége kiváló, ahogy a többi modellé is. Azt nem tudom, milyen képminőséget ad az R6C, de nem hiszem, hogy jobb lenne a Dune-nél.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20435) M@rdel válasza hunika1 (#20433) üzenetére


M@rdel
őstag

A R6C mellé kel egy 'tartalék', mert nagy az elhalálozási aránya.
Ha elkezdi ledobálni az usb-t azonnal küld vissza.

(#20436) I.T.E.M válasza Multibit (#20416) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Ez így igaz. :K

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#20437) bsanya válasza Multibit (#20416) üzenetére


bsanya
aktív tag

Akkor, mondhatjuk, hogy ez a No.1 lejátszó ebben az árkategóriában? (vagy vannak hiányosságai kép/hang/software terén?)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 11i

(#20438) luigi106 válasza BBéci (#20434) üzenetére


luigi106
tag

Szia BBéci. Nem olyan régen mintha azt igérted volna , hogy írsz a mede8er-ről, nem teszteltél még?

[ Szerkesztve ]

(#20439) #75912448


#75912448
törölt tag

A-400 után érdeklődőknek egy kis gyakorlati teszt, immár láthatóan jobb VXP képességgel (képek szerint)

Végeredményben várják a szoftveres javulást, a kissé borús ítéletet ennek függvényében korrigálhatják. Ők sem, én sem értem mi szükség volt félkész lejátszót piacra dobni. A hardver képminőségéről most már csupa jókat olvasni, ellentétben a szoftverről.

(#20440) liszi70 válasza #75912448 (#20439) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Ők sem, én sem értem mi szükség volt félkész lejátszót piacra dobni."

Mintha a popcorn v8 vásárlásom utáni véleményeket olvasnám. (hálistennek már eladtam.)

[ Szerkesztve ]

(#20441) I.T.E.M válasza #75912448 (#20439) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

A-400-ra kb 3 hónap múlva érdemes visszatérni,addig még sokat fognak csiszolni a firmware-en. Amennyiben sikerül nekik minden nyűgöt leküzdeni,akkor lehet,hogy majd benevezek egyre. Egyelőre anyagi és idegi öngyilkosság ez a lejátszó ebben a formában.

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#20442) #75912448 válasza liszi70 (#20440) üzenetére


#75912448
törölt tag

Sokak szerint a v8 1év után is félkész :))

(#20443) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Re!

30k-t megér egy makulátlan állapotú Boxee Box? Ha nem tetszik el tudom annyiért passzolni?

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#20444) BBéci válasza luigi106 (#20438) üzenetére


BBéci
titán

Várok a 600-ra, az ezresről már van magyarnyelvű teszt a neten.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20445) I.T.E.M válasza TESCO-Zsömle (#20443) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

Szerintem megér. Én is annyiért vettem,zsír újan 2 év garival. :K

日本 - ダイレクトストリームデジタル

(#20446) liszi70 válasza #75912448 (#20442) üzenetére


liszi70
nagyúr

Te mit csinálsz!!! Normális vagy??? Off-ba tevés nélkül és saját gondolataid alapján véleményezel egy popcorn terméket??? Te szemét troll, te! Szégyelld magad!

[ Szerkesztve ]

(#20447) #75912448 válasza liszi70 (#20446) üzenetére


#75912448
törölt tag

:DD és már szerkeszteni sem tudom.

(#20448) Ed Parker válasza #75912448 (#20447) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Mi az a popcorn? :U

(#20449) Feanor1031


Feanor1031
tag

Sziasztok!
Szeretnék venni médialejátszót, de nem igazán értek az ilyesmikhez. Milyet ajánlanátok olyan 20ezer forintig? Milyen szempontok vannak, mikre érdemes figyelnem?
Előre is köszönöm a segítséget!

(#20450) I.T.E.M válasza Ed Parker (#20448) üzenetére


I.T.E.M
senior tag

A Syabas nevű cég terméke.

Popcorn Hour

[ Szerkesztve ]

日本 - ダイレクトストリームデジタル

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.