- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Ren Hoek #26195 üzenetére
A Crysis 3 azon a pályán épp ilyen pedig.
(#26196) Szaby59: Mivel régi játék a Crysis 3 már a régi driverben is elég jól volt optmializálva. Az OS váltásnak se volt semmi köze a DX11 címekhez.
(#26197) Attix82: Nem látod a képeket, amiket linkeltem, hogy kihasználja a játék?
43 FPS van 36 helyett, ha 4 helyett mind a 6 mag aktív.
-
HSM
félisten
válasz
Attix82 #26192 üzenetére
Sokan szeretnének innen a topikból ilyen gyenge CPU-t... Nem olyan kevés az egyszálon sem.
Amúgy ha megnézed a képeket, gyönyörűen használja a 6 magot, korrekt, ha messze nem is tökéletes a skálázódás.
Ennyit tud a procim, ha ki van használva: [link]&(#26193) Szaby59: Amúgy volt i5-4690K-m, ugyanúgy 290-es Radeonnal, és lényegesen gyengébben szaladt ennél a jelentenél, pedig az a 170 körüli egyszálú Cinebench eredményével nem kicsit volt magonként erősebb.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #26190 üzenetére
"Én már nem idegesitem magam ezen, majd a GTX 1070 fejlesztés után megoldodnak a gondok. CPU limit és a 4GB videómemóriából kifutást néhol teljességgel kizártnak tartom"
Kíváncsi leszek... Crysis3-ban tuti még a húzott i5-ödel is volt néhány pályán CPU-limit.
Csak viszonyításként.. Nálam ilyen 6 maggal+HT:
És ilyen 4mag+HT-val:
és ilyen csak 4 maggal:Az alany mindhárom méréshez egy régi hatmagos Xeon volt 4Ghz-en járatva, asztali megfelelője pl. az i7-980X. Sajnos ez sem elég neki maradéktalanul, még ha minden magját megkapja akkor sem...
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #26186 üzenetére
Lényegében ami DX11 játékban, és még normál beállitásban sem igazán volt nekem elég smooth. Crysis 3-at én szintén azon a részen tettem félre, hogy majd egyszer...
Witcher 3 időnként zavaró lassulásokat produkált. Battlefield 4 játékban tapasztaltam ilyet a Shanghai küldetésben. A Crysis 1 High Textura Pack szintén problémás játék, pedig ez nélkül nálam szépen ment. Aztán a Call of Duty részeket, Metro Last Light játékot probáltam mielőtt elment a kedvem a további játéktól. Metro Last Light elfogadható volt, de a COD AW törölve lett végleg a gépemről. Én már nem idegesitem magam ezen, majd a GTX 1070 fejlesztés után megoldodnak a gondok. CPU limit és a 4GB videómemóriából kifutást néhol teljességgel kizártnak tartom, mert Afterburner-t visszanéztem. HDD-t használok a jobbik fajtából (nem 5400 RPM-es Green), de az SSD hiánya talán nem ekkora gond. Töltési idők javulhatnak a játékban, de a játékot és a videókártyát talán ennyire nem fogja meg. Alaplap BIOS a legfrissebb, és a Windows már újra lett telepitve. Videókártya BIOS-t és a Wattman-t nem piszkáltam. Power Limit +10%-on van. Rövidre fogva ennyit mondhatok.
-
Ren Hoek
veterán
Ja hát tanultam a helyzetből...Ez mindenkinek jótanács:
1. Nem szabad bevenni a mantrákat, (Se AMD, se NV... de azért valljuk be AMD oldalról több csodavárás érkezik egyes hazai oldalakon.)
2. Nem szabad nagy elvárásokkal kártyára várni, hype train-en ülve...
3. Óriási baromság pletykák és találgatások alapján használtpiacra szaladni (plusz akkor még munkanélküli diákként bosszantott pár ezer Ft bukó... most már inkább fogyóeszköznek tartom a VGA-t, ami szórakoztatni van, +- 5000 Ft a használt árból nem ér meg fél év IGP-t az fix
)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
schwartz #26132 üzenetére
Ez az, azt kapod amit vettel meg kompromisszumok nelkul duma mar elegge faraszto. Mondd, hol es miert relevans a te szemelyes preferenciad? Azt akarod bemeselni, hogy 1080P-re nincs megfelelo alternativa?
Nyilván definiálni kell egy FPS-t és beállítást..., de alapvetően 1080p 60FPS Ultra/High az amit kompromisszummentesnek neveznék. Mindez úgy, hogy nem fogyaszt 200 Watt felett, csendes, elbírja egy átlag táp. "Beteszed és megy".
Ezen definíció szerint nincs most olyan AMD kártya ami mindenhol hozza a 60 FPS-t( minimumot is, mert az AVG igazából egy parasztvakítás szerintem). 1080p-n stabilan, úgy hogy még legalább fél-1 évig tartja ezt a szintet a játékokban. Nem röccen be az erdőben 30 FPS-re, vagy egy sűrűn lakott városban, tömegjeleneteknél... és ez még mindig csak Ultra-High...tehát néhány -többnyire értelmetlen - beállítást lehet ésszerűsíteni kell - (Hairworks pl)...szerintem elég egyértelmű, hogy a 480 esetében kompromisszumot kell kötni, így vagy úgy... Valakinek teljesen megfelelő ez a kompromisszum... valaki meg még többet akar mert 144 Hz-en játszik, amihez még az 1070 is kevés FHD-n...
Nincs ezzel semmi baj. Azzal meg tényleg nem tudunk mit csinálni, hogy ez gazdaságilag erőtlen cég most csak erre volt képes. Örüljünk neki, hogy eddig nem ment csődbe és talán a Vegával tud némi market sharet szeretni feljebb is. Nem lesz egyszerű...
Hsz ezen része csak arra utalt, hogy belegondoltam mi kéne ahhoz, hogy lecseréljem a fél éves IGP-s várakozás után megvett 1070-et. (Mivel nem vagyok fanatik és szeretem cserélgetni a kártyákat, még simán benne van cserélek...de ehhez tényleg valami forradalmi kell)
-
huskydog17
addikt
válasz
#00137984 #26178 üzenetére
Csatlakozok Yutani kollégához!
Légy oly kedves és nevezd meg azokat a címeket, amelyek csak Medium grafikán mennek jól! Szerintem mindenkit ez érdekelne a legjobban.
A Wildlands jelenlegi formájában egy rakás szarkupac, az minden VGA-n szarul ,megy, kizárólag Titan X-en éri el a 60 fps-t FullHD-ben, szóval ez a játék nem releváns, mert itt applikáció oldalon van a gond.
Azért is nagyon érdekelnének a címek, mert én is full maxon vittem végig a Cryis 3-at az RX470-el 60fps-en (kivéve az első két pályát, ahol a sok fűszál és vihar miatt leesett a sebesség)A közösség érdekében, tisztelettel megkérnélek, hogy nevezd meg a problémás címeket és akkor talán még magyarázatot is tud valamelyikünk adni (pl.Wildlands PC-n alapból hulladék vagy hasonlók
)
Az új Mass Effect pedig még ki sem jött.
Azonban figyelembe véve, hogy a piac egyik legszebb (ha nem a legszebb) játéka, a BF1 Ultra-n megy gond nélkül 60fps-t az RX470-en, én nem aggódnék az Andromeda miatt sem, mert ugyanaz a motor lesz alatta. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #26182 üzenetére
RX 470-et inkább, de az RX 480 8GB-ot egy határvonalnak tekintem mostanában. Az az AMD középkategória, aztán majd kiderül meddig tarthat még ki. Majd az idő eldönti ezt a kérdést.
-
törölt tag
Amúgy nem tudom feltünt valakinek a hozzászólásaimban, hogy mennyire fényeztem a GTX 970, GTX 1060, R9 290(x), R9 390(x) videókártyákat. Még elég jól tartják magukat, pedig nem mindegyik új fejlesztés, csak egyszerűen jók lettek játékra.
-
törölt tag
válasz
Gainka #26176 üzenetére
Egy RX 470-et közepes grafikai beállitáson használhatok az újabb játékokban (ott tényleg elég "smooth"), akkor a Wildland és a Mass Effect játékban majd milyen teljesitményt és gyatra látványt fog nyújtani nekem FullHD-n ... GTX 1070 majd megoldja nekem ezt a kérdést. A GTX 1070 videókártyával játszok amig megtehetem (talán még a 2017-ben megjelenő játékokat jól viszi majd), és aztán váltok egy konzolra vagy inkább kiszállok a játékból. Ezt fogalmaztam meg a 26161-ben. Szerintem igy most teljesen kerek és lapozhatunk.
-
-
törölt tag
válasz
Gainka #26170 üzenetére
Nem vetettem össze sehol egy GTX 1070-et egy konzol grafikai szintjével. Azokban a konzolokban amúgy AMD van.
Nintendo NES és SNES konzolom van, mert nekem nem minden a grafika. Viszont lehetnek nem túlzott elvárások egy játékra fejlesztett videókártyával szemben. Tényleg normális hangon próbáltam ezt kihozni és részemről ez sikerült, de ha nem lehet normális keretek közt folytatni, akkor tényleg lapozzunk inkább.
-
törölt tag
válasz
Raggie #26166 üzenetére
Azokat a gondolatokat osztom itt meg, amit a saját gépemen és hardvereimen átéltem játékok és használat közben. Némely véleményem lehet innét származik a fórumról, de a vélemény lényege attól még megalapozott. Az igazság kétélű fegyver és lehet az AMD tévedett amikor erre az ősvényre vezette a felhasználóit. A további gondolataim erről a témáról eztán megtartom magamnak... és lapozzunk.
-
->Raizen<-
veterán
Elég hitványul fut amd vason, fx 6300-al r9 280-al olyan durva frame droppjaim voltak hogy az valami embertelen, és a thunderstormban 30 fps alá benézett sokszor és még csak maxon se volt.
Igazából kettő vga kellene a gépembe egy vöröske meg a mostani zöldike. Mert nálam a forza horizon 3 max high presetben élvezhető, felette meghal a gép rx 480al meg maxon 40 fps esőben is a min havernak. Mi a megoldás? Vagy egy bazi erős amd vga ami nincs
vagy a legújabb titan x.
-
válasz
->Raizen<- #26169 üzenetére
Akkor azok a videók hogy készültek amiknél 60+ fps van rx 480-on?
Komolyan kérdem, sosem játszottam még a játékkal. Ennyire szarul menne AMD-n?Szerkesztettem.
-
távcsőves
senior tag
válasz
->Raizen<- #26169 üzenetére
Ez magas labda volt, mindjárt jön az inverze...
Assetto Corsa jobb szim... P.C. már majd mindennap akcióban van valahol, csak vigye valaki az NV techdemot.
Gainka: amiért ő vette, jelenleg rx480 8gb-t kapni. Nem vette jó áron.
-
Gainka
őstag
válasz
#00137984 #26164 üzenetére
Jaj csak vegyél már egy konzolt és ne kelljen olvasni ezt a sok sületlenséget. ezer hetvenet akar venni win 7-re uristen akkor vegyél jövöre felét nem éri a majd az lesz a bajod
Nem is értem hogy lehet egyáltalán össze hasonlitani az ezer hetvenet a konzollal? Mert aztán konzolon van csak igazán élvezem a játékot, de amit te csinálsz jájj nem bijja a 4x éjszimitászt kocog ámdé.... hatvan 4 ezeré, nem cak 6van fpsznek kéne jennie hanem 65nyek.Szerintem próbálkozz meg a nintendóval vagy a horgászattal
-
->Raizen<-
veterán
válasz
füles_ #26165 üzenetére
Szerinted érdekel hogy valami 100 fps-el fut vagy 130-al? Kb ennyi előnye van hőn szeretett amd-dnek dx12 alatt. Nem csak hogy elindulnak a dolgok de szépen folyamatosan futnak! Én is tudok ellenpéldát project cars havernak maxon 30 fps-el megy rx 480 8 gb karival nekem 50-60 fps-el da bumm tss. Na gyere még, mutatom a vörös posztót, csak aztán fel ne nyársalj.
(#26171) távcsőves :Az meg még jobban fut és valóban...
(#26170) Gainka: Nem etetni kellene a trollt hanem ignorálni, én mikor meglátom ki írta a hsz-t a szemem automatikusan tovább ugrik, a zsémbes már lefáraszt.
-
válasz
Biztosan nagyon felületes vagyok, elnézésedet kérem, de akkor sem látom milyen játékokban vannak problémáid.
Mikor voltak neked megfelelőek az árak?
Amikor a forint 200 volt a dollárhoz képest?
Az RX széria pedig abszolút pariban van az NVIDIA társaival. FullHD 60Hz-re pedig nem igazán szoktak többet ajánlani.
De neked egyértelműen egy konzol lenne jó választás. Ne vedd meg szerintem a 1070-et, mert csak megint elköltesz egy vagyont, és ki tudja, lehet év végére már csak high-on fognak rajta menni a legújabb dx 12 címek. Amikkel te amúgy sem fogsz tudni játszani a Windows 7-es oprendszereddel. -
-
Raggie
őstag
válasz
Szerintem te mikor olvasol csak azokat a mondatokat veszi be az elméd amelyeknek a mondandója neked tetszik... De komolyan.
Gondolok itt arre ,hogy erre a gondolatmenetedre már vagy 140-en megírtuk itt a fórumon, hogy miért nem igaz, de neked ez nem igazán számít semmit...
-
füles_
őstag
válasz
->Raizen<- #26159 üzenetére
több mint 2 éve állja a sarat a 970
Mit értesz azalatt, hogy állja a sarat? Elindulnak rajta a játékok, vagy mit? Jó kártya a 970, de sok helyen már ott van a nyakán a 380X, az új API-król ne is beszéljünk.
-
törölt tag
válasz
Raggie #26163 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem olyan vicces, és a GTX 1070 ára és teljesitménye sem. Az AMD most elérhető hardverei egy vicc, és a hozzálása a felhasználók felé. Majd valamikor... érkezik... késik... nem egészen az jőtt ki... mindegy, játszatok inkább... nem gond, ha nem jól fut a játék, vegyetek akkor jobbat... vegyetek Nvidia-t.
EZ egy vicc.
-
törölt tag
Válasz a kérdésben van... Ezt már részben megválaszoltam 26136-ban és a monitor teljesen mindegy (24" és FullHD/60Hz). DX12 nálam nem játszik a Windows 7 SP1 miatt és DX11-ben meg az erőt hiányolom, ami még az R9 390X sajátja volt. Ez most már mindegy... rászántam magam egy GTX 1070-re. Azt mondjuk nem értem, hogyan jutottunk el odáig, hogy ilyen drága kártyákat vegyünk FullHD felbontásra. Vagy az egyre dráguló középkategória alól hogyan mentek el ilyen gépigényesre a játékok, és ezt nem követték le ennyi idő után. Nem számit egyik kérdés sem, amig ilyen magas áron megveszik a videókártyákat és az optimalizálatlan játékokat. Mindenestre nekem ez az utolsó fejlesztésem a játékos gépre. Lesz néhány elfogadható szintű játék elképesztő gépigénnyel aztán számomra vége, vagy konzolra váltok.
-
válasz
->Raizen<- #26159 üzenetére
Az 2 éve volt, ahogyan te is mondtad, ő a jövőről beszél, amit majd meglátunk.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
wjbhbdux #26137 üzenetére
Igen? Mesélj még kérlek. több mint 2 éve állja a sarat a 970, az állításod hogy nem lehet hosszú távra vga-t venni kapásból megdőlt. Most néztem meg ultrán a bf1-et vaj simán fut hogy egy friss példát is hozzak.
(#26160) smc: Mindig csak a jövő,,, senki sem szeret a jelenben élni? Kit érdekel a jövő?! Igérgetésekből tele a padlás.
-
Drachande
tag
válasz
solfilo #26152 üzenetére
Igen, kb ez lehet ott náluk a helyzet, de itt vidéken, konkrétan Tapolcán kb minden általános állásnál ez a helyzet. Én már eleve úgy tervezek mindent, hogy a játékokat a későbbi gépemen játszom általában. Kivéve azokat, amik mennek kb max gráfon és az aktuális multiplayereket, aminél akkor van még player base. Addíg csak gyűjtöm a játékokat, aztán a későbbi gépen, két-három év múlva max grafikán lejátszhatom. Az élmény ugyanaz, időfüggetlen a végigjátszás. Épp most küldöm a Batman Arkham Originset, így legalább maximális az élmény, legjobb élsimításon is megy simán.
-
válasz
#00137984 #26155 üzenetére
Ha ennyire árérzékeny vagy, akkor miért nem kötsz kompromisszumot, és játszol ultra helyett very high-on, esetleg high-on, és veszed vissza az élsimítást?
És mik is azok a játékok amikre neked nem elég az rx 470?Az adatlapodra pedig az alsógatyád márkája helyett beírhatnád milyen monitorod van.
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #26145 üzenetére
Szerintem egy GTX 1070 fejlesztés után kevés okom marad "siránkozni". Azon a szinten játszom majd a Ghost Recon Wildland és Mass Effect Andromeda játékokat amire a GTX 1070 majd képes. Talán lesz értelme azokat a DX11-es játékokat újra elővenni és feltelepiteni a gépre. Már nem sokat kell hozzáraknom és mehet az RX 470. Aztán átgondolom, érdemes nekem ezen túlmenően még játékra és gépre ráköltenem másfél havi fizetéseket. Őreg vagyok én már ehez...
-
válasz
Drachande #26148 üzenetére
Akkor az ismerősöd sajnos relatív rosszabbul keres, mint anno, az árfolyam is romlott azóta nem keveset.
minimálbér 2007: bruttó 65500, ennek nettója kb 54k, azaz ismerősöd 48%-kal keresett jobban a minimumnál.
minimálbér 2017: bruttó 127500, ennek nettója kb 85k, azaz ismerősöd 18%-kal keres jobban a minimumnál.
Kvázi lehúzzák a gyárban. -
Drachande
tag
válasz
Locutus #26144 üzenetére
Rise of the tomb raider, Fallout 4, Tom Clancy's the Division, stb.
Nem panaszkodok azért, a Tomb raider 50 alá nem esik, ahogy láttam, a Fallout 4 sem Ultrán, de mint ahogy ismerősöm is mondta :
- 10 éve 80 ezer volt a fizetése, kb 30-30 ezer volt egy ilyen kategóriájú VGA+CPU
- most 100 ezer a fizetése, ugyanabban a gyárban dolgozik és 80+80 -
füles_
őstag
Nem tudom milyen játékokkal játszik a kolléga, de én minden játékot FHD maximum beállításokon játszok szintén RX 470-nel. (Witcher 3, Cryis 3, Rise of the Tomb Raider, Hitman, Dying Light/The Following, BF4, WoT)
-
válasz
Drachande #26143 üzenetére
A max grafika már nem high, mint régen, még csak nem is very high, hanem ultra.
Ami legtöbbször felesleges, pláne full HD-ben. Élsimítás mindig is drága dolog volt, azóta sem javultak áttörően ezek a technikák.
Very high beállításokon szinte mindenben megvan a 60 fps egy 470-en is. Ez csak egy 65 körüli kártya. A procim se volt több 35-nél, bár ez nem új bolti, így nem tudom mennyi lehetett. -
guftabi96
addikt
válasz
#00137984 #26136 üzenetére
Hát ebbe sajnos bele kell törődnöd.
Mást nem tudok mondani, csak azt, hogy élvezd a játékokat azzal a grafikával, ahogy szépen fut. Ha a játék igazán jó, úgysem az fog számítani, hogy most High-on vagy mediumon játszod végig
Optimalizálatlan szutykok meg mindig is lesznek.
Pont múltkor volt itt egy ARK teszt.. na az pl siralmas volt. -
Drachande
tag
válasz
Yutani #26140 üzenetére
Hát ez az, számomra szomorú hogy egy 6gb-s GTX 1060nal és egy i5 4670nel egy-két éves játékokat nem tudok élsimítás nélkül max grafikán játszani fullHDben, stabil 60 fpssel... Csak a VGA meg a CPU nagyjából 85+80 ezer ft és még ezt sem lehet elérni vele.
Szerintem az lenne a reális a piacon, ha a középkategóriával lehetne fHD 60 fpst kb maxon elérni az aktuális játékokkal és aki akar nagyobb felbontást, 144Hzet, az költhetne felső kategóriára, SLIre, stb. -
-
távcsőves
senior tag
Én benne vagyok egy kalapozzuk össze a pénzt 1070-re dologban.
-
törölt tag
82.5ezerben vettem meg az RX 470-et (2016.08.23-án). Mostanra teljes mértékben lemondhatok a kategóriának megfelelő High grafikai beállitásokról, és visszaszorultam megint a közepes szintre minden látványjavitó effekt nélkül, hogy a FullHD/ talán 60FPS szint meglegyen a játékokban. Ezt a kártyát az AMD FullHD szintre tervezte és kinálta, mert ezt nem 1440P-re és 144 Hz-es gamer monitorhoz szánták. Nem támasztottam soha ilyen magas igényt az RX 470-hez, mert 24" FullHD, 60Hz képfrissitésre alkalmas monitorom van. Ezen játszottam már a HD 6850 megjelenése után, de nagyon ritkán éreztem ennyire kevésnek a videókártyám a játékokban. AMD tesztelésre átadott videókártyákat a megjelenő játékokhoz, aztán ez alapján fejlesztget ezt-azt a következő szériában. Igy folyamatosan szinten tudna maradni, de mostanság számomra felesleges helyre pazarolta a tranzisztorokat és igy előfordulhatott, hogy az éves-másfél éves ciklust nem tudják tartani a fejlesztési időben. Igy saját magukat és a játékosokat kellemetlen helyzetbe hozták. Én meg itt értetlenkedek széttárt karokkal, hogy a jelentősen felgyorsult hardverben milyen kivetnivalókat találok... amikor a közepes grafikai részletességre egy GTX 1060 3GB videókártya ugyanezt a szintet hozza, és egyidőben lesznek alkalmatlanok a játékra. A játék addig érdekes, amig a konzol grafikai szinvonal felett lehet megtenni... azon a szinten és főleg attól alacsonyabb látványvilágon talán még egy konzol megvétele is jobb megoldás vagy még erősebb videókártyára fejleszthetsz (amit most csak az Nvidia kinál a GTX 1070 és az felett). Némelyik videókártya jobban tartja magát (R9 390X), de némelyik gyorsabban kihal mint a dinoszauruszok a meteor esőben.
-
guftabi96
addikt
válasz
Raggie #26133 üzenetére
Nem magának a kártyának a teljesítménye csökken, hanem nyilvánvalóan ahogy jönnek az új játékok egyre több kompromisszumot kell kötni.
Ez egy hardver életciklusában teljesen normális, ha Txp-t vesz az ember, szépen lassan azzal is majd egyre több kompromisszumot kell kötni.Én továbbra is azt látom, hogy a kollégának túl nagy elvárásai vannak, és ami neki kell, azt nem ennyiért fogja megkapni. Mellesleg a 470 árán nvidia oldalról se vesz olyan kártyát, ami megfelelne az elvárásainak.
Sajnos el kell fogadni, hogy egy 70 ezres kártya ma ennyire elég. -
Raggie
őstag
válasz
#00137984 #26130 üzenetére
Mit jelent nálad az, hogy mostanra nem úgy muzsikál?
A megvásárlásakor még jó volt és mostanra elszaródott? Lelassult?
Ezt fejtsd már ki érthetőbben, mert kizárt dolognak tartom, hogy egy kártya teljesítménye az évek során csökkenjen. Nem hogy csökkenni nem szokott de a driverek javítása miatt még jelentősen nőni is szokott! -
-
_drk
addikt
Szerintem meg jól csinálja az AMD!
Ha most egyszerűen nincs mit kiadni high end-be, akkor mit adjanak ki. Eddig az elmúlt évekbe elbaszták, azt én úgy tudom, be is ismerték! A maxvel jól odaba**ott nekik. Amire a Fury ami zsákutca és 390x már nagyon kevés volt. Ott annál a generációnál nagyon csúnyán kikaptak.
Mondjuk az átnevezéseket lehet szidni, de be is jött nekik, mert csak kicsit kellett hegeszteni a kártyákon szóval az alapelv nem volt rossz, és ugyan úgy használható volt a kártya, és előre lépés is volt.Most azt láttak hogy a polaris működik! kiadták, le is fedték az átlag gamer szinten. 1070-es úgy is már 1440p-re kell. Ha lett volna egy elfogadhatóan szar valami tuti kiadják.
Amit most szarul csinál hogy a 470 4gb-ost az 1050 TI ellen kéne küldeni 50-60k között ami oda verne az Nvidia-nak. 1060-as ellen meg mehetne a 8gb-os de már közel lenne a 480 4gb-os is (mint ahogy most van)
De úgy látszik nem kell nekik a pénz meg a piaci részesedés, bukott helyzetből meg nem tudom minek kell versenyeztetni.
-
törölt tag
válasz
Yutani #26124 üzenetére
Megnéztem néhány tesztet vásárlás előtt és itt-ott kedvezőbb kép alakult ki az RX 470-ről. A kialakult probléma az, hogy mostanra egy-két DX12 cim kivételével DX11-ben sem úgy muzsikál ahogyan azt elvárnám egy középkategóriától. Kompromisszumot mindig is vállaltam, de még mennyire... most már ebből is többet, mint szeretném. Közepes grafikai részletességen, a konzol látvány felett kevéssel nem ér meg ennyit egy videókártya sem. A sok extra képességet kináló tranzisztor igy feleslegesen került beépitésre és csak a fogyasztást nőveli, ha ez a játékokban ennyire elég. Mekkora nagy AMD választékból mégis mit vehettem volna akkor, de a még nagyobb gond, hogy ez azóta sem változott. Majd most 2017-ben a játékokban nem fogja még azt sem hozni, amit régen a tesztekben felhoztak. GTX 1070 teljesitményre szintén felesleges kiadni új AMD videókártyát és az alatt meg minek, mert addigra már sokaknál ott figyel az Nvidia GTX 1000-es széria vagy az RX 480 8GB. Ezt sokkal előbb kellett volna meglépni AMD-nek és most lenne hová tovább fejleszteni az Nvidia vidókártyákon kivül. A kis VEGA videókártya még sehol, és az AMD az RX 400-as eladásokkal meg elégedett, akkor igy a változásokra még várhatok egy jó ideig vagy Nvidiat veszek. Szerintem...
-
FLATRONW
őstag
Az RTSS 6.6.0 már támogatni fogja Vulkan alatt is az OSD megjelenítését és a videó felvételét.
-
válasz
wjbhbdux #26126 üzenetére
Ez határozottan hülyeseg. Pont az nv megy az amd után hardveres funkcióban, más kérdés, hogy más funkciókban(fogyasztas, órajelek,stb.) meg előtte jár messze.
Sokszor kitargyaltuk mar, hogy az amd legnagyobb hibája az, hogy a jelenben kihasználtlan funkciókkal tömi tele a kártyáit, akár a fogyasztás káràra is. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Petykemano #26123 üzenetére
Nemtudom ezt az áras dolgot honnan veszed. Szerintem sohasem azon problémáztam, hogy mennyibe kerül (kivéve amikor 160K volt az elején)... egy normális fizetés mellett azért ki lehet gazdálkodni egy 1070-et, és akkor azt kapod amit vettél. Kompromisszumok nélkül.
Engem csak az bosszant a mai napig, hogy nincs választék már nagyon régóta. Pedig alapvetően nagyon is jók ezek a technológiák amiket belepakoltak... de hiába van rá pénze az embernek, ha nem tudja megvenni. Alapvető közgazdasági és sales érdeklődéssel figyelem az AMD sorsát és azért nem feltétlen minden döntésükkel értek egyet.
+ már annyi hónapja húzódik a Vega, hogy kicsit félek első körben a Fury sorsára jut. Mert hát valakinek el kell adni ezeket a kártyákat, és lassan minden gépben 1070/1080 ketyeg... csak az emberek tűréshatára más ebben a kategóriában. (várakozási időben) Márpedig valami nagyon nagy sales mágia kell hozzá, hogy lecseréljék egy hasonló kategóriás AMD-re. -
wjbhbdux
veterán
válasz
Yutani #26124 üzenetére
vagy csak arra számított hogy az AMD továbbra is minőségi olcsó megoldást kínál a prémiumos fury lehúzás ellenére. Régen pl egy 9700/hd2600/5770/7770 kártyával mi nem ment full beálltásokkal? esetleg a crysis
régen minden jobb volt, az AMD is. most már csak egy nvidia klón dx12 támogatással
-
válasz
Akkor ez a "ha van kalap a nyuszin azért, ha nincs akkor meg azért" esete?
Egyébként tényleg nincs lehetőség amd oldalon feljebb váltani, de ez tudott volt a 470/80 megjelenesekor is.
Én is vettem egy 1070-et, amit most eladtam, és csendes várakozó állásponton vagyok. Kar ezen mindig lovagolni. -
válasz
Három lehetőség van:
1.) Úgy vette a 470-et, hogy nem nézett utána a várható teljesítménynek --> user error
2.) Utánanézett, de ennek ellenére mindent full-full-ra állít a játékokban --> user error
3.) Utánanézett, a beállítások megfelelnek a 470 képességeinek, de a kapott látvány nem felel meg, nincs kompromisszum készség --> user error
Nem tudom, hogy bármelyik eset is forog fenn, az miért az AMD hibája? Ja persze, könnyebb az ájemdét szidni, mint beismerni, hogy balf@$z volt.
Szerk: Az AMD nem szeretetszolgálat, ha kijön egy 1070 teljesítményű kártyával, akkor az az 1070 köré lesz árazva, lásd Polaris VS 1060. Ostobaság azt várni, hogy majd jól letöri az árakat az AMD. Nekik is jó az, ha tudnak keresni a GPU-ikon, ráadásul ez nekünk is jó, mert lesz pénzük fejleszteni, így hamarabb készen lesznek az újabb generációval.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #26122 üzenetére
Nekem úgy tűnik, legalábbis most így már, hogy azért vesz Amdt ,hogy biztosan legyen mit szidni. Mert amíg amdt vesz, addig mondhatja, hogy na már megint becsapták, mégvezették, rossz döntéshez félreinformálták, mármint persze az amd, és nem azt kapta, amit ígértek.
Az nvidia kártya megvásárlása után sem lehetetlen persze ez az álláspont. Ez Ren Hoek álláspontja, aki ha elégedett is a jelentősen drágábban kapott teljesítménnyel, az AMD-t szidja azért, mert nem juthatott hozzá jóval olcsóbban. És ez akkor is így lenne, ha történetesen lenne az árkategóriában amd versenytárs, hiszen annak olcsóbbnak kéne lennie. -
válasz
#00137984 #26121 üzenetére
Nem kell fejleszteni neked sem, csak ha nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni. Márpedig aki nem hajlandó, az nyúljon
magáhozmélyen a zsebébe és ne sírjon, hogy ki kell adni egy GTX 1070-re, mert a feleannyiba kerülő RX 470 nem tud mindent futtatni 60 FPS-sel fHD-n. És nem az AMD tehet arról, hogy a GTX 1070 annyi, amennyi. Ha megjelenik egy 1070 szintű AMD VGA, az is lesz 350 dollár, ne aggódj, nem fogod 250-ért megkapni.Te tipikusan az az ember vagy, akinek az ingyen sem elég olcsó, és a lóph@$z sem elég nagy.
-
törölt tag
Fejleszteni nem csak a több FPS és a vele járó nagyobb teljesitmény miatt szabad. Kedvezőbb fogyasztás és hűvösebb müködés, netán valamelyik játék jobban kedvez egyik-másik oldal számára. Régen még akkor cseréltünk hardvert, ha értelmetlen volt tovább kinlódni azon az egy magon (P4 Northwood, még ha 2 szállon is ment) vagy az AGP X8 videókártyán (még ha történetesen egy HD 3850 volt is az). Most azért kell fejleszteni, mert kell a pénz a hardver és játék iparba. Tessék szakmailag korrektnek maradni kérem.
Én sosem egyik-másik hardver gyártó ellen voltam, hanem egy álltalam használt hardver felett kezdtem "siránkozni". Nvidia videókártya lesz fejlesztve, mert az AMD nagy ivben tesz a fejünkre, hogy most milyen gépen játszol. Aztán nézhetnek nagyot amikor a megkésett ZEN és VEGA nem nagyon akar fogyni. Amikor a GTX 1070 teljesitményszinten a játékosok megint felzsufolódnak, mert egyszerűen nincs más. Jó estét az úraknak!
-
HSM
félisten
válasz
huskydog17 #26119 üzenetére
Azért a 290X általában fürgébb a 470-nél, néhol nem is kevéssel, főleg a 4GB-osnál, de ezen nem fogunk összeveszni.
A 380X-ek sajnos nem voltak valami jó ár/érték arányúak, pedig nem rossz kártyák. Jó döntés volt szvsz a 470.
Én anno 2014 közepén vettem egy 290-est, winforce3-as hűtővel, újat, hogy azzal sokáig elleszek... Jó döntés is lett volna, a mai napig kiszolgálna, csak sajnos az anyagiak miatt el kellett adjam....
-
huskydog17
addikt
Igen a dupla sebesség stimmel. Én 3,5 évig nyúztam egy 7870-et, aztán ma RX470-el tolom. A nyers tempó és a VRAM is pontosan megduplázódott. És igen az RX470 kb. az R9 290X szintjén mozog.
Az a durva, hogy vásárlásnál én eredetileg csak egy R9 380X tempót igényeltem, de amikor kijöttek az RX470-ek és azonos árért még 25-30%-ot rádobtak a teljesítményre, akkor nem volt kérdés melyiket választom. -
HSM
félisten
válasz
huskydog17 #26116 üzenetére
Jó, nem volt konkrét tesztem, csak emlékeztem, hogy mikor anno kimértem a 7870 kb. dupla tempót hozott, és hogy a 290 megint kb. duplázza a 7870-et.
Ehhez mérten tettem egy óvatos becslést.
Amúgy igen, ha a fórumtárs nem hajlandó semmilyen kompromisszumra és a lehető legjobb élményt akarja, akkor bizony zsebbe kell nyúlni.
-
huskydog17
addikt
"az 5850-hez képest ma egy RX480 legalább 3X-os tempót tud!"
Jó lesz az 4x tempónak is (vagy inkább 5x).
#26114 Televan: fenét, inkább egy Titan X Pascal-t LGA 2011-es platform-mal!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #26113 üzenetére
De mi van ha a 1070 kártyával sem lesz elégedett?!?
Akkor ajánlunk neki egy PS4 pro -t?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#00137984 #26109 üzenetére
Nvidia kártyatulajok akár egy mai napig DX11-ben megfelelő teljesitményű GTX 970-ről válthatnak GTX 1060-ra, vagy ettől még felfelé teljesitményben és a DX12 igényeknek is megfelelnek.
970-rol 1060-ra valtani pont ugyanaz mint 290-rol 480-ra.
Vedd meg gyorsan az 1070-et, akkor vegre (remelhetoleg nem kell naponta hallani a siramaidat.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #26111 üzenetére
Én 2010 elején vettem 4 mag +HT-s i7-est, akkor még egy 4890-es Radeon mellé. Bőven elkelt a teljesítménye, 3,67Ghz-en pl. GTA4 alá.
Azok az új utasítások kb. semmit nem érnek játékokban.
Amúgy igen, egy modern, jól megtuningolt i5 gyors ramokkal általában elég egy mondjuk RX480/R9 290/GTX980/GTX1060 kaliberű kártyához a legtöbb esetben. -
törölt tag
Akkor az erős i5 és i7 a többkártyás rendszerek miatt volt inkább szükséges. Akkor még a procikat többen használták munkára (videó konvertálás), ezért indokolt volt már csak az időmegtakaritás miatt Intelt használni. A videókártyák teljesitménye meghatványozodott az évek múltával, de éppen ezért a procik nem csak órajelekben javultak (több utasitáskészlet és optimalizálás történt). Mostanra i7 procikat kell egy felső kategóriás videókártya mellé tenni, mert néha jól jőn a 4mag/8száll, vagy még ettől is több fizikai mag. Ettől még egy erősebb i5 proci megteszi játékos célra és csak időnként marad egy kis teljesitmény a videókártyában. A játékok jelentős részében még egy i5 nem jelent akkora hátrányt, de ezek az idők változnak...
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #26109 üzenetére
Itt csak az a probléma, hogy mikor 8 évvel ezelőtt kijött az első négymagos i5 generáció, még egészen jó kis procik voltak, csak azóta eltelt 8 év, és eközben olyan minimálisan nőtt csak az i5-ereje, hogy egészen vicces, tuninggal és órajelnövekedéssel együtt talán +40-50% 8 év alatt? Ehhez jépest a GPU-k az akkori 4850/5850 szintjéről elég brutálisat ugrottak felfelé, az 5850-hez képest ma egy RX480 legalább 3X-os tempót tud!
Szóval nem a játékok szálltak el, hanem a mainstream processzorok ragadtak be erre a mókusvakító szintre. -
törölt tag
válasz
Petykemano #26108 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ezt igy pénzben kifejezni. Nekem egy olcsóbb K nélküli i5 és ez az RX 470 4GB videókártya megtette volna évekre, ha a játékok nem ilyen nagyon hirtelen kiugró gépigénnyel nullázák le a középkategóriás gamer gépeket. A mainstream vonal egy kicsit feltolódott a 4.4 GHz-re tuningolt i5-re és leginkább az i7 teljesitményszintjére. RX 480 8GB egy ideig jelenti a középkategóriát, de sem alatta és a VEGA érkezéséig felette sincs életjel AMD oldalon. Játszani lehet azért az RX 460 és RX 470 videókártyákkal, de nagyon sok kompromisszumot kell vállalni és ez csak rosszabbodni fog az év folyamán. Nvidia kártyatulajok akár egy mai napig DX11-ben megfelelő teljesitményű GTX 970-ről válthatnak GTX 1060-ra, vagy ettől még felfelé teljesitményben és a DX12 igényeknek is megfelelnek. Most majd nekem is lesz pénzem GTX 1070-re és az árak is jól alakultak. RX 480 8GB videókártyát választva most erőssen gondolkodnék a váltáson, de az RX 470-en nem agyalok egy pillanatig sem.
-
Raggie
őstag
válasz
#85552128 #26105 üzenetére
Jaa, hogy te a 290/1070/1080 userek közötti százalékra gondoltál?! Ott persze hogy 5% fölötti az fHD feletti monitor arány.
Én nem erre gondoltam, hanem a teljes VGA piacra. Ott van 5% alatt.
De serintem a két gyártó közötti kapcsolatot jobban visszaadják a teljes VGA piaci arányok, mint a 290/1070/180 userek közötti arányok. -
törölt tag
válasz
Raggie #26104 üzenetére
Nem az, hogy nem jó, de ez nem csak a 290 - 1080 userekét vetíti le, hanem az összeset amiben benne vannak a gyengébb kártyák is. Ebből nem tudod meg, hogy egy 290/1070/1080 user milyen felbontáson játszik. Hozzáteszem, hogy az 1080p-nél is különböző célok vannak, 60 FPS-hez a 290X elég lehet kompromisszumokkal, ~144-hez már nem. Ahogy az említett magasabb felbontáson történő rendereléshez is elég az 1080p monitor, de a VGA már nem.
-
-
törölt tag
válasz
Raggie #26100 üzenetére
Biztos, hogy több mint 5% már csak az 1440p és a 21:9 miatt is. De nem is az a lényeg, hanem az hogy oda erősebb HW kell és nem csak a 60 Hz létezik.
"Vagy ha szerinted ez nem így van, akkor ezt a növekedést hogyan magyarázod?"
Láttad milyen cuccok produkálták a legnagyobb növekedést a 480, 460 mellett ? Na úgy. AMD esetében nem csak dVGA-k számolnak bele. "AMD Radeon R7 Graphics" +0.18% pl. egy IGP, hasonló módon kerül be az Intel IGP is. És a karácsonyi szezon után elképzelhető, hogy sok olcsó notebookot, AMD laptopot adtak el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest