Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20651) cekkk válasza xTc (#20647) üzenetére


cekkk
veterán

Én még nem láttam, ahogy Béci is írta, ha nem kellenek a HD hangok akkor gondolom szerethető kis gép :D

Egyébként meg miért nem rakod fel a képeket a nasra, onnan meg mehet a lejátszás a kis géppel?

(#20652) BBéci válasza .mf (#20650) üzenetére


BBéci
titán

A tévékben lévő médialejátszó és egy külső céleszköz képességei és minősége nem említhetőek egy napon.

(#20651) cekkk
Kiegészítem: ha nem létfontosságú a HD hangok bitstream kiadásának képessége. Mivel nálam a kipróbált 10 filmből 8-nak a hangját vidáman kiadta, csak a Fast Five és a Bourne akadozott és hallgatott el néha, de pontosan ugyanezt művelte az A-400 is.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20653) .mf válasza BBéci (#20652) üzenetére


.mf
veterán

Ennek ellenére sajnálok most 25-30k-t kiadni egy lejátszóért, amikor a tv-nek kb fél évet adok még (egyszer már volt javítva, azóta is döglődik), s amire cserélve lesz, lefedi a képességeinek nagyrészét, így ez nem lesz használva. Ha eddig elvoltak az analóg tv-vel, ahhoz képest már egy lcd-tv és a saját lejátszója is nagy ugrás lesz.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#20654) cekkk válasza BBéci (#20652) üzenetére


cekkk
veterán

Na jó, de ha veszek valamit az tudja már rendesen, ezek nem tudják, így inkább azt mondom, hogy akinek minden esetben fontos az ne ilyet vegyen :)

(#20655) BBéci válasza cekkk (#20654) üzenetére


BBéci
titán

A TV-102 leírásában nem szerepelnek a HD hangok, aki megveszi, tisztában van azzal, hogy mit választott.
Én elviselném annyi pénzért - cserébe az egyéb kiváló tulajdonságokért - hogy a filmek ötödét DTS-core hanggal kell nézzem.

(#20653) .mf
Értem, tiszta sor.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20656) cekkk válasza BBéci (#20655) üzenetére


cekkk
veterán

Az lehet, de akkor magába a készülékbe is igazán letilthatnák, mondjuk a dune-hd.com oldalon nézve még a sima dts-t sincs felsorolva a támogatott formátumok között. :Yhttp://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/34

Azért most kicsit ellent mondok neked, mert a magyar forgalmazó meg azt írja, hogy tudja a HD hangokat, szóval ez után meg csak jogosan várná az ember, hogy működjön http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1413&gn=Dune-HD-TV-102-WiFi

[ Szerkesztve ]

(#20657) Ed Parker


Ed Parker
nagyúr

ahogy az elmúlt pár hónapban olvasgattam mindkét topikot (hm és mp) elég sokan akarnak olyan lejátszót/erősítőt,ami tudja a HD hangokat,amiről rendre le vannak beszélve,pedig ez az ő választásuk.
már-már közhelyként fújja mindenki azt a két mondatot,hogy: milyen cuccaid vannak hogy kell neked a HD hang,mér' nem jó a dts core?
a másik meg hogy ahhoz drága motyó kell hogy észrevedd a különbséget.
szóval ha van benne ilyen az miért baj,ahogy a tv-ben a 3D.
én is ritkán használom,de amikor kell bekapcsolom.

mert azt még megértem hogy a trágya tuccokról le vannak beszélve a srácok,mert segíteni próbál mindenki,de ezekről a fícsörökről miért?
tényleg csak a kíváncsiság hajt,nem kötözködésből írom. :)

(#20658) Ed Parker válasza cekkk (#20656) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

most akkor én is trollkodok ;]

figyelmetlenül olvasol.
(I)"A legnagyobb bitsebességű HD-s hangok továbbküldése azonban – elődjéhez hasonlóan – nem tökéletes, az ilyen hangsávok akadozhatnak a HDMI-kimeneten keresztül."(/I)
tehát játsza,csak nem tökéletesen.

a linkedről olvastam:D

[ Szerkesztve ]

(#20659) cekkk válasza Ed Parker (#20658) üzenetére


cekkk
veterán

Ne trolkodjál ;]

Egyébként még milyen kimeneten keresztül tudja a HD hangokat? ;]

Ettől függetlenül a gyári oldalon még a normál dts kezelése sincs feltüntetve.

[ Szerkesztve ]

(#20660) #75912448 válasza Ed Parker (#20657) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ezt a kérdést én is felvetettem nemrég a hm topikban. Bár ott jellemzően szidnank mindent úgy, hogy amiről beszél, azt jó esetben is csak távolról látta.

(#20661) Ed Parker válasza cekkk (#20659) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

és játssza is,Béci is írta,hogy sok 8 filmet is lejátszott HD hanggal,akkor?

gondolom utolsó kérdésed csak poén?

Regger: pont ezaz, olyanok is fújják,akik valójában egy full belépő szettel rendelkeznek,ez valami őnigazolás?
ott sem zavart,itt sem,csak a kiváncsiság hajt hogy miért?

[ Szerkesztve ]

(#20662) Egon válasza bogabi (#20620) üzenetére


Egon
nagyúr

Elolvastad rendesen amit írtam? Nem úgy tűnik... :U
Hol írtam olyat, hogy egy helyen kell tartani a fontos adatokat? Szerintem sehol... Amúgy adatvédelemmel foglalkozom a munkahelyemen, és mint hozzáértő, ismerem a hamis biztonság illúzióját. Egyszeri ember beállít egy Raid konfigot otthon, mer' az milyen menő, és azt hiszi, hogy biztonságban vannak az adatai. Holott korántsem. Megkímélte magát attól, hogy ha az egyik lemez elhal, akkor elvesszenek az egy helyen tárolt adatai - de semmi több, és ennek nincs tudatában (mert nem végez kockázatelemzést... ;] ). Na ez az ami igazán veszélyes.
Természetesen egy Raid 1 vagy 5 nagyobb adatbiztonságot nyújt annál, mintha szimplán egy vinyón tárolná az ember az adatokat. De nem ad megbízható adatbiztonságot. Nem arra találták ki. Ennyi.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20663) cekkk válasza Ed Parker (#20661) üzenetére


cekkk
veterán

Persze, hogy az, csak úgy írták, hogy erre lehet trollkodni.

Jó, játsza, van amit igen , van amit nem. De a hivatalos oldalon nem írják, sőt még a dts-t sem akkor meg miért írja a magyar forgalmazó? Ez megtévesztés szerintem. :K

(#20664) Egon válasza cekkk (#20614) üzenetére


Egon
nagyúr

Most cáfoljalak meg tételesen?
Villám ellen igen kevés a túlfeszültségvédő: ahhoz hogy érjen valamit, a lakás kábelezésének is megfelelőnek kell lennie (földelés), ami kb. sehol sem biztosított. Mindig nem tudod kihúzni a NAS-t vihar esetén: mi van olyankor, ha munkában vagy, és délben tör ki a vihar?
Az Internet sebességében igazad van, azonban egyrészt a pótolhatatlan adatok (családi fotók, videók), igen kevés esetben tesznek ki több TB-ot (max. néhány száz GB-ról szokott szó lenni). Ez pedig egy lassabb kapcsolattal is felmászik pár nap alatt (és csak elsőre kell sokat feltölteni, utána már csak az új anyagoknak kell feltöltődniük).
Van olyan cég, pl. a backblaze, amely már évek óta megy (2009-es cikket is találtam róluk magyar nyelven), és nem igazán akar bedőlni, ráadásul olcsó és korlátlan tárhelyet kínál... :U
Nem azt mondom, hogy csak ott kell tartani az adatokat, és annak igen kicsi az esélye, hogy bedől a cloud-ot kínáló cég ÉS elfüstöl a vinyód amin az adatok vannak. A költségei kb. ugyanott vannak, mint ha raid-et használnál, csak nem kell foglalkoznod beállítással, installálással, konfigurálással, karbantartással, hibás alkatrészek cserélésével, kritikus alkatrészek megelőző cseréjével stb.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20665) Ed Parker válasza cekkk (#20663) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

ez igaz, a gyártó csúsztat,de érdeke is,mert ahogy a fenti kérdésem is szólt,sokan keresnek,ha nem mindenki,HD hangot tudó lejátszót,így ki kell írnia,2012 végén ez már nem kellene hogy extra legyen.
a popi 210 is tudja,azt az sem mai darab.

viszont jogilag meg hogy támadnád?

akadnak a blu-ray bizt. másolataim vagy mi? ;]

(#20666) hoby36


hoby36
senior tag

Nem tudok a 2 közt dönteni.Szerintetek?
1:western Digital TV Live HUB Media Player 1TB
2:Asus O!Play TV Pro 3D
Vagy egy harmadik lehetőség esetleg? :)

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

A logikában semmi sem véletlen!

(#20667) cekkk válasza Egon (#20664) üzenetére


cekkk
veterán

Kérlek igen cáfolj meg :DDD

Egyébként egy villámhátíró sem olyan drága megoldás :)

Ha olyan szarok lennének a túlfeszültségvédő védők akkor bizonyos márkák amik nem is olyan drágák miért is vállalnak több ezer eurós garanciát is? :F

Bár most én fogom magam :)

Sok cég befektetési alap segítségével jön létre amelyek egy ideig működnek jellemezően 3 körül, de van olyan befektetési alap amely akár 5-6-7 évig is működtet veszteséges cégeket. Te nem tudhatod én sem, hogy ez amit linkeltél, ilyen kondíciók mellett meddig képes működni.
Én nem látom még ezeket életképesnek majd ha a cégeknek lesz közel 10 éves múltja akkor elkezdek benne gondolkozni, hogy bízni lehessen bennük.

Miért ne tehetne ki? 1080as felvételek a jó digitális képek sem pár száz kilobyte-os állományok, és ha sok van akkor az nem 20 giga.

(#20668) cekkk válasza Ed Parker (#20665) üzenetére


cekkk
veterán

Magadnak csinálhatsz az optikai lemezeidről biztonsági mentést.
Miért egyébként akkor miért tudja lejátszani a BD? :D Érted? :D

(#20669) liszi70 válasza Integra (#20627) üzenetére


liszi70
nagyúr

Én speciel teljesen kikapcsoltam a Dune HD Max-on a ventillátort, gondoltam ettől kisebb házakban is megy venti nélkül HDD, ennek a kockázatát én bevállaltam. Ha te esetleg nem akarod teljesen offolni a ventit, akkor használd a teljes kikapcsolás opciót, ami nem készenlétibe helyezi, hanem teljesen lekapcsolja a gépet, külső-belső vinyóval, ventillátorral együtt.

(#20670) Egon válasza cekkk (#20667) üzenetére


Egon
nagyúr

Nemár... :O

Egyébként egy villámhátíró sem olyan drága megoldás

Mihez képest? Utólagos kiépítés alsó hangon 150K. És csak villám ellen véd. Ennyi pénzért akár szervert bérelsz máshol, hosszú időn át (ami egy picit többet ér az adataid vonatkozásában).

Ha olyan szarok lennének a túlfeszültségvédő védők akkor bizonyos márkák amik nem is olyan drágák miért is vállalnak több ezer eurós garanciát is

Az apró betűs részben ott van, hogy megfelelően kiépített földelés esetén...

Sok cég befektetési alap segítségével jön létre amelyek egy ideig működnek jellemezően 3 körül, de van olyan befektetési alap amely akár 5-6-7 évig is működtet veszteséges cégeket. Te nem tudhatod én sem, hogy ez amit linkeltél, ilyen kondíciók mellett meddig képes működni.

Tegyük fel, hogy bedől a felhős cég - és akkor mi van? Mint írtam, nem csak ott kell tartani a cuccot. Ilyen esetben keresni kell egy másik céget. Amúgy külföldön kevésbé jellemző az itthoni (főleg építkezési vállalkozóknál megfigyelhető) mentalitás: ritka az, hogy pikk-pakk eltűnnek cégek. Jó eséllyel lenne időd lereagálni a negatív történéseket.

Miért ne tehetne ki? 1080as felvételek a jó digitális képek sem pár száz kilobyte-os állományok, és ha sok van akkor az nem 20 giga.

Oké, akkor nem két nap alatt tölti fel az ember a cuccot, hanem 5 nap alatt - na bumm...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20671) cekkk válasza Egon (#20670) üzenetére


cekkk
veterán

És mihez képes drága? Egy tv 150-200-300-400 ezer erősítő 50-100-200-300 ezer is és sorolhatnám, ha azt vesszük mennyi érték van a házban ahhoz képest ez sok? Szerintem nem.

Pedig ami nem termel bedöntik ugyan úgy mint itthon, mennyi olyan hű de nagy ötlet cég volt pár éve amiről most semmit nem hallunk, meg már a nevére sem emlékszünk.

(#20672) BBéci válasza cekkk (#20656) üzenetére


BBéci
titán

Ezt a linkelt oldalról másoltam:
"A legnagyobb bitsebességű HD-s hangok továbbküldése azonban – elődjéhez hasonlóan – nem tökéletes, az ilyen hangsávok akadozhatnak a HDMI-kimeneten keresztül."
Teljesen korrektek.

Ed megelőzött.

Azt hol látod, hogy bitstream formában kiadja a HD hangokat? Csak kompatibilitást írnak, ami rendben is van.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20673) cekkk válasza BBéci (#20672) üzenetére


cekkk
veterán

Ed már bemásolta, szerintem meg nem korrekt. :(
Én így érzem.

(#20674) xTc válasza BBéci (#20648) üzenetére


xTc
aktív tag

Közben az aláírásod segítségével rátaláltam erre az oldalra (www.av-online.hu),ahol tesztet is találtam. Még ma elolvasom aztán remélem, hogy hamarosan a család tagja lesz a dune.

Szerkesztés: HD hangok nem igazán érdeklenek, igazából semmilyen házi hangrendszerem nincs. Gondolom a tv-re meg képes kitolni a hangot..

[ Szerkesztve ]

(#20675) Ed Parker válasza cekkk (#20668) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

villámhátíró?

az meg mi? ;] :DDD

(#20676) BBéci válasza xTc (#20674) üzenetére


BBéci
titán

A TV-102 tesztje még csak készülőben van, de nagyon hasonló a tudása a 301-éhez.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#20677) xTc válasza BBéci (#20676) üzenetére


xTc
aktív tag

Arra szeretnélek kérni, hogy ha elkészült a teszt, akkor belinkelnéd ide, vagy privátban szólnál nekem róla? Mindenképpen szeretném megvárni a vásárlással a teszt eredményét. Nekem nagyon szimpatikus lenne a 102, nah meg a 301 is, bár wifi-n nem használnám, illetve a beépített hdd-re se nagyon lenne szükségem. Azt nem tudom, hogy a 100mbit/s sebességű hálózat elég-e egy HD filmhez. Tippem szerint elégnek kell lennie.

(#20678) cekkk válasza Ed Parker (#20675) üzenetére


cekkk
veterán

Látom te is szeretsz trollkodni ;]

Inkább nem írom le ;] :P

xTc

Elég lesz a BD50hez is. :K

[ Szerkesztve ]

(#20679) cekkk


cekkk
veterán

Egy kis videó az xbmc jövőjéről ;] :K

(#20680) Ed Parker válasza cekkk (#20679) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

ez elég komoly lett

(#20681) cekkk válasza Ed Parker (#20680) üzenetére


cekkk
veterán

Nagy fantázia van benne.
Az első Dune Pro-ra írták, hogy majd tud otthon automatizálást, hát az is azóta érkezik :DDD ;]

(#20682) #75912448 válasza Ed Parker (#20661) üzenetére


#75912448
törölt tag

Itt meg olyanok osztják az észt, akik rég eladták médialejátszójukat :DD

(#20683) cekkk válasza #75912448 (#20682) üzenetére


cekkk
veterán

De most miért árultad el ezt? ;] :P

(#20684) Ed Parker válasza #75912448 (#20682) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

hát miért adtad el őket?
oda az inkognitód:D

nekem még mindig van egy wd gen 2-esem ;]

[ Szerkesztve ]

(#20685) #75912448 válasza cekkk (#20683) üzenetére


#75912448
törölt tag

Uh tényleg, megígértem, hogy titkolni fogom. :B

Nem jó ez az XBMC, ezen minden egész jól működik, szokatlan.

#20684) Ed Parker

ŐŐŐ, akkor én rátok gondoltam :DDD

[ Szerkesztve ]

(#20686) Mezga Aladár válasza #75912448 (#20685) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Na-na, és a bd menü? :DDD

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#20687) #75912448 válasza Mezga Aladár (#20686) üzenetére


#75912448
törölt tag

BD menüt az összes kezem közé kerülő lejátszón elsőként kapcsolom ki. Csak lassítja a lejátszást, olyan türelmetlen vagyok, hogy idegrohamot kapok mire átbóklászom rajta :)) Csak kényszerből használom, az ismert okok miatt, mikor a film megköveteli. Az asztali BD lejátszókkal is ugyanez a bajom, HDD-re másolás híve vagyok. Persze tudom, jó érzés megfogni, berakni a lemezt, megvan a szertartás jellegű szerepe, de meghagynám a hétvégékre ;)

[ Szerkesztve ]

(#20688) bogabi válasza Egon (#20662) üzenetére


bogabi
senior tag

Elolvastad rendesen amit írtam? Ne feszegessük tovább a témát. Szerintem szimplán hülyeség kijelenteni, hogy otthonra nincs értelme a RAID-nek.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#20689) Ed Parker válasza #75912448 (#20685) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

akkor ez öngól?:D

én sem használom a bd menüt,gyűlölöm.
amikor elindul a film,minden fontos dolgot elérek,hang és felirat,más nem kell:)

(#20690) gulyasa válasza #75912448 (#20687) üzenetére


gulyasa
őstag

Ehhez csak annyit, hogy bár jó ideje én is a HDD-n tárolás mellett vagyok, de előtte is volt élet, amikor csak max 100-200GB-os HDD-ket lehetett kapni, vagy még kisebbeket.
Annyi DVD lemezem gyűlt össze annak idején (bolti olcsók és általam rippelt és kiírtak is), hogy mai fejjel már elég terhesnek érzem, de még sincs szívem kidobni őket.
Ebből a megfontolásból nemrég kénytelen voltam venni DVD lejátszót is, (a régi kimúlt) tizenegy-két ezerért azért megadtam a módját, HDMI felskálázósat szereztem be. Még az őskorban általam írt sima CD-ket is "eszi" az akkori AVI-kkal.
Furcsa a nagy tévén, az utóbbi hónapokban eléggé hozzászoktam a HD filmekhez, de pl. a mese DVD-khez gyereknek bőven jó megoldás.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#20691) Mezga Aladár válasza Ed Parker (#20689) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

:))

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#20692) access_denied válasza rappit4 (#20636) üzenetére


access_denied
senior tag

Mede8er-en gondolkozok, az lenne a kérdésem, hogy a fájl elnevezése angol legyen, vagy magyar, hogy magyarul jelenjen meg a menüben?

Tehát a
Bedazzled.2000.720p.mkv

vagy a
A.Bájkeverő.2000.720p.mkv

vagy a
A.Bajkevero.2000.720p.mkv

elnevezés a jó a Jukeboxnak?

A NAS-om az angolt lájkolja, ennek megfelelően a leírás és a cím is angol, de nem a NAS-ét szeretném használni majd.

(#20693) Ed Parker válasza gulyasa (#20690) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Sztem 280ft-os bd25-re is gazdaságos archiválni.
Legalábbis olcsóbb mint hdd-n tárolni, persze ehhez kell író.

(#20694) access_denied válasza Ed Parker (#20693) üzenetére


access_denied
senior tag

Pont ezt akartam írni. Kérdés, hogy meddig tartják meg az adatokat ezek a lemezek. Millió megoldás létezik, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő megoldást. A mindenkiből kivonom azokat, akik nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert nem tudnak arról, hogy létezik olyan fogalom is, mint adatvesztés.

(#20695) gulyasa válasza access_denied (#20692) üzenetére


gulyasa
őstag

Alternatív tanács a jukebox-ra.
Használjatok PC-n valami normális movisheet programot és olyan lesz a jukebox nézet, amilyet akartok (amilyenre van sablon).

Amúgy én jukebox-ot nem használok (nem vagyok oda érte), csak az Egreat-nek azt az alap lehetőségét használom ki, hogyha egy mappába berakok egy képet (pl. egy borító JPG-et), akkor ikon nézetben a mappa képe is az a JPG-lesz. Ha pedig a kép neve megegyezik a film (AVI, MKV, ISO, stb.) nevével, akkor - szintén ikon nézetben - a film ikonja is az a kép lesz.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#20696) #75912448 válasza gulyasa (#20690) üzenetére


#75912448
törölt tag

(#20689) Ed Parker

Egye fene, ha nagyon kétségbeesem megveszem tőled a WD gen2-t :)

(#20690) gulyasa

...de még sincs szívem kidobni őket....

Nálam sem volt egyszerű döntés, de meghoztam, végül is csak porosodnának. Világos volt, hogy amit nagy felbontásban látok, az életbe többet nem nézem meg DVD-n, csak porfogók lennének. Néhány nagyon ritka és számomra kedves kiadványt hagytam meg, de ezek is csak díszként szolgálnak. Vajon a mai Blu-ray kiadványok is erre a sorsra jutnak, ha az összes filmet idővel kiadják natív 4k felbontásban?

(#20697) gulyasa válasza Ed Parker (#20693) üzenetére


gulyasa
őstag

Ha meg úgy nézzük, hogy tényleg a lemez megírásához kell egy normális BD író (30-40eFt), plusz kell egy asztali BD lejátszó (az elfogadhatók 30-35e környékén vannak, de ha minőségit akarsz, az már 40-60eFt)...
És akkor máris kétszer, vagy többször annyit költöttem rá, mint a mostani médialejátszómra és a HDD-re - és ebben még nincsenek benne a lemezek...
Meg a helyigényről ne is beszéljünk...

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#20698) cekkk válasza Ed Parker (#20693) üzenetére


cekkk
veterán

Kb egyforma most, mert míg egy BD lemezt így is elírsz akár 18-23-24 gigás egy film, míg a merevlemezen meg megmarad a hely. kb 11,2- a BD és olyan 13 forint körül van vinyón egy giga, de a vinyóra több film fér el, mert nem lesz pocséklás.

(#20699) access_denied válasza #75912448 (#20696) üzenetére


access_denied
senior tag

Abban az esetben, ha érezhetően meg tudod különböztetni a felbontásokat. Sokan esnek abba a csapdába, hogy 32-es tévén fullhdznak 4 méterről. Oda még egy 1 gigás divx is bőven elég. Magyarul, ha lesz 4k-s tévéd és jó sok colos lesz és nem messziről nézed távcsővel a pixeleket, akkor talán lesz értelme a 4k-nak.

(#20700) Ed Parker válasza access_denied (#20694) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ezt nehéz megmondani.
Annak idején, kb 8-10 éve no name DVD-kre írtunk, mai napig működik.
Sztem ha szárazon van tartva akkor bírják ezek.
Bd-t csak egy éve írok.
Azzal nincs tapasztalatom hogy meddig bírják.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.