Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37722) Runner_fxr válasza hegyimorc (#37714) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nyilván felhasználás függő, hogy mennyit bírnak, de a bosch féle aksik elég jók. Gyárilag 35-175km es hatótáv van megadva, attól függ milyen körülmények között. Hosszútávon még én sem teszteltem ebike-ot, ezért csak saccolni tudom, de a mozgásvilág tesztnapon volt 2db elektromos cannondale merev vázas 29"-es monti, egész nap mentek reggel 10-től délután 5-ig, 5 kor még nem voltak lemerülve. Óránként 2 kört mentek, az kb 10 km. Én egy kört mentem vele, és amit az alatt a rövid idő alatt le tudtam szűrni, hogy baromi jó és nekem nem rontotta a bringás élményt, csak növelte. Nem is éreztem a 20 kilós súlyt se annyinak.
7 órán keresztül folyt a tesztelés, az kb 70km. Ott szerintem nem nagyon volt olyan ember aki ne max rásegítéssel hajtotta volna őket. Illetve nekünk is van egy teszt bergamont ebike: E-Line C-XT
Ezzel is mentem párszor, egyik munkatársam viszont a XI. kerületből Csömörre járt vele egy darabig, 3 szor megjárta oda vissza XI kerület Csömör távot és utána kellet töltenie, csak maxon hajtotta ez kb 90km egy töltéssel. Nyilván ezek nem durva terephasználatot jelentenek, én úgy gondolom, ha nem mindig maxon hajtom, akkor terepen reális a közel 100km hatótáv, de ha csak 80, az se rossz. Úgy is látod a kijelzőn, hogy áll a töltöttség, max jobban kíméled ha látod hogy merülőben vagy.

(#37715) fpeter07: Minden évben szeptemberben van a mozgás világ tesztnap, ott egészen biztos, hogy tudsz próbálni ebike-ot. Érdemes előre regisztrálni időpontot a kiállítónál, mert a tesztnapon akkora az érdeklődés, hogy csak nagy szerencsével férsz hozzá. Illetve sok kereskedő is biztosít próba lehetőséget.

Lasali: Valóban nem olcsó az ebike, de talán a brutális jelzőt nem adnám neki. Amit konkrétan én kinéztem az 3200euro, ebből az alap bringa kb 2000-et ér, a bosch motor, aksi és vezérlő panel meg még 1200. Nem mondom, hogy olcsó, de nem is egy kínai gyártmányú, gagyi átalakítószettről van szó.
Viszont ha nem tudnám megvenni gyári áron, akkor most biztos nem vennék egyet, csak azért mert szívesen kipróbálnám, az is lehet, hogy nekem se fog tetszeni, bár ezt kétlem, de ha még is eladnám akkor bőven árában kiszállok belőle és nem bukok semmit. Ezért bevállalom.
Nyilván nem érdemes hagyományos bringákhoz hasonlítani az élményt, meg nem is azért vannak, hogy mindenki ebike-al járjon, de el tudom képzelni a sport célú, terep felhasználást, némely gyártónak brutális mennyiségű terepezős ebike-ja van, pl Haibike, gondolom nem véletlen.
Én biztos megveszem, aztán majd beszámolok a tapasztalatokról.
Ha visszagondolok a tesztnapra, néztem az arcokat, mindig az elektromos cannondale-ek értek vissza elsőnek, nyilván nem véletlen :) és mindenki úgy adta vissza hogy ez baromi jó. :) Pedig nem antikerékpáros arcok voltak, meg nem is öregek. Amint megérkezik a bringa, ha van esetleg kedve itt pár megbízható fórumtagnak eljönni bringázni egyet, esetleg kipróbálhatja. :) Megbeszélés kérdése, de benne vagyok egy PH-s bringatúrában, a Budai-hegységben. Persze kicsit jobb időben.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.