- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bile Demon #86588 üzenetére
Az FX egy általános használatú volt eddig. Film, zene, game, net. A le-feltöltő, media kiszolgáló, tároló, egy Athlon-II-X2 laptop, jó sok külső vinyóval(USB to SATA kábelekkel), melyeket külön ATX táp hajtott krafttal. Ezt a tápot+a laptopot megszüntettem, driveket átpakoltam a kisebbik RyZenbe - 1600AF. Eddig úgy nézem hogy ez még energiatakarékos módban is ellátja az összes eddigi feladatot, gamehez kell csak feltenni kiegyensúlyozottra.
Alapórajel van most biosban setelve, így természetesen a feszt is lejjebb offseteltem jóval, így is stabil még a def turbóval is(game).
Az eredmény tehát 1 gép, 600W táppal, ami mindíg megy(bár ha nem vagyok itthon lekapcsolom, de mivel már nem melózok, ritkán vagyok távol, itthonülő típus vagyok, néha ügyintézés, bevásárlás). NAS- t csak akkor indítom - 3 biztonsági mentéses vinyó, RAID nélkül - ha kell éppen, ugyanilyen státuszú lesz ezentúl az FX is.Fogyasztás : a jelenleg bejelentett áron nemigen izgat, a 243,5 KWh eddigi átlagommal pár ezer FT- ot emelkedik csak(gázt nem használok). Későbbi piaci növekedés által, esetleg jelentősebbé válhat. Pár hónap múlva majd látszik hogy az 1 gépre ugrás mennyit jelentett, túl sokat nem fog sztem, tippre 10-20KWh
, de az is valami. Az átszervezésre az is motivált, hogy eléggé szétszórt volt a rendszer már, így egyszerűbb, áttekinthetőbb, kezelhetőbb.
RyZen : gondolkodtam hogy a Xeon legyen-e, Intelből az van ami megfelelő teljesítményű - 8/16 core. De egyrészt az direkt hobbigépnek épült, másrészt a ház amibe került, kevés drive fér bele. Házcserés átépítést meg már nem volt kedvem mégegyet. A különleges Akyga ház pedig elképesztő, akár 9 drive is befér(a gyári spec kevesebb), még úgyis hogy ebből 2db 3.5"- os, szemre nem is gondoltam volna.
Általános felhasználáskor ha nézem a proci Voltokat/Wattokat sztem elég takarékos a R1600AF. A GTX régebbi, nagyobb TDP, de hát nagyrészt idleben megy 135/324 MHz, úgy lófütty a fogyasztása. De majd lemérem Wattmérővel mennyit eszik az egész gép, immár 8 drivevel.
Erősebb gamehoz meg bekapcsolhatom a R3800X- et vagy a hobbi Xeont, van választék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest