- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Pont ugyanezért mondtam az előző postomban említett Zoltánnak is (szintén brand gépet cseréltünk nála) hogy itt az ideje cserélni. A VGA-t több okból sem tudtuk erősebbre cserélni, a 8GB DDR2-vel is elértük a plafont, és bármi megkotlik benne 16-17éves alkatrészre lehet cserélni). Csináltunk egy rendes normális asztali épített gépet, aminek az a pikantériája, hogy egy 2000-es évek beli házban van az egész, így egy igazi sleeper lett a Ryzen 3300X, 16GB DDR4 RAM, RX 470 4GB, 512GB SSD, 1TB HDD kobó, mert a házra ránézve egy sokkal régebbi vársz

-
KROK640
nagyúr
Igen, anno mikor a Win 7-et a végefelé használtam én is egye többször ütköztem ebbe a problémába
Igazán idegesítő.
Egyébként Zoltán cimborámnak tavaly hasonló okokból lett cserélve a Q8400, 8GB DDR2 RAM, HD8490 1GB, 1TB HDD -es gépe. Az érdekes játékok addig frissültek még kinőtték a konfigot, aztán már netezni sem nagyon lehett rajta. Lehetett volna rá tüsszenteni egy 10-et, de csak 1TB HDD volt benne, arra meg azért na ... érett már neki egy új gép. Lett Ryzen 3300X, 16GB DDR4 RAM, RX 470 4GB, 512GB SSD, 1TB HDD a régi gépből, jó ideig el lesz vele. -
Hát igen, nekem is eltartott egy darabig. Debiannal beborultam az agyamba, de aztán a MINT már ment fokozatosan, a gyakorlat erősödésével egyre gyorsabban.
Ez is olyan hogy visszatekintve már egyszerű, csak kezdéskor látszik nehéznek, de tény hogy rá kell szánni az időt.Brand gépekkel sok a gond Linux alatt, az épített vasak, rendes alkatrészekkel kevésbé problémásak.
-
brabbitz
senior tag
Valahogy én is így látom, haverokkal beszélve erről visszatartottak hogy maradjak FX-en, vagy a tipikus "öreg sz*r az egész, minek foglalkozok vele". Nehéz megértetni velük hogy nem egy mainstream flagship gépet akarok összeállítani hanem olcsón, használtan DDR3-ból a lehető legjobbat, amit lehet tuningolni is. És itt főképp az olcsóságon van a hangsúly.
Táp, RAM, hűtő ezek tuninghoz vannak, kizárólag az alapot kéne kifogni.X4 845-ben az a vicces hogy Excavator, ami érezhetően jobb mint a Piledriver, szerintem azzal már nem békéltél volna meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brabbitz
senior tag
Egyébként mostanság én is gondolkodtam hogy átváltok SB-re, (2700K lenne a cél), de nem tudom hogy megérné-e, főleg attól félek hogy a programok - ugyan hiába veri agyon IPC-ben az FX-et, többmagban nem lesz megérezhető a váltás.
FM2vel nekem picit rossz tapasztalatom volt, Athlon X4 750K-m volt, na az gyári hűtővel is alig melegedett cserébe irgalmatlan lassú is volt. Mondjuk az Trinity-Piledriver volt, és non-IGP. Nekem az FX tempója elfogadható, de mellé téve az az Athlon érezhetően lassú volt még Windows 10-el is, Linux-al lehet más lett volna a tapasztalatom. de van olyan érzésem hogy nekem annak az ereje nem lenne elég. -
brabbitz
senior tag
Én is jelenleg FX-et használok (most is ezen írok). Ahogy látom nagyobb igény van rá mint a FM2/+ társára, és ahogy írtad, a DDR3 miatt pont olcsóbb. Egyébként napi használatra - ha eltekintünk a fogyasztástól - bőven elegendő, persze ingerküszöb függő. Nem játszok komolyabban rajta, egy RX580 van mellette, de nem éget annyira az hogy gyenge az IPC, mert a programok nagy része amit használok pont egyensúlyozza ezt a problémát a több maggal.
Mondjuk én nem retrózok, szóval én véleményem itt lehet pont annyira nem számít.
-
Lehet hogy csalós, mert egészen a retrótól számoltam az összesítést. De amikor ezt megláttam, már tudtam hogy szimpi lesz :
Intellel 99446 lett.
Még 800- as RAMok, akkor az 1066- osak a tesóm gépében voltak, de azóta már kapott RyZent ajándékba, a Geil- ek az asztalomon, majd kicserélem. -
Akkor zsír. Colstokkal a képről nemtom lemérni, de biztosan stimmel ha mondod.
Az LCPower esetében nem futottam bele (még), de ha van gond, arra tuti az AI is robbantaná az atomerőmű tápját is.
Mondjuk a P5Q (775) lapot, ami amúgy nagyon jó, de nem is akarnám beépíteni házba, mert a kb kortárs Phenom-II-X2 xarrá verte a saját retró/középretró tesztjeim alapján, úgyhogy utóbbi került házba/végleges konfigba. -
Őrület ha így van, minek is kéne változtatni, ha minden is kompatibilis, csak kihagyni a retró 775 pozíciót, és emiatt új sablont készíteni, meg a gyártósort is újrakalibrálni. Nekem csak 155 a szerény IQ- m, de ilyen ostoba moddolás kb még a csimpánz fejében sem fordulna meg.
-
Frankó képmentés, de ez még semmit nem bizonyít hogy pld YT FHD mellett milyen is a képkockasebesség. YT alatt a részletek kiírása képmentéssel lehet igazolni, hogy viszi-e, ill hogy volt-e, és mennyi az eldobott képkocka, 100 alatt már elég jó egy félretró konfiggal, felette már nemigen használható modern célokra. Retróra természetesen fullosan jó.
-
Pista0001
addikt
A maga idején szimpatikus volt már az FM1 (majd az FM2) is, de akkor még volt "rendes" gépem (i5-760, HD5770, majd HD7870). Aztán az Intel NUC elcsavarta a fejem, mire kijött a Kaveri, ezt használtam napira. Kabinim lett aztán valamikor 2016. körül, de (így utólag) sajnos bga-s, nem AM1. Ez is klassz cucc, pár éve adta meg magát, addig letölteni, filmezni, netezni tökéletesen alkalmas volt. Ez a másik, amire amúgy még pályázok, egy jó kis AM1 lap, "nagy" Athlon procival, de sajnos ez is ritka.
-
Pista0001
addikt
Ah, akkor A10 kell? A8-ban nem R7 van? Oland -os kártyám van, Sapphire R7 250 2G ddr3 (a jobbik, mert több rajta a vram.
) -
A másik meg hogy eleve nem ér 50k- t. A 6800Ultra AGP csak másodhegedűs Win98 esetén. Ezen a szinten Win98 alatt már a PCIe 7800GTX és a 7900GTX a menő. Előbbi ára már felugrott 30k- ra, utóbbi közelít a 40k- hoz, bár a sima 7900GTX hamar megpusztul, a Quadro verziós 7800GTX úgynézki tartósabb, tehát elvileg ez marad hosszútávon életben, és 1-2 év múlva ennek az ára fog kilőni majd.
A 6800Ultra AGP esetleg a naptárazós építkezőknek hasznos, de a PCIe Quadro FX 4500- hez képest marhára elmarad....minden tesztben és játékokban is.
Ja, aha, most néznek a naptárazós retrózók, mint a vettmalac, hogy miért is jön ide a modern PCIe platform. Hát azért, mert a lelkes retró programozók mindenhez is toltak madness/modernizált kiegészítést, ma már a modern PCIe lapokkal is teljes a retró kompatibilitás, akár XT- ig visszamenőleg, DOS alatt is (1982-84).
-
-
Ha en neked akarom eladni, neked fogom eladni. Ha nem erdekelsz, akkor hiaba van jegelve, eladom annak, aki hamarabb villantja a lovet.
En magam is ugy szoktam eladni ha ritkan eladok, hogy foglalva/jegelve soha semmi nincs, megkerdezed megvan-e meg, majd ha megvan, megjelensz a penzzel. Ne ma kerdezd meg, hogy megvan-e, ha holnap delutan akarsz ertejonni, hanem kerdezd meg holnap delutan, mielott megerkeznel.
-
-
-
-
Nem, visszavesz alaposan, milyen félkonfigról is beszélsz ?
Zen+ és Zen2 van nálam, modern oprendszer alatt Win11/Linux Mint, a desktop idle valami igen minimálisra veszi az órajeleket, csak terhelés/3D alatt lő ki. Sőt Zen esetén még a modernizált Integral XP esetén is megy a prociszabályzás (X99- en pld már nem, X299 megint ok).
Ha visszakeresed a korábbi képmentéseimet, láthatod, illetve most éppen csak akkor ha sasszemed van, megszűnt a feltöltött képek nagyíthatósága, és valami irdatlan mosott gyagyi a felbontás, akkor is ha jobbklikk, megyitás új ablakban...
, elfogyott a háttértároló a PH- n ??
-
Pista0001
addikt
Azt sehogy, de az nem plus rev B, hanem legelső szériás. Ahhoz még venti se járt, csak rögzítő drót, a plus-hoz már volt venti, a rev B-nek meg már nagyobb távolságra voltak egymástól a hőcsövei. Ezzel egyezik meg a magasságot nem számítva a mini. Ahogy írtam korábban (és a fotód alapján helyesen), az első verzió rögzítőelemei másmilyenek voltak, a talpon a csavarhelyek máshol voltak. A rev B-n már a talp sarkain, ahogy az első fotón látszik. A második fotón láthatod az állíthatóságot.
Szerk.: megpróbálok fotót keresni az AM3-as gépemről, abban Ninja volt, de nem emlékszek, melyik modell, és milyen rögzítéssel. Lehet, hogy a plus talpa és rögzítőszettje már az újabb változat volt...

-
-
Pista0001
addikt
Nem tudom, a Scythe mikor kezdte a Ninja-t, sem hogy a mini mikor jött ki. Gyanítom, hogy alapértelmezetten ez is csak 939--ig és 775-ig kompatibilis.
Amz AMx kompatibilitás az AMD "sara", intel oldalon utólagos bővítés kellett, én 1156-on használtam annó, ezért kellett megvegyem a kiegészítőt. -
Pista0001
addikt
Nálam egy Scythe Ninja mini a nagy túlélő. A doboza nincs meg, anélkül vettem szerintem, de 478, 775 és 754/939/AMx rögzítő mellett utólagos, de gyári univerzális 775/1156/1366 rögzítő is van hozzá. Utóbbinak a doboza is megvan, ezt én vettem hozzá újonnan. Ezek mellett a 80-as és a 92-es ventihez való drótpár is megvan hozzá, talán a manual is, szóval a dobozt nem számítva komplett darab, illetve ez a legtöbb foglalattal kompatibil hűtőm, gyakorlatilag 478-tól 1200-ig minden Intel, és 754-től AM5-ig minden AMD foglalatra jó.
-
Mindegyikből ki lehet fogni rossz darabot ez tény, viszont azért tuning nélkül ne legyen már kazán.
Nem tudom amúgy mennyit megy az én NW-m, sose néztem mivel nem volt hozzá megfelelő deszkám de most ugye van. Majd egyszer eljátszadozok vele, egyenlőre működjön a konfig amit össze rakok belőle.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
czundermák
senior tag
Itt az a gond, hogy a FireGL X1 eleve iszonyat forró a kortársaihoz képest. Ezek Zalman sünik, még nem okoztak csalódást, egyszerűen muszáj volt tele aggatni, mert tapinthatatlanul meleg tud lenni akkor is, ha egy 12 cm-es ventillátor tolja neki a levegőt pluszban sünik nélkül.
-
-
czundermák
senior tag
Nálam a Deluxe verzió van beépítve gépbe, 2,6-os P4-el ami 3200-on jár.
Viszont a kártya sajnos lehet, hogy hamarosan el fog halálozni, teljesen véletlenszerűen fagy vele a kép kockásra. Gondoltam rá, hogy a táp lehet-e kevés az AGP Pro-n keresztül, vagy egyéb anomália hátráltatja. Mióta beépítettem a házba, azóta csinálja ezt. Tesztpadon hetekig nem volt gondja ebben a felállásban. Simán azt is el tudom képzelni, hogy a kártya függőleges helyzetben máshogy érintkezett az AGP Proval, mint fekve, sajnos ez a foglalat nagyon érzékeny mindenre.
-
-
czundermák
senior tag
Igen ez tiszta, viszont már nagyon rá untam az állandó csúcs kergetésbe. 15 év alatt volt szerencsém tapogatni és birtokolni az összeset, ezért kezdtem egy ideje a korszakok alapján keresgélni. Nem cél a maximum kihajtása már nálam. Megvilágosodtam.

Nagyon sok és érdekes hardver marad ki, ha folyamatosan a felső 10 százalékot keressük. A procik nem úgy fejlődtek, hogy azonnal az adott foglalat csúcsa került piacra. Volt a paletta tetején a 2,53 GHz-es Northwood is.
-
-
-
-
Köszi.
Ezek az adatok mondjuk neten is szerepelnek.
Most a 800-as HT proci van benne, annak 1,475 - 1,55V-ot ír, valójában meg 1,6V környékén jár mindig.Amúgy sikerült feltornászni gyári értékekre, 190-195 körül kellett a memóriának adnom 2,7V-ot, de néha még így is elhasal. Majd megnézem rendes 400-as kittel mit produkál, illetve meddig megy.

-
-
Ez majd csak akkor derül ki ha újra lesz írva, addig csak találgatás.
Ez jó lenne, csak sehova nem tudok eljutni, se bios se boot select semmi. Ennél a pontnál kifagy:
Ha nem nyomom a del-t akkor meg a logonál. Mindegy mit cserélek benne, ugyanez. Ha csak a cpu, ram illetve vga van benne és nincs rákötve se billentyű se semmi akkor is. Mondhatni "halott" a cucc. Tegnap csináltam egy gyári visszaállítást a bios-ban és azóta van ez a jelenség. -
-
-
-
Eléggé, főleg hogy jelenleg ez a fő XP-s gépem.
P45-ben egyébként gond nélkül bootol ha bent van mind a négy, csak a sorrend nem mindegy. Most ott lefuttatom mindkét kiten a memtest-et majd pedig egyszerre mind a négyen. Ha ott okés, akkor a 975-ös lapnak nem tetszik valamiért.
Megnézem majd mit produkál 2x2GB rammal, ha azzal okés akkor elengedem ezt a 4 modulos témát, 8GB-ot amúgyse tervezek bele rakni. -
-
-
Ranagol_5
őstag
Tisztában vagyok ezekkel a tweak-ekkel amúgy, így lett pl 86k pötty a gtx 275(najó lod nem volt, mert azt rühellem), ennek ellenére nem értem, hogy xp-n hogy skálázódik nekik jobban, mert erre max a driver-nek meg a kernelnek van impact-je. Meg itt több ezer pontról van szó különbségben, nem 1-200-ról.
Pl ez is reg tweak-ekkel lett ennyi.

-
Ranagol_5
őstag
Nem tudom hwbot-on hogy csinálják a srácok xp-vel de nálam nem annyira akar skálázódni felfelé a 3dmark2001 i5-7600k-val. Ugyan annyit dob 4.6Ghz-en, mint 4,2Ghz-en. Ráadásul ha a memóriát 3200mhz-re rakom, akkor fele ennyi pontot ad.

Amúgy összehasonlítva a te eredményeddel, elképesztő hogy a 3dmark2001 mennyire szereti a c2d-ket.
-
Ranagol_5
őstag
Majd megnézem délután nálam milyen értékek vannak. A lap egyébként egy Evga 680i SLI. Már régóta meg akartam nézni, hogy ugyan ez a procit mit megy az Asus Striker II Formula lapban, de annak valami bitang átláthatatlan az OC része.
-
Ranagol_5
őstag
Na majd ha lesz még 0 fok körül az időjárás, kipróbálom én is. Úgy is van 220-as dugó a teraszon. Szoba hőmérsékleten ennyit hoztam ki belőle annó.

szerk: Bár most nézem, hogy nálad a fesz 1,5V alatt van bőven, nálam meg már jóval fölötte, szóval lehet, hogy ennek a procinak ennyi a wall-ja.
-
A táblázat. Csak a linkek eleje közben változott.
Alpi és jokeph eredményére rápakoltam akkor a jó linket - a Tiéd már javítva lett (az egyik).Ma már amúgy kb 45k pontom lenne, de egyelőre nem emelem ki a RyZent a helyéről, valamint már nem is akarnám magas fesszel járatni. A P4 elfüstölése után kevésbé tuningolok. X299 is meghozná 4.5GHz/alcore/4C/4T a 45k- t, csak féltem a lapot, ott már sok Watt szaladgál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AMD Ryzen 5 2600 Eladó!
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igazán idegesítő.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Intellel 99446 lett.
)
, elfogyott a háttértároló a PH- n ??

Bíztató a dolog mert még cmos reset se segít rajta.