- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
6600GT AGP kiszabadítva. 939- es gép feltéve, a HD3850AGP van benne egyelőre. Bekapcs, felszálló sugárhajtás hang. 2920MHz van a biosban belőve és meleg van. 4400 Rpm- re pörgött a prociventi. XP nincs is most rajta, fel kell installálnom, a procit persze visszavettem 2000- re, minek menjen a setup alatt nagy órajelen, feszen.
Fullosra kidolgozott Win98 viszont fent van, avval már nem nagyon lesz dolgom. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86593 üzenetére
6 db 3,5"-os HDD (3 db WD Green 1 TB 5400RPM és 3 DB Samsung 2TB 7200RPM-es) volt egyszerre a rendszerbe bedobva plusszba adatrendezésre (1 db 256 GB-os Netac 930E nVME SSD az állandó meghajtóm 1 személyben), az idle fogyasztásom nem akart 90W alá csúszni sehogy sem... kikerültek a HDD-k, mindjárt leesett 65 W magasságára (ez a konfig van az aláíromban).
Hűtés: akkor megnyugodtam, nem akarodzott backplate cserés hűtővel bohóckodnom, ehhez ki kellene szednem a lapot a házból a ház zárt tálcaoldali kialakítása miatt.
-
válasz
jokeph #86592 üzenetére
8 HDD : nemtom mennyit kér, nem klasszikus 3.5" a sorozat. A drive sor részletes felállása - 2x2.5" SSD + 4x2.5" laptop HDD + 2x3.5" HDD. Így 6db kis fogyasztású, ebből a 6- ból pedig kettő mégkisebb, mivel SSD.
Címkéken feltüntetett Amper értékeket nem néztem, de le vannak fotózva a drivek, a gyári spec alapján majd összeadom mennyit zabál a kollekció.939- re fel kell menjen a Prism, mivel AM2 méretre is ok. 939- esemen most Phenom-II hőcsöves hűtő van, egyezik a méret az AM2/3/4- el.
-
válasz
Bile Demon #86588 üzenetére
Az FX egy általános használatú volt eddig. Film, zene, game, net. A le-feltöltő, media kiszolgáló, tároló, egy Athlon-II-X2 laptop, jó sok külső vinyóval(USB to SATA kábelekkel), melyeket külön ATX táp hajtott krafttal. Ezt a tápot+a laptopot megszüntettem, driveket átpakoltam a kisebbik RyZenbe - 1600AF. Eddig úgy nézem hogy ez még energiatakarékos módban is ellátja az összes eddigi feladatot, gamehez kell csak feltenni kiegyensúlyozottra.
Alapórajel van most biosban setelve, így természetesen a feszt is lejjebb offseteltem jóval, így is stabil még a def turbóval is(game).
Az eredmény tehát 1 gép, 600W táppal, ami mindíg megy(bár ha nem vagyok itthon lekapcsolom, de mivel már nem melózok, ritkán vagyok távol, itthonülő típus vagyok, néha ügyintézés, bevásárlás). NAS- t csak akkor indítom - 3 biztonsági mentéses vinyó, RAID nélkül - ha kell éppen, ugyanilyen státuszú lesz ezentúl az FX is.Fogyasztás : a jelenleg bejelentett áron nemigen izgat, a 243,5 KWh eddigi átlagommal pár ezer FT- ot emelkedik csak(gázt nem használok). Későbbi piaci növekedés által, esetleg jelentősebbé válhat. Pár hónap múlva majd látszik hogy az 1 gépre ugrás mennyit jelentett, túl sokat nem fog sztem, tippre 10-20KWh
, de az is valami. Az átszervezésre az is motivált, hogy eléggé szétszórt volt a rendszer már, így egyszerűbb, áttekinthetőbb, kezelhetőbb.
RyZen : gondolkodtam hogy a Xeon legyen-e, Intelből az van ami megfelelő teljesítményű - 8/16 core. De egyrészt az direkt hobbigépnek épült, másrészt a ház amibe került, kevés drive fér bele. Házcserés átépítést meg már nem volt kedvem mégegyet. A különleges Akyga ház pedig elképesztő, akár 9 drive is befér(a gyári spec kevesebb), még úgyis hogy ebből 2db 3.5"- os, szemre nem is gondoltam volna.
Általános felhasználáskor ha nézem a proci Voltokat/Wattokat sztem elég takarékos a R1600AF. A GTX régebbi, nagyobb TDP, de hát nagyrészt idleben megy 135/324 MHz, úgy lófütty a fogyasztása. De majd lemérem Wattmérővel mennyit eszik az egész gép, immár 8 drivevel.
Erősebb gamehoz meg bekapcsolhatom a R3800X- et vagy a hobbi Xeont, van választék -
jokeph
nagyúr
válasz
_Csordi_ #86586 üzenetére
Ez az !
A ram még így sincs szégyenben, hisz 900 körül teper.
Persze egy 1066-os KIT lenne a tuti (vagy egy 1200-as), ha a ram részt is ki akarnád maxolni.#86572Alpi. és #86587DarthSun: CPU OC lesz a kövi lépcső, csak kell vadásszak rá valami erősebb hűtőt előbb. Elsőre szerintem rápróbálom a Wraith Prism-et.
40 gép ?!? Akkor nekem nincs is semmi a garázsban.
#86588Bile Demon: igen-igen, a 7. gen meg még energiahatékonyabb kis terhelésen, több opció van a BIOS-okban is mint az előzőekhez, illetve az IGP is szintlépés a korábbi HD2000/3000/4000-hez képest.
Ryzen-ből az 1 CCX/CCD felépítésűeket favorizálom, fürgébbek és takarékosabbak picivel a 2 CCD-s megoldásokhoz képest (pl. R3 3300X, R5 5600X).
Ami itt sokat fogyaszt, az az I/O Die rész, a magok nagyon takaérkosak, és ha nem kellenek inaktívak is. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #86587 üzenetére
FX-volt a házi szervered alapja, ami non-stop ment NAS-ként és időnként még böngésztél/játszottál is rajta? Vagy valamit félreértek? Gondolom az előző fő gép kapta meg ezt a funkciót.
Kíváncsi lennék a Ryzenesrezsifogyasztáscsökkenésre napi kWh-ban.Egyébként szerintem akár a 2-3-4 gen. intelek is hatékonyabbak kis terhelésen. A Ryzen felépítése olyan, hogy sok "haszontalan" munkát végez (kommunikáció a chipletek között) Cserébe csúcsban gyorsabb a Ryzen. Profilozássl, undervolttal persze lehet javítani rajta.
-
válasz
jokeph #86567 üzenetére
Emeli a topic színvonalát
Opteron 180 legendás darab ! A hardvergyűjteményed is kezd kivételes nagyságú lenni.(#86568) FF23 : magas eredmény Ti4200- al.
(#86573) jokeph : adjál még neki, megy az 3GHz környékén is.
(#86574) Chris82 : érdemes, nem fontos elsőnek lenni, a részvétel a lényeg, a konfig képességeiből meg úgy is látjuk hova tegyük.
(#86579) _Csordi_ : üdvözlet a topicban, jó látni új érdeklődőt
(#86583) frescho : középretroval térek vissza, felszabadult a tesztpad. 939, bár ez Neked még nem retro, de majd elő kell vennem az Enterprise- t is, ezer éve vár kipróbálásra.
(#86586) _Csordi_ : nagyon megy
All : házi szerver ok, prímán megy, a helyén van, kisebb installlok kellenek még, de az fokozatosan, pihenésképpen is folytatható, már arról vagyok, napi használatra a legszükségesebb cuccok belőve. Kevésbé fűt, főleg így nyáron, mint az FX, annyi hogy nem lett azért olyan halk mint vártam, 5 venti, 8drive(ebből 6HDD), légáram alapból hallatszik, a GTX meg game terheléssel megpörög rendesen, de nem vészes, 3m- re van tőlem, ehhez BT bill+mouse- t üzemeltem be. Egy összefoglaló azért lesz még róla majd
Még XP alá kell majd átbootolnom, a driveket felismertetni, de nem sürgős.Így most hogy befejeztem a modernebb gépek átvariálását, XP moddolását, reworkjét, jöhet a ténylegesen retro armada újratesztje, átvizsgálása. Hosszú menetelés lesz, kb 40 gép várja, kérdés mennyi működik majd a sok állás után.
Elsőre akkor egy AGP 6600GT- t kell túrnom a 939- hez, azt sem tudom melyik halomban van a gép, amibe beépítettem -
_Csordi_
csendes tag
válasz
frescho #86583 üzenetére
Bár elég sok 8 bites gépem van, de szerintem maradjunk a x86 vonalon itt a topic keretein belül. Pillanatnyilag az LGA 775 -ös platformon élem ki magam a cpu tuning terén, mivel rengeteg 775-ös CPU van most a "piacon" gyakorlatilag fillérekért, így ideális CPU tuning platform. Nem kell aggódni, hogy mi van ha tönkremegy valami, azon sem kell aggódni, hogy rámenne az egész fizetésem.
Ma volt egy kis időm és egy Pentium 4 631-et szerettem volna 5ghz fölé tornázni. Ami végül sajnos nem jött össze, de 4993Mhz -en teljesen stabil volt a gép. Holnap még lehet futok ezzel a CPU-val egy újabb kört, de sajnos jó DDR3-as tuning lapom nincs LGA 775-ös CPU-khoz, így a mókának gátat szab, hogy DDR2 -es alaplapot kell használni és a DDR2-es 800Mhz-es ramjaim 1000Mhz -en már nem indulnak el.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Chris82 #86580 üzenetére
Hajrá !
Kérdés, mindenkihez is: Athlon II X2 B28 - ez miféle fajta ?
Ez és Ez alapján az utóbbival egyezőnek néz ki, de miért B28 ?Ástam egy nyommal lejebb a garázsban (mámeg'), és előkerült egy korábbi gépem alapja, ami egy Asus M4A79T Deluxe lap, ebben van a kérdéses CPU, 2 db 4 GB-os G.Skill rammal sikeresen beindult, egyelőre 9400GT löki a képet, meg a HDD-s XP SP 3-at csiszolgatom rajta (az SSD-t még az nForce lapoknak tartom).
Reméltem hogy a jó lap került elém, mert van egy másik is ami sajna dög. -
_Csordi_
csendes tag
Sziasztok,
Nem is tudtam, hogy van ilyen retro tuning téma itt. Teljesen véletlen találtam meg.A Hwbot -on szoktam kiélni ez irányú becsípődésem a régebbi processzorok iránt. Eddig fel sem merült benne, hogy idehaza ez valakit is érdekel. Most, hogy ezt már tudom, majd követem a témát és igyekszem néha hozzá is szólni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Chris82 #86576 üzenetére
Készült, persze, szerintem több is.
Pl. MSI K8N Neo 2 Platinum sanszosan tudja, meg a DFI LANPARTY UT nF3 ULTRA-D lap is tudhatja - bár FX55-ig van írva csak, de ki tudja.
Valaki csak meg tudja erősíteni a feltevésemet. -
Alpi.
addikt
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #86556 üzenetére
Eredmények gyártása nálam folyamatos, most épp a fellelt s939-es MSI K8N Neo 2 Platinumban vallatom az MSI GF4Ti 4200-at, első körben A64 3000+ és stock ramokkal, majd ramok cserélve a CL2-2-2-5-ös Corsair XMP KIT-re, jelenleg proci cserélve az Alpi.-tól kapott Opteron 180-ra (Dual-core, 2,4 GHZ).
X79: lehet, de csak lehet, hogy lesz egy végre normálisan működő lapom belőle.
Továbbá reményeim szerint érkezik egy spéci Radeon is (amíg nincs meg, nem írok róla többet).
T61-es laptop project: ez talán már péntekre megjön, nagyon piszkálja a fantáziám, hogy megy e benne az X9000...#86566Alpi.: ezúton is köszönet az Opteron 180-ért, hogy kitesztelhetem.
-
Ranagol_5
őstag
Zseni vagy, én meg egy gyökér. Látszik, hogy évek óta nem retrózom.
Elfelejtettem, hogy ott vannak a dippek. Kikapcsoltam és jumper free-re raktam, így manuális beállítással elindult végre 2,8-on. De érdekes, hogy ha nem a manuális beállítást választom, hanem a 2800Mhz-et, akkor fekete képernyő a jutalmam. -
válasz
KROK640 #86561 üzenetére
Ahogy említettem meg is hagyom így ahogy van, sok cucc van rajta, a legfontosabbakat átmásoltan az új kiszolgálóra, de mindent nem tudok(6TB lenne), pedig 8 drive került bele
, ha kell valami a régiről, csak bekapcsolom.
Brutál jó lett hardveresen, és már szoftveresen is alakul rendesen.Asszem Te is említetted az átlátszó effektek hiányát, megoldva, átlátszó ablakok Win10 alatt :
Persze így zavaros lehet de 1 kattintással állítható, ki-bekapcsolható ablakonként.
-
válasz
DarthSun #86557 üzenetére
Megvan a méretezés is : Gépház-Kijelző - itt állítható a megjelenítés méretaránya, 150%- ra tette, az nagy nekem, 100- on már ok, az ikonokat és az ablakméreteket együtt viszi. Ugyanitt a karakterméret is állítható csúszkával. Csak eddig nem volt erre szükségem, és nem tudtam hogy ide dugták el.
Alakulgat - sok pepeccsel jár a költözés -
Kedvencek megoldva. A Chrome-kedvencek-rendezésnél van az export eldugva. Export->másik gépen importálni a lementett filet, aztán kész.
Vagy : c:\Users\Felhasználó név\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\ : Bookmarks és Bookmarks.bak fileok kimentése és visszamásolás ugyanide a másik gépen.Már csak azt nemtom hogy a FHD kijelzőre csatlakozás után, miért tette nagyméretre az ikonokat és az ablakokat a W10
Felbontás : natív 1920x1080- ra van állítva, más tartalom megjelenítése ok. Ilyenem még nem volt. Kerestem mint a güzü a méret-állításokat, de egyelőre nem találtam.
XP alatt nem néztem még, de sztem ott jó lesz, meg ott van is menü a méretállításokra. Win10 alatt hová dugták, lehet hogy az orrom előtt van, de nem látom -
válasz
C4mp3r #86548 üzenetére
Jó erős eredmény a gép korához képest, de szoktam mondani hogy az E6600 már nem xarral dobálózik, főleg 3GHz- en, meg a kor csúcs videokártyáját is dícséri. Itt már csak későbbi géppel tudok fölémenni. Az XPEE#1- el, Xeon+HD6850, ezt pont 775/1366 pótlónak pakoltam össze, nagyjábol hozza is az elvártat, csak XP alatt nem megy a turbó, igy 2.6GHz egyelőre, de majd előbb-utóbb megoldom valahogy a 3.4GHz- et.
(#86549) Chris82 : A64X2 3800+, de ritka tuningos példány, 3GHz- en még feláll a Win, de már hibázik néha, 2.9GHz- en teljesen stabil, a kettő között lesz valahol a vége. A gép, bár itt még nem a nagyobb hűtő van rajta.
(#86550) jokeph : ezért jó ha van sok eredmény, kapásból egy halom összehasonlítást tudtál prezentálni.
(#86551) KROK640 : én nagyon bírom egyébként az FX8320- ast, még másolgatok egyeztetek róla anyagokat a Zenre, de így most általános felhasználási sebességre meg nem mondanám melyik megy éppen, persze látom, mert az oprendszer eltér, Win8.1/10. Mindegyik SSD+16GB rammal tapossa a biteket, mondjuk így nehéz is látni a különbséget, max erősebb gameval szembeötlő.
Köszi, majd felkutatom a kedvencek könyvtárat, aztán átmásolom manuálisan.
-
KROK640
nagyúr
Igen, szerintem mi egyre gondoltunk ezzel a processzorral kapcsolatban.
Jaja, nekem is Phenom 9500-asom volt, és eleinte nekem is két mag gyakorlatilag csak dísznek volt, kihasználatlanul ácsorgott. A haverok álla meg a padlón, hogy négy(! négy!)) magos CPU-m van, úristen hát azta, a jobbak jártak két magnál... Érdekes váltás volt egyébként a 4 alacsony mag órajelű magról, a 2 magas órajelű HT-s magra váltani (I3 4330), nagyon féltem a kevesebb magtól, de abszolút pozitív váltás volt.
Igen, a 4330-asom is érezhetően jobb volt már tavaly előtt mint a 3200-as G3258. jah, tuning megazért nem volt rajta egy idő múlva, mert 1 év alatt vagy kétszer lefagyott a gép, és rögtön a tuningra volt fogva, hogy biztos azért, és így vissza kellett állítani alapórajelre... Azóta is van élvi 2-3 fagyása, de már nem zavarja. Amúgy húztam volna feljebb is, de feszültséget ne adjak neki mert itt fog elégni proci... nem zavarta se az, hogy mennyi CPU-t tuningoltam az idők során, se az, hogy az előző Athlon X4-esét 620-ast évekig 800 extra MHZ-el használta, fel sem tűnt neki. De mai szemmel nézve a Pentium HG3258 (2C2T), nagyon kevés már.
Egyébként tervezek majd egy tesztet (de még pár részlet kidolgozásra szorul) ahol néhány játék és alkalmazás alatt akarok 2C vs 4C vs 6C (esetleg HT bele keverésével) fordulót.
Én is azt látom, hogy ma még nem élhetetlen a két szál, de a 2 szálat össze tudom hasonlítani bármikor a saját 12 szálammal, és a különbség nagyon durva.#86541 DarthSun : Akkor nem tudom. (Régen volt egy mappa a documents and settingsben, favorites/kedvencek, azt kellen megnézned. XP-ben meg win7-en még tuti volt ilyen)
-
jokeph
nagyúr
válasz
C4mp3r #86548 üzenetére
Hmmm, jó eredménynek tűnnek.
Kis kontraszt tőlem:
Q6600 2,4@3,0GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2001SE:
Q6600 2,4@3,0GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2003:
X3360 (2,83 GHZ def) +nVidia ref 392p 9800GTX 2001SE:
X3360 (2,83 GHZ def) +nVidia ref 392p 9800GTX 2003:
L5408 2,1@3,6 GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2001SE:
L5408 2,1@3,6 GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2003:
X3360 2,83@4,00 GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2001SE:
X3360 2,83@4,00 GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2003:
X5690 3,47@4,40 GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2001SE:
X5690 3,47@4,40 GHZ+nVidia ref 392p 9800GTX 2003:
R3 3330X+nVidia ref 392p 9800GTX 2001SE:
R3 3330X+nVidia ref 392p 9800GTX 2003:
Érdekes a 8800GTX/9800GTX erőviszonya a GPU-Z által kijelzett paraméterek alapján. -
-
válasz
DarthSun #86545 üzenetére
RivaTuner-ben kábé ennyi (beírod a 3 helyett az 5-öt, aztán beállítod):
Én mást nem is csináltam, mert elvileg 3DMark 2001SE-nél ez a lényeg. De például shadert is vissza lehet venni akár régebbi verziósra, rengeteg lehetőség van, lehet, nekem is át kéne nézni jobban, hátha találok még vmi hasznosat.
-
válasz
Fred23 #86544 üzenetére
Nem fontos két eredményt vezetni, mindenki olyat futtat amit szeretne, képmentés alapján amúgy sem detektálható.
Beírom simán a lod- ost.
Mondjuk én ha akarnék sem tudnék lod- ost, mert nem értek hozzá, néhány más beállítást tudtam amivel kissé gyorsul. De evvel azért nagy a különbség. Annyi, ha lod- ost is használunk, akkor meg kéne osztani a részletes leírását. Ez anno az Ákos féle versenyeken is követelmény volt, de én nem tettem bele, nem tudtam hogy ilyen is van.
De amúgy a nem lod- os eredményed is szép, vagyis az én szemszögemből szebb, mert a kép is szebb
Beírtam.Így akkor Alpi lod- os eredményét is beírom, ha úgy dönt, és tesz be ide egy képmentést róla.
Én is voltam úgy a PCIe- vel hogy jött egy magasabb eredmény, aztán utána már csak kicsivel alatta, hiába tudtam még tenni egy kicsit a procira, csak rosszabb lett. Ez egy ilyen szakma
-
válasz
DarthSun #86539 üzenetére
Itt egy lod nélküli, bár ennél tuti lehetne sokkal jobbat is csinálni, csak engem meg ez nem érdekel annyira:
Írtam szerintem az előző itteni rekordomhoz is, hogy lodoltam, de ha az itt nem ér, nyugodtan tedd be ezt helyette, noha ennél meg tuti lehet sokkal jobbat is csinálni lodolás nélkül is. Ezt csak kíváncsiságból toltam le gyorsba, mennyivel lesz kevesebb a majdnem 33k-nál. Esetleg lehetne két eredményt is vezetni, egy lodolósat, meg egy simát.
Szerk.:hogy látszódjon egy hozzászóláson belül a difi képen is, itt meg a lodolós:
6600 GT, tuning, 3DMark 2001 SE, rekord, tags./Állati idegesítő egyébként 32970-32992 közötti eredményeket kapni sokadjára is. Nem tudom megdönteni ezt a 32994-et sehogy se./
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #86530 üzenetére
Megvan az új gazdája, használja egészséggel
-
Alpi.
addikt
válasz
KROK640 #86537 üzenetére
" a sok gyenge szál talán most jobb valamivel mint 10 éve" - Talán ez írja le leginkább azt, amire én is gondoltam a "jól öregszik"-nél. Nyílván nem lesz erősebb, de emlékszem anno még XP-s korszakban egy C2Q-nál is előfordult olyan, hogy 2 mag szinte csak dísznek volt.
G3258 nagyon jó példa ! Mármint pont azzal van személyes tapasztalatom. Használtam egyet egy ideig. (4.6 környékén én is) Utána bekerült a gépbe egy 1150-es I3-as (3.5 Ghz környéke 2c4t) és a pofám leszakadt ! Nem tudom elmondani, mennyivel jobban, simábban futott minden 4 szállal ! És itt nem kell semmi extrára gondolni. Netezés, stb. Nem mondom, hogy élhetetlen volt a 2 szál, de gyomorbavágó volt utána a gyengébb 4. -
válasz
Fred23 #86538 üzenetére
Ok, végülis nekem mindegy nem annyira vérre menő küzdelem
De azért jó lenne ha itt lod nélküli menne, bár nem ellenőrizhető. Alpi írta hogy a lod nélkülit postolta itt, a lod- os meg még magasabb lett, az ment HWBot- ra.
Határidő nincs, próbálkozzál nyugodtan.OFF : A Chrome kedvenceket hogyan kell átvinni másik gépre ? Csak import van, exportot nem látok.
-
válasz
DarthSun #86535 üzenetére
Csinálhatunk olyan versenyt is, ahol nincs lodozás, csak akik vannak HWBOT-on is, azoknak szívás, ha emiatt duplán kell mérni, állítgatni. Alpi. eredménye is lodolós volt, vagy nem? Mintha említette volna, de nem vagyok benne biztos. Illetve azért is logikus számomra, hogy használta, mivel HWBOT-ra is feltöltötte, oda meg nem lenne logikus lodolás nélküli eredményt feltölteni.
Perpill nem tudom, mennyi lenne ilyen végig szépen kinézősen futtatva, de mérhetek majd úgy is. Ezressel kevesebb kábé.
Egyelőre próbálom elérni a 33k-t, csak sehogy se sikerül. De még próbálkoznék holnap is.Alpi.: Ennyire azért nem érdekel a dolog, talán majd idővel. Nem vagyok profi, csak érdekel a pontgyűjtés, de végtelen időt azért nem áldoznék a témára.
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #86523 üzenetére
Lehet úgyis fogalmazni
De konkrétan arra gondoltam, hogy a sok gyenge szál talán most jobb valamivel mint 10 éve... Win11 alatt egy fejlett feladatütemezővel szerintem annyira nem lehet rossz mint 10 éve.
DE! Ez nem jelenti azt, hogy jó proci lenne, vagy pénzt adnék érte, csak azt, hogy talán használhatóbb mint 10 éve. Az I3 9100 nem olyan rossz proci azért.
Öcsém Pentium G3258-asa alapórajelen (hiába húztam fel neki 4600-ra, visszatette 3200-re) ... na az ma már tragédia (főleg 4GB RAMmal). -
válasz
DarthSun #86532 üzenetére
Teljesen élethű eredmény ez is, csak talán sokaknak szokatlan így mérni. Én úgy vagyok vele, érdemes kihasználni a szabályok adta lehetőségeket.
3075 MHz-nél nem jutottam messzebbre, fölötte fagy, kilép...
Szeretném összehozni a kerek 33k-t, de lehet, le kell róla mondanom, pedig hajszálra vagyok tőle. 3 db 3075 MHz-es futtatás legjobbja:
-
Bepakoltam a meghajtókat, beindítottam az új kiszolgálót. Viszonylag problémamentes volt, de azért befigyelt 1-2 xopacs is. Költözgetek most szoftveresen, migrálgatom a programjaim, beállításaim. El lehet lenni egy ilyen horderejű módosítással egy darabig. Készítettem pár fotót, majd beoffolom
-
válasz
Fred23 #86526 üzenetére
Lényegében nem is értek hozzá. Alpi egy videóját láttam, de gondolom mindegyik teszthez más és más hack kell.
Valamint reálisabb ha rendes grafikával megy. Nem is gondoltam hogy Te is alkalmazod. Az már nem élethű eredmény. Én pld arra vagyok kíváncsi hogy valójában mit tud a konfig, ez a gyerekrajz szerű kép...én nem alkalmazom, tehát az eredményeimet úgy nézzétek hogy rendes grafikával futott. -
válasz
jokeph #86529 üzenetére
Alpi rekordja biztosan nincs veszélyben, a lap képességei nem változtak. Annyi, hogy eddig 3020 MHz felett be se töltött a rendszer, most meg mehetek még picivel tovább. Előbb nem bírta a 3DMark 2001SE-t 3100 MHz-en. De ennyin még tán lefuthat kis ügyeskedéssel, több viszont nem hinném.
-
fatpingvin
addikt
Tiszteletem a társaságnak!
Rég írtam mert nem nagyon van mit, most selejtezek, és ahelyett hogy az eladásával szívatom magam, inkább megkérdezem, hogy valaki szeretne-e kapni tőlem egy Gigabyte GA-EP45-DS3L deszkát, benne 2 GB-nyi DDR2 tuning rammal: asszem Kingston de rajtuk van valami OEM réz hűtő, nem szedtem le, már így kaptam anno. a kit 1066MHz default, időzítéseket nem tudom. Ezenkívül van benne még egy C2D E8500 proci is.
Szeretném előrevetíteni, a működése bizonytalan, szóval aki eljön érte az erre számítson. a ramok jók, másik deszkában teszteltem, ez a deszka van hogy elindul van hogy nem, nem jöttem rá minek a függvénye.
Szórakoztathatnám magam a buznyákért való eladásával, de most ennek a plusz stressze nem igazán hiányzik úgyhogy inkább itt dobom be a közösbe, aki kapja marha, váljék egészségére.
Ennek megfelelően ez a fórumszabálynak megfelelően nem egy hirdetés (burkoltan sem az, tényleg nem kérek érte egy baráti kézfogásnál többet) hanem egy felajánlás annak aki lát benne fantáziát.
szerk: fontos részlet lemaradt: Kispesten van helyileg, aki először itt van érte annak adom a kezébe, részletekért bátran lehet rámírni.
-
válasz
Fred23 #86526 üzenetére
Találtam egy FSB módosítására képes progit, ami ismeri a lapom PLL-jét. Egyelőre lefagyott a gép a módosítás után, túl merészet akartam. De felcsillant némi reménysugár. Túl messzire így se mehetek, de az eddigi maximális 3020 MHz-ből csinálhatok tán kicsivel többet az E8600-nak.
Betöltöm a rendszert 1200-as (4x300) FSB-vel, aztán a progival megyek tovább. Majd meglátjuk, mi lesz a vége, és mennyit profitálok belőle. -
válasz
DarthSun #86525 üzenetére
Pedig az nagyon nem árt. Nálam a bontott futtatások nem hoztak extra pontokat, szóval én meg azzal nem vacakoltam. Ha vártam volna minden részteszt után 4-5 percet, tán kaptam volna 25 extra pontot -erről lemondtam.
Sikerült az előbb megdöntenem az előző rekordom, de be se dobom róla a képmentést, minimális a javulás. Este, hűvösebb szobában talán meglesz az extra 150-200 pont.
-
válasz
hokuszpk #86511 üzenetére
Én most próbálgatom a szárnyaim más nyomdokán Z80 vonalon. Az arduinós IDE nem panaszkodott eddig, bár van pár warning
KROK640: A jól öregszik azt jelenti, hogy már nem híg, hanem kiszáradt és ezért kemény? Ez a szépen öregedett csak marketing, ár/érték arányban még mindig pocsék, mert a proci olcsó, de normális lap kellene alá amitől platform szinten nem olcsó.
Jobban kifejtve miért szar:
Annyira alacsony az IPC-je, hogy érzésre egy mai 2mag, 4 szálas Pentium is gyorsabb. Benchekben egy már jó pár éves i3 9100-cel van néha pariban párhuzamos feldolgozás esetén, de csak ha éppen nagyon fekszik az FX-nek a program. Azonban a legtöbb felhasználói program még mindig igényli az IPC-t. Ahol párhuzamos kihasználható a sok szál az viszonylag kevés és a fogyasztása nagyon elszáll az FX-nek: zabál, ami kimondottan kellemes ebben a hidegben. Meg nem venném, mert azonos pénzért van jobb, házon belül is pl. ott a legolcsóbb első gen Ryzen ami laposra tapossa.
-
Legalább 5 procival próbáltam már, és az E8600 nyert (E8400-as órajelen), mert sajna a lapon nem tudok extra feszt adni a procinak, így meg egy 800-as FSB-s procit nem tudok az egekbe húzni. Gondolom, néhányan fesz moddolták a lapukat.
Szóval a VGA-val tudok csak trükközni még, de ott is csak egy kicsit. -
Alpi.
addikt
válasz
Fred23 #86518 üzenetére
Jaja, a többiek is így tolták a listán.
Azaz, ki ahogy tudta, úgy tweakelgette.
Azokba a lapokba kisebb fsb-s típusokat szoktak rakni, nem ? Nincs valami 5000-es, 7000-es Pentiumod vagy esetleg egy 65nm-es Core 2 ? Még tán az is jobb lenne a magasabb, elérhető órajel miatt. -
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #86497 üzenetére
Ahogy Alpi és én kifejettük az előző postban, a megváltozott körülmények miatt lehet, hogy jól öregszik, és most 10 évesen használhatóbb mint anno új korában.
A legnagyobbja szerintem ott volt, hogy egy modul 1,6 magnak felet meg de az AMD kettőnek reklámozta. Ha elengedték volna ezt a mindenáron történt úúúú de sok mag van a prociban nézd! hozzáállást és kezelték volna modulonként a CPU-t, akkor egy azonos kategóriás HT-s Intelt rommá vert volt, hiszen azért 1 modul két napja hatékonyabb lehetett, mint 1 mag HTel.
Egyébként emlékszem, hogy az FX4xxx-es széria nekem azért volt anno láthatatlan, mert rendkívül rossz vétel volt, konkrétan az, amiért nem érdemes pénzt adni (mint a Celeronok esetleg Pentiumok).
FX6000-es széria a középszar megoldás volt, egy Phenom X6-ot semmiképp sem szabadott lecserélni rá, de még egy magasabb órajelű Phenom X4-et sem. Hiába voltak impozánsan magas órajelek az FX-ben harmatgyengék voltak IPCben.
FX8000-asek meg, ahogy írtad is, lehűteni nehéz őket, cserébe drágák. Külön szégyen volt, hogy a 2 évvel korábbi I5-el alig tudta tartani a játékokban a lépést. -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #86507 üzenetére
Jaja, emlékszem ! Az egy nagyon jó kis proci ! Nem sok hasonló 500-ast láttam. A legtöbb el sem éri a 4 Ghz-et ez meg könnyedén ment ott. 2800-3000 Nb-t szinte mindegyik megy.
Szerintem a Tied is tudja, simán. Úgy rémlik, hogy az minden tekintetben nagyon redben volt csak tán nem volt feloldható magja vagy hogy vót'. 3 magos ligába (Hwbotra) keresgéltem azt hiszem így nekem nem volt érdekes, de kár lett volna visszadobni a tóba ha már horogra akadt.FF23 : Hűtésre majd én is ránézek még, hátha... De nem hinném, hogy meg tudom táltosítani.
Már így is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
Lett egy jó kis Agp-s 6600 GT-m, jól szórakoztam vele és így végre kicsit megmozgattam ezt az Asrock lapot is, amit már 1000 éve kerülgetek.
-
Nem csalós az, szabályok megengedik.
Én is használtam. Este próbálok majd picit még javítani, de max egy hajszállal van a karimban több. Talán extra hűtés segíthet majd kicsit; ilyen 50-150 extra pontra számítok csak, messze leszek az első helyedtől.
Sajna az E8600-at nem tudom rendesen meghajtani a lapomban, egy E8400-as szintjén tud csak futkosni benne, azt meg veri a csúcsra járatott Phenom II X2 555. -
KROK640
nagyúr
Igen, igen, így van, ahogy írod.
És tovább fog tolódni az inkább sok gyenge mag irányába, lásd az Intel 12th gen-t, vagy amit későbbre terveznek, amikor már akár három féle magcsoport is lehet majd egy CPU-n belül.
Ami azt illeti én 2021-ig 2C4T-vel is elvoltam, de 4C4T mindenre is elég volt, 4C8T -re pedig anno 2-4th gen között úgy néztem, hogy ezt egyáltalán minek, mikor úgysem használja ki semmi? Persze kellett, hogy az I5 normális CPU legyen (ezért kellet ta 4 szál) és kellett valami ami az I7-et feljebb pozicionálja ezért lett abban HT, vagyis 4C8T, de azokban az időkben ez nem volt átlag otthoni körülmények között kihasználva.
A Bulldozer azért volt kezdetben nagy bukás, mert sok fölösleges magja volt, ugyanakkor a magok gyengék voltak, így a legtöbb szoftver végezetül kevés gyenge magot használt belőle. -
FF23
senior tag
Nekem is ilyen MSI van, de Inno hűtéssel, ennél a ramok megállnak 580-on. Szerintem ez jobb a gpu-nak, viszont az eredeti thermál paddal a ramokat is hűti. Megvan még a gyári fém alja (a venti meg a színes burkolat hiányzik róla) lehet, hogy próbából visszadobom valami nagy ventivel megtámogatva.
-
Ez igen! Ha picivel még tudod növelni, Tiéd az első hely, mert nekem sehogy se ment tovább; próbáltam magasabb GPU és VRAM órajelekkel is, de valamiért a pontom nem nőtt tőlük. Viszont Nálad még bőven kijátszatlan az az órajel tartomány, ahol még nőnek a pontok; ha szerencsés darab a 6600 GT-d, akár még 33k fölé is mehetsz.
-
hokuszpk
nagyúr
-
Kikapcsoltam a rendszert teljesen, csak a router maradt. Egy ideig mobil. Pakolom a driveokat a készülő serverbe. Utána belövés. Kemény menet lesz.
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #86507 üzenetére
Beszívott !
De már most félek a holnap reggeltől...
Elég vicces, de ez a lap a nagyon kotla ramokról nevezetes.Háttööö Ez pont nem a rossz végét mutatja. Az a baj, hogy nincsenek feszek. Ramnál is csak annyi van, hogy normal, high, very high.... De !!! Eszi a Ballistix -eket, ami sose megy könnyen és megy 1T-n !!! Ezt kb. sose láttam semmilyen lapba.
Elég komolyka !
Ez az 555-ös nem akármilyen darab ! Hihetetlen szép szilícium darabka !
A világ egyik legjobbja !
Ezt rakd be inkább ! Ez is 2. hely, de mégis mennyivel jobban néz ki !
NA megyek aludni baszki.... Holnap lesz sírás... -
Alpi.
addikt
Csak nem bírtam ki, hogy egy kicsit meg ne uszítsam !
[A kis Agp-s konfig !]
-
válasz
Bile Demon #86502 üzenetére
Szép EVGA ! Az analóg kimenet is hasznos retrózáskor. A 384bit is növeli a nyers izomerőt
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #86496 üzenetére
Köszi! Még nem tettem le az igazi 100k-ról. Csak finomhangolni kell valahogy, mert a 4.5GHz kevés, 4,6már sok:
A 980Ti a héten érkezett. Ilyen: [link]
Rajta van az SC felirat, és a backplaten a cikkszám szerint is SC+-os. A sima BIOS volt rajta (tévedés kizárva, mert benne van a product number). Viszont a rávaló SC BIOS-al crashelt. -13MHz-vel már jónak tűnik. (Crysis 3, Valley, Heaven, Superposition.) Úgyhogy csináltam egyedi BIOS-t -25MHz boost tábla ofszettel, ami még mindig 75MHz-vel több, mint a sima.
Így max. 1260-1270MHz-re boostol 1,068V. Korabeli review-k szerint 1450-1500MHz-t tudtak.
Teljesítménye az így is brutális, ahogy van. kb. a GTX 1080 80%-át tudja, fele áron. Nagyon kell figyelni, hogy észrevegyem a különbséget. 250W a TDP-je, ami 275W-ig kitolható.Jó, hogy még van analóg kimenete a 21" Trinitronhoz és HDMI 2.0 a 4k OLED-hez.
XP-Win10 mindent lefed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Core I5-8600K
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest