Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hopp, a videó és egyéb RAMok kiismerésében analfabéta vagyok. Kb beállítok valamit, aztán vagy stabil, vagy nem.
Itt a VGA beragadt 500/500- ra, elqrtam valamit, de CPU irányban egy kezdő teszt, RAMok jól vissza lettek osztva, úgyhogy a Geil féle CL2- ben van még tartalék, kb 4.2 GHz- ig még nem kell bevetnem az 500 vagy 600- as modulokat. 4.4 GHz- en meg már a CPU a kérdés vagy bírja, vagy nem.
Megismétlem ezt VGA 550/540- el, akkor már hoz egy relatíve kiinduló alapszintű versenypontot. -
Jó hír, viszi az enyém is, lehet hogy még többet is, de ennyin hagyom, hogy legyen összehasonlítási alap. Ha vesztésre állok majd, akkor még megküldhetem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kártya :
Suffniventivel :
A tartalék egy Gigabyte :
Szemelvény, még '20- ban is érkezett pár DDR és SD RAM:
Ok, de mostmár nézzünk egy radikális tuningot.... -
czundermák
aktív tag
A64 X2 939-ben nem volt vészesen kazán, sőt.
Gépben összerakott és konnektoron mért 1 magos SanDiego 4000+ alapfeszültségen 2700-ra húzva 127 wattig megy el 3DMark05 alatt.
SuperPi eredménye 31,266 másodperc.
8 másodpercet javult így 300 Mhz-el magasabb órajellel. Nyilván ez csak tipp, de ha valakinél megfutná a 3 GHz-et egy 939-es A64 X2, jó eséllyel tudna hasonló eredményt produkálni mint a Pentium D 925 4800-on.
A végét még nem kerestem meg, egy mATX Biostar lapban van, nem szeretném zargatni a VRM-jét. -
Neked is köszi ! Nemgond, bizonyos kor esetén már az is nagy szó ha megéri az ember.
Látni hogy relatíve fiatalabbak sincsenek már velünk, sőt a gazdagok között is előfordul, akiknek tuti extra biztosításuk van, pld az USA- ban, mégsem tudják megmenteni őket.
A covid nemrégen engem is majdnem elvitt, de TB- re is megmentettek(boríték is volt azért, de ugye ez titkos, senki nem hallotta
). -
FF23
senior tag
Ennél maradt a Pentium D925. Szerintem a C2D-ig nem volt ez olyan rossz ár-érték arányban.
Lemértem mennyire, hogy mennyire volt kazán, az A64 X2-t sajnos elfelejtettem. A konfig a képen látható + 2,5" HDD, 2ddb 12cm-es venti.
Alapon:
- idle: 104W
- aida stressz cpu: 143W
- 3dmark03: 167W a legtöbb amit láttam.
4800MHz:
- idle: 127W
- aida stressz cpu: 215W
- 3dmark03: 225W a legtöbb amit láttam.
-
-
FF23
senior tag
Majdnem felhagytam ezzel a D 925-tel. Giga P45-ben gondoltam tesztelni, erre végtelen újraindulásba kezdett. Betettem egy egy másik D925-öt ami hol indult, hol nem, win töltésekor bsod. A honlapon ez az egyetlen stepping amit elvileg nem támogat az alaplap. Azért felismerte, a 3GHz-et eltalálta, de a feszt 1,056-ra lőtte be. Ez azért fura, mert az összes 775-ös procinak ugyanaz a vid-konfigurációja.
Mindegy, asusban megyeget:
-
KROK640
nagyúr
jah, nem voltak drágák, én a D805-öket általában nagyker áron vettem, aztán szépen mentek 2660@4000MHZ-re és kész is volt a közepesen budget árú gép, nagyon komoly teljesítménnyel. (pláne, hogy akkoriban otthon én egy 1466@2200MHZ-es Athlon XP-hez tudtam hasonlítani, ami nyilván simán elbújhatott mellette)
-
X2 nálam már később(de gőzöm nincs melyik évben) jött, az alaplap már megvolt, így nem is kérdés. Az akkori Intelek kimaradtak, meg a későbbiek is, a most ismét tesztelődő X99 pótolja a korszakot.
A komolyabb i7- ek szintén elképzelhetetlenek voltak a mélyszegénységben, azt meg most az i9X unlock X299 szériással pótoltam. -
Annyira azért nem, van vele egy Brand gépem, tuning nyista, de van a proci-gyűjteményemben is pár darab, úgyhogy ha nagyon akarom meg tudom nézni a tartalék P5Q lapomban, akár xarrá tuningolva is.
A C2D más kávéház, 2005-ben még nem volt.
Vigyázat csalok, nekem a retró évszámok amolyan másodlagosak, ha real retró, akkoris az a lényeg nálam, hogy ma mit tud
, akár annó még nem létező cuccok, driverek hozzáadásával is. -
Elég jól tolják, bár PentiumD- vel nem hasonlítottam, következő kategória nálam a Core2, az alacsonyabb órajelen megeszi tízóraira kb.
Bekapcsolom még kicsit az X99- et, biztos ami biztos, letolok pár tesztet, mert a RAMok cserélve lettek ECC- re(így most a chipset és a RAMok is szerver, ahogy az orosz kolléga ajánlja, meg a kínaiak is). Ha minden jó, akkor lezárom ezt is, aztán lejön a próbapadról. -
Figyeltem, viszont ezzel a procinak adsz feszt nem a memóriának, nekem meg annak is kéne.
Plusz ugye procikat akarok összemérni, szóval nem csak egyen kéne akkor ezt a pin modot megcsinálnom hanem a többin is (több idő). Vcore poti helye amúgy már megvan, ugyanaz mint a 4CoreDual esetén is.
-
-
-
Akkor az valószínű tényleg az utolsó. Én ezt a 3.22-eset is nagy nehezen találtam csak meg, waybackmachine-t kellett használnom hogy meg tudjam nézni az oldalt ahol említve volt. A letöltésre meg csak véletlenszerűen találtam rá, van egy Drive mappa ahol vannak ehhez illetve 4CoreDual-hoz bios fájlok, itt meg lehet találni, hátha valakinek szüksége lesz rá.
-
-
Az FSB mod az oké, csak nem így akarom megcsinálni, hanem jumperrel mert elvileg meg lehet (igaz ebben a videóban 4CoreDual van, de ezen is ugyan úgy van clock generator illetve a BSEL1-et is megtaláltam már csak valamiért nem megy). Veszek majd még egy ilyen lapot illetve kísérletezgetek vele másik 775-ös lapon aztán lesz ami lesz. Feszemelést meg potival oldom meg, P4i65G-n is lehet, erről is van fent videó és annak a mintájára akarom. Szóval röviden összefoglalva szét akarom hardmodolni a lapot.
-
-
A házban lévő helyhiány miatt tényleg jobb lett volna 2,5-es HDD de azzal gazdálkodtam ami van (egy 320-assal rendelkezem de azon vannak fontos adatok amiket még nem mentettem le).
Maga a kapacitás meg elegendő, ez a 80GB + 160GB felállás sose lesz teljesen betelítve. SSD-t meg szimplán csak azért nem terveztem bele mert így is meg vagyok elégedve a sebességevel (aztán lehet majd idővel kap egy kisebb kapacitásut, nem tudom). -
cbmfan
senior tag
hajaj, rengetegszer potyogott már le nálam az a laza vacak
azzal kezdem ha nem indul ha láttok ilyen jumpert lapon. kaptam egy szeretetcsomagot mindenféle átlag vackokkal, javarészt P4 és C2D lapok, low-end VGÁ-k, erre előtúrom a kupac mélyéről ezt:
hohó, aranyér a medvecsapáson!
már megérte, hogy jött az egész.
-
-
Nem teleszemetelés. Bár én még késésben vagyok, de hosszú még a téli tuning - kellemes idő. Javaslatom hogy dobáljuk majd be ide a képmentéseket, aztán nyitok hozzá egy guggli táblázatot(remélem nem keveri megint el a képek linkjeit).
Kiderül tuti, ha felteszem a P4- et, ilyennel úgyis nagyképűsködni szoktam, tehát ha nem akarnád, akkor is észreveszed. -
Igen, a legtöbb ember ezt is teszi. De azt mind tudjuk hogy ez nem is legolcsóbb és biztosan nem is optimális. Azaz nekem simán rámenne 1.45v 6400 a DDR5 ramjaimra 1.2v soccal, de hülye lennék azon használni, jobb időzítésen 6000-en 1.35v használom, Soc meg 1.1v-al mert bőven stabil azon is. Bár igazán az 1.35v sem kevés ha azt nézzük hogy DDR4-et is azon használtam.
Én is azon vagyok hogy a lehető legjobb fesz/időzítés/órajel arány legyen.DarthSun
Kellne a chipen lévő adat azaz pl D9VPP
elég homály a kép, csak feltételezem hogy Micron E die, nem tuningbajnok 3600-3800 lesz, max 4000 de az már több fesszel
ECC REG szóval ezeket X99, X299-ben lehetne húzni igazán Intel oldalon. -
Van rá gépem külön ramtesztre, nagyon nem szoktam belemászni azért az 1%-ért. DDR5-nél is a tizenezer forintos kínai ramoknál is hagytam nagyrészt alapon az időzítéseket és csak pár dolgot állítottam át. XMP szerintit álíltottam de kézzel Trefi és Trfc-t amit biztosan még visz és jellemző az adott die-ra.
Lehet példát meríteni akár milyen tuningramból is hogy 3200-hoz mi tartozik, szinte biztos hogy azt vinni is fogja.
2133-asok jellemzően mind viszik a 2666-on is, eleve a legelső stabilítás tesztet nálam kukázott vagy sérült ramok mind így kezdi, alapfesz, alap időzítés de 2666, 4 modul egy nap memtest zárt házban 40-50 fokon, ha azt tudja akkor jó a ram és mehet további tesztre, na akkor már lehet ránézek milyen die és annak megfelelően lehet tovább tesztelgetni. DJR, CJR, B die az megy külön mert azoknál nagyobb az elvárás, az teljesen mindegy hogy az egy bordás gémer akármi vagy csupasz ecc ram, nem extrém tuningál fapad noname is nagyon nagy eséllyel azt tudja mint a csicsás gémer RGB. Órajelben biztosan, időzítésben már más a helyzet de ott meg alapfeszen a tuning ramok sem túl jók. Nem megyek el a végletekig, órajel legyen meg és egy normálisabb időzítés alapfeszen vagy kicsivel túllőve. -
A fotón azért durva, maxra volt állítva a fedlap fényerő, de a legkisebb fokozaton is bőven jó, a háttér és a karakterek világítása is jobb, plasztikusabb mint a Geniuson.
A vakon gépelés nálam is fail, de világítóson, nagy billen, kb már fele gyorsaság, mint egy gyors és gépíró. Tudom, mert az exnejem gyors és gépíróban végzett default, persze azóta már 2 diplomát szerzett, a második pld Héber nyelvvizsgával együtt
Beiktattam és használom már folyamatosan, szóval ez a bill ultrahifi.
-
Nem is rádiós, csak kábeles. Rosszul olvastam a spect a dobozon. Nemgond, kábeles volt a vételi szándék végülis. Ezen még finomabban működnek a gombok, mint a Geniuson. A világítás pedig rengeteg variációra állítható, és pazar, ezt pont az ilyen RGB mániásnak találták ki, mint én. USBC-->A kábel van hozzá.
Nem mechanikus, de a gombok leütése hangosabb, mint a Geniuson, de nem vészes.
A Geniust valszeg megviselte, mikor a covid haldokláskor leestem a kanapéról, és szétrobbant az ásványvizes palack. Bár ez '22- ben volt, és csak most adta meg magát. Majd szétszedem, hátha megtisztítva jó lesz. Másik ugyanilyen a próbapadnál jó. -
-
czundermák
aktív tag
A teli hasú Northwoodok abban különlegesek, hogy jól tuningolhatók általában, főleg az SL6Wx. D1 steppinges utolsó széria FSB800 és HT mindegyik (Az M0-t most hagyjuk). Ebből az SL6WJ-ből nekem is van egy. Szintén teli hasú a 2400/512/800 SL6WR variáns, ami nem kérdez vissza 3,2 GHz felett sem. Ugyan ez a teli pocak igaz a 2,6 - 3,0 - 3,2 GHz-es SL6Wx procikra is.
A tuningolhatóság oka műszaki jellegű, a rengeteg kondi a hason jót tesz a tápellátásnak, a korábbi revíziókon nyilván elég a kevesebb kondi az alacsonyabb FSB és órajel miatt. Bele mehetünk mélyebben is, ha érdekel, hirtelen elég hosszú lenne.A magasabb órajelű magoknál 3 GHz felett biztosan kell ennyi tápszűrő, hogy bírják a strapát. Az SL7xx revízión, ami már elég ritka a Northwoodnál, teljesen átdolgozták a kondik kapcsolását, azok egy fokkal talán már túl is vannak gondolva. Nagy mintán nem volt lehetőségem tesztelni az SL6 vs SL7 vonalat, de ha tippelnem kéne az SL6xx jobban megy, mert a régi hasfelépítést használja, és nincs túl optimalizálva a felépítése adott órajelekre, egyszerűen a "hadszóljon" elvén tele rakták a hasát.
Érdemes összevetni a Prescott magasabb órajelű változataival az áramköreit, ott még sűrűbb kisebb tokozású kondikat használtak a fentebb leírt okok miatt és a kisebb csíkszélességgel összefüggésben.
-
-
Pikari
veterán
-
Nemtom sztem realtime követni. Még a picike Rapoo rádiós izéről írok. Borzasztó, PC- hez nem való, esetleg telóhoz, vagy más exotikus eszközön tán jobban lehet írkálni vele, mint a felugró virtuális billen ??
Nem vagyok gyors és gépíró, de ezen a vackon tuti tizedrészre csökkent az írási gyorsaságom.Kefír nemtom, nekem régebben olyat kellett javítanom, melybe pezsgő lett borítva, az kivételesen sikerült.
-
Hát, kíváncsi leszek hogy egy Northwood expert(szakértői set) mennyire képes beleszólni a VIP Prescott szintbe, magas csíkszél az NW esetén, 90nm a Prescott, léggel is magasabb, de vízzel, nitrogénnel is kizárólag a Presi vezet világszinten is.
All : bexart a használós gépem bill- e, vettem egy profit, persze nem mechanikus csattogóst, mert azt nem bírja a fülem még zárt fejesben sem... off fotók esetleg ?, majd bedurrantom, URage világítós expert...rádiós és kábelcsatlakozós is, USBC-A is.
Amúgy az ON : ezek a 4 driveres biilentyűzetek működnek a modernizált Win98 alatt is, DOS alatt meg alapból.
-
-
-
-
Ok, nekem még ahogy írtam, az X299- et kell házba pakolni, az eltart egy darabig. A rajta levő tápot vissza kell szerelnem az X99- be, az sem kis logisztika a menedzsment miatt. Majd ki kell ptóbálnom az új táppal, ha minden ok, mehet házba.
Szóval nem sürgős, ráérsz finomítgatni a rendszert. Valamint javaslom hogy ez is határidő nélküli legyen.
Mondjuk javul az idő, már kicsit hűvösebb van a próbapadnál, nemcsak a vas megy jobban, hanem az agyam sem forr fel az esztelen hőségtől. -
CINEBENCH 2003
AquaMark3
Aida7.2
Előkészítve a használós gépen.
Plusz akkor a 3DMark01 3.30 legyen, de még javaslom a 99/2000- et is...ha már retró topik.
- S478 foglalat, P4 Prescott, avagy Northwood is lehet léghűtéssel - bár a Northwood kevésbé tuningolható, Prescotthoz képest csak kb a résztvett szint, de a részvétel is jó...meg legalább látjuk majd, mennyivel lassúbb a Presinél.
- 6600GT AGP videó -
Szép, de azt gondoltam hogy magasabbra megy. A D0- ból 4150- et tudtam kitekerni. 4200- on még bejön a Win, de instabilitások random befigyelnek, úgy emlékszem. Bár én nemrég főleg a durva PCI órajelre mentem a Voodoo2 tesztekben. Ha nincs égigtekerve a PCI, akkor a magas órajel is lehet hogy stabilabb.
Jó verseny lesz akkor, minden állításom ellenére, ellened nehéz nyerni, a P4 szakértője vagy.szerk : más is beszállhat ám...
-
-
-
KROK640
nagyúr
Nekem a koraiakkal volt tapasztalatom, de borzalmas volt. Sokkal melegebb volt mint egy azonos órajelű NW, és ráadásul clock-to-clock még lassabb is olykor.
Így viszont érthető, hogy a Dartsun Prescottja miért nem kazán, és miért lehet jól húzni, ahogy sejtettem, szerencsés stepping, és szerintem azon belül is jó hely. -
-
-
Ugye még múltkor írtam az FSP BlueStrom-ot, abban nem voltak így szétnyílva a kondik helyette olyan volt az a sárga cucc amivel rögzítve vannak mintha megégett volna (vagy lehet csak a nagy hőtől elszíneződött). Sajnos nem tudtam megcsinálni megfelelő kondi hiányában. Mondjuk szerintem nem is nagyon merném használni, nem szeretnem ha valami értékesebb cuccott vinne magával.
-
-
Pista0001
addikt
Szerintem igen. Stock hűtő van rajta, az oldallap is rajta volt az elején...
Közben ránéztem most a gépre, a procihűtő venti vezetéke beakadt most a ventilátorba. Mondjuk nem kapcsolt le, de tele volt hibával.

Leállítottam, visszahűtöm, és újraindítom.
Szerk.: ~80°C-ra látszik beállni levett oldallappal.
Helyes amúgy az értesülésem, hogy a 9. gen forrasztott kupakos?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elektromos autók - motorok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mercedes topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,94% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Megismétlem ezt VGA 550/540- el, akkor már hoz egy relatíve kiinduló alapszintű versenypontot.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Suffniventivel :
A tartalék egy Gigabyte :
Szemelvény, még '20- ban is érkezett pár DDR és SD RAM:
Ok, de mostmár nézzünk egy radikális tuningot....
).
, és annyit zabál, mint a 10magos i9 7900X

Hibás lapból kikapom a chippet aztán megnézem őket, utána jelentkezek.
Nem mechanikus, de a gombok leütése hangosabb, mint a Geniuson, de nem vészes.
DarthSun