- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
tailor74 #27196 üzenetére
A mikrokódba kell belepiszkálni, de az annyira bonyolult, hogy nem lesz sose megoldva. Ugyanis, ha a mikrokódot sikerül is visszafejteni és visszaírni a változásokat, akkor tulajdonképpen egy 480-a marad a felhasználónak. Egyszerűbb a kártya nevét átírni editorral 580-ra, mert a hatása ebben kimerülne az új frissítésnek.
Sajnos a BIOS nem cseréli le a Polaris 10 GPU-t Polaris 20-ra a kártyán. Az egyébként megoldható lenne, ha valaki szerezne egy Polaris 20-at, leszedné a NYÁK-ról a Polaris 10-et, és így meglenne a hardvercsere, majd az új BIOS-t befrissítené. Ez viszont nagyon macerás. -
Laja333
őstag
Szerintem sem ez a járható út. 290x -> 390x modolásnál is kellett kicsit alakítgatni a BIOSon. Azt hiszem a teljesítmény növekedés zöme ott is a finomhangolt memória időzítésekből jött.
Amelyik 480 nem bírt egy adott órajelet feszültség emeléssel sem, az az 580 BIOSal sem fogja. Meg ahogy látom, az 580aknak is ott van a vége, ahol a 480-nak.
A sweet spotot meg már a legtöbb custom 480 is átlépte.Valamire biztos jók ezek az 580-ak...
-
do3om
addikt
-
do3om
addikt
válasz
Yutani #27189 üzenetére
Valamikor nagyon régen volt ilyen,da aki csak kicsit i ránézett az elmúlt hetekben a z AMD találgatósra az tisztában volt vele mi jött.
Vagyis lehet hogy nem, mert Abu viszont jelentős fejlesztésekről hablatyolt szokása szerintMár mindegy ~2 hét és jön a Vega! Reméljük nem illik majd bele ebbe a kiadott termékpalettába
Mármint nem az 580 + 15%-al fog nyitni-indulni a sorozat, hanem új kategóriát.
-
válasz
velizare #27187 üzenetére
anno az a verzió tartotta magát, hogy a nagyobb vegából egy vágott verzió fog 580 név alatt futni
Sehol nem olvastam ilyet. Ez valami rajongói wishful thinking lehetett az alapján, ahogy korábban lejjebb csúsztatta az AMD a következő termékvonalban az átnevezett GPU-kat.
-
válasz
Puma K #27181 üzenetére
akkor voltak még ilyen elvárások, amikor nem tudtuk még, hogy mit fog az amd adni 580 név alatt. anno az a verzió tartotta magát, hogy a nagyobb vegából egy vágott verzió fog 580 név alatt futni (a 4xx szériát meg egy tizessel hátrébb lépteti az amd, így lett volna pl. a 460ból 550). az tényleg hozhatott volna 1070-szintű teljesítményt.
aki viszont tudta, hogy ez egy rev2 480, az ilyet nem várhatott tőle. a 480 órajelének kétszeresével kéne búgatni ezt a kártyát hozzá. -
szmörlock007
aktív tag
válasz
#45997568 #27182 üzenetére
Üdv
Nem értem mi a baj Rajával. Pont, hogy mióta a radeon részleg feje(kb másfél éve) azóta felfelé indult a minőség radeon fronton szerintem. Szoftver szintjén rengeteget fejlődtek, szerintem az nvidiának több driver gondja volt az elmúlt pár hónapban. Hardver terén meg a polarisba (ami amúgy sztem jól sikerült) már nem tudott belenyúlni mivel szinte kész volt mire ő lett a vezető. A vegába már sokkal inkább beleszólhatott, bár megjegyzem már azt is erősen fejlesztették addigra. Egy szó mint száz, én pont benne látom, hogy kivezetheti a gödörből az amd gpu részleget(ami részben már megis történt, az a 29-30 százalék részesedés nem rossz egyáltalán a két éves 18-19 %-hoz képest). -
törölt tag
válasz
füles_ #27183 üzenetére
Raja valóban nem az a karizmatkus személyiség, inkább olyan csetlő boltló figura akinek kiesik a kártya a kezéből időnként.
Amerikában meg Európában jobban el tudnának fogadni egy az E3-akon Game bemutatókat tartó fehér pasikat,
Viszont driver az igaz, és AMDnek komoly indiai kapcsolatai is vannak, az indiai informatika sokkal fejlettebb mint aminek itt mi hisszük.
De ha megnézel távolkeleti bemutatókat , elég furák oda Koduri pont beleillik. Továbbra is tartom hogy Kína a jövő, itt ez az egyre dráguló játékipar felzabálja önmagát, nem lehet tartani ezt a több százezret költök évente a gépre dolgot... Ha megoldaná valaki az egeret a konzolra dolgot ott lenne a pc halála.
Nagyon érdekes lenne tudni mik a valós okai a VEGA várásnak, vajon a HBM2 új generációjára vártunk vagy valami interposeres dolog volt e komoly falat, ennek a lekommunikálását kellene nekik valahogy értelmesen megoldani. -
füles_
őstag
válasz
#45997568 #27182 üzenetére
Kellene egy Jim Keller fele vezeregyeniseg a megfelelo tudassal, Raja-t kivagni a fenebe, szerintem mar csak visszafogja a haladast, frissiteni kellene, izombol fejleszteni, szoftvermernokoket felvenni vagy (!) mivel rengeteg open source projektjuk van felszivni onnan a legjobbakat, tamogatni oket.
Én úgy látom Raja nagyon is jó munkát végzett, mióta a GPU-s részleg élén van. Vele együtt alakult meg az RTG, fejlődtek rohadt sokat a driverek (Crimson), visszajöttek dVGA piaci részesedésben (RX 400) stb.
Aztán meglátjuk, hogy mit alakít a Vega. Ehhez talán jobban hozzájárult, mint a Polaris-hoz. -
törölt tag
válasz
Puma K #27181 üzenetére
Nem hiszem hogy oda varta barki is a leak-ek alapjan, lehetett tudni hogy ugyanaz a kartya, ugyanaz a szint. Nincs ezzel gond, a Pascal refresh is hasonlo lesz, pont annyit csavarnak rajta amennyi kell hogy ujra lelepjek az 5XX-as sorozatot es lesz meg eleg tartalek kesobbre.
Vega korul nagyon nagy a csend, sokan szerintem onnan var(juk)jak a teljesitmenyt, en nem szeretnem sokaig a 1080-amat hasznalni fo kartyanak, se Volta-t venni.
A Vega-val ha hoznak egy hasonlo felepitest mint a Ryzen-el a CPU fronton akkor arra lehet epitkezni es en meg is elegednek vele. Nemt udom mit fog viritani, nem agyalok rajta csak drukkolok. Kellene egy Jim Keller fele vezeregyeniseg a megfelelo tudassal, Raja-t kivagni a fenebe, szerintem mar csak visszafogja a haladast, frissiteni kellene, izombol fejleszteni, szoftvermernokoket felvenni vagy (!) mivel rengeteg open source projektjuk van felszivni onnan a legjobbakat, tamogatni oket. Sokak szamara az OS egy vodoo dolog pedig nagyon jo dolgok jonnek onnan, dinamikusak, allandoan cutting edge technologiakkal dolgoznak, nagyon megerne, na meg ingyen van
-
Puma K
nagyúr
válasz
#45185024 #27176 üzenetére
Szerinted
Amúgy meg: Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ Limited Edition 8 GB - Performance Summary
Vicces belegondolni, hogy volt aki a GTX 1070 közelébe-szintjére várta ezt a kártyát, ami még tuningolva sem jött össze...
-
válasz
#45185024 #27176 üzenetére
Ahogy nézem a linkelt grafikont, a ref 480-at 4,6%-kal veri a legmagasabb órajelű Sapphire RX 580 (1% low-ot néztem) ref és ref között még kisebb a difi, ha ehhez hozzávesszük a fogyasztásnövekedést, inkább szánalmas ez az egész. Pedig piros szemüveggel nézem én is.
-
-
törölt tag
Szerintem meg ez az eredmény egy százezer forintos bevezetésű kártyától teljesen rendben van. Majd megnézzük az 1060 frissítést hogy dob e ennyit.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #27170 üzenetére
Új a memóriavezérlő, ettől lett egy új órajelállapot a memóriára, és új az UVD, olyan az egység, amiben vannak post-processhez dedikált fix-funkciós blokkok, így ezt a munkát már nem a shaderek csinálják. Ettől esik a fogyasztás. Az egész hardveres változás, mert az említett két blokkot kicserélték. Ezért nevezték el a lapkát Polaris 20-nak. Kapott még egy új AVFS módot is, amivel a gyári tuningos megoldások elmehetnek 1400 MHz körüli tempóra. Emiatt maga a TDP keret is megnőtt, hogy legyen mozgástér a gyári tuninghoz. Emellett ráoptimalizálták a lapkákat a Chillre. Röviden ennyi. Hosszabban majd a cikk első két oldalán.
-
válasz
DXVA-ra ez magyarázat lehet. A TPU-s tesztre nem, az a +30% fogyi eléggé brutál.
-
törölt tag
válasz
Azt szoftveresen meglehet oldani, egyes gyártóknak már tavaly is sikerült és nem kellett "új" széria hozzá: [link]
-
huskydog17
addikt
válasz
#85552128 #27167 üzenetére
De legalább a DXVA alatti eddigi irreálisan magas fogyasztást végre hosszú évek után kijavították.
Bár az érdekelne, hogy itt most miért működik a DXVA idle órajeleken, hogy pontosan mit módosítottak, ugyanis a memóriavezérlő elvileg pontosan ugyanaz, mint a 400-as szériánál, így logikusan nézve itt valami szoftveres mókolás lehetett. Ha így van,. akkor a 400-as szériánál is ugyanígy javítani lehetne a DXVA fogyasztást. Ez utóbbi esetben azonban az egyetlen előnye is tovaszállna az 500-as szériának. -
törölt tag
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ Limited Edition 8 GB
+10% órajel -> +30% fogyasztás, Polaris "refined" - bármit is jelentsen...
Majdnem annyit fogyaszt mint egy 1080 Ti, de lassabb mint egy 1070Szégyelniük kellene magukat ilyennel kijönni a Vega előtt
-
Euromail
aktív tag
Bár ez a benchmark nem túl megbízható kicsit kamu de itt elég jó sőt jobbnak bizonyult az rx 290/390
A 480 egy átcímkézett 290x a 290x meg egy 1060Egyedül az 1080 1070 tett le valamit az asztalra azok ár/érték állóak lesznek a többi meg megy a kukába hamarosan. Aki 1060-at megveszi 100.000ftért annak hiányzik egy kereke és még finoman fogalmaztam.
Mert nem kis pénz és onnan tényleg csak egy karnyújtásra van már az 1070
vagy kisker 1080 hvaprón 140.000ft-értJátékokban inkább ez van:
Far Cry Primal test GPU 2016
The Division test GPU 2016
Hitman test GPU 2016
Rise of the Tomb Raider test GPU 2016
Homefront The Revolution test GPU 2016
Mirror's Edge Catalyst test GPU 2016
Total War: Warhammer test GPU 2016
DOOM test GPU 2016
Deus Ex: Mankind Divided test GPU 2016
Quantum Break test GPU 2016
Mafia III test GPU 2016
Battlefield GPU 1 2016 test
Titanfall 2 test GPU 2016
Call of Duty: Infinite Warfare test GPU 2016
Dishonored 2 GPU 2016 test
Watch Dogs GPU 2016 test 2 -
do3om
addikt
válasz
#45185024 #27162 üzenetére
Elég gonosz az NV!! Folyton fejleszti a GPU-kat, egy mocskos állat!!
Az AMD a gamer barátja, a 290-390-eket sem kel cserélni hiába az eltelt jó pár év. Nem kell eldobálni az 4 éves technikát!
(kivéve annak aki nem tudja hogy a sok éves AMD termékek gyorsabbak a most és előző generáció termékeinél és beszopják a váltást, de tudjuk hogy nincsenek ilyen felhasználok, ez csak az NV-nél fordulhatna elő)Szánalmas.
-
füles_
őstag
válasz
Crytek #27163 üzenetére
Ha jól emlékszem Abu azt mondta, hogy már a Volta is hardveresen fogja menedzselni a memóriát, szóval ott is sokkal hatékonyabb lesz e téren a rendszer és nem fog kelleni brutális mennyiségű memória. Ha ezt figyelembe vesszük akkor tuti fake, mert sokkal drágábbak lennének így az azonos kategóriájú NV kártyák.
Szóval az a találgatás a cikk végén nálam alapból azt sugallja, hogy fake az egész.
-
törölt tag
"Fake or not Fake ??" rovatunkat látják
NVIDIA to launch next-gen Volta-based GeForce in Q3 2017
Lehet eldobálni a Titán Xp-ket megint ? TITAN Xv with 16GB of HBM2 @ 16Gbps -
szmörlock007
aktív tag
válasz
Crytek #27158 üzenetére
Üdv
Nyilván a játékot két finn srác csinálja alacsony költségvetésből, ahhoz képest hihetetlen!!!
Nyilván a grafika egésze is szép de itt két dolog ami brutális. Egyrészt a felhőszimuláció+fények, másrészt a víz illetve víz alatti fénybeszűrődés azok amik szerintem sehol sem néztek még ki ilyen jól. -
Crytek
nagyúr
válasz
huskydog17 #27159 üzenetére
"A Dagger of Xian Remake tényleg szép, azt mondjuk egyetlen ember csinálja UE4-el. " Jó lehet így élni ,hogy totál felesleges valami ennyire rettenetesen sok időt őlsz bele... Mert a SE úgy se engedi majd ,hogy legyen ebből bármi... Ahogy a többi cég se engedi hogy a szarjukat egy noname személy sokkal jobb formában adja ki INGYEN. De ha neki jól esik csinálja csak semmi értelme.
-
Crytek
nagyúr
válasz
huskydog17 #27157 üzenetére
Brutálistól messze van. Meg kell nézni a friss gameplay trailert...
A szellemi értek ettől függetlenül kiváló ,hogy ha valóban két ember hozta össze.
Egy remakenek meg min ilyennek kéne lenni Tomb Raider the Dagger of Xian Remake (Mondjuk ezekkel csak az a baj ,hogy sosem készülnek el
)
-
huskydog17
addikt
Brutális látvány, azt hiszem megvan az új mérce játékok terén. Ez a game ráadásul eredetileg DX10-re készült.
Mondjuk nem csoda a technológiai előnye, két olyan ember készíti, akik 14 évet húztak le a Futuremark-nál. -
-
válasz
FLATRONW #27151 üzenetére
Létezett, az volt a HD7870 alacsonyabb órajelen. Ebben a PH tesztben pont szerepel a HD7870, R9 270 és R9 270X. Mindben 1280 shader van. A TPU valamit elírt szerintem, mert az R7 265-nél is olyan paramétereket írnak, mint amit linkeltél R9 270.
Amúgy toll az AMD fülébe, ezzel a kavarással a neveknél. Ezért is volt felháborító a GCN1-es HD7850 3. kiadása, magasabb számozással, mint a 2. átnevezésnél.
-
-
törölt tag
válasz
Hachiko95 #27144 üzenetére
Nem volt változás a végrehajtóegységek számaban egyszer sem. Csak órajelemelés volt, kb 10-15%. Ennyi fejlődés a 7850-370-nél is volt. Meg nem is cuda core-nak hanem stream processor-nak hívták őket asszem amúgy.
(#27145) atok666: linkeld! Sztem keversz vkivel. Vagy a mostani vita 3 hozzászólására gondolsz? Mert akkor bocs hogy megvédem a véleményem.
-
-
füles_
őstag
válasz
tailor74 #27142 üzenetére
1700 MHz tuti nem lesz, de 1600 MHz sem. (én tettem egy tippet az utóbbira, hogy a nagyon jól sikerült lapkát vinni fogják léggel, de most már kétlem)
Viszont 1500 MHz-ces tuningolt eredmény sokkal gyakoribb lesz, mint az RX 480-asoknál. Voltak olyanok itt PH-n is akiknek vitte az 1500-at. [link]
Többen voltak 1450 MHz fölött is 480-nal. -
füles_
őstag
válasz
Petykemano #27139 üzenetére
Szerintem meg Abu erre gondolt:
A multi monitor, DXVA, idle fogyasztás kapcsán tényleg sokan félrehúzták a szájukat. Valószínűleg ezen javítanak az 500-as szériában.Az a 10% amit te írsz még ennél is kevesebb. Az 1400 MHz a legdurvább modellre vonatkozik RX 580-ból, míg az 1266 MHz az referencia RX 480.
Memória fronton én inkább azt tartottam volna helyesnek, és sokan mások is, ha 9 Gbps RAM chipekkel áldották volna meg ezeket a kártyákat. Valljuk be bizonyos esetekben eléggé sávszélesség limitált volt a Polaris 10, és jól reagált a VRAM tuningra. A 9 Gbps RAM-okkal hozhattak volna pár százalékot a konyhára.
Amit tudunk, hogy megkapta a Ryzen AVFS rendszerét, és szerintem átültették LPC-re. Valamivel magasabb órajelek elérésére képes, és csökken az idle/multi monitor és talán a DXVA fogyasztás.
-
Petykemano
veterán
válasz
füles_ #27137 üzenetére
Nem tudom persze, csak tippelem, hogy úgy lehetez 3rd edition, hogy ez az AMD harmadik eresztése a GF 14LPPn nodeján. (1st: P10+P11, 2nd: Ryzen) Nyilván a GF sem tétlenkedik, hanem finomít, korrigál. A Polaris pipe cleaner volt. Eléggé azt a benyomást keltette, hogy túlbiztosították a jó kihozatal végett, amitől meg nem értek el magas frekvenciákat. Akkoriban még beszélték is, hogy hamar hozni kéne egy új steppinget a javuló hibaarányra, amiből kigyepálják a redundáns tranzisztorokat és akkor az lökhet egy kicsit az elérhető frekvencián meg javíthat a fogyasztáson.
Szerintem Abu pont ezekre gondol, hogy "kisírta" a közönség.A fogyasztási adatokat persze még várjuk meg, de az 1400/1266 = 1.1, vagyis 10%-os növekmény nem egy gigantikus olyan arány, amit egy generációváltáskor várni szoktunk - mégha az "átnevezés"/ újrahasznosítás része is az AMD történelmének. Így a nagy promózást - egyelőre - nem értem. A kis reszelgetést, kicsit jobb fogyasztást, kicsivel magasabb frekvenciát a 200-as és a 300-as szériánál is megcsinálták az "átnevezésekre", miközben promózták az új generácós chipeket (Hawaii és 260X, valamint Tonga és Fiji)
De mi lehetne még a háttérben? Új szuperfunkciókat nem rakhattak bele, meghát látszódnia kellene a teljesítményen. Ami még ezekután érdekes lehet az csak a fogyasztás - amit Abu is mondott. (És ezzel együtt a tuningpotenciál)
Lehet, hogy új 15nm-es finfet GDDR5 chipeket raktak rájuk, ezért a memória rendszer 40W helyett 20W-ot fogyaszt. -
füles_
őstag
Én kíváncsi vagyok, hogy mit tudtak kisajtolni a Polaris-ból, de már nem kell sokat várni.
Tuningpotenciál téren körülbelül mire számíthatunk? VCZ-n arról beszéltek, hogy a Red Devil GS out of the box 1.4 GHz-cel érkezik. Ez igaz lehet? WhyCry információinak jó nagy része beigazolódott az RX 500-as szériával kapcsolatban.
És arról mondhatsz valamit, hogy ezeket milyen nodeon gyártják? Én arra jutottam, hogy LPC-n. Viszont a GlobalFoundriesnek tudtommal nincs LPC nodeja, szóval a Samsungtól licencelhetik, vagy átmentek a Samsunghoz? Viszont az arabokkal meg van egy szerződésük...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #27135 üzenetére
Sehogy. Rá kell majd nézni a fogyasztásmérőre és ennyi. Ezekről nem lehet beszélni, de tényleg olyan dolgokban hoznak javítást az új lapkák, amelyekért egy csomó Radeon tulaj sír. Gyakorlatilag kisírták ezeket. Csak ugye ezek olyan dolgok, amelyekhez új lapkákat kell tervezni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
füles_ #27132 üzenetére
Lehet, hogy pár 480-as tulaj is lecseréli, mert pont olyan dolgok változtak, amelyekre sokan vártak. Az igazság az, hogy a TPU hazudott az eredeti címben. Azóta ezt át ís írták, mert nem átnevezés, csak ők ezt nem tudják, mivel nem hívják már meg őket a briefingekre. Gondolom valaki elmondta nekik, hogy ne bénázzanak ennyire. Ezért is más már a cikk címe.
-
Locutus
veterán
AMD RX500 series - Boring rebrands with higher clocks
Külön szánalmas, ahogy a gyári slideon a 380X meg 970-hez hasonlítják... -
törölt tag
válasz
TTomax #27129 üzenetére
Ha az Rx500-as szériára gondolsz akkor csak szólok hogy még nem adtak ki semmit. Ha majd kiadják és lesznek tesztek akkor meglátjuk hogy pontosan mi mennyit változott és ha pár hét/hónap múlva az árak is beállnak, akkor megtudjuk az új széria mennyivel lett jobb és mennyiben csak átnevezés.
Az átnevezés bajnok amúgyis az Nv marad: 8800GTS 512 = 9800GTX = 9800GTX+ = GTS250. -
törölt tag
válasz
#45185024 #27126 üzenetére
Psszt! Ezt itt tilos! Még vihart okozol a zöld homokozóban!
Amúgy meg kb így áll a helyzet: amikor nagyon el kell adni valamit, akkor megy az Nv marketing-úthenger és a csapból is ők folynak. Amikor meg kitolnak a saját ügyfeleikkel is (mint az említett Titan xp ügy, gtx970 memória stb), akkor megy a lapítás. Persze lehet ezeket pozitívumként is értékelni, mint láthatjuk, csak kell hozzá a zöld szemüveg.
-
TTomax
félisten
válasz
#45185024 #27126 üzenetére
9hónapig az volt a leggyorsabb vga,bár az amd problémája lenne annyi,hogy 9hónaponként adnak ki gyorsabb vgat,mi több a leggyorsabbat.9hónapja is tudtuk,hogy vágott gpu nem full fat,csak a laikusokat lepte meg ez a lépés,azt is tudtuk hogy a GDDR5X 12GHzre képes.A Ti megjelenése után világos volt Titant nem fog venni senki,és nem is árulták már elötte 4-6 héttel,ami elég korrekt.Amugy meséld már el,hogy bukott 300ezret az árából?Vagy most már majdnem ingyen is osztogatják?Nagyon izzadság szagu a "fogáskeresésed" ismét,és nem is igazán vagy képben.
-
törölt tag
válasz
Puma K #27124 üzenetére
Lehet hogy azért adták ki halkan mert az előző pár hónap alatt bukott vagy 300 ezret az árából és nem akartak feltünést?
Áh az én véleményem nem számít nézzük meg mit mond Jay Z akit egy hatalmas Amd kritikusként ismertük meg:
Another new NVIDIA TITAN XP??? PLEASE STOP IT! *RANT* -
-
-
-
törölt tag
Mória bányái megremegtek..
-Gyere Frodó valami közeleg Mordorból... valami nagy és zöld ...
VIDEÓ -
->Raizen<-
veterán
Tudnátok segíteni ? Creator update óta win10 en a tv - monitorom úgymond tv üzemmódba tölti be a játékok meg bench progik nagy részét 30 fps lock-al. gondolom 30 hz-en. Mit tehetnék ellene, hogy újból rendesen működjön a monitor?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #27108 üzenetére
Azért fényesebb az új verzió, mert háromszor több pontfényforrás van benne, mint az eredetiben. Az UE3-ban korlátozott volt a motornak a tudása, emiatt hiába akartak valamit dizájnolni a fejlesztők, el kellett fogadni, hogy technológiailag az UE3-nak megvannak a korlátjai, és emiatt van egy maximum fényforrásszám, aminél többet nem tudnak használni. Az új verzió már az UE4-gyel készült, aminek sokkal hatékonyabb a leképezője, így el tudnak helyezni benne lényegesen több pontfényforrást, vagyis megkapták a lehetőséget a dizájnnál, hogy olyanra tervezzék a játékot, amilyenre megálmodták eredetileg, csak 2011-ben technikailag kivitelezhetetlen volt.
Miért csináljanak különdizájnolt PC-s verziót. Alig lesz olyan ember PC-n, aki megveszi, mert ezen a piacon már kijátszotta, aki akarta. Örüljünk annak, hogy egyáltalán leportolták a remastert PC-re, mert azt is mondhatták volna, hogy elég az PS4-re és X1-re is.
Egyébként egyáltalán nem történt butítás. A motorváltással történtek változások a leképezőben. Több pontfényforrást lehet használni, tehát a dizájncsapatot most már a motor képességei nem korlátozzák annyira. Emellett persze újra kellett tervezni a textúrák egy részét, mert 4K-hoz igazították a PC-s verziót, aminél nem elég az a felbontás, amit eredetileg alkalmaztak. Annak a duplája kellett bizonyos textúrákra. De a lényeg az, hogy szám szerint mindenben növekedés történt. Semmiféle butításnak a jele nem látszódik. A korábbi hsz-ben le is írtam az első pár jelenetre. Az, hogy neked jobban tetszik az előző, egy szubjektív dolog. A fejlesztők ezzel nem tudnak mit kezdeni, ők egyszerűen beleraktak mindenből többet.
A legtöbb stúdió nem házon belül csinálja a textúrákat. A People Can Fly sem. Egyszerűen vannak erre szakosodott cégek, akiknél leadod, hogy mire van szükséges, és csinálnak jó pénzért neked textúrákat.Adrian Chmielarzzal sem lenne ez más. Azt látni kell, hogy az UE3-ról olyan UE4 verzióra váltottak, hogy a textúraformátum, amit használtak eddig, kompatibilis legyen. Ez gondolom egy nagyon fontos kritérium volt, mert nem akartak minden textúrát újracsináltatni, csak azokat, amelyeknél a nagyobb felbontásra a 4K felbontás miatt feltétlenül szükség volt. Így viszont persze én sem értem, hogy mi kerül ebben 50 dollárba, de a Gearbox egy kapzsi kiadó.
-
Vigilante
őstag
Csináltam az új Unigine benchmarknak külön topic-ot.
Amit itt érhettek el.
Legalább 1 helyen lennének az eredmények.
Nálam egyébként ennyit dobott:
-
Crytek
nagyúr
válasz
gainwardgs #27109 üzenetére
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #27108 üzenetére
Megnezve a video elso harmadat (!) a viz szine jobb az originalban, aztan valahogy hol az eredeti, hol a felujjitott "tetszett", bar egy eleve hanyadek sz@r-on ilyen keshegyre meno vitat folytatni
Az meg teljesen szubjektiv kinek mi tetszik, ha Abunak a zold viz tetszik a kek helyett (hullamzassal-habzassal), lelke rajta, remelem PH elkuldi majd nyaralni Zakynthos-ra, ott elmegy majd a roncs obol-be, uszik egyet ott is a vizben es egeszen biztos vagyok benne hogy a kek lesz utana a kedvenc vizszine. Nem feltetlen kellene meggyozni egymast arrol hogy kinek mi tetszik, egyeni ertekitelet jo dolog
A 9 a 10 bol meg legyen 8 a 10-bol csak mert(
, vagy inkabb 7, mert a hullo is velunk van), de inkabb fel (Abu, johetnek privatban Vega infok
, veled vagyunk
)
-
gainwardgs
veterán
ÚJ UNIGINE BENCHMARK [link]
GYŐZZÖN A JOBB, AMD/NVIDIA
-
huskydog17
addikt
Neked nagyon furcsa, egyfajta fordított látásmódod van.
Tudod az a gond, hogy ha 10 emberből legalább 9 azt mondja, hogy az eredeti kiadás egyértelműen szebb. Csak nézz rá a kommentekre, mindenki azt írja, hogy a régi szebb, mert így is van. (Bár lehet, hogy az arányt így is nagyon alul lőttem.)
Ha szerinted az új szebb, akkor hogy lehet, hogy 10-ből legalább 9, de inkább 10 ember a régit egyértelműen szebbnek titulálja? Mindenki vak csak te nem?Szerinted az eredeti verzióban világított a faszi ami rossz, de az, hogy az újban minden úgy világít, mint egy 100 wattos izzó, az jó.
Itt mindössze annyi történt, hogy a konzolos verzióknál elértek egy bizonyos szintet és nem akarták, hogy a PC szebb legyen, így utóbbit visszabutították. Gondolj csak bele, azt nem tehetik meg, hogy 50 dolcsiért kiadják a két új konzolra a játékot úgy, hogy a 6 évvel ezelőtti PC verzió szebb! Igaz, PC-n ez a game így is egy gigantikus nagy lehúzás és átverés, de a konzolosok most legalább kapnak 60 fps-t.
Amúgy nem tudom miért hozod itt fel a külső stúdiókat, amikor a két kiadást ugyanaz a stúdió készítette (People Can Fly). Annyi változás volt, hogy Adrian Chmielarz (kreatív igazgató volt az eredeti kiadásnál), aki PC centrikus, évekkel ezelőtt otthagyta azt a bandát, ez most meg is látszik. -
cyberkind
félisten
válasz
Bratilla95 #27101 üzenetére
Ha nem is fáj de ennek ilyen végeredménnyel pont úgy lett volna értelme mint a Bioshock-nál, akiknek megvan a régi azok megkapják ingyen, bőven megérte így, de ez a játék még féláron se érné meg, nekem megvan a régi de csak azért szereztem be mert az új miatt garantált volt, hogy leveszik, pedig az bőven jól néz ki.
-
Puma K
nagyúr
válasz
1. 50 dollár egy remastered játékért
2. A remastered játék amit most adtak ki 2017-ben konzolokra is látványosan csúnyább a korábbi csak PC-re kiadott 2011-gyes verzióhoz képest.Nézd végig a videót: [link]
"A textúrák jól láthatóan alapos butításon estek át, ezt végtelenül undorító, extrém mértékű bloom-mal próbálták meg "kompenzálni", amitől csak még rosszabb lett az egész." [link]
Mindemellett a látótávot is "ködösítéssel" csökkentették így részletszegényebb az egész úgy ahogy van.
Az új verzió a régihez képest egy igencsak gagyi kiadás lett.
-
TTomax
félisten
válasz
Leirtam,még egyszer nem fogom,ha nem érted arról nem tehetek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged