Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19901) Ed Parker válasza BBéci (#19897) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Azért ehhez is arc kell, mikor valaki kérdez és egyben osztja is az őstagokat kopaszként:)

(#19902) BBéci válasza szucsi57 (#19899) üzenetére


BBéci
titán

Megbocsájtok, mert tapasztalatlan vagy és ostoba cikkek alapján alkotsz véleményt. Ezen a Fórumon, sok topikban, sokan számoltak be HDMI és egyéb digitális kábelek összehasonlításáról, a különbségekről.
Rendszeresen felbukkan valaki, egy újonc, aki kételkedik ebben. A legutóbbi ezzel kapcsolatos vita után megfogadtam, hogy többé nem fogok senkit megtéríteni.
Akit érdekel a téma. megfog egy csokor kábelt, hazaviszi és kipróbálja azokat, aztán vagy lát és hall különbséget, vagy nem.

(#19901) Ed Parker
Érdekes, hogy ugyanezzel az arccal (avatárral) már két másik okoskával volt dolgunk. Egyiket ki is tiltották egy időre.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#19903) BBéci válasza MeszesKPT (#19900) üzenetére


BBéci
titán

A gigabites LAN kamu, mókusvakítás, felejtsd el!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#19904) Ed Parker válasza BBéci (#19902) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Na végre :C :)

(#19905) MeszesKPT válasza BBéci (#19903) üzenetére


MeszesKPT
őstag

Értem. Mint média lejátszóban végül úgyis a fő funkció érdekel, vagyis 1080p x264 MKV illetve BD ISO lejátszása. Ebben a tekintetben van-e különbség a két MP között?

(#19906) BBéci válasza MeszesKPT (#19905) üzenetére


BBéci
titán

A-300 nem volt a kezeim között, Dune Smart igen és kiválónak tartom, annál jobb médialejátszóra nincs szükségem, pedig baromi igényes vagyok.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#19907) #75912448 válasza MeszesKPT (#19905) üzenetére


#75912448
törölt tag

Csatlakozom az előttem szólóhoz, hiába újabb az A-300, tapasztalataim alapján a Smart mellett voksolnék.

(#19908) szucsi57 válasza BBéci (#19902) üzenetére


szucsi57
tag

Nézzétek meg ezt az összeállítást:
[link]

Nem a színes grafikont kell nézni, mert azt fura módon állították össze - ezzel tévesztik meg a felületes olvasókat. Nyilván a gyártóktól ezért kapják a zsozsót, hogy kimutassanak valami különbséget a 4 dolláros és 120 dolláros kábelek között.

A táblázatot nézzétek lejjebb, ahol a pipák mutatják, hogy a kábelek a videó és audió átvitel tekintetében teljesen azonosak.

A különbség az újrafeldolgozhatóság, nitrogén gáz injektálás, aranyozott csatlakozók, tűzálló-e a kábel, van-e HD tartalom másolás elleni védelem benne, tartalmaz-e veszélyes alapanyagot és hasonlók tekintetében van.

Bbéci óriásit téved - elég nagy gáz, ha egy zöldfülű secperc alatt lealázza a Nagy Öreget - bocs, Te kezdted!

(#19910) BBéci válasza szucsi57 (#19908) üzenetére


BBéci
titán

Ember! Én is tesztelek és cikkeket írok, Te viszont abból próbálsz okosodni, amit összekukázol a neten. Tudod mit, nem érdekel, mit hiszel és a lealázást visszautasítom, a barátaiddal beszélj így!

[ Módosította: radi8tor ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#19911) szucsi57 válasza Ed Parker (#19901) üzenetére


szucsi57
tag

Szia Ed Parker!

Bbéci regisztrációja: 2009-09-24 04:18
Az én regisztrációm: 2009-11-04 01:25

Hát, tényleg Bbéci a nagyobb öreg! Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire zöldfülű vagyok! :U

(#19912) szucsi57 válasza BBéci (#19910) üzenetére


szucsi57
tag

Bbéci, én pedig 30 éve alapkutatásokból élek. Meg tudom különböztetni a valódi eredményt adó vizsgálatokat az ál-eredményektől. A világháló tele van hibásan elvégzett tesztekkel. Különösen a kábelek tesztelése problematikus. Alig van igazán korrekt technikai, vagy jó statisztikájú kettős vak teszt. Szerencsére ilyenre is van példa. 20-as vak teszt esetén már nem tudnak szignifikáns különbséget kimutatni a HDMI kábelek esetén sem.

Veszel 20 embert és vetítesz nekik valamit egy lejátszóval és két kalibrált TV-vel. Az egyik TV kábele ugyanaz mindig, a másik tévénél cseréled a kábeleket. Három választ adhatnak: jobb, ugyanaz, rosszabb. Az eredményre az adódik, hogy folyton ugyanannyi mond jobbat, mint rosszabbat. Még ugyanannál a kábelnél is, mint ami a referencia készüléket vezérli.

Itt egy korrekt teszt, amiről korábban beszéltem:
[link]

Egy másik vizuális, ami kép színkalibráción alapul:
[link]

[ Módosította: radi8tor ]

(#19913) BBéci válasza szucsi57 (#19912) üzenetére


BBéci
titán

Rendben, Te nyertél!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#19914) szucsi57 válasza BBéci (#19913) üzenetére


szucsi57
tag

Bocs, nem nyerni akartam, csak engem is érdekelt, hogy mi lehet az igazság a nagy kábel háborúban, hiszen én is időról-időre kénytelen vagyok kábeleket venni. Most is, a média lejátszó miatt.

Egyébként, nagyon érdekes, az olcsóbb kábelek is tartalmaznak anyagot rendesen. Most törtem le véletlenül, de eléggé drasztikus beavatkozással egy König (HQnedis) gyártmányú 10 méteres 1.3-as HDMI kábel aranyozott fém csatlakozóját. A kábel 4000Ft körül volt 1 éve. Kettős árnyékolású, de belül még az ércsoportok is fólia árnyékolással vannak elválasztva egymástól. OFC tömör rézvezetékek és kívülről még két ferrit zavarszűrő is van rajta.

Ismerve, hogy az audió kábelek esetében mennyire nagy a kábelek "beltartalmának" változása az ár függvényében, azt kell mondanom, hogy ez a beltartalmi különbség a HDMI kábeleknél mintha nem lenne annyira nyilvánvaló.

Mi a véleményed, Te biztosan több szétszedett kábelt láttál már.

(#19916) Tin


Tin
veterán

engem is érdekelne, ténylegesen mi a különbség a digitális jelátvitelnél a kábelek esetén, főleg, ha a különböző kábelekkel átvitt kép hash-e takkra megegyezik...

analógnál megértem a különbséget, de digitálisnál az vagy 1-es, vagy 0-s bit, és annyi... nem?

(#19917) Dorian válasza Tin (#19916) üzenetére


Dorian
félisten

Nem.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#19918) Tin válasza Dorian (#19917) üzenetére


Tin
veterán

akkor megmagyaráznád a különbséget? tényleg érdekelne...

(#19919) vieri2000


vieri2000
tag

Hyundai R600 média lejátszó-felvevő- Mindigtv vevő-DVB-t tuner tavalyi herkentyű.
előnye talán a dvb-t tuner.
http://forgat-sat.hu/webshop/hyundai-r600-media-lejatszofelvevo-mindigtv-vevodvbt-tuner-p-961.html

[ Szerkesztve ]

(#19920) Patice válasza szucsi57 (#19887) üzenetére


Patice
Topikgazda

"Itt van pl. a nagyfelbontású hang. Na ne vicceljünk már! Tuti, hogy ezek felkonvertálások útján készültek - ki az a hülye, aki filmes jeleneteknél ilyen drága technikát alkalmazna? És vajon azok a zenék, amelyeket akkor rögzítettek, amikor még DTS sem volt, hogyan jöhetnek ki HD-DTS formában? Mire rendes ilyen HD tartalmak lesznek, a ma kapható lejátszók már rég a kukákba kerülnek!"

Lehet, hogy úgy érzed sokat tudsz a hangtechnikáról, de én meg úgy érzem, hogy túl keveset.... :DDD

A filmekhez készített hangsávok alapja mindig tömörítetlen adat, amit aztán "lebutítanak" DTS-HD-re, Dolby True-HD-ra, sima DTS-re, DD-re, csak hogy ráférjen az adott hordozóra.

Ki az a hülye? Mondjuk hollywoodban nem hiszem, hogy akár a színészek hangjának, a párbeszédek felvételéhez gagyi mikrofonokat használnának. A többi meg nagyrészt stúdiómunka, ahol hangmintákból dolgoznak, ami vagy egy felvett hang, vagy teljesen elektronikusan szintetizált hang.

De ha a képet nézzük: szerinted hány milliós kamerákat használnak manapság? Főleg IMAX felvételekhez? Ma is filmre rögzítik az anyagot legtöbb esetben, amit utána digitalizálnak és az utómunkálatok során effektelik, színezik, stb. A celluloid szalagon rögzített kép felbontása elég nagy ahhoz, hogy akár 8K-s transzfert készítsenek róla, azaz képkockánként "lefényképezik" a filmszalagot nagy felbontással amit utána lebutítanak FullHD-re.

Amikor még nem volt DTS, akkor mágneses alapon rögzítettek szalagra. Ezek a mesterszalagok + a hozzájuk való eszközök a mai napig működnek, használják őket, bedigitalizálják nagyon nagy felbontással az eredeti felvételeket és már digitálisan újrakeverik. Így tud születni egy régi felvételből is DTS-HD, sztereóból sokcsatornás hang.

De amikor a CD megjelent, akkor is már így készültek a felvételek. A CD formátumú hang is egy lebutított minőségű anyag, a stúdióban használt anyaghoz képest.

Szerintem Dune 102-est vegyél. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#19921) Dorian válasza Tin (#19918) üzenetére


Dorian
félisten

Őszintén szólva nem akarok ebből parttalan vitát már megint, ugyanis ez a kérdés legalább hetente előkerül és a vita elborult henteléssé válik.

Ott van pl. a jitter (időalap-hiba). A bináris információ nem sérül, de az az időzítés csúszik, amellyel az „1”-esek és „0”-ák átmennek, és ez csak egy.

Az adatátviteli protokoll nem ugyanaz, mint pl egy TCP IP-nél, ahol minden egyes adatcsomag le van ellenőrizve és addig küldi újra, amíg tökéletes nem lesz. Ez stream, itt erre nincs idő, csak hibajavításra van, az meg nem lehet tökéletes.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#19922) Tin válasza Dorian (#19921) üzenetére


Tin
veterán

jaaa, ez oké, ha erre gondolsz, akkor egyetértek... a sebesség, a latency, hogy a kábel teljes hosszán nem veszik el vagy lassul információ, az árnyékolás minősége, a csatlakozók minősége, ez mind mind teljesen normális.

a kérdés inkább arra irányult, hogy egy olcsóbb és egy drága 1-2 méteres hdmi kábel között lehet-e kép- vagy hangminőségbeli különbség. nyilván nem a 300 forintos kábelre gondolok, hanem a 2-3e forintosra, a 30e forintossal ellentétben. szerintem nem.

(#19923) hunaqua


hunaqua
addikt

-Két sz@r össze van kötve bármilyen kábellel attól még sz@r marad.
-Profi dolgoknál meg jelentős különbségek lehetnek különböző kábelekkel.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#19924) Tin válasza hunaqua (#19923) üzenetére


Tin
veterán

ez általánosítás. digitális átvitelnél, a fenti dolgokat leszámítva nincs különbség...

analógot meg ne keverjük ide.

(#19925) Dorian válasza Tin (#19922) üzenetére


Dorian
félisten

Szerintem lehet, csak ahogy megyünk felfelé árban, ez a különbség egyre kisebb és egyre jobb rendszereken jön csak ki, ill. nagyobb kábelhossz esetén.
Pl. nálam a belépő plazmámon van különbség egy 6000 (Kácsa KCs-HH1) és 1500 Ft-os HDMI kábelek közt de nagyon minimális. Jobb megjelenítőn biztos jobban kijönne.
Audio láncom jóval érzékenyebb, ott simán hallható különbség van 3200 Ft-os (csatlakozókkal együtt) és 16.000 Ft-os (csatlakozók nélkül!) koax közt. Vagy pl. 1000 és 8000 Ft-os USB(!) kábel közt.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#19926) szucsi57 válasza Patice (#19920) üzenetére


szucsi57
tag

Patice, közelről figyelhettem a 70-es évek végén ahogyan a Szalay testvérek elkészítették az Omega első diplomata táskás szintetizátorát. Nagyjából tudom, hogy hogyan működnek ezek a dolgok. Amit írsz, azzal nem vitatkozom, csak megjegyzem, hogy nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy _házimozizáskor_ aggódni a HD-s hang miatt nem biztos, hogy okos dolog.

A régebbi felvételek újrakeverésével kapcsolatban én sokkal szkeptikusabb vagyok. A mester szalagok nyilván komoly dolgok, de sajnos azok is jelentős adatvesztésen mennek keresztül az idő múlásával. A mágneses momentumok szép lassan elfordulnak a szalagon és ez különösen a magas hangok esetén jelent komoly gondot. Sajnos nem tudom, hogy temperálják-e kellően ezeket a szalagokat, átmásolják-e időnként őket, de ha igen, akkor is csak lassítani lehet az adatvesztést.

Márpedig, a magasabb frekvenciájú mintavételezés elsősorban a magas hangok visszaadását segítené, pont azt, ami közben jelentősen gyengült, vagy el is tűnt a régi felvételekből. A magasabb frekv. mintavételezésnél nem szükséges 20Hz-nél és 20kHz-nél levágni a zenét, ezért lehet jobb a hagyományos CD-nél.

Köszi a Dune javaslatot, már hajlok rá - csak a neve ne emlékeztetne arra az idétlen scifire.

(#19927) szucsi57 válasza Dorian (#19921) üzenetére


szucsi57
tag

Dorian,
hagyjuk már ezt a jitteres és egyéb süketelést. Az elektronok nem úgy működnek, ahogyan egyes hifisták és jitterezők gondolják. Amikor "bemegy" egy elektron a vezeték egyik végén, akkor nem kell végigmennie a kábelen ahhoz, hogy a hatása megjelenjen a kábel másik végén. Anélkül, hogy részletekbe mennénk, tekintsük úgy, hogy mikor az "A" végen bemegy egy elektron, akkor a "hatás" közel fénysebességgel végigmegy a kábelen (a "hatás", nem az elektron!) és a "B" végen máris kipottyan egy másik elektron.

A készülékek adatfeldolgozó áramköre más és más, sokszor két ugyanolyan lejátszó más képet jelenít meg ugyanarról a diszkről. De ez nem kábel miatt van, hanem a lejátszó belső elektronikájának a működésétől függ. Itt már felléphetnek időzítési kérdések, mert a négyszögjelek, amelyek a digitális elektronikát működtetik mások és mások, a komparációs szintek különbözhetnek - szóval a lejátszó elektronikája lehet gyenge pont.

Az analóg audio technika más kérdés, ott mindenféle hullámterjedés van - jóval bonyolultabb ügy.

Nyugodj meg, ha több emberes vak tesztet csinálsz, az eredmény az lesz, hogy nincs különbség a két hdmi kábel között, ha azok egyébként működnek.

(#19928) Dorian válasza szucsi57 (#19927) üzenetére


Dorian
félisten

Ha szerinted a jitter süketelés és nem létezik, akkor tényleg nincs miről beszélnünk.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#19929) Patice válasza szucsi57 (#19926) üzenetére


Patice
Topikgazda

De azért azt beláthatod, hogy az újabb filmek esetében, amik eddig csak DVD-n adtak ki mondjuk DTS (eredeti nyelvű) hanggal, abból nem felkonvertálással készítik a blu-ray kiadvány DTS-HD-MA hangját.

A filmhez tartozó hangsáv szerintem elég nagy valószínűséggel megvan valahol eltárolva egy HDD-n igen nagy felbontással, veszteségmentes formátumban (mondjuk csatornánként mono WAV fájlok 24/192-es felbontással)

Ilyesmit akár házi módszerekkel is lehet "gyártani", csak pár program kell hozzá és akár egy családi videóhoz is tudsz DTS hangsávot varázsolni 5.1-ben, de nem is muszáj betömöríteni DTS-be, hanem hagyhatod PCM-ben is és berakható egy blu-ray struktúrába. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#19930) szucsi57 válasza Dorian (#19928) üzenetére


szucsi57
tag

A szabványokat teljesítő hdmi kábelek esetén jitter problémáról beszélni süketelés. Ez a korrekt állításom és ez így is van. Nem akartam űzni-fűzni a dolgot, de a hibajavítást is kevered. A szabványban meghatározott sávszélességet teljesítő kábelnél egyszerűen nincs szükség hibajavításra, mert minden egyes bitet jól visz át a kábel. Ha a küldő, vagy a fogadó készülék esetleg bizonytalankodik, az nem a kábel hibája.

A számítógépes hálózatok működéséhez azért van szükség oda-vissza kommunikációra és hibajavításra, mert a jelek sokszor több ezer kilométert utaznak, átmennek erősítőkön, hálózati szervereken, műholdakon és sok gigabites hol üvegszálas, hol fém kábeles hálózati részeken. Az ilyen rendszer működésképtelen lenne hálózati protokoll és hibajavítás nélkül.

(#19931) JaniS válasza szucsi57 (#19927) üzenetére


JaniS
senior tag

az "A" végen bemegy egy elektron, akkor a "hatás" közel fénysebességgel végigmegy a kábelen (a "hatás", nem az elektron!) és a "B" végen máris kipottyan egy másik elektron.

Vicces :)

(#19932) Dorian válasza szucsi57 (#19930) üzenetére


Dorian
félisten

És mi van, ha a kábel mégsem teljesíti tökéletesen a szabványt, csak majdnem?
Amúgy az előbb írtam, hogy jelentős különbséget a digit koax és usb kábelek közt tapasztaltam.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#19933) szucsi57 válasza Patice (#19929) üzenetére


szucsi57
tag

Jobb helyeken nyilván mindig a kor színvonalának megfelelő legjobb megoldást alkalmazzák, hacsak nem akarnak takarékoskodni. :-)

(#19934) Peak válasza szucsi57 (#19930) üzenetére


Peak
addikt

Ez nem teljesen van igy Szucsi.
Bizonyára tudod, hogy a 0 és 1 miként utazik a kábelen... impulzus formájában, low és high státuszban.
Ha oszcilloszkóppal megnézed, akkor az 0 és 1 változása ciklikusan egy szép négyszögjelet kell mutasson a kijelzőn.
Abban az esetben, ha a kábel minősége gyengébb, és a külső behatások miatt az átvitel gyengébb, lassabb fel- és lefutó jelek vannak, akkor a fogadó oldalon az órajel által meghatározott időintervallumban nem egzakt 0 vagy 1 jelenik meg, hanem köztes állapot. A kijelzőn szép lekerekitett sarkokkal jelenik meg a jel, extrém esetben szinte szinusos képet mutatva, akár fáziskéséssel is.
Ez okoz átviteli hibát egy DIGITÁLIS rendszerben.

Ezért irtam párszáz hozzászólással ezelőtt egy másik fórumtopikban, hogy minden attól függ, hogy mennyire zajos és elektroszmogos környezetben használsz egy rendszert.

Tehát SZAR kábel + SZAR környezet = SOK SOK hibajavítás, esetleges adatveszteség, emiatt az elektronika adatot is pótolhat = NEM ugyan az a kép, amint amit a küldő oldal küldött!

JOBB minőségű kábel, aminek KOMOLY árnyékolása van ellenáll a szar környezetnek, = kevesebb hibajavitás = nincs interpolált adat = eredetivel egyező adatfolyam.

A legjobb az, amikor egy PROFI kábel van egy olyan rendszerben, ahol az építő odafigyelt a több kábelrengetegre, hol futnak a tápkábelek, ne legyen mellette elektromos mezőt generáló cucc, stb = ALIG van hibajavítás, a bitek 100% pontossággal érkeznek = nincs szükség kamuadatok beillesztésére = LEGJOBB minőség!

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#19935) szucsi57 válasza Dorian (#19932) üzenetére


szucsi57
tag

A digit koax és usb megint más dolog, mert ezeken irdatlan mennyiségű adat halad át, így már olykor hullámterjedési problémák is fellépnek, miközben az átlag kábel csak 1x árnyékolt és sodrott erei vannak. Az 1x-es árnyékoláson még jelentős környezeti zaj átmegy, ami jócskán torzíthatja a digitális jeleket. A négyszög jel felfutó és lefutó éle nem lesz kellőképpen meredek, a nullpont feltolódik, stb. A sodrott ér pedig azért nem jó, mert jelentős indukciója lehet, ami késleltetheti a jeleket, ráadásul a freki függvényében eltérő módon.

Úgy tűnik, hogy a hdmi-nél már tömör réz vezetékeket alkalmaznak, ráadásul OFC kivitelben, ami megnyugtató a tartósság szempontjából is. Van olyan hangfal kábelem ami ofc és szép sárga, mint új korában és van nem ofc, ami két év alatt megfeketedett a további oxidáció miatt.

(#19936) Peak válasza szucsi57 (#19935) üzenetére


Peak
addikt

ó látom vágod a témát, ez jó. :)
a koax és usb között nem az volt a difi, hogy az USB szinkronizált, pufferelt jelátvitelt valósított meg?
a koax meg assszinkron, nem pufferelt.
simán lehet emiatt hangkülönbség.

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#19937) szucsi57 válasza Peak (#19934) üzenetére


szucsi57
tag

A tesztekből is az derül ki, hogy már az olcsó kábeleknél is 3x-os árnyékolás van, beleértve egy külső sűrű szövésű fém harisnyát, egy következő fém fólia folytonos árnyékolást és a belső ércsoportok külön-külön fémfóliás árnyékolását. Hát igen komoly elektroszmog kell ahhoz, hogy ezen bármi átmenjen. Gondolj bele, hogy magát a digitális kábeltévét is 30-40 méteres olyan koax vezetékkel viszik a lakásokba, ami csak 1x árnyékolt.

Sajnos még nem láttam szkóppal a hdmi kábeleken átmenő négyszög jeleket, de egyéb ilyen jellegű tapasztalataim alapján egy 10 méteres, tömör rézvezetékes, 3x árnyékolt kábelnek ez a feladat nem jelenthet gondot.

(#19938) Peak válasza szucsi57 (#19937) üzenetére


Peak
addikt

akkor faszság volt megvenni a 35000 forintos 0,75m-es HDMI kábelt?

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#19939) Tin válasza Peak (#19938) üzenetére


Tin
veterán

ha van nő aki "értékeli", akkor nem ;) :D

(#19940) Mezga Aladár válasza Dorian (#19928) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Kezdődik a hentelés.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#19941) szucsi57 válasza Peak (#19938) üzenetére


szucsi57
tag

Most erre mit mondjak? Szurkolok a Ká-Csa-nak, mert a tulaj nálunk volt laboráns hosszú évekig és szép boltot hozott létre. Ha pedig számodra így szép a kép, akkor mindenki elégedett lehet. A tesztelők pedig megilletődötten tekintenek az idilli helyzetre. :-)

(#19942) Peak válasza szucsi57 (#19941) üzenetére


Peak
addikt

:C :DD

csak azért vettem, mert komolyan érdekelt, hogy az 1500 forintos kábel és eközött milyen különbséget fogok látni.
hát semmilyet. :DD

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#19943) Patice válasza Peak (#19942) üzenetére


Patice
Topikgazda

A különbség nem is egy LCD TV-n fog kijönni.... :)) ;] :P

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#19944) cekkk válasza Patice (#19943) üzenetére


cekkk
veterán

Ha Dorian "látott" különbséget az ő plazmáján ami szintén nem egy csúcs modell akkor Peak miért is ne láthatott volna az ő LCDjén, nekem itt zavar van az erőben ;] :P

Ráadásul sokkal olcsóbb kábellel :U

[ Szerkesztve ]

(#19945) Peak válasza Patice (#19943) üzenetére


Peak
addikt

kikérem magamnak ! :D ez egy 2ms-es fullHD panel 47"-os... ezen még a hangya tökén a szőrszálat is látni! tök profi! :D :C

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#19946) Ed Parker válasza Peak (#19938) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

5000-ért átveszem:)
Veszel egy 1500Ft-ost és még mindig az összeg 2/3da a zsebedben marad ;]

(#19947) Patice válasza Peak (#19945) üzenetére


Patice
Topikgazda

És azt a szőrszálat melyik kábellel láttad? :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#19948) rappit4


rappit4
őstag

Kicsit elszaladt fórum a hang és képtecnika irányába.

(#19949) BBéci válasza rappit4 (#19948) üzenetére


BBéci
titán

A médialejátszókhoz szorosan kapcsolódó témák.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#19950) tom_tol válasza BBéci (#19949) üzenetére


tom_tol
addikt

"a hangya tökén a szőrszál" mindenképpen :DD

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.