Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
válasz
Turulbir
üzenetére
Legutóbb ami ilyen nálam járt az egy Lenovo volt: 6c/6t Ryzen, IPS kijelző, M.2 SSD, 4GB integrált+4GB, már a biosban is fagyott. Belül por, a venti totál eltömődve. Hiányzott a négy gumilába, hogy még asztalon se nagyon szellőzhessen. és igen a gyerek az ágyban a pokrócon is nyúzta.
Takarítás és pasztázás után időlegesen jobb lett, de valami degradálódott már a hőtől és fagyogatott. Ment az apróra hibásnak, alkatrésznek. -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Olyan verziókat telepítek, amiben ezek már eleve nincsenek benne. A napi gépen még Win10 ent. ltsc van, de notin és félretrón kipróbáltam a win11 IoT ent. ltsc-t. Nincs áruház meg appok, töröltem a defenderes dolgokat, feltettem az openshell-t meg a gadgetteket és kész. Még 3.gen notin is gyors és használható.
-
FF23
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Raptor raid-ot (még a régi 3,5"-os ADFD) már nem emlékszem, hogy XP-vel vagy Vistával próbáltam ki, de nem hozott érdemi gyorsulást és vissza is álltam egyre, nem ért annyit a dupla kerepelés. SSD-t meg csak Vistától kezdtem használni és az első boot-nál megvolt az AHA-érzés.
SSD XP-vel meg egy csík és asztalon vagyok, ilyet HDD nem nagyon tud. -
FF23
senior tag
válasz
cbmfan
üzenetére
A rendszeren nem gyorsít észrevehetően, inkább nagyobb fájlok mozgatásánál lehet hasznos.
Hajdanán egyszer kipróbáltam valamelyik s775-ös konfogon két WD Raptorral. A 128KB-os strip méretnél sok kis rendszerfájl úgyis csak az egyiken lesz rajta, ha kisebbet állítasz be , akkor meg sok prociidőt vesz el. Legalábbis így magyarázták a szakik. Egy SSD-vel jobban jársz. -
FF23
senior tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Eszközöm sincs hozzá, szóval a forrasztás nálam nem opció.
-
FF23
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Csomagold ki és próbáld az eszközkezelőből telepíteni.
Kell még a directx, meg a .NET Framework 2.0 -
FF23
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
FF23
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Realtek AC97 audio driver
A gpu-ra az aida sem mond többet, hogy mi az? -
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
A 848P állítólag átnevezett 845E csak hivatalos lett vele a 800MHz FSB. Mivel a 848 is húzható, a 845-ben is lehet 200+ FSB.
Az E7205-ben nem próbáltál 800FSB-s procit? Ha esetleg elindulna 133MHz-en, akkor fel lehetne tenni 200-ra és kiderülne tudja-e.
-
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
Ebből nem úgy tűnik, hogy annyira rossz lenne, léggel is 170fsb fölé mondják azzal a procival. Az is lehet, hogy alapból kevesebb feszt ad, vagy valami kicsit fáradtabb VRM-nél és jobban ejti a feszt, mint a másik, ezért ennél emelni kell.
-
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
A lap típusa?
Ramból esetleg próbáld meg egyoldalassal meg single channel módban és akkor kiderülhet, hogy a DCH korlátozza-e be.
Adhatsz plusz feszt az agp-nek is. Biosban le szoktam tiltani amire nincs szükség: floppy, soros-párhuzamos portok, 1394... -
FF23
senior tag
Köszönöm
-
FF23
senior tag
Kérdésem: S3 Savage4 16MB-tal XP alatt lefut pl. a 3dm99? Elég hozzá a 16MB?
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
w10-11: disable shortcut text
Egyszerűbb, ha letöltöd legközelebbre. Megnéztem, nincs benne semmi ártó csak a két .reg fájl(disable, restore). A meglévőket nem törli csak amit ezután létrehozol.
Ettől az új jobb klikkestől is hülyét kaptam:
Windows11 régi jobb klikkes menü visszaállítása -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Egyszerűbb már a routernél megelőzni(csökkenteni) a bajt. Régebben openwrt-vel oldottam meg, most asus router van Merlin firmware-rel. Tehetsz rá tűzfalat(Skynet) blokkolókat(Pi-Hole, Diversion, Adgard...) tetszőleges blokklistákkal, pl.: [link] [link]
Persze a jpeg.exére kattintástól ez sem óv meg, de ad egy alapvédelmet az összes eszközre, ami ezen lóg (lan+wifi)
-
FF23
senior tag
Jaja, az egy Abit IS7

Ez a P4C800:
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Én sem állok neki egyenként kitesztelni az összes timingot. Egy 3200MHz-es Nanya chipes XMP-jét állítottam be egyenként a biosban. Igaz, hogy azt c-die-nak írta, de a lényeg, hogy jó lett.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
21.3" Samsungból volt ilyenem. Talán a legnagyobb nem wide monitor.
Más
DDR4 2400MHz cl15 Nanya a-die(ha igaz) simán megy 3200MHz cl16 1,200V-on. Nem világcsúcs, de nem rossz.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Régebben olvastam itt a vga sütős topikban, hogy pár órától akár több hónapig is megjavulhat tőle és van, hogy többször is eljátszható. Mivel ezeket a retró vgá-k keveset vannak valós használatban, ezért a jobban sikerülteknél talán sosem derül ki.
envagyok -de ha működik, akkor minek szedné szét? A por nagy részét lefújja levegővel és kész.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Biztos nem mindegyik javított, de ez a nagyon tiszta gpu és környéke elég gyanús.
Akik ilyen mennyiségben árulnak retró dolgokat azok általában kinti lerakóból, gyűjtőkből hozzák nagy mennyiségben. Nekem is ajánlották, hogy van ilyen lehetőség pl. válassz 10 notit darabja 5k, majd kiderül, hogy jól jártál-e. -
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Az referencia VGA és hűtés asus matricával. Amíg nincs tele porral addig jó szokott lenni, olyan 7x°C körül megáll.
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Frissítettem, a legújabb 2.17 is megy
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Értem. Igazából a saját nlite XP-vel semmi gond, évek óta használom. Különösebb buhera nincs benne, 2014-ig tartalmazza a hivatalos frissítéseket, nlite-tal csak a beállításokat lőttem be és a sorszámot.
A probléma az nforce driverrel van, pl. fagy a cpu-z-től meg ilyesmi. -
FF23
senior tag
-
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
SetFSB-vel sem megy tovább win-ben?
-
FF23
senior tag
válasz
Fred23
üzenetére
Az E8600 a kétmagosok csúcsa a 45nm-esek között is, nem nagyon lehet befogni. Az adatok szerint nem csak annyi a különbség, hogy az L2 6MB és a többinél letiltogatva 3 meg 2MB-ra, hanem más a mag:
E8x00:
- Process Size:45 nm
- Transistors:410 million
- Die Size:107 mm²E7x00, E6x00, E5x00:
- Process Size:45 nm
- Transistors:228 million
- Die Size:82 mm² -
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
A baleset javítva. Talán még a Zalman matricát átteszem, ha lejön egyben.
-
FF23
senior tag
válasz
czundermák
üzenetére
Természetesen ez is konnektorból van mérve 80+-os táppal. Van s939 X2-es eredmény 3GHz-en, csak még nem írtam be táblázatba.
Igen, az összteljesítmény egál közeli, de az X2 legalább háromszor többe volt, mint pl. ez a D925. Én X2-nél 120-140 ezerre emlékszem 2005-ben, ami több volt mint a nettó havi átlagkereset. Csak, hogy legyen mihez viszonyítani, mintha ma 300 ezer felett vennél procit. -
FF23
senior tag
Ennél maradt a Pentium D925. Szerintem a C2D-ig nem volt ez olyan rossz ár-érték arányban.
Lemértem mennyire, hogy mennyire volt kazán, az A64 X2-t sajnos elfelejtettem. A konfig a képen látható + 2,5" HDD, 2ddb 12cm-es venti.
Alapon:
- idle: 104W
- aida stressz cpu: 143W
- 3dmark03: 167W a legtöbb amit láttam.
4800MHz:
- idle: 127W
- aida stressz cpu: 215W
- 3dmark03: 225W a legtöbb amit láttam.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Úgy tudtam, hogy ugyanaz, de mindegy is, asus P45-ben megy valahogy. Annyival másabb azért,, hogy csak a 200-as strap-ot szereti.
-
FF23
senior tag
Majdnem felhagytam ezzel a D 925-tel. Giga P45-ben gondoltam tesztelni, erre végtelen újraindulásba kezdett. Betettem egy egy másik D925-öt ami hol indult, hol nem, win töltésekor bsod. A honlapon ez az egyetlen stepping amit elvileg nem támogat az alaplap. Azért felismerte, a 3GHz-et eltalálta, de a feszt 1,056-ra lőtte be. Ez azért fura, mert az összes 775-ös procinak ugyanaz a vid-konfigurációja.
Mindegy, asusban megyeget:
-
FF23
senior tag
Még mindig nehezen ismerem ki az AMD lelkét. Majdnem eladtam úgy ahogy van, hogy mekkora antituning sz@r

Ezzel itt az a baj, hogy ha felteszem 10,5-ös szorzóra, akkor visszaveszi a ramot 272MHz-re. Gondolom feles szorzónál valami így adja ki:
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Megy az poti nélkül is, már linkeltem neked csak nem figyeltél
[link] -
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nem tudnád elindítani a gépet, mert nem sok DDR1 tud alapból 2,5V-on 266(eff. 532)MHz-et. A szabvány 400MHz-et veszik alapul, ezért van a gyári 3:2-es visszaosztás, vagy másik megoldás a 200fsb-n indulás.
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ez 3.30-as és a modoltak közt is utolsó amit találtam és előttem már valaki sikeresen kipróbálta.
Nem tudom hova. Nem nagyon használtam és megszűntek-elvesztek a regisztrációim. -
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Linket már nem tudok hozzá, de van két mod biosom ASRock 775i65G R2.0-höz(én az 1-t használtam):
1.
--updated existing microcode + added xeon/45nm microcode
-FSB:RAM ratio for 1066 FSB CPUs is 1:1 (default is 3:2, is reverted by manually setting CAS Latency)
2.
-updated existing microcode + added xeon/45nm microcode
-FSB:RAM ratio for 1066 FSB CPUs is 5:4 (default is 3:2, is reverted by manually setting CAS Latency) -
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Bal fent a Vmod, jobb lent az FSB:
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Melyik rev? R2.0, R3.0? A 45nm-es procikhoz mod bios kell. A feszemelést meg tudod oldani pin moddal is. Előbb egy rendes 775-ös lapban kiteszteled, hogy a kívánt órajelhez mennyi kell és utána megcsinálod pin moddal. Egy másik hasonló Asrockban így csináltam meg a 4.0GHz-et:
-
FF23
senior tag
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Miért nem teszel bele 2,5"-es HDD-SSD-t, ha kevés hely van?
-
FF23
senior tag
Bénázás.
Majdnem kukáztam az IC7-Max3-at. A minap összedobtam egy kis tesztelgetésre, próba, ment minden rendesen azután kikapcs + kábelrendezgetés, majd holnap megcsinálom. Másnap indítom, power LED világít, de meg sem mozdul. Próbálgatás csere táp, ram, minden, de semmi eredmény. Szétkaptam átnézni, semmi látható.Tegnap elővettem, hogy még utoljára átvizsgáljam. Már vagy öt perce kukkolom amikor feltűnt a cmos három tüskéje...Üresen. Ez azért volt fura mert nem volt reset és amúgy is az elemet szoktam kivenni. Tettem rá jumpert, gyors szerelés és indul pörög világít minden rendben.
Megoldás:
Szétszedéskor jöttem rá. Amikor valamiért lehúztam a sata kábelt, akkor hozzáfogtam a cmos jumpert is és nem vettem észre. Ott vannak egymás mellett:
-
FF23
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robotporszívók
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Wise (ex-TransferWise)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest