Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20551) Tin válasza liszi70 (#20550) üzenetére


Tin
veterán

fogyasztás és zajszint. pont:) házi használatra ezen felül felesleges a különálló "storage", ezért mondom, ha a pc tudna keveset fogyasztani halkan, egy rendes vinyóvezérlővel tudná amit a nas.

(#20552) Multibit válasza Tin (#20551) üzenetére


Multibit
veterán

Harmadik szempontként - bár lehet, hogy ez csak nálam lényeges - a méretet említeném.

[ Szerkesztve ]

(#20553) liszi70 válasza Tin (#20551) üzenetére


liszi70
nagyúr

"fogyasztás és zajszint. pont"

A fogyasztás-különbséggel egyetértek. Zajszint? Az én gépemen kizárólag a táp ventije forog, a CPU cooler csak 50 fok felett kapcsol be, de ezt full HD film lejátszása esetén se éri el. Esküszöm halkabb, mint a Dune, amikor beindul a belső, 5400-as 2 terás vinyó.

És csináljak neked gazdasági számítást a nagyobb fogyasztás, meg a NAS és médialejátszó beszerzésének költségéről?

[ Szerkesztve ]

(#20554) Rolly


Rolly
veterán

nekem home serverem van (hp microserver) fogyasztása 2 500-as vinyóval 29W idle 35W terhelés alat softveres raid-del ...

amire használom:
- fut rajta media server (most Plex) 3d tévére, xboxra mehet a videó róla (két helyiség)
- backupot oda mentem a laptopomról
- ha bármit el akarok érni rajta nem kell bekapcsolni, nem kell várni míg elérhető az adat csak elérem oszt kész ha kell telefonról, ha kell laptopról, ha kell távolról a világ valamely távoli pontjáról, még majd a nyomtató szervert kellene rá beállítani ... bár a nyomtatóm csak akkor van bekapcsolva mikor kell ...

(#20555) liszi70 válasza Multibit (#20552) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Harmadik szempontként - bár lehet, hogy ez csak nálam lényeges - a méretet említeném."

Egy NAS meg egy médialejátszó együtt mennyivel kisebb, mint egy mATX PC? Nekem az van, direkt nem ITX-es gépet állítottam össze, a fejleszthetőség miatt. Nekem most a tévém mögött van elhelyezve. Nem is látszik. Előtte a (akkor még kisebb) tévém mellett volt. Tök jól nézett ki.

[ Szerkesztve ]

(#20556) liszi70 válasza Rolly (#20554) üzenetére


liszi70
nagyúr

- ha bármit el akarok érni rajta nem kell bekapcsolni, nem kell várni míg elérhető az adat csak elérem oszt kész ha kell telefonról, ha kell laptopról, ha kell távolról a világ valamely távoli pontjáról, még majd a nyomtató szervert kellene rá beállítani ... bár a nyomtatóm csak akkor van bekapcsolva mikor kell ...

Őszintén. Hányszor használtad ezt a lehetőséget?

(#20557) Rolly válasza liszi70 (#20556) üzenetére


Rolly
veterán

- mondjuk naponta ... mivel a laptopomban van egy 128 GB-os ssd és a mentéseim ott vannak ... zenék, videók, képek, céges doksik ...

(#20558) Warter válasza liszi70 (#20555) üzenetére


Warter
őstag

Nekem csak egy kérdésem van, mennyibe került a PC-d?

(#20559) Multibit válasza liszi70 (#20555) üzenetére


Multibit
veterán

Nekem nem Max-om van :) Fogtál már Dune Smart-ot? Nekem mindenképpen két készülék kell, tehát a kérdés úgy helyes, hogy a NAS+mp mennyivel kisebb, mint a PC+mp? A NAS-t (PC-t) nem is akarom látni! Valóban túlliheged a dolgot :K Senki nem akar meggyőzni téged. A NAS nem jobb mint a PC, az mp sem jobb, mint a HTPC! Más! Mint ahogy mi, felhasználók is mások vagyunk. Engem más zavar, mint téged. Ennyi.

(#20560) liszi70 válasza Warter (#20558) üzenetére


liszi70
nagyúr

Jóval kevesebbe, mint egy NAS és egy (ezt a szintet csak megközelítő) médialejátszó.

(Az előbb engem leb@sztak (teljesen jogosan), az offtopic használatának elfelejtése miatt. Ti is használjátok.)

[ Szerkesztve ]

(#20561) liszi70 válasza Rolly (#20557) üzenetére


liszi70
nagyúr

Oké, győztél. (Persze ezt PC.vel is megtehetnéd, tény, hogy nagyobb fogyasztással.)

(#20562) gyiku válasza liszi70 (#20561) üzenetére


gyiku
nagyúr

kivancsi vagyok hany ev alatt hozza vissza a nas a villanyszamlan az arat a pc-hez kepest ;)
aki konyit kicsit a pc-hez (mint pl te), az megvan nas nelkul is.

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#20563) liszi70 válasza Multibit (#20559) üzenetére


liszi70
nagyúr

"A NAS nem jobb mint a PC, az mp sem jobb, mint a HTPC! Más! Mint ahogy mi, felhasználók is mások vagyunk. Engem más zavar, mint téged. Ennyi."

Tökéletesen igazad van. Befejeztem. Tényleg csak annyi volt a célom, hogy megtudjam, érdemes-e nekem egy sokak által jónak tartott NAS-projectbe pénzt ölnöm, mert most talán megtehetném. Semmi olyan érv nem hangzott el eddig, ami az én felhasználási szokásaimhoz igazolná a NAS szükségességét. Marad a PC.

Köszönöm mindenkinek!

Csak hogy tiszta legyen, ez volt az alap kérdésem.:

"Egyetlenegy kérdésem van, egy analfabétának a NAS témakörben. Mennyivel jobb az, pontosabban mivel kapok többet egy NAS megvásárlásával (fogyasztáson kívül), egy sima pc tulajdonságaihoz képest? Miért kell nekem még sok-sok tízezret belefeccölnöm abba, amit a már meglévő pc is tökéletesen ellát? Értsd: 4 hdd kezelése, torrent lehetőség, megosztás a legegyszerűbb módon stb. stb. Komolyan kérdezem, mert 2 évnyi fórumolvasás után sem tudtam rájönni : Miben jobb egy NAS, mint egy egyszerű, a NAS tulajdonságait hónaljból teljesítő PC?"

[ Szerkesztve ]

(#20564) dh66e válasza liszi70 (#20563) üzenetére


dh66e
veterán

"Befejeztem"
Ez nagyon örvendetes. :R

(#20565) liszi70 válasza dh66e (#20564) üzenetére


liszi70
nagyúr

Úgy vettem észre, ez a téma mást is érdekel, sokan vacillálnak, hogy érdemes-e, kell-e nekik NAS-ra költeni. Más topicban is előfordul, hogy ez szóba kerül és az se a NAS szaktopicja. Szoktak itt kivesézni ettől sokkal kevésbé médialejátszós ügyeket is, ráadásul a hálózati adattárolás és megosztás mikéntje érintőlegesen simán hozzátartozik a témához. Úgyhogy cinizmusod nem indokolt.

Arról nem is beszélve, hogy én majdnem minden hozzászólást off-ba tettem. (Kivéve, amikor elfelejtettem. De a szándék megvolt!)

[ Szerkesztve ]

(#20566) cekkk válasza liszi70 (#20530) üzenetére


cekkk
veterán

A nasnak szerintem a legnagyobb előnye akkor van, na nincs otthon neked asztali géped. Mivel amikor én vettem akkor csak laptopok voltak, és egy laptopom már meghalt abba, hogy éjjel nappal ment rajta a torrent, így inkább ezzel nem kockáztattam, most is csak a htpc ami úgy mond asztali gép.
Amire én használom, ugye a torrent, de ehhez hozzá fér egy ismerősöm is aki ugye ftp-n keresztül megint megint hozzá fér a géphez. Rengeteg fajta dolgot tudok hozzá adni a rendszerhez, amit persze winen is megtudsz csinálni, de egy minimál lixux (és általában linux van a drága NASokon is) beton stabil, míg a a winről ezt nem lehet elmondani. Nekem most 46 napja van épp bekapcsolva, úgy, hogy semmit nem kellet vele babrálnom az előtt is én áramtalanítottam. Akkor pl ezek jobbban kezelik a tömböket amint a win egyszerűbb használni, és én nem csak áram fogyasztásra gondolok, hanem erőforrás használatra, míg a fin fosnál ezer meg egy folyamat fut és terhelik folyamatosan a cpu-t és tele a memória, itt nem.

Persze ha van géped és abba benne van a négy vinyó, és abba akarod tárolni akkor tárold, nekem nem volt adott a lehetőség, de sokkal nehezebb egy win alatt jól belőni ezekt a dolgokat, mint egy ilyen webes interface-el rendelkező nas rendszernél. Én azt mondom rakj fel egy virtuális gépet és próbáld ki őket, akkor jössz rá igazán. :K

(#20567) cekkk válasza liszi70 (#20547) üzenetére


cekkk
veterán

Látod, itt a probléma, hogy nem értesz hozzá ;]

Szóval adott egy raid tömb 4*2 tera ebből 80% hasznos 20% a back up, ha ki esik egy vinyó akkor az adatokat újra építi azzal, hogy a helyére beteszel egy másikat, és itt már csak 80%kos a veszteség nem 50% és az adataid biztonságban vannak, kicsi az esélye, hogy egyszerre 2 vinyó is ugyan abban a tömbben eldurranjon :U :U

Egyébként össze fűzheted a különböző méretű vinyókat és akkor egy nagynak látszik, de itt nem lesz bac-up. Ezt winnen is megcsinálhatod. :K Így nem kell keresni a sok vinyón, hogy épp melyik dolog melyikre került.

[ Szerkesztve ]

(#20568) Ed Parker válasza liszi70 (#20563) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Nekem van NAS-om,viszont én csak fontos adatoktárolására használom jelenleg,mióta Összeraktam a htpc-t.
Direkt azért vettem nagy házat,hogy lehessen bele még merevlemezeket pakolni.
Nekem a gép szinte mindig megy,egy 2,5" hdd adja a rendszert es a letöltő mappát, a többi Green merevlemezek addig alszanak,csak akkor meg ha a meghajtóra kattintok.
Ez is lehet neked alternatíva,ugyan ez nem NAS,de a lényege ugyanaz.

(#20569) Poo


Poo
aktív tag

van valakinek tapasztalata hogy a nad m5 milyen univerzális távirányítóval működik esetleg?Eredetit nem találok hozzá se újat se használtat és a Totel sem jelzett vissza 3 hónapja h tudnak-e beszerezni hozzá a gyártótól.köszönöm.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#20570) liszi70 válasza cekkk (#20567) üzenetére


liszi70
nagyúr

"A nasnak szerintem a legnagyobb előnye akkor van, na nincs otthon neked asztali géped."

"Egyébként össze fűzheted a különböző méretű vinyókat és akkor egy nagynak látszik, de itt nem lesz bac-up. Ezt winnen is megcsinálhatod."

Iszom a szavaid!

"Szóval adott egy raid tömb 4*2 tera ebből 80% hasznos 20% a back up, ha ki esik egy vinyó akkor az adatokat újra építi azzal, hogy a helyére beteszel egy másikat, és itt már csak 80%kos a veszteség nem 50% és az adataid biztonságban vannak"

80%-os a veszteség? Most ezt tényleg nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#20571) cekkk válasza liszi70 (#20570) üzenetére


cekkk
veterán

Ezen mi nem érthető?
A hasznos mitől lenne veszteség? :Y :C

De rosszul írtam, mert 75% a hasznos és 25 ami elmegy back upra így újra számolva.

De ezt olvasd el. hátha tisztul a kép. :K

[ Szerkesztve ]

(#20572) Egon válasza liszi70 (#20570) üzenetére


Egon
nagyúr

Egy kicsit rosszul fogalmazott, illetve a százalékokkal is gondban van... ;]
Vélhetőleg Raid5 tömbről beszél. Ebben a felállásban, a 4*2 TB-ból 6 TB-nyi hely látszik, a többi elmegy azokra az adatokra, amelyekből helyre lehet állítani az adatokat, ha bármelyik vinyó eldurran. Ez 25%-nyi "veszteség" (nem 20): ennyivel kevesebb tárhelyed van, ahhoz képest, mintha csak simán használnád a tárhelyet. Sima tükrözés esetén, csak a tárhely 50%-a felhasználható (igaz,cserében egy fokkal hibatűrőbb: bizonyos kombinációkban azt is elviseli, ha két winchester is elszáll).
Így a tárhelyveszteség Raid 5 esetén (ebben a felállásban) csak 25%, míg tükrözésnél 50%.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20573) liszi70 válasza Ed Parker (#20568) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Nekem van NAS-om,viszont én csak fontos adatoktárolására használom jelenleg,mióta Összeraktam a htpc-t.
Direkt azért vettem nagy házat,hogy lehessen bele még merevlemezeket pakolni.
Nekem a gép szinte mindig megy,egy 2,5" hdd adja a rendszert es a letöltő mappát, a többi Green merevlemezek addig alszanak,csak akkor meg ha a meghajtóra kattintok.
Ez is lehet neked alternatíva,ugyan ez nem NAS,de a lényege ugyanaz."

Köszönöm, tökéletesen igazolod az álláspontomat.
Én is mATX-et építettem nem pedig ITX-et, hogy rakhassak bele vinyót bőven, meg más szempontból is fejleszthető legyen. Nekem a rendszer egy Samsung 830-as SSD-n van, ha nem a belső vinyók mennek, hanem mondjuk hálózatról a nagy gépről játszok le, akkor a HDD-k természetesen kikapcsolnak.

[ Szerkesztve ]

(#20574) traktorgumi


traktorgumi
aktív tag

1hete beszart a 3eves wd tv 2g:) lattam most akcioban 20ezeret Egreat EG-S2 ....erdemes mast neznem ?elore is koszonom a javaslatotokat :DD :R

(#20575) liszi70 válasza cekkk (#20571) üzenetére


liszi70
nagyúr

"A hasznos mitől lenne veszteség?"

Elolvastad még egyszer, hogy mit írtál? Ne támadj, csak az elírásodra kérdeztem rá, mert nem értettem.

Ezt írtad tudniillik: "itt már csak 80%kos a veszteség"

[ Szerkesztve ]

(#20576) cekkk válasza Egon (#20572) üzenetére


cekkk
veterán

Mint pont előtted írtam, hogy rosszul emlékeztem, de kiszámolva fent már jól írtam, bár az 5%+- nem oszt nem szoroz ;] ;)

Egyébként érdekes ez a vinyó lekapcsolás is, mert állítólag sokkal jobb az a vinyónak ha folyamatosan megy, teszem hozzá nálam is lekapcsolnak ha nem használom őket.

Bár van ahol ezt írják:
The actual amount of available storage is about 75% to 80% of the total storage in the disk array. The storage penalty for redundancy is only about 20% of the total storage in the array. If one disk fails it is possible to rebuild the complete data set so that no data is lost. If more than one drive fails all the stored data will be lost. This give a fairly low cost per megabyte while still retaining redundancy.

[ Szerkesztve ]

(#20577) xTc


xTc
aktív tag

Sziasztok!

Hosszas olvasgatás után egy kérdéssel állnék hozzátok. Médialejátszót szeretnék és a következő 2 kiszemelt között nem tudok dönteni:

- asus oplay mini plus
- hdi dune hd tv-101

Amire használnám kizárólag filmnézés, youtube, fb, stb. alkalmazások nem érdekelnek, amire szükségem lenne teljes dlna támogatás. Kezdetben pc-ről jönne a stream, később pedig egy nas-ról. Pro és kontra érdekelne a véleményetek.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#20578) Ed Parker válasza traktorgumi (#20574) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Van nekem egy eladó, megkímélt állapotban, mókolt szoftverrel :DD

(#20579) Ed Parker válasza cekkk (#20576) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Állítólag? :U

Ufót is láttak állítólag;)

Az elméleted akkor jelentene gondot, ha ez régebbi merevlemez lenne,de mivel ez már más teknika mint a régi, így biztosan vizsgáltak pár száz merevlemezt, hogy mennyire biztos a technológia.
De majd az idő úgyis bebizonyítja.
A fontos adatok raid-ben vannak, a szimpla merevlemezeken meg csak olyan adatok vannak, amik bármikor megszerezhetők gyors internethozzáféréssel.

[ Szerkesztve ]

(#20580) cekkk válasza Ed Parker (#20579) üzenetére


cekkk
veterán

Akkor mutass egy tesztet :P Nem véletlen, hogy a szerverekben is folyamatosan jàratjàk a vinyókat, függetlenül attól,hogy nem lenne szükséges ez.

(#20581) Ed Parker válasza cekkk (#20580) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ezek céges belső running tesztek.
Annak idején dolgoztam merevlemez gyárban, Székesfehérváron az IBM-ben.
Ott is volt rengeteg stressz teszt, running stb

(#20582) cekkk válasza Ed Parker (#20581) üzenetére


cekkk
veterán

Ez azért érdekes, mert annó amikor vettem az avforumon beszélgettünk erről olyannal aki szervereket üzemeltetnek nem 4 vinyóval és ő is azt javasolta, hogy menjenek, meg a nagy szerver parkoknál is ez a jellemező, hogy tovább bírja az ami folyamatosan meg azzal szemben amit ki be kapcsolnak, bár könnyen előfordulhat, hogy a mi szintünkön ezek nem releváns dolgok. :K

(#20583) Ed Parker válasza cekkk (#20582) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ebben van igazság, csak az otthoni es az ipari felhasználás azért eléggé más.
Egy szervernél amúgy is kell mennie mindig.
A lényeg hogy majd úgyis kiderül mennyi kapcsolgatást bírnak ezek, most már kint vannak pár éve a piacon.
Ha szar lenne, annak úgyis lenne már visszhangja.

(#20584) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Melyik a legolcsóbb ajánlható játékos, amibe 3,5-ös HDD-t lehet rakni? Láttam az Egreat EG-S2-t, de rákerestem, és voltak nem túl biztató vélemények...igazából arra kell, hogy mkv-t tudjon játszani, feliratokat rendesen kezelni, és belső HDD legyen.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#20585) cekkk válasza Ed Parker (#20583) üzenetére


cekkk
veterán

A greeneknél volt visszhangja, pont annak, hogy sűrűn mentek parkoló állásba és azért meg tönkre sok vinyó :R :P

(#20586) Ed Parker válasza cekkk (#20585) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Így igaz, volt egy ilyen széria, ahol sűrűn állt a fej parkoló állásba, ha jól emlékszem az earx széria volt.
Azóta módosítottak a fw-en.

(#20587) cekkk válasza Ed Parker (#20586) üzenetére


cekkk
veterán

De ha nem fedezi fel ezt egy gyártón kívüli forrás, nem tudnák erről még mindig a mai napig.

Nem tudom, ez a széria még mindig kapható, de én nem régen kérdeztem a fórumában ahol azt mondták ez a hiba még mindig fenn áll és javasolják megcsinálni az fw frissítést otthon, szóval nem vagyok benne biztos, hogy javították volna :K

(#20588) Ed Parker válasza cekkk (#20587) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Volt egyszer egy wd red cikk itt a ph-n, akkor linkelte valaki a problémás szériákat.
Nekem nem volt közte amit vettem.
A többi hdd-m meg seagate barracuda green, azokra ez nem vonatkozik:)

(#20589) access_denied


access_denied
senior tag

Sziasztok!
Jó volt olvasni a NAS kérdéskört, pár dolgot összeszednék én is pro-kontra.

NAS előnyök:

- 1, 2, 4, 8 … lemezes kialakítás, ezzel párhuzamosan használatos JBOD, RAID0, RAID1, RAID5, RAID6, RAID10 logikai tömbök kialakításának a lehetősége. Ennek otthoni, felhasználói oldalon kb. maximum 4 diszkes tárolónál van értelme, RAID5 konfigurációban 4 egyforma méretű diszk esetén 3 diszknyi kapacitást kapunk és egy diszk meghibásodását elviseli a rendszer. 2 diszkes változatnál a tükrözés (RAID1) nyújt biztonságot egy diszk kiesése esetén.

- a RAID konfigurációban keletkezett hibát az eszközre pillantva azonnal észre lehet venni (pl. diszk hiba)

- egy jó kialakítású eszköz esetén a merevlemezeket hűtő ventillátor mérete kellően nagy ahhoz, hogy a merevlemezek hőmérséklete ne menjen 40 fok fölé, mindemellett ellátja az eszköz processzora által termelt hőt is. Zajszintjük 20dB alatti, ergo csak nagyon közelről lehet valamit hallani a ventilátor zajából.

- általában valamilyen Linux operációs rendszer van rajtuk, illetve pl. a Synology esetében ezt fel kell telepíteni az eszközre. Az operációs rendszerre sokféle alkalmazás tehető fel, telepíthető (pl. torrent).

- a kialakításuk miatt az áramfelvételük mindenképp (!) csekélyebb mint bármilyen PC-nek.

- meghibásodásuk a kevesebb alkatrésznek köszönhetően ritkább, mint egy PC-nek.

- nyomtatószerver funkció (nem egy PC-n keresztül megy a nyomtatás, tehát pl. két gép esetén nincs függőség)

- otthoni felhasználásban leginkább akkor hasznosak, amikor több eszköznek kínálnak adatokat (TV-nek, médialejátszónak filmet, erősítőnek zenét, PC-nek akár mindet, alkalmazásokat, játékokat, stb.). Amikor egy otthonban elszaporodnak a hálózatot használó eszközök, jó ha van egy olyan háttértár amelyik akár az összeset kiszolgálja.

NAS hátrányai:

- PC-hez képest külön eszköz, külön befektetés

- egy többlemezes NAS meghibásodása esetén a RAID konfiguráció miatti adatvisszanyerés sokkal bonyolultabb folyamat lehet (ez talán a legnagyobb hátrány, amit mi úgy oldottunk meg, hogy azonos típusú eszközöket vásároltunk (legalább ketten)). Nagyon nem jellemző megbízható brand eszközök esetén.

- a véletlen törlés esetén a kettő vagy több diszk nem jelent védelmet. Erre a Windows szoftveres tükre vagy az alaplapi tükör sem, tehát a törlés ellen egy ütemezett robocopy script jelenthet megoldást, ami a kritikus tartalmat egy külön diszkre másolja.

Én kényelmi okok miatt döntöttem NAS mellett. Otthon 2 PC-t és egy notit, egy hálózatos erősítőt, TV-t, média lejátszót és telefont szolgál ki. Előzőleg egy PC-n megosztott külső RAID1-et támogató WD Mybook Studio II tette ezt, de most nem kell PC-hez nyúlnom, ha csak zenét szeretnék hallgatni.

(#20590) kovadika


kovadika
őstag

Üdv!
Ma kaptam kézhez egy Egreat R6S médialejátszót, húgom ment el a boltba érte miután a rendelés lezajlott. Az lenne a problémám, hogy szerintem nem újat kaptam. Persze minden jónak tűnik, de a csomag nem volt lezárva, ami a kisebb problémám lenne, azonban a doboz belseje arról árulkodik, h nem új. A kartonrészek megvannak törve, a fólia amiben maga a médialejátszó van el van szakadva, a zacskó amiben a tápegység van nincs lezárva és gyűrött, továbbá kissé poros is. Ezzel ellenben a távirányító meg a kézikönyvecske szépen leragasztott zacskóban vannak. Szerintetek? Aki vett már ilyet, az mit szól hozzá? Mit tegyek?

(#20591) kovadika


kovadika
őstag

Félreértés elkerülése végett, még ha működik is a termék, akkor is nyugtalanító, ha nem új. A bestmarkt honlapról lett rendelve, most nézem az oldalt, és már nincs nekik raktáron ilyen cucc. Kicsit fura ez is.

(#20592) Relaxing válasza kovadika (#20591) üzenetére


Relaxing
tag

Tedd fel az új FW-t és ha kielégítő amit kapsz akkor már ne idegeskedja rajta. Sokmindent úgysem lehet benne variálni.

Bakker - micsoda gubanc!

(#20593) JaniS válasza cekkk (#20587) üzenetére


JaniS
senior tag

Minden green WD vinyót érdemes megnézni a wdidle3-mal, ha a Load Cycle Count érték a SMART-ban eszetlenül nagy. Ez nem szériahiba volt, hanem fasza új feature, hogy 8 másodperc után parkolóállásba küldte a fejet. Mostanában vásárolt WD-knél már nem láttam 8s alapbeállítást, viszont régieknél nekem mind azon volt, pl. WDxxEACS, WDxxEADS. (Az egyiknél 200000 LCC volt már a SMART szerint, mondjuk még mindig megy.)

(#20594) cekkk válasza JaniS (#20593) üzenetére


cekkk
veterán

Én meg meg nem csináltam meg, és nálam is megy :DDD :DDD
Mondjuk pc-m sem volt hozzá amin megtudtam volna csinálni, ismerős meg meg csinálta pár hónapon belül meg meghalt :Y

(#20595) kovadika válasza Relaxing (#20592) üzenetére


kovadika
őstag

Esetleg kicseréltetem, vagy visszafizetik, és megveszem másik helyen. Az elvvel nem értek egyet, hogy úgy adják el ami nem is igaz. Nem feltétlenül azon van a hangsúly hogy jól működik-e vagy sem. Ennyi erővel akár használtcikk kereskedést is nyithatnék, és eladhatnám új címmel a dolgokat.

(#20596) Relaxing válasza kovadika (#20595) üzenetére


Relaxing
tag

Ha webshopban vetted akkor vidd vissza, másképpen nehéz lesz bizonygatni hogy nem te gyűrted össze. Kívámon ,hogy minden sikerüljön.

Bakker - micsoda gubanc!

(#20597) Egon válasza JaniS (#20593) üzenetére


Egon
nagyúr

Most vettem 3 TB-os green vinyókat, és mindegyiken 8s volt az alapbeállítás... :U ment is a wdidle3 /d.

A NAS-os témhoz pár gondolat (pontosabban a raid-hez).
Lehet hogy sokan megköveznek, de otthoni felhasználásra abszolút nem látom értelmét semmilyen raid-kötetnek.
Alapvetően kétféle adat létezik: ami pótolható, és ami pótolhatatlan. Utóbbiak vonatkozásában, egy szimpla raid nem (még a hibatűrőbb verziók, pl. raid 6 sem) nyújt kielégítő védelmet. Egy villámcsapás, egy lakástűz, egy betörés (amelyben ellopják a NAS-t), és annyi... A pótolható adatokat pedig újra le lehet tölteni.
A raid a rendelkezésre állást növeli valamelyest, amely otthon a legtöbbször másodlagos.
Ennélfogva sokkal célravezetőbb megoldásnak látom a rokonnál/munkahelyen tárolt mobilrackben levő merevlemezre duplikálni a fontos adatainkat.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20598) dani3l válasza kovadika (#20595) üzenetére


dani3l
őstag

Ha annyi garit kaptal, amennyi jar hozza, akkor majdnem mindegy, nem? Azt pedig ugyis a szamla alapjan nezik gondolom.

Egon: Egyetertek, otthonra en sem latom tul sok ertelmet raid tömbök hasznalatanak, max esetleg olyan munkahoz, ami erzekeny a sebessegre (raid 0-ban).

[ Szerkesztve ]

(#20599) Ed Parker válasza Egon (#20597) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Esetleg bérelni tárhelyet, felhő alapú adattárolás?
Ma már ezek gombokért meg vehetők.

(#20600) dh66e válasza liszi70 (#20565) üzenetére


dh66e
veterán

Látom a szmájlikat nem tudod értelmezni ezért segítek a hajlongó szmájli a hála kifejezése.Tök jó örülök hogy szappanoperává alakul a NAS, bár úgy látom hogy eszed ágában sincs venni így amolyan chat szobává lépett elő a fórum,megérteném ha nem lenne topicja de így. :F

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.